Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-15, 09:36   #1201
fablous
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Uff udalo sie mala polozyc i teraz nie wiem czy drzemac z nia czy robic obiad

Rozmawialam z lekarzem te bakterie coli to nie patogenne ale dalej mam podawac probiotyk.

Ile trwa ten pierwszy skok? Jutro jedziemy do rodzicow i nie wiem na co sie szykowac

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
U nas trwał pół dnia, po południu już nie było śladu marudzenia Za to do południa wszelkie możliwe objawy skoku, dokładnie w dniu kiedy kończyła 5tyg

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 09:38   #1202
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Manu, około tygodnia
Uhh to bedzie ciezki wyjazd :/

Ten maly pedraczek juz sie wierci, chyba nici z moich planow.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
U nas trwał pół dnia, po południu już nie było śladu marudzenia Za to do południa wszelkie możliwe objawy skoku, dokładnie w dniu kiedy kończyła 5tyg
Czyli kazdy maluch inaczej. Jest nadzieja
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 09:54   #1203
zabciajs
Zakorzenienie

U mnie Pysia się mega zmienia,nie ma jedzenie-spanie. Jedzenie bardzo czesto wydaje mi sie ze przez upał. I lezy i patrzy i slucha mamusi.
Biedna bratanica sie nie doczeka mnie od wczoraj.

Mona pisalas ze Ci dalej dokuczaja te hemoroidy, tak?
Stary 2016-06-15, 09:54   #1204
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość

czy Wasze maluchy tez spia z taka bardzo odgietavglowa do tylu?zastanawiam.sie czy to normalne bo lezy np. na boku wygieta w luk do tylu...
i co ile przekrecacie glowke?i czy przekrecacie w ogole?
kociak się dziko wygina jak na mężu śpi, jak go ruszyć to burczy zirytowany przez sen

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Uff udalo sie mala polozyc i teraz nie wiem czy drzemac z nia czy robic obiad
Co za pytanie, jasne, że spać
Ja dziś od 7.30 starałam się kociaka uśpić i też drzemnąć, doszło do tego, że dawałam mu butlę leżąc i przysnęłam. Po kilku minutach otwieram oczy a ten się patrzy tymi wielkimi oczami z mordą zalaną mlekiem i ewidentnie ubawiony całą sytuacją Za to teraz on śpi a ja zamiast kimać z nim to siedzę z laktatorami i trzymam na nim rękę żeby dał posiedzieć dłużej, bo miałam 4h przerwy i już mi mało bufetu nie rozsadzi

Robią Wam się na piersiach rozstępy od przepełnienia? Mi się próbuje właśnie zrobić, obstawiam, że to od medeli lejek jest za duży i zanim zauważyłam, że nakładki z lovi wejdą też na medelę i go zmniejszą to mi zasysało sutek z otoczką i razem ze skórą
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 10:00   #1205
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
. Po kilku minutach otwieram oczy a ten się patrzy tymi wielkimi oczami z mordą zalaną mlekiem i ewidentnie ubawiony całą sytuacją
Zroibiłaś mi dzień ;]
Stary 2016-06-15, 10:12   #1206
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
a ta sama przyjdzie?Ania P? Ja jestem b.zadowolona duzo mi pomogla, wiele cennych rad w 1 tygodniu, potem pomogla mi z wizyta jak mialam to zapalenie piersi. Ale tez musisz sobie spisac pytania o co chcesz zapytac. Ja mialam 2 strony pytan takie jak z zeszytu...
Tak ta sama. Tam jest chyba jedna bo jak dzwonilam byla na urlopie kazali czekac.
W pierwszych tyg.tez mialam mnostwo pytan teraz na polowe z nich juz znam odpowiedz albo sa juz nieaktualne bo Iga sie zmienia ale tez sobie spisze o co chce zapytac i licze ze pomoze na problemy z karmieniem.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
najlepiej do poludnia bo one sa rozpuszczone w oleju i moze maluch miec problem z zoladkiem ulewaniem na noc jak podasz, bo jest to ciezkostrawne. Wczoraj zapomnielismy np. dac...;-(

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

czy Wasze maluchy tez spia z taka bardzo odgietavglowa do tylu?zastanawiam.sie czy to normalne bo lezy np. na boku wygieta w luk do tylu...
i co ile przekrecacie glowke?i czy przekrecacie w ogole?
Moja jak lezy na boku i odgina glowe do tylu znaczy ze juz mocno spi. Walczylam z tym ale bez skutku i stwierdzilam ze chyba jej tak wygodnie wiec juz jej nie przeszkadzam
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 10:45   #1207
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Ja dziś od 7.30 starałam się kociaka uśpić i też drzemnąć, doszło do tego, że dawałam mu butlę leżąc i przysnęłam. Po kilku minutach otwieram oczy a ten się patrzy tymi wielkimi oczami z mordą zalaną mlekiem i ewidentnie ubawiony całą sytuacją

Piekne! Hahah
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 11:49   #1208
zabciajs
Zakorzenienie

Dziewczyny musze nauczyc sie opatulania. Leze koło dzidziusia i jak zaczyna sie prezyc lapie raczki ciasno kolo klaty jej i nastepuje cisza. Myslicie,ze flanelka na lato to za grube rozwiazanie?
Woombi to duzy wydatek, jest cos innego? Jakby nam opatulanie zwyklymi kocykami nie wyszlo
Ps. Dzis sie wymalowalam

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Czy jest jakis 'gotowy' otulacz?

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-06-15 o 11:42
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 11:49   #1209
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dziewczyny musze nauczyc sie opatulania. Leze koło dzidziusia i jak zaczyna sie prezyc lapie raczki ciasno kolo klaty jej i nastepuje cisza. Myslicie,ze flanelka na lato to za grube rozwiazanie?
Woombi to duzy wydatek, jest cos innego? Jakby nam opatulanie zwyklymi kocykami nie wyszlo
Ps. Dzis sie wymalowalam

Sprawdz firme swaddleme. Nie wiem czy sa w pl. w tkmaxie moga to miec.
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 11:53   #1210
Monanka83
Zakorzenienie

My już po szczepieniach i badaniach. Wzięliśmy jednak 6w1 i rotawirusy. Dziś dotarła informacja że wycofują 5w1 więc jeśli planowalyscie to zglebcie temat dlaczego, bo ja już nie wnikalam w szczegóły. W każdym razie u nas już 5w1 szczepić nie będą od dziś, kończą tylko rozpoczęte już szczepienia.

Poza tym zachwyty Niną, mierzymy ją z lekarką 7 razy bo nie wierzyly że tak pięknie rośnie. Waży 5200 i ma już 62 cm!

Mój zuch kochany lekarka stwierdziła że jesteśmy stworzone do kp. Bo jak mała ciumka góra 10 minut a tak pięknie się najada i rośnie tzn że jest maszynką do jedzenia z piersi
Stary 2016-06-15, 12:00   #1211
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
My już po szczepieniach i badaniach. Wzięliśmy jednak 6w1 i rotawirusy. Dziś dotarła informacja że wycofują 5w1 więc jeśli planowalyscie to zglebcie temat dlaczego, bo ja już nie wnikalam w szczegóły. W każdym razie u nas już 5w1 szczepić nie będą od dziś, kończą tylko rozpoczęte już szczepienia.

Poza tym zachwyty Niną, mierzymy ją z lekarką 7 razy bo nie wierzyly że tak pięknie rośnie. Waży 5200 i ma już 62 cm!

Mój zuch kochany lekarka stwierdziła że jesteśmy stworzone do kp. Bo jak mała ciumka góra 10 minut a tak pięknie się najada i rośnie tzn że jest maszynką do jedzenia z piersi
Brawo Wy kurcze chcialam ja 5w1 szczepic.
A Ty jednak zdecydowalas sie na platne?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Ps. Dzis sie wymalowalam

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Sa tez firmy oh tully i tulik
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 12:23   #1212
agassek
Zakorzenienie

Ja już nie wiem co robię źle... Wstałyśmy o 9:30 i od tego czasu nie byłam w stanie odłożyć Maryśki do łóżeczka/wózka. Niby zasypia (przy cycku), ale jak tylko próbuję odłożyć, jest ryk...
W akcie desperacji spróbowałam dać smoczek, ale działa na kilka sekund, po czym wypluwa i od nowa płacz, daję cycka, momentalnie się wycisza i zaraz śpi

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 12:54   #1213
asta9126
Zadomowienie

hello mamuski
tak mi teskno za forum
pisze jedna reka, druga zajeta przez dziecie spiace. po szczepionce jakos duzo spi. tez wzielismy 6w1.
chcialam kupic otulacz muslinowy w stacjonarnym sklepie ale nie wiedziec czemu nawet o czyms takim nie slyszeli... jakby otulanie bylo jakims wynalazkiem dzisiejszych czasow
Stary 2016-06-15, 12:56   #1214
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

A czemu jednak wzięliście 6w1? Co Cię ostatecznie przekonało?
Kurcze, ja chciałam 5w1, nic nie słyszałam że mają wycofywać...
A wiesz coś więcej? Ogólnie 5w1 wycofują czy tylko któryś rodzaj szczepionki?

Brawo dla Niny za takie osiągi! Domyślam się, że mamę duma rozpierała jak się tyle zachwytów nasłuchała
A jak Nina zniosła szczepienie?

Stary 2016-06-15, 13:06   #1215
Monanka83
Zakorzenienie

Wzięliśmy jednak 6w1 bo nastraszyly nas jakimiś kosmicznym powikłaniami po tych zwykłych wiec uznaliśmy że nie będziemy ryzykować zdrowia Buby.

Nie znam szczegółów wycofania tych 5w1 bo w sumie to tak na szybkości była dyskusja bo już była nasza godzina wizyty i nie było czasu się zagłębiać w temat, bo też mówiły pielęgniarki że dziś otrzymały takie info wiec świeża sprawa.

A szczepienia zniosła super. Jedno doustne wiec luzik, ona lubi nowe smaki w paszczu i jedno wklucie w udko, zaplakala na 2 minuty i juz było git. Mam nadzieje ze dalej będzie bez ekscesow poszczepieniowych.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 13:11   #1216
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Wzięliśmy jednak 6w1 bo nastraszyly nas jakimiś kosmicznym powikłaniami po tych zwykłych wiec uznaliśmy że nie będziemy ryzykować zdrowia Buby.

Nie znam szczegółów wycofania tych 5w1 bo w sumie to tak na szybkości była dyskusja bo już była nasza godzina wizyty i nie było czasu się zagłębiać w temat, bo też mówiły pielęgniarki że dziś otrzymały takie info wiec świeża sprawa.

A szczepienia zniosła super. Jedno doustne wiec luzik, ona lubi nowe smaki w paszczu i jedno wklucie w udko, zaplakala na 2 minuty i juz było git. Mam nadzieje ze dalej będzie bez ekscesow poszczepieniowych.
Nic w necie nie znalazłam na temat tego wycofania, ciekawe o co kaman...

Ile płaciliście za 6w1?

Edytowane przez fablous
Czas edycji: 2016-06-15 o 13:13
Stary 2016-06-15, 13:17   #1217
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Nic w necie nie znalazłam na temat tego wycofania, ciekawe o co kaman...

Ile płaciliście za 6w1?
180 i 220 za rota
Stary 2016-06-15, 13:21   #1218
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Odpukać w niemalowane, ale chyba produkcja nam rośnie nie wiem co pomaga - wracające do normy tsh, magiczne herbatki, bavaria czy ssąca do bólu medela, ale jest więcej mleka
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:22   #1219
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Odpukać w niemalowane, ale chyba produkcja nam rośnie nie wiem co pomaga - wracające do normy tsh, magiczne herbatki, bavaria czy ssąca do bólu medela, ale jest więcej mleka
Brawo Wy!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 13:40   #1220
konsternacja
Zakorzenienie

No to pieknie, my szczepilismy 5 w1 Pentaximem. Chcialam 5w1 infanrix ivp hib ale wlasnie odnosnie tej szczepionki powiedziano mi, ze jest wycofywana z rynku- dlatego, ze Sanepid przeznaczyl ja na rynku polskim jako szczepionke dla wczesniakow i dla dzieci o niskiej masie urodzeniowej. Dla innych jest niedostepna.

MONA wiesz, o ktora im chodzilo- pentaxim czy infanrix?
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:42   #1221
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
No to pieknie, my szczepilismy 5 w1 Pentaximem. Chcialam 5w1 infanrix ivp hib ale wlasnie odnosnie tej szczepionki powiedziano mi, ze jest wycofywana z rynku- dlatego, ze Sanepid przeznaczyl ja na rynku polskim jako szczepionke dla wczesniakow i dla dzieci o niskiej masie urodzeniowej. Dla innych jest niedostepna.

MONA wiesz, o ktora im chodzilo- pentaxim czy infanrix?
Ojjjj, nie mam pojęcia kochana, to było tak na szybko zasłyszane
Stary 2016-06-15, 13:55   #1222
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Ps. Dzis sie wymalowalam

Ja we flanelke pakuje, mam też z firmy oh tully. Tyle że mój za tym nie przepada
Owszem jak juz prawie zasypia a jednak nie moze i go zawine i jeszcze dotknie cysia to jakby to szło szybciej ale rozbudzony wściczy dostaje jak nie moze rączkami machać.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Ja już nie wiem co robię źle... Wstałyśmy o 9:30 i od tego czasu nie byłam w stanie odłożyć Maryśki do łóżeczka/wózka. Niby zasypia (przy cycku), ale jak tylko próbuję odłożyć, jest ryk...
W akcie desperacji spróbowałam dać smoczek, ale działa na kilka sekund, po czym wypluwa i od nowa płacz, daję cycka, momentalnie się wycisza i zaraz śpi

Taa skąd my to znamy...
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:56   #1223
asta9126
Zadomowienie

Cytat:
super!
jejuu jak ja bym chciala miec wiecej
Stary 2016-06-15, 14:17   #1224
urshoola
Zadomowienie

zabcia ja Ci polecam kocyki bambusowe sa cienkie leciutkir i na lato w sam raz, ja kupilam na allegro z przesylka za ok 50zl taki rozmiar 120x120 Emi bardzo go lubi i w sumie wszystkie inne kocyki poszly w odstawke. Uzywamybich tylko jak zimno lub wieje na spacerze. Jesli szkoda Ci kasy np. mozesz sobie zazyczyc w prezencie od kogos zamiast grzechotek czy kolejnych ciuszkow ;-)

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez asta9126 Pokaż wiadomość
super!
jejuu jak ja bym chciala miec wiecej
to ja moge Ci troche oddac bo nie moge spokojnie w nocy spac bo kapie ze mnie ;-(

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 14:24   #1225
majena_88
Raczkowanie

Cytat:
Super, gratuluję postępów!
U mnie też trochę lepiej, bo od ponad tyg. juz nie daje mm i nawet trochę zamrozilam, ale u mnie chyba maluda rozkręcila, bo w tamtym tygodniu czwartek i piątek całe dnie piła z piersi i po karmieniu trochę odciagalam. Była nadzieja, bo pomiędzy karmieniami był czas na ogarnięcie domu, siebie, ale od soboty znowu kolki, wiec problem z piciem z piersi powrócił...
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 15:45   #1226
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Lambadaa a w temacie jeszcze kamyków to jak Ci blokował to Cię TAM bolało? Czy tylko własnie czułas ze cos tam siedzi w sensie że pewien dyskomfort?
Pieczenie jak przy zapaleniu pecherza, a zeby czuc jakies przyblokowanie to niee

U nas skok rozwojowy byl w weekend.. normalnie zastanawialam sie czy ktos mi dziecka nie zaczarowal albo nie podmienil bo taki maly diabel z niego wychodzil

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Sprawdz firme swaddleme. Nie wiem czy sa w pl. w tkmaxie moga to miec.
Ja zamawialam przez amazon, ale moze maja tez na allegro, albo tak jak piszesz Tkmaxx.

Woombie mi przyslali w zlej rozmiarowce wiec odeslalam i juz pozniej wzielam swaddleme.

Cytat:

No u mnie tez tylko 6w1, ale generalnie to dla Artura pierwsze szczepienie (w szpitalu nie szczepia). No i pewnie rota i pneumokoki tez trzasna.

Brawa dla Ninki za wage

Ja mam zabawe glupiego.. co wcisne mlodemu smoczek to on sobie chwyta raczka i go wyciaga.. to dziecko jest szalone ;D
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 17:19   #1227
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Pieczenie jak przy zapaleniu pecherza, a zeby czuc jakies przyblokowanie to niee

U nas skok rozwojowy byl w weekend.. normalnie zastanawialam sie czy ktos mi dziecka nie zaczarowal albo nie podmienil bo taki maly diabel z niego wychodzil

Ja zamawialam przez amazon, ale moze maja tez na allegro, albo tak jak piszesz Tkmaxx.

Woombie mi przyslali w zlej rozmiarowce wiec odeslalam i juz pozniej wzielam swaddleme.

No u mnie tez tylko 6w1, ale generalnie to dla Artura pierwsze szczepienie (w szpitalu nie szczepia). No i pewnie rota i pneumokoki tez trzasna.

Brawa dla Ninki za wage

Ja mam zabawe glupiego.. co wcisne mlodemu smoczek to on sobie chwyta raczka i go wyciaga.. to dziecko jest szalone ;D
Teufel nie dziecko!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 19:04   #1228
martunia_199
Zakorzenienie

U nas dzisiaj dzień załatwiania. Ksiądz na chrzciny załatwiony. Chrzestny powiadomiony, restauracja prawie zaklepana. Teraz trzeba się zacząć odchudzać

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 19:31   #1229
czekooladki
Zadomowienie

My dzisiaj też szczepiliśmy 5w1 - o jej wycofywaniu nic mi nie wiadomo - znajoma neonatolog polecała 5w1 więc już nie zagłębiałam tematu.
Dzisiaj 5w1 za 100zł + engerix wzw b 59 zł, kolejne szczepienie za 3 tygodnie.
Mała przybrała od masy urodzeniowej 1700g i urosła 6 cm - 7 tydzień nam stuknął

Edytowane przez czekooladki
Czas edycji: 2016-06-15 o 19:33
czekooladki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 19:38   #1230
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj dzień załatwiania. Ksiądz na chrzciny załatwiony. Chrzestny powiadomiony, restauracja prawie zaklepana. Teraz trzeba się zacząć odchudzać
Produktywny dzień
U nas na razie tylko wstępnie termin wybrany, dwa dni po naszej rocznicy ślubu
Musimy odwiedzić księżulka jakoś niebawem, mam nadzieję, że nie będzie robił problemu, że siostra męża która ma być chrzestną jest po rozwodzie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
My dzisiaj też szczepiliśmy 5w1 - o jej wycofywaniu nic mi nie wiadomo - znajoma neonatolog polecała 5w1 więc już nie zagłębiałam tematu.
Dzisiaj 5w1 za 100zł + engerix wzw b 59 zł, kolejne szczepienie za 3 tygodnie.
Mała przybrała od masy urodzeniowej 1700g i urosła 6 cm - 7 tydzień nam stuknął
Brawo, super przyrost wagi Ciekawa jestem ile moja Gadzinka przybrała, jutro wybija nam 6 tygodni
Na co szczepicie za 3 tygodnie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości