![]() |
#2131 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
Cytat:
![]()
![]() |
#2132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie jestem zła o krytyke bo każdy ma własne zdanie. moja położna to całakiem normalna kobieta i wielu sprawach super mi doradziła i dlatego tez poniekad nie mam problemów z mała. i nie wymyslała jakiś super drogich specyfików tylko zwykłe domowe sposoby.Klaudia jak na razie ma sie swietnie a za kilka dni skonczy 4 miesiace - bez zadnych wiekszych problemów z czymkolwiek i mam nadzieje że dalej tak bedzie. forum i ten wątek nadal bardzo lubię ale zdania nie zmienie chociaz cenie sobie wasze wypowiedzi a niedługo i tak powoli zaczne jej podawać kaszkę "na dobry sen". pozdrawiam serdecznie
![]() |
#2133 |
Rozeznanie
|
Poiss masz rację, z tym powiedzeniem. Zeszły rok był dla nas bardzo dobry, mam nadzieję, że w tym będzie podobnie. Z większych inwestycji czeka nas tylko remont mieszkania i ewentualnie zmiana auta na nowsze.
Tomek też powoli się wciąga w wizaż(na szczęście nie czyta). Gdy się śmieję, interesuje się o co chodzi, poznał Olę i gdy tylko siedzę przy kompie to pyta co u Was słychać. Zmykam, bo wczoraj siedziałam do 0.40 na wizażu i teraz nic mi się nie chce, a muszę posprzątać, zrobić obiad i pójść z Pucka na szczepienie. Ja też bardzo lubię słodycze, zostało mi tylko 6 kg, nadwagi, ale nie chcę tego zgubić, bo będę za chuda. Doskonale zdaję sobie sprawę ile wyrzeczeń i silnej woli, aby się powstrzymać Was to kosztuje. Dlatego życzę dużo wytrwałości i siły. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Wtajemniczenie
|
rozciagnelam tak zaladek w swieta,ze teraz zadna dieta nie pomoze
![]() na dodatek jutro jade do dziadkow,wiec chyba nie ma sensu nic zaczynac . moim problemem nie sa slodycze,ja kocham ser zolty,jem ten o nizszej zawartosciu tluszczu,ale gdybyscie widzialy w jakich ilosciach ![]() ![]() ![]() dolaczam sie do zyczen dla Łucji ![]() dodaje nasze swiateczne zdjecie,alez mi zle bez TZ, juz na tak dlugo nigdy sie nigdzie nie wybiore ;/ ps. w swieta moj Tz oswiadczyl mi sie drugi raz ![]()
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() O proszę jak się rozdietowaly ![]() ![]()
![]() |
#2136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak się pisze? Bo zgłupiałam, wrzucając w wyszukiwarkę macieżyństwo i macierzyństwo pojawiają się teksty w obu formach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to w sumie niesamowite, że faceci chcą wiedzieć co my takiego czytamy. Mój podobnie, jest wciągnięty w sprawy wątkowe, wie jak nazywają się dzieciaczki i co u Was i u dzieci słychać. Ogląda z zaciekawieniem zdjęcia i mówi, a ta dziewczynka podobna do Oli, ale fajny chłopczyk itp. Jak byłam w ciąży, to w tajemnicy podczytywał wątek na poczekalni wiem stąd, że pisałam tam o sprawach, których z nim nie poruszałam, a tu okazało się, że on wie doskonale o tych sprawach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
przez rz, czyli dobrze napisalas, tez mam czesto problem hmmm jak to sie pisze?
http://so.pwn.pl/
#2139 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny,
jestem w smutku bo juz nici z mojego wyjazdu do Egiptu.....pytalismy sie pediatry i stanowczo odradzil wyjazd do tego kraju z tak malym dzieciekiem poniewaz jest bardzo duze zagrozenie , ze maly bedzie mial biegunke. Nawet nie chodzi o jedzenie bo przeciez bralibysmy sloiczki ale o wode z baseniku i zmiane klimatu. Doktor sam byl 2 razy i zawsze mial problemy zoladkowe.Nie chce narazac mojego Maxsie na takie przejscia . Polecil nam pediatra Kanary, Grecje lub Sardynie...no i teraz moj maz nie odkleja sie od kompa. ![]() Stukne potem bo ksieciunio wlasnie sie obudzil i wola o picie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
lea ja smaruje bambino ochronnym, a na noc sudocremem- mlody ma sliczna dupcie
![]()
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6188703] A ja mam pytanie, czy po kazdej zmianie pieluchy smarujecie pupe kremem ![]() ![]() Ja wcale nie używam kremu. Przy każdej zmianie pieluchy przemywam pupkę wodą z dodatkiem Oillanu i lekko osuszam pieluszką, dotykając, nie wycierając. Ten sposób ma tę zaletę, że nie trzeba już smarować żadnym kremem. Czasami tylko używam Sudokremu, ale nie na pupę, ale w fałdkach skórnych, gdzie Olcia najczęściej się odparza. Motylku lepiej nie ryzykować i zastosować się do tego co mówi lekarz. Nie martw się, jeszcze pojedziecie do Egiptu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
ale kurczak nie jest strasznie tuczacy- smialo zjedz to co on, ale zmniejsz porcje
#2143 |
Wtajemniczenie
|
Motylku, ja tez w te wakacje wybieralam sie do Egiptu,ale zrezygnowalismy,ze wzgledu na nasze plany weselne,troche mi szkoda. nie bralismy pod uwage tej wycieczki z Simonem,bo my sami mielismy stracha z ta "zemsta faraona" rok temu jak pracowalam jeszcze pewna kobieta(zeby nie klamac,ze znajoma) postanowila zabrac swoja 6 miesieczna corcie w sierpniu na taka wyprawe,mowila,ze lekarz nie mial zadnych przeciwskazan,pamietam jak mi pokazywala sliczne stoje kapielowe dla corci ahhhh
Ivy dziekuje dziekuje dziekuje ![]() Podobnie jak Ivy nie uzywam,zadnego kremu,jak widze zaczerwienienia(tylko i wylacznia na faldkach) to smaruje przed snem sudo,albo penatenem. wlasciwie to nie uzywam zadnych kremow,odkad przezucilismy sie na Oilatum,tylko ze w UK nie ma takich mrozow jak tu,jesli chodzi chociazby o krem do buzki ![]() ja marze o Meksyku i Brazylii,ale to moze na podroz poslubna :P
#2144 |
Wtajemniczenie
|
Sylwia nie widzialas angielskiego kurczaka,ktory rosnie podczas gotowania i wyglada jak gabka(mowa o filetach) na poczatku zbieralo mnie na wymioty jak obserwowalam ten proces ...
#2145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie no oczywiście o tym już nie pisałam, ale to oczywiste, że trzeba takiego kremu używać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6188703] A ja mam pytanie, czy po kazdej zmianie pieluchy smarujecie pupe kremem ![]() ![]() Lea ja smaruję po każdej kupce, (ale po siusiu już nie) - Linomagiem i pupcia jest śliczna i jeszcze nigdy nie potrzebowałam Sudocremy mimo że mam 2 sloiczki. ![]()
![]() |
#2147 |
Zakorzenienie
|
upsssssssssss
#2148 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6189199]Kurczak jak kurczak, mieso mielone to jest to
![]() ![]() A kurczaka kupuje juz gotowego, czyli zamrozone, ugotowane kawalki, to pozwala mi ominac technologie przerobu... A zamiast chleba jem pieczywo ryzowe lub pelnioziarniste, i od czasu do czasu bulki z polskiego sklepu[/quote] Dziewczynki, ale wy macie ciężko na tej emigracji ![]() O chlebie to słyszałam, że wstyd to coś chlebem nazywać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6189199]Kurczak jak kurczak, mieso mielone to jest to
![]() ![]() A kurczaka kupuje juz gotowego, czyli zamrozone, ugotowane kawalki, to pozwala mi ominac technologie przerobu... A zamiast chleba jem pieczywo ryzowe lub pelnioziarniste, i od czasu do czasu bulki z polskiego sklepu[/quote] Lea skarbie to może i lepiej, że jedzonko nie jest pycha - łatwiej Ci będzie utrzymać dietkę ![]() ![]() Wiecie co fajnie takie otchudzanie grupowe, wiem że niejestem sama i że Wy też się ograniczacie, to mi pomaga nie myśleć o jedzonku (a mam jeszcze kawałek pysznego mięciutkiego piernika w polewie czekoladowej). ohhh życie....
![]() |
#2150 |
Wtajemniczenie
|
Ivy,co do gorsetu to dokladnie tak to wyglada.naslucham sie pol wieczoru jak ja bosko w nim bede wygladac,jak odmawiam, to zminia sie gadka,jak mu przykro,ze nie chce przymierzyc prezentu od niego,a on sie tak staral...
nie bede zamieszczac zdjecia,bo troche mi glupio,wiekszosc juz zameznych,a nawet jesli nie, to zadna tak nie przezywa,ze bedzie za maz wychodzic jak ja :P troche do tylu jestem... jeden szafir i 24brynanciki,a co lepsze znalazlam w samochodzie jakas koperte,ktorej wczesniej nie widzialam, podpisana "raty",wolalam jej nie otwierac ;/ co do miesa mielonego,to wiekszosc moich kolezanek gotuje je tak samo jak ja,rzucasz na patelnie,uciekasz daleko zeby nie czuc smrodu,pozniej robimy sosik i podajemy TZ na obiad ![]() My kupilismy 2 zamrazarke,co 2 miesiace jest ktos u nas,wiec przywozi nam ok 20kg miecha,tylko tesciowie pobili rekord i przywiezli na raz 45 ![]() do 15 musze wytrzymac z obiadkiem,a karmazyn juz gotowy ![]()
#2151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Raczkowanie
|
Maatra, super, drugie zaręczyny!!! Ja nie miałam żadnych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
maatra a tak na mirginesie kaska doszla? Bo nic nie napisalas
#2154 |
Rozeznanie
|
Juz jestem z powrotem. Maly znow ma drzemke
![]() ![]() ![]() Matraa jak napisalas o tym rosnacym kurczaku to mi sie na wymioty tez zbiera ... cale szcescie ze pomimo wszelkich minusow jakie widze we Wloszech to kuchnia jest tu doskonala. Co do smarowania pupki to ja przy kazdej zmianie pieluchy podobnie jak Ivy przemywam pupe letnia woda osuszam ja i stosuje puderek Fissana. na noc obowiazkowo Sudocrem podobnie jak Sylwia. Obawiam sie ze jak Max tak sie strasznie obsikuje w nocy to by mial bez tego kremu zaczerwienienia a tak odpukac nic nie ma. Co wieczor tez smaruje go dokladnie calego oliwka. z Oliatum juz zrezygnowalam i od jakiegos czasu muje go wylacznie w kapieli mydelkiem , ktore mama mi przywiozla z Polski czy li zwyklym BAMBINO. Uwielbiam jego zapach i tez kojarzy mi sie z moim dziecinstwem. Moj Max ma chyba jakas krokodyla skore bo jak do tej pory nie ma uczulen i od wielu tygodni piore jego ciuszki w pralce w normalnym plynie do prania razem z naszymi ciuchami. Zawsze jednaj prasuje wszystkie ubranka wiec moze dzieki temu nie mial wysypek. Dzieki dziewczynki za pocieszenie w sprawie wakacji ![]() Maatra ale piekny pierscionek ![]() Dzis czeka mnie praca , ktorej niecierpie a mianowicie rozbieranie choinki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Raczkowanie
|
Co do pielęgnacji pupci malutkiej, to ja smaruję po każdej zmianie pieluch na przemian kremem hipp i bepanthenem.
Myję ją codziennie mydełkiem Bambino i smaruję balsamem Nivea, który jest bardzo fajny i dobrze nawilża jej ciałko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() pisalabym jakby nie doszla ![]() ![]() Cytat:
![]() tez nie znosze rozbierac choinki ;/ dziekuje wszystkim za gratulacje ![]()
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Co myslicie o tej sukience? szukam cos na wesele brata mojego meza
![]() |
#2158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy ja widzę zalogowaną enyę, czy mam zwidy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Zakorzenienie
|
Hej, doswiadczone mamuski
![]() ![]() ![]() Maatra, Lea, to juz wiem czemu mi sie tu tak milo tyje - w czasie gotowania nie moge na to mieso patrzec, ale w minute po ugotowaniu juz nie pamietam i palaszuje wszystko ![]() Buziaki dla wszystkich Waszych dzieciaczkow ![]()
#2160 |
Zakorzenienie
|
to mamy wspolne zwidy
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.