|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
Tez bym chciala wiedziec czy to mojej nie dolega wtedy moglabym jej pomoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Bylam z mala u pediatry- omowienie slabej morfologii. Mam podawac jej wit B12 i kwas foliowy. Kontrola za6 tygodni. Do tego krople na ropiejace oczko. 3x dziennie przez 6 dni. Po wizycie skoczylam do rossmana. Kupilam sobie lakierr zelowy i utwardzacz- chyba astor bo nie mam jak isc do kosmetyczki. Moje dziecie to skarb. W drodze sobie gaworzyla, pod koniec zasnela, takze prosto z auta poszlysmy na 1,5h na kawe do sasiadki ![]() Jutro rano mam gina- pierwsza wizyta po cc a po niej jade z Mala na szoping- zeby miala piekna mamusie. Bo ja ja stroje a siebie nie. To nie fair ![]() W sumie to czuje sie jak slon- cale zycie rozmiar 34 a teraz waze 56kg i kazdy ode mnie oczekuje, ze powinnam byc juz szczupla. Mama i siostra ciagle mi docinaja a same szczuple nie sa. Ja im nigdy z tego powodu nie dogryzam. Gdybym ja im tak gadala, jak one mi to by sie obrazily. |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie malutka sie prezyła miała niespokojny sen, duzo ulewała...
![]() |
#1114 | |
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam podawać Infacol bo Ala czasem się tak wiła, prężyła, czerwieniła i dopiero bąk szedł. Ale nie podaję przed każdym karmieniem jak zalecają na ulotce tylko raz dziennie. Poza tym sporadycznym prężeniem nic innego się nie dzieje, kolek nie podejrzewam więc nie chcę jej niepotrzebnie faszerować. Ta jedna dawka wystarczała, żadne brzuszkowe dolegliwości się nie pojawiają już. Ale i tak chcę się już przerzucić teraz na Biogaię i dawać tylko profilaktycznie żeby jelitka ładnie pracowały. A jakby coś konkretnego się działo to wtedy Infacol
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
![]() Mi zostały 3kg na plusie, ważę teraz 50kg ale dobrze się czuję z taką wagą, wcześniej byłam chucherko, nogi i ręce jak patyki. A teraz jakoś bardziej kobieco się czuję ![]() Co do ubrań to ja już na końcówce ciąży tak się cieszyłam, że wrócę do swoich ulubionych ciuchów. A tu co? Mam wrażenie, że jest jeszcze więcej ograniczeń niż w ciąży bo teraz zakładam wyłącznie ubrania dające łatwy dostęp do baru mlecznego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam jeszcze 5 kilo na plusie, ale ważę 20 kilo więcej niż Ty ![]() 0 56 kg to nawet nie marzę ![]() Cytat:
Kurde, ja nawet nie wiem czy bym się zorientowała, jak mojej małej by coś się zaczęło dziać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Wtajemniczenie
|
agassek mam unikać nabiału....
#1117 |
Zakorzenienie
|
Fab, Agassek, dziekuje za wsparcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
Ale unikanie nabiału chyba średnio pomaga mimo wszystko. Czytałam wcześniej w necie ze to nie ma znaczenia czy się spożywa nabiał czy nie, bo i tak laktoza jest obecna w mleku matki niezależnie od tego czy matka spożywa nabiał czy nie. Ale lekarze i tak zawsze każą odstawić nabiał tak na wszelki wypadek. W każdym razie nie zaszkodzi.
U mnie w żaden sposób nie pomogło, więc wróciłam do nabiału i obserwuje czy nie będzie gorzej. Ale delicol podaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Zadomowienie
|
ja mam jeszcze 7kg na plusie i nie wiem.czemu ta waga tak stoi.
Czy jak.Wasze.maluchy po jedzeniu nie odbija i je odkladacie i tak stekaja to zostawiacie je tak czy cos dzialacie w tym kierunku zeby tak nie robily?bo ja zauwazylam ze to stekanie jest jak.nie moze odbic o nie wiem.czy nosic ja do oporu zeby odbila czy zeby sobie tak lezala. Jak tak czytam.to chyba jestem.jakas dziwna ze nie podaje mojej malej zadnych kropli na.wzdecia czy probiotykow. Prezy sie czasem ale baki ida i kupy tez i wydaje mi sie ze.nie ma.potrzeby jej dawac wspomagaczy....po prostu prezy sie bo nie panuje nad perystaltyka...no nie wiem....moze powinnam jek cos podac....ale.zawsze.mi sie wydawalo ze pokarm z.piersi juz ma wszystko co powinna dostac
#1120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabcia - a próbowałaś się ratować przeciwbólowymi? Ja dostawałam pyralginę w szpitalu. W domu 3x wzięłam paracetamol. I było o niebo lepiej.
![]() |
#1121 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Moderatorka z pazurem
|
Tak to jest sie wam pochwalic ze dziecko ladnie spi...od godziny 10 nie pospala dluzej niz pol godziny. W brzuszku jej bulgocze. Teraz spi u mnie na klacie. Poddalam sie i nie bede jej odkladac. Moze chociaz tak uda jej sie pospac. Wloze ja zaraz w chuste i idziemy na spacer.
W przerwach miedzy jej drzemkami udalo mi sie zdjac i zrobic nowa hybryde na jednej dloni. Szalenstwo ![]() Zabcia, do pupensa uzywamy bepanthen i alantan na zmiane. Jak zaraz po karmieniu strzeli kupsztala to nie zmieniam pampola. Chyba ze jej przeszkadza, ale byl tylko 1 przypadek ze ja klocus uwieral ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Była u mnie dzisiaj położna, "załapała" się na kupkę Marysi- powiedziała, że jest ok ![]() ![]() Poza tym powiedziała, że "już powoli mogę wprowadzać więcej produktów do diety" ![]()
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-06-14 o 15:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zadomowienie
|
Agassek, fab. Ja nosze to co przed ciaza. Do karmienia bluzka do gory zakrywam wszystko pielucha i jest cacy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj lubi spac w dzien na brzuszku to sobie beknie czasem. W nocy nigdy nie odbijam. A krople tez uzywam, bo to byl okropny placz przy bakach i kupie. Jak tylko sie grymasi to jest ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Z deszczem w butach
|
Jak sie mlody meczy po brzebudzeniu, sadzam na bujaczku, tam zaraz wszystko wychodzi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na wyjście się narazie nie szykuje, ledwo chodze czasami.Dzis dopiero tydzień. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ja dalam sobie na wstrzumanie po tym co pisalyscie, ze dziecko jeszcze nie wie ze ma pupe i jelita i dlatego sie prezy i czerwieni, a teraz piszecie ze nosicie na rekach itd wtedy. Wiec juz nie kumam ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
W sensie - po jakim czasie zdjęła szwy? W 6 dobie.
![]() |
#1130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz wiem ktory placz jest brzuszkowy ba to jest okropny krzyk nie placz- slysze jak pekaja jej bable w jelitach, czasem na kupe czekamy 2 dni - prezy sie prostuje nawet nozek nie da zgiac wiec pomagamy kropelkami. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Moderatorka z pazurem
|
Zabcia, chodzi o to, ze jak dziecko ryczy, to nie zostawiasz go na pasywe losu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1133 |
Zakorzenienie
|
Żabcia ja też nie mogłam odróżnić bólu, nie wiedziałam co mnie tak najmocniej boli. Po czasie, jak krocze już mi się goilo a hol był na max to skumalam ze to hemo jednak I dopiero wtedy zaczęłam je atakować lekami. Ty od razu działasz, więc pewnie niedługo będzie już po zawodach. Pozbywaj się szwów jak tylko będziesz mogła!
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
Ja podaję już tylko biogaie. Ze 3 dni temu odstawiłam espumisan bo mała już ładnie sobie radziła i nadal baczki ladnie idą do dziś, więc myślę że już jej jelitka w miarę wydoroslaly dlatego wspomagam ją tylko probiotykiem.
#1136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze staram sie siadac w dyskretnym miejscu, troche maluch zakrywa, troche rece, reszta pieluszke. Raz nawet sukienke podwijal haha, tego akurat nie przemyslalam. Ale sie dalo! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 |
Zadomowienie
|
skad ja to znam ;-))
#1139 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
Mam Omron Comp Air Basic
http://www.aptekagemini.pl/inhalator...c803-1szt.html Sprawdza się dobrze, stosowaliśmy na sobie i też na Aluni Nie doktoryzowałam się w temacie, kupiłam taki jaki polecał mi pediatra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.