![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Regeneracja włosów- u fryzjera
Witam Drogie Wizażanki,
mam pytanie, mam rozjaśniane włosy, używam prostownicy, mocne letnie słońce, słona woda wszystko to kiepsko wpłyneło na ich kondycję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Regeneracja włosów- u fryzjera
Alusiu,pewnie że są takie zabiegi. Są kompresy,maseczki,a nawet jakies sauny
![]() Jeśli chodzi o cene to u kazdego fryzjera sa inne ceny. Wydaje mi sie ze ze w Hair Coif bedzie ok.40 zl,a w L'Oreal moze byc drozej ale nie wiem bo dosc dawno nie bylam na takich zabiegach. ![]() W internecie powinny byc stronow roznych salonow i ich ceny. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Oczywiście że są takie zabiegi.Fajna jest odnowa biologiczna włosów-BIOCORAL firmy Hantesis.Taki zabieg wraz z sauną i modelowaniem włosów kosztuje(w zależności od dł.włosów) 30-60 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ale czy takie zabiegi są skuteczne? i jak czesto trzeba je powtarzac?? Dorjan nie orientujesz sie gdzie we wrocławiu mozna wykonac taki zabieg??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o biocoral to jest po prostu rewelka.Ja miałam włosy bardzo zniszczone rozjasnianiem więc sprawdziłam to na sobie.Nie mam pojęcia gdzie we Wrocławiu można go wykonać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a czy ma znaczenie kiedy włosy były farbowane? tzn. chodzi mi o to czy np. mogę iść na taką regenerację zaraz po farbowaniu, czy moze lepiej odczekac trochę? orientujecie się moze?
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ojjj ależ to by było fajne rozwiązanie...
taki zabieg nawilżający włoski mmmm miodzio ![]() aż po nowym roku wybiore sie do fryzjera popytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
w jean louis david oferuja chyba kosmetykami keraste jakas kuracje nawilzajaca za jakies 60 zl i efekt trzyma sie pol roku z tego co wiem
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
biocoral "zdejmuje " farbę. Miałam włosy rozjaśnione i położyłam średni blond, lekko sie już wypłukał i poszłam na biocoral, a po zabiegu...niespodzianka-włosy znowu b. jasne. Ale jakie miękkie, bajka. Ja chodzę na biocoral raz w miesiącu, nieraz dwa. Nie ma nic lepszego na włoski przesuszone. I ten blask. U mnie kosztuje 20 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Czy ktoś może mi zdradzić jak wygląda taki zabieg (biocoral)? To jest jakiś kompres, płukanka, czy jeszcze coś innego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
moja fryzjerka mówiła, że taki zabieg żeby dał dobre efekty należy powtarzać systematycznie co miesiąc, jednak już po pierwszej regeneracji włosy są o niebo lepsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
witam, u mnie 30-35 zł na bardzo długie włosy kosztuje. Jak miałam mocno przesuszone włosy to chodziłam raz na tydzień.Produkty są silnie regenerujące, maja w składzie algi i wiele składników odżywczych. Etap I to mycie specjalnym szamponem, oczywiście z serii biocoral, następnie nakłada się olejek , na to czepek i pod "hełm" pozagrzewać, następnie spłukuje się i nakłada maseczkę , która dopełnia działanie olejku i domyka łuski włosa i znowu czepek i nagrzewamy. Później tylko spłukanie i ułożenie włosków. Ja teraz do fryzjera chodzę raz w miesiącu na zabieg, a od czasu do czasu robie w domu, bo mam zakupiony zestawik i mam czym nagrzewać, z ciepełkiem najlepiej działa.
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zamierzam wybrać się na taki zabieg i robić je regularnie. Tylko zastanawiam się kiedy. Lepiej zrobić to przed malowaniem włosów czy po? Podobno kuracja zmywa kolor :/ a chciałabym w przyszłym tygodniu zrobić porządek z odrostami. Co radzicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
nie mam pojęcia co poradzić, mój ciemniejszy kolorek wymyło mocno.Moja fryzjerka mówi,że Biocoral ma właściwości złuszczające, teraz mam bardzo jasne włosy i wymycie koloru mi nie przeszkadza wręcz sie z tego cieszę.
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
gdzie taki zabieg w krk mozna zrobic????
![]()
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
ja wczoraj bylam popytac u fryzjerki... zdecydowalam sie na jedną bo najtaniej
![]() powiedziała mi , że włosy myte są sylikonem czy coś takiego... własnie nie moglam z nią zabardzo porozmawiać bo było dużo ludzi, ona miala klientke ![]() ![]() a ja potzebuje OGROOMNEJ ODNOWYY! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
pomoze ktoś? :<
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Jaki silikon, tam nic takiego nie ma?! biocoral z nazwy ma w składzie algi koralowe.
Szampon na bazie algi koralowej, która głęboko rekonstruuje włosy zniszczone przez zbyt agresywne zabiegi chemiczne. W składzie ma aminokwasy kreatynowe, prowitaminę B, witaminę A i E. W trwały sposób rekonstruuje włosy, działa antyutleniająco, co zapobiega starzeniu się skóry i włosa. Wiec nie mam pojęcia skąd twoje fryzjerce wzięły sie silikony, podobny skład ma reszta produktów,a głównym są algi koralowe. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
A czy są takie zabiegi na włosy zniszczone prostowaniem? I na czym one polegają i czy też trzeba powtarzać? Mam MASAKRYCZNE włosy po półtorarocznym prostowaniu i chcę przestać prostować... Nie będę ich obcinać, bo i tak są krótkie! Chyba, że na łyso... Ale to odpada ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Hej. Orientuje się któraś z was gdzie najtaniej w Gdańsku zrobić ten Biocoral??
Zapraszam na mojego bloga: Kosmetyki, makijaże, włosy ![]() www.mysiblog.blogspot.com -------------------------------- Odchudzam się! Paleo od 06.01.2014 r -14.5 kg 86 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez xsylax Czas edycji: 2008-07-02 o 16:00 Powód: bład |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
a robil ktoś regenerację firmą ce-ce med??????
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
regeneracja włosów
mam takie pytanie.. od jakiego wieku można robić regeneracje włosów u fryzjerki ? i jeśli znacie jakies fajne kosmetyki do włosów zniszczonych to napiszcie. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
The Pink Power Mołderajtor
|
A wyszukiwarka nie gryzie
![]() Zamiast zadawać pytania warto najpierw przeczytać kilka wątków, gwarantuję, że rozwieje to wiele wątpliwości i znajdziesz tam odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale możesz kupić profesjonalne kosmetyki i w domu zafundować włoską regeneracje Ja mam kosmetyki opisane w tym wątku i polecam https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...zna+w%B3os%F3w |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie zwiazane z zabiegiem biocoral. Czy on nadaje sie do cienkich wlosow? I co sie dzieje z wlosami jezeli sie nie robi sie tego zabiegu regularnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Za regeneracje + strzyzenie z modelowaniem zaplacilam kiedys tylko 50 zlotych. Kosmetyki z najwyzszej polki - L'oreal. Sama nie chcialam tej regeneracji, ale moja mama zobaczyla jak sie mecze z wlosami i mi KAZALA isc. Bylo to po intensywnych wakacjach w ekstremalnych warunkach - 40 stopni w cieniu, slona woda i brak odzywki do wlosow, a mam naprawde dluggggie. I tak przez 2 tyg.
![]()
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
czy ktos sie orientuje gdzie w Warszawie jest wykonywana usluga biocoral?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
ja sobie w Kadusie zrobiłam zabieg nawilżający za 20 złotych, a babeczka skakała koło mnie ponad godzinę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.