|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część LI
Dziewczyny a jakie macie skóry? Bo może mieszanym Paese wystarcza, ja mam ekstremalnego tłuściocha i niestety wytrzymuje tyle co Rimmel, przy czym ten drugi jest tańszy i daje ładniejsze wykończenie, także nie polecam.
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie Paese ryżowy jest słaby, ale ja mam raczej mocno tłustą cerę. To już lepiej mi się sprawdza bambusowy z Biochemii Urody, ale też szału ni ma
|
|
|
|
#603 |
|
Raczkowanie
|
Dobry jest też puder transparentny z Kryolanu. Zwykle wszyscy polecają ryżowy. O transparentnym mało kto wspomina, o ile w ogóle ktoś. Wcześniej przez wiele lat używałam Rimmel Stay Matte, ale Kryolan lepszy. Kupiłam sobie też ostatnio z ciekawości puder Ecocera. Po nałożeniu wygląda bardzo ładnie, mat jest, ale na krótko. Bambusowy miałam kiedyś z BU. Też się nie sprawdził. Kryolan rządzi
![]() A jeśli chodzi o krem matujący, to do tej pory nie znalazłam nic lepszego niż Bioderma Sebium Pore Refiner. Siarkowego z Barwy używałam. Na początku był super, ale pod koniec opakowania zrobił mi masakrę na twarzy. Sprawdza się u mnie połączenie - krem z biodermy, Revlon CS i puder z Kryolanu. Nie jest to mat idealny do wieczora, raczej lekkie błyszczenie, ale akceptowalne. A cerę mam mieszaną z ekstremalnie tłustą strefą T. |
|
|
|
#604 | |
|
Zero Osiem Wojna
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Naprawdę polecam A próbkę/tester pudru Ecocery możesz zamówić za 3 zł, a jest ogromna i starczy na wiele użyć. |
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Uh, dzięki dziewczyny za tyle podpowiedzi.
Sama kiedyś miałam tego matującego Rimmela i wtedy wydawał mi się okej, ale miałam mojego suchelca i wiem, że teraz to może być za mało. Potrzebowałabym jakiegoś solidnego betonu. Rozważam paese ryżowy, dermablend, mac blot powder...i nie wiem, czy w ogóle idę w dobrą stronę. Kiedyś miałam catrice all matt plus, był okej, ale nie nadaje się dla mnie teraz
|
#607 |
|
Konto usunięte
|
Ja przez większość makijażowego życia miałam ekstremalnie tłustą cerę (i to aż tak, ze nałożyłam puder, nie zdążyłam wytuszować rzęs i już miałam smalec). No i niestety, żaden puder nie pomógł. Oczywiście, były lepsze i gorsze, ale świeciłam się i tak.
Teraz moja cera się trochę uspokoiła (skończyłam dojrzewać i odnalazłam pielęgnacje idealną). Wciąż jest jednak tłusta. Najlepiej działa u mnie baking. Nic nie trzyma mojego makijażu w ryzach, chroniąc go przed ciepłem, potem i łojem jak właśnie wtłoczenie sporej ilości pudru gąbeczką. |
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dramat, dziewczyny, dramat.
|
|
#609 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale blot powder wygląda lepiej na skórze, niż paese czy ecocera (te ostatnie nie są tak aksamitnie zmielone). No ale matu na długie godziny to on nie zapewni. |
|
|
|
|
#610 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No, chyba, że masz już sprawdzony podkład. Ja gdy stosowałam krem nawilżający pod te podkłady to świeciłam się też po 2h. |
|
|
|
|
#611 |
|
Konto usunięte
|
A może właśnie im bardziej chcesz zmatowić swoją cerę, tym bardziej się ona świeci? Skoro z suchelca nagle masz łoju tyle co dojrzewająca nastolatka, gdzieś musi być przyczyna. Może dieta? pielęgnacja?
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupię ten krem I puder też. Przepraszam, że to napiszę, nie chcę nikogo urazić, ale tęsknie za moim suchelcem. Makijaż na suchej cerze jest MILIARD razy prostszy
|
|
#613 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#614 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że może ją delikatnie nawilżę i tym sposobem ukoję. Ale nie. Nie pomaga nic zupełnie, żadne olejki, kremy, olejki z kremami. Używam delikatnego kremu do mycia, przemywam micelami, nakładałam krem lekki nawilżający (z tym matem to zaczęłam szaleć dopiero od około 3 dni, wcześniej nie miałam nawet kremu matującego). Dupa i kamieni kupa. Jem cały czas tak samo. Jedyne, co zmieniło się przez ten czas, to odstawienie olejku z wiesiołka i pokrzywy. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Same here
|
|
#616 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też nie chciałbym nikogo urazić, ale zazdroszczę posiadaczkom normalnych cer albo suchych. Ostatnio po 12h na uczelni, z makijażem, który miałam 14h, wygladalam obrzydliwie. Wszystko zwarzone, powchodzilo w zmarszczki, W niektórych miejscach się starło od maseczek i przebierania po 10 razy, w dodatku byłam cała spocona, świeciłam się jak latarnia Naprawdę szczerze nie cierpię mojej cery, w dodatku mam trądzik
|
|
|
|
|
#617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio siedziałam 12h na szkoleniu i już po 3h świeciłam się jak latarnia, a pozostałe kobiety mat od rana do wieczora, wszystko idealnie i co z tego, że od razu po aplikacji wyglądam dobrze, jak po maksymalnie 6h jedyną słuszną decyzją byłoby zwyczajnie to coś z twarzy zmyć ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#618 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zaczęłam się zastanawiać, czy na takie maratony nie brać chusteczek do demakijażu. Bo naprawdę, już bez tego wszystkiego wygladalabym lepiej Albo po prostu tylko zakryć korektorem sińce pod oczami i rzęsy pomalować tuszem. Tylko moja cera ma bardzo zły okres ostatnio, mam trochę pryszczy, mnóstwo śladów po nich, więc trochę się wstydzę wyjść bez szpachli. Brwi mam też jasne i rzadkie. Ja naprawdę wyglądam strasznie bez makijażu Zdarza mi się chodzić bez makijażu, ale to raczej wtedy, gdy moja cera jest w lepszym stanie. Dobrze, że jutro idę do dermatologa i rozpocznę jakąś solidną kurację. Jak będzie trzeba, to nawet Izotek będę brała, bo mam trądzik oprócz twarzy jeszcze na ramionach, plecach i dekolcie
Edytowane przez 201607111047 Czas edycji: 2016-06-13 o 15:57 |
|
|
|
|
#619 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mogę się pod tym podpisać, niestety... Ale dzień bez makijażu nie wchodzi u mnie w grę, bo po godzinie można już ściągać tłuszcz łyżkami, a na drugi dzień 20 nowych pryszczy. Makijaż trzyma mi sebum w ryzach
|
||
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, masz rację. Mam akurat pastę oczyszczającą z ziaji i 20ml Effaclaru, może popróbuję. Dzisiaj idealnie utrafiłam w mieszaninę. Krem matujący E., na to podkład Facefinity i gruba warstwa pudru sypkiego Chanel, do którego dosypałam skrobi ziemniaczanej. I od dwóch godzin jest mat. ![]() Czuję, że największy problem jest z pudrem.
|
|
#621 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się witam po urlopie
"Nie wchodź łagodnie w tę pogodną noc, niech płonie starość tuż przed kresem dni, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc, chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich, nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc." |
|
|
|
#622 |
|
Konto usunięte
|
ze mnie tez wszystko schodzi po kilku godzinach i wyglada to okropnie. Niestety cera tez niezbyt ładna- trądzikowa. Tylko CS zapudrowany na mur beton wyglada jako tako, ale wypryszcza.
|
|
|
|
#623 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a próbowaliście metody puder-podkład-puder, którą zachwalał kiedyś Goss?
|
|
|
|
#624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie myślałaś o RCMA? ja go kupiłam, ale jeszcze nie otworzyłam, bo wykańczam poprzedni, więc z doświadczenia nie powiem jak z matem, ale czytałam, że ładnie matuje, Katosu też tak mówi
|
|
|
|
|
#625 |
|
Konto usunięte
|
widzę, ze "pedofilska" drama (i drama seksmasterki tez) zataczają coraz szersze kręgi
NRGeek |
|
|
|
#626 |
|
Konto usunięte
|
eksperta do spraw jutuba słów kilka. Ciekawe...interesujące... .hhmmm
![]() |
|
|
|
#627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyłączam się do głosów żalu, pamiętam jak kiedyś koleżanka po całodniowej wycieczce spytała mnie czemu tak się świecę na twarzy Znaczy nie poczułam się urażona, tylko mnie wkurza, że niektórzy nawet nie zdają sobie sprawy z istnienia takiego problemu.Co do pielęgnacji- możecie coś napisać o swojej? Tyle się naczytałam, że zaczęłam nawilżanie i jest jeszcze gorzej ze świeceniem, jednak kiedy wracam do matowienia, to podkład wygląda na mojej twarzy źle i skóra jest nieprzyjemnie ściągnięta, jakiś absurd. |
|
|
|
|
#628 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#630 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny z tłustą cerą, może podkład mineralny? Nie daje mega krycia, ale ładnie ujednolica cerę no i nie ma w sobie tłuszczu, nie czuć go na skórze, jak schodzi to się ściera a nie plamami. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

.
Naprawdę polecam 

No, chyba, że masz już sprawdzony podkład. 

Naprawdę szczerze nie cierpię mojej cery, w dodatku mam trądzik