Kieleckie Panny Młode - Część XIV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-10, 09:35   #151
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode - Część XIV

Ja zamawialam 2 dni temu ale na wtrzesien dopiero. Ok miesiaca ida paczki wiec mozesz zaryzykowac
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 10:42   #152
majowa_burza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SylwiaOli Pokaż wiadomość
Mogłabyś pokazać efekty, bo sama mam ochotę coś zrobić ze swoimi. Widziałam piękne Mififi, ale cena powala
Proszę bardzo na żywo wyglądały lepiej :p Jak będę mieć jakkeś zdjęcia od fotografa, podeślę w lepszej jakości
Przesyłam też link do ozdób: http://allegro.pl/aplikacja-srebrnym...988571303.html

Ta taśma do obrazów to rzepy Command, widziałam je w rossmannie, są też w leroy merlin. Mi zależało, żebym mogła ozdoby odczepić. Ale kiedyś w innych butach przyszywałam ozdoby albo przyklejałam klejem obuwniczym na stałę. Miffifi ma piękne ozdoby, ale rzeczywiście drogie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13162338_1607185769571830_1374965717_n.jpg (88,3 KB, 44 załadowań)
majowa_burza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 11:12   #153
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

aneta22 no mi się nie uda nie mają granatowego nic... spróbuję aliekspress powinno dojść na październik hehehe a jak przyjdzie po ślubie to będę miała dodatkowy komplet biżuterii :P

majowa_burza dzięki! właśnie też chcę przykombinować z butami ale czytałam że klipsy są niewygodne a nie chcę kleić na stałe bo me gusta się zmieniają
Nelsari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 13:27   #154
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez Nelsari Pokaż wiadomość
aneta22 no mi się nie uda nie mają granatowego nic... spróbuję aliekspress powinno dojść na październik hehehe a jak przyjdzie po ślubie to będę miała dodatkowy komplet biżuterii :P

majowa_burza dzięki! właśnie też chcę przykombinować z butami ale czytałam że klipsy są niewygodne a nie chcę kleić na stałe bo me gusta się zmieniają
ja miałam klipy z coquet i uwazam ze ok

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 19:29   #155
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
ja miałam klipy z coquet i uwazam ze ok
A mnie się klipsy wbijały... Pewnie wszystko od stopy zależy
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 01:12   #156
Kasia 88
Raczkowanie

Dziewczyny, czy któras z Was nosi/nosiła na codzien okulary a na Ślub miała soczewki?
Kasia 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 07:10   #157
dzastina159
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasia 88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któras z Was nosi/nosiła na codzien okulary a na Ślub miała soczewki?
Ja nad tym się zastanawiam. Ale nie wiem czy się zdecyduję, bo trzeba by kilka razy wcześniej założyć żeby się przyzwyczaić. No i bez okularów czuję się jakoś tak nago :-P

Przyszła matka, żona, a może kiedyś kochanka??
dzastina159 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 09:51   #158
Kasia 88
Raczkowanie

Ja próbuje z soczewkami, pol biedy założenie ale zdjąć ich nie mogę za nic ;( zastanawiam się tez jakie wybrać na Ślub, bo jednodniowe chyba nie będą miały racji bytu, może miesięczne?
Stary 2016-06-12, 10:30   #159
antena22
Zadomowienie

Dziewczyny bylam wczoraj na weselu w Villi Roma w Miedzierzy.Sala bardzo ladna.Jedzenie mi smakowalo,ale wiadomo ze kazdy ma inny gust.Bylo okolo 120 osob.Minusem jest obsluga,bardzo powolona,tr,eha bylo dlugo czekac na zmiane talerzyka a w pewnym momencie przestali to robic.Takze jesli ktoras z dziewczyn mysli o weselu tam,to warto zwrocic uwage na prace obslugi
Stary 2016-06-12, 10:37   #160
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cześć dziewczyny ślubu nie biorę, ale jestem druhną. Podczytuję was, mam nadzieję, że się nie obrazicie
Szukam miejsca na wieczór panieński ( w Kielcach), znacie coś fajnego? Ogólnie jakieś UV czy pomarańcza odpadają, bo nie chodzi o to, żeby to była dyskoteka, tylko raczej posiadówa przy muzyce, bez mnóstwa osób, ale też żeby nie było tak, że będziemy jedynymi gośćmi w jakiejś restauracji
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 10:48   #161
aga_fe
Raczkowanie

Polecam czerwony fortepian ☺
aga_fe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 21:22   #162
ttunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majowa_burza Pokaż wiadomość
Proszę bardzo na żywo wyglądały lepiej :p Jak będę mieć jakkeś zdjęcia od fotografa, podeślę w lepszej jakości
Przesyłam też link do ozdób: http://allegro.pl/aplikacja-srebrnym...988571303.html

Ta taśma do obrazów to rzepy Command, widziałam je w rossmannie, są też w leroy merlin. Mi zależało, żebym mogła ozdoby odczepić. Ale kiedyś w innych butach przyszywałam ozdoby albo przyklejałam klejem obuwniczym na stałę. Miffifi ma piękne ozdoby, ale rzeczywiście drogie.
majowa gdzie kupowałaś butki? właśnie jestem na etapie poszukiwania jakis płaskich do ślubu
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-13, 00:04   #163
SylwiaOli
Raczkowanie

Cytat:
Ta taśma do obrazów to rzepy Command, widziałam je w rossmannie, są też w leroy merlin.
Dziękuję bardzo fajny efekt
Pomysł z rzepami Command - genialny!!!
Zastanawiałam się jak to przyczepić żeby się trzymało, a nie było na stałe.

Cytat:
Ja na co dzień noszę okulary, ale ich nie cierpię i uważam, że lepiej mi bez. Co prawda nie miałam jeszcze ślubu, ale zamierzam na swój założyć soczewki jednodniowe. Tylko jak je długo noszę to trochę mam oczy przesuszone więc chyba jakieś krople muszę dokupić. Na tesco (na sklepie) jest punkt z soczewkami i tam dobierają. Ja jeszcze tam nie byłam ale wybieram się w tym tygodniu. Zobaczę co mi doradzą.

30.07.2016
SylwiaOli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-13, 00:05   #164
KasiaiKamil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bylam wczoraj na weselu w Villi Roma w Miedzierzy.Sala bardzo ladna.Jedzenie mi smakowalo,ale wiadomo ze kazdy ma inny gust.Bylo okolo 120 osob.Minusem jest obsluga,bardzo powolona,tr,eha bylo dlugo czekac na zmiane talerzyka a w pewnym momencie przestali to robic.Takze jesli ktoras z dziewczyn mysli o weselu tam,to warto zwrocic uwage na prace obslugi
Widziałam na fb u włąścicielki że dekoracja sali była w moim kolorze przewodnim - fioletowym
Cytat:
Dziękuję dziewczyny

Kasiu, ja ozdabiałam buty, kupiłam balerinki na bialebuty.com.pl, ich ozdoby nie specjalnie mi się podobały, więc kupiłam je w Etnio Ślubny świat (na allegro funkcjonują jako świat florysty). Przykleiłam je na takie taśmy do przyklejania obrazów (można je kupić np w rossmannie)
Ja też już zdecydowałam, kupiłam buty, białe, i ozdobie je białymi cyrkoniami przyklejając na stałe - efekt pokażę
Cytat:
Dziewczyny zamawiała któraś biżuterię na aliexpress? bo znalazłam fajne o jakieś 200 zł tańsze niż w pl i mnie korci :P
Koleżanka zamawiała na swój ślub, szło 4 tygodnie, zapłaciła dokładnie 66 zł. Biżuteria na zdjęciu- mam nadzieję, że koleżanka się nie obrazi za to że się z Wami dzielę zdjęciem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13407572_1100020796723504_610086294_n.jpg (88,1 KB, 47 załadowań)
Stary 2016-06-13, 09:43   #165
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

czarna_kawa80 - dzięki już buszuje

Kasia 88 ja noszę okulary i kupiłam teraz soczewki żeby naumieć się w nich chodzić okulista powiedział mi że warto zacząć nosić kilka miesięcy przed żeby oko przyzwyczaiło się i np nie męczyło...
Ja na pewno w okularach nie wyskoczę psuje to całą elegancję etc wg mnie, gdybym nie miała astygmatyzmu to poszła bym po prostu bez okulrów, ale że on mi utrudnia życie to uczę się nosić soczewki...
Słyszałam od doświadczonej osoby że jednodniowe są cieńsze więc zdejmowanie jest trudniejsze dlatego kupiłam miesięczne...

aneta22 dzięki właśnie miałam pytać jak tam moja sala

KasiaiKamil jak z novia blanca... ale ja chyba zamówię w pl, ale najpierw jadę do ptaka popatrzeć za butami, biżuterią, bielizną i innymi pierdołami mam nadzieję że coś upoluję
Nelsari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-13, 10:03   #166
Oluniuniunia
Rozeznanie

Ja nosiłam soczewki przez wiele lat, na początku mogłam w nich chodzić dzień i noc ale po kilku latach dawałam radę w nich wytrzymać tylko kilka godzin. Nie lubiłam nigdy nosić okularów, więc oczywiście nie do pomyslenia było dla mnie, żeby do ślubu iść w okularach. Ale niestety moje oczy miały swoje zdanie na ten temat i w trakcie wesela, razem ze zmianą butów na płaskie musiałam założyć też okulary, na szczęście to już była końcówka i mało zdjęć :P Generalnie uważam, że soczewki to samo dobro, myślę, że dla dziewczyn, które ich nie noszą na co dzień lepiej będzie jednak wybrać te jednodniowe. One są chyba lepiej nawodnione i cieńsze - więc mniej męczą oko. "Najgorsze" są chyba kolorowe soczewki - chodziłam w nich bardzo długo i to właśnie po nich tak mi się oczy "zepsuły". Teraz chodzę cały czas w okularach, bo w końcu mam ładne i wygodne, soczewki zakładam tylko od wielkiego dzwonu i niestety nadal nie mogę w nich zbyt długo chodzić, mimo, że kupiłam właśnie jakieś takie super mokre i super cienkie..
Podsumowując moje wywody, uważam, że warto się przymierzyć do soczewek i poświęcić trochę czasu na naukę ich zakładania. Na pierwszy raz zdecydowanie odradzam kolorowe, radziłabym wybrać jak najcieńsze (mimo trudności ze zdejmowaniem) i jak najbardziej uwodnione. Któraś dziewczyna pisała coś o kroplach - pamiętaj, żeby kupić takie specjalne do soczewek. I dodam, że używałam tych kropli (własnie żeby móc dłużej wytrzymać w soczewkach), ale dawały ulgę tylko na chwilę.

26.10.2014

30.04.2015
Oluniuniunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-13, 11:06   #167
majowa_burza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ttunia Pokaż wiadomość
majowa gdzie kupowałaś butki? właśnie jestem na etapie poszukiwania jakis płaskich do ślubu
Na stronie bialebuty.com.pl bałam się zamawiać w internecie, ale nie miałam innego wyjścia, bo nic nie znalazłam. Na stronie jest informacja w jaki sposób należy zmierzyć stopę. Pani też w ekspresowym tempie wysłała mi chyba każdy możliwy różowy kolor z którego mogli mi zrobić buty. Czeka się około miesiąca (o tym też jest informacja na stronie), ale warto Buty są idealne, w zasadzie nie musiałam ich rozchodzić przed ślubem, nie obtarły mnie. Kolorów ile się tylko chce, różne materiały - moje są skórzane, ale są też satynowe, ze skóry ekologicznej, lakierki. Wybiera się obcas, kształt buta, ozdoby, zapięcia, absolutnie wszystko
Stary 2016-06-13, 11:30   #168
ttunia
Raczkowanie

Cytat:
Na stronie bialebuty.com.pl bałam się zamawiać w internecie, ale nie miałam innego wyjścia, bo nic nie znalazłam. Na stronie jest informacja w jaki sposób należy zmierzyć stopę. Pani też w ekspresowym tempie wysłała mi chyba każdy możliwy różowy kolor z którego mogli mi zrobić buty. Czeka się około miesiąca (o tym też jest informacja na stronie), ale warto Buty są idealne, w zasadzie nie musiałam ich rozchodzić przed ślubem, nie obtarły mnie. Kolorów ile się tylko chce, różne materiały - moje są skórzane, ale są też satynowe, ze skóry ekologicznej, lakierki. Wybiera się obcas, kształt buta, ozdoby, zapięcia, absolutnie wszystko
Dziękujęza info
Jeszcze mam pytanie ile płąciłaś za dekoracje kościoła bo chyba sie zdecyduje na Mimozę bo miaszkam pod telegrafem a podobno właśnie ceny mają przystępne
Stary 2016-06-13, 11:47   #169
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oluniuniunia Pokaż wiadomość
Ja nosiłam soczewki przez wiele lat, na początku mogłam w nich chodzić dzień i noc ale po kilku latach dawałam radę w nich wytrzymać tylko kilka godzin. Nie lubiłam nigdy nosić okularów, więc oczywiście nie do pomyslenia było dla mnie, żeby do ślubu iść w okularach. Ale niestety moje oczy miały swoje zdanie na ten temat i w trakcie wesela, razem ze zmianą butów na płaskie musiałam założyć też okulary, na szczęście to już była końcówka i mało zdjęć :P Generalnie uważam, że soczewki to samo dobro, myślę, że dla dziewczyn, które ich nie noszą na co dzień lepiej będzie jednak wybrać te jednodniowe. One są chyba lepiej nawodnione i cieńsze - więc mniej męczą oko. "Najgorsze" są chyba kolorowe soczewki - chodziłam w nich bardzo długo i to właśnie po nich tak mi się oczy "zepsuły". Teraz chodzę cały czas w okularach, bo w końcu mam ładne i wygodne, soczewki zakładam tylko od wielkiego dzwonu i niestety nadal nie mogę w nich zbyt długo chodzić, mimo, że kupiłam właśnie jakieś takie super mokre i super cienkie..
Podsumowując moje wywody, uważam, że warto się przymierzyć do soczewek i poświęcić trochę czasu na naukę ich zakładania. Na pierwszy raz zdecydowanie odradzam kolorowe, radziłabym wybrać jak najcieńsze (mimo trudności ze zdejmowaniem) i jak najbardziej uwodnione. Któraś dziewczyna pisała coś o kroplach - pamiętaj, żeby kupić takie specjalne do soczewek. I dodam, że używałam tych kropli (własnie żeby móc dłużej wytrzymać w soczewkach), ale dawały ulgę tylko na chwilę.
Ola, a ja Cię tak lubię w okularach Nawet nie wiedziałam, że nie przepadasz za nimi…
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-13, 12:32   #170
KasiaiKamil
Raczkowanie

Cytat:
czarna_kawa80 - dzięki już buszuje

Kasia 88 ja noszę okulary i kupiłam teraz soczewki żeby naumieć się w nich chodzić okulista powiedział mi że warto zacząć nosić kilka miesięcy przed żeby oko przyzwyczaiło się i np nie męczyło...
Ja na pewno w okularach nie wyskoczę psuje to całą elegancję etc wg mnie, gdybym nie miała astygmatyzmu to poszła bym po prostu bez okulrów, ale że on mi utrudnia życie to uczę się nosić soczewki...
Słyszałam od doświadczonej osoby że jednodniowe są cieńsze więc zdejmowanie jest trudniejsze dlatego kupiłam miesięczne...

aneta22 dzięki właśnie miałam pytać jak tam moja sala

KasiaiKamil jak z novia blanca... ale ja chyba zamówię w pl, ale najpierw jadę do ptaka popatrzeć za butami, biżuterią, bielizną i innymi pierdołami mam nadzieję że coś upoluję
Ja też chyba muszę się jeszcze do ptaka wybrać :/ trochę daleko ale wszystko jest tam w jednym miejscu
Stary 2016-06-13, 13:21   #171
ZakochanaZabka
Zadomowienie

A gdzie ten ptak?
Stary 2016-06-13, 13:40   #172
ttunia
Raczkowanie

Przed łodzią jadąc od kielc
Stary 2016-06-13, 13:43   #173
ZakochanaZabka
Zadomowienie

A to tak jak myslalam. 😊
Stary 2016-06-13, 14:04   #174
majowa_burza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ttunia Pokaż wiadomość
Dziękujęza info
Jeszcze mam pytanie ile płąciłaś za dekoracje kościoła bo chyba sie zdecyduje na Mimozę bo miaszkam pod telegrafem a podobno właśnie ceny mają przystępne
Kościoła nie dekorowaliśmy wcale stwierdziliśmy, że Garnizonowy jest piękny sam w sobie i nie potrzeba mu dodatkowych ozdób. Nie musieliśmy nawet kupować kwiatów przed ołtarz, bo z racji Bożego Ciała, po procesji kwiaty są przynoszone z ołtarzy a co do Mimozy miałam stamtąd bukiet. Była to jedyna kwiaciarnia, gdzie Panie nie kręciły nosem na datę. I nie chodzi tu bynajmniej o Boże Ciało, tylko o Dzień Matki. W innych kwiaciarniach słyszałam, że nie dadzą rady zrobić bukietu, mimo, że chciałam prosty i nieduży, bo w Dzień Matki będzie dużo pracy. Tym sposobem odpadła min. polecana Pani z Chęcin (a bukiety ma cudne) i Kwiatowa Pasja, która dekorowała nam salę (w exbudzie dekoracja sali w cenie od talerzyka). W Mimozie nie było żadnego problemu mój bukiet był z różowych piwonii i białych frezji, a świadkowej z niebieskich hortensji za oba 180 zł, był jeszcze biały goździk do butonierki męża. Nie trzeba zamawiać dużo wcześniej, ja zamówiłam telefonicznie, a potem 5 dni przed ślubem przyszłam ze zdjęciem. Bukiet był przepiękny, pomimo tego, że Pani robiła miks z różnych zdjęć Ładne kwiaty mają też w kwiaciarni Pokusa, ale nie wiem, jak tam jest z cenami.

Edytowane przez majowa_burza
Czas edycji: 2016-06-13 o 14:20
Stary 2016-06-13, 14:46   #175
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Ja polecam kwiaciarnie w morawicy. Co do cen to za moj zestaw w checinach wyszlo mo 320 okolo a w morawicy za ten sam zestaw 220 ok.
Stary 2016-06-13, 15:11   #176
ttunia
Raczkowanie

Byłam w mimozie po drodze do pracy i chyba się na nią zdecyduje. Dzięki za odp dziewczyny
Stary 2016-06-13, 16:35   #177
Kasia 88
Raczkowanie

Dzięki Dziewczyny za informacje na temat soczewek. Narazie to mam problem z ich wyjęciem, musi to robić moja siostra, więc ogólnie jest tragedia ;/ za dwa tygodnie idę na wesele, i mam zamiar przetestować je, i ogólnie sprawdzić jak się będę czuć i cały czas używam jednorazowych.
Stary 2016-06-13, 22:53   #178
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Ja też się zastanawiałam nad tą firmą, ale jak zaczęłam liczyć, to buty by mi wyszły ok. 300 zł, a nie chciałam tyle kasy wydawać, zwłaszcza, że na co dzień nie chodzę w ogóle w obcasach, a wygodnych i płaskich jest od groma :P Zdradzisz, ile zapłaciłaś za swoje?

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ola, a ja Cię tak lubię w okularach Nawet nie wiedziałam, że nie przepadasz za nimi…
Dzięki Kochana te, które noszę teraz bardzo lubię, w ogóle nie zwracam na nie uwagi i dobrze się w nich czuję (chyba, że pada, albo jak parują itd.) - dlatego w niech chodzę. Wcześniej miałam inne i ich nie lubiłam, bo miały małe szkła i wkurzało mnie strasznie to, że nic nie widzę góra-dół i na boki. Teraz na całe szczęście modne są duże szkła więc mam luksus. A jak się moda zmieni to będę vintage :P mam to w nosie. Nigdy nie kupię już oksów ze szkłami tak małymi, żebym musiała całą głowę obracać, żeby coś zobaczyć!

Cytat:
Dzięki Dziewczyny za informacje na temat soczewek. Narazie to mam problem z ich wyjęciem, musi to robić moja siostra, więc ogólnie jest tragedia ;/ za dwa tygodnie idę na wesele, i mam zamiar przetestować je, i ogólnie sprawdzić jak się będę czuć i cały czas używam jednorazowych.
Ćwiczenie czyni mistrza :P Ja nie zapomnę, jak pierwszy raz zakładałam soczewki. Czasem godzinę się z tym męczyłam!!! Ale byłam zdeterminowana :P potem to już bez lusterka i po ciemku mogłam to robić :P Ale kiedyś wyciągałam soczewki w autobusie, po ciemku i bez lusterka i.. zgubiłam jedną, bo nie trafiłam do pojemniczka..

26.10.2014

30.04.2015
Oluniuniunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-13, 23:22   #179
Kasia 88
Raczkowanie

Dziwczyny, czy jak idę wpłacać zaliczkę do Januszów to muszę się określić z kształtem tortu, i mieć już wybrany smak?
Czy to dopiero przy podawaniu ostatecznej ilości gości?
Stary 2016-06-14, 00:40   #180
libelle
Zadomowienie

Cytat:
Dziwczyny, czy jak idę wpłacać zaliczkę do Januszów to muszę się określić z kształtem tortu, i mieć już wybrany smak?
Czy to dopiero przy podawaniu ostatecznej ilości gości?
Nie wie jak u Januszów ale ja w sobotę zamawiałam tort u Sowy. Wcześniej poszłam na degustację a przy zamówieniu już wszystko chcieli wiedzieć - kształt, kolor, smak, liczbę porcji wsio- i trzeba zapłacić za cały tort z góry więc musiałam podejść 2x bo przygotowałam się za pierwszym razem z zaliczką

A ja dziewczyny jestem po chrzcie a więc i po próbnym makijażu i jestem zachwycona bardzo ładnie mnie babka umalowała, bardzo ładnie i długo się trzymało i co najważniejsze wszyscy byli zachwyceni
libelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości