|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - Część XIV
Ja zamawialam 2 dni temu ale na wtrzesien dopiero. Ok miesiaca ida paczki wiec mozesz zaryzykowac
|
|
|
#152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na żywo wyglądały lepiej :p Jak będę mieć jakkeś zdjęcia od fotografa, podeślę w lepszej jakościPrzesyłam też link do ozdób: http://allegro.pl/aplikacja-srebrnym...988571303.html Ta taśma do obrazów to rzepy Command, widziałam je w rossmannie, są też w leroy merlin. Mi zależało, żebym mogła ozdoby odczepić. Ale kiedyś w innych butach przyszywałam ozdoby albo przyklejałam klejem obuwniczym na stałę. Miffifi ma piękne ozdoby, ale rzeczywiście drogie. |
|
|
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
aneta22 no mi się nie uda nie mają granatowego nic... spróbuję aliekspress powinno dojść na październik hehehe a jak przyjdzie po ślubie to będę miała dodatkowy komplet biżuterii :P
majowa_burza dzięki! właśnie też chcę przykombinować z butami ale czytałam że klipsy są niewygodne a nie chcę kleić na stałe bo me gusta się zmieniają
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któras z Was nosi/nosiła na codzien okulary a na Ślub miała soczewki?
|
|
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
Ja nad tym się zastanawiam. Ale nie wiem czy się zdecyduję, bo trzeba by kilka razy wcześniej założyć żeby się przyzwyczaić. No i bez okularów czuję się jakoś tak nago :-P
|
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
Ja próbuje z soczewkami, pol biedy założenie ale zdjąć ich nie mogę za nic ;( zastanawiam się tez jakie wybrać na Ślub, bo jednodniowe chyba nie będą miały racji bytu, może miesięczne?
|
|
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny bylam wczoraj na weselu w Villi Roma w Miedzierzy.Sala bardzo ladna.Jedzenie mi smakowalo,ale wiadomo ze kazdy ma inny gust.Bylo okolo 120 osob.Minusem jest obsluga,bardzo powolona,tr,eha bylo dlugo czekac na zmiane talerzyka a w pewnym momencie przestali to robic.Takze jesli ktoras z dziewczyn mysli o weselu tam,to warto zwrocic uwage na prace obslugi
|
|
#160 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
Szukam miejsca na wieczór panieński ( w Kielcach), znacie coś fajnego? Ogólnie jakieś UV czy pomarańcza odpadają, bo nie chodzi o to, żeby to była dyskoteka, tylko raczej posiadówa przy muzyce, bez mnóstwa osób, ale też żeby nie było tak, że będziemy jedynymi gośćmi w jakiejś restauracji
|
|
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
Polecam czerwony fortepian ☺
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajny efekt Pomysł z rzepami Command - genialny!!! Zastanawiałam się jak to przyczepić żeby się trzymało, a nie było na stałe. Ja na co dzień noszę okulary, ale ich nie cierpię i uważam, że lepiej mi bez. Co prawda nie miałam jeszcze ślubu, ale zamierzam na swój założyć soczewki jednodniowe. Tylko jak je długo noszę to trochę mam oczy przesuszone więc chyba jakieś krople muszę dokupić. Na tesco (na sklepie) jest punkt z soczewkami i tam dobierają. Ja jeszcze tam nie byłam ale wybieram się w tym tygodniu. Zobaczę co mi doradzą.
|
|
|
#164 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Koleżanka zamawiała na swój ślub, szło 4 tygodnie, zapłaciła dokładnie 66 zł. Biżuteria na zdjęciu- mam nadzieję, że koleżanka się nie obrazi za to że się z Wami dzielę zdjęciem.
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
czarna_kawa80 - dzięki już buszuje
Kasia 88 ja noszę okulary i kupiłam teraz soczewki żeby naumieć się w nich chodzić okulista powiedział mi że warto zacząć nosić kilka miesięcy przed żeby oko przyzwyczaiło się i np nie męczyło... Ja na pewno w okularach nie wyskoczę psuje to całą elegancję etc wg mnie, gdybym nie miała astygmatyzmu to poszła bym po prostu bez okulrów, ale że on mi utrudnia życie to uczę się nosić soczewki... Słyszałam od doświadczonej osoby że jednodniowe są cieńsze więc zdejmowanie jest trudniejsze dlatego kupiłam miesięczne... aneta22 dzięki właśnie miałam pytać jak tam moja sala KasiaiKamil jak z novia blanca... ale ja chyba zamówię w pl, ale najpierw jadę do ptaka popatrzeć za butami, biżuterią, bielizną i innymi pierdołami mam nadzieję że coś upoluję
|
|
#166 |
|
Rozeznanie
|
Ja nosiłam soczewki przez wiele lat, na początku mogłam w nich chodzić dzień i noc ale po kilku latach dawałam radę w nich wytrzymać tylko kilka godzin. Nie lubiłam nigdy nosić okularów, więc oczywiście nie do pomyslenia było dla mnie, żeby do ślubu iść w okularach. Ale niestety moje oczy miały swoje zdanie na ten temat i w trakcie wesela, razem ze zmianą butów na płaskie musiałam założyć też okulary, na szczęście to już była końcówka i mało zdjęć :P Generalnie uważam, że soczewki to samo dobro, myślę, że dla dziewczyn, które ich nie noszą na co dzień lepiej będzie jednak wybrać te jednodniowe. One są chyba lepiej nawodnione i cieńsze - więc mniej męczą oko. "Najgorsze" są chyba kolorowe soczewki - chodziłam w nich bardzo długo i to właśnie po nich tak mi się oczy "zepsuły". Teraz chodzę cały czas w okularach, bo w końcu mam ładne i wygodne, soczewki zakładam tylko od wielkiego dzwonu i niestety nadal nie mogę w nich zbyt długo chodzić, mimo, że kupiłam właśnie jakieś takie super mokre i super cienkie..
Podsumowując moje wywody, uważam, że warto się przymierzyć do soczewek i poświęcić trochę czasu na naukę ich zakładania. Na pierwszy raz zdecydowanie odradzam kolorowe, radziłabym wybrać jak najcieńsze (mimo trudności ze zdejmowaniem) i jak najbardziej uwodnione. Któraś dziewczyna pisała coś o kroplach - pamiętaj, żeby kupić takie specjalne do soczewek. I dodam, że używałam tych kropli (własnie żeby móc dłużej wytrzymać w soczewkach), ale dawały ulgę tylko na chwilę.
|
|
|
#167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bałam się zamawiać w internecie, ale nie miałam innego wyjścia, bo nic nie znalazłam. Na stronie jest informacja w jaki sposób należy zmierzyć stopę. Pani też w ekspresowym tempie wysłała mi chyba każdy możliwy różowy kolor z którego mogli mi zrobić buty. Czeka się około miesiąca (o tym też jest informacja na stronie), ale warto Buty są idealne, w zasadzie nie musiałam ich rozchodzić przed ślubem, nie obtarły mnie. Kolorów ile się tylko chce, różne materiały - moje są skórzane, ale są też satynowe, ze skóry ekologicznej, lakierki. Wybiera się obcas, kształt buta, ozdoby, zapięcia, absolutnie wszystko
|
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze mam pytanie ile płąciłaś za dekoracje kościoła bo chyba sie zdecyduje na Mimozę bo miaszkam pod telegrafem a podobno właśnie ceny mają przystępne
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że nie przepadasz za nimi…
|
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
A gdzie ten ptak?
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
Przed łodzią jadąc od kielc
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
A to tak jak myslalam. 😊
|
|
|
#174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
stwierdziliśmy, że Garnizonowy jest piękny sam w sobie i nie potrzeba mu dodatkowych ozdób. Nie musieliśmy nawet kupować kwiatów przed ołtarz, bo z racji Bożego Ciała, po procesji kwiaty są przynoszone z ołtarzy a co do Mimozy miałam stamtąd bukiet. Była to jedyna kwiaciarnia, gdzie Panie nie kręciły nosem na datę. I nie chodzi tu bynajmniej o Boże Ciało, tylko o Dzień Matki. W innych kwiaciarniach słyszałam, że nie dadzą rady zrobić bukietu, mimo, że chciałam prosty i nieduży, bo w Dzień Matki będzie dużo pracy. Tym sposobem odpadła min. polecana Pani z Chęcin (a bukiety ma cudne) i Kwiatowa Pasja, która dekorowała nam salę (w exbudzie dekoracja sali w cenie od talerzyka). W Mimozie nie było żadnego problemu mój bukiet był z różowych piwonii i białych frezji, a świadkowej z niebieskich hortensji za oba 180 zł, był jeszcze biały goździk do butonierki męża. Nie trzeba zamawiać dużo wcześniej, ja zamówiłam telefonicznie, a potem 5 dni przed ślubem przyszłam ze zdjęciem. Bukiet był przepiękny, pomimo tego, że Pani robiła miks z różnych zdjęć Ładne kwiaty mają też w kwiaciarni Pokusa, ale nie wiem, jak tam jest z cenami.
Edytowane przez majowa_burza Czas edycji: 2016-06-13 o 14:20 |
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
Ja polecam kwiaciarnie w morawicy. Co do cen to za moj zestaw w checinach wyszlo mo 320 okolo a w morawicy za ten sam zestaw 220 ok.
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Byłam w mimozie po drodze do pracy i chyba się na nią zdecyduje. Dzięki za odp dziewczyny
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za informacje na temat soczewek. Narazie to mam problem z ich wyjęciem, musi to robić moja siostra, więc ogólnie jest tragedia ;/ za dwa tygodnie idę na wesele, i mam zamiar przetestować je, i ogólnie sprawdzić jak się będę czuć
i cały czas używam jednorazowych.
|
|
|
|
|
#178 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Dziwczyny, czy jak idę wpłacać zaliczkę do Januszów to muszę się określić z kształtem tortu, i mieć już wybrany smak?
![]() Czy to dopiero przy podawaniu ostatecznej ilości gości? |
|
|
|
|
#180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja dziewczyny jestem po chrzcie a więc i po próbnym makijażu i jestem zachwycona bardzo ładnie mnie babka umalowała, bardzo ładnie i długo się trzymało i co najważniejsze wszyscy byli zachwyceni
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

na żywo wyglądały lepiej :p Jak będę mieć jakkeś zdjęcia od fotografa, podeślę w lepszej jakości