|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
A, i ja z całych sił postaram się Waszą prośbę spełnić - i zaraz ze Stasiem porozmawiam w tej sprawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zadomowienie
|
Mezzaluna wielkie gratulacje!! 😘
#4563 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny :-*
Confused, Twój maluszek jest dzielny jak mama. Sciskam Was, teraz dużo nas łączy :-* Misia, to bylo tak,ze rozwarcie bylo pelne a glowka sie nie obnizala, tętno zaczęło jej spadać, wpadł lekarz i zarządził ciecie na gwałt, o własnych siłach wstawalam z lóżka porodowego juz w skurczach żeby gnac na blok. Tam jeszcze byla obawa,ze będzie w pełnej narkozie ale dali rady z wkluciem (juz przy zzo byly z tym kłopoty). No i jak cieli słyszałam jak lekarz mówi:" No to mamy przyczynę, dwa razy owinieta pępowina wokół szyi, i tak by nie urodziła". Mogli sie nie udać pobrać krwi pępowinowej al tez się udalo. A potem juz tylko słyszałam ten cudny placz córki, dali mi ja na pierś na minutkę i buzi. Teraz jeszcze nie przynieśli. Martwię się |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Raczkowanie
|
Gratulacje
![]() Powiedz położnej aby Ci przynieśli córkę. Po cc często dają matkom odpocząć, ja pamietam ze mi tez nie przynosili jej i kazali spac a ja byłam pełna adrenaliny i w ogóle oczu zamknąć nie mogłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Raczkowanie
|
Mezz super informacje od rana. Wciąż ciężko uwierzyć, że tak szybko poszło u Ciebie i Confused. Gratulacje pięknej córeczki
![]() Nabieraj sił. |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak pięknie to napisałaś, że aż się poryczalam ![]() Cudownie, że już jesteście po wszystkim ![]() ![]() ![]() Wielkie gratulacje dla Ciebie i Tż, który jak mówisz byk wielkim wsparciem ![]() Odpoczywajcie i nie martw się o nasze porody ![]() Cytat:
![]() Tym czy sobie dasz radę się nie martw ![]() ![]() ![]() Dużo sily życzę Wam dziewczyny ![]() Ale emocje mam z rana ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kamila_509 Czas edycji: 2016-06-14 o 06:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przynieśli Ci jeszcze Małej bo chcą, żebyś odpoczęła i trochę się wzmocniła, to normalne, nie denerwuj się. Na pewno jeśli poprosisz to Ci ją chociaż na chwilkę przyniosą ![]() NUTIK, W temacie kosza jeszcze -bo kupisz jaki uznasz za najlepszy, ale ja o tym Sangenic czytałam najlepsze opinie. I 2 dobre oferty cenowe na niego widzę: http://allegro.pl/tommee-tippe-sange...132129780.html - to jest dokładnie taki zestaw, jaki ja kupiłam (tylko ja w sklepie stacjonarnym) Tu wychodzi to jeszcze korzystniej cenowo, tylko nie ma obrazka z opakowania i z takim zestawem się jeszcze nie spotkałam: http://allegro.pl/tommee-tippee-sang...256710640.html A ja dziś kliknęłam zapas wkładów w mega dobrej cenie (z opakowania zbiorczego, ale mi to nie przeszkadza): http://allegro.pl/9x-wklady-wklad-sa...244460374.html I tż dziś je odbierze ![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Cytat:
Kamila, padłam!! Na telefonie nie mam jak tego wytłuścić ale spójrz odrobinę do góry czego dziewczynom życzysz ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
Jak mi dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się zastanawialam co zjeść na śniadanie. Tylko to żelazo zakichane musi się wchłonac. Chciałam Was o coś zapytać i juz zapomniałam ![]()
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
Mezzalunia super że więc lekarze zareagowali szybko jak trzeba. Bo tego się najbardziej obawiam. Pewnie córeczkę Ci niedługo przyniosą chcą byś odpoczęła.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4572 |
Wtajemniczenie
|
Hahahahah tak zaczelam plakac ze smiechu, ze sie prawie faktycznie posikalam i nie bylam w stanie przeczytac tego Tz
![]() ![]() Mezzaluna ogromne gratulacje.. byłaś mega dzielna, a Rozalia jeszcze bardziej!!! Przybij jej pione od cioci Marcyliny, ktora tez sobie korale z pepowiny zrobila ![]() ![]() Confused swietne wieści..za chwilę będziecie razem..ahh a jak ma na imie? ciuszki 48-50 w Tesco ![]() Mi cala noc snily sie porody i bsmbusowe pieluchy z tych wszystkich emocji.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
mezzaluna gratulacje
![]() ![]()
#4574 |
Zakorzenienie
|
Mi się śniło, że Arida miała cesarke :/
Arida nie miewam proroczych snów więc bez stresu :P
#4575 |
Zakorzenienie
|
MEZZALUNA, też Was ściskam Kochana!!
![]() Na sali na której ja leżę są bardzo nieszczelne okna, czuję, że wieje od nich, na sali jest chłodno i głośno, bo mnóstwo ptactwa tu. Mam nadzieję, że przeniosą nas gdzie indziej jeśli przyniosą mi dziś synka na stałe! No i dziękuję za wszystkie słowa wsparcia i gratulacje!!! Jesteście Kochane, to była przyjemność spędzić te 9 miesięcy ciąży w Waszym towarzystwie (no dobra, 8..). ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4576 |
Raczkowanie
|
Cofused i Mezzaluna ale jesteście dzielne!! To niesamowite, że już macie Maleństwa na tym świecie!!! Największe gratulacje i uściski dla Mam i równie dzielnych Maluszków oraz szybkiego powrotu do sił!!
Mam nadzieję, że uda Wam się dzisiaj troszkę odespać dzisiejszą noc, bo po wpisach widać, że adrenalina trzyma. Jejku jestem naprawdę bardzo, bardzo wzruszona!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
MARCYLINA, Antoni
![]()
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba się wspierać bo w końcu każda z nas będzie to samo przeżywać ![]() Teraz będziesz miała nowe stresy i dalej trzeba będzie się wspierać przy kp, kupkach i kolkach ( kolek Wam nie życzę ![]() Łzy mi ciurkiem lecą a przecież to nie mój bobas ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Piękne imię <3
![]() |
#4579 |
Zakorzenienie
|
Mezzaluna gratulacje!!! jesteś super dzielna!
Kamila popłakałam się przez Ciebie ![]() Confused super, że wezystko dobrze. I piękne imię synka ![]()
![]() |
#4580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Niech luka..bo te male rozmiary lubia byc wyprzedawane i wisza osobno wtedy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | ||||
Rozeznanie
|
Confused, Mezzaluna!!!! Gratulacje dziewczyny, byłyście super dzielne! Najgorsze macie za sobą, teraz tylko musicie dojść do siebie po cc, ale możecie się już cieszyć maleństwami
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://allegro.pl/folia-wklad-do-san...013880676.html tylko ja nie uniem powiedziec, czym dokładnie różnią się te kosze pomiędzy modelami sangenic, sangenic hygiene, sangenic hygiene plus, nursery essentials i tec. Za dużo tego :P Ja przyznam, że wczoraj dokonałam pewnej manipulacji emocjonalnej na mężu, żeby sobie załatwić torbę do porodu. Mówię mu "czy Ty wiesz, że dwie dziewczyny, które miały termin bardzo blisko mnie DZISIAJ RODZĄ, a ja nawet nie mam się do czego spakować?". On oczy jak pięciozłotówki i mówi "no to chodź jedziemy od razu kupić i już będziesz miała się w co spakować, nie ma na co czekać". Hahahaah i za godzinę miałam torbę w domu. Swoją drogą, jest z biedry :P Taka czarna na kółkach za 80 zł, nawet z rączką. Także dzisiaj na pewno zacznę pakowanko ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zakorzenienie
|
KAMILA, w,takim towarzystwie można rodzić
![]() MARCYLINA, obawiam się ze mój 'mistrz zakupow' może mieć problem ze znalezieniem tych ubranek ![]()
![]() |
#4583 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam jednym ciurkiem i mój mózg pomyślał: "ale że Tesco chciała dać na imię?"
![]() Antoś ślicznie jest ![]() ![]()
![]() |
#4584 |
Zakorzenienie
|
Hello, Czerwcówko-Lipcówki
![]() Mezzaluna, serdeczne gratulacje! Dużo zdrowia dla Was! Oby Cię szybko przestało boleć. Trzymajcie się ![]() Confused, cudne wieści ![]() ![]() ![]() tak się przejęłam tymi porodami, że wczoraj na cito torba spakowana, wyprany wózek, huśtawka, leżaczek, masa innych rzeczy ogarnięta. ![]() a mąż poinstruowany, co jest gdzie i co ma wozić w bagażniku ![]() Zaraz odprowadzam Hanię do przedszkola, a potem zaliczam Rosska, chcę podobić zapasy, żeby na jakiś czas mieć spokój. Dziewczynki, co do rzeczy po dziecku, to ja po Hani bardzo dużo zostawiłam i uważam, że dobrze zrobiłam, bo po prostu teraz kasa w kieszeni. Wiadomo, przy pierwszym dziecku szaleństwo, ciuszki, wózek, wszystko, ale teraz już mi przeszło i niewiele dokupowałam. Trochę ciuszków, przewijak no i ta używana kołyska. Dużo rzeczy po Hani oddawałam a to koleżankom, a to do MOPSu, ale też sporo posprzedawałam. Tzw obrót kasą ![]() ![]() Beatusia, bierz żelazo, stracisz sporo przy porodzie, potem jeszcze przy KP się przyda ![]() Miqesi, aparatko, padłam! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a pamiętacie jakie u nas na wątku było poruszenie, jak pierwsze czerwcówki zaczynały rodzić? Teraz my jesteśmy w tej fazie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba zaczne czytać sierpniowki :P
![]() |
#4587 |
Rozeznanie
|
Ja to już się nie mogę doczekać. Niech się to w końcu stanie i do przodu.
Kiedyś pamiętam ktoś mówił, że od połowy czerwca można się spodziewać przecen w tesco na ciuszki. Czy jest możliwe, żeby się to już jutro zaczęło? Jak to w ogóle sprawdzić kiedy się takie przeceny zaczynają, bo nic nie umiem w necie znaleźć. Pamiętam, że w zimowych wyprzedażach były super obniżki (np 5 par body za 3 dyszki) i liczyłam, że sobie jeszcze teraz pouzupełniam ciuszki, których mi brakuje. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio w Tesco bylo -30% na ciuchy.. kiedy wyprzedaże? Liczylam ze od polowy czerwca wszędzie rusza.. wczoraj jak bylam w galerii to wszedzie delikatne -30%, jedynie w HM dopiero metkowali, wiec wybor jeszcze niewielki, ale to ci kupilam to bylo -50%..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mialam ten kosz przy córce, i zamawiałam tez te folie co wkleiłam linka i to się super sprawdza. Naprawdę nie ma sensu przepłacać, kup jeden lub dwa wkłady aby miec to pudełko i ta folie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Zadomowienie
|
Mezz nie bredzisz po morfinie, to MIŁOŚĆ do Córeczki
![]() ![]() Confused dobrze, że dałaś info! Antoni silny facet więc sobie poradzicie razem przez tą nockę jak TŻ będzie jeszcze w drodze. Jeszcze raz gratuluję Syneczka ![]() Nie mogłam zasnąć po przeczytaniu informacji, że Rozalia jest już z Nami ![]() ![]() Już nie mogę doczekać się śniadania ale czekam aż tabletka na tarczycę się wchłonie i chyba też kakao dziś sobie zafundujemy ![]() Kciuki za wszystkie wizyty, a z USG proszę o ładne foteczki ![]() Pamiętacie jak się cieszyłyśmy, że nasze Okruszki mają po 6cm długości?! a teraz?! Pchają się łokciami i nogami na ten świat i wychodzą 50cm Pączusie ![]() ![]() ![]() Już niebawem wszystkie będziemy tulić nasze Skarby ![]() Edytowane przez dzojsticzek Czas edycji: 2016-06-14 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.