Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-14, 23:19   #3241
ewka555
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cierpliwość ale Sara ma 2,5 tak?

Zuzka 17 mscy. Szybko przestała spac dwa razy, a ostatnio robi takie cyrki, ze się boje ze zrezygnuje w ogóle z drzemki. A jak juz drzemka jest, to późno i potem późno idzie spać wieczorem :/ gdzie jeszcze niedawno chodzila ladnie spac o 19.

Chcieć, to ja bym chciała, ale moja intuicja mi mowi, ze znów przenoszę... :/

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Dzanet czyli takie testy oksytocynowe? Tez je mialam, co drugi dzień, tyle ze w wenflon. Mialam.3 testy, w każdym 3 wlewy w wenflon. Każdy negatywny bo nie zareagowalam ani jednym skurczem

No ale fakt, szybko Ci poszlo od pierwszych skurczy..
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 23:26   #3242
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Cierpliwość ale Sara ma 2,5 tak?

Zuzka 17 mscy. Szybko przestała spac dwa razy, a ostatnio robi takie cyrki, ze się boje ze zrezygnuje w ogóle z drzemki. A jak juz drzemka jest, to późno i potem późno idzie spać wieczorem :/ gdzie jeszcze niedawno chodzila ladnie spac o 19.

Chcieć, to ja bym chciała, ale moja intuicja mi mowi, ze znów przenoszę... :/
U mnie też ta wizja coraz bardziej prawdopodobna...
Coś ta natura sprawdza naszą cierpliwość...

A co do drzemek to jeszcze nic straconego-Zosia też mi rezygnowala z drzemki kilka razy, jak jej szły zęby. Teraz jak jest ładnie na dworze i trochę pobiega to chętnie chodzi spać popołudniu. Tylko wzbudzam ją po 2h jeśli sama nie wstaje bo.potem szaleje do 23 właśnie jak dziś

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Ewka zastrzyki na pobudzenie macicy podobno a kroplowka z oxy, to chyba coś innego niż ty miałaś. Oksytocyne w kroplowce dostałam dopiero tego 5 dnia po zastrzykach w

Teraz się zastanawiam czy to nie dzięki tym wszystkim zabiegom Tak szybko i.na prawde sprawnie poszło... wcześniej mówiłam że te zastrzyki bez sensu bo nic nie dały, dopiero kroplowka z oxy mnie ruszyła. Ale chyba to.wszystko razem przyczyniło się do tego że sam poród byl ekspresowy.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 23:31   #3243
ewka555
Zakorzenienie

Dzanet no ja dostawalam oksytocynę ale w wenflon, nie jako kroplówkę do porodu, tylko malutkie porcje wlasnie na pobudzenie macicy.

U mnie chyba nic nie dalo. Ani nie przyspieszylo porodu, ani nie usprawnilo, bo rodzilam dlugo.

Eh no mam nadzieje ze to takie chwilowe z jej drzemkami. A o której Zosia chodzi soacna drzemkę i wieczorem?

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Przy porodzie nie mialam oksytocyny bo akcja sama sie zaczela i nie dali.

Tylko te próby mialam wczesniej kilka dni

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Wiec w sumie mialam tak jak Ty, tylko Ty w zastrzykach, a ja w wenflon
Stary 2016-06-14, 23:33   #3244
Cierpliwosc
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61758876]Cierpliwość nieźle się meczylas... to na razie u nas chyba nikt tak długiego porodu sn nie miał...

Ja jak wiecie rodziłam 10dni po tp. 3 dni dostawalam zastrzyki w tzw prowokacja. Potem dzień przerwy, wtedy miałam lekkie skurcze co 15minut całą noc. O 8 rano kroplowka, o 10 badanie i mieli mnie wysyłać na ginekologie spowrotem. Byłam załamana. O 11 złapaly mnie mega skurcze, rozwarcie miałam już wtedy na 8cm, o 13:30 na trzecim partym ktory był dla mnie zbawieniem urodziła się Zosia

Także moj pierwszy poród przy Waszych to bułka z masłem i teraz też tak chcę!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Ale wiesz, że ja dobrze wspominam ten poród? stwierdziłam, że wcale tak strasznie nie bolało (ja, która zemdlałam skręciwszy palec i panikująca przy wymiotach ) i jeszcze na poporodowej obiecałam Tż kolejne dzieci

Tak, Ewka nawet 2l i prawie 9miesiecy. A nie ma drzemki odkąd 2 lata skończyła,a nawet wcześniej trochę.
No ale 17m to lepiej żeby spała.

Jeszcze chciałam powiedzieć, że Sarę ur w 39t2d, a teraz mam już 39t5d, więc każda ciąża inna i myślę, ze poród też -liczę na szybki teraz

Przeglądam ten kalendarz z Nivea i jestem oburzona. Jest tam też ostatni trymestr znaczy się 7-9 miesiąc, ale jakbym chciała tam coś zapisać w czwartek, to nie mam gdzie, bo zaczynam 10
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 23:37   #3245
ewka555
Zakorzenienie

O nie, ja od razu po porodzie niezbyt dobrze myślałam i mówiłam. Ale szybko zapomniałam jak boli.

Kurczę mialam pisac ze fajny ten kalendarz, tez taki chce !😁

Cierpliwość skad go masz?
Stary 2016-06-14, 23:38   #3246
Konto usunięte

Cierpliwość nawet kalendarze nie przystosowane dla nas

Ewka moja rano wstaje k 8-8:30, drzemka 14-16 i k 21:30-22 idzie spać jak nie ma drzemki to też tak chodzi spać tylko zmierzla jest już od 19

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 23:47   #3247
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
O nie, ja od razu po porodzie niezbyt dobrze myślałam i mówiłam. Ale szybko zapomniałam jak boli.

Kurczę mialam pisac ze fajny ten kalendarz, tez taki chce !😁

Cierpliwość skad go masz?
Chyba zgarnęłam z poczekalni u pani ginekolog,u której byłam raz
Ale poprzednio mi środowiskowa przyniosła, więc nic straconego, szczególnie, że tego 10 miesiąca tam nie ma
Stary 2016-06-14, 23:52   #3248
Konto usunięte

Ciekawe czy są takie w necie, np do drukniecia :-D

Stary 2016-06-14, 23:53   #3249
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Powiem wam że dziś odkryłam czemu ten mój syn się tak ostatnio mniej ruszał - miejsca biedny nie miał bo matka się objadała i w brzuchu było pełno jedzenia no tak aktywne to moje dziecko to dawno nie było. Będzie mi mega brakować brzuszka i tych ruchów
Napiszę jeszcze, że dla mnie bycie w ciąży to cudowny stan, zwłaszcza że w przeciwieństwie do wielu z Was ja nie miałam prawie żadnych dolegliwości z wyjątkiem zgagi. No i oczywiście końcowych ograniczeń wynikających z rosnącego brzucha.
Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
chudziaszek, justynka zapraszam zawsze chciałam mieć dużo dzieci
fajnie, że Wam się podoba. Nigdy nie myślałam, że będę mieszkać w różu (no poza podstawówką,wtedy ubóstwiałam mój róziowy pokoik ), ale szary nam za ciemny wyszedł (choć jaśniejszy niż na zdjęciu) i trzeba było jakoś działać, a że dwie dziewczynki, to i tak bym nie uniknęła tego koloru

A tak w ogóle to nasza sypialnia jest, bo mamy tylko dwa pokoje, więc cudów nie zdziałam. O tu widać prawie całóść
Ze mną i Justynką to nie dość, że będziesz mieć dużo dzieci to jeszcze szybko zostaniesz babcią Powiem Ci, że jestem pod jeszcze większym wrażeniem jak pokazałaś jak ograniczoną ilość miejsca masz. My też mamy tylko dwa pokoje i młody będzie z nami acz mimo, że moja sypialnia ma ponad 17m2 to tak dobrze nie mam tego rozplanowanego...
Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
ja mam ogromne dwa czarne siniaki pod cięciem już tam gdzie owłosienie na bozenie :-P
Żółtaczka już pokonana, morfologia poprawiona, crp ujemne. Ale jeszcze zostajemy bo wage ma 1950 a musi przekroczyc 2 kg zeby mogli ją zaszczepić i nas wypuscic

Nie wiem ilento potrwa..

Mam bardzo mało pokarmu :/ nie chce sie zakatowac tym laktatorem, sciagam co 2-3h, duzo pije, a udaje mi sie sciagnac po max 30ml;/
mama mi kupila Femaltiker, jestem po jednej saszetce potem druga... nie wiem jak to bedzie
Asiek po cc pokarm przychodzi później - katuj te piersi laktatorem tak jak robisz, tylko może spróbuj tej metody co tu dziewczyny piszą 7-5-3 (mam nadzieję, że tak t było ) ?
Duże kciuki żeby waga szybko rosła
Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny
Ja z mama nie raz gadalam, moje zdanie na temat tej sytuacji jest, ze ona nianczy nie dosc ze wnuczke to nadal syna i synowa :/ a dla niej to pomoc, bo im tak ciezko, i finansowo, i ze bratowa coagle zle sie czuje. Dla mnie to wykorzystywanie, ale nie przetlumacxysz. Chcialabym zeby mama przyleciala, ale po tym tekscie przestalam nalegac i mi zalezec. Mowi sie trudno. Napisalam to bardziej ze wzglegu ze nie z kazda mama/tesciowa zle sie zyje pod jednym dachem bratowa raczej nie narzeka
Szkoda Justynko, że taka bratowa Ci się trafiła i wykorzystuje dobre serce twojej mamy. Nie znoszę takiego gadania, że trzeba pomóc bo ktoś sobie nie radzi, bo źle się czuje czy coś. Jak by twojej mamy nie było to przecież by musieli dać sobie radę, a tak to po co?
Ja jestem zdania, że jak człowiek musi to i parasol w dupie otworzy
Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Dzięki Skończony, skończony, leży w kołysce (ta szara kostka na zdjęciu wewn)

No to jutro się jeszcze umówimy co do godziny
Ja w Raciborzu,a Ty w Rudzie?

Nie smutaj Wyśpij się, tak jak sliweczka napisała trochę czasu jeszcze masz, a sama środa 24h trwa, więc na luzaku
Czemu pod Twoimi postami takie białe zapisz wyskakuje?

Buu Dużo sił i zdrowia!

haneczko, ewciu dziękuję
Ewa może to takie przedporodowe podenerwowanie (u pierworódek to podobno ok tygodnia przed występuje, zobaczymy na Twoim przykładzie ile u nas )

asiek masz na pewno normalną ilość pokarmu na tym etapie i spokojnie, Nadia będzie więcej potrzebowała, ilość będzie wzrastać. Mam nadzieję, że szybko przypakuje i pójdziecie do domku

chudziaszek za Ciebie i Wojtusia już też trzymam.
Czopek zapodany czy jednak rano?
Jakie to w ogóle jest uczucie wiedzieć, że jutro zobaczy się swoje dziecko???
Doczytałam tą kartkę i tam piszę żeby czopek zapodać rano ewentualnie wieczorem. Stwierdziłam że lepiej wieczorem bo rano będę zdenerwowana.. Jak by coś to jeszcze rano po prostu poprawie.
Co do uczucia to powiem Ci, że jest mega radość że to już, że poznam MOJE dziecko i mega strach czy dam radę się nim dobrze zająć i jak moje życie się zmieni. Strasznie dziwny ten stan - taki wręcz nierzeczywisty
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61757881]Ja już nawet po turecku nie mogę siedzieć jak żyć?!

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Przez tą wspólną popołudniowa 2,5h drzemkę córka dopiero teraz usnela.
Ja nałożylam sobie maseczke z perfecty, nawilżająca, bosko pachnie! No i nie trzeba zmywać, takie lubię!
Pazury w nogach zrobione, do fryzjera jeszcze nie muszę, Bożena ogarnięta z grubsza

Sliweczka kiedy ty idziesz na ten masaż szyjki?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
dzanet to ty możesz z czystym sumieniem już rodzić - jest spora szansa, że będziesz najładniejsza i najbardziej zadbana na porodówce

Uwaga uwaga będę próbowała zasnąć, choć na pewno będzie ciężko ....
Trzymajcie dziewczyny jutro kciuki za nasno i czekam na swoją parę, bo sama rodzić nie chcę
Stary 2016-06-15, 00:12   #3250
Madzia9999
Zakorzenienie

Wpadłam na szybko nadrobilam, jutro napiszę wiecejj
Chudziaszek mocne kciuki za jutro!- czekamy na Wojtusia!

Jadę jutro do szpitala na konsultację do urologa, pewnie z,pół dnia mi tam zejdzie bo lekarza mam po prostu na oddziale łapać Hania z mamą tz zostaję.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 00:28   #3251
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość

Jadę jutro do szpitala na konsultację do urologa, pewnie z,pół dnia mi tam zejdzie bo lekarza mam po prostu na oddziale łapać Hania z mamą tz zostaję.

dla Ciebie za dobre wieści w sprawie nerek i szybkie konsultacje i dla babci, pewnie też się stresuje

chudziaszek my tam mamy jakieś 16m2 minus garderoba, ale dwoje dzieci, więc trzeba się było dobrze zorganizować, także wszystko przed Tobą
Dziękuję za odpowiedź co do emocji przed cc, pięknie to napisałaś
Zaciskam mocno i czekam na wieści
A parę przecież masz, Miqesi się wypycha w kolejkę
Stary 2016-06-15, 03:06   #3252
ania230
Zakorzenienie

Próbujemy uśpić Maje i nic zjadla powinna iść spać

---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:49 ----------

Lezy przy cycku. Ciumka i ciumka.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 04:00   #3253
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:49 ----------

Potrzebuje bliskości mała istotka

Sophia Loren
Stary 2016-06-15, 04:44   #3254
soffinka
Zadomowienie

Cytat:

Moj tak miał w 2 dobie, moze pokarm jeszcze mało treściwy
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 05:30   #3255
Claudette1996
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Ja już na nogach od 3, o 7 wyjeżdżamy, jeszcze w międzyczasie obudziłam się o 1 i strasznie chciało mi się wymiotować, pewnie to od stresu. Stresuję się że ten masaż szyjki zadziała i zacznę rodzić, z jednej strony bardzo bym się cieszyła a z drugiej się boję, ale wiem że mnie i tak to nie ominie, od paru dni mnie tu i tam pobolewa, więc jest nadzieja.
Stary 2016-06-15, 05:40   #3256
fiazo
Zakorzenienie

Chudziaszek kciuki

Madzia kciuki byś szybko ogarnęła kosnultacje

Claudette trzymaj się, może połóż się jeszcze na trochę

Ja nie śpię bo mój synek ma atak kaszlu. Już chyba z 20min mu spać nie daje. Noc była całkiem ok. Nie puszcze go do żłobka bo mi się całkiem rozłoży. Pogoda nie sprzyja. Całą noc pada i nie wygląda by miało przestać

Dziś dużo wizytuje - kciuki za pozytywne wieści z wizyt

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 06:12   #3257
kiara92
Rozeznanie

Witajcie
Dziekujemy za wsparcie i mile slowa :-* przepraszam, ale na razie nie nadrobilam wszystkiego. Wczoraj po 17 przeniesli mnie z sali intensywnego nadzoru na pooperacyjna i o 18 dostalam synka. Jest cudny! ma strasznie duzo ciemnych wloskow, a mialam zgag3 wiec u mnie by sie sprawdzilo. Martwilam sie bo wczoraj maly najpierw nie chcial w ogole ssac, a ja na dodatek nie mam mleka poki co, a pozniej okazalo sie ze jakos mu badania nieprawidlowe wyszly, ale powtorzyli i na szczecie byly juz ok. Gdy przyniesli mi go po badaniach to duzo zwymiotowal, podali mu mm i mu nie podpasowalo, potem chcial juz ssac. O 22:30 wczoraj mialam pionizacje i wzielam prysznic, a dzisiaj na sniadanie sucharki i potem mam znow wstawac i isc pod prysznic. Strasznie sie poce i ciesze sie, ze wzielam 4 koszule to bede mogla sie na spokojnie przebierac. Teraz czekam az przyniosa malego. A wczoraj to ja tez juz prosilam, zeby ktokolwiek mnie zoperowal, ale lekarz dyzurny nie wyrazil zgody (chyba ta pani co Chudziaszkowi robila problemy).

Chudziaszek kciuki za dzisiejszy dzien pewnie popoludniu bedziesz na sali obok lezec
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 06:42   #3258
madzius90
Zakorzenienie

Chudziaszek powodzenia Kochana! Ściskam kciuki i myślami jestem z Tobą !

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość

Madziu!

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja już na nogach od 3, o 7 wyjeżdżamy, jeszcze w międzyczasie obudziłam się o 1 i strasznie chciało mi się wymiotować, pewnie to od stresu. Stresuję się że ten masaż szyjki zadziała i zacznę rodzić, z jednej strony bardzo bym się cieszyła a z drugiej się boję, ale wiem że mnie i tak to nie ominie, od paru dni mnie tu i tam pobolewa, więc jest nadzieja.
Oby masaż zadziałał !

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Witajcie
Dziekujemy za wsparcie i mile slowa :-* przepraszam, ale na razie nie nadrobilam wszystkiego. Wczoraj po 17 przeniesli mnie z sali intensywnego nadzoru na pooperacyjna i o 18 dostalam synka. Jest cudny! ma strasznie duzo ciemnych wloskow, a mialam zgag3 wiec u mnie by sie sprawdzilo. Martwilam sie bo wczoraj maly najpierw nie chcial w ogole ssac, a ja na dodatek nie mam mleka poki co, a pozniej okazalo sie ze jakos mu badania nieprawidlowe wyszly, ale powtorzyli i na szczecie byly juz ok. Gdy przyniesli mi go po badaniach to duzo zwymiotowal, podali mu mm i mu nie podpasowalo, potem chcial juz ssac. O 22:30 wczoraj mialam pionizacje i wzielam prysznic, a dzisiaj na sniadanie sucharki i potem mam znow wstawac i isc pod prysznic. Strasznie sie poce i ciesze sie, ze wzielam 4 koszule to bede mogla sie na spokojnie przebierac. Teraz czekam az przyniosa malego. A wczoraj to ja tez juz prosilam, zeby ktokolwiek mnie zoperowal, ale lekarz dyzurny nie wyrazil zgody (chyba ta pani co Chudziaszkowi robila problemy).

Chudziaszek kciuki za dzisiejszy dzien pewnie popoludniu bedziesz na sali obok lezec
Całe szczęście ze badania jednak ok wyszły!
Ale znam ten stres. U Zuzi w szpitalu przy badaniu słuchu prawe uszko wyszło do ponownego badania. I tak chodziły te pielęgniarki i próbowały je zbadać ale albo się nie dało bo się wybudzala albo nie wychodziło badanie. Tez się nadenerwowalam ze juz może coś nie tak, ale na szczęście na drugi dzień, już wieczorem, chyba za 3 cim podejściem udało się i wynik wyszedł prawidłowy.

Przystawiaj Felusia jak najczesciej do piersi a i mleczko sie pojawi. Na poczatku jest ta siara, nie jest jej duzo ale jest bardzo potrzebna maluszkowi

A co do tego ze tak długo zwlekaj i z cięciem to ryzykowne, bo jakby dziecko w stawiło się w kanał rodny to mogłoby być w każdym momencie za późno na cc

a Wy w tym samym szpitalu będziecie. Ale super, pewnie się spotkacie

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2016-06-15 o 06:44
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 06:45   #3259
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Moj tak miał w 2 dobie, moze pokarm jeszcze mało treściwy
Na pewno za mało tresciwy. Musieliśmy dac z butli trochę. Jutro powinnam mieć juz elektryczne laktator to będzie lepiej. Musze Ja karmin z nakladkami bo mam obolale brodawki a jedna pogryziona

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-15, 06:46   #3260
zabciajs
Zakorzenienie

Jeśli któraś czerwcówka urodziła serdeczne gratulacje średnio teraz u mnie z czasem. Wczoraja minąl tydzień od porodu

Chciałam Was o coś zapytać-karmilam i spalam az do wczoraj z Mała w lozku(przez hemoroidy). Nieraz Mala prezyla sie, czerwienila, wiercila. Wyczytalam, zr normalne. Dziecko sie oswaja z tum ze jego brzuch pracuje. Moment w ktorym sie bidzola zauwazalamni przewojanko i mleczko z piersi znow.
Od wczoraj maz odkryl ze jak tak postekuje i sie jej raczko przutrzuma tak blogo sie czuje. No i wpadlismy, bo zauwazylismy ze nie musi sie prezyc i meczyc.
Probowalismy otulic,pomagalo na chwile bo zaraz sie uwolnila.
I dodam ze zaczelam karmic na siedzaco i Małą wynosze do lozeczka co dla niej jest nowe w nocy.
No i usupia przycycusiu pozbiej znownsie prez czwrwieni I moje pytanoe brzmi czy mam jej pozwalac tak postekac czy ja utulic na lezaco - co dziala na krotko??

I piersi... temat rzeka. Pecznieja ciaglw, mała ani pol nie wypija. Twarde u podstawy kolo pachwiny bo pewie uciska taka wielka i nabrzmiala.
Mam je oprozniac laktatorem. W nocy 2 razy to zrobilam. Ale tak sie nie da. Musze kiedys spac a nie karmienie odciaganie karnienie :/
Stary 2016-06-15, 06:50   #3261
ania230
Zakorzenienie

Pierwsza noc za nami. Jestem nie przytomna. Tz bardzo dużo pomagal. Teraz niech spi jeszcze.

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość

I piersi... temat rzeka. Pecznieja ciaglw, mała ani pol nie wypija. Twarde u podstawy kolo pachwiny bo pewie uciska taka wielka i nabrzmiala.
Mam je oprozniac laktatorem. W nocy 2 razy to zrobilam. Ale tak sie nie da. Musze kiedys spac a nie karmienie odciaganie karnienie :/
U mnie również by siedziala tylko przy cycku...

Pierwszy miesiąc najgorszy jak to wszyscy mówią

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-15, 07:16   #3262
ewka555
Zakorzenienie

Chudziaszek kciuki!
Stary 2016-06-15, 07:16   #3263
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Wszystko bedzie dobrze
Stary 2016-06-15, 07:18   #3264
ania230
Zakorzenienie

Wszystkim dziewczyna tym co urodzily Gratuluję!!! I życzę powodzenia z dzieciaczkami.

Chudziaszek kciuki!!! Będzie dobrze!!!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-15, 07:19   #3265
soffinka
Zadomowienie

U mnie noc super (oby nie zapeszyć) Ignas jadł po 23, o 4.30 musiałam go obudzić i teraz sie karmimy
Walczę z nawałem
Stary 2016-06-15, 07:22   #3266
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie noc super (oby nie zapeszyć) Ignas jadł po 23, o 4.30 musiałam go obudzić i teraz sie karmimy
Walczę z nawałem
to super
My na razie po jednym cycusiu i spimy na jak długo to się okaże.
Polozne stwierdziły ze Maja na silna chęć ssania dlatego ciągle językiem mieli.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-15, 07:23   #3267
soffinka
Zadomowienie

Chciałabym wyjsc dzis na 1 spacer. To jest 5 soba Ignasia i nie wiem jak go ubrać. W domu ma body na krotki rękaw i pajacyk
Na dworzu ma dziś być 25 stopni
Stary 2016-06-15, 07:27   #3268
ania230
Zakorzenienie

Z ubraniami normalnie mam jaja no 50 sa za male a 56 za duże. Brak 52 :/ i kombinuje jak mogę.

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Dziewczyny czapeczki w domu zakladacie dzieciaczkom?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-15, 07:34   #3269
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym wyjsc dzis na 1 spacer. To jest 5 soba Ignasia i nie wiem jak go ubrać. W domu ma body na krotki rękaw i pajacyk
Na dworzu ma dziś być 25 stopni
Ja ubieram w pajacyk zwykly bawełniany taki jaki ma ubrany po prostu w domu i cienkw bluze plus czapeczka otulam pieluszkka bambusowa i kocyk.

Cytat:
Z ubraniami normalnie mam jaja no 50 sa za male a 56 za duże. Brak 52 :/ i kombinuje jak mogę.

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Dziewczyny czapeczki w domu zakladacie dzieciaczkom?
Bez czapki. W szpitalu u mnie nie zakladali w domu też ani razu nie ubralam. Tylko na dwór

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

My w domu ubieram pajacyk albo body dlugi rekaw i rajstopki to jedyne ubranka 50 polspiochy sa na mała za dużeskarpetki też wiec pajacyki się super sprawdzają.

Sophia Loren
Stary 2016-06-15, 07:38   #3270
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsza noc za nami. Jestem nie przytomna. Tz bardzo dużo pomagal. Teraz niech spi jeszcze.

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

U mnie również by siedziala tylko przy cycku...

Pierwszy miesiąc najgorszy jak to wszyscy mówią
U mnie wlasnie za duzo tego mleka, a mala je nie duzo w dluzszych odstepach. I piersi bola, twarde jak kamien, nie da sie nawet przekrecic w nocy:/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości