|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Karen, z dziećmi nic nie jest na zawsze, zmieniają obyczaje jak w kalejdoskopie ;-)
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Karen no bo gdzie sie o 19 po galeriach wloczysz?!
![]() Jan widze towarzyski jak Witek bo jak grilla robilismy to zrezygnowal w ogole ze spania ![]() No dzisiaj naprawde zacne spanie -2h, 1h, 1h i teraz juz spi. Wykapalam go dzisiaj pozniej bo wstal kolo 19 i nie byl zainteresowany spaniem. No to chusta i na pole, potem dokazywal w lozeczku, kapiel i jak go wycieralam to juz tarl oczy wiec cyc i odpadl od razu. Jeszcze tylko jutro przezyc i TZ wraca. Niedzwiedz go nie zezarl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1713 |
Zakorzenienie
|
Dotka, a jak Twoja najmlodsza? 😊
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
Casaa a dobrze dobrze
![]() ![]() Ogrodek demoluje, wszedzie wlazi, obgryza krzaki ![]() ![]() W domu jest meeega grzeczna, spi glownie. Ale jak Witek sie budzi to biore ich do ogrodka, mloda wymecze i ona potem spi. Hodowczyni nam zwracala uwage ze ona powinna duzo spac bo rosnie. No i u nich duzo w ogrodzie siedziala dlatego u nas w domu jest spokojna a w ogrodku dzicz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
Eeee no to super
![]() ![]() Zmykam spac, dobranoc i spokojnej, przespanej nocy wszystkim zycze 😊 Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje dziewczyny za wszystkie życzenia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Rozeznanie
|
Magda, Kruszynka sto lat dziewczyny!
Próbowałam Was nadrobić alw już nie pamiętam połowy, więc sie tylko przywitam. U nas kiepsko, jednak wyjezdzamy do Szwecji w niedziele, jestem zalamana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1718 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Słodziak ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nie poszłam spać a Młody już się obudził i je , ciekawe jak noc będzie wyglądać |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 |
Rozeznanie
|
Karen mój ma tak samo , tak to śpi a jak tylko wyjdę to się budzi. Nawet juz przestałam tż wierzyć , Śmiałam się że on to wymyśla żebym po galeriach nie chodziła
![]() Kogielmogiel Kurcze życiowa decyzja i w dodatku tak szybko. .. Trzymam kciuki za bezpieczną podróż i daj znać jak poszła przeprowadzka. ..uszy do góry szybko minie. Ważne ze razem. U nas dziś piękny dzień. .. nie ważne że jaśnie Pan wstał o 5:40 i siedzę go zabawiam. Ważne że mąż wziął wolne żebym poszła do fryzjera ![]() idę na 9 ![]() ![]() W dodatku słonko nieśmiało wychodzi zza chmur. .. może będzie ładny dzień. .. Miłego dzionka wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
Dotka noo haha co będą chlopaki spac jak zabawa pod bokiem i tyle osób do podziwiania
![]() Super ze sie Skylla zadomowila u Was ![]() Kogiel szerokiej drogi i udanego pobytu. Teraz pewnie wielkie pakowanie, powodzenia! Ewula to Ty idz sie na bostwo robic! ![]() U nas zapowiada sie ladny i sloneczny dzień. Mlody wariuje od 5, TZ go zabawial ale w koncu wstal smażyć nalesniki ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja fokterierka w sumie z takich wiekszych zniszczen, to zrobila mojej matce buty bez piety ![]() ![]() I zjadla nam drzwi wejsciowe tak do wysokosci 1/3 ![]() ![]() Jedna z mlodszych (najmlodsza?) na watku i jeszcze narzeka ![]() Cytat:
![]() A to na dlugo jedziecie? Jak idzie pakowanie? Aaaa mala zmiana i chyba jednak będzie Madera, tak jak hodowczyni nazwala, bo nam sie podoba ![]() Aaaa chce takiego TZta! Te nalesniki ![]() Ja ogarnelam wstepnie dzieciarnię, męczę wlasnie mlodego na macie,ja jem sniadanie i mam nadzieje, ze go dobiję,dam cyca i do spania. Pranie się robi,obiad nie wiem czy mam robic, bo TZ chyba pozno wroci, bo UWAGA 'dzisiaj chcieli jeszcze raz poplywac jachtem po Solinie'. Taki to pozyje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dotka takiego to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja karmię i dopiero wstaje bo TŻ wziął rano Małego, nawet nie wiem o której wstał ostatecznie bo byłam nieprzytomna, chodzenie spać o 2 a później ileś tam pobudek nie jest dla mnie ![]() Dziś po południu jedziemy na imprezę z pracy TŻa, taki piknik rodzinny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
Dotka to dobrze, ze nic nie zniszczyla, ja caly czas walcze z Kajtkiem, bo caly czas gdzies mi nasika pt. zaslona, kanapa, sciana. Wyprowadza sie dziada, ba jak chce na dwor, to go wypuszczamy o kazdej porze, a tu takie cyrki na zlosc. Nie wiem czy to ma wplyw, ze nie jest kastrowany, ale kurde jakbym miala pewnosc, ze nie bedzie mi sikal w domu, to juz dzisiaj ide mu jaja uciac. O drzwiach wejsciowych nie chce juz pisac, bo za chwile bedzie w nich dziura. I to nie jest tak, ze on nie ma zabawek, on robi to po zlosci. Nie wiem juz co robic. Mam ochote go wywalic na dwor i przypiac do budy.
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Dzien dobry ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 |
Rozeznanie
|
Jedziemy najpierw na 3 tyg później do Polski na tydzień i znowu do Szwecji.
Nawet jeszcze nie zaczęłam pakowania, przeraża mnie ilość rzeczy które musimy zabrać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
Kogiel teraz wez najpotrzebniejsze rzeczy, jak juz bedziesz na miejscu, to wyjdzie czego brakuje
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
Malwi ale bierzecie go na spacery typowe zeby sie wybiegal? Np za kijem czy pilka? Albo przy rowerze zeby poviegal lub z Wami?
Niewybiegany pies zawsze bedzie niszczyl. Ja jestem przeciwna teoriom ze pies robi to 'ze zlosci'. Nie, on to robi z nudow. Pies nie ma tak abstrakcyjnego myslenia zeby zrobic cos komus na zlosc ![]() Ewusia anoo ogarniam dzieciarnie i wlasnie niech juz tz wraca bo caly dzien sie opiera ns: spia ---> idizemy do ogrodka, wymecze mloda, z Witkiem sie pobawie --> jedzenie--> spia i tak w kolko... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Dotka, to on na urlop pojechał czy co? ;-)
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
Dotka sytuacja z dzisiaj rana, tz wychodzil do pracy o 5, wyszedl z psem na dwor, zalatwil sie i wrocili. Tz zapomnial zamknac drzwi do kuchni, a Kajtek poszedl sie wysikac na zaslone. Gdyby byly zamkniete drzwi nic by nie zrobil. To nie jest na zlosc?
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
Malwi no nie, bo pies nie zna pojecia robienia na zlosc, uwierz mi.
Problemy moga byc rozne - znaczenie terenu (polecam kastracje), nuda (trzeba porzadnie go wybiegac CODZIENNIE), przyzwyczajenie, zapach ktory go ciagnie (jak ciagle tam sika to mu pachnie wiec sika nadal). Ludzie czesto mysla ze jak maja ogrodek go juz sie z psem na spacery nie chodzi bo 'on ma tu tyyle do biegania'. No ale pies wzdluz siatki biegal nie bedzie (chyba ze ktos idzie) i mu to dawki ruchu nie zapewnia. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Ruda - na wyjazd sluzbowy z klientami... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Dotka bol w tym, ze tz sie z nim bawi ok 1h dziennie, rzucanie patyka, pilki. Wprawdzie nie wychodzimy z nim na spacery, ale ruch ma zapewniony.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1732 | ||
Rozeznanie
|
Russ zdrówka dla Kuby
![]() ![]() Cytat:
![]() Kogiel powodzenia w pakowaniu i w drodze ![]() Dotka ja sie z moim tez czesto kłuce o takie rzeczy a on to samo "powiedz mi to zrobie" kurdeee to ile ja mam tych dzieci ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas noc spoko, pobudka co prawda wczesnie bo o 2, o 4 musiałam wziac dziada do łóżka ale dospała do 7 i po karmieniu jeszcze z TZtem do 9.30 a ja chate ogarnełam, teraz TZ montuje drzwi ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry 😊
Ewula, to musi byc dobry dzien 😊 piekna pogoda, fryzjer, czego chciec wiecej? ![]() Kogiel, szybka decyzja. Szczesliwej podrozy 😊 wazne, ze razem bedziecie. Dotka no to TZ ma fajne wakacje.... Ciekawe kiedy Ty sie tak rozerwiesz? Co do zniszczen mojej bokserki to z grubsza: Sofe totalnie zdewastowala, stolik, pilot do tv, buty (po jednym z kazdej pary), linoleum, domestos, old spice (miesiac futerko pachnialo), moich zabawek nie licze. Generalnie pies zostawal zamykany w przedpokoju z wlaczonym radiem, smakolykami, zabawkami, a z drzwi wyjmowalismy klamki bo otwierala :P skonczyla 2 lata i jak reka odjal ![]() Ahnessy jest radler 0% ![]() U nas cudna noc ![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
Malwi no i wlasnie spacerow moze mu brakuje.
Zsyp na pranie - wypas! Cassa ja to chyba nigdy bo moj klient nie robi takich atrakcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabranie dziecka to najmniejszy problem. Gorzej mam z pakowaniem siebie bo ciuchy zajmują więcej miejsca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
Pakowanie lubie, nie cierpie rozpakowywania i prania po powrocie...
Dotka to musisz pogadac ze swoim partnerem biznesowym (TZtem) o relaksie dla Ciebie 😉 w koncu jestes na bardzo duzym etacie ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
Kogiel piątka ja też dziś się pakuje, ostatnie zakupy i dziś wieczorem wracamy. Zleciało mi te dwa tygodnie strasznie, dopiero co przyjechaliśmy, a już trzeba wracać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Spokojnej podróży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.