Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-11, 08:16   #4111
DobraDusza88
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość

Ja dziś meczu nie oglądałam. Taki ze mnie kibic, że będę oglądała tylko Polaków, a później finał Na co dzień nie jestem fanką piłki nożnej, ale Euro lubię
Z mojego męża też taki kibic- NA SZCZĘŚCIE

Ja niedawno wstałam, teraz kawka po południu wybieramy się do znajomych na grilla, więc dzisiaj w planach mam zrobienie sałatki i obiadu dla nas, a tż mam nadzieję że ogarnie mieszkanie
Stary 2016-06-11, 08:21   #4112
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Że tak spytam, nago się uczysz?

:

Latam po domu w samych majtkach, ubrania mnie wkurzają ale teraz muszę się przestawić na zakładanie stanika bo chuba będę musiała sobie zakładać wkładki laktacyjne

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 08:28   #4113
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dzień dobry
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 08:28   #4114
asicuha
Wtajemniczenie

Witam sie i ja )

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 08:47   #4115
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Z mojego męża też taki kibic- NA SZCZĘŚCIE

Ja niedawno wstałam, teraz kawka po południu wybieramy się do znajomych na grilla, więc dzisiaj w planach mam zrobienie sałatki i obiadu dla nas, a tż mam nadzieję że ogarnie mieszkanie
Moj to nie wiem, czy by mecze z PL zobaczyl, gdybym nie cisnela. Nie wiedzial nawet, kiedy to jest
Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Nas też siersciuszek chciał o 6 koniecznie obudzić, żeby się bawić. Nauczyliśmy się udawać, że dalej śpimy, w efekcie czego chodzi, żałośnie miauczy, znosi na łóżko jakieś zabawki, ale w końcu zrezygnowany kładzie się obok albo na parapecie miewa też często takie dziwne pomysły ok. 3 nad ranem... Choć w przypadku esika obstawiam raczej głód albo strach/chęć przytulenia

Spokojnej drogi i baw się dobrze

Rośnie Ci mały ginekolog - analityk

Na nie wiem jak to jest ze bez względu na to, o której zasnę (a wczoraj już po północy było) to się najpóźniej o 7:30 budzę teraz do 09:00 przeleze z książką,a potem nie zostanie nic innego jak wstać i liczyć na to, że Tz też postanowi nie przespać pół dnia...

Wysłane z mojego 6045Y przy użyciu Tapatalka
U nas byly akcje z budzeniem codziennie (4:30 i miauczenie pt "mamo, wydaje wlasnie ostatnie tchnienie"), az ostatnio polozylam wielkie kocie poduszki obok lozka i o dziwo Filon sie zamknal. Rano przychodzi sie tulic, a w nocy spokoj. Z tego wynika, ze brakowalo mu swojego miejsca, choc poduszki juz kiedys byly w sypialni-widac nie w tym miejscu ulokowane , w ktorym trzeba bylo^^
Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
hej dziewczyny..

musiałam wygooglować tego Toma..taki typ brutala..

wow..niezła różnica w cenie..można powiedzieć,że zaoszczędziłaś sporo kasy..

Ty też w dzieciństwie tak drążyłas temat jak Mikołaj?
Hihi, tez googlowalam Toma, ale mialam zamiar nie przyznawac sie

Pytanie za sto punktow-dalam dwie i pol lyzeczki chia (ok15g), zalalam mlekiem-pol szklanki. Mieszalam pieczolowicie w ciagu 30min., a rano dalej konsystencja byla plynna, zero gluta Co zle zrobilam? Za duzo mieszania?

Milej soboty! My dzis idziemy na randke do teatru

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 08:49   #4116
scoiatael86
Rozeznanie

Dzień dobry

Ale mi się dobrze spało dziś! nie pamiętam kiedy tak długo spałam

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Ja jutro wcześnie rano wyruszam na to wesele, wracam w niedzielę jakoś w nocy, to dopiero się w poniedziałek odezwę, chyba że z komórki coś napiszę w międzyczasie. Życzę Wam miłego weekendu!
Udanego wyjazdu i spokojnej podróży
Stary 2016-06-11, 09:16   #4117
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Już wiem! Juz wiem! Dopiero do mnie dotarło - mój doktorek jest podobny do Toma Hardyego pewnie dlatego mi sie przyśnił i od początku uważałam, ze ma coś w sobie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To tym bardziej nie dziwię się, że się przyśnił

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Ale fajne.

Oo to musi być miło chodzić na wizyty.

Ja jutro wcześnie rano wyruszam na to wesele, wracam w niedzielę jakoś w nocy, to dopiero się w poniedziałek odezwę, chyba że z komórki coś napiszę w międzyczasie. Życzę Wam miłego weekendu!
Udanej zabawy!
Cytat:

Wklejam Wam moje zakupy, trochę korzystałam z Waszych list, trochę z bloga Sroki. Może komuś się przydadzą. Temat higieny zamknęłam-jeszcze tylko pampersy.
Fajna lista!
Te woreczki na zużyte pieluchy genialna sprawa! Właśnie ostatnio zastanawiałam się, gdzie można takie coś zakupić, żeby móc gdzieś 'dyskretnie' przechować pieluchy będąc w szpitalu
Na półkach w rossmanie leżą, czy tylko przez ich stronę można zamowić? ostatnio przeglądałam skrupulatnie każdy regał w rossmanie i nie natknęłam się

Dzisiaj grillujemy z rodzinką!

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 09:22   #4118
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
To tym bardziej nie dziwię się, że się przyśnił

Udanej zabawy!

Fajna lista!
Te woreczki na zużyte pieluchy genialna sprawa! Właśnie ostatnio zastanawiałam się, gdzie można takie coś zakupić, żeby móc gdzieś 'dyskretnie' przechować pieluchy będąc w szpitalu
Na półkach w rossmanie leżą, czy tylko przez ich stronę można zamowić? ostatnio przeglądałam skrupulatnie każdy regał w rossmanie i nie natknęłam się

Zapewne mozna-wygladaja jak chusteczki nawilzone Z zamawianiem dziwna sprawa, bo np. wycofalo mi wlasnie chusteczki jako towar niedostepny, a gdy poszlam odebrac zamowienie to normalnie dokupilam biorac z polki ^^.
Nie wiem, czy te worki sie przydadza, ale byly na promocji, a poza tym wyszlam z zalozenia, ze moga okazac sie przydatne wlasnie, gdy w poblizu nie bedzie kosza

znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 09:33   #4119
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Witam się w sobotni poranek dziś 29+0 a z miesiączki już 30+0 ! ale szybko leci.

znowuzapomnialamhasla też podglądnęłam Twoje zakupy i powoli kompletuje kolejny koszyk na gemini, także zakupię też ten płyn do kąpieli z Białego Jelenia i cążki z Tomee Tipee, jeszcze do darmowej wysyłki brakuje mi 90 zł, także muszę coś pokombinować

origa - super że na wizycie wszystko w porządku oby tak dalej

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 09:43   #4120
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

Ty też w dzieciństwie tak drążyłas temat jak Mikołaj?
Niee, ja zdecydowanie później poczułam powołanie Trzeba pielęgnować w Mikołaju pasie i będzie miała matka na stare lata własnego ginekologa

Cytat:
Nas też siersciuszek chciał o 6 koniecznie obudzić, żeby się bawić. Nauczyliśmy się udawać, że dalej śpimy, w efekcie czego chodzi, żałośnie miauczy, znosi na łóżko jakieś zabawki, ale w końcu zrezygnowany kładzie się obok albo na parapecie miewa też często takie dziwne pomysły ok. 3 nad ranem... Choć w przypadku esika obstawiam raczej głód albo strach/chęć przytulenia
Wysłane z mojego 6045Y przy użyciu Tapatalka
On to wszystko naraz

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Latam po domu w samych majtkach, ubrania mnie wkurzają ale teraz muszę się przestawić na zakładanie stanika bo chuba będę musiała sobie zakładać wkładki laktacyjne
Co kto lubi Jak mało leci to dawaj do stanika płatki kosmetyczne, bo wkładki laktacyjne są duuuże.
Stary 2016-06-11, 09:53   #4121
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
Witam się w sobotni poranek dziś 29+0 a z miesiączki już 30+0 ! ale szybko leci.

znowuzapomnialamhasla też podglądnęłam Twoje zakupy i powoli kompletuje kolejny koszyk na gemini, także zakupię też ten płyn do kąpieli z Białego Jelenia i cążki z Tomee Tipee, jeszcze do darmowej wysyłki brakuje mi 90 zł, także muszę coś pokombinować

Czas zdecydowanie za szybko leci

Ja mam koszyk na gemini zrobiony, ale nie wiem czy nie pokupie tego jednak na miejscu, bo mam za 109 zl i chyba sobie w tesco podejrze i rossmanie co na miejscu wyjdzie porownywalnie, bo nie ma az takiej roznicy w cenach, zeby przesylka mi sie oplacila, a do darmowej nie dobije a po apteczne sprawy i tak mialam isc do normalnej apteki

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 09:57   #4122
wiewioreczka
Wtajemniczenie

ja właśnie chciałam wczoraj zrobić te zakupy "na żywo" i juz przy pierwszym produkcje - nakładki na sutki z aventu różnica wyszła 9 zł ;/ a w pobliżu nie mam Gemini żeby odebrać osobiście

Stary 2016-06-11, 09:59   #4123
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie chciałam wczoraj zrobić te zakupy "na żywo" i juz przy pierwszym produkcje - nakładki na sutki z aventu różnica wyszła 9 zł ;/ a w pobliżu nie mam Gemini żeby odebrać osobiście
Jak zdecydujesz się kupować wszystkie akcesoria i kosmetyki w gemini to powinno Ci wyjść 300 zł i darmowa dostawa Zawsze możesz wziąć jakieś rzeczy dla siebie lub dla bliskich by zapełnić koszyk. Różnica porażająca!
Stary 2016-06-11, 10:04   #4124
wiewioreczka
Wtajemniczenie

tak tak, wiem ale ja już dwa zamówienia na 300 zł zrobiłam, teraz zostały mi same niedobitki - właśnie te nakładki na sutki, maść na sutki, podkłady pod prześcieradło, cążki do paznokci, szczotka do włosów, płyn do kąpieli i żel do higieny intymnej.
Chciałabym też w końcu zakupić te staniki do karmienia ale nie umiem się jeszcze zdecydować :P

Stary 2016-06-11, 10:06   #4125
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:

No to faktycznie jakby taka roznica przy kazdym produkcie miala wyjsc, to delikatnie mowiac zakupy stacjonarne by wyszly nieoplacalnie. Z tym, ze ja nie lubie zakupow internetowych :P i dopiero w ostatecznosci zatwierdze koszyk :P

Stary 2016-06-11, 10:07   #4126
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak, wiem ale ja już dwa zamówienia na 300 zł zrobiłam, teraz zostały mi same niedobitki - właśnie te nakładki na sutki, maść na sutki, podkłady pod prześcieradło, cążki do paznokci, szczotka do włosów, płyn do kąpieli i żel do higieny intymnej.
Chciałabym też w końcu zakupić te staniki do karmienia ale nie umiem się jeszcze zdecydować :P
To ładnie już poszalałaś
Stary 2016-06-11, 10:11   #4127
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
To ładnie już poszalałaś
no tak, bo w końcu zdecydowałam się na ten ręczny laktator aventu to już 130 zł, do tego te wszystkie produkty wyprawkowe do szpitala dla mamusi i dzidziusia, pampersy i już wychodzi 300 zł, a za pierwszym razem kupowałam też termometr elektroniczny to on nabił połowę rachunku :P

Stary 2016-06-11, 10:24   #4128
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, bo w końcu zdecydowałam się na ten ręczny laktator aventu to już 130 zł, do tego te wszystkie produkty wyprawkowe do szpitala dla mamusi i dzidziusia, pampersy i już wychodzi 300 zł, a za pierwszym razem kupowałam też termometr elektroniczny to on nabił połowę rachunku :P
Ależ ja nie wypominam
Stary 2016-06-11, 10:38   #4129
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Moj to nie wiem, czy by mecze z PL zobaczyl, gdybym nie cisnela. Nie wiedzial nawet, kiedy to jest

U nas byly akcje z budzeniem codziennie (4:30 i miauczenie pt "mamo, wydaje wlasnie ostatnie tchnienie"), az ostatnio polozylam wielkie kocie poduszki obok lozka i o dziwo Filon sie zamknal. Rano przychodzi sie tulic, a w nocy spokoj. Z tego wynika, ze brakowalo mu swojego miejsca, choc poduszki juz kiedys byly w sypialni-widac nie w tym miejscu ulokowane , w ktorym trzeba bylo^^

Hihi, tez googlowalam Toma, ale mialam zamiar nie przyznawac sie

Pytanie za sto punktow-dalam dwie i pol lyzeczki chia (ok15g), zalalam mlekiem-pol szklanki. Mieszalam pieczolowicie w ciagu 30min., a rano dalej konsystencja byla plynna, zero gluta Co zle zrobilam? Za duzo mieszania?

Nie ma być gluta Powinna Ci wyjść taka żelowa konsystencja, trochę jak kisiel - nie wiem jak Ci to wytłumaczyć
Na jaką sztukę idziecie?

Cytat:
Fajna lista!

Dobry pomysł z tymi woreczkami Udanego grillowania!

Cytat:

origa - super że na wizycie wszystko w porządku oby tak dalej
za kolejny tydzień. Jestem pewna, że dasz radę dopełnić koszyk

Cytat:
Już czuję lekkie przerażenie na myśl o końcowej kwocie jaką zobaczę po zamówieniu z gemini
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 10:52   #4130
natalia_23
Zakorzenienie

witam

U Was też pogoda taka nie wyraźna?

Cytat:

Mieszanie ma tylko wpływ na to, żeby taki jeden zbity glut nie powstał

Udanej randki

Cytat:
Niee, ja zdecydowanie później poczułam powołanie Trzeba pielęgnować w Mikołaju pasie i będzie miała matka na stare lata własnego ginekologa

ha ha na razie marzy o byciu rolnikiem Będzie odbierał porody krów więc przyda mu się wiedza o położnictwie

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Hej

Esik postanowił nas obudzić przed 6

Rośnie Ci przyszły ginekolog lub położny

Rozumiem, to się nieźle strachu najadłaś
esik Was ćwiczy

Sytuacja dość napięta, ale całe szczęście moja wizyta na porodówce trwała 10 min więc szybka akcja.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 10:58   #4131
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Zapewne mozna-wygladaja jak chusteczki nawilzone Z zamawianiem dziwna sprawa, bo np. wycofalo mi wlasnie chusteczki jako towar niedostepny, a gdy poszlam odebrac zamowienie to normalnie dokupilam biorac z polki ^^.
Nie wiem, czy te worki sie przydadza, ale byly na promocji, a poza tym wyszlam z zalozenia, ze moga okazac sie przydatne wlasnie, gdy w poblizu nie bedzie kosza

I może właśnie dlatego nie rzucily mi się w oczy
Nie kosztują majątku, a napewno przydadzą sie w awaryjnych sytuacjach

Cytat:
Witam się w sobotni poranek dziś 29+0 a z miesiączki już 30+0 ! ale szybko leci?
Gratki za kolejny rozpoczęty tydzień

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 11:09   #4132
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez juz 2 zamowienia zrobilam, ale zamawialam z siostra ibratowa. Teraz jeszcze jedno zamowuenie mnie czeka a tam termometr, frida, i juz 120zl jest, wiec na pewno do 300 dobije
Ale ja tez zamawiam i witaminy itd, bo w aptece stacjonarnej duza jest przebitka cenowa na tym :/

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 11:11   #4133
superhuman
Zadomowienie

Ja pindole nie chce znowu siać paniki i sie nakręcać ale zdecydowanie od przed wczorajszego wieczora czuje zdecydowanie słabiej i inaczej ruchy małej... Wcześniej dawała jak oszalała wpychała sie pod zebra rozpychala i to praktycznie cały dzień jakoś jak nie pomyslałam to czułam niezależnie czy chodziłam czy leżałam a wczoraj i dzisiaj jest zdecydowanie mniej tych ruchów i są dużo delikatniejsze... O 6 było ich trochę więcej pózniej zasnęłam i od 10 było zaledwie kilka pojedynczych puknięc... Teraz już jak dzieci są takie duże to jest możliwość żeby tak sie ułożyło żeby było go słabiej czuć? Fakt faktem wcześniej byłam w stanie wyczuć gdzie jest mniej więcej dupka czy plecki czy noga a teraz tak nie bardzo mogę ja zlokalizować

superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 11:21   #4134
ziuta.
Rozeznanie

Witam się

Cytat:
Fajna lista!

Ja kupowałam w rossmanie stacjonarnym też w promocji może się przydadzą. U mnie leżały koło pampersów i tak jak ktoś pisał wyglądają jak chusteczki nawilżane.
Udanego grillowania

Cytat:
No nie wiem jak bardzo dobry musiałabym mieć kontakt ze swoim synem-ginekologiem żeby do niego chodzić się badać chyba bym się nie zdecydowała

Cytat:
No ja też patrzyłam że niektóre rzeczy w aptekach stacjonarnych o 10 zł droższe. Jak tak parę rzeczy się uzbiera to nawet jakby trzeba było te 12 zł za dostawę zapłacić to się opłaca

Cytat:
Ja pindole nie chce znowu siać paniki i sie nakręcać ale zdecydowanie od przed wczorajszego wieczora czuje zdecydowanie słabiej i inaczej ruchy małej... Wcześniej dawała jak oszalała wpychała sie pod zebra rozpychala i to praktycznie cały dzień jakoś jak nie pomyslałam to czułam niezależnie czy chodziłam czy leżałam a wczoraj i dzisiaj jest zdecydowanie mniej tych ruchów i są dużo delikatniejsze... O 6 było ich trochę więcej pózniej zasnęłam i od 10 było zaledwie kilka pojedynczych puknięc... Teraz już jak dzieci są takie duże to jest możliwość żeby tak sie ułożyło żeby było go słabiej czuć? Fakt faktem wcześniej byłam w stanie wyczuć gdzie jest mniej więcej dupka czy plecki czy noga a teraz tak nie bardzo mogę ja zlokalizować

Moja wczoraj też tak spokojna była. Zjedz coś słodkiego, połóż się i trochę poruszaj brzuchem. Ja ją jakoś odnalazłam w brzuchu i poruszałam i się zbudziła i pokopała mamusię. Może Tobie też się uda ją obudzić i sie uspokoisz.

Natchniona Waszymi snami dziś też mi się śniło że urodziłam jedynie szczegóły mi zostały oszczędzone czy cc czy sn? I leże na łóżku z tym dzieciaczkiem i patrzę że ono takie duże i po męsku ubrane w dresik. Zagladam na metkę a tam 68! I myślę jak to możliwe że przed czasem urodzone a takie duże A moja druga myśl była że muszę koniecznie napisać dziewczynom na forum że urodziłam

A co do kosmetyczek to kiedyś pracowałam w firmie która produkuje urządzenia kosmetyczne i jakie tam czasem urządzenia do serwisu trafiały Frezarki z silnikiem zapchanym pyłem ze stóp bo kosmetyczki dla oszczędności nie zakładały filtrów. No i reklamacja że urządzenie nie działa Silnik do wymiany - ale oszczędność. Mikrodermabrazja z zapchaną dyszą tak że nawet światła nie widać no i też reklamacja że urządzenia nie zasysa. Przecież tak się nie dzieje po jednej klientce tylko to nie było czyszczone od miesięcy!

Edytowane przez ziuta.
Czas edycji: 2016-06-11 o 11:28
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 11:21   #4135
kasia_ruda
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, wpadłam wam napisać o moim odkryciu w związku z bólami bioder i spojenia łonowego, które utrudniały mi funkcjonowanie, miałam aż problemy z chodzeniem, zdecydowalam się na kinesiotaping. Odkąd fizjoterapeuta okleił mi brzuch czuję tak ogromną ulgę, że aż nie mogę w to uwierzyc. Normalnie, bez bolu chodzę, siadam, wstaję. Zapłaciłam tylko 25 zł, więc tyle co nic. Mam zamiar korzystać z tego do samego końca ciąży. Jeste, zachwycona u nas ogólnie ok, chociaż synek wczoraj się trochę pochorował. Dziś wyciągnęlam fotki z sesji ciążowej z nim i jestem w szoku, jaki mały miałam brzuszek te dwa tyg przed porodem. Teraz jest gigantyczny.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 11:23   #4136
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:

Staram się nie panikować w takie dni leniwca, ale jakiś tam wewnętrzny niepokój zawsze jest. U mnie zawsze się okazuję, że po prostu młody ma nygusa, potrafi cały dzień praktycznie się nie ruszyć (tylko sobie "popływać" i to nie za wiele), po czym da takiego czadu, że w środku nocy mnie obudzi - odpoczął przecież, to można szaleć dalej.

Stary 2016-06-11, 12:07   #4137
Origa
Rozeznanie

Cytat:

Spokojnie, tak jak Ziuta napisała zjedz coś słodkiego, połóż się i poobserwuj. Dzieci mają coraz mniej miejsca i będą coraz łagodniejsze ruchy wykonywać. Ja np. wiem gdzie mniej więcej jest doopka tylko dlatego, że na USG widziałam Tak to nigdy nie wiedziłama, czy kopie rękami czy nogami

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Natchniona Waszymi snami dziś też mi się śniło że urodziłam jedynie szczegóły mi zostały oszczędzone czy cc czy sn? I leże na łóżku z tym dzieciaczkiem i patrzę że ono takie duże i po męsku ubrane w dresik. Zagladam na metkę a tam 68! I myślę jak to możliwe że przed czasem urodzone a takie duże A moja druga myśl była że muszę koniecznie napisać dziewczynom na forum że urodziłam

A co do kosmetyczek to kiedyś pracowałam w firmie która produkuje urządzenia kosmetyczne i jakie tam czasem urządzenia do serwisu trafiały Frezarki z silnikiem zapchanym pyłem ze stóp bo kosmetyczki dla oszczędności nie zakładały filtrów. No i reklamacja że urządzenie nie działa Silnik do wymiany - ale oszczędność. Mikrodermabrazja z zapchaną dyszą tak że nawet światła nie widać no i też reklamacja że urządzenia nie zasysa. Przecież tak się nie dzieje po jednej klientce tylko to nie było czyszczone od miesięcy!
Mi się śniło, że włosy urosły mi nie tylko pod pachami, ale i na ramionach, tak prawie do łokcia i to takie długie jakieś, brązoweWygladałam jak w jakimś futrze I w tym śnie się zastanawiałam, gdzie ja znajdę maszynkę, która to ogoli, a mama mnie pocieszała, że po urodzeniu dziecka same wypadną

Umówiłam się na pedicure w pon. na 09:00 i teraz po tych waszych historiach zastanawiam się, czy nie odwołac wizyty No, ale z drugiej strony ja sama swoich stóp nie ogarnę
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 12:16   #4138
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wpadłam wam napisać o moim odkryciu w związku z bólami bioder i spojenia łonowego, które utrudniały mi funkcjonowanie, miałam aż problemy z chodzeniem, zdecydowalam się na kinesiotaping. Odkąd fizjoterapeuta okleił mi brzuch czuję tak ogromną ulgę, że aż nie mogę w to uwierzyc. Normalnie, bez bolu chodzę, siadam, wstaję. Zapłaciłam tylko 25 zł, więc tyle co nic. Mam zamiar korzystać z tego do samego końca ciąży. Jeste, zachwycona u nas ogólnie ok, chociaż synek wczoraj się trochę pochorował. Dziś wyciągnęlam fotki z sesji ciążowej z nim i jestem w szoku, jaki mały miałam brzuszek te dwa tyg przed porodem. Teraz jest gigantyczny.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
ja mam od dwóch tygodni tejpy na brzuchu..ulga spora,ale zbliża się czas wizyty a one nie schodzą..nie wiem jak będzie z usg zapłaciłam tyle samo co Ty..

superhuman jeśli czułaś dziś ruchy to ja bym zaczekała , ale jak masz się niepokoić to podjedź na IP ,żeby sprawdzić..zaufaj swojej intucji
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 12:40   #4139
superhuman
Zadomowienie

Właśnie ja bylam przekonana, ze teraz ruchy bedą mocniejsze ze względu na to, ze dzieci rosną. Wzięłam psa na wybieg przed wyjściem zjadłam 3 hity i ruchy nie były jakieś oszałamiające. Właśnie wróciłam do domu usiadłam i czuje pojedyncze ruchy, zjem truskawki z cukrem i zobaczymy. W każdym razie już wolałam te mocne i bolesne :P

Florencee- udanej zabawy

Sąsiedzi zaprosili nas dzisiaj na grilla - fajnie bo mam ochotę na boczuś na patyczku:P tylko zobaczymy jak TZ będzie sie czuł po pracy. Ma być koło 15 w domku. Może sie zdrzemnie i na 18 jak znalazł pójdziemy a Wy jakie macie plany?

superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 12:50   #4140
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Wow, niezłe zakupy

Piękny, chciałabym mieć takie zdolności a wzorem w koty po prostu mnie kupiłaś

Ja też mam gemini przed sobą jeszcze
Pochwal się, jak skończysz

A ja zamówiłam domek nad Jeziorem Żywieckim. Ze względu na odległość zrezygnowaliśmy z Soliny, no i oferta wygląda naprawdę ok: za 100zł/dobę mamy 4-osobowy domek do uzytku tylko dla naszej dwójki, z wyposażonym aneksem kuchennym, TV LCD 32" (EURO więc bez tego ani rusz), drewnianym tarasem nad strumykiem, grillem itp Jedziemy w najbliższy wtorek i zostajemy do soboty, a w czw. wieczorem prawdopodobnie dojedzie do nas moja siostra z mężem, także zapowiada się fajny wypad

Szaro i wietrznie się zrobiło, chyba będzie lać
Ooo to będziesz całkiem niedaleko mnie Udanego wypady życzę. Ja juz wtedy będę spowrotem w pracy puki co grzeje się na plaży

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Jak Was czytam to jestem pełna podziwu dla waszego poziomu ogarnięcia Ja poza ciuszkami i kosmetykami, ktore dostałam i muszę przejrzeć, żeby wiedzieć co mam, jestem w lesie A przepraszam, jeszcze mamy wózek i fotelik Za wszystkie zakupy zabiorę się jak wrócimy znad jeziora, a przynajmniej taki mam plan
Ja tez nie mam połowy rzeczy. Jestem pełna podziwu dla tych ogarniętych

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości