|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Sheenka ja daje w normalnym kubku wode, nie bawie sie w zadne specjalne kubki, szkoda mi kasy.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1293 |
Raczkowanie
|
Kubek niekapek też mam gdzieś schowany, może poszukam 😈.
Przypomniałam sobie ze mialam napisac, my mamy mm nan optipro plus. Położna mówiła że rodzice je chwala więc kupiliśmy i u nas jest ok. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
Keas ale waga spada Mlodemu czy Tobie?? Współczuje częstych pobudek :/
Ewula hmm u nas ulewanie sie nie zdarza wcześniej tez nie bylo z tym problemow..moze faktycznie duza aktywność po jedzeniu tak dziala u Was? Dotka wow posilek jak dla dziecka! :d psina wymaga takiego wystawnego menu? ![]() A doczytalam ![]() Ewusia powodzenia z zakupami i przeprowadzka! Casaa super ze taki dobry wynik morfo ![]() My mieliśmy w tym tyg szczepić ale jednak te moje wymioty to byl wirus i boje się czy Maly sie nie zarazi. Dzis zrobil jedna wodnista kupe i prawie z Tż dostalisny zawalu ale potem juz cisza, je ladnie, humor dobry wrecz wyśmienity takze na razie obserwuje i zaciskam kciuki zeby mu sie nic nie przyplatalo ![]() Oj tez nie licze tygodni ale u nas i tak nigdy wyraznych skokow nie było wiec to bez roznicy ![]() U nas dzis rozpusta TZ przyrzadzil na obiad piersi z kaczki z jablkiem ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
Karen, na razie tak jej gotuję, bo jest malutka
![]() polecam Wam pankejki z kaszy manny z alaantkowego BLW - Witek wsuwal dzis az milo! Jakbym mu dala to by wszystkie 15 zjadl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Dotka
![]() Dobra znalazłam notatki... Eh pora się zacząć uczyć.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
Ani sie obejrzymy jak Witek pójdzie w masę
![]() Super! Wlasnie musze sobie zamówić ta książkę ![]() Magda milej nauki ![]() Dziewczyny mialam pytac - w razie WU macie nagranego jakiegos pediatre gdyby dziec wymagał wizyty domowej np.w nocy czy w swieta? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
No moze jakby jadl ta kasze manna to by poszedl w mase. Aczkolwiek z drugiej strony jak teraz zaczal siadac (+ jednoczesnie zaczyna raczkowac!), to sie zrobi jeszcze bardziej ruchliwy, wiec watpie zeby przybral zbyt duzo
![]() Idziemy za tydzien na szczepienie, to bedzie ostatnie ważenie na KP, potem juz kolejne przyrosty beda wlasnie KP + jedzonko ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- No moze jakby jadl ta kasze manna to by poszedl w mase. Aczkolwiek z drugiej strony jak teraz zaczal siadac (+ jednoczesnie zaczyna raczkowac!), to sie zrobi jeszcze bardziej ruchliwy, wiec watpie zeby przybral zbyt duzo ![]() Idziemy za tydzien na szczepienie, to bedzie ostatnie ważenie na KP, potem juz kolejne przyrosty beda wlasnie KP + jedzonko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
Ua00, a na jakim mleku robilas ?
![]() Ja zrobilam na kokosowym, nie dalam banana bo nie mialam. I syropu daktylowego tez, bo mialam daktyle w mleku. Ale bardzo fanie wyszly. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1302 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dzięki ![]() ![]() Cytat:
![]() Witek idzie jak burza z postepami ![]() Cytat:
Casaa ![]() Jakoś przetrwalismy ten dzień, chociaż zakupy z Malym to dość ciężka sprawa ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
Dotka super, ze Witek tak ladnie je 😊
Ewcia to sie nadzwigaliscie.... No ale Konrad tez chce artykuly ogladac ![]() Magda, duzo masz egzaminow? Laski ratunku! Ta moja glizda obrazila sie na mm... Myslelismy, ze to wina smoczka-wymienilam, z tej butelki niekapkowej tez mm nie wypije. Moje mleko bez problemu wciaga... Probowalismy moje z mm mieszac i pluje ![]() Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Dodam, ze nie je hipp, bebilon, nan bo te kupilismy... Wczesniej jadl hippa bez problemow 😒 Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
Rozeznanie
|
ale dzień zmulony, pada i zimno. Godzina spaceru z czego 20 minut przespane. . Po tym 4h aktywności. .. ostatnie 2 na rękach. .. w końcu zasnął a ja nie mam na nic siły. ..
Czy robiłyscie chrzciny z alkoholem czy bez ? Czy po obiedzie w restauracji rodzina zawaliła wam się do domu ? Kurcze trochę mnie ten temat drażni. Po to robię w restauracji bo mi się prawie 30 osób w chacie nie zmieści juz nie wspomnę o gotowaniu. .. z mężem mamy zagwostke. Damy alkohol to późnej będą chcieli się dopić nie damy to pomyślą że w domu druga część imprezy będzie ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Dodam że to rodzina męża taka hej do przodu. Jak przyjechali w odwiedziny pierwsze do małego to pojechali dopiero kolo 23... Ledwo na oczy widziałam że zmęczenia ... wiadomo noworodek ... ciężko było skończyć posiedzenie. ..boje się że będzie podobnie. .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Zakorzenienie
|
Z chrzcinami nie pomogę niestety, sama nie wiedziałabym jak postąpić. Ale w sumie alko na chrzciny mi nie bardzo ogólnie pasuje, no chyba że wino do obiadu.
Casaa, kurcze słabo. Nic tylko ściągać i rozszerzać, bo tu zdaje się masz studia i zjazdy newralgiczne? Może jeszcze jakieś mleko wypróbować? A może jakieś takie co jest od razu w płynie, próbowałaś takie? Albo może jakiś kleik czy kaszkę? Przyszło mi nosidełko z ali, takie niby ergobaby. Całkiem spoko się wydaje, nóżki szeroko, siedzi na pupce a nie wisi na nóżkach, doły podkolankowe luźne. Tylko nie mam pojęcia jak to założyć samemu, bo ma sprzączkę na plecach na wysokości łopatek...
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
Cale szczescie jeszcze jeden zjazd mam... Nie chce sciagac bo znowu rozbuja mi sie laktacja, cycki jak arbuzy.... Ehhhh. Tego gotowego w plynie nie probowalam, w jakich sklepach jest to do kupienia?
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co Ci doradzić z tym mlekiem ![]() Cytat:
![]() Chyba bym się zastrzeliła jakby mi goście jeszcze na chatę wbili ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Casaa moja tak samo wczesniek nie robiła problemu, piła mm a teraz nie ma takiej opcji. Ledwo moje wypila z butelki. Jak ja ją na mm przerzuce:/ Ewula u nas był alkohol tak symbolicznie, każdy wypił za zdrowie Kornelki czym chciał i byli happy ![]() Mojakaren kciuki, oby się nic nie rozwinęło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1309 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Idę dziolchy biegać a lenia mam jak stąd na Pomorze Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
Właśnie nie wiem, ale na fb candyfloss chyba pisała, ze odda hipp combotic (tak to się nazywa?), i to chyba on jest w płynie? Właśnie na fb trzeba zapytać.
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
Kogiel no wlasnie przerazona jestem.... W czwartek z pediatra bede rozmawiala 😡
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1312 |
Rozeznanie
|
Ewusia i jak po Ikei? wybraliście coś?
moja tez ostatnio w Ikei kazała sie nosić, oczy jej chodziły jak szalone, zwłaszcza w dziale dzieciecym ![]() Ewula my mielismy chrzciny w domu i było tylko wino do obiadu, jakos alko mi nie pasuje do takiej imprezy a co do gosci w domu to wydaje mi sie nie pojete zeby sie wpychac do kogos bez zaproszenia(zwłaszcza przy małym dziecku ktore po takiej imprezce tez jest zmeczone), po to sie robi w lokalu zeby w domu gosci nie miec ![]() moze po prostu jak beda chciali to powiedz ze dziecko zmeczone i musi isc spac Ruda daj linka do nosidła ![]() Casa mleka w płynie kupuje sie w aptece, ja mam bebilon kupiony w razie W, Hipp Combiotic jest dostepny i w płynie i w proszku ale ten w płynie dostepny tylko w @ (interesowałam sie tym bo u mnie w szpitalu był taki) Mojakaren nie mam takiego lekarza ![]() wielki powrót kalafiora ![]() moje dziecie spi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Ahnessy
![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
Moja śpi, ale pół godzin się rzucała jeszcze w łóżku. Ciekawe jaka noc będzie... Zauważam, że rzeczywiście gorzej śpi ostatnio, jakoś plycej.
Ahnessy, nie wiem czy to dokładnie ta aukcja, bo tz kupował, ale takie samo nosidło: http://www.aliexpress.com/item/2015-...7-a75008db9012 Muszę iść chyba z małą do dermatologa, ma takie szorstkie placki w paru miejscach, trochę jakby krostki, czasem więcej czasem mniej. W sumie niedużo tego, ale smaruję ciągle a to nie znika do końca ![]()
![]() |
#1316 |
Rozeznanie
|
Ruda dzieki, fajne to nosidło
![]() ![]() Casa nie ma za co, oby cos wam podeszło skoro potrzebujesz dawac MM, no i gratki za wyniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
Casa super
![]() U nas na chrzcinach było tylko wino. Pola zaczęła czaic doidy. Jeszcze jest to nieporadne i więcej ma na sobie niż wypije, ale zaczęła łapać o co chodzi. Ależ jestem dumna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy, i próbowałaś wsadzić Karinkę w mandukę?
Czarnulax, super! A dawałaś wodę?
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy,a co z tą Manducą nie tak?
![]() Ruda,daj linka ![]() Czarnula, brawa dla Poli! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1320 | |
Rozeznanie
|
Cassa to została wam jeszcze Humana i Enfamil. Mleko w płynie z Bebiko tylko w dużych aptekach znajdziesz. Ja bym próbowała podać herbatki te z Hipp skoro każde mm odrzuca.
Dotka ty masz trochę tych książek z blw, którą najbardziej polecasz? ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- U nas na chrzcinach nie było alkoholu jakoś mi to nie pasuje na chrzciny. ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Ja to szczerze się nie dziwię dzieciom że im nie smakuje przecież to śmierdzi na odległość, słodkie też nie bardzo :P Moja pije ale ciągle jej zmieniam bo znowu ma jakąś dziwną wysypkę nie wiem z czego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.