Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-15, 20:55   #3391
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie.
Idą waży 2500 g ,szyjka skrócona ale rozwarcia zero.Hemoglobina też mi ładnie skoczyła na 12,8 byłam w szoku. Za to żeby nie było super kolorowo mam bakterie w moczu i furaginę dostałam.
Pogadałam z lekarką i powiedziała że od odejścia wód mamy 6 godzin żeby do szpitala dotrzeć .Skurcze też najlepiej żeby były regularne i już bardzo często. Jakoś mnie uspokoiła.
Jest codziennie w szpitalu więc się cieszę A te moje bóle brzucha to tak sobie już mogą być.
Chyba muszę zakupić liście malin.Co tam jeszcze za patenty macie żeby szybciej urodzić?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Super wieści
A hemoglobina piękna
Oby bakterie szybko zniknęły!

Co do przyspieszaczy to po pierwszym porodzie polecam sex bo u mnie po tym się zaczęło. Ale po drugim porodzie , gdzie nic nie robilam bo nie chcialam jeszcze rodzic, to już sama nie wiem czy to sex czy moje dzieci tak się spieszył na świat
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 20:56   #3392
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madlis Pokaż wiadomość
Z kp istna batalia. Mam wklęsłe brodawki i mało mleka, zaraz po porodzie położna poradziła żeby wziąc Niunie na noc i przykładać cały czas do piersi więc tak też zrobiłam chociaż i tak chciałam mieć ją przy sobie. Noc była mega ciężka, organizm mi się bardzo czyścił więc wkladki i podkłady nie wyrabiały, co tylko chciałam odłożyć na chwilkę małą od piersi to od razu straszny płacz, przy czym prawie cały czas się złościła bo ciężko jej było złapać tą brodawkę a nie miałam wtedy jeszcze kapturków i miałam potem jedną całą poranioną. Z samego rana TZ przyniósł mi kapturki, z nimi było o tyle lepiej że miała za co złapać ale dalej była rozdrażniona i kolejnej nocy tak płakała przy piersiach że aż się zachodziła co mialam ochotę płakać razem z nią i wtedy weszła położna do sali i powiedziała żebym próbowała dać jej mleko mm które było dostępne i z momentem gdy dałam zjadła od razu i dziecko anioł i wtedy już się okazało że mam za mało pokarmu. Potem zakupiłam laktator i ściągam dziennie góra 90 ml tylko, także walczyłam o kp ale ciężka sprawa czasem mam wrażenie że teściowa mnie za to zlinczuje bo jak dzwoni do TZ to wiecznie pyta o moje mleko aż on się już wkurza
Nie przejmuj sie teściowa jak jest taka mądra to niech sama da cycka i ciekawe czy poleci ech moja pewnie by tak samo by gadała dlatego tak ostro reaguje

Ja juz zaczynam sie martwić moja laktacja bo rownież mam wklęsłe sutki ale ciagle je hartuje naciągam nawet zamierzam od niedzieli trochę lektatoren je wyciągać bi boje sie tego samego co u Ciebie

Najważniejsze ze sie nie podałaś a chciałaś karmić piersią i to nie jest twoja wina ze masz mało mleka najważniejsze aby malutka rosła i nie była głodna
Stary 2016-06-15, 20:58   #3393
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane wybaczcie że zaginęłam w akcji ale tyle się działo pragnę Wam przedstawić urodzoną tydzień przed terminem tj. 2 czerwca o godzinie 21:00 z wagą 3650 gram i wzrostem 52 cm, 10 pkt w skali Apgar - córeczkę Oliwię, nasze największe szczęście i najcudowniejszy dar od życia
Gratuluję! Śliczna Oliwia
Stary 2016-06-15, 21:02   #3394
Madlis
Przyczajenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61800286]Gratulacje! Witamy Oliwie
Zostań z nami na dłużej!
Kp się nie martw, jak sie nie uda to nie koniec świata! Na głupie pytania czy karmisz odpowiadaj że "nie, glodzisz!"[/QUOTE]

Oczywiście że zostanę, dzięki forum zawsze raźniej
Hehe z tym że głodzę idealna riposta, w sumie od jakiś 5 osób miałam takie pytanie że też tak wtedy nie odpowiedziałam 😷 jakoś jak moim znajomym urodziło się dziecko to nie maltretowałam na starcie podczas odwiedzin takim pytaniem, nawet jakoś specjalnie mnie to nie interesowało a ja tu teraz tylko czekam kto z cioć będzie mnie jeszcze katował 😀
Madlis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 21:03   #3395
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj sie teściowa jak jest taka mądra to niech sama da cycka i ciekawe czy poleci ech moja pewnie by tak samo by gadała dlatego tak ostro reaguje

Ja juz zaczynam sie martwić moja laktacja bo rownież mam wklęsłe sutki ale ciagle je hartuje naciągam nawet zamierzam od niedzieli trochę lektatoren je wyciągać bi boje sie tego samego co u Ciebie

Najważniejsze ze sie nie podałaś a chciałaś karmić piersią i to nie jest twoja wina ze masz mało mleka najważniejsze aby malutka rosła i nie była głodna
Weronika zaopatrz się w nakladki do szpitala. Ja też miałam wklęsłe i jakoś przez nakładki się udało. A w domu to już karmilam bez.
Będziesz rodzić w tym szpitalu w rudzie?
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 21:09   #3396
Madlis
Przyczajenie

Cytat:

Tak to jest z tymi tesciowymi, jej się wydaje że jak wychowała 5 dzieci i opiekowała się niedawno wnuczką to wszystkie rozumy poskradała. Obecnie jestem u mnie w domu to już leciało hasełko że u niej by mi było najlepiej bo ona ma taką wprawe jeśli chodzi o dzieci i z niejednym by "pomogła" i "doradziła" a mi sto razy lepiej jest przy mojej mamie, niestety niedługo na jakiś czas będę skazana mieszkać chwilę w domu u TZ przez różne sprawy i już ta myśl mi psuje humor na starcie.

Jeśli bedziesz mieć pokarm dasz rade, laktator na pewno Ci super wyciągnie sutki, używam elektrycznego Canpol Babies Easy Start i wyciąga super tylko co z tego skoro u mnie produkcja marna ale chociaż cokolwiek ze mnie córcia wypije

Edytowane przez Madlis
Czas edycji: 2016-06-15 o 21:41
Stary 2016-06-15, 21:11   #3397
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Hej, nadrobię później bo caly dzień w biegu. Bylam u fryzjera i z długich długich włosów scielam i pocieniowalam do za ramiona. Potem pobiegłam do kosmetyczki na brwi a na koniec do gina. Wiec wykrakałam, jest tak jak mówiłam.

W ogóle się wkurzyłam bo nie chcial na samolot wziac bk powiedzial ze można chodzić miesiąc z rozwarciem a mozna go nie miec i w noc urodzić. Ale po moich protestach zmierzył na usg, szyjka z 4.2 skrocila sie do 2. Ktg płaskie. Przeplywy spoko, lozysko 2/3 stopień. Maly wazy 3250 okolo. Jak nie urodzę to 22ktg, dopiero 28wizyta i dopiero 29 do szpitala.

Resztki moich nadziei na urodzenie przed albo w tp poszly w pizzzzzduuuuu.

9kg na plusie
Spokojnie, wiesz przecież że wszystko może się zdarzyć
Nic nie jest przesądzone.

Cytat:
Melduje się po wizycie.
Idą waży 2500 g ,szyjka skrócona ale rozwarcia zero.Hemoglobina też mi ładnie skoczyła na 12,8 byłam w szoku. Za to żeby nie było super kolorowo mam bakterie w moczu i furaginę dostałam.
Pogadałam z lekarką i powiedziała że od odejścia wód mamy 6 godzin żeby do szpitala dotrzeć .Skurcze też najlepiej żeby były regularne i już bardzo często. Jakoś mnie uspokoiła.
Jest codziennie w szpitalu więc się cieszę A te moje bóle brzucha to tak sobie już mogą być.
Chyba muszę zakupić liście malin.Co tam jeszcze za patenty macie żeby szybciej urodzić?

Żadne patenty nie działają Pozostaje cierpliwość i spokój

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61795956]Ale dziewczyny im później urodzimy tym dłużej będziemy się cieszyć macierzyńskim [/QUOTE]

Ja mam L4 wystawione do 17. czerwca czyli do TP i potem nawet jeśli nie urodzę zaczyna mi się macierzyński

Cytat:
Właśnie nie zapytałam sie lekarza czy jest to groźne jak by sie zaczol poród trudni mam nadzieje ze nie urodze do poniedziałku bi boje sie akcji mając ten krazek :/
No i w sobotę czekam mnie wesele przyjaciółki a w niedziele 40 ciotki wiec szybko zleci specjalnie dzisiaj myłam okna bo myślałam ze w ten weekend bedzie juz ziemna maleństwo wrrrr:/

Mój gin stwierdził ze nie bierze sie tp z usg tylko miesiączka jest najbardziej pewna data tak jak kiedyś bez żadnych sprzętów no ciekawa jestem jak to bedzie zemna

Trochę sie wkurzyłam na niego bo przecież gadał ze mi go dzisiaj ściągnie wrrr no i mam być ostatnia pacjentka ciekawe czy on cos juz wie
No nie dziwię Ci się że jesteś zawiedziona. Najgorsze to się na coś nastawić, a potem zostać wystawionym...

Cytat:
Kochane wybaczcie że zaginęłam w akcji ale tyle się działo pragnę Wam przedstawić urodzoną tydzień przed terminem tj. 2 czerwca o godzinie 21:00 z wagą 3650 gram i wzrostem 52 cm, 10 pkt w skali Apgar - córeczkę Oliwię, nasze największe szczęście i najcudowniejszy dar od życia
Gratulacje!
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 21:11   #3398
Madlis
Przyczajenie

Dziękuje Wam

Edytowane przez Madlis
Czas edycji: 2016-06-15 o 21:15
Stary 2016-06-15, 21:13   #3399
201711281320
Konto usunięte

Cierpliwość jak tam? Poza czopem coś się ruszyło?
Stary 2016-06-15, 21:16   #3400
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Spokojnie, wiesz przecież że wszystko może się zdarzyć
Nic nie jest przesądzone.

Żadne patenty nie działają Pozostaje cierpliwość i spokój

Ja mam L4 wystawione do 17. czerwca czyli do TP i potem nawet jeśli nie urodzę zaczyna mi się macierzyński

No nie dziwię Ci się że jesteś zawiedziona. Najgorsze to się na coś nastawić, a potem zostać wystawionym...

Gratulacje!
A dlaczego? Ja mam l4 już do 23.06 a tp na jutro... nie przedłuży ci lekarz L 4? Myślałam że żeby dostać macierzyński przed porodem to trzeba złożyć odpowidni wniosek wczesniej... dziwne
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 21:21   #3401
haneczkab92
Ania

Cytat:
Gratulacje!!
A kp się nie przejmuj, najważniejsze, żeby Oliwka była najedzona
i wiem, że ciężko się z pewnymi sprawami pogodzić, ale czasami trzeba
A teściową miej głęboko w...

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 21:23   #3402
201711281320
Konto usunięte

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61802561]A dlaczego? Ja mam l4 już do 23.06 a tp na jutro... nie przedłuży ci lekarz L 4? Myślałam że żeby dostać macierzyński przed porodem to trzeba złożyć odpowidni wniosek wczesniej... dziwne[/QUOTE]

No nie wiem, tak mi lekarz powiedział, że wystawia ostatnie L4 do TP, a potem już poleci macierzyński bez względu na to czy urodzę przed czy po TP. Nie wiem nic o żadnym specjalnym wniosku. Chyba zadzwonię sobie jutro do pracy żeby się upewnić...
W ogóle mój lekarz mówił żeby teraz już czekać na poród, nie kazał się umawiać na kolejną wizytę. Powiedział, że jak się przeterminuję kilka dni to mogę przyjść się pokazać. Tyle.
A Ty masz jakby co jakieś skierowanie do szpitala czy po TP można od tak się zgłosić na oddział bez niczego?
Stary 2016-06-15, 21:26   #3403
haneczkab92
Ania

Cytat:

Ja tez mam wklęsłe..
Ale u mnie nawet nakładki nie pomogły przez wędzidełko..
W każdym razie kochana, dużo dziewczyn tak karmi i jest dobrze głowa do gory, nie ma się co denerwować na zapas!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 21:46   #3404
Weronia93
Rozeznanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61801766]Weronika zaopatrz się w nakladki do szpitala. Ja też miałam wklęsłe i jakoś przez nakładki się udało. A w domu to już karmilam bez.
Będziesz rodzić w tym szpitalu w rudzie?[/QUOTE]

Tak na goduli tam rownież pracuje mój ginekolog i położna z szkoły rodzenia podobno tam laktacyjne sprzedawaja w odpowiednim rozmiarze a ja sobie juz kupiłam z TT jak nie dam rady przez nie to sobie kupie te w szpitalu

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ja tez mam wklęsłe..
Ale u mnie nawet nakładki nie pomogły przez wędzidełko..
W każdym razie kochana, dużo dziewczyn tak karmi i jest dobrze głowa do gory, nie ma się co denerwować na zapas!
Wiem wiem Polozna mnie pocieszała i śmiała sie ze tż mało działa z moimi sutkami hehe jestem nastawiona na kp i będę sie starać możliwe ze nie bedzie tak złe

Jedynie boje sie tego ze z bólu nie wytrzymam niestety moje piersi i sutki są strasznie wrażliwe nawet pieszczoty czasem w sumie zazwyczaj mnie drażnią a czasem nawet bolą :/ jakas inna i dziwna jestem

Cytat:
Tak to jest z tymi tesciowymi, jej się wydaje że jak wychowała 5 dzieci i opiekowała się niedawno wnuczką to wszystkie rozumy poskradała. Obecnie jestem u mnie w domu to już leciało hasełko że u niej by mi było najlepiej bo ona ma taką wprawe jeśli chodzi o dzieci i z niejednym by "pomogła" i "doradziła" a mi sto razy lepiej jest przy mojej mamie, niestety niedługo na jakiś czas będę skazana mieszkać chwilę w domu u TZ przez różne sprawy i już ta myśl mi psuje humor na starcie.

Jeśli masz pokarm to laktator na pewno Ci super wyciągnie sutki, używam elektrycznego Canpol Babies Easy Start i wyciąga super tylko co z tego skoro u mnie produkcja marna ale chociaż cokolwiek ze mnie córcia wypije
Nasączenie moja teściowa nie bedzie częstym bywalcem bo nie przepadamy za sobą a 2 miesiące urodził sie jej pierwszy wnuk i go meczy wiec mam nadzieje ze mojej Hani da spokój i mi bo jak widzę jak zajmuje sie tym małym to gorączka mnie zalewa :/ jak dziecko śpi w wózku czy w kołysce to ma spać a nie sprawdzać czy mu ciepło, zimno, pieluchę otwierać nie płacze tylko spi to znaczy ze jest mu dobrze i tyle !!! Jak można mówią ze matka jest zła bije dziecko nie chce go karmić a babcia jest kochana i u niej by było mu lepiej wrrrr nie mogę tego słychać wiec mam nadzieje ze mnie to ominie

Lektator mam ręczny z TT mam nadzieje ze podoła a jak nie to każe rodzinie sie zrzucić na ręczny z medela bo wszystko do dziecka mam nawet za dużo wiec po co jakieś pierdoły[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------
Stary 2016-06-15, 21:49   #3405
kanwa
Zakorzenienie

Ja mam l4 do TP a jak nie urodze to mam się zgłosić po L4 jeszcze na tydzień a później to już po tygodniu od to skierowanie do szpitala i wywoływanie porodu.

kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 21:53   #3406
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Cierpliwość jak tam? Poza czopem coś się ruszyło?

Tzn. z porodem, bo tak to ruszył mnie mąż (w sensie wkurzył) i z nim nie rozmawiam, także cudowny wieczór przed tp
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 22:08   #3407
Konto usunięte

Cytat:
No nie wiem, tak mi lekarz powiedział, że wystawia ostatnie L4 do TP, a potem już poleci macierzyński bez względu na to czy urodzę przed czy po TP. Nie wiem nic o żadnym specjalnym wniosku. Chyba zadzwonię sobie jutro do pracy żeby się upewnić...
W ogóle mój lekarz mówił żeby teraz już czekać na poród, nie kazał się umawiać na kolejną wizytę. Powiedział, że jak się przeterminuję kilka dni to mogę przyjść się pokazać. Tyle.
A Ty masz jakby co jakieś skierowanie do szpitala czy po TP można od tak się zgłosić na oddział bez niczego?
Będę miała skierowanie do szpitala. 22 mam iść do gina po nie :-\
Zaciekawilo mnie z tym l4, daj znać jak to jest. Ciekawa jestem teraz czy gin mi da w razie czego kolejne L4 az urodze czy to już może szpital daje? Czy może z automatu leci ten macierzyński?

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Weronia ja też mam wrażliwe piersi i tego samego się bałam-bólu. Bolało na początku a potem już było ok wiec głowa do.góry!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-06-15, 22:16   #3408
Weronia93
Rozeznanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61805661]Będę miała skierowanie do szpitala. 22 mam iść do gina po nie :-\
Zaciekawilo mnie z tym l4, daj znać jak to jest. Ciekawa jestem teraz czy gin mi da w razie czego kolejne L4 az urodze czy to już może szpital daje? Czy może z automatu leci ten macierzyński?

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Weronia ja też mam wrażliwe piersi i tego samego się bałam-bólu. Bolało na początku a potem już było ok wiec głowa do.góry!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Dzięki za wsparcie mam nadzieje ze bedzie tak jak mówisz bardziej obawiam sie bólu piersi/ sutków niż bólu porodu hehe ale może lepiej
Stary 2016-06-15, 22:22   #3409
PikPik09
Raczkowanie

Ale kalafiora strzelilam na sam koniec!! Ale wstyd!! Ja takich rzeczy nie robie nie zdarzaja mi sie po prostu!! Pozyczylam od taty auto jak juz nie raz i w beznadziejnie prozaiczny sposob wgniotlam i to konkretnie prog!! Scielam zakret i najechalam na kraweznik auto sie zsunelo po nim i wgniotl sie prog. Czuje sie tragicznie i okropnie inaczej uszkodzic cos swojego a inaczej czyjes i to jeszcze samochod!
Stary 2016-06-15, 22:31   #3410
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

Tzn. z porodem, bo tak to ruszył mnie mąż (w sensie wkurzył) i z nim nie rozmawiam, także cudowny wieczór przed tp
No to pozostaje cierpliwie czekać...
A męzowi za wkurzanie żony w prawie 10 miesiącu ciąży !

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61805661]Będę miała skierowanie do szpitala. 22 mam iść do gina po nie :-\
Zaciekawilo mnie z tym l4, daj znać jak to jest. Ciekawa jestem teraz czy gin mi da w razie czego kolejne L4 az urodze czy to już może szpital daje? Czy może z automatu leci ten macierzyński? [COLOR="Silver"]
[/QUOTE]

Zadzwonię jutro do kadrowej i zapytam jak to jest.

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Ale kalafiora strzelilam na sam koniec!! Ale wstyd!! Ja takich rzeczy nie robie nie zdarzaja mi sie po prostu!! Pozyczylam od taty auto jak juz nie raz i w beznadziejnie prozaiczny sposob wgniotlam i to konkretnie prog!! Scielam zakret i najechalam na kraweznik auto sie zsunelo po nim i wgniotl sie prog. Czuje sie tragicznie i okropnie inaczej uszkodzic cos swojego a inaczej czyjes i to jeszcze samochod!
Uuu, ale pech Ale tata na pewno wybaczy
Stary 2016-06-15, 22:37   #3411
fiazo
Zakorzenienie

Pikpik niestety w ciąży to częsty przypadek. Ja teraz boje się jeździć właśnie przez te nasze ciążowe rozkojarzenie

Ja też l4 nie mam do porodu. Teraz mam do 17. Wizyta kolejna 21go jak nie urodze do tego czasu to mi wypisze na te dni wstecz ale nie wiem na ile do przodu

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 23:10   #3412
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej, nadrobię później bo caly dzień w biegu. Bylam u fryzjera i z długich długich włosów scielam i pocieniowalam do za ramiona. Potem pobiegłam do kosmetyczki na brwi a na koniec do gina. Wiec wykrakałam, jest tak jak mówiłam.

W ogóle się wkurzyłam bo nie chcial na samolot wziac bk powiedzial ze można chodzić miesiąc z rozwarciem a mozna go nie miec i w noc urodzić. Ale po moich protestach zmierzył na usg, szyjka z 4.2 skrocila sie do 2. Ktg płaskie. Przeplywy spoko, lozysko 2/3 stopień. Maly wazy 3250 okolo. Jak nie urodzę to 22ktg, dopiero 28wizyta i dopiero 29 do szpitala.

9kg na plusie

Cytat:
Melduje się po wizycie.

Dziewczyny świetne wieści z wizyt

Cytat:
GRATULACJE!! piękne imię córeczki

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-16, 01:01   #3413
Cierpliwosc
Zadomowienie

Witam się w 10 miesiącu ciąży dobrnęłam do planowanego terminu porodu i nie wiem czy się cieszyć czy raczej płakać
Cytat:
Spoko, mi tam niedziela pasuje

Chyba mamy taki sam. Od przyszłego tygodnia mają być upały to chyba też napełnimy. A co macie pod spodem? Styropian?
Ok, to jesteśmy umówione
styropian w zeszłym roku się sprawdził
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
u Was tak ciepło?

U nas pogoda okropna, szaro buro, zimno i pada
Wczoraj siedzieliśmy w domu, bo okropnie wiało, dziś znów pogoda beznadziejna i znów w domu :/
No do południa było, ale żeby się w nim woda nagrzała to tak z parę dni by się musiało utrzymać, a tu już po południu się ochłodziło i pada:/
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Do nas przyjechali moi rodzice, mama zostaje na tydzień I oczywiście już było: nie za zimno jej? Oj, ma czkawkę! Trzymajcie kciuki żebym zniosła to psychicznie
! Ale doczytałam, że mama z tych reformowalnych, więc spoko
Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Wojtuś urodził się o 11.42 waży 3200g i mierzy 58cm. Dostał 10 punktów na start. Płuca ma dobrze rozwinięte bo zaraz po tak się darł, że aż lekarze i pielęgniarki się śmiały, że dawno takiego krzykacza nie było. Zaraz mają mi go przywieźć.
CHUDZIASZEK OGROMNE GRATULACJE!

klask i:

Cytat:
Ja juz po lekarzu stwierdził ze nie ściągnie mi dzisiaj krążka tylko w poniedziałek
Dziwne to to, ale dobrze, że chociaż okreslił kiedy.
A Ty już takie plany na jutro miałaś
Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość

Widzę, że się stęskniłyście

Nie cisnę, ucierane z truskawkami zrobiłam, mniam
Któraś ma ochotę na kawałek?

I przypominam, do porodu mam jeszcze 8 dni, także ten.... Luuuuuuz
Zapisz
Zostało Ci jeszcze ciasta? Bo ja chętnie się poczęstuje
Do porodu tydzień i grzeczne dziecko - słucha tatusia
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
CIERPLIWOŚĆ trochę inny ten kalendarz no nie? Tamten lepszy jakis był. Malo tutaj miejsca na notatki z calego dnia albo ja za duzo rozmych rzeczy jem:p

Zaliczylysmy prawie dwugodzinny spacer bo piekna pogoda. Dotarla tez do nas smieciarka wadera, ktora jest prezentem.od Gabi dla Igiego. Chlopak zachwycony
Wczoraj wyskoczylam do biedry po pieluchy i jakieś mniejsze podpaski i w pepco slodkie rampersy i spodenki Gabi kupilam. Nio i nam pepek dzisiaj odpadl.
No inny, tamten był podzielony na dni, a tu tylko tygodnie, więc miejsca skromnie bardzo, szkoda.
za kikut, śmieciarkę i spacer
Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Gratulacje *

U nas była położna,w niedziele przy wypisie Ignas ważył 3680 a dzis jest środa i wazy 4050 jeszcze ona do mnie z tekstem "na sztucznym mleku?" A ja nie na moim hahaha oczy jak 5 zł zrobiła i krzyknęła REWELACJA
No jestem z siebie dumna
mały koksik
Cytat:
Gratuluję!
Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Buuu, ale tatuś chyba wybaczy

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Ewka i kanwa za wizyty
Ewa dziwne, ze gin nie chciał badać dowcipnie, przecież na koniec to określają rozpulchnienie, rozwarcie szyjki, no i czy nisko dzidziuś.. żebyś urodziła wczesniej niż poprzednio
Kanwa a Ty sie tak nie spiesz, Ida malutka jeszcze. Liście malin przyspieszają poród, a raczej jego przebieg, na datę to nic chyba nie działa.

Ech, co za dzień. Podjarałam się tym czopem, a tu zaledwie 2razy coś tam ze mnie wyszło, czyste w dodatku (bez krwi), więc kij wie kiedy się dziać zacznie. Z mężem już sobie pogadaliśmy i jest ok, nawet mi piłkę dopompował, ale nie wiem czy teraz jeszcze się pobujam na niej.
Dziś wizyta - ciekawam, co tam doktorek zobaczy i kiedy mi każe do szpitala przyjść jakby się samo nie zaczęło.
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-16, 03:57   #3414
ania230
Zakorzenienie

Chudziaszek Gratuluję

---------- Dopisano o 03:26 ---------- Poprzedni post napisano o 03:22 ----------

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

i to troche, do uczucia ulgi
Chce dużo mleka dla mojej córeczki

---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:26 ----------

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość

U nas była położna,w niedziele przy wypisie Ignas ważył 3680 a dzis jest środa i wazy 4050 jeszcze ona do mnie z tekstem "na sztucznym mleku?" A ja nie na moim hahaha oczy jak 5 zł zrobiła i krzyknęła REWELACJA
No jestem z siebie dumna
To można tylko gratulowac ze masz tyle pokarmu i zaspokajasz swoje dziecko.
Do nas dzis przychodzi polozna. Ciekawa jestem ile przez te dwa dni podrosla na wadze bo bardzo się przejelam wtedy jej spadkiem. Zastanawiam się czy ja nie mam mleka malo wartosciowego dla Niej :/

---------- Dopisano o 03:32 ---------- Poprzedni post napisano o 03:29 ----------

Cytat:

9kg na plusie
Gratulacje udanej wizyty trzeba się tylko z takich wieści cieszyć

Za wage wielkie brawa!!!

---------- Dopisano o 03:33 ---------- Poprzedni post napisano o 03:32 ----------

Cytat:
Gratulacje dużo zdrowia dla Was!

---------- Dopisano o 03:41 ---------- Poprzedni post napisano o 03:33 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61800286] Na głupie pytania czy karmisz odpowiadaj że "nie, glodzisz!"[/QUOTE]

Dokładnie
Mnie wkurza jak od razu pytają czy się karmi...kurde bo ludzie myślą ze u każdej mamy jest pokarmu od groma od tak:/
Ehh brak ludziom wyobrazni.

---------- Dopisano o 03:46 ---------- Poprzedni post napisano o 03:41 ----------

Cytat:

Tez tak sobie powiedzialam. Ze najważniejsze aby rosla dziecina! Czy kp czy mm nie ma znaczenia. Ważne aby w górę

Ja bede rozkręcać laktacje jak tylko dostane laktator i mam nadzieje ze mi się uda! Wierze w to!

---------- Dopisano o 03:50 ---------- Poprzedni post napisano o 03:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Witam się w 10 miesiącu ciąży dobrnęłam do planowanego terminu porodu
BRAWO

Ululalam corcie wiec teraz mogę iść spać

---------- Dopisano o 03:50 ---------- Poprzedni post napisano o 03:50 ----------

Odezwe się niebawem

---------- Dopisano o 03:57 ---------- Poprzedni post napisano o 03:50 ----------

Jeszcze jedno pytanie:
Czy mleko w buteleczce gotowe z babilonu pro natura mozna wykorzystać na drugie karmienie czy tylko na jedno? I tyle ile zje to zje a resztę sie wylewa?
Bo takie mleko kupil Tz w razie właśnie dokarmienia. Umówiliśmy się tak ze jeżeli nie ruszy u mnie laktacja pełną parą do piątku następnego tygodnia to kupimy mleko w proszku.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-16, 05:05   #3415
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Chudziaszek Gratuluję

---------- Dopisano o 03:26 ---------- Poprzedni post napisano o 03:22 ----------

Chce dużo mleka dla mojej córeczki

---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:26 ----------

To można tylko gratulowac ze masz tyle pokarmu i zaspokajasz swoje dziecko.
Do nas dzis przychodzi polozna. Ciekawa jestem ile przez te dwa dni podrosla na wadze bo bardzo się przejelam wtedy jej spadkiem. Zastanawiam się czy ja nie mam mleka malo wartosciowego dla Niej :/

---------- Dopisano o 03:32 ---------- Poprzedni post napisano o 03:29 ----------

Gratulacje udanej wizyty trzeba się tylko z takich wieści cieszyć

Za wage wielkie brawa!!!

---------- Dopisano o 03:33 ---------- Poprzedni post napisano o 03:32 ----------

Gratulacje dużo zdrowia dla Was!

---------- Dopisano o 03:41 ---------- Poprzedni post napisano o 03:33 ----------

Dokładnie
Mnie wkurza jak od razu pytają czy się karmi...kurde bo ludzie myślą ze u każdej mamy jest pokarmu od groma od tak:/
Ehh brak ludziom wyobrazni.

---------- Dopisano o 03:46 ---------- Poprzedni post napisano o 03:41 ----------

Tez tak sobie powiedzialam. Ze najważniejsze aby rosla dziecina! Czy kp czy mm nie ma znaczenia. Ważne aby w górę

Ja bede rozkręcać laktacje jak tylko dostane laktator i mam nadzieje ze mi się uda! Wierze w to!

---------- Dopisano o 03:50 ---------- Poprzedni post napisano o 03:46 ----------

BRAWO

Ululalam corcie wiec teraz mogę iść spać

---------- Dopisano o 03:50 ---------- Poprzedni post napisano o 03:50 ----------

Odezwe się niebawem

---------- Dopisano o 03:57 ---------- Poprzedni post napisano o 03:50 ----------

Jeszcze jedno pytanie:
Czy mleko w buteleczce gotowe z babilonu pro natura mozna wykorzystać na drugie karmienie czy tylko na jedno? I tyle ile zje to zje a resztę sie wylewa?
Bo takie mleko kupil Tz w razie właśnie dokarmienia. Umówiliśmy się tak ze jeżeli nie ruszy u mnie laktacja pełną parą do piątku następnego tygodnia to kupimy mleko w proszku.
Aniu mleko mamy jest zawsze najlepsze dla dziecka i najbardziej pełnowartościowe!- nawet nie myśl inaczej!
Mnie tylko jedna starsza sąsiadka zapytała czy karmię piersia tak pozs tym nikt o to nie pyta
U mnie faktycznie po regularnym osiąganiu jest wiecej pokarmu ale Hania zjada tak chętnie i tak dużo że dorabianie mm wchodzi w grę.
Aniu w sZpitalu dawali buteleczki małe z,bebilonem pro nutra już gotowe i położne mówiły że max 2godz od otwarcia a to w proszu rozrobione z wodą też v2godz.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-16, 06:13   #3416
olinka012
Zadomowienie

Kochane gratulacje maluszkow!
Michałek wazy juz 2616 i 53cm

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-16, 06:25   #3417
madzius90
Zakorzenienie

Ania nie ma czegos takiego jak małowwartościowe mleko
Kobiece mleko jest dostodowane do dziecka- np. Tlustsze w nocy, sskład tez zmienia sięw miare jak ddziecko rośnie. Ale zawsze jest wartościowe

Olinka za wagęMichalka !
Stary 2016-06-16, 06:44   #3418
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Kochane gratulacje maluszkow!
Michałek wazy juz 2616 i 53cm

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
Brawooo!!!

Chudziaszku gratulacje
Długi chlopczyk z Wojtka

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-16, 06:48   #3419
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Gratulacje
Kp się nie przejmuj, jesli się nie uda to trudno i tak będziesz najlepszą mamą dla swojej córci

Caly dzien myślę o Radenie i Asi, ciekawe jak ich Kruszynki...
Dziękujemy za pamięć Ciągle w szpitalu jesteśmy,mamy zmieniony antybiotyk,więc na pewno z tydzień tu jeszcze będziemy o ile zadziała. A jak nie to się załamie. Powiem Wam,że żyje tutaj z dnia na dzień,bo jakbym zaczęła myśleć ile tu jeszcze będę to bym się zaplakala. Mąż już taki zrezygnowany,codziennie po pracy nas odwiedza, ech, ciężko jest
Na szczęście Basia już nie taka kruszynka- 3120 g ;-)

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie:
Mamusie, które karmią swoim mlekiem butelką, ile Wasze dzieci jedzą na raz? i na ile im to starcza?
U mnie na 3 godziny około 60-70 ml
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-16, 07:02   #3420
Konto usunięte

Witam się i ja w 10 miesiącu ciąży
Mogłabym sobie jeszcze spać, ale głodek mnie obudził no i teraz już tak słońce daje po tych wypucowanych oknach że się nie da spać

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości