|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
To u mnie było podobnie. Test zrobiłam 18.12 (w sumie łącznie to 5 testów :P) do ginekologa poszłam następnego dnia - nic nie było. W poniedziałek poszłam na krew (chcieliśmy mieć pewność żeby powiedzieć w wigilie rodzinie) i na krwi już był zdecydowany wynik ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4202 |
|
Zadomowienie
|
Ja robiłam test na początku grudnia
TŻ dostał na swoje urodziny W sumie byłam w szoku, bo to był miesiąc gdzie kompletnie nie mieliśmy dla siebie czasu. Cały czas powtarzam, że to niepokalane poczęcie:P
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oboje nie mogliśmy uwierzyć że to prawda ale bardzo się cieszylismy
|
|
|
|
|
#4204 |
|
Raczkowanie
|
Wrocilismy. Zjadlam piec galek lodow z bita smietana i owocami. Wszyscy w szoku, lacznie z kelnerka (bo najpierw byly trzy galki z dodatkami, a potem jeszcze dwie, tez z dodatkami)
Kucharz troche skiepscil fondanty i kelnerka podajac je nam powiedziala, ze nie do konca wyszly, wiec sa gratis. Jeden nie wyszedl z foremki, ale smakowal pysznie. Bardzo nam to odpowiadalo, bo rachunek nizszy prawie 60zeta. Druga czesc spektaklu lepsza, ale ogolnie mysle, ze to zbyt angielski humor (nomen-omen moja ulubiona komedia to brytyjska wersja Zgonu na pogrzebie) i to jeszcze w polskiej wersji jezykowej sprawil, ze sztuka nam nie podeszla. Temat dobry, ale czegos zabraklo...Niemniej podobal mi sie wierszyk dotyczacy mezczyzny przebranego za pielegniarke: Nasza siostra oddzialowa jest rozkoszna Na twarzy ma wasik A pod kitlem moszna xd Nadrobie Was jutro. Ach, wybralismy dzis lozeczko, komode z przewijakiem i cos tam jeszcze. Jutro zamawiam laktator, ostatecznie kupie Ardo Calypso (bo mam znizke). Trzy dni i wyprawka prawie ogarnieta ;-) Dobranoc! Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-12 o 01:26 |
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
hej niedzielnie
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja dziś miałam głupi sen,że bylam sama a Tzet wloczyl się gdzieś pijany... jakie macie plany na dziś? My chyba jedziemy rodzinnie do Parku Linowego,chyba że jeszcze po drodze coś innego wymyślimy ...
|
#4207 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Witam się w 29t0d U nas pewnie dziś leniwie będzie, może się na spacer jakiś wybierzemy... A tak to bez szału no i może TŻ z teściem w końcu zaczną malowanie... Mam nadzieję że sufit dzisiaj ogarną, ale to się jeszcze okaże jakoś zeszło mi ciśnienie i nie mam serca go poganiać. Kiedy będzie pomalowane to będzie, mamy jeszcze czas. Dobrego dnia!
|
#4208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo bałam się o ciążę w kwestii pracy - wiadomo co się dzieje w tygodniu przed świętami w hipermarkecie a skoro wyszedł to mogłam iść na L4 ja nie płakałam na pierwszym USG, za to na drugim, w 8 tygodniu, zrobionym w tym samym tygodniu i dniu ciąży kiedy pierwsza ciąża obumarła jak usłyszeliśmy bijące serduszko to już równo z TŻ ryczeliśmy ze szczęścia
|
|
#4209 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zrobiłam pierwsze 2 (!) testy przed świętami i oba wyszły ujemne, a robiłam je już 14 dni po miesiączce, dopiero po świętach kiedy okres nadal nie przychodził, zrobiłam kolejne dwa i wtedy już oba wyszły zdecydowanie dodatnie
![]() witam się niedzielnie przy porannej kawce ![]() wczoraj odebraliśmy nasz wózek ! łóżeczko już zamówione, będzie do odbioru za 4 tygodnie, więc już grube rzeczy zaliczone teraz muszę zdecydować się na fotelik - chyba postawimy na maxicosi pebble, ale jeszcze się waham między cabriofixem a cybexem - aton 4. okej, na gemini mają biustonosze ciążowe medeli i chyba zdecyduję się na jeden z nich, wtedy dobiję do darmowej wysyłki i będę miała chociaż jeden ![]() tija słodki ten kotek
Edytowane przez wiewioreczka Czas edycji: 2016-06-12 o 08:47 |
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam w 10 tyg przed terminem . Dziś 30t0d
Cytat:
|
|
|
|
|
#4211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przewijały się Rico Nano/Brano, Bebetta, Baby Design - Dotty aż w końcu padło na Hartana Xperię, pan i pani w sklepie mnie przekonali. Mam nadzieję, że się sprawdzi
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
My pierwszy test 05.12, drugi 06.12 i 07.12 na betę. Taki prezent na Mikołajki |
|
|
|
#4213 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Esik się zrehabilitował po wczorajszym dniu. Spał do 7:20 i zaraz po wstaniu poszedł do kuwety Śniło mi się dzisiaj, że mnie ugryzł pół metrowy szczur ![]() Ja o ciąży dowiedziałam się 28.11 w 23 dniu cyklu Miałam się wstrzymać z testem do 3.12 (urodziny TŻta), ale wiecie jak to jest Byliśmy w Bydgoszczy, rano skoro świt siknęłam i wypatrywałam II kresek. TŻ spisał test na straty, bo nic nie widział. Ja uparcie twierdziłam, że są dwie kreski. Były jak się patrzyło pod słońce Nie spotkałam Po 2h wynik beta HCG 25,7 - to był ten moment kiedy się popłakałam Wczoraj wieczorem gadaliśmy z TŻtem o porodzie u nas w szpitalu i sobie cholera uświadomiłam, że ten cały poród też mnie będzie dotyczył! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#4214 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
cudna pogoda
Cytat:
Cytat:
Szkoda, że jednak nie udało Ci się ze szwagierką spotkać. A dzieciaczki do niej kiedy przyjeżdżają? Cytat:
nasz też do najmądrzejszych nie należy, ale kocham tego małego wariata i nawet jak coś nabroi to po chwili potrafi strzelić wzrokiem pt "noo naaa mnie się będziesz gniewać...?" i cała złość mi przechodzi ![]() Wczoraj zawieźliśmy go do mojego taty i już tęsknię strasznie! po południu po niego jedziemy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a Twoje opowieści odnośnie kupowania/sprzedawania samochodu zawsze są takie pocieszne ![]() Cytat:
Cytat:
Witam niedzielnie Wczoraj wróciliśmy z grilla u znajomych o północy. Poszłam spać po 1 i jestem dzisiaj tąpnięta ;p dojedliśmy drożdżówki z truskawkami na śniadanie- zdecydowanie jeszcze je zrobię Na dzisiaj w planach szybki obiad, wizyta u dziadków męża i odebranie psa od mojego taty
|
|
#4215 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
)Za mna intensywna sobota :P Zeobilam porzadek w szafie Malej, zostawilam tylko te ciuszki i kocyki/spiworki do 3 miesiaca, reszte wlozylam do kartonow, posegregowalam na kupki do prania i 1sze wczoraj wlaczylam Jak wieszalam te rozowe cuda na balkon to sie smialam ze sasiedzi nie beda mieli watpliwosci co do plci dziecka Reszta pralek bedzie juz bardziej stonowana :P a wszystkich wyjdzie mi chyba z 5, wiec w sumie nie tak duzo ![]() W tym czasie Tz pomalowal ostatnia czesc naszego mieszkania- klatke schodowa i dzieki temu moge smialo powiedziec ze mamy juz koniec remontow Potem wybralismy sie do mojego brata na wieczor , bylo bardzo sympatycznie i polozylam sie przed 1
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
U nas TZ dziś maluje pasy - także będę mogła już jutro zacząć zabierać sie za ozdoby, obrazki itp. Planuje zrobić sama łapacz snów
taki o, podobny. Ale łóżeczko kupimy dopiero w lipcu razem już z wózkiem. No teraz boje sie ze jak beddie stało to pies sie weźmie za to jeszcze nie daj Boże :pała: byłam wczoraj w smyku i chyba dzisiaj pojedziemy jeszcze raz i właśnie wezmę kocyk bo był przeceniony jeden tako śliczny to bym miała do wozka. Z jednej strony minky z drugiej biały w serduszka :Love: i pajaca chciałam kupić ale to najpierw muszę zrobić rozeznanie w tym co mamWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4217 |
|
Rozeznanie
|
Ale ładny ten łapacz snów! Zainspirowałaś mnie
![]() Ja pierwszy pozytywny test zrobiłam 24.12 mieliśmy prezent na Święta robiłam jakiś tydzień wcześniej i wyszedł jeszcze negatywny.. pamiętam bo się ucieszyłam że mogę jeszcze grzane wino wypić i było taaaaaakie dobre później już od testu szlaban potem do lekarza jeszcze przed nowym rokiem i był widoczny 7mm pęcherzyk, jeszcze z niewidocznym zarodkiem... a później to jakby ktoś czas przyspieszył do dziś
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
My już powoli kończymy wyprawkę Zostało do kupienia:- materac do łóżeczka - wkładka redukcyjna do fotelika (dostaliśmy fotelik od kuzynki i jej się gdzieś zapodziała) - wkładki laktacyjne - koszule nocne - staniki do karmienia - ręczniki z kapturkiem - lusterko do samochodu by widzieć z tyłu dziecko - jedna paczka pieluch - majtki bawełniane (takie pantalony)
|
#4219 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w niedzielę
Słodkie masz to futro Cytat:
Pewnie dlatego, że są śliskie, nigdy nie wiadomo gdzie się potoczą (najczęściej pod któreś łóżko i wtedy jest żałosny miauk) i łatwe do wnoszenia na nasze łóżko (najchętniej o 5 nad ranem ). Codziennie robię kilka i tajemniczo znikają po kilkunastu minutach zabawy - mam ich pewnie z milion pod niektórymi meblami ![]() Cytat:
Kiedy odbieracie![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Tż![]() Cytat:
Za to lody na pewno były pyszneCytat:
Ja zrobiłam test w niedzielę, 13/12, tydzień po spodziewanej @. W pon. betę z krwi i już w zasadzie byłam pewna, a we wtorek pierwszy raz zobaczyliśmy pęcherzyk ![]() U nas pogoda się popsuła, ale na szczęście nie pada. Po południu jedziemy gdzieś na obiad, a potem do znajomych na meczyk. Obstawiam 2:1 dla Polski i liczę na naprawdę fajną grę
|
||||||
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie przeżyłam chwilę grozy
śpię sobie kulturalnie na hamaczku i nagle budzę się z uczuciem że hamak się pode mną zarywa dobrze że nie fiknęłam na ziemię
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tu pusto w niedzielę
|
|
|
|
#4222 |
|
Rozeznanie
|
Będzie mniej do nadrabiania jutro
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- U nas dziś pogody brak jest słonko ale gdzieś za warstwa chmur. Rano wiec byliśmy na mega spacerze a teraz w ciuchach ulozylismy się na plaży wszak nie jest aż tak źle heheh Nie jesteśmy jedyni na plaży jakby co ale trzeba przyznać że trochę ☠☠☠☠zi
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
haha
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
No to pomalowalim
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4228 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze myślałam, że mężczyzna dokładnie obejrzy, przetestuje auto i dopiero kupuje![]() ![]() Cytat:
![]() Te wózki Adamexu też są fajne takie zgrabniutkie![]() Cytat:
serio? ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj sie obkupiłam z mężem w galerii w reserved było - 40% na wszystko.. no i wydaliśmy 450zł Na szczęście zwykle nic nie kupuje z ciuchów.. . rzadko się zdarzy.. Ciuchowe zakupy robimy raz na ruski rok i to też skromnie to raz sobie pozwoliliśmy Tym bardziej, że przestałam sie mieścić w dotychczasowe rzeczy, więc wlasciwie musialam.. ![]() Kupiłam 3 sukienki letnie, 2 tuniki i sweter cienki
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie! Też chcę namówić TŻ na malowanie naszego pokoju, oby się udało
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
My nadal nie mamy tej cholernej oliwki. Jeden rossmann w remoncie, w tesco nie mogłam znaleźć. Pieluchy juz mamy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

Kucharz troche skiepscil fondanty i kelnerka podajac je nam powiedziala, ze nie do konca wyszly, wiec sa gratis. Jeden nie wyszedl z foremki, ale smakowal pysznie. Bardzo nam to odpowiadalo, bo rachunek nizszy prawie 60zeta. 

a skoro wyszedł to mogłam iść na L4 

i cała złość mi przechodzi
a Twoje opowieści odnośnie kupowania/sprzedawania samochodu zawsze są takie pocieszne
1.09.2012
taki o, podobny. Ale łóżeczko kupimy dopiero w lipcu razem już z wózkiem. No teraz boje sie ze jak beddie stało to pies sie weźmie za to jeszcze nie daj Boże :pała: byłam wczoraj w smyku i chyba dzisiaj pojedziemy jeszcze raz i właśnie wezmę kocyk bo był przeceniony jeden tako śliczny to bym miała do wozka. Z jednej strony minky z drugiej biały w serduszka :Love: i pajaca chciałam kupić ale to najpierw muszę zrobić rozeznanie w tym co mam
jest słonko ale gdzieś za warstwa chmur. Rano wiec byliśmy na mega spacerze a teraz w ciuchach ulozylismy się na plaży wszak nie jest aż tak źle heheh Nie jesteśmy jedyni na plaży jakby co ale trzeba przyznać że trochę ☠☠☠☠zi 
<3

czerwiec 2015