|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Ja niedawno wstałam, teraz kawka po południu wybieramy się do znajomych na grilla, więc dzisiaj w planach mam zrobienie sałatki i obiadu dla nas, a tż mam nadzieję że ogarnie mieszkanie
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Latam po domu w samych majtkach, ubrania mnie wkurzają ale teraz muszę się przestawić na zakładanie stanika bo chuba będę musiała sobie zakładać wkładki laktacyjne
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#4114 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja
)
|
#4115 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pytanie za sto punktow-dalam dwie i pol lyzeczki chia (ok15g), zalalam mlekiem-pol szklanki. Mieszalam pieczolowicie w ciagu 30min., a rano dalej konsystencja byla plynna, zero gluta Co zle zrobilam? Za duzo mieszania?Milej soboty! My dzis idziemy na randke do teatru ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4116 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Ale mi się dobrze spało dziś! nie pamiętam kiedy tak długo spałam ![]() Cytat:
|
|
#4117 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Te woreczki na zużyte pieluchy genialna sprawa! Właśnie ostatnio zastanawiałam się, gdzie można takie coś zakupić, żeby móc gdzieś 'dyskretnie' przechować pieluchy będąc w szpitalu ![]() Na półkach w rossmanie leżą, czy tylko przez ich stronę można zamowić? ostatnio przeglądałam skrupulatnie każdy regał w rossmanie i nie natknęłam się![]() Dzisiaj grillujemy z rodzinką!
|
|
#4118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z zamawianiem dziwna sprawa, bo np. wycofalo mi wlasnie chusteczki jako towar niedostepny, a gdy poszlam odebrac zamowienie to normalnie dokupilam biorac z polki ^^.Nie wiem, czy te worki sie przydadza, ale byly na promocji, a poza tym wyszlam z zalozenia, ze moga okazac sie przydatne wlasnie, gdy w poblizu nie bedzie kosza ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4119 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w sobotni poranek
dziś 29+0 a z miesiączki już 30+0 ! ale szybko leci.znowuzapomnialamhasla też podglądnęłam Twoje zakupy i powoli kompletuje kolejny koszyk na gemini, także zakupię też ten płyn do kąpieli z Białego Jelenia i cążki z Tomee Tipee, jeszcze do darmowej wysyłki brakuje mi 90 zł, także muszę coś pokombinować ![]() origa - super że na wizycie wszystko w porządku oby tak dalej
|
#4120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Niee, ja zdecydowanie później poczułam powołanie
Trzeba pielęgnować w Mikołaju pasie i będzie miała matka na stare lata własnego ginekologa ![]() Cytat:
Cytat:
Jak mało leci to dawaj do stanika płatki kosmetyczne, bo wkładki laktacyjne są duuuże.
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czas zdecydowanie za szybko leci Ja mam koszyk na gemini zrobiony, ale nie wiem czy nie pokupie tego jednak na miejscu, bo mam za 109 zl i chyba sobie w tesco podejrze i rossmanie co na miejscu wyjdzie porownywalnie, bo nie ma az takiej roznicy w cenach, zeby przesylka mi sie oplacila, a do darmowej nie dobije a po apteczne sprawy i tak mialam isc do normalnej apteki
|
|
|
|
|
#4122 |
|
Wtajemniczenie
|
ja właśnie chciałam wczoraj zrobić te zakupy "na żywo" i juz przy pierwszym produkcje - nakładki na sutki z aventu różnica wyszła 9 zł ;/ a w pobliżu nie mam Gemini żeby odebrać osobiście
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze możesz wziąć jakieś rzeczy dla siebie lub dla bliskich by zapełnić koszyk. Różnica porażająca!
|
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
tak tak, wiem ale ja już dwa zamówienia na 300 zł zrobiłam, teraz zostały mi same niedobitki - właśnie te nakładki na sutki, maść na sutki, podkłady pod prześcieradło, cążki do paznokci, szczotka do włosów, płyn do kąpieli i żel do higieny intymnej.
Chciałabym też w końcu zakupić te staniki do karmienia ale nie umiem się jeszcze zdecydować :P
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to faktycznie jakby taka roznica przy kazdym produkcie miala wyjsc, to delikatnie mowiac zakupy stacjonarne by wyszly nieoplacalnie. Z tym, ze ja nie lubie zakupow internetowych :P i dopiero w ostatecznosci zatwierdze koszyk :P |
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4127 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak, bo w końcu zdecydowałam się na ten ręczny laktator aventu to już 130 zł, do tego te wszystkie produkty wyprawkowe do szpitala dla mamusi i dzidziusia, pampersy i już wychodzi 300 zł, a za pierwszym razem kupowałam też termometr elektroniczny to on nabił połowę rachunku :P
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4129 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powinna Ci wyjść taka żelowa konsystencja, trochę jak kisiel - nie wiem jak Ci to wytłumaczyć![]() Na jaką sztukę idziecie? Cytat:
Cytat:
za kolejny tydzień. Jestem pewna, że dasz radę dopełnić koszyk ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4130 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
U Was też pogoda taka nie wyraźna? Cytat:
![]() Udanej randki Cytat:
Będzie odbierał porody krów więc przyda mu się wiedza o położnictwie ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() Sytuacja dość napięta, ale całe szczęście moja wizyta na porodówce trwała 10 min więc szybka akcja.
|
|
|
#4131 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie kosztują majątku, a napewno przydadzą sie w awaryjnych sytuacjach ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja tez zamawiam i witaminy itd, bo w aptece stacjonarnej duza jest przebitka cenowa na tym :/
|
|
#4133 |
|
Zadomowienie
|
Ja pindole nie chce znowu siać paniki i sie nakręcać ale zdecydowanie od przed wczorajszego wieczora czuje zdecydowanie słabiej i inaczej ruchy małej... Wcześniej dawała jak oszalała wpychała sie pod zebra rozpychala i to praktycznie cały dzień jakoś jak nie pomyslałam to czułam niezależnie czy chodziłam czy leżałam a wczoraj i dzisiaj jest zdecydowanie mniej tych ruchów i są dużo delikatniejsze... O 6 było ich trochę więcej pózniej zasnęłam i od 10 było zaledwie kilka pojedynczych puknięc... Teraz już jak dzieci są takie duże to jest możliwość żeby tak sie ułożyło żeby było go słabiej czuć? Fakt faktem wcześniej byłam w stanie wyczuć gdzie jest mniej więcej dupka czy plecki czy noga a teraz tak nie bardzo mogę ja zlokalizować
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4134 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam się
Cytat:
może się przydadzą. U mnie leżały koło pampersów i tak jak ktoś pisał wyglądają jak chusteczki nawilżane. Udanego grillowania ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Natchniona Waszymi snami dziś też mi się śniło że urodziłam jedynie szczegóły mi zostały oszczędzone czy cc czy sn? I leże na łóżku z tym dzieciaczkiem i patrzę że ono takie duże i po męsku ubrane w dresik. Zagladam na metkę a tam 68! I myślę jak to możliwe że przed czasem urodzone a takie duże A moja druga myśl była że muszę koniecznie napisać dziewczynom na forum że urodziłam ![]() A co do kosmetyczek to kiedyś pracowałam w firmie która produkuje urządzenia kosmetyczne i jakie tam czasem urządzenia do serwisu trafiały Frezarki z silnikiem zapchanym pyłem ze stóp bo kosmetyczki dla oszczędności nie zakładały filtrów. No i reklamacja że urządzenie nie działa no i też reklamacja że urządzenia nie zasysa. Przecież tak się nie dzieje po jednej klientce tylko to nie było czyszczone od miesięcy!
Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-06-11 o 11:28 |
||||
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, wpadłam wam napisać o moim odkryciu
w związku z bólami bioder i spojenia łonowego, które utrudniały mi funkcjonowanie, miałam aż problemy z chodzeniem, zdecydowalam się na kinesiotaping. Odkąd fizjoterapeuta okleił mi brzuch czuję tak ogromną ulgę, że aż nie mogę w to uwierzyc. Normalnie, bez bolu chodzę, siadam, wstaję. Zapłaciłam tylko 25 zł, więc tyle co nic. Mam zamiar korzystać z tego do samego końca ciąży. Jeste, zachwycona u nas ogólnie ok, chociaż synek wczoraj się trochę pochorował. Dziś wyciągnęlam fotki z sesji ciążowej z nim i jestem w szoku, jaki mały miałam brzuszek te dwa tyg przed porodem. Teraz jest gigantyczny.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4137 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak to nigdy nie wiedziłama, czy kopie rękami czy nogami![]() Cytat:
I w tym śnie się zastanawiałam, gdzie ja znajdę maszynkę, która to ogoli, a mama mnie pocieszała, że po urodzeniu dziecka same wypadną Umówiłam się na pedicure w pon. na 09:00 i teraz po tych waszych historiach zastanawiam się, czy nie odwołac wizyty No, ale z drugiej strony ja sama swoich stóp nie ogarnę |
||
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapłaciłam tyle samo co Ty..superhuman jeśli czułaś dziś ruchy to ja bym zaczekała , ale jak masz się niepokoić to podjedź na IP ,żeby sprawdzić..zaufaj swojej intucji |
|
|
|
|
#4139 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie ja bylam przekonana, ze teraz ruchy bedą mocniejsze ze względu na to, ze dzieci rosną. Wzięłam psa na wybieg przed wyjściem zjadłam 3 hity i ruchy nie były jakieś oszałamiające. Właśnie wróciłam do domu usiadłam i czuje pojedyncze ruchy, zjem truskawki z cukrem i zobaczymy. W każdym razie już wolałam te mocne i bolesne :P
Florencee- udanej zabawy Sąsiedzi zaprosili nas dzisiaj na grilla - fajnie bo mam ochotę na boczuś na patyczku:P tylko zobaczymy jak TZ będzie sie czuł po pracy. Ma być koło 15 w domku. Może sie zdrzemnie i na 18 jak znalazł pójdziemy a Wy jakie macie plany? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4140 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Udanego wypady życzę. Ja juz wtedy będę spowrotem w pracy puki co grzeje się na plaży Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.

Na co dzień nie jestem fanką piłki nożnej, ale Euro lubię
po południu wybieramy się do znajomych na grilla, więc dzisiaj w planach mam zrobienie sałatki i obiadu dla nas, a tż mam nadzieję że ogarnie mieszkanie
1.09.2012

teraz do 09:00 przeleze z książką,a potem nie zostanie nic innego jak wstać i liczyć na to, że Tz też postanowi nie przespać pół dnia... 
Co zle zrobilam? Za duzo mieszania?
czerwiec 2015

za kolejny tydzień. Jestem pewna, że dasz radę dopełnić koszyk
A moja druga myśl była że muszę koniecznie napisać dziewczynom na forum że urodziłam
bo kosmetyczki dla oszczędności nie zakładały filtrów. No i reklamacja że urządzenie nie działa 

<3