![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |||
Zakorzenienie
|
Krefetka gratuluję rocznicy!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez masz ciekawie Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4355 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na świetnego lekarza trafiłaś ![]() Jesteś w szpitalu w którym będziesz rodzic? Pocieszenie może być takie ze nie wszyscy lekarze z patologii pracują na porodówce... Choć to rzadko się sprawdza... Choć to nie ładnie ze strony lekarza Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Taaaaaak bo my młodzi duchem ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |||||||
Rozeznanie
|
Melduję się po wizycie
![]() Z dzieciem i ze mną wszystko w porządku, waży 1200-1300g (29t1d) i z wymiarów wychodzi idealnie na swój wiek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale tak na siłę Ci je zdjął? bosshhh co za idiota... współczuję i wychodź szybko!
![]() |
#4357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, ze wieści pozytywne ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | ||
Zakorzenienie
|
he dziewczyny
![]() Z moim żołądkiem dziś lepiej, aczkolwiek wczoraj bardzo delikatnie jadłam i się mocno oszczędzałam..... Cytat:
![]() Oby wszystko było dobrze. lepiej sprawdzić ![]() Wczoraj kiepsko nadal, dziś już lepiej ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem ile prania wyjdzie, narazie mam rzeczy spakowane w szufladzie + 2 pudełka (takie po pampersach ![]() Wczoraj w carrefourze patrzyłam na ceny pieluch i chusteczek to tż do mnie: "po co to ogladasz, jeszcze tyle czasu " ![]() Współczuje pobudek ... ja zawsze mam problem z zaśnięciem później... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
Miałam nie szaleć, ale się nie da
![]() Teraz jak już popiorę to przejrzę co jest i dokupię te brakujące na 56 body i pajace , myśle że po 2 sztuki i wsjo z ubranek na ten moment ![]() Potem już na bieżąco będzie się kupować i wyprzedawać co za małe, bo nie mam komu oddawać, a trzymać nie będę bo zamykam "interes" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, trzymam kciuki żebyście szybko wróciły do domu
![]() Ja dzisiaj rano zaniepokojona tym weekendem (chociaż ruchy cały czas czułam) pojechałam do przychodni sprawdzić sie na ktg. Powiedziałam ze słabiej czułam ruchy niz zazwyczaj. I jakoś mnie wcisnęła odrazu do pani doktor. Ale ktg nic nie wykazało ( na szczęście) wszystko w porządku... Mała tez sie rozruszała i w sumie dzisiaj czuje ja normalnie. Oczywiście lekarka powiedziała żeby nie bagatelizować tego jeśli tych ruchów nie ma. Ale nie miala podstaw do badania wiec usg nie robila. Bóle podbrzusza tez miewam ale szczerze przestałam sie tym martwić bo podejrzewam ze to od ruchów małej a nie chce sie już nakręcac. Intensywny dzień mieliśmy dziś TZ nie poszedł do pracy i chcieliśmy pozałatwiać wszystko. On dostał skierowanie do szpitala na ta głowę nieszczęsna i wyobraźcie sobie ze sie czeka pół roku? Masakra. Ale ze miał napisane pilny termin to pewnie pójdzie wcześniej. Czekamy na kontakt od lekarza. No i byliśmy w ikei wybraliśmy cały zestaw łóżeczko materacyk komodę Polkę i pare dupereli w tym lampkę kwiatek ramki na obrazki itp :Love: w weekend będziemy skręcać. A TZ zrobił dla mnie taka piękna dekoracje ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Tutaj jest kilku ginekologow. Na dyżurze jest 1-2. I wtedy ma chyba gin i pat ciazy wczesnej, patologię ciazy późnej i chyba położniczy. W ciągu dnia co z gin i ciąży wczesnej nie przychodzą na późną (dzięki Bogu). Z tego co słyszałam to położnictwo tez ma swoich i w ciągu dnia kazdy siedzi u siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładna waga ![]() Ja nawet nie wiem jak masaż krocza się wykonuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie niepokorne pacjentki prowadzi jeden lekarz. Trafiają do szpitala i wychodza z założenia, że mój lekarz powiedział tak i tak ma być. Bo on tak powiedział.
Dziś jakie oburzenie ze ona ma JAKIEŚ ruchy dziecka liczyc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A kto ma za nią liczyć ruchy? Położna czy lekarz??? Jejku co za ludzie... Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zadomowienie
|
No tak, nie pomyslałam ![]() A Pani starsza czy młodsza ze taka zorientowana? Moze jeszcze za młoda ciąże ma? Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Paczka zagryzlam babeczka z wiśniami. Boje sie podejść do glukometru ![]() Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Ma równy tydzień młodszą od mojej (30+3). Na oko ze 30 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
Szkoda zdrowia tiji.
Mam wrazenie że po co ma liczyc skoro ono sie rusza. Bo to taki problem przez godzinę zająć sie sobą i dzieckiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i git, ja juz mam bana na zakupy ciuchowe ![]() Cytat:
Dziewczyny ze zgaga, co polecacie? Dotychczas pomagalo mi mleko, ale dzis juz go tyle wypilam ze mam dosyc. Musze cos aptecznego chyba wziac, polecicie cos? ![]()
![]() |
#4372 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Colę. Pozycję pollezaca, nie popijanie za szybko posiłków zeby ich za bardzo nie rozcienczyć, zero schylania po jedzeniu, nie doprowadzanie do uczucia głodu. To pozwala mi nie zakupić polecanego tu galvisconu.
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Po jogurcie naturalnym mam cudowną zgage. A jak do tego banan to koszmarnie jest. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam wrazenie ze dzis mam po wszystkim zgage, sprobuje z cola, jesli nie da rady to faktycznie galviscon zakupie.
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Tylko cola po trochu. Po kilka łyków.
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- O matko. Leżę pod ktg, przynieśli kolację. Polozna przyszla zapytac czy mi zrobic kanapkę czy wytrzymam do końca. |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | ||||||||
Zadomowienie
|
Byłam u ginekologa, z synkiem ok, waży 1239 g i to podobno jest w normie, ale przy dolnej granicy. Lekarz mówił, że to źle że schudłam i wyszły mi ketony, że muszę zadziałać coś z tą dietą, żebym może do dietetyka się zgłosiła.
Co do mojego strachu dotyczącego tego, że mogłam mieć wcześniej cukrzycę, gdyż były czynniki ryzyka, zauważył że hemoglobina glikowana wyszła niska (wprawdzie w ciąży to niemiarodajne, ale jednak za wysoka nie była, to coś tam mówi), że miałam dobre wyniki w jakichś starych badaniach które mu specjalnie na tę wizytę wynalazłam, no i że dziecko nie jest przerośnięte i wreszcie, że w badaniach prenatalnych nie wykryto wad, a będziemy to jeszcze monitorować. To mnie nieco uspokoiło. Lekarz powiedział też, że w moim wybranym szpitalu rodzi się z insuliną, więc ewentualne jej wprowadzenie nie spowoduje konieczności zmiany planów szpitalnych. Mówił, że wtedy się poród tydzień wcześniej wywołuje. Aha i Arti ustawiony jest głową w dół, więc taniec mógł zadziałać. ![]() Mam umówione kolejne wizyty już chyba do końca: 6 lipca, 27 lipca i... 22 sierpnia. Ale przed tą ostatnią lekarz mówił, że możemy się spotkać w szpitalu albo jakoś inaczej będzie to rozwiązane, żebym nie została bez opieki. :P Cytat:
![]() Hmm to dobrze, że nie wdrożyłam pomysłu picia kakao przed snem, bo przez moment wydawało mi się to kuszące. ![]() Cytat:
![]() Dziękuję! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki, miałam niebieską na poprzednim weselu, bardzo byłam rada, że jeszcze pasuje. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że byłaś sprawdzić sprawę ruchów i że wszystko ok. ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-06-13 o 15:45 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4378 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja leżę na położnictwie a nie na patologii.. z resztą tu jest cała mieszanka..dziewczyna na sali rodzi, weszła pod prysznic, drze się w niebogłosy.. jedna stęka..druga nadciśnienie..obok z dziećmi.. wszytsko na raz.. Cytat:
![]() waga rzeczywiście super.. pewnie,że na siłę..mam wrażenie,że mu to przyjemność sprawiło.. Cytat:
dobrze,że pojechałaś i się uspokoiłaś dzięki temu ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jade do moasta to kupie cole i gaviston jakby cola nie pomagala. Zjadlam obiad a ta menda nie przechodzi a wrecz sie nasila ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.