|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Cytat:
Na pewno odpuści temat jak młody będzie tak słodko się z nią bawił ![]() U mnie sierść nawet w jedzeniu ( nie pytajcie jakim cudem ![]()
![]() |
#4172 |
Wtajemniczenie
|
Już chyba wiem skąd to moja dzisiejsze samopoczucie do d... Skacze mi ciśnienie od 117/63 do 145/75... Nie wiem czy pić kawę w takiej sytuacji?
Głowa mnie nie boli, tylko ta niemoc...
#4173 |
Wtajemniczenie
|
eskav, dzięki, tak wizytuję dzisiaj, ciekawe, czy na KTG wyjdą jakieś skurcze
![]() My mamy tyle nowych ubranek po synku, których nawet nie założył, że szkoda mi było je sprzedawać za grosze. I tak sobie leżą na strychu. Będę musiała coś z nimi w końcu zrobić, bo i tak mi się już nie przydadzą. Córka też już ma całą szafę, bo gdzie nie pójdę, to muszę coś zawsze wyhaczyć. A dla siebie to już dawno nic nie kupiłam. Jak urodzę, to będę musiała uzupełnić moją szafę. Mam nadzieję, że szybko uda mi się schudnąć. W sumie po 1. ciąży kilogramy szybko zleciały, oby tym razem było tak samo. Zapisz
#4174 |
Zadomowienie
|
Też się tego boję, żeby mały nie miał alergii, bo wtedy niestety ale koty wylądują u mojej mamy na wsi.
#4175 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Raczkowanie
|
Wiadomo coś co u Confused?
Ja się melduję po kontrolnym KTG- wszytsko git ![]() Idę drzemać, nie mam pomysłu na obiad, mama miała mi zostawić wczoraj jakiś schab do rozmrożenia i zapomniała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Zadomowienie
|
kattoo- współczuję nocki, pewnie Gabiego koszmary dopadły
Iza0808- super, że rocznica jednak się udała, trochę szkoda by było odpuścić, bo to pierwsza, no i z teściową dałaś radę Allofkowa- dasz radę, przeżyjesz i teściów Flowerbomka oj, te skurcze takie częste, bolesne są? Yousthyna- też zacznijcie teściom grzebać w szafkach, masakra Olutka- ale się uczepił kota, przecież te kilka dni w nim wytrzyma, bez przesady cala_w_kwiatkach- tą kawę chyba odpuść |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
Ja to z kotami nie będę miała co zrobić jeśli się okaże, że jest alergia albo koty nie potrafią zaakceptować dziecka
![]() Nie wiem co wtedy zrobię.
#4180 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej... Może na razie bez kawy spróbuj? Niefajnie :/ Ale ja wzięłam teraz prysznic i wstawiłam pralkę... I też odpoczywam bo mam wrażenie że serce mi wali jakbym maraton biegła :/ Cytat:
Super, że wszystko git ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie z kotem to sytuację ratuje robot, jeździ rano i wieczorem. Fakt, że wyczesujemy ją też regularnie, i że nie wskakuje na meble. Naprawdę super posłuszna jest. Wystarczy powiedzieć psik i ucieka. Tyle, że my oboje z mężem lubimy koty. Zawsze mieliśmy w domu kota. U mnie też zawsze psy były, więc Tż odkąd jest że mną, to musiał się przyzwyczaić do owczarków. Jeśli uda mi się postawić w końcu dom wolnostojący, to będę miała trzy psy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Może zadzwoń do swojego gina. Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 |
Wtajemniczenie
|
Niekoniecznie. Moj nienawidzi kotow. A ja kocham. Wiec sie zgodzil na kota. W pewnym momencie mielismy trzy. Teraz mamy jednego i o ile wczesniej byl tolerowany to teraz nienawisc wrocila. Bo nie raz drapnal dziecko. Bo futro ma dziecko na lapkach. Bo halasuje i budzi dziecko. Itd. 😉
#4183 |
Zakorzenienie
|
Moje koty nigdy nie słuchały i juz sie pogodzilam, że nie będą :/
Jeszcze pyskuja!!
#4184 |
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- A ja z kolei bardzo lubię psy. Zawsze miałam, odkąd sięgam pamięcią. Teraz jednak się nie zdecydowaliśmy na pieska, bo szkoda by mi było zostawiać go na wiele godzin, jak wszyscy będą w pracy. Może kiedyś... Zapisz
#4185 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie ma co gdybać i zakładać od razu najgorszego tj alergii. U mnie jak z Matim wyszliśmy ze szpitala to w następną noc, dzwoniliśmy po pogotowie bo bardzo ciężko i głośno oddychał. Pani z pogotowia jakaś stara baba nie chciała nawet wejść do domu jak zobaczyła że mamy psa, a ponieważ to była kawalerka z jedynymi drzwiami w łazience gdzie by można było ją chwilowo zamknąć, to mąż wyszedł z sunią na dwór w środku nocy. Oczywiście zaraz na mnie baba naskoczyła, że dziecko ciężko oddycha bo ma alergię na psa, a po za tym mamy za suche powietrze i natychmiast powinniśmy kupić nawilżacz powietrza i oddać psa. Nawilżacz mąż poleciał i kupił w środku nocy, nad psem nawet się nie zastanawialiśmy. Następnego dnia przyszła normalna pediatra i okazało sie, że Mati ma zapalenie płuc i stąd ciężko oddycha a nie z alergii. Do tej pory alergii na sierść nie ma, mimo że na inne rzeczy ma
![]()
#4186 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o ubranka, to popakuję wszystko w kartony i wyniosę na strych. Drugiego dziecka nie planuję, ale może moja siostra np. pokusi się na drugie. Z resztą miejsce jest, a za sprzedaż też się dużo nie zwróci, więc już wolę ewentualnie w przyszłości komuś oddać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kot idealnie odwzajemnia jego uczucia ![]() Moja kicia na szczęście też z tych grzecznych ![]() ![]() Psa też chętnie bym przygarnęła... Ale to mając duży ogród dopiero. Cytat:
Mam nadzieję, że Niunia Stasia nigdy nie podrapie... Z hałasem nie ma problemu bo jej nigdy nie słychać. Jutro mam usg 3 d ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Ale niefajna historia :/ I pomyśleć, że ktoś inny zamiast wezwać drugiego lekarza, mógłby ślepo oddać przyjaciela ;( ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Ale niefajna historia :/ I pomyśleć, że ktoś inny zamiast wezwać drugiego lekarza, mógłby ślepo oddać przyjaciela ;( ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- No głupia baba... Aż się zbulwersowałam! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odniosłam połowiczny sukces z łóżeczkiem... Mówię, że połowiczny, bo do łózeczka już nie wchodzą, bo nie wolno, ale kłada sie na przewijak. Więc kolejna rzecz do oduczenia... Dobrze, że już więcej nie ma nowych mebli w pokoju ![]() ![]() Tylko ta alergia... Zwłaszcza, że mój tż miał na wszystko kiedyś, niedawno mu przeszło, a ja nigdy na nic nie miałam, a od 2 lat mam na koty... Więc gdzieś ten niepokój jest, że alergia się odezwie. Byle się mały nie zaczął dusić nagle, ale to chyba tak nie wygląda u niemowlaków...
![]() |
#4190 |
Raczkowanie
|
Confused gratulacje!
Kurczę pojechałam wczoraj na mecz do przyjaciółki i potem padliśmy spac, wstałam dziś o 12 a tu takie akcje. Fajnie ze masz juz synka przy sobie. Za mną juz porod chodzi, ciagle mi się coś śni. A od dziś jestem oficjalnie w terminie i mogę rodzic. Z jednej strony mogłabym juz rodzic, a z drugiej chyba jeszcze chce troche odpocząć i pospać, jestem strasznie zmęczona. Najgorsze jest te oczekiwanie, kiedy się zacznie... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zadomowienie
|
Co do zwierzaków to jestem za psiakami. Dla mnie musi być pies, a dziecko ze zwierzakiem lepiej się chowa, jest bardzo odpowiedzialne. Tyle, że mój psiak jest malutki i boję się czy córa go nie zamęczy. No nic, będę chodzić za nią i uczyć, że tak nie można.
Misia- ale was lekarz nastraszył, dobrze, że okazało się, że nie ma alergii. Mam nadzieję, że u mojej też nie będzie. Z mężem nie mamy alergii na nic, a piec ma włos, a nie sierść, więc chyba powinno być ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Zadomowienie
|
W ogóle właśnie weszłam na konto i widzę, że dostałam zwrot od ali za tą zawieszkę z królikami co była w promo. Komuś jeszcze cofnęli? Aaaaa za jestem, bo była niezła okazja
![]()
#4193 |
Zakorzenienie
|
A ja już po pół roku się o drugie starałam
![]()
#4194 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja myślałam o karuzeli FP Rainforest. ![]()
![]() |
#4195 |
Zadomowienie
|
Niedługo zbieram się na ktg. Ciekawet czy mnie też zbadają, mam nadzieję, że nie przyczepię się do córci wagi. Jutro wizyta u gin, pojutrze gin z lux medu, ale to głównie po skierowania i gbs i pewnie na czwartek znowu mnie wyślą na ktg, cóż za napięty grafik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Rozeznanie
|
Miqesi a Ty na kiedy masz TP?
![]() Ananka kciuki ! Dziewczyny jakie macie nawilżacze powietrza? Coś polecacie?
#4197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba, że będzie tak jak z pierwszym - mąż namawiał, bo swoje lata juz mamy i pora się decydować, aż uległam ![]() Zaczęłam sie pakować do szpitala - na razie kosmetyczka gotowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Zadomowienie
|
Dla ułatwienia wrzuciłam na pierwszą strone co potrzeba do torby szpitalnej.
badania, to trzeba sobie sprawdzić na stronie swojego szpitala i to co dla maluszka również, bo niektóre szpitale dają wszystko i tylko coś na wyjście trza przygotować ![]() Pamiętajcie jeszcze żeby siebie ubrac na wyjście ![]()
#4199 |
Zadomowienie
|
60zl?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.