My Style Diary po polsku IV - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-01, 20:15   #811
ichiko
Raczkowanie

Dot.: My Style Diary po polsku IV

nie rozumiem tylko jednego.
skoro był sylwester i chodzi o to {generalizując, a końcu to zabawa}, żeby się świecić/ mienić itp. to ... ?
może Madzia lubi tę biżuterię, którą założyła i nie chciała z niej rezygnować?
to czy jest przesyt, czy nie to indywidualna sprawa. każdy ma prawo założyć tyle świecidełek ile chce.
oczywiście może się to komuś nie spodobać, od tego jest ten wątek, żeby napisać swoją opinię, ale po co od razu takie ostre słowa?
bo wg mnie o tych ramiączkach można było trochę delikatniej.
jeśli np. Magda ma szanować Twoje zdanie, to może Ty uszanujesz jej?
to w końcu jej wybór, ona się bawiła.

zresztą, było-minęło.
jedna noc, jeden zestaw, a taka burza ^ ^

ja osobiście nic nie mam do tego zestawu.
świetnie pasował na sylwka, fajnie w nim wyglądałaś.
i już
Stary 2008-01-01, 20:17   #812
natasha23
Rozeznanie

dzięki za wszystkie komentarze spodnie sa z lumpika za całe 12 zł

ostatnio mam manie brązu i czerni więc mało koloru w moich zestawach

14.09.2007. obrona pracy mgr --> pani magister

1.10.2007. początek półrocznego stażu ----> pani
stażystka

1.04.2008. zaczynam wymarzoną pracę
natasha23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 20:21   #813
Mia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ichiko Pokaż wiadomość
nie rozumiem tylko jednego.
skoro był sylwester i chodzi o to {generalizując, a końcu to zabawa}, żeby się świecić/ mienić itp. to ... ?
może Madzia lubi tę biżuterię, którą założyła i nie chciała z niej rezygnować?
to czy jest przesyt, czy nie to indywidualna sprawa. każdy ma prawo założyć tyle świecidełek ile chce.
oczywiście może się to komuś nie spodobać, od tego jest ten wątek, żeby napisać swoją opinię, ale po co od razu takie ostre słowa?
bo wg mnie o tych ramiączkach można było trochę delikatniej.
jeśli np. Magda ma szanować Twoje zdanie, to może Ty uszanujesz jej?
to w końcu jej wybór, ona się bawiła.

zresztą, było-minęło.
jedna noc, jeden zestaw, a taka burza ^ ^

ja osobiście nic nie mam do tego zestawu.
świetnie pasował na sylwka, fajnie w nim wyglądałaś.
i już
niby o to chodzi racja, ale jak widac, bardzo latwo tez o przesade.
toz ja wlasnie wyrazilam swoja opinie, tylko i wylacznie, nic wiecej slowa ostre, bo taki mam styl wypowiedzi. mozna bylo napisac deilkatniej, ale ja nie lubie owijac w bawelne, po prostu i tyle. zadnej ukrytej ideologii w tym nie ma endo finito, ok?
Mia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 21:07   #814
paryzanka202
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloondyna Pokaż wiadomość
spuść z tonu kochana ..

wątek jest od tego by komentować ubrania a nie pisać "podoba mi się " lub " nie pdooba mi się" to jest bez sensu ??

po drugie .. nie czepiaj się nikogo .. jeżeli Tobie się to podoba to napisz to ..
dlaczego zabierasz głos za wizażankę : magda785

przestań już ..
jeżeli Ci coś tu przeszkadza to po prostu tu nie wchodź i nie czepiaj się jak pisze się ohydnie ( po co zwracasz komuś uwagę ? chcesz pokazać jaka to z Ciebie polonistka ?? )
http://portalwiedzy.onet.pl/polszczy...l&ch=1&x=0&y=0
poza tym to nie ten wątek .. respect ! widocznie musiało Ci sie coś pomylić ..
to raczej ty powinnas spuscic z tonu. Oceniasz mnie bezpodstawnie.Skad wiesz jaki mialam cel swojej wypowiedzi? Zapewniam Cie,ze nic mi sie nie pomylilo i to,ze wtracilam sie zamiast Madzi nie uwazam za cos zlego.
Najlatwiej jest siedziec i patrzec jak obrazaja kogos innego.
Byle ktos nie ruszyl Ciebie,czyz nie? Jezeli tak zostalas wychowana to BRAWO!
Ja tylko stwierdzilam,ze slowa kierowane do Magdy sa zbyt ostre i moze jej byc z tego powodu przykro.Dlatego stanelam w jej obronie.
Wcale nie twierdzilam,ze macie wyrazac o jej stroju same pochlebne opinie.Wrecz przeciwnie , uwazam,ze krytyka jest dobra,ale mozna ja przekazywac w bardziej lagodny sposob! Dlatego przeczytaj moja wypowiedz lepiej pare razy zanim zaczniesz sie mnie czepiac.
A skoro uwazasz,ze wtracam sie w nieswoje sprawy ,to musze cie uswiadomic,ze w tej chwili robisz dokladnie to samo!

ps. I wiesz co mozesz sobie zrobic z tym linkiem?
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 21:13   #815
bloondyna
Zakorzenienie

wiem o co chodzi bo czytam ten wątek ..
nie śmiem nikogo obrażać ani bronić ..

ale uważam , że nie powinnaś kierować się tym , ze ktoś krytykuje kogoś ..

Cytat:
Ja tylko stwierdzilam,ze slowa kierowane do Magdy sa zbyt ostre i moze jej byc z tego powodu przykro
po co odpowiadasz za kogoś ? skąd wiesz , że jej przykro ?
może poprostu przeczytała to i olała ? ..
nie odpowiadaj za kogoś bo Cie nikt o to nie prosił ..
każdy inaczej wyraża swoje zdanie ..
Mia właśnie ma taki styl .. czy trzeba już wielkiej kłótni żeby jej o tym powiedzieć ?

przestańciee ...
jeżeli ktoś czuje się urażony niech o tym powie ..
a nie ktoś odpowiada za niego ..
bo ja osbiście jak ktoś napisze coś złego nie obrażam się i nie prosze nikogo żeby robił wielkie halo ..

ehn of topic ..
nie mam ochoty się już rozwodzić nad tym tematem ..
acz uważam żeby każdy się wypowiadał sam za siebie ..

btw : co mam sobie zrobić z tym linkiem ? hmmm ..
chciałam żebyś spojrzała że ohyda pisze się jednak przez H to tyle ...
bloondyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 21:13   #816
eloteteie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Pokaż wiadomość
anies..bardzo ladny zestaw
chociaz mam wrazenie ogladajac te zdjecia bez kurtki, ze sukienka jakos poszerza ci dziwnie biodra, a przeciez jestes taka drobna dziewczyna
Potwierdzam - sama chciałam kupić tę sukinkę, ale w okolicy bioder układa się bardzo niekorzystnie.
A co do całego zestawu Anies (pomimo 1 minusa sukienki) - brawo po raz kolejny, wspaniale wyglądałaś
eloteteie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 21:16   #817
canile
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paryzanka202 Pokaż wiadomość
to raczej ty powinnas spuscic z tonu. Oceniasz mnie bezpodstawnie.Skad wiesz jaki mialam cel swojej wypowiedzi? Zapewniam Cie,ze nic mi sie nie pomylilo i to,ze wtracilam sie zamiast Madzi nie uwazam za cos zlego.
Najlatwiej jest siedziec i patrzec jak obrazaja kogos innego.
Byle ktos nie ruszyl Ciebie,czyz nie? Jezeli tak zostalas wychowana to BRAWO!
Ja tylko stwierdzilam,ze slowa kierowane do Magdy sa zbyt ostre i moze jej byc z tego powodu przykro.Dlatego stanelam w jej obronie.
Wcale nie twierdzilam,ze macie wyrazac o jej stroju same pochlebne opinie.Wrecz przeciwnie , uwazam,ze krytyka jest dobra,ale mozna ja przekazywac w bardziej lagodny sposob! Dlatego przeczytaj moja wypowiedz lepiej pare razy zanim zaczniesz sie mnie czepiac.
A skoro uwazasz,ze wtracam sie w nieswoje sprawy ,to musze cie uswiadomic,ze w tej chwili robisz dokladnie to samo!

kochane, skończcie ten temat bo widzę, że powoli wszystkim się kończy cierpliwość...

canile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 21:17   #818
paryzanka202
Zakorzenienie

Przeczytaj uwaznie " moze byc jej przykro" nie napisalam ,ze na pewno jest.
Skoro twierdzisz,ze ma taki styl wypowiedzi,ok. Nie czytalam jej wczesniejszych postow,wiec nie wiem. Nie spodobalo mi sie jak sie do niej odnosi,wiec sie wtracilam.Czy tak trudno to zrozumiec?
To,ze ty olewasz krytyke to nie znaczy,ze inni tez sie tym nie przejmuja.Jakos magda nie ma do mnie pretensji o to,ze sie wtracilam,wiec nie rozumiem po co o tym tyle gadasz?Radze ci juz skonczyc,bo czepiasz sie,ze wtracam sie tam gdzie mnie nie chca a usilnie robisz dokladnie to samo!

Moge ci dokonczyc to zdanie odnosnie linka na pw. Zobacz pare postow wyzej,przyznalam sie do bledu wiec nie musisz trabic o tym samym na prawo i lewo!

to tyle
Stary 2008-01-01, 21:17   #819
shatin
Wtajemniczenie

Dziewczyna powinna się sama bronić jeśli uważa że jest jej źle. I wcale mi nie wygląda na taka co to nie umie o siebie zadbać. I śmieszy mnie wypowiedź typu "trudno mieć swój styl w PL". Chcesz wiedzieć co to jest styl? wejdź na http://stockholmstreetstyle.feber.se/feber/ i zobacz parę stron. To jest styl, a nie jakaś bazarowa tandeta. Bo swoimi zestawami nie wykazujesz się stylem, tylko jesteś kopią paru tysięcy dziewczyn w polskich dyskotekach. Wklejając tu swoje zdjęcia powinnaś się nastawić zarówno na ostrą krytykę jak i mocne pochwały. I to tyle co miałam to powiedzenia w tej sprawie.
shatin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 21:18   #820
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paryzanka202 Pokaż wiadomość
Mówiłaś o wychowaniu bloondyny, lecz czasami warto spojrzeć na swoje zachowanie, bo ten tekst akurat do miłych i kulturalnych nie należy.
Przynajmniej dla mnie, czytając go.

Myślę, że można dać Eot'a, co dziewczyny?
Stary 2008-01-01, 21:21   #821
pink69
Zakorzenienie

ja wiem paryżanko co ty możesz sobie zrobić z tym linkiem-zapisac gdzieś i troszeczkę się uspokoić.
Kulturą reprezentujesz siebie.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 21:21   #822
paryzanka202
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blaque Pokaż wiadomość
Mówiłaś o wychowaniu bloondyny, lecz czasami warto spojrzeć na swoje zachowanie, bo ten tekst akurat do miłych i kulturalnych nie należy.
Przynajmniej dla mnie, czytając go.

Myślę, że można dać Eot'a, co dziewczyny?
Przepraszam czy uzylam jakies niecenzuralne slowo??? Mozesz sie domyslac jedynie o co mi chodzilo. Byc moze trafisz,byc moze nie
Wiec straszenie mnie,nie ma najmniejszego sensu,bo nikogo nie obrazilam.
Stary 2008-01-01, 21:23   #823
Mia22
Zakorzenienie

paryzanka202 - skoncz juz, bo w kolku powtarzasz to samo. Ten watek jest po to zeby chwalic lub krytykowac, a jak ktos to ubierze w slowa - to juz raczej kwestia stylu pisania, tyle. Ja mam dosadany. Chwale jak cos mi sie podoba, krytykuje jak cos mi sie BARDZO nie podoba. Zalozylas ze Madzi mozesz byc przykro, ale ona sama tego nie napisala, a wrecz przeciwnie - ze do krytyki jest przyzwyczajona, swoja droga ciekawe czemu . Wiec nie rozdmuchuj czegos bez potrzeby, bo to Ty wywolalas burze, przy ktorej sie tylko osmieszylas, nie tylko nieznajomoscia ortografii. Jak ktoras z dziewczyn ma do mnie pretensje o to co napisze o jej sylu moze sama powiedziec. Takie wystepowanie w roli czyjegos adowkata nigdy do niczego dobrego nie prowadzi. Koniec.
Stary 2008-01-01, 21:24   #824
nema_
Gość

Dziewczyny, tak czytam ostatnie dyskusje i mam tylko małe pytanie. Od tego postu się zaczęło?

Cytat:
Napisane przez Mia22 Pokaż wiadomość
co nie zmienia faktu, ze dalej przesadnie. starsznie duzo tego wszystkiego, strojny cekinowy top, lancuszek, wielkie kolczyki, brokat, wypackane oczy, nie boli Cie glowa od tego przepychu?

top sam w sobie mi sie podoba, ale zrezygnowalabym juz z bizuterii do niego i polaczyla z czyms bardziej stonowanym materialowo niz satyna.
i silikonowe ramiaczka sa ohydne!

Bo szczerze mówiąc, to zgadzam się z każdym słowem i każda z nas ma prawo zarówno do krytyki jak i pochwał. I naprawdę nie widzę tu żadnych obraźliwych czy w ogóle atakujących słowy, tylko wyrażenie opinii. W dodatku nie tylko krytyka, ale i rada jak ewentualnie można coś zmienić, żeby wyglądało lepiej.
Stary 2008-01-01, 21:26   #825
blaque
Zakorzenienie

paryzanko- nie trzeba być 'mózgiem' aby domyślić się, o co Ci chodziło
Oczywiście mogłaś pomyśleć o czymś innym.. oczywiście..

Przepraszam bardzo ale w którym miejscu Cię straszyłam? Bo nie przypominam sobie.

Zresztą. Z mojej strony EOT.

nema
-zgadzam się z Tobą w 100%. Ja również nie widzę w poście mii (tak mogę odmienić? ) nic zgryźliwego, obraźliwego. Właśnie wręcz przeciwnie- ot, rada
Nie obraziłabym się o coś takiego.
Stary 2008-01-01, 21:32   #826
eloteteie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shatin Pokaż wiadomość
Dziewczyna powinna się sama bronić jeśli uważa że jest jej źle. I wcale mi nie wygląda na taka co to nie umie o siebie zadbać. I śmieszy mnie wypowiedź typu "trudno mieć swój styl w PL". Chcesz wiedzieć co to jest styl? wejdź na http://stockholmstreetstyle.feber.se/feber/ i zobacz parę stron. To jest styl, a nie jakaś bazarowa tandeta. Bo swoimi zestawami nie wykazujesz się stylem, tylko jesteś kopią paru tysięcy dziewczyn w polskich dyskotekach. Wklejając tu swoje zdjęcia powinnaś się nastawić zarówno na ostrą krytykę jak i mocne pochwały. I to tyle co miałam to powiedzenia w tej sprawie.
Każdy z nas ma swój styl - jedna z nas będzie ubierała się minimalistycznie, inna obwiesi się złotem, a trzecia założy ubrania, które wyglądają jak wyciągnięte ze śmietnika. I nie generalizowałabym, że styl to tylko to, co akurat jest modne / oldschoolowe / undergroundowe itp. (tak jak ubrania prezentowane w linku).

A co do samej dyskusji - nie ma co przekrzykiwać się jak przekupy na bazarze - każdy ma swoje zdanie, co innego mu się podoba. Czasem jednak warto zachować swoje uwagi dla siebie, zwłaszcza gdy mogą one sprawić przykrość osobie, której strój komentujemy. EOT.

Pozdrawiam

P.S. A nawiązując do regulaminu - na tej stronie nie komentuje się błędów ortograficznych.
Stary 2008-01-01, 21:35   #827
Mia22
Zakorzenienie

blaque mzoesz, dzieki dziewczyny.

eloteteie to juz kwestia charakteru, ktos sie nie odezwie, a w duchu pomysli, a ktos powie/napisze. I nikt nikomu wyboru wersji nie narzuca.
Stary 2008-01-01, 21:35   #828
shatin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
Każdy z nas ma swój styl - jedna z nas będzie ubierała się minimalistycznie, inna obwiesi się złotem, a trzecia założy ubrania, które wyglądają jak wyciągnięte ze śmietnika. I nie generalizowałabym, że styl to tylko to, co akurat jest modne / oldschoolowe / undergroundowe itp. (tak jak ubrania prezentowane w linku).

A co do samej dyskusji - nie ma co przekrzykiwać się jak przekupy na bazarze - każdy ma swoje zdanie, co innego mu się podoba. Czasem jednak warto zachować swoje uwagi dla siebie, zwłaszcza gdy mogą one sprawić przykrość osobie, której strój komentujemy. EOT.

Pozdrawiam

P.S. A nawiązując do regulaminu - na tej stronie nie komentuje się błędów ortograficznych.
wiem ze pojęcie "stylu" można interpretować na wiele sposobów, ale dla mnie styl to przede wszystkim oryginalność...
Stary 2008-01-01, 21:38   #829
mila17
Zakorzenienie

dziewczyny, może powróćmy już do tematu wątku?
To ja tak nieśmiale zacznę.

Jutrzejszy szkolny. Zwykły prosty, nie chce mi się wymyślać. (przepraszam za fatalną jakość)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sz.jpg (82,2 KB, 336 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sz1.jpg (83,9 KB, 253 załadowań)
mila17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 21:41   #830
kasiakrecik
Rozeznanie

hmm to ja już chyba wolę te cekiny niż to:
(ze strony http://stockholmstreetstyle.feber.se/feber/ )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaa.jpg (105,5 KB, 459 załadowań)
kasiakrecik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 21:42   #831
eloteteie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mia22 Pokaż wiadomość
eloteteie to juz kwestia charakteru, ktos sie nie odezwie, a w duchu pomysli, a ktos powie/napisze. I nikt nikomu wyboru wersji nie narzuca.
Ja akurat należę do tych, którzy wolą pomyśleć niż skrytykować, bo mi to humoru nie poprawi, a po co ja mam go psuć komuś...
Ale faktycznie - kwestia charakteru.
Pozdrawiam

Kasiakrecik - to właśnie ten strój wygląda dla mnie jak "wyciągnięty ze śmietnika"
Stary 2008-01-01, 21:44   #832
Asiuniaaa
Wtajemniczenie

dziewczyny przepraszam, że pytanie nie na temat> obserwuje teraz tą wymiane zdań i zastanawiam się co to jest to EOT. Moze mi ktoras powiedziec?
Asiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 21:44   #833
Mia22
Zakorzenienie

ale widzisz, ja nie skrytykowalam, tylko poradzilam. I naleze do osob, ktore nie boja sie wypowiadac swojego zdania, jakiekolwiek by nie bylo. Konie dziewczyny, nie chcialam burzy. Wracamy do meritum.
Stary 2008-01-01, 21:46   #834
shatin
Wtajemniczenie

to ja też coś szkolnego wkleje
Jutrzejszy. Również bez wymyślania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p1030179_1172056091.jpg (26,7 KB, 364 załadowań)
Stary 2008-01-01, 21:48   #835
shatin
Wtajemniczenie

najmniej dzieczyna ma od
Cytat:
Napisane przez kasiakrecik Pokaż wiadomość
hmm to ja już chyba wolę te cekiny niż to:
(ze strony http://stockholmstreetstyle.feber.se/feber/ )
przynajmniej dziewczyna ma odwag wyjść na ulicę i się wyróżniać. A nie, najlepiej się ubrać jak 1/3 dziewczyn na ulicy....
Stary 2008-01-01, 21:49   #836
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez shatin Pokaż wiadomość
to ja też coś szkolnego wkleje
Jutrzejszy. Również bez wymyślania
Świetny! super się w nim prezentujesz!

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 21:50   #837
nema_
Gość

Cytat:
Napisane przez Asiuniaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny przepraszam, że pytanie nie na temat> obserwuje teraz tą wymiane zdań i zastanawiam się co to jest to EOT. Moze mi ktoras powiedziec?
end of topic - koniec tematu
Stary 2008-01-01, 21:51   #838
shatin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Świetny! super się w nim prezentujesz!
dziękuje, chociaż nie widzę w nic szczególnego Niestety moje miasto jest małe i mało tolerancyjne więc nie mogę ubierać się do końca tak jak bym chciałą. Czasem i tak mam wrażenie że się za bardzo wyróżniam
Stary 2008-01-01, 21:52   #839
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuniaaa Pokaż wiadomość
Koniec tematu

EOD - End Of Discussion - Koniec dyskusji (na dany ten temat)
EOT - End Of Thread - Koniec wątku (ze strony piszącego)
EOT - End Of Transmission - Koniec dyskusji
EOT - End Of Topic - Koniec tematu (ze strony piszącego)

zaczerpnięte z wątku 'wizażowe skróty...'

mila, shatin- bardzo ładnie Prosto do szkoły- to mi się podoba
Stary 2008-01-01, 21:52   #840
mm111111
Wtajemniczenie

Anies

ta skórzana kurtka jest z Zary ? Z tego co pamietam kosztowała ok 499 zl? tak?
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości