|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]()
![]() |
#4652 |
Wtajemniczenie
|
#4653 |
Wtajemniczenie
|
fanta! wszystkiego najlepszego
![]() ![]()
#4654 | |
Zakorzenienie
|
Mój ani razu nie miał
![]() Cytat:
![]() Jedynie o teście w kierunku chorób metabolicznych nie słyszałam, albo nie zarejestrowałam tego .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | ||
Raczkowanie
|
Hej! Nie nadrabiam Was i w sumie nie pisze zbytnio, bo wrocily mi mdlosci i przesypiam cale dnie :-( Dzis rano myslalam, ze skonczy sie na kiblu, ale zjadlam kromke chleba i wrocilam spac. Koszmar. Do tego w nocy strasznie sie poce-jakbym miala goraczke (nie mam). Jutro ide na genetyczne III trym., to podpytam pania doktor, o co chodzi. Ogolnie to masakra, chce juz urodzic i miec to z bani. Fajnie bylo, dopoki sie dobrze czulam, a teraz znow mam dosc.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Zakorzenienie
|
U nas okna i balkon pootwierane, to werandowanie mimochodem załatwione od pierwszego dnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisz nam jak tylko będziesz chciała się wyżalić, zawsze to troszkę pomaga. ![]() Ja mam tak, że od braku kontaktu z ludźmi staję się depresyjna i paradoksalnie nie chcę wtedy tych kontaktów, a jak już się zmuszę do jakiegoś spotkania, to humor nagle 1000 razy lepszy. ![]() I również mojemu mało co mogę się pożalić, bo on ma masę problemów w pracy, spowodowało to trochę konfliktów gdy ostatnio to ja miałam problemy związane z cukrzycą. :P Współczuję tego bólu. :/ Cytat:
Om nom nom. ![]() Wygląd stanika nie zachwyca, po porodzie koniecznie będę chciała zaopatrzyć się w jakiś ładny. ![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego!!! Zdrówka, szczęścia i spokojnej reszty ciąży! ![]() Mój też dziś ostro ciśnie, akurat teraz mu się czka. ![]() Cytat:
Współczuję mdłości. ![]() ![]() Mój mąż nie został zakwalifikowany na te soczewki fakijne, niestety ma trochę problemów z oczami i znaleźli mu przeciwskazania. ![]() W Ikei byliśmy, ale nie spełniło się moje marzenie o kupieniu dziś wszystkiego, bo mieliśmy już gotową listę, już witaliśmy się z gąską w magazynie, ale okazało się, że nie ma upatrzonej szafy w bieli i nie będzie, została wycofana, choć na ekspozycji podawali że jest dostępna. I tak cały plan upadł, bo trzeba coś innego dobrać i wtedy inne rzeczy mniej pasują. :P |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki za kciuki! ![]() Co do ciuszków ja ciągle nie przejrzałam jeszcze tego, co już mam (wciąż czekamy na szafę dla Kasi) plus czekam jeszcze na tą paczkę od cioci ale nie sądzę, żeby czegoś mi zabrakło. Cytat:
2. Natomiast co do pieluszki to przeżytek i głupota, może bardziej zaszkodzić niż pomóc, kiedyś lekarze to zalecali na stawy panewkowe a możliwe, że od tego i przez to zaczęły się moje problemy z kręgosłupem. Piernik ale trafiłaś na towarzystwo ![]() U mnie też ostatnio nerwowo. Dziś nawet zaliczyłam kłótnię z TŻetem, wrócił wcześniej z pracy i myślałam, że choć raz ja będę mogła sobie usiąść i odpocząć a on się wszystkim zajmie, zajął się co prawda obiadem ale już Natalką musiałam zająć się ja, a żeby ją nakarmić to trzeba latać jak za kurczakiem i ciągle jej coś podtykać (nie wspominałam Wam chyba wcześniej o tym jakim jest niejadkiem i o naszych 'jedzeniowych' problemach). A jak już TŻet zbeształ mnie za to, że podniosłam głos na Natalkę, bo krzyknęłam 'zaraz' jak chciała pójść za mną do łazienki gdzie chciałam się w spokoju wysikać (j.w) to wybuchnęłam, powiedziałam że on sika w spokoju, że ja też chciałabym wrócić z pracy, usiąść przed TV i jeszcze na obiad pokręcić nosem (to jeszcze do wczorajszego ![]() ![]() Z weselszych tematów - dziś u ginki był ze mną TŻet i jeszcze Natalka się załapała (trochę przypadkiem bo musieliśmy ją odebrać przed ze żłobka) ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupiliście coś z mebli czy zrezygnowaliście całkiem? z wieści szpitalnych - koleżanka obok ma kaszel jak przy gruźlicy, dusi się, chyrla flegmą..ogólnie katastrofa..byłam zgłaszać nawet położnym, bo bałam sie,że mnie czyms zarazi, jedno przejdzie i zaraz wrócę z jakąś konkretna infekcją..dziś na obchodzie ordynatorowi wspomniałam o tym to powiedział jej "pani wie od czego ten kaszel", na wieczornym obchodzie ona nadal się uskarża,że ją męczy kaszel i że może paracetamol by dostała na to ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
Byłam odebrac wypis w szpitalu i na sr. Przed wejściem do szpitala na fajce 2 ciezarne z patologii. Wychodzilismy ze szkoly przed wejściem na fajce inne 2 ciężarne. Ręce, cycki i nie wiem co jeszcze opada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami trzeba chłopa ustawić do pionu i nie ma co się ciaćkać.. w każdym zwiazku zdarzają się takie chwilę i moim zdaniem lekkie spięcie raz na jakiś czas jest nawet potrzebne i odświeżające, także głowa do góry i jutro uciesz sie i doceń jak tżet zepnie pośladki,żeby być lepszym facetem ![]() świetne wieści po wizycie.. jak Natalka zareagowała na widok z usg? ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- no a jaaak.. a wiesz co mnie wkurza najbardziej? to krygowanie się personelu szpitalnego,żeby taką jedna z drugą konkretnie opieprzyć.. ja jestem na grupowej sali w sumie dwie noce, na pięć ciężarnych dwie palaczki i wszyscy udają,że nic się nie dzieje.. ja wiem- ich sprawa, ich zdrowie..niby tak,ale za leczenie skutków tego palenia u ich dzieci płacą wszyscy, odbiera się dzieci z rodzin, w których istnieje zagrożenie jakimś niebezpieczeństwem, a palenie w ciązy to niby jest dbanie o bezpieczeństwo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zakorzenienie
|
Tutaj polozna mówiła ze bic nie mogą. Nie mogą zakazać, nie moga wywalić ze szpitala, odmowic leczenia. Nic. Tylko pouczac.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
nie chodzi mi o zakaz, bicie, wywalanie, ale o edukacje.. niestety nie dla wszystkich jest oczywiste jakie ma to skutki..trochę uogólnię, ale są środowiska, w których palenie w ciąży to norma .. może edukacja nie zmieni świata,ale 1 z 10 kobiet otworzy oczy i oszczędzi swojego dzidziusia
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | ||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do zakupów.. znam ten ból, kiedy sobie coś upatrzę i nagle zabraknie tego czegoś w asortymencie sklepu.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4668 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mebli nie kupiliśmy żadnych, pokoik jest niestety dość nieustawny - ma jeden róg zaokrąglony i dwie głupie wnęki i nie chcieliśmy się zblokować z jakimiś możliwościami kombinacji. ![]() ![]() Masakra z tą palaczką. ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To jest właśnie patologia..
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh..też nie lubię zaplanować sobie czegoś,a potem tego nie zrealizować..ale jak niedawno szukałam szafy to czasem cierpliwość się opłaca , bo po paru frustracjach można znaleźć jeszcze lepsze rozwiązanie od tych, które mieliśmy do tej pory wytypowane.. tylko czasami wiedzieć a rozumieć to są dwie różne rzeczy.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Zakorzenienie
|
Virginia, jak ja cię rozumiem, dzieci mają jakiś szósty zmysł, mój też czuje, że "coś się święci" i nagle stałam się niezbędna w każdej czynności. Oczywiście, że nie mogę iść sama do toalety, w nocy przybiega i tarabani mi się na przytulanie, jak idziemy na spacer, to muszę iść obok wózka i trzymać go za rękę, a jak ktoś go bierze na zmianę pieluchy, to muszę iść z nimi, bo on musi mnie widzieć itd. Aż sie boję, jak zniesie moją nieobecność.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Przyjaciółka ostatnio zakupiła zestaw do hybryd. Poleca szalenie (matka 2 córek) bo malujesz i zaraz możesz iść siku i coś robić a nie jak ze zwykłym lakierem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkot to Ci powie, że tego nie zrobi, bo nie wie, bo coś tam - albo będzie robił to tak długo, że Cię szlag trafi.
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój mąż nawet nie próbuje myśleć żeby mi coś takiego zaproponować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po drugie to mój już jest prawie siwy:P Po trzecie, mój z pracy ma bardzo blisko. 5 min autem. Za to kijowy zasięg......więc będę musiała się trochę go naszukać w razie co.... A i tak najlepsze jak się mnie zapytał bym mu powiedziała mniej więcej kiedy urodzę i czy ma brać nocki czy dniówki wtedy żeby w razie W był w domu. Spoko, już wyciągam swoją szklaną kulę... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Serio zadziwia mnie ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |||
Zadomowienie
|
Dlatego ja ma książkę ciąży:P Wiedzieli co robią
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
No to drinken i hulanken ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
Jeśli ja nie będę mogła z domu wyjść wcześniej to chyba też osiwieję.... ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
Jak byłam w ciąży z Oliwią to nasza suczka bardzo pilnowała mojego brzucha. wg mnie doskonale wiedziała, że jestem w ciąży. Po ciąży pilnowanie przeniosła na Oliwkę ![]() Teraz mój psiur zdaje się mieć wylane ![]() Kotka na początku ciąży spała mi na brzuchu, ciągle się na nim kładła. Później nastąpił etap chyba obrażenia, bo mnie unikała. Teraz znów wróciła w łaski. I się za mną szlaja. Ja leżę ona zawsze obok
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi się on bardzo podoba w okularach i często go tym informuję. ![]() ![]() Może z tą "moją" szafą to był właśnie znak, że czeka gdzieś na mnie lepsza. ![]() Cytat:
![]() No i musiał już zgłosić w pracy kiedy chce wziąć urlop i podał że od terminu porodu, a z tego co mówił mi ostatnio lekarz wynika, że mogłabym raczej mieć wywołany poród wcześniej. :P Ale cóż, jakoś to będzie. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze to lipa z tym zasięgiem.. chłop ma racje - zadeklarowałabyś jakieś konkrety to by był w gotowości ![]() życie... przyznać muszę, mimo mojej olbrzymiej antypatii do miejsca , w którym się znajduję i systemu opieki zdrowotnej w Pl wielki szacunek należy się położnym i pielęgniarkom (Tija ![]() ![]() serial by tu można kręcić.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą to kolejna historia. Jak młoda leżała już na chirurgii dziecięcej, np gdy ją brali do badań nigdy nie płakała - wkuwali jej się w głowę np a ona tylko otwierała oczy i zamykała. Spała całymi dniami, każde przyłożenie do piersi było katastrofą, butli też nie chciała. Jak zwracałam uwagę lekarzom czy pielęgniarkom to wszyscy jak jeden dzwon, że to leki przeciwbólowe, że noworodki tak mają. Ble ble ble. Dla mnie było coś bardzo nie tak. Moja intuicja mówiła mi, że ona jednak musi czasami popłakać jak normalne dziecko. Po kilku tygodniach dostałam list do domu, napisane takim językiem, że mój tato musiał mnie łapać, bo z nerwów zaliczyłam odjazd. Nazwa choroby była oczywiście po łacinie i informacje na pierwszym miejscu takie jak UPOŚLEDZENIE UMYSŁOWE itp....Ja myślałam, że mi się serce na milion kawałków rozpadnie. Dalej oczywiscie była senność, brak odruchu ssania....czyli wszystkie symptomy, na które zwróciłam uwagę....A które lekarze olali. Jak wleciałam do szpitala z tym listem, to lekarz fruwał po tej swojej dyżurce, bo tak mnie adrenalina wtedy nosiła i tak byłam wkurzona, że miałam ochotę wpaść tam z kałasznikiem. Po kilku dniach brania hormonów Oliwia darła gębopaszczę jak inne dzieci ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
O kurczę ![]() Nic już nie można zrobić? ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
Dziś wróciłam do domu, wszystko co miał zrobić (i to bez pokazywania palcem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.