|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
U nas też dziś upał. StarsZa korzysta z kąpieli w basenie a ja umylam wszędzie podlogi po kolanach
skutek tego przewiduję jeden- na popołudniowej drzemce znowu padne a wieczorem nie będę umiała ruszać kolanem.Też nie wierzę w te wszystkie sposoby dotyczące przyspieszenia porodu i w tym chyba problem wiara czyni cuda ;-)PikPik piękny romantyczny wieczór sobie zaserwowaliscie Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Niesamowite uczucie położyć sobie na piersiach swojego Skarba
Maja śpi zjadla z jednego cycusia i usnela. Czy wasze dzieciaczki przy karmieniu tez zasypiaja?
|
#3333 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie jestem na ktg a od rana w wymiotuje zaraz zabieram sie za nadrabianie o 14 wizyta u giną
|
#3334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
!!
|
||
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Do nas przyjechali moi rodzice, mama zostaje na tydzień
I oczywiście już było: nie za zimno jej? Oj, ma czkawkę! Trzymajcie kciuki żebym zniosła to psychicznie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3336 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Leoś zasypia przy karmieniu a jakże Jak go odkładam to się budzi i przypomina, że jest głodny. I z powrotem do piersi. Czasem tak 2-3 razy przy jednym karmieniu. Cytat:
Paulina- mi to też wygląda tak jak Madzius na skok rozwojowy Pikpik- pięknie! Coś się rusza powoli Cierpliwosc- też słyszałam że kąpiele są niewskazane w połogu- także tym bardziej basen, morze, jezioro. Dzanet- jak nie podłogi to nie wiem co pomoże. Okna umyte? Może zacznij czyścić fugi w łazience? Dziewczyny odpadł Leosiowi pępek Położna kazała go kłaść na brzuch jak tylko się pozbędziemy pępka. Tak się super odgazował- bączek za bączkiem i był bardzo zadowolony. Główkę dźwignął parę razy i obrócił na drugą stronę
|
|||
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
Weronia kciuki
Australia cierpliwości życzę Zebrah kaszle, katar mu spływa. Odciągam katar, inhaluje srebrem i liczę że za 2 dni postawie go na nogi Mnie uczono że nie trzeba czekać aż pępek odpadnie by kłaść na brzuchu. Sąsiedzi za ścianą się kłócą. Jejku jak ja nie lubię takich sytuacji. Najbardziej slychac faceta. Wszystkie żale wypowiada i chyba nawet płacze. Mam dość, muszę coś włączyć by nie słyszeć |
|
|
|
#3338 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale zawsze to jakaś pomoc przy dziecku Powodzenia! ![]() Zebrah okna umyte jeszcze Fajnie zer kikut odpadł i szok że już główkę podnosi, brawo!!! ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Weronia za wizytę i ściąganie krążkA! Wygląda na to ze i u Ciebie sie coś powoli zaczyna.Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3339 |
|
Zadomowienie
|
Kochane lasencje!
Uprzejmie donoszę, że moje dziecko chyba zaczyna słuchać Waszego jęczenia, że mam rodzić, bo zaczął odchodzić mi czop ![]() Nie wiem co to u mnie oznacza, bo przy poprzednim porodzie nic takiego nie zaobserwowałam, ale na pewno jestem krok dalej Od kilku dni prowadzę też wnikliwą obserwację lusterkiem i ośmielę się tu napisać, że na moje oko szyjka mi się trochę skróciła w porównaniu z wczoraj ![]() Koniec ogłoszeń dziękuję za uwagę ![]() Pocytuję Was później, teraz idę sobie liście malin zaparzyć, umyć włosy i biorę się za obiad, bo w razie w nie mam zamiaru być głodna
|
|
#3340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzanet- no złote rady są najlepsze. Moja teściowa właśnie wraca do domu. Nie powiem, bo bardzo dużo nam pomogła i w ogóle starała się jak mogła, ale jednak odetchnęłam. Lubię być panią w swoim domu i czuć się swobodnie Cierpliwość- jaaaa no to ruszyło! ![]() Dzieci mi śpią- jaka cisza... Leosia muszę chyba budzić, bo mnie pierś boli.
|
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61783421]O joj, groźnie! Ah te rady typu za zimno, czemu nie ma czapeczki, może głodna, może śpiąca...
Ale zawsze to jakaś pomoc przy dziecku Powodzenia! ![]() Zebrah okna umyte jeszcze Fajnie zer kikut odpadł i szok że już główkę podnosi, brawo!!! ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Weronia za wizytę i ściąganie krążkA! Wygląda na to ze i u Ciebie sie coś powoli zaczyna.Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ostatnio wlasnie przeprowadzilam dyskusję z moja matula na temat czkawki u dzieci i nawet przyznala mi rację jak wtsunęłam argument, ze przeciez dorosli nie dostają czkawki jak im zimno... A jak wyjdzie w praktyce czy nie będzie mi truła to zobaczymy Wlasnie mój plan na popołudnie tu umycie okna w kuchni
|
#3342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie byl godziny sen i teraz cycek Ja to mam z moja dama![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Teraz tylko czekac na ten moment.
|
|
#3343 |
|
Wtajemniczenie
|
Wojtuś urodził się o 11.42
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Chudziaszku gratki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3345 | ||
|
Konto usunięte
|
CHUDZIASZEK GRATULACJE !!!
Cytat:
No to kciuki ![]() Cytat:
![]() --- Ja ogarnęłam chatę- starłam kurz, poodkurzałam i umyłam podłogi. Padam na pysk. U nas dzisiaj było ok. 25 stopni, a teraz burza i leje jak z cebra. |
||
|
|
|
#3346 |
|
Rozeznanie
|
Haneczka, no wlasnie u mnie to nie zwyczajne zebym nie miala energii, ale moze to ta koncowka ciazy taki efekt daje.
Mi kokezanka kazala chodzic po schodach co trzeci schodek, ze niby mi cos ruszy. Z checia bym tak robila, ale noje kolano mi na to nie pozwoli. Za to zebralam sie w sobie i poszlam na szybkie zakupy, tzn jak najszybciej chodzilam po sklepach i mniedzy nimi, teraz padam, a tu obiad trzeba szykowac (bede probowala chinszczyzny wg Miquesi), jeszcze dzis powinny przyjsc kosmetyki z Avonu wiec dzis mi sue nie nudzi ![]() Tez mysle ze jak Gabrys bedzie chcial wyjsc to wyjdzie, nie dam rady go wygonic. Australia kciuki trzymam, przezyjesz ![]() Cierpliwosc, super jak czop idzie to jest cos na rzeczy ![]() Chudziaszku gratuluje, jrstem z Ciebie dumna i z Wojtusia, moze piosenkarzem zostanie jak taki krzykacz
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie wysoki dużo zdrówka dla Was Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3348 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To która do pary? Weronia? MIQESI?!? Bo na pierwszą trójkę z tego co czytam to nie ma co dzisiaj liczyć ![]() O przepraszam! Cierpliwość, doczytałam o czopie! Gratulacje i zwracam honor!
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-06-15 o 14:51 |
||
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysoki chlopczyk U nas mówią, że jak dziecko głosno placze to organistą będzie
|
|
#3350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas był rano upał a teraz mocno wieje i widać że na burzę się zbiera.... I co z moim spacerem? zbieram się po córę bo nas ulewa złapie... Miqesi, rodzisz? Czy dopiero wieczorem zaplanowalaś to zajęcie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3351 | |||||||
|
Ania
|
Cytat:
czasami je, jakbym miała jej więcej nie dać.mam wrażenie, że chce się najeść na zapas..;DCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też przestawiam się właśnie na srebro. Współczuję sąsiadów!;/ Cytat:
![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||||
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Cierpliwość ooo już jakaś zapowiedz
Zebrah tak srebro koloidalne Chudziaszek graulacje, jaki długi i chudy chłopak. Super że wszystko ok. Haneczka ja też kupuje robione |
|
|
|
#3353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3354 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cierpliwość super! Kciuki za rozwój akcji! |
|
|
|
|
#3355 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3357 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz po lekarzu stwierdził ze nie ściągnie mi dzisiaj krążka
tylko w poniedziałek wrrr stwierdził ze sobie mam wybrać czy poniedziałek czy środa wiec wybrałam poniedziałek stwierdził ze chce aby ciaza była donoszona na tip top wrrr Zatwierdzilismy plan porodu wymioty prawdopodobnie z zgagi lub powili organizm sie oczyszcza. Polozna która robiła ktg stwierdziła ze nie widziała tak leniwego dziecka aby ciagle spała musiałam co chwile ruszać brzuchem aby sie obudziła i sie ruszała Gratulacje chudziaszek powodzenia życzę i szybkiego powrotu do domu
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dużo cierpliwości
|
|
|
|
|
#3359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3360 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Leosia, silny chłopczyk! ![]() Chciałabym żeby Zuzi tez juz odpadł ten kikut. To moja zmora przy pierwszym i przy drugim dziecku ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
Coś już zaczyna się dziać. Trzymam żeby szybko się rozwinęło coś więcej ! ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() Witaj Wojtusiu na świecie! Piękne wymiary ![]() Dużo zdrówka dla Was ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
No ale to decyzja lekarza. Oby do poniedziałku ![]() Tylko szkoda ze wcześniej o tym nie pomyślał i narobił zbędnych nadziei |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

skutek tego przewiduję jeden- na popołudniowej drzemce znowu padne a wieczorem nie będę umiała ruszać kolanem.
wiara czyni cuda ;-)

!!

Wysoki chlopczyk
zbieram się po córę bo nas ulewa złapie...