|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
Pokaż wyniki sondy: | |||
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% | |
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naturalne maseczki domowej roboty. Domowe maseczki
Łączę z istniejącym już wątkiem na ten temat. Proszę, przed założeniem nowego wątku skorzystać z wyszukiwarki i dopisywać się w istniejącym już wątku. Dbajmy o porządek na forum.
![]() |
![]() |
#392 |
Zadomowienie
|
Dot.: kosmetyki z kuchni
u[ [pdnosze bo swietny watek przyda sie pare pomysłow na jutrzejszy babski wieczor
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
hej mam do was pytanie co do maseczki z oleju rycynowego cytryny i zołtka (maseczka na włosy) nie iwecie moze czy ona przyciemnia włosy bo jestem bondynka i nie chciałabym zmienic koloru prosze was o pomoc i w miare mozliwosci szybka odpowiedz bo babski wieczor tuz tuz
pozdrawiam
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
zrobiłam wspominaną tu maseczkę cebulową i muszę powiedziec, że jest swiena-naprawdę widac różnicę, a najbardziej podobają mi się zaróżowione policzki i cera jest naprawdę taka promienna
![]()
![]() |
#395 |
Zadomowienie
|
ja dzis zrobiłam wpsomniana tu płukanke do włosow z siemienia lnianego tylko ze pozniej ja tez spłukałam i moje włosy sa przesliczne!!pieknie lsnia i sa miekkie mam krecone wiec loki ładnie sie pozwijały
poza tym polecam tez maseczke z zołtka, olejku glicerynowego i cytryny naprawde działa!!a dopiero drugi raz robiłam!
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki Domowej Roboty
up
Znacie jeszcze jakieś domowe sposoby? ![]() Znalazłam fajną stronkę z przepisami na miodowe domowe kosmetyki ![]() http://www.pasieka.rostkowski.info/k....html#historia
Edytowane przez agata244 Czas edycji: 2007-08-27 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
Dot.: Naturalne maseczki domowej roboty. Domowe maseczki
up, up
Dziewczyny, macie jeszcze jakieś tajemne przepisy na maseczi którym zechciałybyście się podzielić? ![]()
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
Dot.: domowe peelingi....
Jaki stary wątek
![]() ![]()
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
Proponuję głównie sól i cukier, po kawie zapchał mi się odpływ od prysznica ... i była katastrofa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
BAN stały
|
A jak się wykonuje takie peelingi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
ja polecam sół lub kawe, cukier nie ma zadnych dobroczynnych wlasciowsci dla skory a sól jak najbardziej
![]() Ja robie tak! Sól mieszam z zelem do kąpieli ale już w raczce i odrazu masuje cale cialo biore ytyle soli ile trzeba by cale cialo wymasowac..potem prysznic i balsam. z Kawa robie podobnie lecz nie uzywam do tego żelu, uzywam go dopiero po wymasowaniu i spłukaniu ciala z kawy.. inni uzywaja do tego płatków owsianych ![]() ja np łączyłam też sół z kefirem lub jogurtem naturalnym
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
Domowe maseczki do cery tłustej ze skłonnościami do zaskórnikó
Ostatnio mam straszne problemy z cerą (nie wiem, czy to przez stres?) i mam na twarzy pełno małych krostek, ciemnych zaskórników, rozszerzone pory... świeci mi się strefa T, szczególnie czoło
![]() szukam jakiś przepisów na domowe maseczki, które pomogłyby mi uporać się z problemem. znalazłam już w wyszukiwarce przepis na maseczkę aspirynową i mam zamiar wypróbować. słyszałam też że dobra jest maseczka z glinki i drożdży,ale nigdzie nie mogę ich znaleźć? Może zbierzmy wszystkie domowe maseczki do cery problemowej w tym jednym wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Raczkowanie
|
Dot.: Domowe maseczki do cery tłustej ze skłonnościami do zaskórnikó
Proponuje wybrać się na oczyzczanie twarzy do kosmetyczki, ponieważ te maseczki nic Ci nie pomogą.
![]() |
#404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak sądzisz? Słyszałam, że już odchodzi się od oczyszczania twarzy u kosmetyczki czyli mechanicznego wyciskania pryszczy i zaskórników... (bo takie masz na myśli prawda?), bo później grozi mi jeszcze gorszy wysyp ![]() wolalabym jednak spróbować delikatniej, a masz jakieś złe doświadczenia z maseczkami? jakich próbowałaś? jaką masz cerę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
ja już sama nie wiem co robic :/ coraz więcej mam wągrów i rozszeżonych porów.... stosuje tonik i żel nivea young i zazwsze mi jakos pomagało a teraz to jest coraz gorzej
![]() ![]() POMOCY! HELP! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#407 |
Przyczajenie
|
Maseczki to chyba nie katowanie cery?
![]() Od siebie polecam Ci: 1. Maseczka z zielonej glinki - koszt ok. 5 zl w aptece 2. Maseczka z drozdzy - rozkruszamy troche drozdzy, dolewamy odrobinke mleka i mieszamy, az powstanie papka 3. Maseczka z aspiryny - kilka tabletek aspiryny (nie musujacej!) skrapiamy woda, a kiedy juz sie rozpusci dodajemy odrobine smietany, jogurtu lub nawet zwyklego kremu i nakladamy na twarz (ten krem jest po to zeby maseczka 'trzymala' sie na twarzy) 4. Maseczka z ubitego białka - zamyka pory 5. Świetna maseczka z rossmanna za ok 1-1,5zł firmy Rival de loop chyba z ogorkiem ale nie widze jej juz na polkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za info ![]() Ja kiedyś byłam u kosmetyczki na oczyszczaniu twarzy, było to bardzo dawno, w sumie wspomnienia mam i dobre i złe. Minusem jest to, że po zabiegu ma się całą czerwoną twarz i przez 2 dni nie można się w ogóle pokazywać ludziom. Trzeba stosować jakieś preparaty na gojenie itp. Plus to rzeczywiście spokój z wypryskami na dłuższy czas. Ale mechaniczne wyciskanie zanieczyszczeń powoduje powstawanie nowych ![]() Może spróbuję znów, jak będę bardzo zdesperowana... Tymczasem... Macie jakieś ciekawe przepisy na domowe maseczki? Testuje na razie maseczkę z aspiryny no i nie widzę powalających efektów jak na razie (ale nie ma się czego spodziewać po 1 użyciu...), jedynie co zauważyłam, to że cera jest dużo jaśniejsza po użyciu maseczki. Aha, stosuję też tonik pichtowy, na początku działał rewelacyjnie i w 3 dni wyleczył mi wszystkie "nieczystości" na twarzy, teraz chyba przestał działać... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
No właśnie w tym problem, że ja W OGóLE nie jem słodyczy (po prostu nie przepadam). Jedynie "od święta"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli dużo uzbierało Ci się "tego" na twarzy,to maseczki zbyt wiele nie zdziałają.Proponuję udać się do kosmetyczki.Ja chodzę regularnie i stan skóry znacznie się poprawia,tzn częstotliwość pojawiania się niespodzianek stabilizuje - zmniejsza się.To Ci bardziej pomoże. Ach,a co do maseczek.... To, glinka zielona pomaga-tzn zasusza troche,jak stwierdziła kosmetyczka,ale na dłuższą metę nie jest skuteczna.Stosuje ją od ponad roku.. i hm, efekty symboliczne.Taka maseczka do kupienia jest w aptekach,cena ok 5 zł. Drożdze- ponoć działają, a zamiast cackania sie z robieniem maseczek z wykorzystaniem tego składniku,to chyba lepiej zainwestować w gotowe drożdzowe produkty.
![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
a ja zamiast kosmetyczki polecam dermatologa
![]() a co do maseczek taka z płatków owsianych jest fajna ![]() ![]() Edytowane przez panna malowana Czas edycji: 2007-12-26 o 23:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dermatolog-też fajna sprawa. Ale oczyścić twarz trzeba,a zrobi to profesjonalnie-kosmetyczka. A poza maściami,maseczkami i oczyszczaniem-czyli atakowaniem skóry od zewnątrz, należy dbać także od wewnętrznej strony.Polecam tabletki caplitivit czy jakoś tak... lub skrzyp....
![]() |
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
biorę ostatnio capivit sun, by moja cera nie była taka szara. i rzeczywiście działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Dermatolog owszem fajna sprawa o ile trafisz na dobrego specjaliste.. tak samo z kosmetyczka. Mozesz trafic to jakiejs niedouczonej pani, która zamiast pomoc zniszczy ci skore jeszcze bardziej.
Co do maseczek to niektore kosztuja grosze wiec czemu nie sprobowac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Raczkowanie
|
Dot.: naturalne maseczki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
odkrylam fajna maseczke kolastyny sciagajaca.
u dermatologa bylam ale trudno trafic na dobrego specjaliste, zapisala mi drogie leki ktore nic nie pomogly i tylko wyrzucilam pieniadze w bloto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
Mialam ten problem! podkreslam MIAŁAM
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#419 |
BAN stały
|
Ja stosuję zielona glinkę, ale nie Argiletz, tylko Argital, codziennie na parę minut pod prysznicem i pozbyłam się świństewek
![]() używam też myjków bez SLS i to po nich zauważyłam poprawę po raz pierwszy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Apteka? Czy może w zwykłej drogerii równiez jest dostępny? Pytam bo pierwszy raz słysze o takim czymś ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.