Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-13, 12:13   #4321
ziuta.
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Naciągania są dość normalne. Skóry zaczyna brakować i może być to nie przyjemne. Może się nasilać przy ruchach dziecka gdy jeszcze bardziej będzie napinana skóra.

Ze zmianami za bardzo nie pomogę. Musi to ocenić dermatolog i zadecydować o tym co będzie dla Ciebie najlepsze. Jeśli zmiany nie są w okolicach brodawek sutkowych nie powinno być problemów z KP
No właśnie mam 2 w okolicy brodawki sutkowej

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
To Ci wymyślił już sobie wyobraziłam tę akcje

Właśnie się tego boję, że tak wcześnie urodzę! mimo, że wszystko jest w jak najlepszym porządku
No właśnie znam go już tyle lat że też sobie to wyobrażam niestety
A ja tam się boje że przenoszę i będę jedyna która urodzi we wrześniu. Już wczoraj zapowiedziałam TŻowi że od 38tygodnia będzie sex

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
A nie miałaś wcześniej kolczyka w pępku? Ja mam też dziwne uczucie w okolicy blizny po kolczyku. Ale ewidentnie czuję to w skórze nie w brzuchu.
nie miałam kolczyka w pępku

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Wow, to długo wytrwałaś na weselu, fajnie.
Mówisz, że tańcowanie może pomóc? Ja też byłam na weselu, też bym chciała żeby mój się odwrócił. Powodzenia na usg.
Oczywiście że tańcowanie pomaga! Chyba przegapiłaś film który bodajże Krefetka wrzuciła, taniec to nawet w porodzie może pomóc

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Czekam w kolejce do lekarza/ dietetyczki i popadam w kompleksy.

Mojego brzucha prawie nie ma.

Dodatkowo trafiłam na panie/ pary przy których nie czuje sie komfortowo jest jedna para tak zafascynowana tym ze bedą mieli dziecko ze Pan przez cały czas na kleczka chodzi za panią (dosyć wąski korytarz) i przemawia do brzuszka.

Druga para jeszcze potomka nie ma na świecie ale juz pracuje nad drugim. Mogliby skorzystać z kozetki w pokoju pielęgniarek.

A moze to ja jestem nienormalna??
Obserwacja takich dziwaków jest zawsze interesująca. Przynajmniej Ci się nie nudzi

Florence super sukienki i super figurka
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 12:15   #4322
Niezapominajka 89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
suzuki ignis..jakoś tak

dziewczyny ja też w szpitalu..żonamojegomężą: roza:
od wczoraj wieczorem miałam podwyższone ciśnienie..pobolewała mnie głowa, słabo mi było, dzis przyjechaliśmy na ip i mnie przyjeli na obserwację.. podczas pomiarów po przyjęciu ciśnienie było ok, więc leże jak debil.. ale mam laptopa i sale jednoosobową..mąż włąsnie był z kolacją u mnie, a teraz nadrabiam co tam u Was
To już większe auto, mam nadzieję że będzie się dobrze sprawować. Przykro mi z powodu szpitala, ale lepiej żeby wszystko posprawdzali i być spokojniejszym.

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość

Co do testu ciążowego - robiłam 21.12. Ostatni okres 10.11 i dopiero wtedy wykrył, gdzie w między czasie robiłam chyba z 10 testów już prędzej Pierwszy cykl prób. Tabletki anty odstawiałam w czerwcu i ogólnie to byliśmy święcie przekonani, że jeszcze moje jajniki nie wróciły do pełnej sprawności po kilku latach faszerowania hormonami . Tak więc stwierdziliśmy jakoś po okresie listopadowym, że testujemy moje jajniki , kolejne próby miały być dopiero w połowie tego roku, czyli jakoś teraz W efekcie jak już test wyszedł pozytywny, to zrobiłam 3, TŻ się prawie poryczał z radości, a ja wpadłam w taką histerię z nerwów i strachu, że przez pół godziny nie mógł do mnie prawie podchodzić 23.12 potwierdził lekarz, że jest ciąża, a jakoś ok 20.01 już było słychać serducho i dopiero wtedy do mnie dotarło o co chodzi i się prawie popłakałam, tym razem już z radości
U mnie ostatnia miesiączka była 11.11, test zrobiłam 11.12 i był pozytywny czego się spodziewałam bo już o 07.12 czekałam na miesiączkę mam krótkie cykle. Dzidziuś był planowany i w pierwszym cyklu bez zabezpieczenia się udało. Jak powiedziałam mojemu to był w lekkim szoku, że tak szybko bo jak to stwierdził inni po kilka miesięcy się starają, a u nas już i się nie spodziewał.

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Piernik, żona - trzymam mocno kciuki niech wszystkie wyniki będą poprawne i niech Was szybko do domu wypuszczą

A ja chyba zjadłam za dużo tego arbuzanie sądziłam że to możliwe, ale na to wygląda

Jutro w końcu wizyta! i podejrzymy małego
za wizytę.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Przed chwilą był kurier z kuwetą.
Reakcja kocura:

Uznał to za łóżko dla niego
Kotki załatwiły się do środka na co zrobił taką minę
mam nadzieję że skuma że to kuweta
Zdjęcie kota w tej kuwecie boskie. Oby szybko załapał, że to kuweta, a nie jego domek do spania.

Ja dziś III badanie genetyczne mam na 17:15, nie mogę się doczekać, aż małego zobaczę i dowiem się co u niego.
Niezapominajka 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 12:21   #4323
wiewioreczka
Wtajemniczenie

florence super zgrabnie wyglądasz w tych sukienkach !
pierniku a jak tam u Ciebie ?> pomiary ciśnienia wychodza w normie?

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 12:37   #4324
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
hahah z tymi meczami to dobra jesteś.. ja się cieszę,że mój tżet ma gdzieś piłke nożną-mówi o tym otwarcie i nie udaje kibola ..

:
Mój też ma generalnie gdzieś wszelkie mecze ale z dwa razy do roku ma zryw i chce coś oglądnąć wczoraj chciałam mu potowarzyszyc ale drzemka wygrała przykryl mnie tylko żebym nie zmarzla; )
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 12:53   #4325
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:

ja miałam usg, przepływy wszystkie ok, wody ok, córa waży prawie 1400g, oczywiście musiał mnie nastraszyć,że obwód brzuszka jest za mały-dziś mam 30t1d a obwód wychodzi 28t4/5d.. jakoś tak
Dobrze, że z mała wszystko dobrze ee tam, ja tym obwodem bym sie nie przejmowała.. Pomiary przez usg mogą się różnić z tymi w rzeczywistości zwykle się różnią
Nie potrzebnie lekarz Cię nakręca
Cytat:

Dodatkowo trafiłam na panie/ pary przy których nie czuje sie komfortowo jest jedna para tak zafascynowana tym ze bedą mieli dziecko ze Pan przez cały czas na kleczka chodzi za panią (dosyć wąski korytarz) i przemawia do brzuszka.

Druga para jeszcze potomka nie ma na świecie ale juz pracuje nad drugim. Mogliby skorzystać z kozetki w pokoju pielęgniarek.

Ja znów mam kompleks swojej 'wielkości' Czuję się, jak hipopotam.. wszyscy na okrągło mowią, że brzuch taki duży, bo pewnie zaraz rodzę do tego z moich ramion, rąk zrobiły się 'buły' noi standardowo wylewają mi się boczki.. widać je nawet pod luźną bluzką
Moje lustro oszukuje, bo wydaję się szczuplejsza ńiz w rzeczywistości po mieście, jak się w szybach oglądam jestem wielka
Mam teoretycznie 10,5 kg na plusie.. Teoretycznie, bo ostatnio pojadlam sobie na grillu i waga znów poszalała jednego dnia przybylo mi o kolejny kg
Mam nadzieję, że to kwestia zatrzymania wody przez to moje tłuste jedzenie w sobotę
Do tej pory przez 2,5 tygodnia przybylo mi 1kg i to dla mnie jest sukces powstrzymuje sie od slodyczy

Co do ludzi z poczekalni.. W jakim sensie się zachowują, że Cię to krępuje? Całują się? Widać, że mają chętkę, czy jak?
My z Tżtem okazujemy sobie uczucia praktycznie wszędzie, ale w takim dobrym smaku.. Nie wyobrazam sobie iść miastem i się obmacywac, 'lizać' Zwykle są to po prostu czułe spojrzenia, czy delikatne głaskanie dłoni, policzków.. Jestem wstydliwa, by okazywać publicznie uczucia w sposób 'perwersyjny', ale też z drugiej strony samą mnie to krępuje u ludzi, więc..

Cytat:

[/COLOR]Jeszcze podzielę sie radosna nowiną w końcu przytyłam co prawda w 2,5 tyg 0,5kg (-trampki) ale to i tak osiągniecie jak dla mnie... Czyli do wagi sprzed ciazy mam juz +2,5

Wysłane za pomocą magii

Bardzo malutko w sumie przytyłaś.. Jestes na jakiejś diecie?
Cytat:

Mała od początku miała mniejszy obwód brzucha i lek.prowadzący mówi,ze to nie powód do zmartwień,patrząc na moją i męża budowę ciała nie przewiduje dużego dziecka po prostu..a ten tu mi truje, chyba po to,zeby ciśnienie z powrotem podnieść..
U nas też lekarka przewidywała drobne dziecko ze względu na naszą budowę i mówiła, by się tym nie przejmować..
Choć wiadomo, że dziecko teraz może sobie odbić te wagę i przytyć 'standardowo'
Lekarz nie potrzebnie Cię martwił..
Cytat:
Napisane przez Niezapominajka 89 Pokaż wiadomość

Ja dziś III badanie genetyczne mam na 17:15, nie mogę się doczekać, aż małego zobaczę i dowiem się co u niego.
Kciuki!

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-06-13 o 12:56
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 12:55   #4326
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
Reakcja kocura:

Haha, oby skumał.

Cytat:
Jeszcze podzielę sie radosna nowiną w końcu przytyłam co prawda w 2,5 tyg 0,5kg (-trampki) ale to i tak osiągniecie jak dla mnie... Czyli do wagi sprzed ciazy mam juz +2,5
Super.

Cytat:
Mała od początku miała mniejszy obwód brzucha i lek.prowadzący mówi,ze to nie powód do zmartwień,patrząc na moją i męża budowę ciała nie przewiduje dużego dziecka po prostu..a ten tu mi truje, chyba po to,zeby ciśnienie z powrotem podnieść..

już jutro masz wizytę u p.diabetolog, jeśli nic sie nie zmieniło to napewno coś wspólnie wymyślicie i będzie już tylko lepiej..
Aaa no to dobrze, że już wiesz, że to nie powód do zmartwień.
Rzeczywiście chyba chce Ci z ciśnieniem namieszać.

Dzięki, liczę bardzo na tę diabetolog.

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Oczywiście że tańcowanie pomaga! Chyba przegapiłaś film który bodajże Krefetka wrzuciła, taniec to nawet w porodzie może pomóc

Florence super sukienki i super figurka
Racja, rzeczywiście, gapa ze mnie!
Dziękuję.

Cytat:

Trzymam kciuki.

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
florence super zgrabnie wyglądasz w tych sukienkach !
Dzięki!

Zawaliłam cały pokój synka gratami dla niego. Jest trochę pudeł z ubrankami i innymi rzeczami, kosz Mojżesza, dziś wstawiłam wanienkę i stojak do niej, a wieczorem planowany jest wjazd wózka. Pilnie potrzebuję mebli, żeby wprowadzić choć trochę ładu.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 13:06   #4327
Krefetka
Zadomowienie

Co robi ciężarna z podejrzeniem cukrzycy po wyjściu od dietetyczki?

Idzie na wielkiego paczka

Florence rada mojej pani na zwalczenie ketonów ostatni posiłek zaraz prezes spaniem dwie duże łyżki jogurtu naturalnego lub dwa plastry twarogu chudego lub dwa plastry żółtego sera ewentualnie z odrobina wędliny (ser żółty u mnie sie nie sprawdza). W przeciwieństwie do tego co piszą na fb słodkich mam mówiła ze na dobranoc żadnego pieczywa a tym bardziej mleka.
Dziś bede próbować z jogurtem albo twarogiem.. Jeszcze nie wiem na co bede miała ochotę

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:

Co do ludzi z poczekalni.. W jakim sensie się zachowują, że Cię to krępuje? Całują się? Widać, że mają chętkę, czy jak?
My z Tżtem okazujemy sobie uczucia praktycznie wszędzie, ale w takim dobrym smaku.. Nie wyobrazam sobie iść miastem i się obmacywac, 'lizać' Zwykle są to po prostu czułe spojrzenia, czy delikatne głaskanie dłoni, policzków.. Jestem wstydliwa, by okazywać publicznie uczucia w sposób 'perwersyjny', ale też z drugiej strony samą mnie to krępuje u ludzi, więc..

Kciuki!

Co do ludzi w poczekalni... Państwo przyklejeni do siebie jak glonojady do szyby, a pana ręka sprawdzała czy pani czop juz odszedł ....

Nie wierze ze to napisałam... Ale taka mieli chętkę na siebie ;/

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Jeszcze tylko napisze ze Pan na oko jakies 45kg a pani jakies 110 o siedziała mu na kolanach

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 13:08   #4328
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Zaczyna mi sie nudzić. Tararara. Nic się nie dzieje.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 13:08   #4329
natalia_23
Zakorzenienie

witam

U mnie dziś chyba coś z ciśnieniem jest nie tak. Ledwo żyję, na zakupach myślałam, że zemdleje.
Na parkingu mam nadzieje, że nikt mnie nie nagrał. Nie było dużo miejsca więc wbiłam się w dziurę, a że była ze mną mama to zostawiłam więcej mniejsca po stronie pasażera. Ciekawą musiałam mieć minę jak się okazało, że nie jestem wstanie wyjść z auta bo się normalnie nie zmieszczę wysiadać
musiałam od strony pasażera

U mnie 2 kreski zobaczyłam 23 listopada. Po minucie wkurzona zostawiałam test... myślałam, że nie jestem w ciąży. A po 5 h stwierdziłam, że muszę na niego popatrzeć.... a tam 2 bledziutkie kreski. Dzień później powtórzyłam test i wyszły też 2 blade kreski

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
22- cisnienie
23- ktg sasiadki na 45 min
1.30 tętna
3- tętna
5- temp, ciśnienie, waga
6.15 ktg
Ja chcę spać
szkoda, że Cię tak męczą.

Dziewczyny obyście szybko mogły wyjść w dwupaku do domu

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 13:10   #4330
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:

Florence rada mojej pani na zwalczenie ketonów ostatni posiłek zaraz prezes spaniem dwie duże łyżki jogurtu naturalnego lub dwa plastry twarogu chudego lub dwa plastry żółtego sera ewentualnie z odrobina wędliny (ser żółty u mnie sie nie sprawdza). W przeciwieństwie do tego co piszą na fb słodkich mam mówiła ze na dobranoc żadnego pieczywa a tym bardziej mleka.
Dziś bede próbować z jogurtem albo twarogiem.. Jeszcze nie wiem na co bede miała ochotę
Pączek jest tłusty to nie powinien podnieść cukru za bardzo

Mi na szczęście ketony w moczu nie wyszły, ale ostatnio coraz częściej na czczo mam cukier powyżej 90, a ostatnio był taki ładny
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 13:15   #4331
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Pączek. Smacznego!

Dzięki, spróbuję taki zestaw zjeść na noc.
Do tej pory prawie codziennie jadłam propozycję z mojej książeczki dołączonej do glukometru - 1/2 kajzerki i 1/2 szklanki kefiru. (No, tam było 1/3 bułki, ale stwierdziłam że nie będę się wygłupiać i tak jej kroić...). I bardzo mi to odpowiadało, bo dzięki temu nie tęskniłam tak za moim ukochanym białym pieczywem, a kefir też jest spoczko. Cukry w nocy i na czczo miałam dobre. Raz jak zamiast kajzerki zjadłam chrupkie pieczywo, to miałam 53, więc uznałam to za znak, że mogę sobie zajadać białe buły. Ale w temacie ketonów jestem zielona, a myślę że teraz już lekarze każą mi je mierzyć jak im pokażę, że zostały wykryte w laboratorium, a jak nie to i tak kupię te paski.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-13, 13:19   #4332
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Pączek jest tłusty to nie powinien podnieść cukru za bardzo

Mi na szczęście ketony w moczu nie wyszły, ale ostatnio coraz częściej na czczo mam cukier powyżej 90, a ostatnio był taki ładny

Tez miałam fazę ze przez 4 dni na czczo miałam około 88-93 i jak sie okazało to przez picie mleka na sen. Ma sie to zmienić jak bede jadła jogurt albo twaróg... Sprawdzimy

Chce wierzyć w to ze paczek to tłuszcz moze przytyje.

Ale dziś mam dyspense z okazji rocznicy ślubu

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-06-13, 13:28   #4333
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Tez miałam fazę ze przez 4 dni na czczo miałam około 88-93 i jak sie okazało to przez picie mleka na sen. Ma sie to zmienić jak bede jadła jogurt albo twaróg... Sprawdzimy

Chce wierzyć w to ze paczek to tłuszcz moze przytyje.

Wysłane za pomocą magii
Wszystkiego najlepszego dla Was

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 13:31   #4334
tija93
Zakorzenienie

Tak już tradycyjnie kimnęłam sobie Esik świetnie mi towarzystwa dotrzymywał i też spał

florencee super kiecki!

Cytat:

kochana oni nie dali cukier do herbaty, tylko zrobili z niej glukozę do picia..a ja nie słodzę

ja miałam usg, przepływy wszystkie ok, wody ok, córa waży prawie 1400g, oczywiście musiał mnie nastraszyć,że obwód brzuszka jest za mały-dziś mam 30t1d a obwód wychodzi 28t4/5d.. jakoś tak
Kojarzę, że nie narzekałaś na smak glukozy Matylda ładnie rośnie! Lekarz głupek Dla pocieszenia Tosia też miała ostatnio mniejszy brzuszek i lekarz nic a nic nie mówił

Cytat:

Tija nie ma sie do czego doczepić to mam holtera. Podejrzewam, ze to dobijanie do 3 dob.

Nie podoba mi się wywoływanie porodów przez zakładanie cewnika. Dzisiaj jakiś dzień cewnikowania i cesarek.
No to faktycznie robią coś by w papierach wyglądało, że było sens Cię trzymać

Czemu Ci się nie podoba?

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
W tym tyg idę na usg to zobaczymy czy moje odczucia sie potwierdzą.

Cytat:
Dzień dobry
Reakcja kocura:

No takie łoże!

Cytat:

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Wow dobrze ze kotki skumały, moze ten co jest w środku chce kuwetę przez zasiedzenie

Kuweta wypasiona?

Wysłane za pomocą magii
W dziwne miejsce trafiłaś

Cytat:
Jeszcze podzielę sie radosna nowiną w końcu przytyłam co prawda w 2,5 tyg 0,5kg (-trampki) ale to i tak osiągniecie jak dla mnie... Czyli do wagi sprzed ciazy mam juz +2,5

Wysłane za pomocą magii

Cytat:

Tija po kiego grzyba tak często słuchać serduszka dziecka? ktg to jeszcze rozumiem..ale pm to nasłuchiwanie to po co?
Dla bezpieczeństwa. Jesteś pod opieką szpitala i gdyby dziecku coś się stało to musi być na papierze, że byłaś kontrolowana. Oczywiście odpukać nic się nie stanie U mnie mierzymy tętno 6 razy na dobę, znam szpital w którym mierzą co 2h przez całą dobę.

Cytat:
No właśnie mam 2 w okolicy brodawki sutkowej
Oj to koniecznie musisz z tym coś zrobić do porodu

Cytat:
Ja znów mam kompleks swojej 'wielkości' Czuję się, jak hipopotam.. wszyscy na okrągło mowią, że brzuch taki duży, bo pewnie zaraz rodzę do tego z moich ramion, rąk zrobiły się 'buły' noi standardowo wylewają mi się boczki.. widać je nawet pod luźną bluzką
Moje lustro oszukuje, bo wydaję się szczuplejsza ńiz w rzeczywistości po mieście, jak się w szybach oglądam jestem wielka
Mam teoretycznie 10,5 kg na plusie.. Teoretycznie, bo ostatnio pojadlam sobie na grillu i waga znów poszalała jednego dnia przybylo mi o kolejny kg
Mam nadzieję, że to kwestia zatrzymania wody przez to moje tłuste jedzenie w sobotę
Do tej pory przez 2,5 tygodnia przybylo mi 1kg i to dla mnie jest sukces powstrzymuje sie od slodyczy
Te te te W ciąży jesteś i ślicznie wyglądasz!

Cytat:
Co do ludzi w poczekalni... Państwo przyklejeni do siebie jak glonojady do szyby, a pana ręka sprawdzała czy pani czop juz odszedł ....

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Jeszcze tylko napisze ze Pan na oko jakies 45kg a pani jakies 110 o siedziała mu na kolanach

Wysłane za pomocą magii
Widzę, że w podobne miejsce trafiłaś co Tinkerr
Stary 2016-06-13, 13:34   #4335
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Was

Dzięki mamy wełniana lub miedziana rocznice

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:

Widzę, że w podobne miejsce trafiłaś co Tinkerr

Taaaak i do tego jeszcze chyba połączonego ze snami... Chyba Orange jak sie nie mylę ...

Wysłane za pomocą magii

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-13, 13:42   #4336
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość

Robicie Baby Shower?
właśnie myślałam nad tym ostatnio w sumie fajnie bo lato więc można i na podwórku posiedzieć ale nie bardzo mam kogo zapraszać większość przyjaciółek porozjeżdżała się po Polsce na studia i tam już teraz mieszkają, nie wiem czy będą u nas w mieście wszystkie w jednym terminie. Jedną mam na miejscu, do tego siostra moja i siostra TŻ i najwyżej jakieś dalsze koleżanki ale nie wiem czy to jest sens

No właśnie. W końcu dowiedzieliśmy się kiedy siostra TŻ dostanie urlop - na początku sierpnia. Trochę z TŻ odetchnęliśmy bo z jednej strony szkoda że nie zobaczy na żywo malutkiej (chyba że się Zuźka pospieszy ) ale z drugiej strony... no wiecie, chyba wolę jednak w domu spokój i komfort że będziemy z TŻ sami Ja pod koniec sierpnia już będę pewnie nerwowa, zmęczona, a tu goście 2 dorosłych no i ich synek... są kochani ale jednak niekoniecznie chcę wtedy towarzystwo choćby i najmilsze

Stary 2016-06-13, 14:05   #4337
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
ale co chcą czego Ty nie chcesz? bo nie rozumiem..

o warunkach niekoniecznie, chociaż ja jestem pierwszy raz w życiu w szpitalu i mimo,że nie jest to komunistyczny szpital to wiele jest uniedogodnień, o których na codzień się nie myśli..to raz.. dwa - zbliżający się termin porodu i cała masa emocji z tym związana, szczególnie dla pierworódki.. wiele mam przemyśleń,ale to pewnie klimat szpitalny temu sprzyja..

czerwcówki to pewnie,że maja prawo - to ich miesiąc,ale one już w dużej mierze rozpakowane, a i u lipcówek rusza z kopyta .. co oznacza,że za jakieś 4 tygodnie i u nas mogą zacząć się pierwsze porody..

:
Ehh wychodź juz z tego szpitala bo tam się za dużo myśli.
Kurde 4 tyg ja aaaa ale się będzie działo - strach myśleć !!

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki za wyniki Twoich badań, trzymaj się.

No nieźle, lipcówki już! Zaraz my...

Dzięki.

O, dokładnie to było tak, że ze zmęczenia nie mogłam zasnąć. I miałam taką jakąś gonitwę myśli. :P

Dzięki.

Ja wrzuciłam zdjęcie na fotosik.pl i skopiowałam otrzymany tam link, który wkleiłam korzystając z opcji bodajże wstaw obrazek. Trochę głupie, że tak trzeba kombinować i teraz odkryłam, że w pw jest tak samo, dużo łatwiej wstawić fotkę w normalnym poście na forum. Pewnie nie chcą, żebyśmy im serwery zawalały. :P
Ja chyba lewa jestem bo mi z tym fotosikiem nie poszło ale poszłam za radą którejś dziewczyny i skopiowalam z Facebooka

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Dobrze, że ok z przepływami i wodami!
Z tym obwodem brzuszka to może tak mu akurat wyszło na usg? Czasem są jakieś przekłamania. Nie martw się, u swojego lekarza pewnie będziesz miała okazję to sprawdzić.

Dzięki!
Moje cukry raz lepiej, raz gorzej, ogólnie jest dobrze jak jem bardzo mało węglowodanów, a tak za bardzo nie może być.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Wow, to długo wytrwałaś na weselu, fajnie.
Mówisz, że tańcowanie może pomóc? Ja też byłam na weselu, też bym chciała żeby mój się odwrócił. Powodzenia na usg.
Hehe tez chce żeby mój się odwrócił - chyba musze poszukać jakiegoś wesela w okolicy 😁
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-06-13, 14:06   #4338
LunaLov
Raczkowanie

Dzień dobry!
Narzuciłam sobie dziś niezłe tempo, nie było mnie tydzień w domu i chyba sie steskniłam za swoimi kątami. Zaczęłam pranko, wyszły mi na razie 3 pralki (białe, błękitne i ciemne) ale to tylko ciuszki z lumpka więc na pewno będą prane jeszcze raz. Dziwne uczucie jak wychodzę na balkon a na suszarce wiszą takie maleństwa...
Poza tym ogarnęłam balkon, z grubsza mieszkanie, odkurzanie i mycie podłóg. Nie wiem czy dam rade poprasować to co już wyschło, tym bardziej że spuchły mi stopy.
To super, że pamiętacie kiedy zrobiłyście testy - ja nie pamiętam, pamiętam tylko, że nie liczyłam na 2 kreski, test zrobiłam bo dostałam tabletki na infekcje ktora wyszła w cytolgii i chciałąm sprawdzić czy niczego nie ryzykuje...no i 2 kreski. To sie działo jakoś w połowie listopada Za to pamiętam dokładnie kiedy małą zmajstrowaliśmy
Ja bardzo bym chciała rozpakować się po terminie wystarczy kilka dni, pierwszy tydz sierpnia byłby cudowny. Boję się, że zaczne rodzić akurat w całe to zamieszanie z ŚDM
Dziewczyny nie kupilam na balkon ani jednego kwiatka (ciągle nie bylo nas w domu i nie chcialam zeby uschly) i teraz mam problem bo w marketach bud jakies niedobitki Chcialam surfinie fioletowe ale teraz to chyba tylko pelargonie mi zostały...
Ale się rozpisałam - wybaczcie!
Zuzia - 29.07.2016 19:01

Edytowane przez LunaLov
Czas edycji: 2016-06-13 o 14:24
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 14:11   #4339
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Ja jutro na 11. No i oczywiście moje bóle w podbrzuszu mnie nie uspokajają :/

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Dobrze, że z mała wszystko dobrze ee tam, ja tym obwodem bym sie nie przejmowała.. Pomiary przez usg mogą się różnić z tymi w rzeczywistości zwykle się różnią
Nie potrzebnie lekarz Cię nakręca

U nas też lekarka przewidywała drobne dziecko ze względu na naszą budowę i mówiła, by się tym nie przejmować..
Choć wiadomo, że dziecko teraz może sobie odbić te wagę i przytyć 'standardowo'
Lekarz nie potrzebnie Cię martwił..

Kciuki!
Ja też hipopotam Nie jesteś sama Trzymam kciuki co byśmy się ogarnęły po ciąży
12.12.2015 II kreseczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-13, 14:13   #4340
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Ja bardzo bym chciała rozpakować się po terminie wystarczy kilka dni, pierwszy tydz sierpnia byłby cudowny. Boję się, że zaczne rodzić akurat w całe to zamieszanie z ŚDM
Możemy się wymienić - ja bym chciała urodzić kilka - jakieś 10 - dni przed terminem

Stary 2016-06-13, 14:13   #4341
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Wysłane za pomocą magii

Wysłane za pomocą magii
Hahahah widok zapewne obłędny
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-06-13, 14:14   #4342
Fantasmagori
Zakorzenienie

A dziewczyny jak to jest właściwie - jest to trzecie USG genetyczne, powiedzmy tak jak ja mam w 32 tygodniu. A potem pod sam koniec też jest jakieś USG? Na którym mówią ile dzidzia mniej więcej waży?

Stary 2016-06-13, 14:19   #4343
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Tu sprawdzają tętno co +/-3h, także nocą. Do tego 2 zapisy ktg (45-60 minut).
Ciśnienie podobnie, dobowy holter dla sprawdzenia.

Tija nie podoba mi sie bo dzis 2 panie mają i obydwie wyglądają jakby już mialy pocięte krocze, maja problen z poruszaniem. I obie krwawia. Moze to normalne ale jakoś średnio wygląda.
Stary 2016-06-13, 14:28   #4344
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
A dziewczyny jak to jest właściwie - jest to trzecie USG genetyczne, powiedzmy tak jak ja mam w 32 tygodniu. A potem pod sam koniec też jest jakieś USG? Na którym mówią ile dzidzia mniej więcej waży?
Zazwyczaj ginekolog prowadzący jeszcze przed TP robi usg, czasem też przy przyjęciu do porodu się robi

Cytat:
Tu sprawdzają tętno co +/-3h, także nocą. Do tego 2 zapisy ktg (45-60 minut).
Ciśnienie podobnie, dobowy holter dla sprawdzenia.

Tija nie podoba mi sie bo dzis 2 panie mają i obydwie wyglądają jakby już mialy pocięte krocze, maja problen z poruszaniem. I obie krwawia. Moze to normalne ale jakoś średnio wygląda.
Hmm, nigdy nie miałam z tym skojarzeń do pociętego krocza Krwawienie i ból podbrzusza i generalnie dyskomfort w tym miejscu jest przy baloniku normalny. Podpowiedz panią, żeby masowały sutki

Jeeeju ja się modlę żeby nie przenosić!
Stary 2016-06-13, 14:31   #4345
asicuha
Wtajemniczenie

Jak juz w temacie testow jestesmy, to ja nie pamietam kiedy zrobilam, ale wyszla bledziutka druga kreska, potem beta, odebralam po poludniu i juz byla pewnosc bylo to na pewno w listopadzie, bo na Swieta powiedzielismy rodzica, bo serduszko juz bylo )

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Zazwyczaj ginekolog prowadzący jeszcze przed TP robi usg, czasem też przy przyjęciu do porodu się robi

Hmm, nigdy nie miałam z tym skojarzeń do pociętego krocza Krwawienie i ból podbrzusza i generalnie dyskomfort w tym miejscu jest przy baloniku normalny. Podpowiedz panią, żeby masowały sutki

Jeeeju ja się modlę żeby nie przenosić!
Tez nue chcialabym przenosic termin na 30 lipca, byloby cudownie irodzic w ten dzien!

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 14:32   #4346
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My mamy skontrolować czy nie dochodzi do zahamowania wzrostu, tak po 36tyg wracam na oddział Na kontrolne badania.

Pierwszą wage poznaliśmy w 21+3 i id tego czasu po usg nam podają. Nie wiem ile ważyło wczoraj, ale podobno wygląda na starsze.
Stary 2016-06-13, 14:32   #4347
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko właśnie mój prowadzący ginekolog nie ma w gabinecie usg (), chodzimy na samo usg do innego

Stary 2016-06-13, 14:35   #4348
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczyna mi sie nudzić. Tararara. Nic się nie dzieje.
ja już wolałam się nudzić..przenieśli mnie na inną sale..ależ atrakcje tu są

Cytat:

Wysłane za pomocą magii
klask i:

Cytat:

Kojarzę, że nie narzekałaś na smak glukozy Matylda ładnie rośnie! Lekarz głupek Dla pocieszenia Tosia też miała ostatnio mniejszy brzuszek i lekarz nic a nic nie mówił
wiem własnie,że głupek.. jeszcze zerwał mi tejpy..komentując,żebym nie marudziła, bo poród mnie czeka.. super.. ciekawe co facet wie nt bólu porodowego,żeby takie komentarze sadzić

Cytat:
Dzięki mamy wełniana lub miedziana rocznice

Wysłane za pomocą magii

czyli która to rocznica?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 14:42   #4349
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:

czyli która to rocznica?

7.

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Dziewczyny z okolic Warszawy dostałam info o targach, moze Was zainteresują:

www.motherandbaby.pl

Wysłane za pomocą magii

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-06-13 o 14:44
Stary 2016-06-13, 14:44   #4350
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mam nową sąsiadkę. Tutaj o okreslonych porach wizyta poloznej jest pewna bo spisuja ruchy, spr tętno, temp itp. Zawsze o tej samej porze.a ona ma to gdzieś i wiecznie jej nie ma w sali. A jak sie pojawiła i polozna ze ma sie polozyc bo bedzie spr tętno to ta do niej z tekstem, ze musi poczekac bo ona ma teraz gościa i wychodzi.

Wczoraj atrakcją był pan ktory straszyl polozne ze wezwie telewizję, bo nie mogą z jego zona rozmawiac o ciazowych dolegliwosciach. Wyszlo na to, ze powiedzialy ze ciaza moze nasilac np zgage/senność/bezsenność a on sie awanturowal. Podobno każdego dnia ma jakos problem i czyms je straszy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości