Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X ! - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-17, 11:44   #1261
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !

Dzojsticzek jak robisz te tosty?? Ślinotok.

Ja mam pustkę w lodówce i lenia. Nawet pieczywa nie miałam dziś na śniadanie, to wypiłam koktajl jogurtowy z truskawek i banana + siemie lniane żeby się dopchać no ale już mnie ssie. Czekam na męża, ma przywieźć bób.
A chałkę też lubię od czasu do czasu wszamać, jednak nigdy nie robiłam w domu i też po niej jestem szybko mega głodna, bo cukier skacze pod niebo a potem równie prędko spada
W ogóle nigdy nie upiekłam NIC na drożdżach.
A chciałabym domową pizzę.
Stary 2016-06-17, 11:44   #1262
kattoo
Zakorzenienie

Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !

Ja biore plyn do higieny Facelle z rossmanna i zamierzam nim myc cale cialo. Po 1 porodzie zrobilam tak samo
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 11:45   #1263
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Elfka Ty to już na wylocie..ciąża donoszona

Mezzaluna super, że pokarm się pojawia..zobaczysz z każdym dniem będzie go coraz więcej

Olutka zajawka pokoju Stasia mi się mega podoba
No i pocieszam się, że nie tylko u mnie ciemny kolor ścian..

Deksterowa super, że we trójeczkę będziecie już sami mieszkać
Ja też codziennie piję choć trochę coli, ale tylko cytrynowej z Biedronki..inna mi nie wchodzi

A ja dziewczynki w końcu wybrałam farbę do pokoju dzieci..miał być Light Gray ale tak dumałam i nie mogłam podjąć ostatecznej decyzji, że w końcu pojechaliśmy i wybrałam w 5 minut coś zupełnie innego...
zaszalałam i wzięłam https://www.google.pl/search?q=becke...7IlP2i6NNtM%3A Z tym, że jedna ściana będzie biała, następnie w pasy białe i tą farbą i tylko jedna ściana taka ciemna, a na niej białe meble..mam nadzieję, że nie będzie za ciemno..
Świetny kolor!
Będzie laaaaadnie

Czy ciśnienie można mierzyć po jedzeniu?
Stary 2016-06-17, 11:47   #1264
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Ja biore plyn do higieny Facelle z rossmanna i zamierzam nim myc cale cialo. Po 1 porodzie zrobilam tak samo
Oo.. te właśnie tez używam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 11:49   #1265
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Flowerbombka połączenie kolorów brzmi dobrze! Ciekawa jestem efektu. Tak piszecie o kolorach że zaczynam żałować mojej zachowawczości i poprzestania na bieli. Nuuuuda. A męża na bank nie namówię na żadną zmianę przez najbliższe 100lat, bo mu się nie chce chyba że ja chwycę za pędzel i będzie po ptakach...

Gdzie widzicie zajawkę pokoju Stasia Olutki???
Stary 2016-06-17, 11:49   #1266
aglo_mammy
Zadomowienie

Ja używam z biedronki płyn "dla dziewczynek i nastolatek" dobry ma skład tylko nie mieszcze się w grupie docelowej haha 😂
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 11:50   #1267
*misia*
Zakorzenienie

Chyba do mnie idzie burza, prawie czarno jest na dworzu i wieje tak, że łeb chce urwać
Kurcze coś mnie żołądek boli i sama nie wiem po czym bo nic takiego nie jadłam
Deksterowa to jest nas dwie wyrodne matki nie umiem sobie odmówić zimnej coli z lodówki, pyszna jest Gratuluję przeprowadzki i mam nadzieję, że pójdzie Ci ona szybko i sprawnie.
Mary chyba Twoją ripostę muszę sobie mocno zapamiętać Choć ciekawe co by Pani powiedziała na moje zakupy, gdy niekiedy idę do sklepu i jedyne co kupuję to jedno piwko i to alkoholowe
Kamila oj chyba niewiele dziś młodych ludzi może sobie pozwolić na luksus nie posiadania kredytu na wiele lat. My też mamy i w sumie jak by nie patrzeć dla nas to i tak rewelacyjna opcja, bo nie wyobrażam sobie płacić taką samaą jak rata albo pewnie i większą kasę za wynajem, nie móc dokonywać zmian tak jak mi się podoba i jeszcze mieć świadomość że właściwie to nie jest to moje mieszkanie.
Stary 2016-06-17, 11:53   #1268
Arida_
Zadomowienie

Cleopatra piekny kolor! Nie będzie ciemno
Ja juz zakwaterowana jestem w moim salonie :/ lekarz pozegnal mnie z myślą o szybkim wyjsciu, wyjdę dopiero po porodzie... kamien z serca ze wszystko mam gotowe i tz będzie mi tylko rzeczy wymienial.
Minus taki ze szyjka ma 2 cm zamknieta na amen i do porodu dluuuuuuga bajka :/

Stary 2016-06-17, 11:54   #1269
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Dzojsticzek jak robisz te tosty?? Ślinotok.

Ja mam pustkę w lodówce i lenia. Nawet pieczywa nie miałam dziś na śniadanie, to wypiłam koktajl jogurtowy z truskawek i banana + siemie lniane żeby się dopchać no ale już mnie ssie. Czekam na męża, ma przywieźć bób.
A chałkę też lubię od czasu do czasu wszamać, jednak nigdy nie robiłam w domu i też po niej jestem szybko mega głodna, bo cukier skacze pod niebo a potem równie prędko spada
W ogóle nigdy nie upiekłam NIC na drożdżach.
A chciałabym domową pizzę.
Kupuję pyszną chałkę w Lidlu, a potem maczam w roztrzepanym jajku i mleku, przygrzewam na patelni z masłem i juuuuż
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...o/przepis.html

Cytat:
Też biorę tylko płyn do higieny i zamierzam nim się myć w całości (prócz włosów, liczę że nie będę zmuszona do mycia ich w szpitalu)
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 11:54   #1270
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Ja juz zakwaterowana jestem w moim salonie :/ lekarz pozegnal mnie z myślą o szybkim wyjsciu, wyjdę dopiero po porodzie... kamien z serca ze wszystko mam gotowe i tz będzie mi tylko rzeczy wymienial.

Kurcze... może się rozkreci... niech TŻ przychodzi na dzikie seksy w szpitalnej toalecie :P

Współczuję :/
Stary 2016-06-17, 11:54   #1271
*misia*
Zakorzenienie

Flower świetny kolor, wygląda na taki "głęboki". U mnie Mati w pokoju ma morski kolor na trzech ścianach tyle, że mamy z Nobilesa.
Ja nadal planuję remont, ale już wiem że nie damy rady przed porodem jak chciałam, za dużo różnych spotkań towarzyskich mamy poplanowane a za mało czasu. Ale myślę że w sierpniu uda nam się temat ogarnąć. Teraz dumam tylko czy morski kolor pasuje dobrze do jasnej szarości, bo nie chciałabym koloru dwóch ścian zmieniać.
Stary 2016-06-17, 11:58   #1272
aglo_mammy
Zadomowienie

Jutro leci "uwierz w ducha" na TVN. Haha film mojego dzieciństwa. Miałam na VHS i oglądałam chyba z 1000 razy. Żadna bajka nie miała z nim szans 😂😂😁😂
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 11:58   #1273
Arida_
Zadomowienie

Do szarego wszystko pasuje

Stary 2016-06-17, 11:58   #1274
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość

O ludzie, współczuję To który masz tc? Masz tam jakieś bajery? Laptopa?

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 11:59   #1275
kamila_509
Zakorzenienie

Na szczęście Arida u Ciebie to kwestia 2 tygodni jakoś wytrzymasz
Pomyśl jaka nagroda Cie czeka
Stary 2016-06-17, 12:03   #1276
Arida_
Zadomowienie

38+1... tutaj wywoluja dopiero od 41+ 3 ,ale tak czarnego scenariusza nie biorę pod uwage...

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Mam tableta na szczescie i troche ksiazek

Stary 2016-06-17, 12:04   #1277
kamila_509
Zakorzenienie

Nawet nie myśl o przenoszeniu chcemy bobaska najpóźniej za dwa tygodnie
Stary 2016-06-17, 12:05   #1278
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Arida cierpliwości. Tyle spokoju, że będą mieli wszystko pod kontrolą i zareagują w czas. Przymusowy odpoczynek. Obyś trafiła na spoko towarzyszki Dobrze że w domu wszystko przygotowane i pamiętaj o tym, że będą należały Ci się pieniądze z ubezpieczenia za dłuższy pobyt w szpitalu.
Stary 2016-06-17, 12:05   #1279
kattoo
Zakorzenienie

Arida i tak juz niedlugo i nawet jak sie nie zacznie to beda wywolywac. A co maja Ci robic w tym szpitalu ze masz tam byc do rozwiazania? Bo nic tylko lezenie to tak nie za bardzo...

Flower ladny kolorek
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 12:06   #1280
kamila_509
Zakorzenienie

Idę poczytać książkę i pewnie zasne po 5 minutach :P
W tv nic nie ma a nie mam weny na porządki.
Stary 2016-06-17, 12:08   #1281
Wesola_Ania
Zadomowienie

Silver, ja biorę saszetki Tantum Rosa i kupiłam Biały Jeleń kora dębu, bo on ma dobre działanie ściągające i ułatwi gojenie.

Arida, eh obyś nie musiała za długo siedzieć w szpitalu, trzymam kciuki, grunt, że Dzieć pod stałą kontrolą

Mezzaluna, rychłego wyjścia w pon
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 12:11   #1282
Arida_
Zadomowienie

Cwk ale ja nie mam zadnego ubezpieczenia dodatkowego, tylko zwykle od pracodawcy, wiec chyba nic mi sie nie nalezy.

Kattoo, no niestety, tylko sobie bede polegiwac , bo tutaj szpital nie ma zadnego parku zeby wyjsc.
Ktg 2 razy dziennie o 6 i 15ej i pomiar tetna co 3 godziny :/ lipka totalna, zwlaszcza ze od tego lezenia akcja raczej nie przyspieszy... chyba ze zamienie sie z salowa i ona sobie polezy a ja bede zapitalac po salach

Stary 2016-06-17, 12:15   #1283
Ananka
Zadomowienie

nutik- wcale się nie dziwię, że nie masz gdzie rąk włożyć. Jak już poradzisz sobie z obroną, to będziesz dużo spokojniejsza
i emocje też opadną.
Wesola_Ania- kuzynka musiała przeżyć horror
mezzaluna- mocno trzymam kciuki!
Yousthna- oj, takie nerwy z rana to niewskazane, nie odpuszczaj mężowi
kamila- też nie umiem odróżnić spinania brzucha od wypinania dziecka. Czasem jak dotykam to czuć jakąś część ciałą i wtedy wiem, że to córcia
deksterowa- super, to już tylko 11 dni dzieli was od mieszkania na swoim
BlueSky- to remont idzie pełną parą, ale to jest satysfacja jak coś już jest zrobione
marcylina- super, że się udało zaklepać sesję. A w jakim okresie chcecie zrobić? Niby powinno się do skończenia 2 tygodni
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 12:17   #1284
silver89
Rozeznanie

Arida współczuję Ci strasznie tego leżenia Mam nadzieję, że czas szybko minie i już niedługo będziesz tulić syneczka Ja jak pomyśle o szpitalu to, aż mnie trzęsie mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i wyjdę po dwóch, trzech dniach
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 12:23   #1285
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Kattoo,też widze korzystasz z mojewypieki.pl fajne są tam przepisy.zawsze ciasto wychodzi.a w racuchach wkurzajace jest to 1,5godz czekania...
Ja też bardzo lubię tą stronkę, tylko niestety w każdym przepisie muszę odejmować co najmniej 30% cukru- straszne dużo go sypie do wszystkiego kobita.

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Łojezu, a mi się marzy kąpiel w wannie 😍 Kolejny must have przed porodem, a po zdjęciu pessara ..

OOo, wesoło tyle razy leciałam a nigdy mi się turbulencje nie zdarzyły... Raz tylko fatalne pochodzenie do lądowania, myślałam że mi mózg wyskoczy...
Poleciałabym gdzieś 😢
Ja też bym sobie gdzieś poleciała, strasznie lubię latać Ale to pewnie nie tak prędko niestety.

Cytat:
Napisane przez mezzaluna Pokaż wiadomość
Hello czekamy na obchód, żeby zobaczyć co z żółtaczka. Mala wazyla dzis 2370. Pojawia sie pokarm, wiec błagam o kciuki,żebyśmy wyszły w poniedziałek. Tak bardzo sie o ta calineczke martwię...
Kciuki mocno zaciśnięte Pojawia się pokarm

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość
Pokażę Jak będzie 100%.

Oo!! Obecność 2 w kinach Nie wiem czy jechać, nie wyobrażam sobie porodu w kinie ^^
Ja na horrory boję się chodzić do kina W przyszłym tygodniu chcę wyciągnąć męża na nowy Dzień Niepodległości- znowu atakują te biedne Stany, zobaczymy co tym razem wymyślą

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
A miałam sen - oczywiście porodówka, ale szpital wyglądał jak jakiś zamek - poprosiliśmy z mężem o osobną salę - szukaliśmy jej długo, jakieś komnaty, wieżyczki... w końcu znaleźliśmy, ale była tam inna kobieta no i nie było łóżek poród nic nie bolał, ale i tak krzyczałam, bo myślałam że tak trzeba I jedyna myśl to panika - jak anestezjolog znajdzie nas w tym zamku! (a nie bolało ). Nie miałam wyniku GBS, więc chcieli podać mi antybol a ja nie mogłam przetłumaczyć położnej że dała mi kw. foliowy zamiast leku

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Nadrabialam was wczoraj i usnelam...
Przeprowadzka 28.06! wiec mam nadzieję że mała posiedzi w brzuchu do terminu żebyśmy zdążyli tam sobie ogarnąć wszystko. Chyba ze ja wygonie pakowaniem, wozeniem i sprzątaniem :p
Gratulacje, w końcu konkretna data to i pakować się zacząć można. I sami na swoim

Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
U nas juz kuchnie Panowie pomalowali, potem kuzyn przychodzi klasc gres z szefem. Łazienka praktycznie cala ułożona zostala koncowka. Widac światło w tunelu. A kuchnię bede miała skladana w poniedziałek albo wtorek
Uwielbiam efekt świeżości i nowości zaraz po remoncie Super że już prawie wszystko gotowe.

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Jezus Maria... na prawdę podziwiam Wasza odwagę.
Zdaje sobie sprawę z tego, że wielu ludzi podejmuje takie decyzje ale ja bym nie mogła. Na prawdę. Wykonczylabym się psychicznie.
Wynajmować źle bo to na cudzym, ale płacić kosmiczne raty przez pół życia mnie przeraża
No i wiadomo... remonty kosztują masę pieniędzy a skąd je brać...
Chyba wolę swoje przedpotopowe meble jednak :P aż tak mi już nie przeszkadzają
Trzeba sobie przede wszystkim przeliczyć co się bardziej opłaca. Myśmy przez 4 lata wynajmowali kawalerkę za 1400 zł/msc. I gdy tylko pojawiła się możliwość kupna swojego nie wahaliśmy się ani chwili. Ratę płacimy 1000 zł/msc jeszcze przez 15 lat więc nie jest tak źle

Cytat:
Też go używam i bardzo lubię

Ale u nas dzisiaj szarówa. Chciałam pranie wstawić, ale przy takiej pogodzie nawet tego mi się nie chce. Koteł położył się obok mnie, mąż zrobił herbatę i tak mogę leżeć do końca dnia już Niech mi jeszcze obiad zrobi, posprząta, upiecze jakieś ciacho i w ogóle będzie git
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 12:29   #1286
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Flower świetny kolor, wygląda na taki "głęboki". U mnie Mati w pokoju ma morski kolor na trzech ścianach tyle, że mamy z Nobilesa.
Ja nadal planuję remont, ale już wiem że nie damy rady przed porodem jak chciałam, za dużo różnych spotkań towarzyskich mamy poplanowane a za mało czasu. Ale myślę że w sierpniu uda nam się temat ogarnąć. Teraz dumam tylko czy morski kolor pasuje dobrze do jasnej szarości, bo nie chciałabym koloru dwóch ścian zmieniać.
Pasuje

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
nutik- wcale się nie dziwię, że nie masz gdzie rąk włożyć. Jak już poradzisz sobie z obroną, to będziesz dużo spokojniejsza
i emocje też opadną.
Wesola_Ania- kuzynka musiała przeżyć horror
mezzaluna- mocno trzymam kciuki!
Yousthna- oj, takie nerwy z rana to niewskazane, nie odpuszczaj mężowi
kamila- też nie umiem odróżnić spinania brzucha od wypinania dziecka. Czasem jak dotykam to czuć jakąś część ciałą i wtedy wiem, że to córcia
deksterowa- super, to już tylko 11 dni dzieli was od mieszkania na swoim
BlueSky- to remont idzie pełną parą, ale to jest satysfacja jak coś już jest zrobione
marcylina- super, że się udało zaklepać sesję. A w jakim okresie chcecie zrobić? Niby powinno się do skończenia 2 tygodni
Oj cieszy bardzo

BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 12:29   #1287
_Inka__
Zadomowienie

Arida no szkoda trochę tej nudy w szpitalu, ale wszystko dla dobra maluszka Mam nadzieję, że długo nie będziesz musiała na niego czekać. I na pewno nie do 41 tygodnia
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 12:35   #1288
*misia*
Zakorzenienie

Też myślę że kolor pasuje, zresztą mam słabość do koloru szarego także musi pasować
Arida no to rzeczywiście się wynudzisz tak tylko leżąc, ale może trafisz chociaż na fajne dziewczyny i towarzysko miło spędzisz czas. ja z dwoma z dziewczyn ze szpitala cały czas mam kontakt, tyle że obie już zdążyły się rozpakować. A tylko ktg planują sprawdzać a usg nie? No bo nie wiem czy samo ktg sprawdzi przepływy?
Stary 2016-06-17, 12:49   #1289
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Arida sprawdz dokładnie. Podstawowe obowiązkowe ubezpieczenie na pewno obejmuje pobyt w szpitalu, tylko kwestia tego powyżej którego dnia naliczają (u mnie chyba >3-4 dni).
Stary 2016-06-17, 12:58   #1290
*misia*
Zakorzenienie

Arida Cwk dobrze piszesz o tym ubezpieczeniu, tyle tylko, że trzeba by też spojrzeć w owu, jak wygląda pobyt w szpitalu w przypadku ciąży. Bo często jest tak, że zwykły pobyt w szpitalu jest np przy min 3 dniach płacony ale w przypadku ciąży np dopiero po 7. Mam dwa ubezpieczenia i w obu inaczej traktują pobyt w szpitalu w czasie ciąży, łącznie z tym, że w jednym jest oprócz dni warunek konieczny pobyt na patologii ciąży.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości