|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
Cytat:
|
|
|
|
|
#4442 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Cytat:
|
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
monika kciuko zeby bylo dobrze !
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze , najważniejsze ze jestes pod opieka lekarzy. Zdrówka dla Was!! |
|
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczyny :-* Jak ja tu wytrzymam tyle dni! Ale badanie na fotelu zrobiła mi paskudne, tak mocno naciskała, przekręcała tym wziernikiem masakra... pewnie sam a mi wycisneła tą krew z szyjki 😨
W zeszły piątek było wszystko idealnie i nagle coś nie tak. |
|
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
Monia! wytrzymasz!
|
|
|
|
#4449 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia nie martw się. Będzie ok
A wiecie co ja dziś zauwazylam? Leżę sobie na leżaczku i widzę jak mi brzuszek pulsuje. Wiem ze to nie mój puls widzę, bo brzuch pulsuje taka jakby falą. I szybciej niż moje serduszko. Wcześniej tak nie miałam. Alicja juz jest wielkosci pomarańczy wiec sama nie wiem czy to mozliwe. Ale ubzduralam sobie ze tak he he Ostatnio się pomyliłam i wam zle napisałam. 13 czerwca Ala miała na zdjęciu z usg 15t4d. Wiec na chwile obecna juz powinien być 16t. Jeszcze trochę i półmetek. Za miesiąc idziemy zapisać się do szkoly rodzenia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4452 |
|
Rozeznanie
|
monika0185 trzymaj się Kochana
Wiem co czujesz, też na początku przerabiałam krwiaka i odklejanie kosmówki, ale poleżysz i wszystko będzie dobrze na pewno
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- A może oni wszyscy w szpitalach są tacy niedelikatni? Ta lekarka co mnie badała to ma same dobre opinie na necie... nawet, że jest delikatna haha |
|
|
|
|
#4454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) ale dalej z zażywaniem luteiny. Po kolejnych 3 tygodniach jest wszystko idealnie, nawet nie muszę brać luteiny Czyli w sumie 2 tygodnie takiego porządnego odpoczynku i było po krzyku Silne maluchy będą A niestety takie akcje są częste... U mnie w rodzinie też się zdarzały i wszystko skończyło się dobrze w każdym przypadku Ja jak się zapytałam lekarza skąd takie syfy się biorą (pracowałam jeszcze wtedy a pracuję w żłobku, więc myślałam, że może jakieś dziecko mnie kopnęło albo ja się z nimi za żwawo bawiłam) to nie był w stanie powiedzieć
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-06-18 o 19:45 |
|
|
|
|
#4455 |
|
Marzenia się spełniają :)
|
Witajcie
Kilka dni nie byłam na bieżąco ale nie jestem w stanie Was nadrobić, bo idziecie z postami jak burza ![]() Kochane, ja dzisiaj byłam na wizycie u jednego z moich lekarzy i mam nowiny. Moje trojaczki to będą 3 dziewczynki, a nie tak jak wcześniej podejrzewano chłopiec i nie wiadomo było jak z jednojajowymi ![]() Dzieci zdrowe i to jest najważniejsze ale nie ukrywam, że kamień spadł mi z serca, że to nie 3 chłopców ![]() Szyjka ładna, bo 4 cm i to był jej pierwszy pomiar. Dziewczyny w sumie mają już 30 cm ale to pomiary od główki do pupy No i już czuję ból pod żebrami, to oczywiście ciąża, także teraz to aż się boję co będzie później
|
#4456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4457 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale fajnie, 30 cm? No WOW Cieszę się, że wszystko dobrze to najważniejsze I gratuluję 3 dziewczynek A i "współczucia" dla TŻ-ta bo za parenaście lat to się do łazienki nie dostanie tyle kobietek Cytat:
Będziemy wszystkie trzymać kciuki!
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-06-18 o 20:00 |
||
|
|
|
#4458 | |
|
Marzenia się spełniają :)
|
Cytat:
|
|
#4459 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w szpitalach to nigdy nie są delikatni :/Cytat:
To Ciebie na 1 stronie pokoloruję na różowo
|
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję Kochane za dobre słowa
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Monia trzymaj się
![]() wszystko bedzie dobrze ![]() Justyna gratuluje 3 córeczek!!! cudna wiadomosc
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4464 |
|
Zadomowienie
|
Czy wy macie tak, że czasami zapominacie, że jesteście w ciąży?
Robicie jakieś cięższe rzeczy albo szybsze ruchy, jakiś wysiłek i wtedy się przypomina? ![]() Dzisiaj zagadałam się stojąc na działce i chciałam złapać nagle patyk, który gryzł mój pies, żeby mu zrobić psikusa, więc tak szybko się schyliłam kolanem do przodu (pies jest mały) i dopiero jak tym kolanem nacisnęłam na brzuch przypomniałam sobie lekko boleśnie, że przecież w ciąży jestem i nie mogę tak robić
|
|
#4465 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() boze zaraz 5 msc i juz z gorki poleci chyba ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
teraz mam jakby wieksza swiadomość swojego stanu bo nie dalej jak połtora tygodnia temu pomoglam wniesc sasiadce wozek spacerówkę z dzieckiem w srodku w bloku u mojej mamy gdzie nie ma windy. brawo ja! ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- aaa nie wspomne ile razy podrzucałam 3 letniego chrześniaka czy mu samolot robiłam bo ja przeciez tak swietnie sie czułam... jak nie w ciązy
|
|||
|
|
|
#4466 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!!!
Podczytuje Was tajniakiem, ale nie mam siły pisać. Tydzień temu miałam badanie prenatalne i wszystko jest ok, ale płeć nadal nie rozpoznana, może w piątek na badaniu będzie już coś widać. Wg prenatalnego termin mam na 19.12, więc jest szansa że dziecko powtórzy wyczyn swojego ojca i przyjdzie na świat w Wigilię W pon. zaczynam 13 tydzień i martwi mnie, że mam nietolerancję na prawie wszystkie zapachy ![]() Gdyby nie teściowa, to chyba umarlibyśmy z głodu, bo ja nawet lodówki nie otwieram ![]() Jeżeli coś sprzątam to tylko wodą, bez żadnych płynów, łazienkę zawsze myje mąż więc tu się nic nie zmieniło, ale nawet kostki zapachowej w kibelku nie wieszamy bo mnie drażni.... Miałam nadzieję że powoli będzie przechodzić, a jak mnie najdzie to haftuję jak kółko gospodyń wiejskich ![]() Mam nadzieję, że na urlopie wypocznę i mi przejdzie, a jak tam u Was z mdłościami? Widzę, że Wy już poważnie zabieracie się za wyprawki....i wózki macie już jakieś upatrzone, a ja zielona w temacie ![]() Mnie już tak wydęło, że w mało rzeczy się dopinam, więc wybrałam się na ciuchacz po letnie kiecki i przy okazji zakupiłam 2 szt body dla malucha, na razie unisex. A w ogóle to jak myślicie ile tych ciuszków na start trzeba? Kupujecie też body z krótkim rękawkiem, czy raczej na start wszystko z długim? Pozdrowionka i Monika trzymaj się, pamiętaj że spokój najważniejszy |
|
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
Muffinove_love witam
![]() Mi wszystkie znajome polecaja na poczatek kupic wszystko do ubrania z podstaw x15. Tj. 15 kaftanikow, spioszkow, body. Pajace x5 to takie minimum... wiec chyba pojde za rada doswiadczonych kolezanek, ktore to juz przerabialy. |
|
|
|
#4468 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
pewnie jak brzuchy nam urosną i Maluchy będą przypominać o sobie 😃😃
|
|
|
|
|
#4469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje Co do zapinania o ciąży to też mi się jeszcze zdarza a potem sobie myślę "kobieto Ty jesteś w 4 miesiącu ciąży" czasem samą mnie to szokuje ![]() Dziś witam się w 17 tygodniu
Edytowane przez Emosz Czas edycji: 2016-06-19 o 08:19 |
|
|
|
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Witam siee w piękny poranek![]() Monika trzymaj sie ![]() Justyna no trzy dziewuxhy niezle A mnie ciagle pobolewa kluje nie wiem jak ro nazwac brzuch z prawej strony tak u góry i nie wiem czy to normalne czy jak..chyba jak tak bedzie codzien pobalalo tp odwiedze mojego gina.. Kurczę codziennie mi sie śnią jakies koszmary jak mnie nie porywaja to zlodzieje przychodza masakra:/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

Wiem co czujesz, też na początku przerabiałam krwiaka i odklejanie kosmówki, ale poleżysz i wszystko będzie dobrze na pewno
) ale dalej z zażywaniem luteiny. Po kolejnych 3 tygodniach jest wszystko idealnie, nawet nie muszę brać luteiny
A niestety takie akcje są częste... U mnie w rodzinie też się zdarzały i wszystko skończyło się dobrze w każdym przypadku

Cieszę się, że wszystko dobrze to najważniejsze
A i "współczucia" dla TŻ-ta bo za parenaście lat to się do łazienki nie dostanie tyle kobietek