Lutówki 2017 ❤ - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-13, 20:41   #151
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤

Dziewczyny macie jakieś akcje ze strony układu pokarmowego?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 21:24   #152
minula
Wtajemniczenie

Bellybestfriend jest bardzo fajny. Korzystałam w poprzedniej ciąży i w tej też zamierzam 😊
Ja wizytę mam za tydzień, w sumie pierwszą, bo poprzednia była po pozytywnej becie 3 czerwca. Teraz liczę już na serduszko 😊 u mnie wiedzą mąż, moi rodzice i koleżanka, reszta dowie się później, dużo później.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 21:45   #153
marta9200
Rozeznanie

Hej i ja dolaczam. Termin mam na 12 lutego ale to aplikacja mi tak pokazuje. Mam 24 lata i jest to moja pierwsza ciaza. Udalo nam sie w 1 cyklu staran
marta9200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 21:53   #154
anolta
Zakorzenienie

Witajcie
Dołączam do lutówek OM 6 maj, termin na 10 lutego. Byłam dzis u lekarza 5tydzień 3dzień, zarodka na razie brak, tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, ale lekarz przed badaniem kazał mi się na to nastawić, że szanse na zobaczenie zarodka są bardzo małe. Zlecił mi badania, kolejna wizyta dopiero za 3 tygodnie :-/ To moja druga ciąża

Co do kawy, to w pierwszej nie piłam w ogołe, jak naszła mnie wielka ochota to zbożową. Natomiast w tej pije Jakieś takie mam zupełnie inne podejście

Jeśli chodzi o objawy, to brak, jedynie rozdrażnienie. Przykładowo, mąż siedzi teraz obok i je orzeszki i dla mnie robi to tak, głośno, że mam ochotę go walnąć laptopem. SErio tak mnie to wkurza, nie mogę się skupić
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 22:03   #155
marta9200
Rozeznanie

Ja mam wiele objawow. Codziennie urzadzam sobie drzemke. Dzis mnie mdlosci mecza, ale nie wymiotowalam ani razu. I piersi zaczely bolec kilka dni temu. Nie dosc ze mam dosc duze to jeszcze przy chodzeniu bola. Wytrzymac nie moge. Humorki oczywiscie dopisuja, ostatnio plakalam i smialam sie jednoczesnie. Od piersi z kurczaka mnie odrzuca i ryb. Wogole wymysle sobie cos na obiad, a potem juz nie chce i jem wafle ryzowe z kisielm bo tylko to wchodzi bez problemu.
Stary 2016-06-13, 22:29   #156
Opiumalfa
Zakorzenienie

Lutówki 2017 ❤

Ja drzemki urządzam już od piątku

Stary 2016-06-13, 22:31   #157
Escorpio
Zakorzenienie

Witam się dziewczyny Również do Was dołączam w niedzielę zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Cieszę się i boję za jednym razem, bo mam problemy z tarczycą, którą leczę od września… OM miałam 9 maja, poszłam dzisiaj do ginekologa, ale mam przyjść na USG dopiero 29 czerwca… Na razie za tydzień idę do endokrynologa, żeby sprawdził czy wszystko dobrze i czy nie trzeba zwiększyć dawki leku. Na razie wiem tylko ja i mąż i dopóki nie usłyszę serduszka, nie będę nikomu mówiła. Jutro idę sobie zrobić HCG, bo muszę wiedzieć, czy wszystko zmierza w dobrym kierunku Ale staram się być dobrej myśli i chciałabym, żebyśmy wspólnie wytrwały do lutego
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 06:43   #158
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakieś akcje ze strony układu pokarmowego?

teraz o dziwo nie mam, ale w zeszłym tygodniu miałam na przemian zaparcia i biegunki, 2 dni to strasznie się umęczyłam, a nie jadłam nic nowego, więc raczej powodem była ciąża. wzdęcia też były. w tym tygodniu póki co spokój

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Witajcie
Dołączam do lutówek OM 6 maj, termin na 10 lutego. Byłam dzis u lekarza 5tydzień 3dzień, zarodka na razie brak, tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, ale lekarz przed badaniem kazał mi się na to nastawić, że szanse na zobaczenie zarodka są bardzo małe. Zlecił mi badania, kolejna wizyta dopiero za 3 tygodnie :-/ To moja druga ciąża
cześć ja idę dziś do lekarza (5 tydzień 2 dzień), ale ma dobry aparat do usg, to liczę, że zobaczę zarodek

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny Również do Was dołączam w niedzielę zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Cieszę się i boję za jednym razem, bo mam problemy z tarczycą, którą leczę od września… OM miałam 9 maja, poszłam dzisiaj do ginekologa, ale mam przyjść na USG dopiero 29 czerwca… Na razie za tydzień idę do endokrynologa, żeby sprawdził czy wszystko dobrze i czy nie trzeba zwiększyć dawki leku. Na razie wiem tylko ja i mąż i dopóki nie usłyszę serduszka, nie będę nikomu mówiła. Jutro idę sobie zrobić HCG, bo muszę wiedzieć, czy wszystko zmierza w dobrym kierunku Ale staram się być dobrej myśli i chciałabym, żebyśmy wspólnie wytrwały do lutego
cześć będzie dobrze, ja też jestem w ciąży i mam chorą tarczycę liczę, że mój popsuty układ immunologiczny nie będzie przeszkodą w donoszeniu ciąży... mój endokrynolog twierdzi, że w ciąży, szczególnie w dwóch pierwszych trymestrach trzeba badać TSH i FT4 co 2-3 tygodnie. powodzenia dla Ciebie
Stary 2016-06-14, 07:05   #159
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam 😊

Też mam problem z tarczycą, w poprzedniej ciazy tsh bardzo mocno skoczylo na początku, ale wszystko bylo dobrze. Ważne aby sumiennie brac leki i co 3-4 tygodnie robic badania. Mój Hashimoto jest bardzo zaawansowany i dostaje dużą dawkę lekow.
Stary 2016-06-14, 07:16   #160
justkonev
Zakorzenienie

anolta, Escorpio proszę o kontakt PW z danymi potrzebnymi do dopisania do listy mamuś
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 07:34   #161
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
cześć będzie dobrze, ja też jestem w ciąży i mam chorą tarczycę liczę, że mój popsuty układ immunologiczny nie będzie przeszkodą w donoszeniu ciąży... mój endokrynolog twierdzi, że w ciąży, szczególnie w dwóch pierwszych trymestrach trzeba badać TSH i FT4 co 2-3 tygodnie. powodzenia dla Ciebie
Co 2-3 tygodnie? Ojej… No, ale czego się nie robi dla dobra Maleństwa

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Witam 😊

Też mam problem z tarczycą, w poprzedniej ciazy tsh bardzo mocno skoczylo na początku, ale wszystko bylo dobrze. Ważne aby sumiennie brac leki i co 3-4 tygodnie robic badania. Mój Hashimoto jest bardzo zaawansowany i dostaje dużą dawkę lekow.
Najgorsze jest to, że byłam u endokrynologa na NFZ dokładnie tydzień temu i lekarce powiedziałam, że w ciąży nie jestem, bo nie wiedziałam… TSH miałam wtedy w normie - 1,0. Teraz umówiłam się prywatnie, w piątek robię znowu TSH, zobaczę jaki będzie wynik

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
anolta, Escorpio proszę o kontakt PW z danymi potrzebnymi do dopisania do listy mamuś
Odezwę się po 29 czerwca, bo chcę usłyszeć od lekarza, że wszystko w porządku
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 08:26   #162
MartaMagda
Zakorzenienie

Jak tak piszecie o sensacjach żołądkowych to ja mam cały czas zaparcie. Już prawie miesiąc mnie męczy, a przy nudnościach i mojej ubogiej diecie to ciężko z tym walczyć.

Byłam wczoraj u lekarza, w sumie to była to moja druga wizyta, ale na pierwszej było widać tylko pęcherzyk. Wczoraj 6+4 i widziałam maleństwo i usłyszałam bijące serduszko Wstyd jak diabli, ale się na tym fotelu poryczałam Bardzo to było wzruszające.

Powiedzieliśmy już teściom a dzisiaj mojemu tacie. Szaleństwo Szef też już wie i nieźle to przyjął

I jak coś to lekarz mi polecił Prevomit, ma pomagać na nudności
Stary 2016-06-14, 08:37   #163
marta9200
Rozeznanie

Ja mam okropne wzdecia i non stop wypuszczam gazy.
Stary 2016-06-14, 09:07   #164
mariea
Zakorzenienie

najlepszy i najtańszy sposób na mdłości to picie herbatki z imbiru
Stary 2016-06-14, 09:18   #165
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja od wzdęć i zaparć do biegunki. Cały arsenał

Stary 2016-06-14, 09:48   #166
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
najlepszy i najtańszy sposób na mdłości to picie herbatki z imbiru
Na mnie nie działa niestety
Stary 2016-06-14, 09:49   #167
sQuaara
Zakorzenienie

u mnie poza spaniem spoko...kazdego ranka sie budze z mysla "czy to dzis zacznie sie rzyganko?"

dostalam awans
tylko aneks jest we wrzesniu (zawsze kolo 25.09) no nie dam rady ukrywac ciazy tak dlugo a boje sie ze jak powiem to mi obetna kase, bo i tak jej przeciez nie zobacze to co mi zalezy... damn...
Stary 2016-06-14, 09:54   #168
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Co 2-3 tygodnie? Ojej… No, ale czego się nie robi dla dobra Maleństwa

Najgorsze jest to, że byłam u endokrynologa na NFZ dokładnie tydzień temu i lekarce powiedziałam, że w ciąży nie jestem, bo nie wiedziałam… TSH miałam wtedy w normie - 1,0. Teraz umówiłam się prywatnie, w piątek robię znowu TSH, zobaczę jaki będzie wynik

Odezwę się po 29 czerwca, bo chcę usłyszeć od lekarza, że wszystko w porządku
Ok, w takim razie jak coś to pisz śmiało

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Jak tak piszecie o sensacjach żołądkowych to ja mam cały czas zaparcie. Już prawie miesiąc mnie męczy, a przy nudnościach i mojej ubogiej diecie to ciężko z tym walczyć.

Byłam wczoraj u lekarza, w sumie to była to moja druga wizyta, ale na pierwszej było widać tylko pęcherzyk. Wczoraj 6+4 i widziałam maleństwo i usłyszałam bijące serduszko Wstyd jak diabli, ale się na tym fotelu poryczałam Bardzo to było wzruszające.

Powiedzieliśmy już teściom a dzisiaj mojemu tacie. Szaleństwo Szef też już wie i nieźle to przyjął

I jak coś to lekarz mi polecił Prevomit, ma pomagać na nudności
My powiedzieliśmy narazie rodzicom Tż i dwójce najbliższych przyjaciół, z którymi często wychodzimy więc i tak by zauważyli, że coś jest na rzeczy a mojemu tacie powiemy na początku 4 miesiąca, bo on niestety tajemnicy nie potrafi dotrzymać i zaraz by się wszystkim pochwalił a wiadomo, że to nie do końca wskazane na tak wczesnym etapie ciąży

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
u mnie poza spaniem spoko...kazdego ranka sie budze z mysla "czy to dzis zacznie sie rzyganko?"

dostalam awans
tylko aneks jest we wrzesniu (zawsze kolo 25.09) no nie dam rady ukrywac ciazy tak dlugo a boje sie ze jak powiem to mi obetna kase, bo i tak jej przeciez nie zobacze to co mi zalezy... damn...
Boże.. mam to samo z tym "rzygankiem"- każdego ranka ten sam stres!

Gratuluje awansu!
Stary 2016-06-14, 09:57   #169
olinekwroc
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to olinekwroc

To ja z kolei na razie odczuwam tylko czasem lekki ból podbrzusza I mam nadzieję, że wsyztsko jest w porządku). Natomiast wczoraj byłam na próbie chóru,w którym śpiewam. W salce prób obok był zespół rockowy i mieli bardzo mocną gotarę basową. Drgania basu czułam w podbrzuszu dosłownie. Tak jakby mi się coś tam trzęsło z jednej strony Bardzo dziwne uczucie

Zaręczyny 01.05.2013

Ślubujemy 20.09.2014
olinekwroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:58   #170
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja na razie bym spała całymi dniami, czasem mnie zemdli i musze jesc małe porcje, wieksze nie wchodza.
Stary 2016-06-14, 09:59   #171
justkonev
Zakorzenienie

olinek ja też póki co mam tylko bóle podbrzusza i myślę, że to zupełnie normalne w końcu nie raz dziewczyny powtarzały, że każda ciąża jest inna
Stary 2016-06-14, 10:02   #172
olinekwroc
Raczkowanie

Cytat:
olinek ja też póki co mam tylko bóle podbrzusza i myślę, że to zupełnie normalne w końcu nie raz dziewczyny powtarzały, że każda ciąża jest inna
też tak sobie powtarzam

Zaręczyny 01.05.2013

Ślubujemy 20.09.2014
Stary 2016-06-14, 10:04   #173
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinekwroc Pokaż wiadomość
też tak sobie powtarzam
Także nie ma się czym przejmować jak pójdziesz do gina to on napewno rozwieje Twoje wątpliwości

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 10:15   #174
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

Boże.. mam to samo z tym "rzygankiem"- każdego ranka ten sam stres!

Gratuluje awansu!
moze nas to nie spotka? dzieki tej kawie

my znajomym nie mowimy...popelnilam blad mowiac ze sie staramy... i co chwila odmawiam % a oni "to zrob test to bedziesz wiedziała"
przeprowadzilam rozmowe ze starajac sie tez nie chce pic, oczyszczam organizm i niewiedziec co jeszcze... w polowie lipca wyjezdzamy razem na weekend chyba wtedy powiemy bedzie to tydzien przed "najwiekszym zagrozeniem" wg belly
po lekarzu powiem tylko najblizszej przyjaciolce... kazdego dnia pisze z nią po 5-10maili i mi tak ciezkooooooo ale ustalilam z mezem: najpierw rodzice, lekarz i dopiero

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez olinekwroc Pokaż wiadomość
To ja z kolei na razie odczuwam tylko czasem lekki ból podbrzusza I mam nadzieję, że wsyztsko jest w porządku). Natomiast wczoraj byłam na próbie chóru,w którym śpiewam. W salce prób obok był zespół rockowy i mieli bardzo mocną gotarę basową. Drgania basu czułam w podbrzuszu dosłownie. Tak jakby mi się coś tam trzęsło z jednej strony Bardzo dziwne uczucie
to normalne, kwestia zeby ogarnąć czy nie boli Cie tylko 1 strona (tzn mnie czasammi caly dzien boli lewa, ale pozniej tak prawa daje sie we znaki ze zapominam o lewej, to chyba promieniowanie od srodka sie tak bol nasila) ) nie dajmy sie tez zwariowac

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja na razie bym spała całymi dniami, czasem mnie zemdli i musze jesc małe porcje, wieksze nie wchodza.
ja za to zjadam wszstko, 2h po jedzeniu jestem glodna
przytyje 100kg w 1 trymestrze...nie wiem dlaczego tak jest...

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

o olinek widze ze tez Wro...myslalas o szpitalu do porodu? (wiem ze mega wczesnie, ale moze masz juz cos upatrzonego, slyszalas co?))
Stary 2016-06-14, 10:28   #175
olinekwroc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

o olinek widze ze tez Wro...myslalas o szpitalu do porodu? (wiem ze mega wczesnie, ale moze masz juz cos upatrzonego, slyszalas co?))
Pewnie, że myślałam Rozważam Trzebnicę, bo mają dobrą opinię, a to jest mniej więcej moja strona miasta. Brochów ma dobra opinię, ale dla mnie daleko. Kamieńskiego jest oblegana, ale w rankingu wypadła słabo.

http://www.gazetawroclawska.pl/plebi...8517,t,id.html

A wiesz, że mamy prywatną porodówkę? Jakbym miała luzem 6000 tysięcy, to mocno bym wzięła pod uwagę
http://szpital.medfemina.pl/

Zaręczyny 01.05.2013

Ślubujemy 20.09.2014
Stary 2016-06-14, 10:46   #176
MalgosiakMk
Zadomowienie

Mariea, czekam na wieści z wizyty. wiem wiem, że wieczorkem napiszesz Buziaczki
MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 10:47   #177
minula
Wtajemniczenie

Ja mdłości nie mam. Za to caly dzień chcę mi się 😴 spać i ciagle ziewam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-06-14, 10:47   #178
Aga_Ka87
Raczkowanie

Ja też ciągle jestem głodna.... mogłabym jeść co chwilę poprzednio przytyłam 20 kg i dużo czasu zajęło mi zrzucenie tego
Aga_Ka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 10:58   #179
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga_Ka87 Pokaż wiadomość
Ja też ciągle jestem głodna.... mogłabym jeść co chwilę poprzednio przytyłam 20 kg i dużo czasu zajęło mi zrzucenie tego
Ja przytyłam ok 17/18, na szczęście bardzo szybko zeszło.
Boje się ze teraz więcej przytyje bo nie mogę się opanować przed jedzeniem

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Tez wam tak wywala brzuch po jedzeniu jakbyście były w piątym msc?
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 11:10   #180
pater86
Zadomowienie

Hej dołączam się i ja, ostania miesiączka 7 maja, więc termin będzie na luty na pewno, ale w czwartek idę do lekarza to będę wiedziała coś więcej teraz sobie poczytam co już zdążyłyście popisać pozdrawiam!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości