|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że u Ciebie gorsze samopoczucie jest tylko chwilowe i humor Ci się poprawi. W ciąży chyba często są takie smuteczki...Na pewno sobie dobrze poradzisz ze wszystkim. ![]() Cytat:
Tym bardziej, że mój syn też się zapowiada raczej mały.Byłam u lekarza rodzinnego po drugie skierowanie do diabetologa - bez problemu je dostałam. Odebrałam sobie też paczkę z jakimiś drobniejszymi rzeczami wyprawkowymi, m.in. przyszedł ten biustonosz do karmienia z Babyono. Wydaje się fajny, z rozmiarem trafiłam - póki co.
|
|||||
|
|
|
#4622 | |||
|
Zakorzenienie
|
DobraDusza śliczne zakupy! Witam w gronie posiadaczy torby skip hop
Cytat:
Wiesz, mój od 1 czerwca ma tą robotę. Nie może się wychylać. Ma w zasadzie dobrego szefa, ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy Pocieszam się, że ostatni tydzień lipca TŻ będzie w domu i może uda się urodzić ![]() Cytat:
Oj tam, dużo kobiet ma GBSa +, więc nie ma co się zbytnio przejmować. Dostanie się antybiotyk przy porodzie i tyle ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() 2. Szerokie pieluchowanie dopiero gdy ortopeda po podaniach zaleci. Spróbować możesz tą oliwką Jak ze wszystkim - musisz zobaczyć czy Tobie podpasuje i nie uczuli
|
|
#4623 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie biorąc pod uwagę, że w razie sytuacji awaryjnej ojciec może mnie wieźć do szpitala, to możemy TŻa odebrać po drodze, bo pracuje w tej miejscowości, co szpital wybrałam - jakieś 65 km od nas ![]() Jeszcze o tym nie myślę, bo wpadam w panikę od razu ![]() Cytat:
W sumie do teraz nie wiem jakim cudem, temat ucichł w pewnym momencie i tyle Płakać z tego powodu nie będę, bo w sierpniu 2014 też mieliśmy parapetówkę ![]() Cytat:
) małe zboczenie w kwestii jakości wykończenia wnętrz i tego typu rzeczy. Z moich obserwacji wynika, że tych angielskich fachmanów to bym na kopach wyniosła z remontowanego miejsca Toż to ja bym to lepiej zrobiła, ściany tak wyszpachlowane, że jak miałam okazję się pouczyć (szpachlowałam ściany kilka razy ) , to mi to lepiej wychodziło. Rozwiązania niektóre takie, że zabiłabym każdego, kto by mi na coś takiego u mnie wpadł Tak więc w sumie to chyba zdanie na temat angielskich budowlańców mamy bardzo podobne ![]() Właśnie dlatego, żeby nie za dużo rozmyślać odkładam niektóre rzeczy w nieskończoność. Jakoś przerażają mnie nadal niektóre sprawy związane z porodem i przede wszystkim tym wszystkim, co po porodzie. Staram się za dużo nie myśleć, bo to się kończy prawie że histerią. A u Ciebie jeszcze dodatkowo ta przeprowadzka Cytat:
i ogólnie diabeł wcielony, jest tak rozdziadowiona przez mamę i ciotki, które się nią zajmują jak matka w pracy, że głowa boli momentami. No i podpatruje wszystko od starszej, więc ma się od kogo uczyć - nie tylko tych dobrych rzeczy , coś tam trochę tylko naświruje, ale młodsza to jest strasznie nadpobudliwe dziecko i jest milion razy odważniejsze, jak coś nowego - to trzeba to od a do z zbadać, ciekawska, nieostrożna (że to dziecko się jeszcze o własne nogi nie zabiło, to ja się czasem dziwię ), zupełne przeciwieństwo. Cytat:
![]() Bodziaków na krótki/długi rękaw (w rozmiarach tak 56-64) mam minimum 50 sztuk , przypuszczam nawet, że więcej Tak więc mam na pewno, dopiero po dokończeniu sypialni będę dokładnie wiedzieć.Cytat:
, ale niestety nie mogę sobie na to pozwolić i po roku powrót - oby nie na stare śmieci tylko w jakieś nowe miejsce. Kilka osób to już bulwersa załapało, że jak to tak po roku, a co z młodym zrobię - jak to co?, do żłobka pójdzie, life is brutal. No chyba, że mi będą płacić za siedzenie w domu, w co szczerze wątpię, to wtedy chętnie nigdzie się nie będę wybierać. Co do siedzenia na l4 - tak szczerze nie znosiłam mojej pracy, że odliczałam minuty do skończenia ostatniego dnia w niej. I już kilka razy wpadłam w histerię skończoną płaczem, że nie chcę tam wracać ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4624 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niesamowite jak niektóre kobiety podchodzą do bycia matką, macierzynstwa i dzieci zrobily sobie dzieciaka od tak i sie nie przejmują, nosz rece opadają. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja mam takie napady deprechy dosc czesto, zamykam sie przed swiatem i rozmyslam. Moze za duzo. Nawet jak jest TZ to nie potrafię z nim ostatnio rozmawiać bo nie che go zamęczać moimi wywodami ze jest mi żle. Jeszcze zacznie sie martwić a i tak ma teraz zbyt duzo na głowie. Nadal boli mnie ten punkt z prawej strony przy zebrach, nasila sie w ciagu dnia. Strasznie denerwuje. Na szczescie maluch rusza sie dosc intensywnie wiec tak bardzo mnie to nie martwii. Czuje ze ma coraz mniej miejsca bo jak sie przesuwa to caly brzuch mi chodzi, az dech zapiera.
|
|||||
|
|
|
#4625 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne zakupy..a kocyki z colorstories są prze-cudne Cytat:
ja bym mogła 17tego bo mam imieniny,ale dostosuje się do Tiji.. Cytat:
to już niedługo wszystkie będziemy to mieć..a niedawno jak czytałam to lipcówki miały to pobierane i się zastanawiałam co one takie wyluzowane przed porodami.. Cytat:
![]() to chyba bardzo zdrowe 2w1-mięso i warzywa.. ja też mam ten stanik z babyone,najpierw mnie przeraził swoim wyglądem i wygląd moich piersi w nim,ale wygoda wygrywa.. |
||||
|
|
|
#4626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tez bym wolala Bydgoszcz
ale juz doczytalam, ze wolisz Tz niz mame i w sumie sie nie dziwie tylko u mnie mam nadzieje na porod zaraz na poczatku sierpnia, to najpierw moj odbierzesz a potem za Twoj sie wezmiesz ![]() Cytat:
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie na szczęście rzadko deprechy łapią, ale jeśli już, to od razu kilkudniowe i konkretne... Też odczuwam coraz mniejszą ilość miejsca, wczoraj mi gdzieś się młody uwalił przed snem w taki sposób, że normalnie mnie dusiło. Oddechu nie mogłam złapać, tak mnie gniótł Dopiero jak się przekręcił, to mogłam normalnie oddychać, a już miałam takie duszności, że na zmiany gorąco i zimno, w głowie to mi się tak kręciło, że myślałam, że zemdleję za chwilę - też leżałam już gotowa na sen i nawet TŻowi nie pisałam, bo na nocki w tym tygodniu chodzi i nie chciałam go denerwować, a czułam po prostu, że mnie młody gniecie Powierciłam się chwilę, obudziłam (bo się cwaniak chyba tak uwalił do snu, matkę chciał uśmiercić poprzez uduszenie ) go zmianami pozycji do spania i powierzgał chwilę i było już ok. No ale momentami to jest po prostu porażka jakaś. Po 20.06 będę miała czereśnie od dziadka w ilości jaką sobie zażyczę, więc nawet na ceny nie patrzę Mama wczoraj gdzieś kupiła jak akurat u nich byłam i były takie średnie A truskawek to już u nas prawie nie ma, tak sucho
Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-06-15 o 12:18 |
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Karta ciąży mi sie skończyła. Brak miejsca na wizyty.
|
|
|
|
#4630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tylko proszę mojego dziecia, by nie zechciało mu się wychodzić w sobote, bo niestety w sierpniu mój TŻ ma 3 śluby... i jak w każdy inny dzień da rade przyjachać, tak niestety w sobote ślubną nie ma opcji z wiadomych względów... :P więc mała musi się zmobilizować i wychodzić na początku któregoś tygodnia :P
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
Z okazji imienin stawiam wszystkim soczek/bezalkoholowe, 0% piwo, co tam kto woli Ponadrabiam wieczorem bo idę świętować
|
#4632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz tyle za mna chodzi :PNo i wszystkiego naj, taka ze mnie egoistka, ze musialam to do posta dopisac, wybacz... **
Dbam o siebie! ![]() Mani hybrydowy <3 Edytowane przez asicuha Czas edycji: 2016-06-15 o 12:59 |
|
|
|
|
#4633 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja urodziłam 29.08, do domu wyszłam 1.09, a na pierwszy spacer 4.09, 6.doba życia. Tego dnia zdjęli mi szwy i stwierdziliśmy, że już spoko można się ruszyć. Po co pielucha między nogi? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4636 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ze względu na rozstaw bioderek.Nam nikt nie zalecał. Usg bioderek było w porządku, więc myslę że najlepiej posłuchać lekarza i jego opinii. ![]() Młoda jedynie miała napięcie mięśniowe, więc dodatkowo Ją rehabilitowaliśmy. Cytat:
Ale przy 1 dziecku dla mnie był to dodatkowy stres, że znowu coś nie tak ![]() Cytat:
![]() nie zjadłabym ... ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
To ja również Mohito bezalkoholowe ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
A ja obchodzę i urodziny i imieniny
Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2016-06-15 o 13:32 |
||||||
|
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poproszę 0% piwko ![]() Ja też Wstawiłam pranie młodego (jakieś tam pojedyncze rzeczy, które kolorystycznie do niczego nie pasowały ) i kurna zaczęło padać
|
|
|
|
|
#4638 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() gratuluję zakupów. Wyglądają na bardzo porządne i kolory bardzo mi się podobają!! Cytat:
Właśnie czytałam same superlatywy o tych odplamiaczach. Na pewno się przydadzą ![]() Cytat:
Cytat:
Ciekawe czy po urodzeniu też będzie tak fikać. Cytat:
my niestety nie mogliśmy zwlekać, bo i tak przekładałam deklarację o tydzeń później niż sobie życzyli. Zobaczymy jak to będzie no i tak jak pisze Florencee, fajnie że blisko Cytat:
nie może się pewnie zdecydować jak mu wygodniej. Współczuję kiepskiego nastroju... myślę że każda z nas ma czasem takie dni no ale po każdej burzy wychodzi słońce więc może być tylko lepiej ![]() Cytat:
Czkawkę odczuwam jako rytmiczne puknięcia.. Raz intensywniej, raz mniej, zależy jak Tosia jest ułożona. pewnie poczujesz niedługoCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Krefetko, spóźnione życzenia z okazji rocznicy
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-06-15 o 13:52 |
||||||||||
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety truskawek wyslac sie nie da. Talantea nie jesteś jedyna. Moj mąż już przeżył wieczory pt. A co będzie jak się z Bobo nie polubimy? A co jak będę zmęczona? A wiesz że dzisiaj rano to samo sobie pomyślałam. Ze Bobo będzie miało najlepszą mamę, jedyną i żadną inną. |
|
|
|
|
#4640 |
|
Raczkowanie
|
Mała ma po raz trzeci dzisiaj czkawkę. Chyba idzie na rekord..
|
#4641 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4642 |
|
Raczkowanie
|
Fanta wszystkiego najlepszego
![]() Dziewczyny gonicie i zaraz sie okaze ze trzeba bedzie zakladac nowy watek. Dzis przyszla mi paczka z gemini, na szczescie cala, w sumie to pare pierdół, jeszcze czekam na paczke z allegro ale to pocztexem wiec pewnie listonosz mi ja przywiezie niewiadomo kiedy:/ |
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I TŻ też jest takiego zdania i choćbym nie wiem co gdzie się dowiedziała i usłyszała, to on mnie z domu po prostu z młodym prędzej nie wypuści - a będzie miał możliwość dopilnowania tego, bo 2 tygodnie po porodzie spędzi ze mną w domu.
|
|
|
|
|
#4644 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do wszystkich które maja zwierzęta. Zauważyłyście zmiany w zachowaniu zwierzaków? Mój kocur jakoś nigdy wylewny i uczuciowy nie był ale zawsze trzymał sie w mojej okolicy. Obserwował mnie z drapaka, łaził do łazienki przebywał w tym samym pokoju co ja ale zawsze na odległość.
Od jakiegoś czasu zauważyłam ze stał sie bardziej namolny. Kładzie sie mi w nogach, pcha sie w okolice brzucha, pomrukuje gdy leży obok mnie i dziecko kopie, jak idę spać kładzie sie albo zaraz obok łóżka "z mojej strony" lub kładzie sie pod łóżkiem "pode mną". Ogólnie od jakiegoś czasu mam wrażenie ze mnie pilnuje lub śledzi nawet do kuwety chodzi gdy ja idę do toalety...Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
#4645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to imieninowe całusy przesyłam ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4646 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł dla Esika transporter i drapak. Chłopak był tak przejęty rozpakowywaniem, że zasnął i nawet raz nie zadrapał
Jeszcze czekam na przesyłkę z zooplus. Asia my się umawiamy na wspólny poród, jednego dnia Gorzej jak wda się w ojca i będzie miała ponad 4kg Fuuj to coś szynko-warzywne-coś Mogą w szpitalu uznać za nieaktualny, więc wygodniej zrobić w "dobrym" terminie żeby jeszcze nie mieć z tym problemu ![]() Ulala U mnie w takich sytuacjach wycina się rubryczki z nowej karty ciąży i doczepia do starej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale milutko Twój się zachowuje
|
|
#4647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musze sie ustawic
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Maksymalnie do 11 sierpnia
Ja lubię parzystę liczby, więc może 4 sierpnia?
|
#4649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do 11 to z kolei mi za dlugo, nie chce przenosic az tak
|
|
#4650 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez urodziłam sie w 35 tygodniu i wszystko ze mną ok
Czereśnie u mnie po 12zl Dopiero wstałam Idę robić zupę i na 17 na SR nadrobię Was pózniej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

Mam nadzieję, że u Ciebie gorsze samopoczucie jest tylko chwilowe i humor Ci się poprawi. W ciąży chyba często są takie smuteczki...

Dobrze, ze kurier to znajomy to jest świadkiem, że dostaliśmy już uszkodzoną paczkę.. Najważniejsze, że apteka odda nam pieniądze, a reszta nas nie interesuje.. bo właściwie my nie możemy odpowiadać, za zaginięcie paczki, uszkodzenie
Zamówiłam 4 body z krótkim i 2 z długim na 56.. chyba starczy
Ostatnio rozmawiałam z mężem i dowiedziałam się, że jego wizja mojego siedzenia z dzieckiem po porodzie różni się od mojej.... on myślał, że ja do 3 roku życia będę z młodym siedzieć.... a ja ten rok bym chciała posiedzieć... ale biorę pod uwagę, fakt, że w pracy może zwolnić się etat za pół roku....

**

Wyglądają na bardzo porządne i kolory bardzo mi się podobają!!
I TŻ też jest takiego zdania i choćbym nie wiem co gdzie się dowiedziała i usłyszała, to on mnie z domu po prostu z młodym prędzej nie wypuści - a będzie miał możliwość dopilnowania tego, bo 2 tygodnie po porodzie spędzi ze mną w domu.
nawet do kuwety chodzi gdy ja idę do toalety...