![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nirvana
Come
as you are as you were as I want you t0 be... Tak sobie przeglądam stare płyty, naszło mnie. I tak mi jakoś smutno się zrobiło. Smth in the way... ![]()
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Jak widziałam niedawno "You know your right" na VH1, to mi się łezka zakręciła...
![]()
![]() |
#213 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez wyprzedaż nirvany Czas edycji: 2007-07-01 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
Kolejan fanka Nirvany sie klania
![]() Że też wczesniej nie zajzalam na KULTURE ![]() UWIELBIAM NIRVANE ![]() ![]() Mam cala dyskografie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Rozeznanie
|
I ja zgłaszam się do grona fanek Kurta
![]() Wprawdzie Nirvany słuchałam tak dawno, że ho ho! ale sentyment pozostał... Moje ulubione- Aneurysm, Heart -shaped box i School, Lithum na pewno i wiele innych... dziekuję, że przypomniałyście mi to za czym szalałam i o czym w natłoku tzw normalnych spraw zapomniałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Postanowiłam zameldować się w tym wątku. Właśnie słucham MTV Unplugged i jakoś tak smutno melancholijnie mi się zrobiło.
Szkoda że wtedy kiedy Nirvana istniała byłam małym kilkuletnim brzdącem ![]()
![]() |
#217 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to jednoczesnie takie piękne jest... ![]()
![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Ja również wpadam w melancholię jak słucham piosenek Nirvany,ale tak jak powiedziała czapeczkaelfa, to piękne
![]()
![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
A widziałyście to?-
http://www.youtube.com/watch?v=kO4BF67pvsc Mnie strasznie wzrusza ![]()
![]() |
#222 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I dołączam do fanek Nirvany. Miałam roczek kiedy Kurt odszedł, zadziwiające jest to, że wtedy nie zdawałam sobie sprawy, ze 13 lat później będę płakała patrząc na Kurta.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
!!!10/10 Uwielbiam Nirvane!!!! Wogóle grunge lubie. Zespół po prostu konkretny. Jak dla mnie mają to coś, Cobain ma dobry głos, a Dave nie siedzi w ciemnym kącie w odróżnieniu od wielu perkusistów, bas daje idealne tło... Ich muzyka trafia i zostaje.
Dla fanów polecam książkę "Kurt Cobain Dzienniki", jest to coś w rodzaju pamiętnika Kurta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
ja przechodziłam wielką fascynację Nirvaną na początku liceum, około 9 lat temu. przeszło mi już, ale do tej pory lubię ich słuchać. w szczególności jednej piosenki tj. "come as you are"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lektura niełatwa i momentami niezrozumiała, ale bardzo ciekawa ![]()
![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się.. ja nie mogę się oderwać.. a teraz słucham 'Breed' Nirvany- świetny kawałek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Lithium jest też extra jak z resztą wszystkie utwory Nirvany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
"smells like teen spirit" słuchałam od kołyski
![]() To mój hymn narodowy ! Nirvana to legenda. Szacunek dla chłopaków za muze ![*] K.Cobain
![]() |
#229 |
BAN stały
|
Ja nie lubię Nirvany. Jakoś dziwnie mi się kojarzy....
![]() Ale zespół Dave'a Grohla - Foo Fighters jest ok. Ale... co kto lubi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() |
#233 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
![]() Dołączam do waszego grona dopiero teraz, chociaż Nirvany słucham już parę ładnych lat. Wszystko zaczęło się gdy miałam jakieś 14 lat i usłyszałam na Vivie Pl "Smells..." i po prostu coś we mnie ruszyło. Cudowne to było, nigdy tego nie zapomnę. Ja, słuchająca kiedyś Britney Spears, oniemiałam kiedy usłyszałam właśnie ten kawałek Nirvany, chociaż teraz wcale nie jest to moja ulubiona ich piosenka. ![]() Od tego czasu słuchałam Nirvany przez całe gimnazjum i pierwszą klase liceum, by na parę lat "o nich zapomnieć", jakoś samo wyszło, że przestałam ich słuchać. Aż do momentu sprzed kilku miesięcy, gdy młodsza siostra mojej koleżanki zaczęła się Nirvaną interesować, a mnie się wszystko przypomniało, odżyły cudowne wspomnienia z tamtego okresu, kiedy tak bardzo wszystko to przeżywałam, płakałam za Kurtem i słuchałam tylko ich. Po tych paru latach przerwy już wiem, co naprawdę kocham i cieszę się, że znów wróciłam do tej muzyki, bo chyba to jest to, co mi naprawdę w duszy gra. ![]() Kocham Kurta bezgraniczną miłością fana ![]() Pozdrawiam wszystkie fanki i fanów. ![]() Wątek nie funkcjonuje od kilku miesięcy, ale może to się znów zmieni. ![]() P.S. Wybaczcie za takie emocjonalne moje podejście do tego wszystkiego, ale nie umiem inaczej.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Wtajemniczenie
|
Ech... Wspomnienia. Kiedy ja ostatnio Nirvany słuchałam to nie pamiętam. Ale sentyment został i zostanie na długo. Kawałki genialne muzycznie, słownie- wiadomo- nie na tym się Kurt skupiał. Ogólnie cenię sobie ich muzykę, bo i poskakać można i pośmiać się histerycznie, poryczeć i coś rozwalić ze złości. Więc wszystkie możliwe emocje. Tylko tyle mi trzeba. Kiedyś wrócę do tego. Ale jeszcze nie teraz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
NIRVANA...
Najwspanialszy zespół na świecie (jak dla mnie). Najpiękniejsza muzyka, energia, melancholia. Teksty które przeszywają od góry do dołu. Nirvanę "pokazał" mi tato. Nigdy nie zapomnę jak mając te 6 czy 7 lat w Sylwestra słuchałam 'Smells like teen spirit' i nie mogłam się oderwać od głosu Cobaina. Coś niesamowitego. Nirvana w moich głośnikach i odtwarzaczu to chleb powszedni, na "You know you`re right" ryczę jak głupia, a oglądając koncert Unplugged po prostu odpływam. Nie bez powodu noszę zawsze na sobie naszyjnik Nirvany. Taki mój amulet, ku pamięci. Moje dzieci też będą kochać Nirvanę ;] Pozdrawiam wszystkich fanów ![]() ![]()
![]() |
#236 |
po prostu Em :)
|
![]() |
![]() |
#237 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem jak będzie z moimi dziećmi, ale ja swoje zamiłowanie do tego typu muzyki wzięłam od taty, wieć może moje dzieci dostaną to w genach.
![]() Słyszałyście pewnie "Do re mi", ja to odkryłam dopiero kilka miesięcy temu, wcześniej nie słyszałam tej piosenki, ale jest super. ![]() A widziałyście to: http://pl.youtube.com/watch?v=WB-egOB_Qng Kurt jest tu przesłodki, te dołeczki w policzkach i jego uśmiech mnie powalają, ach... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
Ja dopiero niedawno zaczęłam przygodę z Nirvaną i w ogóle z rockiem i metalem itp.
Wcześniej słuchałam innych badziewi,ale teraz wiem co naprawdę kocham i zmierzam powoli w tym kierunku ![]() Cieszę się,że tak dużo jest fanów dobrej muzyki. Cały czas ich przybywa,chociaż wydaję mi się,że u większości to przemija z wiekiem, a szkoda... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co nie znaczy, że nie słucham też innej muzyki, ale Nirvana zawsze będzie już w moim serduszku. ![]()
![]() |
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba zawsze jest tak,że przemija,ale sentyment zostaje. Jeszcze nie wiem jak to będzie w moim przypadku,bo jestem jeszcze baardzo młoda. No oczywiście,innej muzyki niż Nirvana słucham, i jest tego sporo, ale moim zdaniem Nirvana jest dobrym przykładem dobrej muzyki ;> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.