|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
mój dzidek ma prawie 5 mcy i nie przekręca sie z brzucha na plecy
natomiast z plecow na brzuch smiga jak szalony w obie strony i praktycznie na plecach nie lezy niektóre dzieci pomijają pewne etapy, zeby później jak uznają, ze sa potrzebne do nich wrócic
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
poissonivy ja cały czas powtarzam twoje dziecko jest za grzeczne i masz za dużo czasu na rozważania
Pola tez sie nie przewraca i co z tego wszystko poza tym z nią ok dziecko to nie zegarek każde ma swój rytm
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wszystkiego najlepszego w nowym roku
![]() Pisze juz teraz, bo pozniej moge nie miec czasu, przychodza znajomi, no i musze jakies żarełko przygotowac na wieczór
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jak zwykle odczaruję te wszystkie pochwały nad Olcią, żeby jej nie popsuć ---------------- Kupiłam małej matę Tiny Love i Olcia wiedziała co z nią robić . Zaraz zaczęła szarpać za nóżki żaby .Na razie wytrzymuje na niej 15min., ale pocieszam się, że z karuzelą było podobnie, a teraz to jak skończy się melodia to krzyczy, żeby jeszcze włączyć.
|
|
|
|
|
#2045 |
|
Rozeznanie
|
Sylwia napisz mi swój mail to Ci wyślę moją kuchnię na zdjęciach...
Dziewczyny w Sylwestra pijemy za zdrowie facetów, którzy nas zdobyli, kolesi którzy nas stracili, debili którzy nas rzucili i farciarzy, którzy nas poznają! Szampańskiej zabawy |
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Mickiewiczem, to ja nie będę...
, ale choć raz ja sama coś wymyślę, a nie ściągnę od kogoś.Co nam nowy roczek niesie, o tym jeszcze nikt z Nas nie wie. Oby zdrowe dzieci były i je kolki nie męczyły. Aby rosły zdrowe, silne i uczyły się w przyszłości pilnie. Tego życzą wszystkim szczerze, Ivy z Olcią w dobrej wierze. |
|
|
|
#2047 |
|
Wtajemniczenie
|
ja życzonka już napisałam wczoraj bo dzisiaj to tylko na chwilę. tez mam gości i muszę zarełko przygotowac. sernik upiekłam wczoraj ale dzisiaj jeszcze sałatki i poźniej zimne przekąski.no i muszę jeszcze coś ze soba zrobić.
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Poissonivy wierszyk wymiata
bardzo mi się podoba |
|
|
|
#2049 |
|
Raczkowanie
|
Zycze wszystkim Mamusiom i ich dzidziusiom szcześliweog Nowego Roku!! Zdrówka i pomyślności!!!!
U nas już pachnie jedzonkiem hihi. Trzeba było przygotować coś na wieczór No a Wiktorii dodałam dzisiaj na sniadanko do mleczka troszke biszkopcika startego Chyba jej smakowało, bo nie protestowała ![]() Jeszcze raz wszystkiego dobrego w nowym roku!!! Chowajcie sie! ![]() ![]()
|
|
#2050 |
|
BAN stały
|
a ja właśnie skończyłam robić krokieciki, teraz tylko barszczyk i mam obiad na jutro
Dzieciaki pod wieczór odbierają rodzice, a mi pozostało jeszcze troszkę dom ogarnąć, no i siebie, teraz śmigam dawać dzieciom obiad z tym rozwojem i porównywaniem dzieci jedno do drugiego to zazwyczaj nie trzeba sie martwić jakimiś opóźnieniami, które nam wydają sie duze a dziecko i tak zacznie robić wszystko w swoim czasie Pozdrawiam |
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki wszystkiego NAJ NAJ w nowym roku 2008 dla Was dla Waszych facetów i Waszych cudnych maleństw. p.s. Ivuś wierszyk jest super! lea 29 My również dzisiaj mamy party pizamowe w domku przed tv z Kubusiem w kołysce hihi...
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dołączam się do imprezy piżamowej |
|
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
takiego zwyklego? to chyba musi byc jakis specjalny z odpowiednia maka. dziewczyny jak myslicie?
|
#2054 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wszystkiego naj w nadchodzącym nowym roku!
Ja jestem nieprzytomna. Od dwóch dni Michał jakiś taki totalnie rozmemłany. Najchętniej wisiałby na cycu bez przerwy. Karmię go co 2 godziny (w nocy to samo) a jak nie je to śpi albo płacze. Dzisiaj dostał infacol i zobaczymy. Gdybym miała w domu to dałabym mu viburcol. Nie wiem o co cho. Ja mam już pusto w piersiach bo on wyżera wszystko na bieżąco, może mam za mało? Ale to chyba to nie to. Już sama nie wiem...
|
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według mnie to skok rozwojowy i nie martw się tylko wskakuj do łóżka z Michałkiem i daj mu ssać kiedy zechce. I jeszcze jedna dobra rada dla mam karmiących wyłącznie piersią. Bazując na moich parodniowych doświadczeniach chorobowych radzę kupcie jedno opakowanie mleka modyfikowanego lub mieć zamrożony swój pokarm. Niech sobie stoi w kąciku, nie musicie go zużyć, ale są sytuacje (których oczywiście Wam nie życzę Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2007-12-31 o 22:33 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2056 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2008 Roku,spełnienia marzeń,wszelkiej pomyślności i radości,szczęścia, a nade wszystko miłosci życzą Wam i Waszym rodzinom
Edyta Artur z córeczką Martusią p.s. ale mam wybuchowych sąsiadów! Boszzzzzzz gdzie ja mieszkam
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Tak strzelają, czy tak się kłócą
?
|
|
|
|
#2058 |
|
Rozeznanie
|
Ależ piękne fajerwerki!
O mały włos oglądałabym je z Michem u cyca, bo się obudził 23.55, na szczęście tatuś wkroczył do akcji i uśpił malucha, tak więc Michał przespał całą "imprezę"
|
|
|
|
#2059 |
|
Rozeznanie
|
wszystkiego najlepszego w nowym 2008 roku
|
|
|
|
#2060 |
|
Raczkowanie
|
Jak po Sylwestrze mamuski?
Moja malutka zasnęła o przed 21 i obudziła sie dopiero 0 2,30 na jedzonko Także spałą sobie słodziutko i nawet fajerwerki jej nie obudziły A oto fotka kreacji sylwestrowej mojej malutkiej Wiktorii ![]() No i oczywiście zdjątko z mamusią i tatusiem też musi być :P Pozdrawiam w Nowym 2008 Roku!!!!!!!!!!! ![]()
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
witam w 2008
|
#2062 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkim Nam życzę, aby ten 2008 rok był lepszy od poprzedniego i przyniósł spełnienie marzeń, oraz wszelką pomyślność, a dla naszych pociech same radosne chwile.
|
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamusie i dzidziusie w Nowym Roku 2008
Ciekawe jak u Was minął przełom 2007/2008? Olcia przespała, mąż prawie też przespał (w końcu spanie Olcia po kimś ma ), ja ledwo zdążyłam męża dobudzić. Tamten rok zapamiętam na zawsze, wiadomość o dziecku, ciąża, narodziny Oli. Ciekawe jaki ten będzie? |
|
|
|
#2064 |
|
Raczkowanie
|
Sąsiedzi to w moim przypadku stwierdzenie zlożone,bo mam ich kilku.
Sąsiedzi przez ścianę mają bardzo specyficzny śmiech ala DODA ![]() Jest smieszny ale na dłuższą metę powoduje,że otwiera mie się scyzoryk. Sąsiedzi przez drzwi(graniczymy ze sobą balkonami) o mało nie powybijali mi okien petardami niewiadomego pochodzenia ![]() Sąsiedzi z dołu do 23 urzadzali remont. A sąsiedzi z góry sluchają muzyki ala rąbanka. Na codzień nie przeszkadzają mi,bo zajmowanie się Martą wypełnia mi cały czas. A w nocy są cicho.Więc Sylwestra im wybaczam Katmaz1-śliczna rodzinka. Na pierwszy rzut oka to miałam wrażenie,że Was znam Mój ukochany niepijący na codzien uraczył był się lampka szampana w pracy i do samego rana bolała go głowa i przespał.Marta również spała,bo mojego dziecka to mlot pneumatyczny nie obudzi,a klikanie mamy w kompie to odrazu ![]() Także sylwka spędziłamw szlafroku pilnując tatusia i córcię. Dziś córa spi już ze 2h-ciekawe co odsypia ![]() Ja też ten rok zapamiętam na zawsze-jako najgorszy a zarazen najlepszy w życiu. Dlaczego najgorszy to lepiej nie pisać,a dlaczego najlepszy-bo mam najwspalniajszą córcię pod słońcem, kochanego faceta obo siebie, nowe mieszkanko, nowy samochód i nowe życie.Mam nadzieję,że ten rok utwierdzi mnie w swoim szczęściu,czego i Wam życzę z całego serduszka. p.s. a co z tym odchudzaniem?????????ja na szczęście nie mam w domu nic słodkiego-od rana już obszukalam półki-ale mam silną wolę ![]() Buźka wielka |
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za ścianą mam sąsiadów, którzy od tygodnia codziennie się kłócą. Ja w sumie mam już dość wysłuchiwać ciągłych kur... i innych takich No jak to co zaczynamy, ja w ramach odchudzania zjadłam swojego ulubionego łososia z limonką. |
|
|
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
Samych najlepszości w Nowym Roku
))U Nas noc minela super Blanka zasnela o 20tej i przespala bez przerwy 12,5 godziny!!!!!wstala o 8:30 - wyspana, wesola i zupelnie nieswiadoma hukow petard i szampanskiej zabawy![]() My natomiast swietowalismy podwojnie - raz ze nowy rok, a dwa - to takie rzeczywiscie pierwsze urodzinki naszej Blanki - zostala poczeta rowno 12m-cy temu )) Z tej okazji u nas w domku byla super romantyczna kolacja, winko, szampan, swiece i obowiazkowo eleganckie stroje bylo naprawde fajnie - poniewaz Blaneczka spala jak zabita to przez chwile poczulismy sie jak za starych czasow, tylko we dwojke![]() Poranek przeciagnelismy az do 10tej bawiac sie z malutka w naszym lozku - jak dla mnie taki moze byc caly rok ![]() A na zdj noworoczna Blanka
|
|
|
|
#2067 |
|
Wtajemniczenie
|
witam w Nowym Roku
u nas super. mała była grzeczna a my ze znajomymi siedzieliśmy do 4 a ona sobie spała.(teraz też śpi) i rano też dała nam odespać .obudziła się oczywiscie o 6 ale nadal miała zamkniete oczka, dostała butelkę i spała dalej jak aniołe do 10 a później godzinkę się z nia pobawilismy ,zjedliśmy śniadanko i spaliśmy wszyscy.
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki w 2008 roku
Co tu dziś tak cichutko??? Dla chętnych, podaję adres świeżo upieczonej stronki KUBUSIA ![]() http://members.chello.pl/m.nawala/Kubus/
|
#2069 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o biszkopcika to był to normalny bisztkopt z firmy Lue Petitki Po prostu polozyłam go na noc, wysechł i starłam troszke na tarce, dodalam do mleczka Wiki była zadowolona i nic jej się po tym nie stało. Ale tylko raz dziennie, z rana, żeby nie przesadzać No i była najedzona przez długi czas i wesoła hihihżadnej specjalnej mąki tam nie było
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
katmaz taki zwykly biszkopt jest z maki ktora zawiera gluten(chyba,ze sie myle , to prosze o sprostowanie),a od kiedy mozna go podawac i i ile pisalam kilka postow wszesniej
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

Pola tez sie nie przewraca i co z tego
wszystko poza tym z nią ok dziecko to nie zegarek każde ma swój rytm 
. Jak zwykle odczaruję te wszystkie pochwały nad Olcią, żeby jej nie popsuć
. Zaraz zaczęła szarpać za nóżki żaby 

No a Wiktorii dodałam dzisiaj na sniadanko do mleczka troszke biszkopcika startego