Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 cz.2 :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-16, 15:03   #1141
wykalacka
Zadomowienie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Laski dzisiaj mecz pl - niemcy

Myślicie że to by był wielki nie takt jak bym wymieniła na balkon flagę pl ?

Ma taka 5 metrowa

To nic ze mieszkam w de z samymi Niemcami nie ?
Wywieszaj, masz samare więc jesteś bezpieczna

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
Ja robiłam test 3 lipca, akurat w sobotę skonczyłam jedne praktyki, a w poniedziałek zaczynałam kolejne 😀 i w wolny dzień zaczęłam się zastanawiać, czy ja w czerwcu miałam okres 😀 ale to wiadomo jak na uczelni w czerwcu masa zaliczeń, egzaminów, ćwiczeń terenowych, a ten rok był jeszcze bardzo trudny, dużo stresów, a do tego żadnych mdłości, więc skąd mogłam się domyślać 😀 ale jak zobaczyłam 2 kreski to pojawił mi się taki banan na twarzy, że nie mogłam się doczekać, aż tż wróci z pracy😀 a on jak zobaczył test, to co ślub by wypadało wreszcie wziąć 😀

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

To z dumy kupisz większą flagę a jak sąsiadom się nie spodoba, To Miję na nich napuścisz, to pożałują 😀

I jak dalej historia się potoczyła? Wzieliscie ślub?q
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
To przeżyła swoje..

Moja tez zaliczyla mega wrazenia. Sesja potem wakacje nad morzem tam nam ukradli samochod ze wszystkim bo zaszliamy na godizne na plaze i mielismy wracac. Zostalam w samym stroju kapielowym i mialam ręcznik i spodenki bluzke i. Wracalismy samochodem z asistance 😦 potem studia , krwotoki z nosa szpital ból ogromny transport karetka operacja pod narkoza. Chyba dlatego non stop jeczy bo ta ciaza to jeden wielki stres 😔ale bylo cudnie PoZatym 😊

Marciar Ty naprawde miałaś hardkorowy czas, dobrze, że te krwotoki odeszły w niepamięć
Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
Ciekawe te wasze historie testowe. Ja mialam test robic 7.06 ale kupilam 4 i zaczelam juz od 4.06 robic pierwszy wyszedl uz pozytywny ale nie wiedzialam czy to ciaza czy wynik leku ktory przyjelam. Kolejnego dnia pierwszy raz zdarzylo mi sie ze mialam wadliwy test bo nie pokazalo abi jednej kreski. Bylo przed 6 rano, mowie mezowi co i jak a ten do mnie ze mam zrobic kolejny. Ja sobie mysle ok, biore test ale... przeciez nie mam juz moczu tym bardziej porannego odczekalam ze 4 godziny z wielkim trudem zeby sie nie posiusiac i wyszedl bladzioszek ale widoczny bylsm pewna ze to ciaza, lek nie mogl tak dlugo dzialac. Testy z dwoch kolejnych dni to byla formalnosc

Lucy, tak LEKARZA nie sluchac?? Oj oj oj!

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

A co do aktywnosci w ciazy to ja czulam sie tak swietnie, ze na upie nie moglam usiedziec i tez jakis energiczny ten moj syn. Wiec cos w tym musi byc

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Wlasnie przyszly do nas slicznosci ze smyka w rozmiarze 74 ale mi rosnie ten synus
Janek dzisiaj na szczepieniu w końcu ktoś zmierzył i ma 70 cm! Nie wydajei się aby tyle miał

Cytat:
No gdzie nawet bysmy nir chcieli bo bysmy nie dostali ubezpieczenia. A tak dostalismy i kupulismt drugie. Tylko wszystkie ubrania buty staniki majtki kosmetyki musialam kupować od nowa

Zakupy życia - wszystko nowe

My po szczepieniu, oczywiście był płacz, a potem nie chciał w wózku leżeć więc chwilę posiedziałam z nim w przychodni. A dwa hiciory mam. Jeden to lekarka jak leżał na przewijaku mówi "sprawdzimy jaki jesteś silny" i go za ręce do siadu! a druga była tak uprzejma, ze poinformowała mnie, że jak jest gorąco to mogę podawać wodę
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-16, 16:20   #1142
agnieszka_2293
Zadomowienie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Esor, stoimy ok 10 centyla, przybrał teraz w normie ale w dolnej granicy.
Dumam na tym dodaniem kleiku do swojego mleka, spróbowałabym może za jakieś 2 tygodnie na noc mu dawać łyżeczką. Jedzenie łyżeczką ma dość opanowane bo ostatnio daję mu tak żelazo.
Ale to niech sie mamusie wypowiedza i poradzą, bo ja to ciemna masa

Lekarka mi poleciła Sinlac, dla dzieci co mało przybierają. Ale nawet taka ciemna masa jak ja wie, jaki to ma skład Nie będę w dziecka syropu glukozowego ładować

Historię Marciar z tym autem pamiętam jak pisała, masakra.
Ja specjalistką nie jestem, to moje pierwsze dziecko, więc jesteśmy w fazie testów,co należy i kiedy podać ale jak była u mnie położna środowiskowa, to mówiła,że dziecko ma podwoić wagę urodzeniową do 6m. Może taka uroda synka,że jest drobny.
Cytat:
A ja własnie myślałam o Tobie i Zosi, czy nie lepiej zamiast dalej ją męczyć butelka, którą w efekcie i tak kiedyś trzeba odstawić, to czy nie zafundować jej takiego kubka i tym spróbować?
Sama się nad nim zastanawiam też Pediatra mi polecał. Mówil, że dwójka jego dzieci piła zamiast butelki i że sobie chwali. Ale wolę poznać więcej opinii

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Wywieszaj, masz samare więc jesteś bezpieczna

I jak dalej historia się potoczyła? Wzieliscie ślub?q

Marciar Ty naprawde miałaś hardkorowy czas, dobrze, że te krwotoki odeszły w niepamięć

Janek dzisiaj na szczepieniu w końcu ktoś zmierzył i ma 70 cm! Nie wydajei się aby tyle miał

Zakupy życia - wszystko nowe

My po szczepieniu, oczywiście był płacz, a potem nie chciał w wózku leżeć więc chwilę posiedziałam z nim w przychodni. A dwa hiciory mam. Jeden to lekarka jak leżał na przewijaku mówi "sprawdzimy jaki jesteś silny" i go za ręce do siadu! a druga była tak uprzejma, ze poinformowała mnie, że jak jest gorąco to mogę podawać wodę
Tak, wzięliśmy ślub na początku września 😊

Moja lekarka też sprawdzała, czy się podnosi. Tylko moja gwiazda trzymana za rączki sama się pociąga. Odkryłam to jak trzymałam ją za rączki i mówię koci koci łapki, a ta to góry się ciągnie i otwiera paszczę,żeby wziąć matki rękę do buzi 😂 prawie na zawał zaszłam

Dziewczyny, która polecała motylo-ważkę? Wczoraj byłyśmy z Zuzią po zakupy, bo w lodówce było tylko światło😢,Zuzka zaczęła mi marudzić i zobaczyłam słynnego motyla pokazałam jej i mogłam dokończyć zakupy, a Zuzanna ma nową zabawkę 😀 mam tylko nadzieję, że teraz każda wizyta w sklepie nie będzie się kończyła nową zabawką bo zbankrutuję 😀

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Wykalacka oby po szczepieniu było ok 😉 o czemu nie dajesz dziecku piciu w upały? Chcesz żeby się odwodniło?

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Lord Patryś raczył był wstać szczęśliwy po 5 godzinach snu. Juz dzisiaj pewno nie będzie drzemki nr 3...
Aga, co Ty mu robisz,że tyle śpi? 😀 jak moja Zuzka przespi tyle w nocy ciągiem, to jestem z niej dumna, a Patryś w dzień tak potrafi Chyba muszę wysłać Zuzię do Patrysia, niech pokaże jej jak grzeczne dzieci ładnie śpią 😀

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-16, 16:37   #1143
Dzaasti
Rozeznanie

Agnieszka, a jaka waga urodzeniowa ? Moj synus tez drobniutki... poki co przybral 2400 od urodzenia, pediatra twierdzi ze wszystko ok... ale ja sie niepokoje :-/
Stary 2016-06-16, 17:26   #1144
esor
Mamusia Luty 2016

Dzasti wy to super dzidzia w 1 CS

Agnieszka, a my na początku października ślub organizowałas sama czy jak? Bo u nas tak na szybko i to czyste szaleństwo było z remontem generalnym mieszkania a Wy jeszcze miesiąc wcześniej ślub

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-16, 17:40   #1145
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Agnieszka, a jaka waga urodzeniowa ? Moj synus tez drobniutki... poki co przybral 2400 od urodzenia, pediatra twierdzi ze wszystko ok... ale ja sie niepokoje :-/
Ja tylko napisałam do Lucy, co mi położna mówiła, bo ja się nie znam, a to pierwsze dziecko,więc tyle wiem ile mi powiedzą albo doczytam. U nas Zuzia ładnie przybiera, bo urodziła się 3150g, a 2 czerwca na szczepieniu ważyła 6,5 kg.

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dzasti wy to super dzidzia w 1 CS

Agnieszka, a my na początku października ślub organizowałas sama czy jak? Bo u nas tak na szybko i to czyste szaleństwo było z remontem generalnym mieszkania a Wy jeszcze miesiąc wcześniej ślub

Tak, wszystko organizowałam sama. Miałam jeszcze w sierpniu praktyki, więc było latania. My mieliśmy przyjęcie tylko na 40 osób, ale i tak było co robić, a do tego w ramach cięcia kosztów sama robiłam zaproszenia, zawieszki na alko i pudełeczka na czekoladki dla gości 😀 jakoś samo się wszystko tak szybko potoczyło 😀
Cytat:
Ja tylko napisałam do Lucy, co mi położna mówiła, bo ja się nie znam, a to pierwsze dziecko,więc tyle wiem ile mi powiedzą albo doczytam. U nas Zuzia ładnie przybiera, bo urodziła się 3150g, a 2 czerwca na szczepieniu ważyła 6,5 kg.

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-16, 17:41   #1146
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja specjalistką nie jestem, to moje pierwsze dziecko, więc jesteśmy w fazie testów,co należy i kiedy podać ale jak była u mnie położna środowiskowa, to mówiła,że dziecko ma podwoić wagę urodzeniową do 6m. Może taka uroda synka,że jest drobny.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Tak, wzięliśmy ślub na początku września ��

Moja lekarka też sprawdzała, czy się podnosi. Tylko moja gwiazda trzymana za rączki sama się pociąga. Odkryłam to jak trzymałam ją za rączki i mówię koci koci łapki, a ta to góry się ciągnie i otwiera paszczę,żeby wziąć matki rękę do buzi �� prawie na zawał zaszłam

Dziewczyny, która polecała motylo-ważkę? Wczoraj byłyśmy z Zuzią po zakupy, bo w lodówce było tylko światło��,Zuzka zaczęła mi marudzić i zobaczyłam słynnego motyla pokazałam jej i mogłam dokończyć zakupy, a Zuzanna ma nową zabawkę �� mam tylko nadzieję, że teraz każda wizyta w sklepie nie będzie się kończyła nową zabawką bo zbankrutuję ��

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Wykalacka oby po szczepieniu było ok �� o czemu nie dajesz dziecku piciu w upały? Chcesz żeby się odwodniło?

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Aga, co Ty mu robisz,że tyle śpi? �� jak moja Zuzka przespi tyle w nocy ciągiem, to jestem z niej dumna, a Patryś w dzień tak potrafi Chyba muszę wysłać Zuzię do Patrysia, niech pokaże jej jak grzeczne dzieci ładnie śpią ��

Nic nie robie sam tak spi...nawet w nocy tyle nie przespi po jak zasnie po 19 to koło 23 pobudka...
Cytat:
A ja zrobiłam ten 7 czerwca wstałam rano.... poszłam do łazienki, zrobiłam i wróciłam do łóżka do męza ... byłam prawie pewna, ze nic z tego bo to byl pierwszy cykl staran... poszlismy razem do lazienki sprawdzic ten test a tu dwie piekne kreski skakałam do gory ze szczescia! Maz tak samo... milo wspominam te chwile
U mnie pierwsza ciaza- szok...no jak ja moge byc w ciazy??? no idiotka prawie 2 lata po slubie a nie wie skad sie dzieci biora ale byly plany- isc na mgr, cos kasy poodkladac i dupa, druga ciaza- placz ze tak szybko a trzecia szok ze po tygodniu od usuniecia wkladki sie udalo...Patrys byl planowany tak najwczesniej na luty 2017
Cytat:
A Ty sie nie martw Twój synek kończy niedlugo 4 mies a zostalo mu 900 gram do podwojenia masy wiec spokojnie ma na to jeszcze 2 mies

Edytowane przez agaczilla21
Czas edycji: 2016-06-16 o 17:42
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-16, 18:01   #1147
wykalacka
Zadomowienie

a ja dostałam chyba okres

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-16, 18:12   #1148
kaaasi
Zakorzenienie

Hej wpadam tak na szybko czytałam co wspominać ie...to ja chyba najpóźniej z Was robiłam test bo 8 lipca dopiero

Lucy badano robiliśmy...u na niestety normy jeszcze nie ma i kupy nie ma już 5 dzień

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
a ja dostałam chyba okres
Juz ? szybko jakoś

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-16, 18:42   #1149
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Hej wpadam tak na szybko czytałam co wspominać ie...to ja chyba najpóźniej z Was robiłam test bo 8 lipca dopiero

Lucy badano robiliśmy...u na niestety normy jeszcze nie ma i kupy nie ma już 5 dzień

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Juz ? szybko jakoś

U nas też jeszcze nie normy, ale jest dużo lepiej, tylko ze my mamy duzo wieksze dawki plus drugi preparat..
A na kupy mój pediatra zalecił syrop Lactulosum, bez recepty

Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-06-16 o 18:47
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-16, 18:47   #1150
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też jeszcze nie normy, ale jest lepiej, tylko ze my mamy duzo wieksze dawki plud drugi preparat..
A na kupy mój pediatra zalecił syrop Laktuloza, bez recepty

Nie było mojej pediatry dziś wiec była inna...aj szkoda gadać...u nas wzrosło do 50....ale enzym wątroby nie wiedzieć czemu wzrósł....póki co mamy odstawić żelazo na kilka dni... Lucy a jak podajesz ten syrop tak jak na ulotce czy inaczej ? Nie wiem czy czekać aż zrobi czy pójść po syrop co piszesz ? A moja pediatra w pon dopiero

Stary 2016-06-16, 18:53   #1151
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Nie było mojej pediatry dziś wiec była inna...aj szkoda gadać...u nas wzrosło do 50....ale enzym wątroby nie wiedzieć czemu wzrósł....póki co mamy odstawić żelazo na kilka dni... Lucy a jak podajesz ten syrop tak jak na ulotce czy inaczej ? Nie wiem czy czekać aż zrobi czy pójść po syrop co piszesz ? A moja pediatra w pon dopiero

No ciekawe z tą wątrobą.
Poprawiłam tam nazwę syropu.Laktuloza to jego substancja czynna. Podaję go albo strzykawką,albo takim dozownikiem co mamy do drugiego preparatu dołączony.Albo łyżeczką, jak popadnie. 2.5 ml daję, pediatra mówił że mogę dawać dwie dawki, ale daję jedną bo kupy robi codziennie tylko z wysiłkiem. Po syropie robi bez wysiłku Sadzam go na chwilę w leżaczku na półsiedząco jak podaję, bo syrop jest gęstawy to żeby się nie zakrztusił.Smakuje mu, chętnie je

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-06-16 o 18:54 Powód: Tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-16, 19:39   #1152
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
No ciekawe z tą wątrobą.
Poprawiłam tam nazwę syropu.Laktuloza to jego substancja czynna. Podaję go albo strzykawką,albo takim dozownikiem co mamy do drugiego preparatu dołączony.Albo łyżeczką, jak popadnie. 2.5 ml daję, pediatra mówił że mogę dawać dwie dawki, ale daję jedną bo kupy robi codziennie tylko z wysiłkiem. Po syropie robi bez wysiłku Sadzam go na chwilę w leżaczku na półsiedząco jak podaję, bo syrop jest gęstawy to żeby się nie zakrztusił.Smakuje mu, chętnie je

Dziękuję brzuszek ma miękki nie boli go no ale kupy nie widać masz rację u Was trochę więcej i żelaza i dawek...wzrosło to najważniejsze tylko ta wątroba mnie martwi norma 50 a on ma 52...a miesiąc temu było 47...skąd ten wzrost? Może być od żelaza?

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Lucy a te kleiki to czytałam żeby ryz gotować i to co zostanie ta woda jakby ma dużo wartości kiedyś tak dawali ale czy to prawda to nie wiem moja mama tak robila dawało się kleiki i zupki
Lucy a u Was dawki macie takie same ?

Edytowane przez kaaasi
Czas edycji: 2016-06-16 o 19:43 Powód: 7
Stary 2016-06-16, 19:43   #1153
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję brzuszek ma miękki nie boli go no ale kupy nie widać masz rację u Was trochę więcej i żelaza i dawek...wzrosło to najważniejsze tylko ta wątroba mnie martwi norma 50 a on ma 52...a miesiąc temu było 47...skąd ten wzrost? Może być od żelaza?

A dziś ta lekarka nie mówiła? Ponoć każdy lek na wątrobie wychodzi, ale tak mi powiedział gin. Bo na samym początku ciąży miałam mocno przekroczone enzymy wątrobowe. On mi powiedział że wątroba się oczyści do 3 miesięcy od brania leków no i miał rację, spadło mi samo. Ale nie wiem jak to się ma do dzieci i żelaza. Wbiłabym do swojego pediatry jak będzie

Stary 2016-06-16, 19:49   #1154
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
A dziś ta lekarka nie mówiła? Ponoć każdy lek na wątrobie wychodzi, ale tak mi powiedział gin. Bo na samym początku ciąży miałam mocno przekroczone enzymy wątrobowe. On mi powiedział że wątroba się oczyści do 3 miesięcy od brania leków no i miał rację, spadło mi samo. Ale nie wiem jak to się ma do dzieci i żelaza. Wbiłabym do swojego pediatry jak będzie

A ta mądra twierdziła ze to żelazo nie ma wpływu na wątrobę no dobra ja się nie znam....kazała czekać na kupę do środy jak mamy szczepienie....z wielką łaska nas przyjęła...zdziwiona ze tyle żelaza mamy i jak ono się ma do kup....ręce opadły....ale już wymyślili smycze jutro pójdziemy do innej wprawdzie nie naszej ale też jest ok bo do środy to jednak długo czekać i przerwa w żelazie się zrobi a może to za długo by było sama nie wiem ale rozdraznila nas ta pediatra

leć na mecz

Stary 2016-06-16, 19:52   #1155
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Lucy a te kleiki to czytałam żeby ryz gotować i to co zostanie ta woda jakby ma dużo wartości kiedyś tak dawali ale czy to prawda to nie wiem moja mama tak robila dawało się kleiki i zupki
Lucy a u Was dawki macie takie same ?

Tak wiem o tym ryżu ale takie coś może go dodatkowo zatwardzać, a plus tyle żelaza jeszcze...no to ja podziękuję
Żelaza mamy tyle samo a nawet więcej dawać, tego Innoferu nam kazali zwiększyć, brzydal dzieć urósł i waga większa.

Lecę na mecz, do boju Polacy!!

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-06-16 o 19:53
Stary 2016-06-16, 20:12   #1156
agaczilla21
Zakorzenienie

Kur-wa...jeszcze mi cieknącego hydroforu do szczęścia brakuje...dobrze ze poprzedni właściciel mi jakiego fachmena na jutro ogarnie....

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Chyba wszystkie mecz oglądają...u mnie Magda Gessler 😉
Stary 2016-06-16, 20:19   #1157
marciar7
Zakorzenienie

Agnieszka juz prawie wszystkie maja motyla 😊mokej chrzestba kupila jak miala moze 4tyg. Od tsmtej pory milosc.

U nas lepzy dzien. Potem kapiel i po kapieli ja daje cuca a ta krzyk.jeezuuu. nie wiem o co jej chodzi. I darla sie. Tz ja wzial suszarka w tel uspal glodna 😞polozylismy i na spiaco je. Wtf.

Kasi dawaj znac co powie lekarka. Cieawek o co z ta watroba chodzi...

Aga jeszcze ten hydrofor 😔

Stary 2016-06-16, 20:25   #1158
wykalacka
Zadomowienie

Chyba wszyscy mecz oglądają j mnie nie dość że okres na horyzoncie to miałam dzisiaj powtórzoną cytologie, bo wynik był nieprawidłowy, a jak ten będzie też nieprawidłowy (a na pewno bedzie) to powiedziała, że da mi skierowanie do szpitala na kolposkopie
Stary 2016-06-16, 20:36   #1159
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba wszyscy mecz oglądają j mnie nie dość że okres na horyzoncie to miałam dzisiaj powtórzoną cytologie, bo wynik był nieprawidłowy, a jak ten będzie też nieprawidłowy (a na pewno bedzie) to powiedziała, że da mi skierowanie do szpitala na kolposkopie
A co to i w ogóle co to znaczy? 😞

Stary 2016-06-16, 20:42   #1160
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Tak wiem o tym ryżu ale takie coś może go dodatkowo zatwardzać, a plus tyle żelaza jeszcze...no to ja podziękuję
Żelaza mamy tyle samo a nawet więcej dawać, tego Innoferu nam kazali zwiększyć, brzydal dzieć urósł i waga większa.

Lecę na mecz, do boju Polacy!!

logiczne masz rację nam ta mądra kazała zmniejszyć dawkę ot logika
Cytat:
Agnieszka juz prawie wszystkie maja motyla 😊mokej chrzestba kupila jak miala moze 4tyg. Od tsmtej pory milosc.

U nas lepzy dzien. Potem kapiel i po kapieli ja daje cuca a ta krzyk.jeezuuu. nie wiem o co jej chodzi. I darla sie. Tz ja wzial suszarka w tel uspal glodna 😞polozylismy i na spiaco je. Wtf.

Napisze jak czegos się dowiem tak tk Marta zapoczątkowała manie motylkowa później chyba ja podpytujemy o niego kupiłam był szał i się zaczęło szaleństwo Motyl owe a się okazało ze to ważka
Cytat:
Ojej to nie fajnie może jednak to będzie błąd badania? trzymam kciuki oby jednak tak było

Stary 2016-06-16, 20:50   #1161
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:

Oby mi ten fachmen jutro przyjechał i coś zrobił bo mimo że woda zakręcona to i tak syczy i siąpi...
Stary 2016-06-16, 20:57   #1162
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem co to znaczy ale nie brzmi przyjemnie oby było dobrze wszystko 😘 ja już po pierwszym okresie nie było tak źle 😀 Fajnie mieć znów owulacje przynajmniej ja ją odczułam a raczej tz 😂

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Kasia mam nadzieję że będzie dobrze 😘😘 dzielny Mati czekamy na meldunek kupy 😉 a tak apropo tego syropu to bralam go w ciąży jest skuteczny ale cały proces przed dla mnie bolesny normalnie kichy skręca 😒

Stary 2016-06-16, 21:03   #1163
joann_
Raczkowanie

Czy ktoś jeszcze nie posiada motylo-ważki z lamaze, tak jak my?
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-16, 21:05   #1164
Lola2828
Zadomowienie

Ninka się podzieli z narzeczonym ❤

Stary 2016-06-16, 21:08   #1165
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
My nie mamy i nie planuje zakupu
Stary 2016-06-16, 21:11   #1166
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Nie wiem co to znaczy ale nie brzmi przyjemnie oby było dobrze wszystko 😘 ja już po pierwszym okresie nie było tak źle 😀 Fajnie mieć znów owulacje przynajmniej ja ją odczułam a raczej tz 😂

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Kasia mam nadzieję że będzie dobrze 😘😘 dzielny Mati czekamy na meldunek kupy 😉 a tak apropo tego syropu to bralam go w ciąży jest skuteczny ale cały proces przed dla mnie bolesny normalnie kichy skręca 😒

Lola a sam okres jak przed ciążą ? dzielny nawet nie pisnal dziś na pobraniu krwi generalnie nie jest najgorzej tylko nie wiem co dalej z tym wszystkim ale tż jutro nas umówić do innej to poradzimy się bo nie chce tak na weekend zostawać w niewiedzy
Cytat:
Moja droga nie wypada jej nie mieć my dziś u znajomych byliśmy i ważka była z nami pięknie się nią bawi jakoś się nie nudzi

Stary 2016-06-16, 21:14   #1167
Wiedzma132
Raczkowanie

No normalnie kibic mały 😂 za żadne skarby nie dała się uśpić, cycek bleee, lulanie nieee 😡no to noszę na rękach a ta gapi się na mecz i cicho siedzi jak mysz pod miotłą 😁na przerwie padła ululana z pielucha na głowie 😥wtf ?😦 zawsze cycuś wystarczył, ostatnio trochę walczymy ale zwykle działa 😢 aż mi ciśnienie podniosły obie, a młoda o 21.30 przypomniała sobie że ma parę zdań napisać 😲 myślałam że udusze gadzine rudą😠 moje karmi na mecz stoi i się na mnie patrzy a ja nie mam jak go wziąść 😭
Wiedzma132 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-16, 21:15   #1168
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Lola a sam okres jak przed ciążą ? dzielny nawet nie pisnal dziś na pobraniu krwi generalnie nie jest najgorzej tylko nie wiem co dalej z tym wszystkim ale tż jutro nas umówić do innej to poradzimy się bo nie chce tak na weekend zostawać w niewiedzy

Moja droga nie wypada jej nie mieć my dziś u znajomych byliśmy i ważka była z nami pięknie się nią bawi jakoś się nie nudzi

Okres bez porównania lepiej ale i tak wspomogłam się ibupromem bo przy małej muszę być 100% jakbym nie musiała nic robić to by się obeszło bez ale gdzieś z tyłu głowy miałam strach żeby ból się nie rozkrecił 😒 Kasia daj znać koniecznie jak tam u was będzie 😊

Stary 2016-06-16, 21:19   #1169
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
A co to i w ogóle co to znaczy? 😞

że będzie lekarz oglądał pod mikroskopem dlaczego cytologia jest nieprawidłowa. Tylko czytam w necie, że czasami też mogą pobierać wycinek w znieczuleniu i już myślę jak z małym i jego karmieniem no i szpital - nie chce tam wracać
Cytat:
ja nie posiadam i nie polanuję, dla mnie to za wielkie owadzisko

ech z tego wszystkiego ani nie poćwiczyłam ani nie byłam biegać bo nie miałam kiedy, a teraz to nic mi się nie chce, przynajmniej kolejny dzień upłynął bez słodyczy
Stary 2016-06-16, 21:19   #1170
Aagaciorek
Zadomowienie

Marciar, u nas tez byly dzis cycowe wrzaski, ale koniec koncow zjadl

Wykalacka, kciuki, bedzie dobrze I nie zazdroszcze okresu, u mnie poki co sie nie zapowiada.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości