Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami- peemki 2016 cz.51! - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-17, 10:50   #1051
izk_a
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami- peemki 2016 cz.51!

dla mnie na przeziębienie gripex

zaczynam widzieć coraz więcej plusów w tym, że byliśmy na tylu weselach (i jeszcze pójdziemy) przed naszym dowiadujemy się czego nie powielać, na co uważać, albo co się może ewentualnie sprawdzić
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 10:51   #1052
*piękna
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami- peemki 2016 cz.51!

Cytat:
Napisane przez kashia001 Pokaż wiadomość
to było takie trochę specjalnie i tak ich nie chcemy tam
To nie ma co go od kretynow wyzywać skoro go nie chcecie i tak to dobrze że nie chce przyjść. Widać wie ze nie będzie mile widziany więc nie jest taki głupi :p

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 10:55   #1053
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
To nie ma co go od kretynow wyzywać skoro go nie chcecie i tak to dobrze że nie chce przyjść. Widać wie ze nie będzie mile widziany więc nie jest taki głupi :p
dla mnie to on za mądry nie jest, zapraszając całe kuzynostwo, omijając nas. Ale nie ważne, nie potrzebni nam są tacy goście.

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 10:58   #1054
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość

zaczynam widzieć coraz więcej plusów w tym, że byliśmy na tylu weselach (i jeszcze pójdziemy) przed naszym dowiadujemy się czego nie powielać, na co uważać, albo co się może ewentualnie sprawdzić
Podziel się z nami tą wiedzą tajemną
Stary 2016-06-17, 10:59   #1055
kashia001
PeeeMaa!

nic, ja uciekam na siłkę, milego spamowania

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 10:59   #1056
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie to on za mądry nie jest, zapraszając całe kuzynostwo, omijając nas. Ale nie ważne, nie potrzebni nam są tacy goście.
A jemu pewnie nie byli potrzebni tacy jak Wy nie obraz się ale ja bardziej rozumiem jego ze nie zaprosił jak nie chciał, niż Was którzy z łaską zapraszanie chociaż go nie chcecie jeszcze go od kretynow obrzucacie

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 11:02   #1057
smerfetk_a
Żona Gargamel

też nie rozumiem dopraszania kogoś kto wie że robi się to z łaską, takie wygłupienie się troche.. w ogóle zapraszanie "bo wypada" jest dla mnie bez sensu, po co mi tacy ludzie na ślubie

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 11:05   #1058
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
Napisane przez JaKate Pokaż wiadomość
bez recepty na przeziebienie cytryna, czosnek

ewentualnie theraflu lub fervex.

aha mam pytanie macie juz jakas bizuterie wypatrzona, czy z salonu Wam dobiara czy Wy u nich dobieracie?

mi bardzo sie podoba novia blanca ale jest wg mnie dosc droga jak na zwykla bizuterie (nie srebrna).... ?
ja już mam srebrną. Kupił mi TŻ na gwiazdkę ale taką, że spokojnie na wesela, zabawy itd ja wykorzystam

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:

ja mam jutro jeszcze jedno wesele u kuzyna. Też bacznie obserwujemy co sie na nich dzieje i na co zwrócić uwagę u siebie.

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 11:09   #1059
CrayOn
Wife!

My mamy potwierdzenie do 25 czyli jeszcze tydzień i zadzwoniła wczoraj tylko kuzynka Tż, niestety z odmową a szkoda, bo tak bardzo ich lubię no ale siła wyższa...

Więc też nastawiam się na to, że sami będziemy musieli obdzwaniać towarzystwo

CrayOn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 11:20   #1060
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cray my musieliśmy najlepszy mój kuzyn. Bo on nie wie czy z kimś. No to tz do niego że przecież musimy podać konkretną liczne osób na sali to nie ma tak przyjdzie czy nie przyjdzie. No to zdziwiony na szybko szukał kogoś. Drugi kuzyn najpierw powiedział że z kimś idzie a teraz dzwoni że jednak sam oszaleje z tym towarzystwem.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 11:21   #1061
morsmordre
sajkolidżist

Sophie, dentystka mi powiedziała, że mam pić wapno i płukać usta olejem kokosowym. Próchnicy nie mam w ogóle, mam zdrowe zęby, chodzę co pół roku na przegląd i usuwanie kamienia. Muszę wrócić do elmexu, bo kiedy go używałam żadne cuda się nie działy z zębami.

Magda, spełnienia marzeń
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 11:24   #1062
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
ludzie to tak jak by sobie nie zdawali sprawy, że to trzeba wcześniej zaklepać itp... nie wiem, moja babka( nie utrzymuje z nią kontaktów) od razu przy zaproszeniu powiedziała, ze nie przyjdzie.

A pamiętacie pisałam kiedys o kuzynie, który nas nie zaprosił na ślub, a czekał na zapro jak my zapraszaliśmy... to napisaliśmy mu na fb,żeby podał adres bo nie mamy kiedy do niego jechać, a już z łaską mu damy to zaproszenie żeby nie było, to nam odpisał: "że zaproszenie mozemy wysłać, ale on i tak nie przyjdzie bo on nie ma na to czasu" ja je... to po co w ogóle czekał na zaproszenie jak dawaliśmy jego rodzicom? kretyn
Ja to się dziwię że chcieliście mu je dać
On Was nie zaprosił. Ja bym ba pewno nie dala.

Mnie to wkurzyla babka TŻ która lubi rządzić. Bo byla przy ustalaniu gości z ich strony no i planowo mialo być po 70 na stronę a wyszlo po 100 no i ona z tekstem że jak nie ma miejsca to ona nie musi isć tylko prezent nam da oczywiście. A potem że jeszcze trzeba doprosić dzieci jej siostry (ciotecznej) bo to bliska rodzina bliska? Może jej na pewno nie dla nas. I zaproszenia nie bedzie

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Ja przy zapraszaniu zamierzam inf o tym że miejsca będą przydzielane znaczy winietki będą. Moze taka inf wybije komuś z głowy pomysł poinformowania że go nie brdzie a potem przyjdzie.
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 11:25   #1063
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Cray my musieliśmy najlepszy mój kuzyn. Bo on nie wie czy z kimś. No to tz do niego że przecież musimy podać konkretną liczne osób na sali to nie ma tak przyjdzie czy nie przyjdzie. No to zdziwiony na szybko szukał kogoś. Drugi kuzyn najpierw powiedział że z kimś idzie a teraz dzwoni że jednak sam oszaleje z tym towarzystwem.
Moi cioteczni że tak powiem bratankowie też nie wiedzieli czy z kimś przyjdą ale miałam z nimi smsowy kontakt, więc jak już ostatecznie musiałam znać odpowiedź to mi dali znać, także problemu nie było. Z kolei inny miał przyjść sam, ale jak już było blisko podawania liczby gości to zapytałam jego siostry (bo akurat przez nią przepływały informacje) czy na pewno idzie sam bo już musimy podać liczbę gości. Pomyślałam, że lepiej dopytam, a nóż się coś zmieniło. To napisała mi że go zapyta, więc potem pyta się mnie czy może jeszcze z kimś przyjść, to dla mnie nie było problemu, tylko zapytałam czy to już na 100% bo już musimy podawać na salę.
Stary 2016-06-17, 11:26   #1064
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
też nie rozumiem dopraszania kogoś kto wie że robi się to z łaską, takie wygłupienie się troche.. w ogóle zapraszanie "bo wypada" jest dla mnie bez sensu, po co mi tacy ludzie na ślubie
Dla mnie też

Chociaż ja zostałam zmuszona przez rodziców do zaproszenia dwóch kuzynów, jeden od razu zapowiedział, że przyjdzie (niestety), a drugi nawet mi nie odpisał na wiadomość na fejsie z prośbą o adres do wysłania. No to założyłam, że go nie będzie. Ostatnio przyjechała moja mama, widziała go na cmentarzu i zapytała czy nie przyjdzie, bo nie podał adresu, żeby wysłać zaproszenie. Na co on, że przyjdzie, oczywiście, że przyjdzie, pamięta kiedy ślub, a na wesele to poszedłby za tłumem Kto to pobije? Chyba dostałabym zawału jakby serio ktoś tak zrobił, wbił bez zaproszenia i jeszcze gnał za tłumem na wesele Ludzie są jacyś nienormalni, oni serio nie ogarniają, że liczbę gości trzeba poda wcześniej, zapłacić za nich i nie można tak o wbić sobie na krzywy ryj?
Stary 2016-06-17, 11:27   #1065
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensualna Pokaż wiadomość
Podziel się z nami tą wiedzą tajemną
nie wiem czy ona taka tajemna każdy pewnie znalazłby wszędzie coś innego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 11:27   #1066
wildDaisy
żona bez ogona

Dodam, że adresu dalej nie podał, na fejsie mi nie odpisał, zaproszenia nie mam jak wysłać, nie wiem co mam robić, skoro on się szykuje, żeby przyjść
Stary 2016-06-17, 11:31   #1067
ann2016
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
właśnie rozmawiałam z fotografem, umówiliśmy się na 18 lub 19 lipca na plener

Cytat:
właśnie wniesiono nam rogówkę do domu
super

ja za chwilę zbieram się do pracy, jeszcze tylko jutro a później do Oslo nie mogę się doczekać
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 11:33   #1068
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Dla mnie też

Chociaż ja zostałam zmuszona przez rodziców do zaproszenia dwóch kuzynów, jeden od razu zapowiedział, że przyjdzie (niestety), a drugi nawet mi nie odpisał na wiadomość na fejsie z prośbą o adres do wysłania. No to założyłam, że go nie będzie. Ostatnio przyjechała moja mama, widziała go na cmentarzu i zapytała czy nie przyjdzie, bo nie podał adresu, żeby wysłać zaproszenie. Na co on, że przyjdzie, oczywiście, że przyjdzie, pamięta kiedy ślub, a na wesele to poszedłby za tłumem Kto to pobije? Chyba dostałabym zawału jakby serio ktoś tak zrobił, wbił bez zaproszenia i jeszcze gnał za tłumem na wesele Ludzie są jacyś nienormalni, oni serio nie ogarniają, że liczbę gości trzeba poda wcześniej, zapłacić za nich i nie można tak o wbić sobie na krzywy ryj?
No jakiś nienormalny (sorki), ale naprawdę ręce opadają... nie dostał zaproszenia i chce przyjść i nawet nic się nie odezwie... ludzie to są naprawdę bez wyobraźni. Nie wiem co sobie tacy myślą. Może rzeczywiście nie wpadnie mu do głowy, że młodzi muszą podać liczbę gości no ale jak można przyjść do kogoś na wesele jak nie zostało się zaproszonym. Tzn rozumiem, że on wie o tym że miał być zaproszony, no ale przez niego samego nie jest... ludzie
Cytat:
nie wiem czy ona taka tajemna każdy pewnie znalazłby wszędzie coś innego
No ja jako osoba dorosła byłam na 3 weselach, więc za bardzo dośw nie mam. A jak byłam to przed zaręczynami więc nie zwracałam na nic uwagi za bardzo
Stary 2016-06-17, 11:43   #1069
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensualna Pokaż wiadomość

No ja jako osoba dorosła byłam na 3 weselach, więc za bardzo dośw nie mam. A jak byłam to przed zaręczynami więc nie zwracałam na nic uwagi za bardzo
to faktycznie też bym nie zwracała uwagi, chyba że coś by mi się dało we znaki z punktu widzenia gościa

dlatego koniecznie będę walczyć o coś ala stojak w toalecie na koszyczek ratunkowy (inaczej się może nie zmieścić), który wg mnie jest niezbędny

o chcę być peemą dostępną dla gości, bo bez nich imprezy by nie było mimo wszystko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 11:45   #1070
Madzialena7
zniemczona peema

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Kurcze też się boję takiego scenariusza, zwłaszcza, że wiele osób nam powiedziało przy zapraszaniu, że napewno przyjdą. A jak jednak nie przyjdą i znać nie dadzą? Kasa w błoto. Albo co gorsza jak ktoś powie, że nie przyjdzie a jednak przyjdzie tak 2 osoby zrobiły na weselu brata mojego M.
No i obdzwanianie gości z zapytaniem czy przyjdą mnie wkurza na samą myśl, a co dopiero jak do tego dojdzie.

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość

Mnie to wkurzyla babka TŻ która lubi rządzić. Bo byla przy ustalaniu gości z ich strony no i planowo mialo być po 70 na stronę a wyszlo po 100 no i ona z tekstem że jak nie ma miejsca to ona nie musi isć tylko prezent nam da oczywiście. A potem że jeszcze trzeba doprosić dzieci jej siostry (ciotecznej) bo to bliska rodzina bliska? Może jej na pewno nie dla nas. I zaproszenia nie bedzie
dobra babcia

Cytat:
Napisane przez JaKate Pokaż wiadomość

aha mam pytanie macie juz jakas bizuterie wypatrzona, czy z salonu Wam dobiara czy Wy u nich dobieracie?

mi bardzo sie podoba novia blanca ale jest wg mnie dosc droga jak na zwykla bizuterie (nie srebrna).... ?
Też mi się podoba z novia blanca ale to miliony monet dla mnie, tak samo jakbym miała brać w salonie w którym kupuję suknię. Już wystarczy mi, że samo bolerko (czy bluzka, czy jak to się tam zwie) z koronki będzie mnie kosztowało 400 zł . Tak, że jeśli chodzi o biżuterie to pewnie skończy się na zakupie w internetach ale na jakiś tańszych stronkach..

magda spełnienia marzeń!

Właśnie wróciłam z zakupów, obkupiłam się w New Yorkerze, TŻ mnie zabije

"..i że Cię nie opuszczę aż do śmierci.."-> 27.08.2016
,,Bo magia jest wtedy gdy splatamy dłonie,
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa"
Madzialena7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 11:45   #1071
izk_a
Zakorzenienie

lecę do pracy na konferencję, ciekawe ile nam zejdzie dziś...
Stary 2016-06-17, 11:47   #1072
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzięki dziewczyny
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 11:58   #1073
Petit_Papillon
luckygirl

Magda wszystkiego co najlepsze
Ja sie bede powoli zbierala z pracy. Zjadlam grilowana piers, swiezego ogorka i walnelam sobie na to serek bez laktozy. Obzarlam sie jak swinia zebym sie w suknie zapiela

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 12:18   #1074
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Magda wszystkiego co najlepsze
Ja sie bede powoli zbierala z pracy. Zjadlam grilowana piers, swiezego ogorka i walnelam sobie na to serek bez laktozy. Obzarlam sie jak swinia zebym sie w suknie zapiela
Od takich obiadów mozesz jedynie schudnac

Busy dla gosci załatwione!
Mega pozno sie za to zabrałam, ale zbieranie potwierdzen przybycia to byl jakis koszmar xD
Stary 2016-06-17, 12:23   #1075
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Od takich obiadów mozesz jedynie schudnac

Busy dla gosci załatwione!
Mega pozno sie za to zabrałam, ale zbieranie potwierdzen przybycia to byl jakis koszmar xD
Schudniecie mi sie podoba ale czuje sie mega pelna po tym jedzeniu

No i super

Ja Wam powiem lepiej - moja ojciec kupil taki autobus na 15 osob - siedzaych miejsc, a drugie tyle moze stac taki jest nienormalny zeby na wesele gosci wozic, a potem moze mu sie przyda do przewozu

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 12:33   #1076
JaKate
Rozeznanie

a co myslicie o stronce

alliexpress?

warto tam cokoliwek kupowac?

JaKate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 12:38   #1077
klakla91
Zakorzenienie

JaKate dziewczyny tam mega dużo rzeczy kupowały

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 12:38   #1078
BielinkaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Dodam, że adresu dalej nie podał, na fejsie mi nie odpisał, zaproszenia nie mam jak wysłać, nie wiem co mam robić, skoro on się szykuje, żeby przyjść
Ludzie sa dziwni
Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Schudniecie mi sie podoba ale czuje sie mega pelna po tym jedzeniu

No i super

Ja Wam powiem lepiej - moja ojciec kupil taki autobus na 15 osob - siedzaych miejsc, a drugie tyle moze stac taki jest nienormalny zeby na wesele gosci wozic, a potem moze mu sie przyda do przewozu
Szalony 😄
BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 12:40   #1079
pannamima
Zakorzenienie

Magda, spełnienia marzeń

Wild, hicior z tym kuzynem

Gratuluję zalatwionych spraw. Ja kisze się w pracy i szukam mebli. Wkurzyłam się, bo na Narożnik który nam się podoba trzeba czekać do 6 tygodni :/
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 12:42   #1080
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości