|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
|
|
#2942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze pamiętasz Wcale się nie prosiłam o masaż szyjki , sam zaproponował, jadę na wizytę z usg i masaż i do szpitala, 3w1
|
|
#2943 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2944 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny pełnia 20 czerwca
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2945 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61677181]Dziewczyny pełnia 20 czerwca
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] UuUuu..., to za tydzień wysyp bejbików
|
|
#2946 |
|
Zadomowienie
|
Dzanet trzeba było tej lekarce powiedzieć, że liczysz na to, że Ci na ulicy odejdą i przynajmniej nie będziesz musiała przed samym porodem ze szmatą latać
![]() O i miałam Cię pytać, bo Ty chyba w okolicy Rudy Śl. mieszkasz (?). Co Wy tam są szpital macie w Rudzie? Bo koleżanka ma tam rodzic z racji, że u dziecka jakąś szparkę w sercu wykryli
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2016-06-13 o 12:58 |
|
|
|
#2947 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2948 | |||||
|
Ania
|
Dzień dobry!
![]() Mąż wrócił do pracy, więc zostaję już sama z Hanią.(oczywiście mam pomoc rodziców i brata). Moja Hania wstała na jedzenie o 9.00 i dopiero niedawno usnęła- żeby ona tylko była aktywna, ale nie, ona zje o 9.00 i jak nie śpi to za chwilę znowu głodna.. po czym ulewa lekko, chwilę znowu nie śpi i głodna dalej..aż się tym wszystkim zmęczy i idzie spać.. No sama nie wiem jak robić z tym jedzeniem, żeby było dobrze, żeby się najadała, ale nie przejadała..powinnam jej robić przerwy w jedzeniu spore, jak wiem ile zjadła, ale czasami zje 100ml i po pół godziny dalej ewidentnie głodna.. Ech. Wczoraj miałam wieczorem całkiem gorszy dzień.. Hania była marudna, a ja nie wiedziałam dlaczego.. czy była głodna, czy coś ją bolało, czy pieluszka mokra, czy po prostu potrzebowała bliskości..nie wiedziałam poryczałam się i tyle...Dziś jestem sama, Hania znowu marudzi przez sen, ewidentnie nie może puścić bąka i zrobić kupki.. już nie wiem jak jej pomóc. ![]() Zauważyłam, że to chyba po modyfikowanym(dostaje co kilka karmień, bo mojego nie starcza, i po tym najbardziej właśnie się pręży po jakimś czasie)- i chyba zmienię na inne(siostra mi poleciła z hipp).- teraz mam bebilon. Ania- po pierwsze Maja jest cudna ![]() Po drugie: masz prawo być zmęczona, to normalne.- z czasem, jak się siebie nauczycie bardziej, będzie lepiej, teraz się docieracie. Mleko się pojawi, ale musisz być spokojna- stres nie pomoże. Postaraj się popatrzeć na to tak, że nawet jak się nie uda kp, to mm nie jest złe( mówię to ja-a wiesz jak jest/było).- JEDNAK NAJWAŻNIEJSZE POZYTYWNE NASTAWIENIE- jak mówię stres nie pomoże. Na sutki polecam maść maltan albo purelan- i jedna i druga są bardzo dobre. Radena- współczuję, ale dobrze, że jesteście pod opieką, jak pisały już też dziewczyny w domu byś się tylko stresowała jeszcze bardziej. Wiem, że jest Ci ciężko, szpital w tym nie pomaga,ale pamiętaj, że wszystko dla dobra i zdrowia małej ![]() Cytat:
nie zakładałam też w ogóle żadnych niedrapek, niech się Hania od początku poznaje i dotyka - i jakoś nie była podrapana- a jak już, to chwila moment i znikało![]() Tak, teraz tym nowym laktatorem tak robię- 7-5-3. Wcześniejszym po 10 minutach nic już nie leciało z piersi. Teraz leci. Nie ma to jak komplement od dziecka ![]() Cytat:
ważne, że jedzą Twoje mleczko![]() Kaśka- super, że już w domku dawaj choć czasem znać co u Was na pewno dasz radę!Cytat:
Trzeba się też wyspać, zregenerować- a wtedy podczas ściągania będzie dobrze- grunt to spokojne nastawienie do tego. Cytat:
No i brawa za kp![]() Cytat:
- zgadzam się i ja z Waszym zdaniem.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego psychicznie nie dajesz rady, co się dzieje? |
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
mam takie same odczucia jak Wy co do Lalare więc jest nas więcej
Justyna wiem że przy zespole help może być uszkodzenie wątroby i wysokie enzymy. Dochodzi do tego jeszcze ciśnienie, płytki krwi i jest jeszcze jeden jakiś czynnik istotny. Ja bym szła w tym kierunku bo jak rosną enzymy to bardzo niebezpieczne dla obojga Śliweczka też tak mam z sikaniem |
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tez ciumka z piersi a potem z butelki dojada wielka ilość. Ja tez sciagam do opróżnienia, najpierw jedna potem druga. Powodzenia! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wydaje mi się, ze działa). A z mm to nie pomogę, myślę, że warto, zebys spróbowała zmienić, może pomoże - tego hippa tez na fb mnóstwo mamuś poleca
|
|
|
|
|
#2953 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcale Ci się nie dziwię, że chce Ci się płakać, ale pomyśl, że już tyle czasu dałaś rady, więc jeszcze troszkę też na pewno dasz! Bądź silna dla Basi Cytat:
Z dnia na dzień będzie coraz lepiej, zobaczysz ![]() Cytat:
Czekamy na zdjęcie najwyższego do tej pory małego mężczyzny na wątku ![]() Śliczna ![]() Cytat:
Jestem pewna, że sobie poradzisz! Cytat:
![]() Cytat:
No chyba, że za późno go zaczęłam łykać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witajcie Po trzech godzinach prób dodania posta chyba w końcu mi się uda |
||||||||
|
|
|
#2954 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Co do femaltikeru- kup, jeśli masz czuć się lepiej Mleko sie na pewno nie kończy, mały ciągnie tyle ile mu potrzeba, a mleka się też produkuje na tyle, aby mu starczyło![]() Aż się ciśnie na usta: postanowić to se możesz ![]() A tak na poważnie,no to trzyma kciuki za środę! Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego tak jak wcześniej pisalam masc. I w końcu przestaną aż tak bolec ale potrzeba paru dni. I odciagaj jeśli musisz. W końcu laktacja się unormuje a jeśli sadzisz, ze jest głodna nie boj się podać mm. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa wyobraźcie sobie, że my nadal bez wózka jesteśmy
Zamawialiśmy 6 tygodni temu, miał być DO 5 tygodni, mężu dzwonił w zeszłym tygodniu, a facet do niego z tekstem, że to nie jego wina, że dziecko się szybciej urodziło Ale kurde, mogliby z łaski swojej sami zadzwonić i grzecznie uprzedzić, że termin realizacji się wydłużył... Szczęście w tym nieszczęściu jest takie, że żadnej zaliczki nawet nie wpłacaliśmy, ani nie mamy żadnego kwitka czy potwierdzenia, że zamawialiśmy to i to, więc jeśli dzisiaj nie będzie tego wózka, to mamy ich w nosie. Mężu znalazł w innym sklepie nasz model, który podobno jest nowy, nie z wystawy, dostępny od ręki, więc po pracy tam podjedzie i go kupi jeśli będzie ok Fotelik też niby miał być po 2 tygodniach (z tego samego sklepu), a nadal go nie ma. Mamy na szczęście pożyczony od kuzynki...
|
|
|
|
#2957 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() Spróbuję i to w takim razie..
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym mój Kubuś to taki ssak, ze pociągnie kilka razy piers i zasypia i podejrzewam, ze dlatego tak mu waga spadła. Teraz jak sciagam i karmie butla to przynajmniej wiem ile zjada i w szoku jestem gdzie to się mieści. A na sutki mam lanoline Lansinoh, jest super. RADENA trzymajcie się. Wspolczuje. Ze nadal musicie być w szpitalu ale przynajmniej wyjdziesz do domku ze zdrowa Basienka i nie będziesz musiała zastanawiać się co jej jest. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzanet, dziwią mnie takie teksty jak tej Twojej pediatry. To co, mamy siedzieć przez 2 albo 3 tygodnie w domu i nigdzie nie wychodzić? Chociaż szczerze mówiąc, jak dzisiaj pojechałam do Kauflanda na zakupy to się zastanawiałam co bym zrobiła jakby wody chlusnęły w markecie ![]() Dziewczyny, które mają problem ze schodami - ale przecież nie musicie podnosić wózka, żeby nim zjechać i wjechać po schodach. Ja wózek będę trzymać w wózkowni w piwnicy i też będę miała ok. 8 schodków do pokonania. A w razie problemów wrzucę malucha do chusty.
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem MISZCZ!
wczoraj pierwszy raz zrobiłam sobie ten femaltiker oczywiście czytałam ulotkę ( i myślę bleeeeeee a dzisiaj rano robię i patrzę a tam ma być mleko od razu lepiej ![]() ja pokarm dostałam w sobotę w nocy a cc miałam o 8:00 w środę co do Larale... same france na wątku ale niestety zgadzam się z Wami już dawno dawno to zauważyłam ale co tam będę pisać
|
#2961 |
|
Rozeznanie
|
Wiec 20 ja mogę rodzic mam nadzieje ze pełnia mi posłuży
w sumie wolałam bym 19 czerwca ale może być i 20 hehe
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Pospalam z Zuzia dwie godziny, chciałam wyjść na zakupy ale pada
Ogólnie dzis jakiś slaby dzien. Krzyż mnie pobolewa i mam jakies sensacje zoladkowe, kurde myślałam, ze nie dobiegne do toalety. Musze wejść na kompa Maje zobaczyć 😉 pewnie sie uda dopiero wieczorem przy mojej łobuziarze. |
|
|
|
#2963 |
|
Zadomowienie
|
Kochane ciocie informuje Was że prawie tydzień temu (07.06.2016) urodził się mój Synuś-OLIWIEREK-Największa Miłość Mojego Życia!!!
nie wiem co u Was mam z 40 stron do nadrabiania, wszystkim mamusią gratulacje! |
|
|
|
#2964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ewka, może Ciebie też już powoli bierze??
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolinka gratulacje ! Napisz więcej jak u Was
))Veronique nie wiem, nie nastawiam się... Moze się podtrulam czymś. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Tez Was boli brzuch jak siadacie? Od przedwczoraj tak mam, dziwne to. Musze ostrożnie siadać bo inaczej kluje mnie jajnik czy cos w ten deseń. |
|
|
|
#2966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie nadrabiaj tutaj tylko albo narzekania tych co chcą urodzić, a nie rodzą albo problemy z karmieniem tych, co już urodziły. Bądź na bieżąco.Nie chcę nic mówić, ale oprócz justyny to teraz w kolejce tak do 24 czerwca to są już tylko podwójne albo potrójne mamusie :P w końcu i my musimy się wykazać
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to Kociak ...do dzieła! Głodna jestem, w lodowce swiatlo Mialam iść na zakupy ale lejeRobila ktoras szparagi? Jestem ciekawa jak smakują, jutro kupie. |
|
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal się wymiarami Oliwierka żebym mogła wpisać w pierwszym poście ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuski
Cytat:
Przepraszam , że nic nie pocytuję Jestem po wizycie. Szyjka dluga, twarda, zamknieta... Czekamy na rozwój akcji a jak nic się nie będzie działo to 22 do szpitala na badania i 23 tniemy i wyciagamy Marcelinkę Będzie prezent na dzień ojca
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane dziekuje za cieple słowa!
Mieliśmy dziś wyjsc ze szpitala ale wychodzimy jutro bo zapytalam czy mogę zostać dzień dłużej. Mam nadzieje że jeszcze Malutka przybędzie cos na wadze Krem do brodawek kupiony laktator elektryczny leci poczta
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-06-13 o 15:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

poryczałam się i tyle...
My mamy jakieś lipne drzewka, co roku tylko po parę
za zakup laktatora, u Ciebie to bardzo ważny wydatek, więc nie ma co żałować, że duży

ale wydaje mi się, ze działa). A z mm to nie pomogę, myślę, że warto, zebys spróbowała zmienić, może pomoże - tego hippa tez na fb mnóstwo mamuś poleca
Wcale Ci się nie dziwię, że chce Ci się płakać, ale pomyśl, że już tyle czasu dałaś rady, więc jeszcze troszkę też na pewno dasz! Bądź silna dla Basi
no ale wyjścia nie ma

Zamawialiśmy 6 tygodni temu, miał być DO 5 tygodni, mężu dzwonił w zeszłym tygodniu, a facet do niego z tekstem, że to nie jego wina, że dziecko się szybciej urodziło
Fotelik też niby miał być po 2 tygodniach (z tego samego sklepu), a nadal go nie ma. Mamy na szczęście pożyczony od kuzynki...