|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Dzojsticzek jak robisz te tosty?? Ślinotok.
Ja mam pustkę w lodówce i lenia. Nawet pieczywa nie miałam dziś na śniadanie, to wypiłam koktajl jogurtowy z truskawek i banana + siemie lniane żeby się dopchać no ale już mnie ssie. Czekam na męża, ma przywieźć bób. A chałkę też lubię od czasu do czasu wszamać, jednak nigdy nie robiłam w domu i też po niej jestem szybko mega głodna, bo cukier skacze pod niebo a potem równie prędko spada W ogóle nigdy nie upiekłam NIC na drożdżach. A chciałabym domową pizzę.
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Ja biore plyn do higieny Facelle z rossmanna i zamierzam nim myc cale cialo. Po 1 porodzie zrobilam tak samo
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie laaaaadnie ![]() Czy ciśnienie można mierzyć po jedzeniu?
|
|
#1264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1265 |
|
Wtajemniczenie
|
Flowerbombka połączenie kolorów brzmi dobrze! Ciekawa jestem efektu. Tak piszecie o kolorach że zaczynam żałować mojej zachowawczości i poprzestania na bieli. Nuuuuda. A męża na bank nie namówię na żadną zmianę przez najbliższe 100lat, bo mu się nie chce
Gdzie widzicie zajawkę pokoju Stasia Olutki???
|
|
#1266 |
|
Zadomowienie
|
Ja używam z biedronki płyn "dla dziewczynek i nastolatek" dobry ma skład tylko nie mieszcze się w grupie docelowej haha 😂
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba do mnie idzie burza, prawie czarno jest na dworzu i wieje tak, że łeb chce urwać
![]() Kurcze coś mnie żołądek boli i sama nie wiem po czym bo nic takiego nie jadłam ![]() Deksterowa to jest nas dwie wyrodne matki Gratuluję przeprowadzki i mam nadzieję, że pójdzie Ci ona szybko i sprawnie. Mary chyba Twoją ripostę muszę sobie mocno zapamiętać Choć ciekawe co by Pani powiedziała na moje zakupy, gdy niekiedy idę do sklepu i jedyne co kupuję to jedno piwko i to alkoholowe Kamila oj chyba niewiele dziś młodych ludzi może sobie pozwolić na luksus nie posiadania kredytu na wiele lat. My też mamy i w sumie jak by nie patrzeć dla nas to i tak rewelacyjna opcja, bo nie wyobrażam sobie płacić taką samaą jak rata albo pewnie i większą kasę za wynajem, nie móc dokonywać zmian tak jak mi się podoba i jeszcze mieć świadomość że właściwie to nie jest to moje mieszkanie.
|
#1268 |
|
Zadomowienie
|
Cleopatra piekny kolor! Nie będzie ciemno
![]() Ja juz zakwaterowana jestem w moim salonie :/ lekarz pozegnal mnie z myślą o szybkim wyjsciu, wyjdę dopiero po porodzie... kamien z serca ze wszystko mam gotowe i tz będzie mi tylko rzeczy wymienial. Minus taki ze szyjka ma 2 cm zamknieta na amen i do porodu dluuuuuuga bajka :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...o/przepis.html Cytat:
|
||
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję :/
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Flower świetny kolor, wygląda na taki "głęboki". U mnie Mati w pokoju ma morski kolor na trzech ścianach tyle, że mamy z Nobilesa.
Ja nadal planuję remont, ale już wiem że nie damy rady przed porodem jak chciałam, za dużo różnych spotkań towarzyskich mamy poplanowane a za mało czasu. Ale myślę że w sierpniu uda nam się temat ogarnąć. Teraz dumam tylko czy morski kolor pasuje dobrze do jasnej szarości, bo nie chciałabym koloru dwóch ścian zmieniać.
|
#1272 |
|
Zadomowienie
|
Jutro leci "uwierz w ducha" na TVN. Haha film mojego dzieciństwa. Miałam na VHS i oglądałam chyba z 1000 razy. Żadna bajka nie miała z nim szans 😂😂😁😂
|
|
|
|
#1273 |
|
Zadomowienie
|
Do szarego wszystko pasuje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To który masz tc? Masz tam jakieś bajery? Laptopa?
|
|
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście Arida u Ciebie to kwestia 2 tygodni
jakoś wytrzymasz Pomyśl jaka nagroda Cie czeka
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
38+1... tutaj wywoluja dopiero od 41+ 3 ,ale tak czarnego scenariusza nie biorę pod uwage...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Mam tableta na szczescie i troche ksiazek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie myśl o przenoszeniu
chcemy bobaska najpóźniej za dwa tygodnie
|
#1278 |
|
Wtajemniczenie
|
Arida cierpliwości. Tyle spokoju, że będą mieli wszystko pod kontrolą i zareagują w czas. Przymusowy odpoczynek. Obyś trafiła na spoko towarzyszki
Dobrze że w domu wszystko przygotowane i pamiętaj o tym, że będą należały Ci się pieniądze z ubezpieczenia za dłuższy pobyt w szpitalu.
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Arida i tak juz niedlugo i nawet jak sie nie zacznie to beda wywolywac. A co maja Ci robic w tym szpitalu ze masz tam byc do rozwiazania? Bo nic tylko lezenie to tak nie za bardzo...
Flower ladny kolorek |
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Idę poczytać książkę i pewnie zasne po 5 minutach :P
W tv nic nie ma a nie mam weny na porządki.
|
#1281 |
|
Zadomowienie
|
Silver, ja biorę saszetki Tantum Rosa i kupiłam Biały Jeleń kora dębu, bo on ma dobre działanie ściągające i ułatwi gojenie.
Arida, eh obyś nie musiała za długo siedzieć w szpitalu, trzymam kciuki, grunt, że Dzieć pod stałą kontrolą Mezzaluna, rychłego wyjścia w pon |
|
|
|
#1282 |
|
Zadomowienie
|
Cwk ale ja nie mam zadnego ubezpieczenia dodatkowego, tylko zwykle od pracodawcy, wiec chyba nic mi sie nie nalezy.
Kattoo, no niestety, tylko sobie bede polegiwac , bo tutaj szpital nie ma zadnego parku zeby wyjsc. Ktg 2 razy dziennie o 6 i 15ej i pomiar tetna co 3 godziny :/ lipka totalna, zwlaszcza ze od tego lezenia akcja raczej nie przyspieszy... chyba ze zamienie sie z salowa i ona sobie polezy a ja bede zapitalac po salach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1283 |
|
Zadomowienie
|
nutik- wcale się nie dziwię, że nie masz gdzie rąk włożyć. Jak już poradzisz sobie z obroną, to będziesz dużo spokojniejsza
i emocje też opadną. Wesola_Ania- kuzynka musiała przeżyć horror mezzaluna- mocno trzymam kciuki! Yousthna- oj, takie nerwy z rana to niewskazane, nie odpuszczaj mężowi kamila- też nie umiem odróżnić spinania brzucha od wypinania dziecka. Czasem jak dotykam to czuć jakąś część ciałą i wtedy wiem, że to córcia deksterowa- super, to już tylko 11 dni dzieli was od mieszkania na swoim BlueSky- to remont idzie pełną parą, ale to jest satysfacja jak coś już jest zrobione marcylina- super, że się udało zaklepać sesję. A w jakim okresie chcecie zrobić? Niby powinno się do skończenia 2 tygodni |
|
|
|
#1284 |
|
Rozeznanie
|
Arida współczuję Ci strasznie tego leżenia
Mam nadzieję, że czas szybko minie i już niedługo będziesz tulić syneczka Ja jak pomyśle o szpitalu to, aż mnie trzęsie mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i wyjdę po dwóch, trzech dniach
|
|
#1285 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale to pewnie nie tak prędko niestety. Cytat:
Pojawia się pokarm Cytat:
W przyszłym tygodniu chcę wyciągnąć męża na nowy Dzień Niepodległości- znowu atakują te biedne Stany, zobaczymy co tym razem wymyślą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super że już prawie wszystko gotowe.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale u nas dzisiaj szarówa. Chciałam pranie wstawić, ale przy takiej pogodzie nawet tego mi się nie chce. Koteł położył się obok mnie, mąż zrobił herbatę i tak mogę leżeć do końca dnia już Niech mi jeszcze obiad zrobi, posprząta, upiecze jakieś ciacho i w ogóle będzie git
|
|||||||||
|
|
|
#1286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1287 |
|
Zadomowienie
|
Arida no szkoda trochę tej nudy w szpitalu, ale wszystko dla dobra maluszka
Mam nadzieję, że długo nie będziesz musiała na niego czekać. I na pewno nie do 41 tygodnia
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślę że kolor pasuje, zresztą mam słabość do koloru szarego także musi pasować
Arida no to rzeczywiście się wynudzisz tak tylko leżąc, ale może trafisz chociaż na fajne dziewczyny i towarzysko miło spędzisz czas. ja z dwoma z dziewczyn ze szpitala cały czas mam kontakt, tyle że obie już zdążyły się rozpakować. A tylko ktg planują sprawdzać a usg nie? No bo nie wiem czy samo ktg sprawdzi przepływy?
|
#1289 |
|
Wtajemniczenie
|
Arida sprawdz dokładnie. Podstawowe obowiązkowe ubezpieczenie na pewno obejmuje pobyt w szpitalu, tylko kwestia tego powyżej którego dnia naliczają (u mnie chyba >3-4 dni).
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Arida Cwk dobrze piszesz o tym ubezpieczeniu, tyle tylko, że trzeba by też spojrzeć w owu, jak wygląda pobyt w szpitalu w przypadku ciąży. Bo często jest tak, że zwykły pobyt w szpitalu jest np przy min 3 dniach płacony ale w przypadku ciąży np dopiero po 7. Mam dwa ubezpieczenia i w obu inaczej traktują pobyt w szpitalu w czasie ciąży, łącznie z tym, że w jednym jest oprócz dni warunek konieczny pobyt na patologii ciąży.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

no ale już mnie ssie. Czekam na męża, ma przywieźć bób.

Z tym, że jedna ściana będzie biała, następnie w pasy białe i tą farbą i tylko jedna ściana taka ciemna, a na niej białe meble..mam nadzieję, że nie będzie za ciemno..

[od 10.09.2011]
jakoś wytrzymasz
fajne są tam przepisy.zawsze ciasto wychodzi.a w racuchach wkurzajace jest to 1,5godz czekania...