Mamy marzec 2016 epizod 1 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-13, 09:43   #4141
milenujdka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1

Tak przy dzieciach musimy trzymać fason

Dobrze, że wzięłam się dzisiaj za przygotowanie masy solnej. Ramki, które mam w serca ledwo zmieszczą rączkę i stópkę. Już duża jest moja córeczka
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 09:49   #4142
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadam jak po ogień!

Liwka mi dwa razy zwymiotowała a właściwie chlusnęła strasznie ! W przeciągu dwóch godzin to się zdarzyło.. W nocy łapła dużo powietrza przy jedzeniu bo wybiła mi ręką butelkę i aż jej mleko zleciało i się zakrztusiła strasznie w dodatku zasnęła po jedzeniu i mi nie odbiła.. Zastanawiam się czy to od tego powietrza czy co? Biegunki nie ma, uśmiechała się normalnie, przewracała się z boku na bok i głużyła, ukokosiła się do spania teraz i nie chcę jej szarpać żeby temperaturę zmierzyć ale główka chłodna.. Co myślicie? Obserwować i nawodnić jak wstanie czy umawiać się do lekarza po tych dwóch razach już?
Jeżeli się powtórzy, pojechałabym do lekarza.

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Ech dziewczyny - Kinga i Nadia... strasznie wspolczuje. Faceci to kretyni. Nawet jak mają lepsze dni to nie ma gwarancji ze czegoś nie odwalą zaraz...

Ja juz sram się przed tym szpitalem. I to doslownie bo biegunki az dostalam :/ Jurek nieświadomy niczego jeszcze zalicza drzemkę. Ja zaraz wmuszę coś do żarcia w siebie jeszcze... I będę czekać...
Trzymamy mocno kciuki. Na pewno to nic poważnego.

Kinga, Nadia współczuję sytuacji z mężami. 😮
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 09:55   #4143
moonunit
Wtajemniczenie

Nadia Oj przegial pale Nie dziwie się ze powiedzialas o rozwodzie bo tak samo bym zrobiła Co z nimi się dzieje...

Kinga może tak być ze przypomnialo mu sie jak to kiedyś było i stąd takie słowa
Przykro mi strasznie ze musicie przez to przechodzic Przytulam mocno i trzymam kciuki za to, żeby się dobrze te historie skończyły

Malinka a jak ręka twojego męża? Jest lepiej?

Słoneczko Snilas mi się dzisiaj Pytałaś mnie o radę Mialas mała na rękach i bylysmy na dworzu Ale szczegółów nie pamiętam ;-)

Polly wyślij co tam masz będę wdzięczna
Jak te spodnie? Bo też je ogladalam ;-)

32 wdech wydech Będzie dobrze Jesteśmy z Tobą

Milenjudka Tak może być przy zębach

Edit Polly doczytalam o ciuchach ;-)
Stary 2016-06-13, 10:01   #4144
_polly_
Zakorzenienie

Moonunit, zaraz Ci podeślę.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 10:03   #4145
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Słabo. Pewnie za cienki materiał po prostu. Chociaż czasem w lidlu są fajne ciuchy. Lubie dżinsy tam kupować Jurek zajada. Od dwóch dni kupy lepsze, pogonią nas z tego szpitala he he

A zmieniając temat moja nowa cudna chusta jest przydługa. Musze ja komuś dać do przycięcia...
Stary 2016-06-13, 10:03   #4146
Darkanddark
Zakorzenienie

Kinga - ja też uważam, że powinnaś mu się postawić. Ileż można odpuszczać i wyciągac rękę na zgodę, rozmawiać.. Skoro on do tej zgody nie dąży i sam obrączkę zdjął.. Ja wiem, że szkoda życia na kłótnie i nerwy i tez nauczyłam się dużo dużo odpuszczac tz, bo inaczej byśmy się zagryźli na śmierć.. Ale w sytuacji gdzie Ty zaczęłas spokojnie temat a on zrobił aferę - niech on odkręca sytuacje.
Nadia - mój tz z Twoim mogłby sobie rękę podać jeśli chodzi o psucie atmosfery i robienie cyrkow przed ważnym wydarzeniami. Z piciem tez mogły, bo do polewania on jest zawsze pierwszy. Co prawda dawno nie było żeby był aż tak na czworaka pijany, ale te "kilka" piwek jest zawsze.
Oj ile razy mu mówiłam (nie w złości tylko spokojnie) ze ma problem i żeby ograniczył to się ze mnie śmieje i mówi że wymyślam. Ze każdy pije kilka piwek.... ja w ogóle nie mam nic do powiedzenia zazwyczaj niestety...

Tym bardziej ze wie, jaka miałam przeszłość z ojcem alkoholikiem na tapecie.
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 10:10   #4147
Abii84
Rozeznanie

ja siedze w poczekalni u chirurga ze starszym. wszedl nr 15 a my mamy 20. jak przyszlismy to wchodzil nr 4 wiec zrobilismy rundke dookola szpitala, pokarmilam mala na lawce miedzy drzewkami, zaliczylam 2 razy wc bo mam 3ci okres po ciazy a leje sie jak po porodzie... kiedy to sie unormuje? mala na szczescie spi a syn czyta komiks. nawet nie wie ze na wszelki wypadek wzielam tableta do torby i nie powiem mu bo ostatnio tylko gra i gra.
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 10:12   #4148
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Właśnie Dark ja mam to samo. Jestem wyczulona jak cholera bo też mam ojca alko. Po prostu aż mnie telepie jak myślę że Jurek mógłby mieć takie widoki jak ja za dziecka mój tż piwko walnie czasem wieczorem, ale nie przesadza, tylko weź go właśnie puść na jakąś imprezę. Tak samo jakieś zloty rodzinnie, jest jego brat i szwagier to już komplet do wódki. Co prawda nie jest pijany w sztos, ale czy kazde swieta to musi byc picie? Wkurza mnie to.
Stary 2016-06-13, 10:17   #4149
milenujdka
Wtajemniczenie

Abii-a co się stało? Umknęło mi coś chyba.

Mówię mojej mamie o zębach, że wychodzą,a ona się ze mnie śmieje i mówi, że dzieci mają twarde podniebienie i to nie oznacza wcale, że zaraz będą zęby. Nie wiem już nic.
Stary 2016-06-13, 10:29   #4150
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Moonunit, zaraz Ci podeślę.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Słabo. Pewnie za cienki materiał po prostu. Chociaż czasem w lidlu są fajne ciuchy. Lubie dżinsy tam kupować Jurek zajada. Od dwóch dni kupy lepsze, pogonią nas z tego szpitala he he

A zmieniając temat moja nowa cudna chusta jest przydługa. Musze ja komuś dać do przycięcia...
Fajne sportowe ciuchy mają Dla siebie to różnie było z jakością Ale dla M jak kupowalam to z reguły byłam zadowolona
Ja sobie kupilam te lniane ubrania jak były w lidlu Uwielbiam len na lato i całkiem spoko są te ubrania ale jeszcze troszkę musze zgubić żeby lepiej w nich wygladac ;-)
Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
ja siedze w poczekalni u chirurga ze starszym. wszedl nr 15 a my mamy 20. jak przyszlismy to wchodzil nr 4 wiec zrobilismy rundke dookola szpitala, pokarmilam mala na lawce miedzy drzewkami, zaliczylam 2 razy wc bo mam 3ci okres po ciazy a leje sie jak po porodzie... kiedy to sie unormuje? mala na szczescie spi a syn czyta komiks. nawet nie wie ze na wszelki wypadek wzielam tableta do torby i nie powiem mu bo ostatnio tylko gra i gra.
Moja to samo tylko by ciagle chciała bajki Wczoraj jej pozwolilam więcej oglądać bo miala temperature i była w kiepskiej formie Widziałam ze nie ma w ogóle energii do życia
Powodzenia na wizycie u chirurga Czeka was zabieg?
Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Abii-a co się stało? Umknęło mi coś chyba.

Mówię mojej mamie o zębach, że wychodzą,a ona się ze mnie śmieje i mówi, że dzieci mają twarde podniebienie i to nie oznacza wcale, że zaraz będą zęby. Nie wiem już nic.
Ale zęby sie kryją w dziaslach i jeżeli lekarz dostrzegl ze cos sie kroi to raczej wie co mówi ;-) Wychodzenie tez może dość długo trwać także trzeba się uzbroic w cierpliwość i przeczekać marudy dziecka

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Dzwonil tz Jada na badania do szpitala bo pani doktor nie wie co to może być :-( płakać mi sie chce ze nie jestem z nią ale nie mam serca ciągac małego w tej pogodzie po przychodniach Tym bardziej ze chyba tez ma lekki katar Przykrylam go ciepłym kocykiem i ładnie spi Nawet się nie rozkopuje jak zawsze gdy mu jest za ciepło

Trzymajcie kciuki żeby jej nie zatrzymali w szpitalu :-(
Stary 2016-06-13, 10:32   #4151
_polly_
Zakorzenienie

Co do picia, to też jestem na to wyczulona. Też jestem DDA. matka chodziła na spotkania AA, a ojciec uważał, że nie ma problemu. TŻ czasami jak się rozkręci, to też codziennie kilka piwek. Wtedy ja robię awanti, a on smutny twierdzi, że już mu nic z życia nie zostanie.
A moja mama ostatnio tak mnie rozłościła, że na nią nakrzyczałam tak, że aż ona się popłakała. Ale niestety należało się jej.

Nina dzisiaj zauważyła, że ma rączki. obserwowała rękę jakby nie wiadomo co to było.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Dzięki
Później podeślę, bo księżna wstała.

Stary 2016-06-13, 10:32   #4152
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
Nie dajesz nadziei . Ja mam teraz drugi po porodzie i leje się istnym strumieniem. Myślałam,że może z trzecim będzie lepiej...
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 10:57   #4153
milenujdka
Wtajemniczenie

Moonunit-kciuki są cały czas oby nic powaznego nie było.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Coś dawno eeyesblue,monikmi,misia,e mma,marta,szczeperka się nie odzywały. Wiecie co u nich?
Stary 2016-06-13, 11:05   #4154
marta1986222
Zakorzenienie

Tez nienawidze alkoholu i pijanych ludzi,przykre wspomnienia z dzieciństwa.

Milenjudka jestem tylko ostatnio mi czasu na wszystko brakuje

Mała zasnęła mi na rękach,musze ją jakoś przełożyć

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Nadia współczuję i co ustaliliście?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 11:08   #4155
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość

Tym bardziej ze wie, jaka miałam przeszłość z ojcem alkoholikiem na tapecie.
Możemy sobie łapkę podać :-(

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Co do picia, to też jestem na to wyczulona. Też jestem DDA. matka chodziła na spotkania AA, a ojciec uważał, że nie ma problemu. TŻ czasami jak się rozkręci, to też codziennie kilka piwek. Wtedy ja robię awanti, a on smutny twierdzi, że już mu nic z życia nie zostanie.
A moja mama ostatnio tak mnie rozłościła, że na nią nakrzyczałam tak, że aż ona się popłakała. Ale niestety należało się jej.

Nina dzisiaj zauważyła, że ma rączki. obserwowała rękę jakby nie wiadomo co to było.[COLOR="Silver"]

Moj szanowny twierdzi ze ja nie niego patrze przez pryzmat ojca. A on przeciez nim nie jest. I problemi nie ma. Jak mówię ze moj ojciec przeciez nie zaczął pic odrazu od butelki wódki na śniadanie to on nie rozumie. Ograniczyl picie nie powiem. Ale jak juz zejdzie sie ekipa to wydaje mu sie ze jego molziwosci sa nieograniczone :-\
Stary 2016-06-13, 11:19   #4156
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
No sprobuj. Ciekawam.

A Stasiek nadal numery odwala z jedzeniem. Obecnie się raczył przyssac po jakichś 4 czy 5 godzinach przerwy. Nie pamiętam dokładnie. No szaleniec. Darl się i mostki robił jak próbowałam podać, nawet na stojąco nie wchodziło. A wcześniej też zjadł może ze 2 razy dziś. Także bez problemu sciagnelam 100. Zaraz ściągnę drugą jak pójdzie spać. Ciekawa jaka będzie nocka po takim dniu.
jak tam dzisiaj sytuacja? Moze to plesniawki albo zęby?

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
O nieee. Tym razem nie ustąpię! Niech on się teraz postara żeby naprawic to co zepsuł. Ja mam już dosyć ciągłego naprawiania jego błędów, bo on nie myśli nad tym ,co mówi.
i prawidlowo!
za szybko ... a co Wy po 18 lat macie i slub wzieliscie po pol roku, zeby takie teksty puszczal?

Nadia
dla mnie alko to zło zło zło. I tutaj tylko terapia pomoze bo facet musi zdac sobie sprawe, ze ma z tym problem. Nawet jedno piwko, ale codziennie to juz uzalezenienie. A zeby dorosly facet sie upijal? Rozumiem, gowniarz, studencik bez zobowiazan, a nie maz i ojciec.

Mój tż nawet piwa wieczorem sie nie napije. Tylko okazyjnie przy grillu czh na weselu. Moj tata w swieta mowi, ze nawet napic sie nie ma z kim i dobrze. Bo w tym temacie latwo przesadzic i sie zapedzic.

Wrocilam od fryzjera
nigdy nie mialam tak jasnych i krotkich wlosow
A Tosiek bez problemu pochłoneła mleko z butli
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 11:19   #4157
sloneczko4477
Zadomowienie

Mój tata też jest alkoholikiem ale nie pije już od 6 lat
Tż czasami wypije piwo tzn.albo zwykłe ale małą buteleczkę albo puszkę tą malutką albo normalną puszkę ale owocowego, albo ostatnio kupiliśmy sobie wino to lampkę, wódkę rzadko i tylko kilka kieliszków bo sam mówi, że więcej nie chce

Liwka zjadła, odbiła, poleżała na brzuchu, zaśpiewała kilka arii, pośmiała się a teraz "śpi"- strasznie niespokojnie, zrywa się co jakiś czas i zapłakała teraz

moooniaaa pokaż się na fb

Miałam wam pisać - byliśmy wczoraj na pierwszej lekcji tańca uczy nas dziewczyna która ma 22 lata, gaduła nie z tej ziemi! Pół godziny mówiła o pierdołach zamiast ćwiczyć jest w ciąży, czwarty miesiąc zaczęła, bez ogródek powiedziała, że wpadli i że znają się mniej więcej tyle ile dziecko jest w brzuchu! Padłam! Fajna, wbrew pozorom rozsądna dziewczyna ale ja bym czegoś takiego nowo poznanym osobom nie powiedziała

Edytowane przez sloneczko4477
Czas edycji: 2016-06-13 o 11:27
sloneczko4477 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 11:30   #4158
_Karolina_91
Rozeznanie

Cześć
marze już tylko żeby był 20.06 i żeby już ta sesja się skończyła, bo jestem trochę zmęczona... TŻ miał pomagać i zabierać małą popołudniami, oby w tym tyg się nią trochę zajmował, bo w ubiegłym tyg zabrał ją dwa razy na 1,5 godz wiec za dużo mi to nie pomogło

Moonunit
i 32

Nadia i Kinga współczuję sytuacji z TZ, oby się Wam poukładało
Stary 2016-06-13, 11:34   #4159
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Moj szanowny twierdzi ze ja nie niego patrze przez pryzmat ojca. A on przeciez nim nie jest. I problemi nie ma. Jak mówię ze moj ojciec przeciez nie zaczął pic odrazu od butelki wódki na śniadanie to on nie rozumie. Ograniczyl picie nie powiem. Ale jak juz zejdzie sie ekipa to wydaje mu sie ze jego molziwosci sa nieograniczone :-\
O to, to! Mój to samo mówi.

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Wrocilam od fryzjera
nigdy nie mialam tak jasnych i krotkich wlosow
A Tosiek bez problemu pochłoneła mleko z butli
Poka!

Stary 2016-06-13, 11:34   #4160
marta1986222
Zakorzenienie

Monia pokaz sie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2016-06-13, 11:39   #4161
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Coś dawno eeyesblue,monikmi,misia,e mma,marta,szczeperka się nie odzywały. Wiecie co u nich?
Eeyesblue jest na urlopie w Pl i Teraz w weekend mieli chrzest Wroci do nas jak wroca do domu do UK ale u nich wszystko ok pisalam z nia na fb

Emma wykancza dom i niedługo przeprowadzka Też wszystko dobrze ale nadal walczy z zastojem Też mowila ze wróci jak skończą się urządzać

Misia i Marta co jakiś czas się odzywaja ;-) ale Szczeperka faktycznie dawno nie pisala Trzeba na fb ja wywołać ;-)

Mąż pisal ze nadal czekaja na wyniki ale póki co nie klada ich na oddział Trzeba czekać
Stary 2016-06-13, 11:41   #4162
dezire
Zakorzenienie

Wczoraj przeżyliśmy niezły szok...

Tż kąpał małego po powrocie od rodziców. Ja ogarniałam wszystko inne i na końcu podeszłam umyć maluchowi najtrudniej dostępne miejsce. I kątem oka patrzę na jego rękę - cos jakby pieprzyk. Ale wiadomo, ze skóra maluchów nieskazitelna, więc się pochylam... a to kleszcz! Maleńki jak kropka i chyba sekundy dzieliły go od wbicia się w skórę. Ubiłam dziada, trzy razy poprawiałam. Nawet nie chcę myślę, co by było jakby się wbił
Prawdopodobnie Tż przyniósł go z plecakiem, który leżał w trawie i wracając do domu wszedł na Tż, a w kąpieli spadł na malucha - tylko taką wersję udało nam się wymyślić, no bo skąd ? po wózku się wspiął ?

Tż chyba trochę poczucie winy złapało, bo był kilka godzin na rybach i placak tyle godzin też leżał. Mi nawet w głowie żeby go obwiniać. Trzymam kciuki, żeby to był ten jeden jedyny. Resztę rzeczy poszło do pralki.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

baj de łej ... ktoś wpadł na pomysł na wypozyczalnie chust np na weekend

https://www.carrylove.pl/pl/c/Wypozyczalnia/26

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 11:46   #4163
moonunit
Wtajemniczenie

Sloneczko fajnie ze się zapisaliscie na te tańce i dobrze ze mala zjadla w końcu Oby było już tylko lepiej

Karolina kciuki za sesje 20 juz niedługo

Dezire Dobrze ze go w porę znalazłaś Ja się strasznie boje kleszczy pająków i owadów Fuj A jak mi się cos kręci koło dzieci to bym ubila od razu

Dzięki dziewczyny za wsparcie

Monia czekamy na fotkę fajnie ze nie było kłopotów z butelka

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Nadia czy to dziś to ważne spotkanie? Trzymam kciuki
Stary 2016-06-13, 11:48   #4164
misia880
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem jestem czytam
Aktualnie leze z dupskiem na chustawce w ogrodzie z kawa i ksiazka :p
Igor spi

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 11:48   #4165
marta1986222
Zakorzenienie

Ide odkurzac

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2016-06-13, 11:55   #4166
moooniaaaa
Zakorzenienie

Moonunit
Trzymam kciuki za wyniki!

Zaraz zrobie fote jak moj mlekolak sie odessie
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 12:01   #4167
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Ciężko mi być na bieżąco, sprawy związane ze ślubem nas totalnie pochłonęły ostatnio. Są to jednak przyjemne obowiązki spotkałam się ostatnio z koleżanką. Planują ślub na październik, przy czym ona go zdradza, a on twierdzi, że powinny wszystko odwołać, że ona za mało zarabia i w ogóle przestała dbać o siebie. A jak jest akurat dobry moment między nimi to załatwiają sprawy ślubne Ja nie wiem co takimi ludźmi kieruje.

Nadia, współczuję. Mój poprzedni wieloletni związek rozpadł się przez alkohol. Bardzo go kochałam, ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy i z perspektywy czasu nie żałuję. Wiem, że to żadne porównanie, bo nie mieliśmy dzieci, ale rozumiem jak ciężki jest to problem.

Kinga, Twój mąż przegiął totalnie. Oby się ogarnął, bo to nie jest moment na takie akcje i teksty.

Moniaaa, pokazuj fotę!

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

32 oczywiście kciuki za Was

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Ja się panicznie boję kleszczy i pająków, przy czym pająki są tylko obrzydliwe a kleszcze jeszcze cholernie niebezpieczne
Stary 2016-06-13, 12:08   #4168
aguleck
Raczkowanie

Dziekuje wszystkim za rady w sprawie uczulenia. Ostatecznie podawałam wapno i smarowałam fenistilem i na szczęście przeszlo prawie zupełnie. Ale byłam w strachu, że mogą być jakieś problemy z oddychaniem, bo twarz była bardzo opuchnięta, a na szyi na szczęście tylko małe krosteczki.

32, Abii, moonunit, kciuki za lekarzy.
Moonunit, domyślam się co czujesz bo już też musieliśmy się rozdzielić przy wizycie u lekarza, a wiadomo każda matka chce być przy swoim chorym dziecku.

Nadia, Kinga współczuję problemów z tż. Są takie rzeczy, na które nie wolno przymykać oczu, ale może u was Kinga to byl faktycznie zły dobór słów. Mam nadzieję, że się poukłada.
Alkohol bym tępiła, ale wiem, że to ciężka walka.
aguleck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 12:09   #4169
Abii84
Rozeznanie

bylam z mlodym u chirurga bo mial podejrzenie stulejki. od malego lekarze mowili zeby nie ruszac nie naciagac generalnie nic nie robic no to sie czlowiek stosowal. od jakiegoś czasu mi to spokoju nie dawalo wiec w koncu poszlam na konsultacje. doktorka stwierdzila ze to nie stulejka tylko przyklejone blaszki czy jak to tam zwą i siłą mu to naciagnela zeby odkleic. nerwow dostalam oczywiście bo o ile rozumiem konieczność takiego zabiegu to jej podejscia do dziecka juz w ogole nie... opryskliwa niemila i w ogole nie nadajaca sie do pracy z dziecmi baba. myslalam ze jej tam kudly powyrywam. tak czy inaczej raz w tyg kazała naciagac i czyscic tak jak ona to zrobila dzisiaj i mam tylko nadzieje ze po tych jej dzialaniach nam juz bedzie latwiej bo nie wyobrażam sobie zeby to wygladalo tak jak dzis... eh z chlopakami..
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 12:10   #4170
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Mój tata też jest alkoholikiem ale nie pije już od 6 lat
Tż czasami wypije piwo tzn.albo zwykłe ale małą buteleczkę albo puszkę tą malutką albo normalną puszkę ale owocowego, albo ostatnio kupiliśmy sobie wino to lampkę, wódkę rzadko i tylko kilka kieliszków bo sam mówi, że więcej nie chce

Liwka zjadła, odbiła, poleżała na brzuchu, zaśpiewała kilka arii, pośmiała się a teraz "śpi"- strasznie niespokojnie, zrywa się co jakiś czas i zapłakała teraz

moooniaaa pokaż się na fb

Miałam wam pisać - byliśmy wczoraj na pierwszej lekcji tańca uczy nas dziewczyna która ma 22 lata, gaduła nie z tej ziemi! Pół godziny mówiła o pierdołach zamiast ćwiczyć jest w ciąży, czwarty miesiąc zaczęła, bez ogródek powiedziała, że wpadli i że znają się mniej więcej tyle ile dziecko jest w brzuchu! Padłam! Fajna, wbrew pozorom rozsądna dziewczyna ale ja bym czegoś takiego nowo poznanym osobom nie powiedziała
No patrz. I pomyśleć że dla mojego po kilku latach to szybko, a co dopiero wpaść na początku znajomości... Eh

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości