|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Trzymajta kciuki, Bożene będę ogarniać!!
|
#3092 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
http://wear4u.com.pl/sklep/index.php...motyw-dla_taty
Mimi, dokładnie o tym wczoraj gadałam z tż Że czasami łapiemy się na tym, ze i ja i on jestesmy wręcz przerażeni nowym i nieznanym i ciągłą odpowiedzialnością, a za chwilę nie możemy się doczekac : )
|
#3094 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Mi tak głupio wczoraj na IP było, Bożena jak łąka niestrzyżona, maki i chabry i trawy falujące Nie wiedziałam, czy przpraszać za to nieogarnięcie czy palić głupa Na szczęście babeczka mnie badała, więc luz, ale głupio i tak było! |
||
|
|
|
#3095 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cześć, dziewczyny. Jakoś nie mogłam w nocy spać, a co zasnęłam, to mi się głupoty śniły.. ja na szczęście, zęby mam zdrowe. Ale i tak po porodzie wybieram się na przegląd. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Ja generalnie co wizytę przycinałam tylko włoski i goliłam okolice bikini. Lekarza nie powinno interesować długość włosów na łonie, tylko to, co w 'środku'. Ale teraz musiałam zgolić wszystko, bo coraz bliżej TP i głupio się czułam, jak taka mała dziewczynka...... Chyba się wybiorę na cukrowanie Grażyny, tylko trochę się wstydzę rozkraczać przed obcą babeczką.... Lekarz to co innego
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszło w miarę sprawnie T wraca z pracy i zrobi mi obiadek <3
|
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne macie zoo ![]() Cytat:
Nawet nie patrzyłam dziś doktorowi na monitor znów miałam napad duszności akurat :/ a usg robił takie mega szybkie, bez pomiarów dziś...
|
||
|
|
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
Le tam ja nie mam takich obiekcji. Kiedyś kobiety nic nie goliły i żyły. Ogarniam bożenę ale jak się zdarzy że nie to wcale nie jest mi wstyd za to przed lekarzem 😄
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet sama dla siebie lubię jak Bożena ogarnięta.
Poszedł T na zakupy i płacze mi do tel, że on tam się czuje zagubiony i on wraca :P Biedny mały chłopiec ;D jak mnie nie ma to świat się wali
|
#3100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zawsze dodaje ze mam juz przyjezdzac bo sobie beze mnie nie radzi. W sklepie z kamerka gadamy i mi pokazuje produkty 😂 ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Dziewczyny wy tez macie rozwolnienie? Nie jest to typowa biegunka ale jednak... (sorry za szczerosc). Juz mam shizy ze to oczyszczanie przed porodem. Od tygodnia, moze 2 tak mam |
|||
|
|
|
#3101 |
|
Zadomowienie
|
Ja normalnie w toalecie ☺
|
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Kattoo ja to mam dwa stany: albo ( sory ale dyplomatka nie jestem ) twarda kupka, że można nią zabić albo właśnie takie luźne coś. Ni to biegunka ni to nie wiadomo co...
I to przy braniu żelaza.
|
#3103 |
|
Rozeznanie
|
Kattoo ja mam! Od kilku dni. Dlatego między innymi nie pojechałam w wczoraj z mężem na ta imprezę. 4 razy mnie czyscilo , masakra. Najpierw ból brzucha, taki ostry, już myślałam że mi wody odejdą albo jakis za☠☠☠isty skurcz a potem migiem do WC. Ciekawe jak będzie dziś .
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Zaktualizowal mi się wizaz .ale dziwny 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się chyba nie zaktualizowalo jeszcze ale coś czuję, że będę wyzywać jak to się stanie
|
#3105 |
|
Zadomowienie
|
Ja też odkąd biorę żelazo, mam różne kupki, na zmianę konsystencja
Kattoo, a pijesz dużo wody w ciągu dnia? żebyś się nie odwodniła. |
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Prosto po wizycie spotkałam się z kumpelą. Dostałam 'Pierwszy rok życia dziecka' i 'W oczekiwaniu na dziecko'
![]() W knajpce, mimo że w domu jadłam gigantyczną drożdżówkę upieczoną wczoraj, wciągnęłam i sałatkę grecką z 2 bułkami, i koktajl ze szpinakiem i natką i bezę ze śmietaną i truskawkami... Kelner się śmiał, że jesttem usprawiedliwiona Poszłyśmy pózniej do hebe i kupiłam białe Pampersy 72 szt za 49,99 i się zastanawiam czy to dobra cena. Muszę posprawdzać na przyszłość. Do osuszania krocza w szpitalu wzięłam w końcu 2 opakowania chusteczek bawełnianych do twarzy -wydaje mi się, że będą delikatniejsze niż ręcznik kuchenny... |
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
A, i na ryneczku jak zobaczyłam, że truskawki są po 4-5 zeta, jak u Was, a ja na wsi płacę po 8-9 zeta ciągle to aż zwątpiłam...
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- I jeszcze herbata znalazła sobie miejsce
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Ło matko
|
#3110 |
|
Zadomowienie
|
Flowerbombka- jesteś bardzo czujna, dobrze, że pojechałaś na IP i się tobą fachowo zajęli. A czemu się tak gwałtownie ruszała? I skąd te skurcze tak wcześnie? Niech ona się nigdzie nie wybiera jeszcze, odpoczywaj dużo i stosuj się do zaleceń lekarzy i na pewno będzie dobrze
Kulkatm- dobrze,że to był tylko fałszywy alarm, trzeba już być ostrożnym Yousthyna- w hebe są teraz promocje 1+1 za grosz i na podpaski always np., wkładki higieniczne itp. , musisz na stronie spojrzeć. Zawsze będą lepsze i bardziej chłonne, niż bella. Mam zamiar sobie zrobić dzisiaj zapas, jak pomyślę, że to 6 tygodni
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie podpaski co przed ciaza stosowalam: z Pl Bella te wielkie i tu już kupiłam always bo nie znam innych.
No i mam te wielkie wkłady pasy startowe więc chyba wystarczy
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
Ja sprzed ciąży miałam tylko tampy bi wszystkie oddałam koleżance jak kiedyś sprzatam szafke w łazience.
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Ja sobie leżę a tz sprzata łazienkę. .. tylko zastanawiam się czym skoro cała chemia jest w szafce kuchennej. Chyba sama woda obmywa.. mam już się wkur#$^@ czy jeszcze poczekać ?
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=olutka;61607541]
Poszłyśmy pózniej do hebe i kupiłam białe Pampersy 72 szt za 49,99 i się zastanawiam czy to dobra cena. Muszę posprawdzać na przyszłość. Ja wczoraj kupiłam zielone newborn Pampers w selgrosie 44 szt za 18 zł, więc cenowo wychodzi lepiej. |
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Arida, dobrze że w ogóle sprząta. Ja właśnie weszłam do domu i widzę, że tż nawet nie ściągnął krzeseł ze stołu. Naczynia używane wczoraj wieczorem jak stały na stoliku obok kanapy, tak stoją. Do tego ani tż-ta nie ma, ani żadnej kartki, a skleroza obydwa telefony zostawił. I nie mam pojęcia, czy wyjechał gdzieś na chwilę czy pojechał już do Wawy i wraca jutro. Pokłóciliśmy się wczoraj wieczorem, ale czuję, że jeszxze poprawka przed nami.
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- [QUOTE=Wesola_Ania;6160839 6] Cytat:
To bardzo dobra cena jak na zielone Tylko cenę białych muszę porównywać z białymi gdzie indziej -zielone zawsze wyjdą o niebo lepiej. |
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Należy mu się bacik na dupsko!
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
W mall.pl 160 szt białych jest za 89 zł więc mają lepszą cenę. Pomyślę, czy nie domówić. Muszę sprawdzić ile już mam pieluch.
Doświadczone mamusie -rozmiaru 2 długo się używa?? |
|
|
|
#3118 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie podobnie jak u Kattoo prawie nic nie rosnie w ciazy - nawet z nogami mam spokoj, wiec co wizytę tylko lekko się muszę ogarnąć. Chociaż lekko nie jest Cytat:
Na razie kupiłam 2 paczki po 20szt - jakies alwaysy grube i naturella. Mam tez zapas tych cienkich belli sprzed ciazy. No i ofkors zapas pasów startowych ![]() W ogóle kupiłam w Rosku kilka rzeczy potrzebnych jeszcze i zapłaciłam 150 zł. Kasa mi się topi ![]() Cytat:
![]() Moj ostatnio wymyl mi łazienkę woda z płynem do paneli, bo tylko taki "środek do czyszczenia" znalazł
Edytowane przez Yousthyna Czas edycji: 2016-06-11 o 13:36 |
|||
|
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
Olutka- gratuluję udanej wizyty. Dobrze, że następna już za tydzień. Fajny prezent od koleżanki, też mam tą książkę.
mimi000- ale zazdroszczę, wypoczywajcie. Byłam rok temu w Zamościu i naprawdę jest, co zwiedzać. Będzie się dobrze układało, nie może być inaczej! Mezzaluna- to fajnie ma Tż jak to z atrakcjami jak gry terenowe. Niech się chłopak wybawi, potem będziesz go krótko trzymać ![]() Wesola_Ania- na jaki kolor? Mój malował pokój Małej na biało podkładem tego dnia jak zrobiłam test ciążowy, niesamowity przypadek . Naszyjnik odbiera w poniedziałek i mi go na pewno nie pokaże a dostanę dopiero na rocznicę pewnie, więc się naczekam. O taki |
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nie lubie złota.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

powodzeniaaaa