|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
to na razie był pierwszy skurcz, jak sie pojawi kolejny to zainwestuje w magnez
Cytat:
![]() Cytat:
niezle ja mam mało, ale na bieżąco będę dokupować na razie muszę zbierać kasę na wesele, więc nie poszaleję, ale po to już pieknie wystroje mieszkanko ![]() Dzisiaj zaliczyłam dwa kolejne przedmioty, jestem przeszczesliwa, że nie będę miała poprawek wrześniowych |
||
|
|
|
#4322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoja droga czy Wam dziewczyny lekarze kazali brać magnez ? Bo moja gin wczoraj zaleciła mi poza witaminami brać 4 tab asparginu dziennie. Dodam ze nie mam żadnych skurczy brzucha ani niczego innego. |
|
|
|
|
#4323 |
|
Zadomowienie
|
Jak tylko zadzwonilam do mojego gina do PL i powiedzialam, ze jestem w ciazy to mi zalecil omega med optima start i magnez.
|
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
ja kupionego nie mam nic na razie
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pojechałam do H&M, ale szału nie było, dużo mniej rzeczy niż na stronie, ale kupiłam zestaw pajacyków (na razie unisex jakby jeszcze te 20% mężczyzny odezwało się w naszej fasolce :P) |
|
|
|
|
#4327 |
|
Zadomowienie
|
Mi siostra nakupowała trochę ciuszków
Dołączę wam kilka fotek ![]() Oglądałam filmik, gdzie mówiono, że my rodzące w zimę nie potrzebujemy wózków z dużą gondolą, bo maluszek do lata dorośnie do spacerówki. Te co rodzą w lato potrzebują większych, bo zimują dzieciaki... Co o tym myślicie?
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Dziewczyny Wy już tak serio z tymi wyprawkami? ![]() Mnie jakoś nie nosi aby juz cos kupowac, chyba fakt ze nie miałabym gdzie tego składowac mnie hamuje. No i nadal czekam na płec bo jak dziewcyznka to mam az nadmiar i jedyne co to chyba juz bede polowac na promocje pampersów ![]() Co do rozmiarówki zara zpo szpitalu warto miec jakies rozmiary 52 bo dzieci sa wtedy takie skurczone jak w brzuszku u mamy, po 4 tygodniach moze juz wskakiwac do 56. A potem te rozmiary sie zmieniaja w mgnieniu oka i czasami jeden rozmiar jest na tydzien i nagle staje sie mały |
|
|
|
|
#4329 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi z kolei ostatnio koleżanka mowila żebym nie kupowała nic poniżej 56 bo nie ma sensu, a samych 56 tez nie za dużo bo maks 2 tyg i bedzie za małe. Ze lepiej podwinać rękawek niz bez sensu kupować cos czego moze nigdy nie założę bo dziecko urodzi sie większe. A w razie jakby sie urodziło wczesniej i dzidzia była jakas malutka to zawsze pare szt mocna dokupić. |
|
|
|
|
#4331 |
|
Zadomowienie
|
Ja nic nie kupuje bo nie mam weny jeszcze
![]() Ja chcę duża gondole bo chce wychodzić na spacery takze w zimie a wtedy mały ubrany w śpiworek podwoi swoja objętość ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- W sprawie rozmiarów ubranek nie zabieram głosu bo jestem kompletnie zielona także z uwagą przysługuje się waszej rozmowie
|
|
|
|
#4332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duża gondola to nawet 80 cm Potem maluch rośnie na tyle, że trzeba przełożyć do spacerówki ![]() Ale wybór wózka to sprawa bardzo indywidualna
|
|
|
#4333 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Dzis sie prawie nie odzywalam bo mialam ciezki dzien.
Tz mi powiedzial, ze jedna z dziewczyn od nas w firmie, ktora byla tak jak ja w 13 tyg. Poronila wczoraj... co ciekawsze ja nie mialam pojecia, ze ona jest w ciazy. Mamy zupelnie inne poglady na swiat i moze dlatego nie jestesmy jakimis znajomymi... najgorsze jest to, ze dziewczyna od dawna wiedziala o ciazy, a ja ja w poniedzialek widzialam przez okno na palarni... caly zas mowila wszystkim podobniez, ze piersze dziecko palac urodzila zdrowe to czemu ma nie palic w kolejnej ciąży(angielka). Przykro mi mimo wszystko. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Ja juz sie nie moge doczekaj jutrzejszych badan!!! ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Dzis znalazlam kilka cudownych miętowych materialow na ebay i postanowilam, ze sama uszyje kocyk i posciel dla malensta. Pewnie kupie jakies extra jeszczw w sklepie, ale szycie mnie troszke uspokaja i wycisza wiec to bedzie dobre zajecie na pozniejszy okres ciąży. Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-06-16 o 23:37 |
|
|
|
#4334 |
|
Raczkowanie
|
to i ja witam się w 17 tygodniu
kurcze wy tu już coś kupujecie, a dla mnie to takie odległe, na razie w ogóle o tym nie myślę, może dlatego, że po pierwszym dziecku mam sporo rzeczy. a z tym wózkiem to teraz też sama nie wiem |
|
|
|
#4335 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja kupie wozek jaki mi sie spodoba, zima tez bede wychodzic
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- ja nie mam nic z wyprawki, czekam na plec potem segregacje tego co mam i bede sie rozgladac ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
powodzenia na wizycie! ![]() Cytat:
||
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Innego okreslenia nie mam na tego typu kobiety |
|
|
|
|
#4337 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 15 tygodniu
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Ale nie boli mnie brzuch więc to mi wystarcza. Czasami pociągnie ale do wytrzymania 😊---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Oczywiście kupię coś nowego 😊 Wujek też się zaoferował z zakupami wyprawkowymi w Irlandii. Tam są cudne rzeczy i jakościowo bardzo dobre. Moja chrześnica testowała więc towar sprawdzony. Np 8 par body można kupić nawet za 10 euro jak jest dobra promocja a może nawet taniej.---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Co do gondoli - nawet się nie zastanawiałam nad tym hmmm Ja to nawet ostatnio czytałam kiedy dziecko zaczyna siedzieć, raczkować, chodzić bo nie miałam o tym pojęcia ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
zresztą jakie te zimy mamy ostatnio...---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Ale z tym paleniem... bez komentarza.Super, że potrafisz sobie sama uszyć 😊 |
||||||
|
|
|
#4338 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zima będzie nasza!Ciekawe czy choć raz którejś z nas grudniowek pokryje się model wózka w sensie ze kupimy taki sam ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Mnie od tygodnia wywalilo brzuch Ale nie bobas a wyżej Jest mega trawdy Ciągle czuje się taka nadeta Nie wiem czemu? Chyba jem zdrowo Dużo owoców i mleka. Może za dużo kanapek a więc chleba ![]() Ma też tak któraś z was? A może tak ma być? Wczoraj jak mnie zobaczyli w pracy z tym brzuchem to każdy mowil-alle już widać! A mi głupio bo to przecież nie ten brzuch
|
||
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
moj wybrany wydaje mi sie ze nie ma jakiejs glebokiej gondoli
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
W Pepco albo w Kiku ubranka dla małych dzieci nie są wcale takie drogie
My na dzień dziecka tż siostrzenicowi kupiliśmy tam kilka ciuszków i m.in spodenki na lato za 5zł, a zestaw spodenki+koszulka za 19,99. W kiku widziałam też pajace dla noworodków po 20ł, tylko akurat były rozmiary od 68 w górę
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
w pepco sa fajne rzeczy i tanie
|
|
|
#4344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nic nie mam, bo nie miałam jeszcze dziecka, więc jakieś bodziaki, pajacyki i inne ubranka bedę sobie regularnie kupować, żeby nie wszystko na ostatnią chwilę na raz ![]() Cytat:
a te wzdecia to tez sprawka hormonow Cytat:
![]() ja przez ostatni tydzien spałam po 5-6 godzin. jutro nie mam żadnego zaliczenia, dopiero w niedzielę. Dzisiaj juz jestem po, więc idę spać, a przez resztę dnia mam zamiar się lenić Edytowane przez papaPapaya Czas edycji: 2016-06-17 o 12:07 |
|||
|
|
|
#4345 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja szczerze też nie mam pojęcia o pielęgnacji dziecka, zajmowaniu się nim ani kiedy co powinno robić Dlatego czasami panikuję, że sobie nie poradzę, ale potem myślę, że instynkt powinien sam sobie poradzić, poza tym kto się rodzi już nauczony..? ![]() Cytat:
Nie dość, że pomaga na wzdęcia to również jest dobre dla metabolizmu i osłonowe dla żołądka
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+ do tego zajecia na szkole rodzenia i wszystkie bedziemy najlepszymi mamami ![]() a co do instynktu - to jak zwierzęta rodzą, nawet pierwszy raz to od razu wiedzą co robić z małymi. A przecież nie komunikują się chyba ze starszymi i doświadczonymi samicami w czasie ciąży? Nie panikujmy
|
|
|
|
|
#4347 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Ja juz po badaniach prenatalnych.
Z maluszkiem lub malutka wszystko ok. Nadal nie znam plci. Pani doktor miala mega problem zrobic wszystkie pomiary bo tak sie wiercilo. Moj sie rozplakal prawie jak babeczka zaczęła tlumaczyc gdzie jest kręgosłup, gdzie nozki, raczki itp. Dziwi mnie tylko, ze jest tak sie spodziewalam z om 13t4d a date porodu mi zmienili na 23 grudnia. Juz jestem cala w skowronkach ze swiadomoscia, ze malenstwo rozwija sie ok. Za 2 tygodnie dostane listownie wyniki badan na zespol downa i ewardsa. Wiec tak jak myslalam w lipcu ide prywatnie na usg sprawdzić plec. Kolejne badanie usg na NHS mam 9 sierpnia. |
|
|
|
#4348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cieszę się, że wszystko okDzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która miała badania genetyczne te drugie tydzień temu i okazało się, że dziecko ma wady genetyczne i umrze po porodzie, dziewczyna zdecydowała się na usunięcie Straszne to jest
|
|
#4349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narządy idę w górę bo macica rośnie. Gdybyś nie była w ciąży to tak brzusia by Ci nie wywaliło 😊Więc nie krępuj się go 😊 ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że wszystko ok, to teraz rosnijcie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

Ja jak się wprowadzałam do TŻ-ta, czyli do typowego mieszkania kawalera to go lekko przeraziłam, jak wlazłam z 5 kartonami ubrań i 5 kartonami dodatków na chatę
Ale za to efekt był taki, że jak zrobiliśmy "parapetówkę" to wszyscy znajomi mieli
Chociaż planujemy dopiero kupować wszystko na przełomie września i października to mi się zmieni 100 razy 

Ale z tym paleniem... bez komentarza.