|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Olutka, dzisiaj faktycznie szybko. Ale lekarz czekał do 10 ruchów na ktg i odpuszczał. Za tydzień kazali mi na 7:45 przyjechać :-o
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co zapakowalyscie do torby do samego porodu? Ogarnia mnie czarna rozpacz i proboje to wszystko upchac jakos 😂
Na sam porod i zaraz po: -koszula do porodu -recznik -pajac i pampek dla mlodego -przekaski -woda Cos jeszcze? |
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mi się przypomniało, że nie mam klosza na lampę u Stasia... Ciągle wisi tam różowy abażur czy jak to się tam nzywa, ale pora by to wymienić... Tylko na co??? Kolejny dylemat mam...
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Klapki, gumką do włosów, woda termalna jak chcesz.
|
#396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojoj... Korki czuję o takiej porze :/ czy na tej trasie małe ryzyko? Cytat:
Jak ja swoją będę pakować to do tej dam klapki prysznicowe jeszcze i wodę termalną na pewno, może jeszcze pomadka do ust? |
||
|
|
|
#397 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja też mi życzyła powodzenia ale nie utuliła Powiedziała żebym jej wstydu na porodówce nie zrobiła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy TP? MamaNiny gratuluję pięknego KTG ![]() Ja dziś pierwszy raz od baardzo długiego czasu przespałam całą noc bez pobudek do wc, dopiero po 6 poszłam i spałam prawie do 9tej! Odpaliłam tej nocy nawilżacz powietrza to może on mi pomógł w dobrej nocy, bo i pić mi się nie chciało specjalnie ![]() Ja już po zakupach w biedro, w koszyku wylądowały pieczarki, ser i długa bagietka - chyba nie muszę mówić czemu mnie naszła ochota na Zapieksy?! :P |
||||
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie zjadłam śniadania bo mi się nie chce robić. Len level hard. Jeszcze mnie mąż wkurzył bo oznajmił mi ze jedziemy w czwartek na mecz do znajomych, tylko tak się składa że ja nie mam ochoty a on już się umówił...
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Koszula po porodzie? (Nie wiem kiedy jest ta chwila na umycie się: D) klapki, pas startowy też chyba?
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
MISIA, ale sunia dała Ci w kość hehe ale jak można się gniewać na te psie oczy..
Ja się trochę boję jak moja labradorka zareaguje na niemowlę boję się, że będzie szalała i będę musiała ją chować przed małym A mój spokój..chyba tyle w tej ciąży przeszłam, że już końcówka była wyczekana, po tych wszystkim mam mój Skarb który mi wynagradza wszystko. ANANKA, informuj jak po wizycie. A synek będzie dziś już ze mną, czekam aż mi go przywiozą MAMANINY, super, że ktg wyszło dobrze! KAMA, no i dobrze, utarłaś im nosa Gratuluję! Musisz być bardzo zadowolona, zasłużyłaś INKA, ta miłość rośnie z dnia na dzień, u mnie nie było wielkiego bum!, ale to jest cud mieć taki Skarb. Zresztą niedługo sama będziesz tulic swoje dzieciątko, co Ci będę prawić
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie podobnie, wieczorem jak córka pójdzie spac oboje padamy :/ Ja właśnie śniadanie wcinam i jadę na badania, ktg i usg. Noc miałam straszna budziłam się kilka razy i spac nie mogłam.
|
|
|
|
|
#404 | ||||
|
Zadomowienie
|
Czesć, w dwupaku!
Obudził mnie dzisiaj telefon od siostry tż z pytaniem kiedy pęknę... Już się zaczyna ![]() kamila, co do sprzątania - rozumiem Cie w 100 % W domu z 2 kotami nieogar robi się dosłownie sam Ja jeszcze mieszkam przy ruchliwej ulicy, to nie dość, że mam mnóstwo kłaków Leona na ciemnych meblach, to przy otwartych oknach się mega kurzy. Ale już szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie sprzątania codziennie sama. I co z tego, że niby jestem w domu i mam na to cały dzień ? jak mam dobry dzień to wysprzatam wszystko, zrobie dwudaniowy obiad, sałatke i ciasto. Ale jak mam gorszy (tak jak wczoraj) to nie ruszyam palcem niczego, zwłaszcza, że tż powiedział, że posprzata po kolacji, wiec jak rano weszłam do kuchni to mnie ☠☠☠☠☠☠☠ec strzeli że ze zlewu się wysypuje. Zorganizowałam sobie dzień tak, że siedziałąm pół dnia w łazience, drugie pół w sypialni, wyszłam krótko przed powrotem tż i jak wróciłam to było wszystko wysprztaane Wiem, że Ci go szkoda, jak wraca zmęczony z pracy, ale wyobraź sobie teraz siebie za kilka tygodni. Siedzisz cały dzień w domu z dzieckiem, wraca tż z pracy i.... zasypia? Nie idzie do małego, nie pomaga w niczym ? raz, że byłoby mi mega przykro, a za chwile bym się nieźle wkur*&^%$! Jeżeli ani tż, ani siostra nie widzą nieporządku, albo potrzeby Ci pomóc to trzeba im mówić, mówić i jeszcze raz mówić o wszystkim, bo za parę mcy się zapętlisz w tym wszsytkim i nic dobrego z tego nie będzie. Ja mojemu odkąd jestem na l4 powtarzam, że dostałam l4 żeby odpoczywać w domu a nie pracować ciężej niż w pracy i ma mi pomagać we wszsytkim i się przyzywyczajać, bo za chwilę do tego dojdzie bobo i nieprzespane nocki. Powoooooooooli coś zaczyna do tej łepetynki wpadać Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakaś szmatka do ocierania twarzy? Papcie do dreptania? Klapki pod prysznic
|
|
#405 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podkłady poporodowe podkład na łóżko żel pod prysznic/do higieny intymnej Cytat:
![]() Zjadłabym zapiekankę, ale mam jeszcze pizzę, więc nie będę robić. Ciasto z truskawkami zaraz machnę ![]() Zapisz
|
|
#406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1wsza torba: koszula do porodu, dwie koszule i dwa staniki do karmienia, szlafrok, 2 pary klapek, ręczniki, wkładki laktacyjne, majtki jednorazowe siateczkowe, ładowarka do telefonu, picie z dziubkiem, biszkopty, batoniki musli+kosmetyki (mam dużą kosmetyczkę, więc kremy dla Małego i chusteczki też mi się zmieściły) 2ga torba: 3 tetry+ higieniczne- podkłady na łóżko, pasy startowe, Pampersy, ręczniki papierowe |
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Confused, super, że Antoś już dziś będzie z Tobą!
Aclerya, powodzenia na badaniach! |
|
|
|
#408 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój tż przyjechał o 2 w nocy o 7 pojechał do biura, wrócił wypił kawę i tyle go widziałam. Może wróci w sobotę jak się nad nim zlitują. Idę se poryczeć z milką oreo w dłoni Edytowane przez aglo_mammy Czas edycji: 2016-06-15 o 11:18 |
||
|
|
|
#409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale to sie zaklada juz na sali porodowej czy poporodowej? Bo to wszystko mam w torbie na pobyt i nie wiem czy wziac jedne majty i pas startowy czy nie |
||
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
A recznik do porodu duzy czy maly?
|
|
|
|
#412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kąpać się poszłam po kilku godzinach, wcześniej nie pozwolili. Teraz rodzę w innym szpitalu, więc nie wiem, jak będzie, ale myślę, że podobnie.
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile prześcieradeł do łóżeczka macie?? Ja nie wiem ile kliknąć, 2 czy 3? Oprócz łóżeczka mamy kołyskę i w nocy będzie spać w kołysce, w dzień w łóżeczku i nie wien
|
|
|
|
#414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Milkę Oreo też bym zjadła ![]() Zapisz
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
Aglo
![]() mam 3 prześcieradełka i 1 do wózka
|
#416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#417 |
|
Przyczajenie
|
Samo z siebie nic sie nie pobrudzi
|
|
|
|
#418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To moja lista: Dla mamy: - [x] 2 lub 3 koszule - [ ] Klapki pod prysznic - [ ] Biustonosz do karmienia - medela - [ ] Dwie koszulki do karmienia hm - [x] Majtki poporodowe siateczkowe - [x] Paczka podpasek - [ ] Woda w aerozolu / termalna - [x] 2 ręczniki - [ ] Ładowarka do telefonu - [ ] Woda niegazowana - [x] Pomadka do ust (lanolina) - [x] Ciepłe skarpety - [x] Podkłady na łóżko 60x60 - [x] Wkładki laktacyjne - [x] Kubek, sztućce - [x] Gumki do włosów i szczotka!!! - [ ] Tantum rosa? |
|
|
|
|
#419 |
|
Rozeznanie
|
CWK te z IKEI foremki są fajne, u nas się sparwdzają na lody owocowe
o takie pyszności wychodzą z nich (zdj niżej)Confused super że czujesz się już tak dobrze! brawo mamuśka, nie poddawaj się z kp, zaraz wszystko się rozchula nutik mąż się stara i to widać super że tak Ci pomaga i masz w nim tyle wsparcia.kama_pas no i pięknie ! gratulacje ![]() Ciekawe jak Mezzaluna po nocy z Rozalką? Oby już dochodziła do siebie... A ja melduję się po wizycie. Niestety dołączam do grona kobietek z dodatnim gbs Dzisiaj nie dowiedziałam się za wiele, poza tym że szyjka się skraca, że dalej mam się mocno oszczędzać i wytrzymać chociaż do poniedziałku?! Jutro idę na usg więc proszę o kciuki! A w piątek mam wizytę u prywatnego gin, więc zobaczymy...
13.02.2016 narzeczona ![]() 11.07.2016 It's a girl !! Edytowane przez Dreamer9o Czas edycji: 2016-06-15 o 11:32 |
|
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
Mam 2 przescieradła do łóżeczka i zero do kołyski 😕 widzialyscie gdzieś fajne do kołyski/wózka?
Powinnam się już przyzwyczaić do tych wyjazdów tż ale co kilka miesięcy mam fazę wkurzenia i bezsilności na to że ma taką pracę. Chciałbym żeby codziennie był w domu jak inni ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Dreamer - uaaa z czego lód? Dziwna ta twoja wizyta. Dobrze ze jutro druga. Trzymam kciuki ✊ ja też jutro wizytuje |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

dziecko idealne :p

Kiedy TP? 

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Jutro idę na usg więc proszę o kciuki! A w piątek mam wizytę u prywatnego gin, więc zobaczymy...