|
|
#2911 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
Kciuki żeby infekcja szybko poszła precz i żebyście mogli wrócić do domu. --- Podejrzałam LaLaRe na instagramie. Od wczoraj jest z Marcelinką w domu. Może się do nas odezwie w końcu
|
|
|
|
|
#2912 |
|
Zadomowienie
|
Po weekendzie witam się w dwupaku - na poród się nie zapowiada.
Co najlepsze, jak jakiś miesiąc temu męczyły mnie skurczybyki tak teraz się totalnie uciszyło, raz na jakiś czas jakiś skurczyk się pojawi i tyle. No nic, piszę dzisiaj do położnej, kiedy mogę przyjść na masaż szyjki ![]() Radena, okropnie Ci współczuję a ten szpital, w którym jesteś, to jakiś dobry jest? Ma dobrych neonatologów? Kurde, ale coś lekarze mówią, czemu ten antybiotyk mógł nie zadziałać? Źle dobrany?zabciajs, a widział Cię jakiś proktolog z tymi hemoroidami? Jak tak bardzo Ci dokuczają to może warto by było umówić się na wizytę. Co do jedzenia - jedz wszystko i obserwuj, duuuuuużo wody pij i w ogóle napojów - 3 litry dziennie muszą być! Połóż się z maluszkiem i karmcie się a wszystko się wyprostuje. Doradcy zazwyczaj przychodzą do domu, więc poszukaj, bo dobry doradca to czasami największy skarb. ania, to samo u Ciebie - spotkaj się z doradcą. Jeśli doradca jest w szpitalu to zgłoś, że chcesz wizytę i powtarzaj co chwilę, to w końcu go przyślą. Co do laktatora, na szybko możesz wypożyczyć i zobaczyć, czy Ci podpasuje, spytaj też w szpitalu - czasami szpital wypożycza laktatory. A tak no to dziewczyny już napisały - kremy, wietrzenie. Ale może ten ból to kwestia przystawiania. Spadek wagi jest normalny, moja córka, w 2 dniu po porodzie spadła 0 9% masy urodzeniowej (norma do 10%), a w trzeciej dobie zaczęła pomału przybierać i nas wypuścili spokojnie (a mała w ogóle urodziła się 2700 czyli malutko). Także nie martw się. Wyjdziecie do domu, to będzie lepiej, odpoczniesz i ułożysz sobie wszystko z malutką dzanet, ja też czuję się gorzej w tej ciąży, a poruszam się jak niepełnosprawna :/ już powoli mi wstyd ze znajomymi się spotykać, bo czuję się tak źleeeeeeeee.... ewka, dokopałam się do zdjęcia Twojego brzucholca - malutki jest jak na drugą ciążę!
|
#2913 |
|
Raczkowanie
|
Zawiozlam syna do szkoly i poszlam z powrotem spac. Nie dalo rady inaczej.teraz ide po herbate z lisci malin.
|
#2914 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Radena, kochana musisz to przetrwać
ale jak nie chce jeść, to lepiej, że jesteście pod opieką! W domu byś ze stresu szalała! Ten antybiotyk miał być na tydzień, dobrze pamiętam?Jak Ci się chce wyć, to wyj jak nikt nie widzi buziaki dla Basi ![]() Ania normalne, że przechodzisz gorsze chwile. Parę dni po porodzie spada poziom hormonów i to dlatego takie gorsze samopoczucie będzie lepiej! Na brodawki polecam lanoline (albo z ziaji albo można kupić w aptece czystą, z ziaji też jest 100%), mnie najbardziej odpowiada Herbatka którą masz genialna! Też pije i bardzo pomaga! W kwestii laktatora: nie ma w szpitalu jakiegoś, z którego możesz skorzystać? Ja używałam szpitalny, z jedną dziewczyną go sobie woziłyśmy na zmianę. I w moim szpitalu jest możliwość wypożyczenia laktatora do domu, więc zorientuj się jak to u Ciebie wygląda. I ścigaj tą laktacyjną, niech Ci pomoże! I buziaki dla Mai ![]() Zabcia głowa do góry, z dnia na dzień będziesz się czuła lepiej! Na hemoroidy zaopatrz się w jakąś maść i też przestaną dokuczać! Musi być lepiej w końcu i tak jak Ci pisała bodajże Cierpliwość, lekkostrawna dieta i duuuużo płynów! Buziaki dla Bezimiennego Maluszka! czy już wiadomo i się podzielisz? ![]() Cytat:
najpierw nie dociera, że jesteśmy w stanie wyprodukować takiego człowieczka, potem, że jesteśmy w stanie go urodzić, takie maleństwo! A na końcu, jak to maleństwo mieściło się w brzuchu?!?!Śliweczka, a Ty co tu robisz?!? Byłam pewna, że po wczorajszym rodzisz! Niezniszczalna! Cytat:
nadrabianiem się nie przejmuj! Zdrówka dla Olusia ![]() Miqesi melduj się! Rodzisz?
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-06-13 o 11:00 |
||
|
|
|
#2915 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie w dwupaku.
Od piatku humoru brak, oznak porodu btak, tez chodze jak kaleka, a do tego boje sie wyjsc na miasto bo ciagle spotykam kogos znajomego i slysze: wow ale Ty wielka jestes, ile Ty w tej ciazy chodzic bedziesz. Tescie przylatuja 25/06 i tez z tekstem ze chyba uda im sie zobaczyc wnuka. Noz kurcze, nie ode mnie to chyba zalezy, myslalam ze jak bede aktywna cala ciaze to szybko pojdzie,niestety, gabrys sie nie spieszy. A niech siedzi wszystkim na zlosc. Ide zaraz mierzyc cisnienie do poloznej, i sprawdzic siuski. Tutaj dobrze ze nie trzeba do laboratorium ich nosic tylko sprawdzaja na takim papierku wszystko, dopiero jak zabarwi sie nie na taki kolor jak trzeba to wysylaja do szpitala na dokladne badania. Radena zycze duzo sily bedzie lepiej moja bratowa z coreczka byla dwa tygodnie w szpitalu po porodzie, bo a to ona pokarmu nie miala, a to zoltaczka, a to bakrteria e.coli. ciagle cos. Bedzie dobrze, wszystko dla zdrowia malej.Ania nie poddawaj sie, wszystko powolutku sie unormuje, pokarmu bedzie sporo. Wazne ze tz Cie wspiera Madzia, piekny opis ![]() cierpliwosc cudowne zdjecia ![]() Australia sliczne bobo ![]() Zabcia tylko spokoj Cie uratuje ![]() Slyszalyscie cos o takim przypadku, kolezanka jest w 29 tc, na poczatku ciazy wyniki z watroby idealne, teraz od dwoch tygodni rosna proby watrobowe, wykluczona cholestaza, wirusy, imunno cos tam. Nie wiadomo od czego to sie dzieje. Dostala juz sterydy, gdyby trzeba bylo dziecko wyciagnac. Przeszla juz wszystkie badania,a to rosnie ciagle, lekarze nie wiedza od czego. Moze ktoras cos slyszala o podobnym przypadku?
|
#2916 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna, nie pomogę niestety...
|
|
#2917 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tobie gdzie go lekarz ściąga i na kiedy masz tp ?
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61664726]Jeśli faktycznie taki problem z karmieniem Basi to dobrze że jesteście w szpitalu
w domu dopiero byś się stresowala czy mała przybiera. Życzę wam żeby sytuacja się unormowala a Basia nabrała siły na jedzenie ![]() Madzia miłe to co piszesz [/QUOTE]Noo coś Ty gdzie trujesz Piszesz miłe i pozytywne rzeczy! ![]() Hania w końcu śpi, ogarnę trochę mieszkanie, zdejmę suche pranie, wywieszę jej pranie. Malutkich ubranek mam niewiele na rozmiar 50 a najwygodniej nam ubierać jej pajacyki więc co dwa dni pralka z małymi ciuszkami, pieluszkami itd chodzi :P Szkoda, że TŻ w tym tygodniu do późnego popołudnia/wieczoru w pracy bo nie mam jak wyjść z mała na spacer. Wózka sama nie wyciągnę za szybko po cc. Chyba, że na dwie cześci go rozłozę Będę coś kombinować albo czekać jak TŻ z pracy wroci i wtedy spacer
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziu, lepiej nie kombinuj! Bo przekombinujesz i kłopoty z tego będą
|
|
#2922 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi sie wydaje, ze nawet rozlożony na 2 części jednak jest za ciężki żeby dzwigac po cc. wiec samodzielne spacerki chyba dopiero za 3 miesiące... |
|
|
|
|
#2924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macie racje w tym tygodniu samodzielnie wyjścia sobie odpuszczę ![]() Kochana co za herbatke na laktacje pijesz? JA zamowiłam wczoraj dwie z gemini jedną torebkową drugą granulowaną. Wcześniej mialam z Rossmana z ich serii babydream. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Mieszkam na wysokim parterze i co z tego jak na zewnątrz jest 10 schodów niby nie dużo no ale samej cięzko zwlec wózek a nie mam kogo poprosić o pomoc. Zresztą wiesz jak jest. Ile waży Twój wozek? Mój cały 12 kg.
|
|
#2925 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie
śliweczko, Lalare ma nas w dupce Wpadała tutaj zawsze, żeby się pochwalić, jak to ona tryska energią i ładnie wygląda i jak mało przytyła. Nic nawet nie napisała, że urodziła. Nigdy nie miała z nami jakiejś takiej więzi. Więc mnie to jakoś nie interesuje specjalnie... wredna jestem, wiem. Ale mam to w nosie Zapisz
|
#2926 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pije się ją na godzinę przed planowanym karmieniem lub odciąganiem mleka.Cytat:
|
|
|
#2927 |
|
Rozeznanie
|
Fiazo, nic ja nie swedzi, poza wysokimi probami watrobowymi wszystko jest idealnie.
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Miguesi tez mam takie zfanie o Lalare, jak do tej pory nie chcialo (a przeciez tak tryska energia)jej sie napusac choc slowa ze juz urodzila, to mnie tez nie interesuje co u mniej.
|
#2928 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Gdyby mi się chciało tak jak mi się nie chce miałabym za☠☠☠isty humor i dzień A tak to nawet cytować mi się nie chce, więc tylko jedną wypowiedź zaznaczyłam, bo się zgadzam To już trzy wredne jesteśmy![]() Cytat:
![]() A i tak mi lepiej z tym, że nie ogarniam z tym dużym dzidziusiem w brzuchu, nie jestem sama Widzę, że przerwa w porodach. I dobrze, bo byśmy nie nadążały z czytaniem hehe To co aż do pełni czekamy?
|
|
|
#2929 |
|
Wtajemniczenie
|
Cierpliwość, a kiedy jest pełnia?
Ja rodzę w środę.
|
#2930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Femaltiker też mam Ile razy dziennie to można pić? Pyszny jest taki karmelowy. Co dwa-trzy dni piję też wygazowane Karmi. Niech Hania je ile się da mojego mleczka
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
mam cały dzień z głowy bo położna powiedziała, ze będzie ale nie określiła o ktorej
|
|
|
|
#2932 |
|
Konto usunięte
|
Mi to się chyba nie chce aż do pełni czekać. No ale jak będzie trzeba to trudno. Ostatnio całkiem fajnie się czuję i tryskam energią (
) , więc spooko.Wkurza mnie tylko to, że praktycznie cały czas chce mi się siku, a jak już zasiądę to wysikam 5 kropli i po chwili znowu to samo W domu spoko ale poza to tylko napisu WC wypatruję. Wczoraj na wycieczce to samo "szlakami szaletów" ![]() Miqesi czemu akurat na środę się nastawiasz? W środę jest dzień chudziaszka i może (chociaż wątpię ) Weroni jak jej zdejmą ten krążek.
|
|
|
|
#2933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śliweczka, a Miqesi się na środę nastawia, bo tradycją na tym wątku jest się wciskać w kolejkę
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-06-13 o 12:31 |
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mieszkam na 3 piętrze i jest winda, ale tuz przed wyjściem z klatki sa takie glupie 4 schodki i te 4 schodki dla mnie sa juz troszkę problemem! zla jestem, bo na co komu było te 4 schodki w bloku robić!!! a akurat mieszkam w bloku gdzie są głównie młode pary, mnóstwo dzieci, wózków i codziennie widzę, że właśnie inne matki mają z tym schodkami problem - niektóre dzielą wózek na pół, czasem sie trafi jakis pan co pomoże, a ostatnio TŻ zauważył, że jedna pani zjechała na -1 i wyszła z wozkiem przez garaż - widze w tym jakis sposób ![]() sam stelaż waży 9 kg i to juz dla mnie jest sporo. Gondola z dzieckiem nie wiem ile waży ale podnosilam i byłoby znośnie ![]() a ten Femaltiker mam ochotę sobie kupić z jednej strony wydaje mi się, że mleka mam wystarczająco - Krzyś jak się naje to rzeczywtiście te 2-3 godziny przesypia i przybiera ladnie. Ale codziennie wieczorem nadchodzi taki moment, ze mały smok je i je, cycki mam już miękkie, a on chce jeść, zlosci się, złapie cycka-possie chwilę i prawie od razu zlości się (chyba, ze za wolno leci) znowu złapie possie chwilę i znowu sie zlości i tak w kółko kilka razy aż w pewnym momencie złośliwca przyciskam przytulam mocno i zasypia. I zazwyczaj tak juz zaśnie na 3 godziny. No i chyba głodny wtedy nie jest, ale ja sie od razy zaczynam martwić, że mleko mi sie kończy i że mu nie wystarczy. to może sobie kupię Femaltiker na te moje stresy
Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2016-06-13 o 12:38 |
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez miałam wrażenie, ze w nocy skąpo z mlekiem (sciagalam po 40)ale dzisiaj pierwszy raz sciagnelam 100ml w nocy wiec może się poprawia. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2936 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też się nastawiam na środę, mam nadzieję że masaż szyjki podziała, lekarz mi obiecał
|
|
#2937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapisz
|
|
#2938 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny ja mam taką herbatkę, kupuje w gemini. U mnie się super sprawdziła, zobaczymy teraz
![]() SLiweczka ja też mam tak z tym sikaniem szału można dostać!Dziś wytrzymalam tylko półtorej godziny na spacerze połączonym z załatwianiem różnych spraw. Na końcu spotkałam pediatre która się mnie zapytała czy nie boję się tak chodzić z tym brzuchem że mi wody odejdą. Jakoś się nie boję, mam wrażenie że jeszcze miesiąc ciąży przede mną Może zrobię mężowi prezent na dzień ojca? Albo mojemu tacie na urodziny 26.06 niewiem, muszę się jeszcze zastanowić Justyna nie pomogę, nie znam się w ogóle na próbach watrobowych. Oby koleżance pomogli
|
|
|
|
#2939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapisz
|
|
#2940 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedziesz do lekarza do W-wy na zwykłą wizytę i masaż czy idziesz do szpitala? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

a ten szpital, w którym jesteś, to jakiś dobry jest? Ma dobrych neonatologów? Kurde, ale coś lekarze mówią, czemu ten antybiotyk mógł nie zadziałać? Źle dobrany?
ale jak nie chce jeść, to lepiej, że jesteście pod opieką! W domu byś ze stresu szalała! Ten antybiotyk miał być na tydzień, dobrze pamiętam?
najpierw nie dociera, że jesteśmy w stanie wyprodukować takiego człowieczka, potem, że jesteśmy w stanie go urodzić, takie maleństwo! A na końcu, jak to maleństwo mieściło się w brzuchu?!?!
nadrabianiem się nie przejmuj! Zdrówka dla Olusia 

a tobie gdzie go lekarz ściąga i na kiedy masz tp ?
w domu dopiero byś się stresowala czy mała przybiera. Życzę wam żeby sytuacja się unormowala a Basia nabrała siły na jedzenie 

Macie racje w tym tygodniu samodzielnie wyjścia sobie odpuszczę 
na jutro!!!
mam cały dzień z głowy bo położna powiedziała, ze będzie ale nie określiła o ktorej

szału można dostać!
że mi wody odejdą.
Może zrobię mężowi prezent na dzień ojca? Albo mojemu tacie na urodziny 26.06