Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X ! - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-15, 16:28   #541
kamila_509
Zakorzenienie

Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !

Ja nie rodzę !!! :P
Stary 2016-06-15, 16:29   #542
Miqesi
Wtajemniczenie

Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
To która jutro rodzi po wygranej NASZYCH?
Ja planowałam dzisiaj, ale może być i jutro
Zapisz

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 16:33   #543
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Ja planowałam dzisiaj, ale może być i jutro
Zapisz
Trzymam kciuki może emocje pomogą
Stary 2016-06-15, 16:33   #544
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez aclerya Pokaż wiadomość
Ja tez trzy tygodnie zapuszczałam

Jestem w domu.
Według usg waga Gabrysia 3226 gram, według pomiarów z usg wychodzi 38+0, jestem w 37+2.
Ktg wyszło dobre, gbs ujemny ale ginekolog powiedziała ze i tak podadzą mi antybiotyk jezeli miałam w pierwszej ciąży dodatni.

I dostałam zalecenia od ginekolog: uprawiać dziki seks na wywołanie porodu mowię jej ze jeszcze jakbym miała sile na ten dziki seks, to mowi żebym była strona bierna jak nie mam sił.
Ładnie waży Gabryś <3 ciekawe jak moj Miko <3 <3

no weź ja dzisiaj zgoła odmienne zalecenia dostałam :-o
Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Miałam lajtowe sprawy do ogarnięcia Poszłam po zaświadczenia potrzebne do becikowego, dopóki się jeszcze jakoś kulam, bo później z dzieckiem to nie wiem jak będę ogarniac
Ale i tak w ZUSie wywołałam gównoburzę jak pobierałam numerek to mój wzrok na dobrze ukryta tabliczkę, że kobiety w ciąży wchodzą poza kolejnością, tylko pobierają numerek do odpowiedniego okienka. Więc jak tylko zwolniło się moje okienko, to ja myk w kolejkę. Nie muszę mówić jaki hałas podniosły na sali stare kwoki i koguty. Ale w d. to miałam Przy okazji załatwiłam ten profil zaufany, bo ciągle o tym zapominałam

ja właśnie niedawno się dowiedziałam, że krewkarta swoją drogą, ale do szpitala potrzebne są aktualne badania na przeciwciała z krwi, które powinno się wykonać min. 2 razy wciązy. ja nie miałam ani razu...
Jutro jak będę u gina to dopytam.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Oby dzisiaj wrócił szybciej

I bądź tu mądry mamie Niny odradzają, Tobie zalecają
No właśnie? Jak tu żyć :-D jeden lekarz jedno, drugi całkiem coś innego

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 17:25   #545
Ananka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mezzaluna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie mam jak Was nadrobić. W szpitalu zostanieny jeszcze kilka dni,żeby zobaczyć czy nie będzie żółtaczki i nauczyć sie jeść- dzisiaj juz chwytala cycka, ale pokarmu mam Malo, musze odciągać do strzykawki i w nocy tez jest dokarmiają. Ale jestem w niej bezgranicznie zakochana, tak pięknie kwili sobie przez sen <3 chciałabym na weekend juz wyjść do domu, być u siebie. Rana barzo boli i mam skutki uboczne znieczulenia, boli mnie bark i zebra. Bede Wam pisac co jakis czas co u mojej wcześniulki a Wy zaciskajcie nogi! Idę dalej walczyć z cycem :P
Trzymam kciuki, żeby udało się wyjść na weekend, no i za produkcję. Walcz dzielnie!
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 17:29   #546
eskav8
Wtajemniczenie

Witam się dziewczyny, gratuluję wizyt, przepraszam nie dam rady nadrobić, czekam na tz i jego siostrę, jadą z lotniska. Ciężki dziś dzień Strasznie się poklocilismy, potem miałam masę roboty i dopiero usiadłam...
Confused super że Antos będzie już z Toba jeśli dobrze wyczytałam *
Mam nadzieję że Rozalka też ma się dobrze **

Mam nadzieję że żadna nie rodzi (Miqesi oprócz ciebie ) postaram się was podczytywac i w miarę pisać co byście o mnie nie zapomniały
Jedyne co mogę się poxhwalic to sciągnęłam dziś walize do szpitala i fure dla małej ze strychu, niedługo będzie na cacy
Buziaki dla was **
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 17:29   #547
Dreamer9o
Rozeznanie

Mezzaluna dzielna z Ciebie babeczka, dużo zdrówka dla Was i walczcie dzielnie z kp
Iza0808 super waga dziecka gratuluję wiziyty !
Miqesi jak Ty pieczesz takie pyszności to Twoje dziecko ma w brzuszku totalne all inclusive więc Ty się nie dziw że się nie śpieszy na świat
dzojsticzek L4 masz do dnia porodu czy z jakimś zapasem? Mnie mój lekarz wkurzył bo dał mi do 11 lipca, do dnia TP... a jak przenosze?! czemu mam tracić swój macierzyński
marcylina Ty chyba miałaś takie organizery do komody z Ikei? bo coś mi się kojarzy że wrzucałaś zdjęcie jak ładnie masz poukładane wszystko Powiedz mi, jak Ty to czyściłaś przed włożeniem ciuszków? Jakaś mokra szmatką?
Stary 2016-06-15, 17:31   #548
kamila_509
Zakorzenienie

Dziewczyny... buciki też trzeba prac?
Stary 2016-06-15, 17:34   #549
Wesola_Ania
Zadomowienie

O zesz kuzwa,mnie dał do 7.07 l4,a tp 9.07,chyba ze ma mój lekarz pewność iż wcześniej urodze?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 17:35   #550
kamila_509
Zakorzenienie

Przecież można przedluzyc?
Stary 2016-06-15, 17:40   #551
Ananka
Zadomowienie

Arida- to kury i koguty się pewnie cieszyły, że jest akcja
Deksterowa- przeprowadzka tuż tuż, ważne, że już na swoim
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 17:41   #552
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dreamer9o Pokaż wiadomość
marcylina Ty chyba miałaś takie organizery do komody z Ikei? bo coś mi się kojarzy że wrzucałaś zdjęcie jak ładnie masz poukładane wszystko Powiedz mi, jak Ty to czyściłaś przed włożeniem ciuszków? Jakaś mokra szmatką?
tak, wzielam wilgotna szmatke i przetarlam i tyle bez jakiś specjalnych akcji

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość

Nie waż się przerwać im porodem!
nie nie..ten numer zostawiam na finał

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość

To Ty jeszcze bez torby?

*
To która jutro rodzi po wygranej NASZYCH?
mam wszystko DO torby, ale nie mam motywacji by to do niej wlozyc zawsze jest cos ciekawszego
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 17:52   #553
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
O zesz kuzwa,mnie dał do 7.07 l4,a tp 9.07,chyba ze ma mój lekarz pewność iż wcześniej urodze?
Pewność to on sobie może mieć!

Koleżanka miała urodzić następnego dnia po odstawieniu leków
Odstawiła 3 tygodnie temu i dalej w ciąży

Dziewczyny poczyniłam wiekopomny ruch w sprawie swojego porodu!
Wy pakujecie torby, prasujecie ubranka i szykujecie łóżeczka...
Ja wydrukowałam sobie przepustkę uprawniającą mnie do przejazdu własnym samochodem na trasie z mojego domu do szpitala w którym zamierzam rodzić

Na wszelki wypadek wydrukuję sobie jeszcze kilka "czystych"... jeżeli musiałabym z jakiegoś względu wybrać w ostatniej chwili inny szpital...

Choć nie wiem czy mi przepustka pomoże, bo trasa, którą muszę pokonać przez dwa dni ma być wyłączona z ruchu samochodowego (podobno nawet mpk ma po tych ulicach nie kursować!)

Trzymajcie kciuki, żebym nie przenosiła dwóch tygodni bo grozi mi poród pod blokiem

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 17:54   #554
marcylina
Wtajemniczenie

czemu takie przepustki musisz miec?
Stary 2016-06-15, 18:03   #555
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
czemu takie przepustki musisz miec?
Światowe Dni Młodzieży

Chcą wyeliminować ruch samochodowy w krakowie... jeżeli chcesz dojechać do szpitala musisz mieć przepustkę oznaczoną specjalnym symbolem, jeżeli chcesz dojechać do domu musisz mieć przepustkę z symbolem mieszkańca i dokument potwierdzający, że tam serio mieszkasz... np. mój mąż jest zameldowany u mamusi więc musi przez ten czas wozić przy sobie akt notarialny, że ma mieszkanie do którego chce dojechać
Jeżeli chcesz dojechać do pracy musisz mieć przepustkę i zaświadczenie od pracodawcy, że jesteś zatrudniony...

a ja mieszkam akurat na trasie przejazdowej Papieża i pod szpitalem, który będzie odwiedzał
Więc jednym słowem mam prze****ne

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2016-06-15 o 18:06
Stary 2016-06-15, 18:05   #556
kamila_509
Zakorzenienie

Jezu jaki cyrk
Stary 2016-06-15, 18:07   #557
Dreamer9o
Rozeznanie

Margosia .....
Stary 2016-06-15, 18:12   #558
marcylina
Wtajemniczenie

hahahaha niezly cyrk.. moze papież poród odbierze, poblogoslawi
Stary 2016-06-15, 18:15   #559
Margosia__
Zakorzenienie

Spokojnie Jak się wystroje jak nakazuje lipcowa moda porodowa
śpiewając Mam tę moc i skocznie w rytm melodii podskakując... jednocześnie wymachując siatami z biedry powiedzą papieżowi, żeby chwilką zaczekał a mnie puszczą przodem

Mały
Stary 2016-06-15, 18:24   #560
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny, gratuluję wizyt, przepraszam nie dam rady nadrobić, czekam na tz i jego siostrę, jadą z lotniska. Ciężki dziś dzień Strasznie się poklocilismy, potem miałam masę roboty i dopiero usiadłam...
Confused super że Antos będzie już z Toba jeśli dobrze wyczytałam *
Mam nadzieję że Rozalka też ma się dobrze **

Mam nadzieję że żadna nie rodzi (Miqesi oprócz ciebie ) postaram się was podczytywac i w miarę pisać co byście o mnie nie zapomniały
Jedyne co mogę się poxhwalic to sciągnęłam dziś walize do szpitala i fure dla małej ze strychu, niedługo będzie na cacy
Buziaki dla was **
Nie zapomnimy o Tobie
Gratuluję mobilizacji do przygotowania fury ze strychu itp Ja też mam spowolnione ruchy.. Dwa dni temu położyłam smoczek i butelkę w kuchni aby wyparzyć ale jakoś mi nie po drodze zagotować gar wody...

Cytat:
Napisane przez Dreamer9o Pokaż wiadomość
Mezzaluna dzielna z Ciebie babeczka, dużo zdrówka dla Was i walczcie dzielnie z kp
Iza0808 super waga dziecka gratuluję wiziyty !
Miqesi jak Ty pieczesz takie pyszności to Twoje dziecko ma w brzuszku totalne all inclusive więc Ty się nie dziw że się nie śpieszy na świat
dzojsticzek L4 masz do dnia porodu czy z jakimś zapasem? Mnie mój lekarz wkurzył bo dał mi do 11 lipca, do dnia TP... a jak przenosze?! czemu mam tracić swój macierzyński
Mam zgodnie z kartą ciąży, a że na karcie mam wpisaną totalną głupotę bo średnią z OM (4.07) i z pierwszego USG - które na pewno było jakieś z tzw dup...y(10.07), bo następne usg, które wykonałam do 10 tyg. był to 29.06. A kartę ciąży zakładała mi położna.
Ja też mam te organizery z Ikea ale nie wpadłam na pomysł aby je czymkolwiek przetrzeć

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość

ooo jaaa:/ to już totalna przeginka
Jeśli nie urodzisz do tego 7lipca to potem trzeba będzie łazić na szybkości za lekarzem i się prosić

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Światowe Dni Młodzieży

Chcą wyeliminować ruch samochodowy w krakowie... jeżeli chcesz dojechać do szpitala musisz mieć przepustkę oznaczoną specjalnym symbolem, jeżeli chcesz dojechać do domu musisz mieć przepustkę z symbolem mieszkańca i dokument potwierdzający, że tam serio mieszkasz... np. mój mąż jest zameldowany u mamusi więc musi przez ten czas wozić przy sobie akt notarialny, że ma mieszkanie do którego chce dojechać
Jeżeli chcesz dojechać do pracy musisz mieć przepustkę i zaświadczenie od pracodawcy, że jesteś zatrudniony...

a ja mieszkam akurat na trasie przejazdowej Papieża i pod szpitalem, który będzie odwiedzał
hehehe... tak jak dziewczyny pisały, może poród odbierze Papież to może przy okazji też Ochrzci Małego ;D
a tak serio to współczuję tego sajgonu, który tam będzie
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 18:30   #561
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Światowe Dni Młodzieży

Hahaha To Ci się trafiło

Uważaj, bo jak papież ochrzci dziecko to z automatu należy ono do Watykanu i będzie kolejnym papieżem... :yes:

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

Edytowane przez MuniaMusia
Czas edycji: 2016-06-15 o 18:33
MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 18:31   #562
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość
Hahaha To Ci się trafiło
Taaa... zachciało się 500+

Mały
Stary 2016-06-15, 18:42   #563
olutka
Zakorzenienie

Dziś czytam Was w biegu

Gratuluję udanych wizyt -dziś same dobre wieści, oby tak było zawsze!!

Mezzaluna - czekamy na Wasze wyjście do domu i fotki

Confused - cudownie, że w końcu jesteście z Młodym razem! Teraz oby tż szybko dotarł!

Margosia - obyś nie rodziła w te wyłączone dni...

Melduję, że w Makro dziwna rzecz -białe Pampersy pakowane po 22 szt rozmiar 2 są za 10,69 czyli sztuka kosztuje mniej niż 50 gr... We wszystkich opakowaniach większych sztuka jest droższa...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 18:42   #564
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość
Uważaj, bo jak papież ochrzci dziecko to z automatu należy ono do Watykanu i będzie kolejnym papieżem... :yes:
Jak powiedziałam Mamusi, że mój syn zostanie drugim papieżem-polakiem to Starszak się rozpłakał, że nie chce być papeżem:brzydal :

Mały
Stary 2016-06-15, 18:50   #565
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Jak powiedziałam Mamusi, że mój syn zostanie drugim papieżem-polakiem to Starszak się rozpłakał, że nie chce być papeżem:brzydal :
Hahaha! !
Ma racje! straszne nudy

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 18:56   #566
Flowerbombka
Zadomowienie

Mary Poziomkowa bardzo dobre wieści po wizycie...synek ma jeszcze czas - niech sobie spokojnie jeszcze posiedzi w środku

Aclerya ale synek duży..mój jak się urodził to ważył nie wiele więcej

Mezzaluna z każdym dniem będ zie coraz lepiej..i z karmieniem i z bólami...

Iza same pozytywy po wizycie..super!

Miqesi ale ciacho...już pędzę do Ciebie

No moje chłopaki już jakis czas na rowerze a ja szukam w necie brakujących mi jeszcze rzeczy...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 18:56   #567
Yousthyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
mam wszystko DO torby, ale nie mam motywacji by to do niej wlozyc zawsze jest cos ciekawszego
Piona siostro!
Wszystko mam naszykowane w łóżeczku małego, torby pod łóżeczkiem.
P.s. Maż zaopatrzył mnie w biszkopty i jakies batoniki musli, ńie wiem czy to bezpieczne, zeby mi leżały na widoku

Cytat:
Dziewczyny poczyniłam wiekopomny ruch w sprawie swojego porodu!
Wy pakujecie torby, prasujecie ubranka i szykujecie łóżeczka...
Ja wydrukowałam sobie przepustkę uprawniającą mnie do przejazdu własnym samochodem na trasie z mojego domu do szpitala w którym zamierzam rodzić

Na wszelki wypadek wydrukuję sobie jeszcze kilka "czystych"... jeżeli musiałabym z jakiegoś względu wybrać w ostatniej chwili inny szpital...

Choć nie wiem czy mi przepustka pomoże, bo trasa, którą muszę pokonać przez dwa dni ma być wyłączona z ruchu samochodowego (podobno nawet mpk ma po tych ulicach nie kursować!)

Trzymajcie kciuki, żebym nie przenosiła dwóch tygodni bo grozi mi poród pod blokiem
OMG! Proponuję zakolegować się z jakimś policjantem , ktory obędzie obstawiał SDM i w razie czego załatwi Ci eskortę
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 19:01   #568
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Blue dom już znaleźliśmy, na wynajem a nie własny ale ważne ze sami teraz jedziemy ustalać szczegóły przeprowadzka prawdopodobnie 1 lipca.
Super że w końcu sami na swoim

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Za to pochwalę się hemoglobiną - 12,3 - wow taki wynik miałam na początku ciąży jednak dieta słodyczowo-lodowa działa cuda!
Ale piękna hemoglobina! I kto powiedział że słodycze są niezdrowe?

Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
Hej. Ja po wizycie. Wyniki dobre, mocz ok hemoglobina podniosła się więc ok. Mam mimo to brać żelazo do porodu. Lila ok, jest cała i zdrowa i duża bo 2922 grama dziś 37+4 wg om i 37+1 wg usg. Jak dla mnie super waga 😁 wiercila się i kręciła i jest jednak główka w dół wiec będzie poród SN. I dobrze chyba. Za dwa tyg jeszcze mam się stawić na ostatnią wizytę o ile dotrwam. Dostałam l4 do 08.07 i jak do tego dnia nie urodze to mam się zgłosić do szpitala bo będę tydzień po terminie. Także właśnie do mnie dotarło ze max 3 tyg i będzie po wszystkim 😊 bardzo się ciesze ale też chyba jestem przerażona😢. Najbardziej bym chciała zasnąć i obudzić się i mieć już mała w domu. Ominąć cały ten poród i pobyt w szpitalu. ... no nic czas zacząć odliczać. Ogólnie jestem donoszona i w razie w mogę spokojnie rodzic. A to może być już w każdej chwili. Szyjka ponoć trzyma tylko trochę miękka ale to o niczym nie świadczy, jak odejdą wody to jechać na IP nie oglądać jaki kolor itp bo i tak stres mi nie pozwoli się ociagac. No zobaczymy 😉

Same dobre wiadomości. Lilka będzie miała wagę idealną do rodzenia Te 3 tygodnie zapewne bardzo szybko zlecą. To straszne i ekscytujące zarazem

Cytat:
Spokojnie Jak się wystroje jak nakazuje lipcowa moda porodowa
śpiewając Mam tę moc i skocznie w rytm melodii podskakując... jednocześnie wymachując siatami z biedry powiedzą papieżowi, żeby chwilką zaczekał a mnie puszczą przodem
: D Po takiej akcji z twojej strony chyba nikt nie podważałby konieczności hospitalizacji
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 19:06   #569
kattoo
Zakorzenienie

Iza gratki za wizyte. W koncu mala sie przekrecila

Margosia mysle ze jak zaczniesz todzic to Ci nawet eskorte zrobia 😂
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 19:07   #570
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Szukam laktatora, typka wystawiła cenę do negocjacji, to proponuję najpierw o 50zł mniej, potem 30zł mniej, a typka że max. 10 złotych mniej, co nie stanowi nawet 10% ceny. Czy nie lepiej wystawić po prostu o te 10zł niższą kwotę ale BEZ negocjacji i niepotrzebnej dyskusji mailowej? Co za ludzie, interesy jak tralalala...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości