|
|
#1381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Ja bym brała popielato białe a ja msm w domu wszystko białe albo szare wiec chyba nie pomogę
|
|
|
|
#1382 |
|
Raczkowanie
|
pequenina masz jasne meble wiec dobrze by było żeby podłoga byla trochę ciemniejsza. jeśli słoje ci nie przeszkadzają to bierz te ciemniejsze
|
|
|
|
#1383 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie też ciemniejsze
|
#1384 |
|
Zadomowienie
|
Ciemniejsze!
![]() Cicha wszystkiego co najlepsze! ![]() A my byliśmy na weselu w piątek u mojej najlepszej przyjaciółki, w kościele zwyłam się jak bóbr, później tak uśmiałam że aż dostałam skurcz policzków w trakcie oczepin od tańców bardzo rozbolały mnie plecy i koniec końców wytrzymałam do 2 a na drugi dzień ledwo mogłam chodzić, ale warto było
|
#1385 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny!
niunio dal rade chociaz bylo ciezko bo nie przyzwyczajony do tylu obcych ludzi wokol niego itd wiec na poczatku bylo duzo placzu..w kosciele sobie gadal na caly kosciol ze ksiadz sie nawet smial😂 rozplakal sie tylko przy polewaniu glowki..Bawil sie z nami do 22.30 pozniej go ululalam bo padnięty byl a nie mogl zasnac wiec na rekach go usypialam w przedsionku gdzie troche ciszej bylo.jak zasnal to spal w wozku i pilnowala go prabacia ale obudzil sie po polnocy z histeria bo sie wystraszyl i nawet cyc nie pomogl wiec znowu go na rekach lulalam i jak zasnal to zanioslam go do pokoju nad sala i zostala z nim moja mama na zmiane z babcia. Ale budzil sie z placzem i zasnal dopiero ok2 do5spal. O 6juz w domu zasnal i spal do 10.30z przerwa o 8na cyca ![]() Wesele bylo male bo razem z nami i djami bylo 49osob ale bylo super tylko niewiele co zjadlam![]() No i spalam tylko 3h wiec zmykam spac..bo w nocy moj ksiaze sie budzi co ok 2h
|
|
|
|
#1386 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Dawno nic nie pisałam ale czytam na bieżąco Powiem Wam, że bardzo się cieszę, że mamy taką "grupę wsparcia", muszę się trochę wyżalić... Wczoraj się ogromnie zdenerwowałam - byłam na babskim wieczorze, od razu zaznaczyłam, że nie piję alkoholu. W międzyczasie wyszłam na chwilę do toalety i po powrocie okazało się, że jedna z koleżanek wlała mi wódkę do soku :/ Wypiłam tylko łyka i od razu wyczułam, więc resztę wylałam, ale strasznie się tym przejęłam :/ Nie chciałam nikomu jeszcze mówić, że jestem w ciąży bo na razie mam stres czy wszystko jest w porządku (w mojej rodzinie było bardzo dużo poronień i wszystkie jesteśmy przewrażliwione). W czwartek idę z wynikami pierwszych podstawowych badań, może wtedy trochę się uspokoję. W ogóle cały czas boję się, że zaszkodzę maleństwu - zawsze prowadziłam raczej szybki tryb życia - ja nie chodzę, wszędzie biegam, dźwigam w pracy, to ja wyręczam a nie mnie, oprócz tego mam bardzo odpowiedzialną pracę, która generuje stres każdego dnia. Ech ciężko się przestawić. Czuję że marudzę, ale tak jakoś opanował mnie smutny nastrój :/ |
|
|
|
#1387 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powodzenia z badaniami, wiekiem się nie martw - on nic nie determinuje ![]() Cytat:
![]() Ja niedawno w jeden dzień dwa razy uszkodziłam auto - a prawko mam 10 lat - raz uderzyłam w studzienkę kanalizacyjną, drugi raz - zarysowałam pewnemu panu auto na parkingu. 10 lat bezkolizyjnej jazdy i takie cyrki. Co do jedzenia - nie obwiniaj się. Ja mam wątróbkowstręt od czasów dzieciństwa, a pan mąż przyrządził mi wątróbkę - żelazo beznadziejne u mnie, czas przełamać te przyzwyczajenia. Gotował ją z sercem, a ja zjadłam kęsa i pobiegłam do toalety. Także ten. Było mi głupio, bo się namęczył i nastarał, a tu ciążowe hormony zadecydowały za mnie. Cytat:
Cytat:
Płeć poznałam w 18 tc. Wiele moich koleżanek poznało na I genetycznym, ale tutaj nie spodziewałabym się wiele - musi być świetny diagnosta, dobry sprzęt i współpracujące dziecko. Tutaj ciekawe porównanie: https://40tygodni.pl/Plec-dziecka-cz...nac,148494,2,0 Cytat:
Cytat:
![]() Odpoczywaj i nadrabiaj niedostatki snu ![]() Cytat:
|
|
#1388 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za porady co do paneli. Szczerze mówiąc, też od początku byłam za ciemniejszymi, ale nie byłam pewna :P Oznacza to dodatkową robotę, i dla mnie, i dla TŻta i dla pracowników sklepu (znowu...). Biedni są ze mną. Ale mam nadzieję, że to jedyny w moim życiu tak gruntowny remont.
Cytat:
![]() Cytat:
Ale co najważniejsze - słyszałam serduszko i widziałam wykres. No magia! To tam jest i żyje I tak, lilo, ja też mam wizytę we wtorek - wszystko jak u Ciebie... Teraz frytki i spać, nareszcie. Dobranoc! |
||
|
|
|
#1389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najważniejsze że u Ciebie wszystko okU mnie w szpitalu potraktowali mnie pierwsza klasa, na izbie przyjęć usłyszałam tylko "oj" i od razu na wózek i na oddział ginekologiczny. Tam położna szybko całą papierologie ogarnęła i od razu lekarz się mną zajął. Łącznie- dosłownie 20 minut, ze szczegółowym pokazaniem na USG gdzie co jest. I muszę powiedzieć że i lekarz, i położna oaza spokoju, a ten spokój i mi się udzielił. Dostałam duphaston 3x1. Jakbym mogła wybierać to chciałabym żeby dokładnie ten lekarz odbierał poród Taaakk... I wykres, i dźwięk serduszka jakoś sprawiają że poczułam się "bardziej w ciąży" I mąż przy okazji też ![]() W nocy obudziłam się tak strasznie głodna ale zmęczenie pokonało chęć splądrowania lodówki ![]() W ogóle cały czas bym jadła... Co 2 godziny, z zegarkiem w ręku mnie zasysa. Dosłownie. Wcześniej jadłam mało, teraz jestem przerażona... Na razie dalej waga stoi w miejscu ale coś mi się wydaje że już niedługo... A, i dzisiaj zaczynam 8tc Myślałyście już nad imionami? ![]() pequenina A panele ciemniejsze wg mnie zdecydowanie lepsze
Najlepsze jest jeszcze przed nami Edytowane przez lilo Czas edycji: 2016-06-13 o 08:50 |
|
|
|
|
#1391 |
|
Raczkowanie
|
pequenina mam nadzieje że już koniec z takimi niespodziewanymi wizytami w szpitalu. Świetnie że widziałaś już serduszko. Gratuluję
![]() Postawa typu ,,lepiej poronić w 7tyg niż w 17tyg." bez komentarza... nie wiem jak można tak mówić kobiecie w ciąży. Ja jutro idę i nie wiem w sumie co to za lekarz będzie ...Oby był normalny i żeby było to serduszko.Pewnie dziś mnie czeka nieprzespana noc. |
|
|
|
#1392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nowe mamusie prosze o przeczytanie 😘
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z remontem lepiej raz a solidnie ![]() Bardzo dobry czas na to. Myślimy. O ile z imieniem dla dziewczynki będzie łatwo, tak z imieniem dla chłopca trudno.
|
|
#1394 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzis otworzyłam zmywarkę i poległam pierwszy raz miałam randkę z kibelkiem ;D okropne
Co do imion myslalam Nadia albo Marcelina a dla chłopaka Nikodem albo Kuba ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Ale wybrałam juz wózek
|
|
|
|
#1395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do imion to jeszcze nie zdecydowaliśmy, z imieniem dla dziewczynki będzie łatwiej a dla chłopca... kiedyś myśleliśmy że jak będzie chłopiec to Maksymilian ale teraz nie wiem... jeszcze Jaś mi sie podoba ale tak na 100% nie jestem przekonana... dla dziewczynki chciałam Michalina ale mój sie nie zgadza:P hehe więc może Julcia, Hania, Marysia ale zobaczymy reakcje męża
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny współczuję wizyt na IP
Ja też zaliczyłam, akurat byliśmy w Wawie, a mieszkamy w Kr i po podróży pociągiem pojawiła się żywa krew w sporej ilości. Byłam już załamana, na IP przyszłam cała zaryczana. Trafiłam na najlepszą lekarkę jaką spotkałam! Od razu zaczęła mnie uspokajać, że jeszcze nic nie wiadomo, że fakt straty synka rok temu to już zamknięty rozdział, a ta ciąża to co innego. Okazało się że plamienie całkiem ustało, zrobiła usg i od razu powiedziała "To co najważniejsze jest żabka i bije jej serduszko" spadł mi kamień z serca Ta pani doktor mnie postawiła do pionu i zaczynam się cieszyć i wierzyć że się tym razem uda. Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1397 |
|
Zadomowienie
|
Chce jakies oryginalne imie, bo sama zawsze chcialam miec "dziwne" imie, ale rodzice dali mi Katarzyna Anna... Moglo byc gorzej
a wiec dla chlopca:Natan, Maksymilian,Bruno,Marcel, Leon, Olivier, Albert, Norbert, Nikodem, Olaf Dziewczynka: Marita, Mia, Nina, Pamela, Vivian, Aniela, Diana, Luna.
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
U nas imiona już dawno wybrane: Kornelia lub Antoni
Widziałyście że już lutówki się pojawiły! Ale ten czas leci. My zaczynamy 11 tc. 27.06. mamy usg prenatalne
|
#1399 | ||||
|
<3 <3 <3
|
:hej
dzisiaj padam na twarz No i u mnie pojawił się już ciążowy brzuszek o 19:30 mam wizytę u nowej gin a czas się dzisiaj strasznie ciągnie Cytat:
przerażające to ![]() za 8 tc ![]() Jak będzie parka to: Staś i Stefania Cytat:
Ładne imiona ![]() Jaki wózek wybrałaś u mnie będzie bez szaleństw jakoś podwójne wózki wcale mi się nie podobają i jak tu żyć?---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() Hahaha trochę tych imion masz i ciężko będzie wybrać to jedyne
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1400 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a wyczynu tej dziewczyny która Ci dolała alkohol nie będę komentować.. Nie rozumiem takiego zachowania jeżeli ktoś nie pije to nie i nikt nie ma prawa nikogo zmuszać a tym bardziej dolewać nieświadomie. Cytat:
![]() Cytat:
Stefania moja mama
|
||||
|
|
|
#1401 |
|
Zadomowienie
|
Ehh mam dzisiaj o 14.30 dentyste. Juz myslalam, ze sie dodzwonie i odwolam a tu nikt nie odbiera, a szkoda zeby mi przepadla wizyta. Ah musze juz wstac, a nie mam sily
|
#1402 |
|
Raczkowanie
|
A u nas Grześ albo Laura
Bezdyskusyjnie nawet poszło ![]() A jaki wózek? My nad x-landerem się zastanawiamy.
|
#1403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Haha widać dentysta jest ci przeznaczony ! Nie wymigasz sie A co do wozka przy młodym miałam mutsy evo i średni ten wózek nie polecam jakby co wiem ze jest nowsza wersja Igo ? Moze jest lepszy i po nim kupiłam quinny zapp xtra i zakochałam sie w nim ( zreszta czeka schowany teraz tez postawie na quinny tym razem mood - fotelik do auta mamy po młodym wiec cena sie jakby zmniejszy myśle ze gondolka szara a spacerówka czarna i stelarz biały Ej namieszałyscie mi z imionami teraz hehe doszły nowe co mi sie podobają Chodakowska z piłka zrobiona ! Widziałam ostatnio bardzo ładny wózek podwójny taki lekki był tylko nie zwróciłam uwagi na markę mijam ta dziewczynę często wiec obczaje albo zapytam i ci napisze moze tez ci sie spodoba ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Zapomniałam odpisać dziewczynie której koleżanka dolała wódki ! Poprostu az ciezko to skomentować, czy zawsze na imprezie trzeba pic wódkę? Moze np nie pijesz bo masz cos ważnego do załatwienia rano następnego dnia ? Moze bierzesz antybiotyk ? Co kolwiek ludzie to serio nie myślą ! |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1404 |
|
<3 <3 <3
|
Dla Franka mam mutsy Igo
Nadia z chęcią się dowiem jaki to wózek bo wiekszosc jest po prostu brzydka
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Co do dyskusji o panelach - dla mnie też ciemne - ja uwielbiam widoczne słoje. Jeśli chodzi o imiona - Laura lub Mikołaj Na razie przynajmniej ale co do innych rzeczy typu wózek, łóżeczko czy nawet ciuszki - wolę się wstrzymac do końca 1 trymestru.Współczuję wizyt na IP Ale zazdroszczę dźwięku serduszka... ja czekam do 30.06. A jak na razie oczywiście zero objawów. Aż świruję czy wszystko ok. Czasem myślę że jakbym jakiegoś pawika puściła czy coś to bym się chyba bardziej ciężarna czuła ![]() Koleżanka też niechcący wychyliła na weselu drinka z wódką - cały weekend przepłakała ze strachu. A ten stres tak samo może źle wpłynąć na dzidzie - nie wyrzucaj sobie już tego, to nie Twoja wina, na pewno nic się nie stało.. Ale nie cierpię ludzi, którzy odwalają takie akcje :/
Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-06-13 o 12:57 |
|
|
|
#1406 |
|
Raczkowanie
|
A ja czytałam ze łożysko tworzy sie w 12 tygodniu to nie jest tak ze dopiero wtedy to co jemy pijemy moze zaszkodzić ?
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Uwazam ze Igo szczególnie taka limitowana kolekcja na ich str jest milion razy ładniejsza niz moge nieszczęsne evo
|
|
|
|
#1407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1409 | |
|
Raczkowanie
|
Pewnie ze za 1500 znajdziesz piękny wózek chyba jest taka firma tako ? Podobno dobra
Chociaż jak ci sie mega podoba jakis drogi to czemu nie chcesz używanego ? Naprawde nieraz po nich wogole nic nie widać , moje koleżanki kupowały używane i sa jak nowki ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
O widzisz to cos złe zrozumiałam ! Dzięki |
|
|
|
|
#1410 |
|
Raczkowanie
|
ja pewnie skorzystam z pożyczonego wózka koleżanki, tak samo z łóżeczkiem. Chyba jestem z tych które nie muszą mieć koniecznie czegoś nowego. Wole wydać pieniądze na urządzenie pokoiku. Na szczęście mam taką koleżankę która sama zaproponowała rzeczy po swoich dzieciach, więc czemu nie skorzystać. Sam wózek jest w dobrym stanie,tylko trzeba uprać pokrowiec.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

a wiec dla chlopca:
No i u mnie pojawił się już ciążowy brzuszek 
u mnie będzie bez szaleństw