|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Lucy wypróbuje dzieki
![]() ![]() Tabaska niech wytną cholerstwo póki nic groźnego! Kciuki ![]() Martinixxx jakies ludzkie odruchy Twoj szwagier przejawia ![]() ![]() Sexy Ja to sie boje ze mam takie luzy, ze tz nawet nie poczuje ![]() ![]() ![]() ![]() Madziara sliczna sukienusia ![]() Velika pewnie stad te bóle bolerioza jest nieprzewidywalna. Znajoma ma i juz rok na antybiotyku leci ![]() ![]() Zaczelam robic ciasto z truskawkami i galaretka. Wyłączyli swiatlo i teraz galareta zastygnięta w misce stoi, bałam sie ja wylać na biszkopt, zeby nie wsiąkła jak lodówka nie działa..🙄 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1052 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Cytat:
![]() I nie narzekaj, że Ci mama kupuje jeśli spełniają Twoje kryteria wyglądu ![]() Ineso nie zachwalaj mi dziecka bo się dziś pospuło np :P ch.lerna pogoda ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1053 |
Matka Smoka
|
kejka - dobrze, dobrze, poczuj choć jeden dzień co my mamy non stop
![]() Pieluchy fun&fit - akurat teraz jest promo to możesz przetestować. Mój tż miał dziś wolne i poszedł na spacer z małym - zdążyłam w normalnym trybie posprzątać porządnie łazienkę, obskoczyć dwa prania i dwa sklepy na luzie - ale czad ![]() ![]() A przede mną dwa dni z rodzicami moimi i tż (chrzcimy to przyjeżdżają) - trzymajcie kciuki żebym przetrwała haha. Mam w planie przynajmniej w niedziele na działce się polenić i może w końcu poczytać ten Język niemowląt, a dziadki niech jeżdżą na spacery i noszą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1054 |
Zadomowienie
|
A moj lepiej śpi w deszczową pogodę. upały mu nie służą i non stop sie kreci przez sen
![]() Poszłam znowu do Lindexu, bo chciałam kupić małemu koszulę z muchą i pulowerkiem. Oczywiście wyszłam z wyżej wymienionym nabytkiem plus 2 pary spodni, body i kiecka dla małej ![]() ![]() Powoli godze się z tym,że przy kp nie schudnę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1055 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do seksow też mam podobne obawy, że po przecisnieciu 35 cm głowy może być luźno 😈 Byłam u gina i mam zielone światło ale jeszcze nie próbowaliśmy. Codziennie padam zmęczona ale moze w weekend coś będzie ☺ Najbardziej mi szkoda seksu z rana... teraz nie ma szans bo Młody z nami śpi wiec jedyna okazja tylko wieczorem Cytat:
Jedyny plus ze się dzieckiem zajmą. Chociaż np mój teść boi się małych dzieci, szczególnie jak płacza 😈 moja mama troszkę ponosiła wnuka ale jak tylko zaczynal kwekac oddawała mi albo mężowi Co do radości ze sprzątania i zwykłych zakupów to przybijam pione ☺ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
Poważnie chciałam nadrobić ale nie ma takiej opcji przy mojej kruszynie
![]() po tym szczepieniu i potem kilka dni było takich jakiś bardziej wymagających próbowałam wejść przeczytać co pisałyście i w końcu się poddawałam. W każdym razie - dziś sie pakuję, farbuje włosy, brwi, gole się ![]() Jutro idę do kościoła na slub koleżanki bo idzie w czarnej sukni do ołtarza i muszę to zobaczyć! Na wesele nie idziemy bo Sara to dalej mamusiowa córeczka i wczoraj zapłakała się tak, że karat i czerwone oczy - bo mamusia poszła do sklepu. Ale spoko i tak już jest tysiąc razy lepiej i ona już widze bardziej dostosowuje się do tego świata hehe ![]() W niedziele chrzciny ![]() do wtorku rano jestem u teściów a mąż wraca w pon rano do Krk. We wtorek zawiozą mnie do moich rodziców i jestem do piatku. W piątek przyjedzie po mnie szwagier i u teściów robi grila bo oni jadą na wycieczke = wtedy też mężu znów przyjedzie. No i w sumie tyle z atrakcji ![]() A i jeszcze co - no kurcze myślałam, że jej minęło ale gdzie tam. Po kąpieli jak leży zawinięta w ręcznik i chcę wysmarować ją czymś to jest taki płacz no taki, że się zachodzi po prostu. Ja juz nie wiem co mogę zrobić inaczej. Szybko zakładam pampersa i szybko ubieram i tule tule tule aż się nie uspokoi. Ech. Powtarzam sobie tylko, że w końcu jej to przejdzie. Tak jakby zaczaiła, że już nie jest w ciepłej wodzie i wpadała w histerie. No dobra ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1057 |
Matka Smoka
|
Miałam już sto razy napisać i ciągle zapominam - zazdroszczę Wam trochę tych pieszczoszków i przytulasków. Mojego kompletnie takie rzeczy nie interesują. Pod tym względem typowy stereotypowy facet - interesuje go tylko miętolenie cycków
![]() Ok, po ciuchu przyznam, że ostatnio dwa razy po cycu usnął mi wtulony w szyję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od kiedy zabroniłam jej kupować kaftaniki to podobają się ![]() Czy wasze dzieciaki uspokajają się gdy maja przy glowce pieluszke ? u nas to super patent na nerwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1059 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszczę!!! Cytat:
![]() ![]() Ja dziś mega zadowolona jestem. Pojechałam na zdjęcie zębów (tu lipa bo dentysta miał nieczynne i nie umówiłam się na termin wyrwania 8) a to pierwszy krok do założenia aparatu który miałam założyc 3 lata temu tylko zaszłam w ciąże i nie chcieli mi 8 wyrwac. Kupiłam kieckę na wesele, obkupiłam starszą córkę. Udało mi się umyc wszędzie podłogi!!!! Jejuniu wkurzał ju ż mnei ten syf po remoncie. Do czystości jeszcze daleko ale ujdzie teraz. Jeszcze tylko prasowanie ale to potem. Jutro do kosmetyczki. Za tydzien do fryzjera i mój tata zgodził się zając dziecmi za tydzien żebyśmy mogli jechac na koncert do wrocka!!!! Cieszę się jak małe dziecko!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1061 |
Wtajemniczenie
|
A I JESZCZE JEDNO!!! Bioderka po moim pieluchowaniu już są ok!!!!!! Obejdzie się bez pieluszki frejki!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1062 |
Zakorzenienie
|
Jutro jade odwiedzić przyjaciolke. Jej cora starsza od Bartka o 5 tygodni. Kupilam jej slodka sukienke
![]() Nie potrafie stawiac polskich znakow z malym na rekach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1063 |
Matka Smoka
|
Smarrita - super wieści!
![]() Ty miałaś długą fazę partą? Bo podobno to najbardziej osłabia ,,wnętrze". Z tym szyciem to ja nigdy nie rozumiem jak to się ma do szerokości. Rozumiem, że samo wejście, ale chyba jednak ważniejsze to, co w środku - a tam szycia nie ma, co? ![]() Aaa, miałam Wam pisać, że jest kilka nowych wzorów flanelowych pieluch w Pepco - w tym biała w czerwono-granatowe rysunki marynistyczne typu kotwica, latarnia morska. Oczywiście kupiłam. Mam wewnętrzny ban na pieluchy już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1064 |
Wtajemniczenie
|
Ineso, trwalo to doslownie 1.5h
![]() ![]() ![]() Martinixx graty za łowy ![]()
![]() |
#1065 |
Matka Smoka
|
kejka -
![]() A wiesz, że ja w ogóle jeszcze nie rozkminiałam cen, muszę dopytać kuzynki skąd taki wybór zatem. W ogóle rozwala mi system to, że np. pampki te same są pakowane w różne opakowania - w sensie rozumiem małe i duże, a nie jakieś cuda 88, 96, itp. Po ch...? Znacie bloga: http://www.niewyparzonapudernica.pl/ ? Ostatnio odkryłam poszukując recenzji tego olejku z alli. Fajnie pisze laska, choć dosadnie ![]() ![]() edit: kejka - w rossie: 60 szt. białych pampów za 57zł, a 52 szt. tych rossmanowych za 24,99zł to jak mała różnica? ![]() Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2016-06-17 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1066 |
Zadomowienie
|
VELIKA co to za metoda dr Karpa?
☆☆☆
![]() |
#1067 |
Rozeznanie
|
W koncu i ja swoje ciuchy ciążowe i małego wyrośnięte musze sprzedać, nie ma co trzymac
![]() Martinixxx nie widze nabytku ![]() Lucy u mnie odwrotnie, jak sexy to tylko rano, nasz kolkowiec wieczorem tak daje czadu, ze ledwo trafiam do sypialni ![]() Ineso ale bedziesz miała złotych rad ![]() ![]() Poli u mnie identyko! Kąpiel ok, wyciągam owijam ręcznikiem i ryk ![]() ![]() ![]() ![]() Lulka uspakaja sie do czasu az nie skuma, ze to nie cycek ![]() Smarrita wspaniale! Moj chłop mnie namawia ma koncert, ale moje dziecko jest wieczorami strasznie nerwowe i chyba odpuścimy.. Nawet nocleg juz zabookowany ![]() Straszne, ze tak bardzo cieszą nas czyste podlogi ![]() ![]() Brawa za bioderka!!! Ineso nie mow! Moja parta faza trwała 2 godziny ![]() Nadal nie mam pradu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1068 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też nie wiem ile nacinają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
Ineso dasz rade...
Wlasnie... jak niewiele teraz trzeba do szczescia ![]() Ja ogolnie dalam sobie bana na pepco Martinixxx czemu przy kp nie schudniesz? Poli udanego wyjazdu. Czarna kiecka powiadasz.. rewelacyjnie.. a ksiadz co na to? A ja ciuchow ciazowych i dzieciowych nie sprzedaje. Chcielo bysmy drugie. No i siostra tez planuje
![]() |
#1070 |
Matka Smoka
|
kopycio - ja też 2h. A do tego zła pozycja małego i spora głowa - może u mnie to przeważyło, skoro u Smarrity wszystko gra, więc bądź dobrej myśli. A ja ćwiczyłam w ciąży, również mięśnie kegla - jakie to kuźde niesprawiedliwe
![]() niulka - metoda 5 s - najlepiej wygooglaj sobie filmik, bo trudno to obrazowo wytłumaczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1071 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!
Ineso a wnioskuj
![]() ![]() ![]() ![]() Eee w rosie nie kupuje. Ostatnio w inter kupilam za 40 zl. Byly tez w kauflabdzie, teraz chyba w netto beda takze no ![]() Smarrita brawa za bioderka ![]() Dzieki za bloga, bede u ☠☠☠. tesciowej w weekend to poczytam ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-06-17 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1072 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupujesz na feedo? 2 jeszcze przywiozę od nas, ale 3 już chyba białe pampki w pl kupię. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1073 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio byłam w pepco ale jakoś nie popatrzyłam na pieluchy bo mam dużo, choć pewnie się skuszę skoro ładne. Cytat:
Co do kąpieli to mój miał identycznie. Z czasem samo przeszlo wiec może i U Was tak będzie. Wspolczuje kolek, oby szybko minely. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1074 |
Wtajemniczenie
|
Martinixx nie kupowalam jeszcze na feedoo bo byly promocje stacjonarnie i tyle samo wychodzilo ale tak jak pisalam. Porejstrujcie dzieci z roznych maili bo do konca lipca (chyba) jest za rejstracje na stronie pampersa kupin 25 zl na feedoo i sa wlasnie biale 3. 109,90-25= 74,90 za 120 sztuk wiec cena super!!! Ja juz mam dwa kody, albo trzy jesli do meza tez dotarl
![]() U mnie nie ma jeszcze tych ladnych pieluch w pepco ![]()
![]() |
#1075 |
Zadomowienie
|
Ineso, a to widziałam. Myślałam, że o coś innego chodzi.
☆☆☆ ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- KEJKA, w kaufflandzie widziałam wczoraj po 49 zł. ☆☆☆
![]() |
#1076 | ||
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie się z tych nowych tylko te marynistyczne spodobały, innych w sumie nie obejrzałam nawet dokładnie - w ogóle przypadkiem to zauważyłam, bo pieluch też już mam dość. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1077 |
Wtajemniczenie
|
Ineso no wszystko zalezy ile zuzywasz na miesiac pampersow. Bo u mnie to lacznie w miesiacu byloby 35 zl mniej, wiec nie uwazam ze to duzo patrzac na to ze pampers nie uczula ani nie odparza mojego Mikiego. Wiecej w miesiacu wydaje na ☠☠☠☠☠☠☠y wiec wiesz
![]() Niulka no ja kauflandu nie mam u siebie ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Bosh wizaz nawet slowo p i e r d o ł y neguje ![]()
![]() |
#1078 |
Zakorzenienie
|
Kopycio ja to wszystko zostawiam ciazowe
![]() No jeden dzien sama z nimi przeżyje 😁 ona i tak do pracy jedzie w dzień wiec no ![]() NP mowie mamie ze taki upal, ze wyszłam z Sara miedzy 12-14 bo miałam warsztaty pierwszej pomocy. Ze nie mogę tak z nią wychodzić bo biedna się meczy w tym upale, a moja mama: Niech sie przyzwyczaja..... Nosz ☠☠☠☠asz! Tak mi ciśnienie podniosła ze pytam: Do czego? Do sauny w gondoli? Ze to k dla dorosłych nie zdrowo byc w takim upale a co dopiero dla dwumiesięcznego maleństwa. I po chwili przyznała mi racje. Ona czadem tak pierniczy bzdury by tylko cos od siebie doradzić. I niekoniecznie przemyśli ta rade eh. A ja wiem ze nie ma złego zamiaru , mino to od razu się denerwuje. Kayira ksiądz to sie dowie jak ona w kościele sie pojawi,wątpię żeby mu wczesniej dala znac 😎 pewnie padnie tam przy ołtarzu z wrażenia hihi. Pielucha na glowce? A to niw słyszałam,a nie naciagnie na twarz w nocy? Kejka ![]() Zmykam spać bo rano kończę pakowanie i lecim na Rzeszów :O Troszkę sie ciesze a troszkę mi smutno ze kilka dni bez męża :P i tak w tygodniu wraca bardzo późno ze kapiemy mala chwile pogadamy i ja idę spać.
![]() |
![]() |
#1079 |
Zadomowienie
|
Mój odkąd usnal z reczniczkiem przesiąkniętym moim mlekeiem to teraz dawalam mu za każdym razem tetrę do spania a widziałam ze duzo mam tak robi, dzisiaj dostal przytulamke i tak sobie ladnie tez zasnal
![]()
![]() |
#1080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to kładziesz blisko buzi ta tetre? Ja to sie boje ze naciagnie sobie na twarz. Dobra chyba śpi to wracam pod kołderkę 💖 chociaż wierci sie, ech znowu pewnie chce na brzusio, ale poczekam jeszcze chwilke
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.