|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam chętnych na wspólne zakupy!
Cytat:
Pieniądze mogłabym wpłacić ci w przyszłym tygodniu (wiadomo - 10 stycznia, czyli TŻ ma wypłatę Sabbath przesłałaby w takich układach jedną butelkę VC na mój adres lub wręczyła mi osobiście na śląskim spotkaniu, a ja następnie odpsikałabym do atomizerków, po czym wysłała Tobie i jeszcze jednej osobie.
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
to znowu ja znowu musiałabym chodzić na pocztę(robić przekaz i wysyłać atomizer) i ta osoba do której wysłałabyś atomizer też
a może zrobiłybyśmy tak, że sabbath przesłałaby mi butelkę, ja odpsikałabym sobie 40ml i komuś 10ml a Tobie wysłałabym oryginalny flakonik, wolałabym też rozpsikać skoro wzięłam na siebie rozliczenie kosztów - tak by było łatwiej dla wszystkich, chyba, że nie mam racji?
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podasz mi na PW numer swojego konta, a ja ci podam mój adres. Tak będzie w istocie lepiej ![]() PS. Flakonik + kartonik
|
|
|
#1114 |
|
Zadomowienie
|
fizycznie (w gotowce) nie mam 250zł
![]() aktualnie kase mam tylko na swoim koncie, ktore ma jakąs durną blokadę ![]() krocej mówiąc - po prostu nie mam jak zrobic przelewu na kwotę zaokrąglając 250zł...
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
oczywista
Cytat:
a propos czy któraś jest z krakowa? to odpadł by koszt przesyłki a jeśli nie to zapraszam na pw kogoś z zadeklarowanymi 10ml |
|
|
|
|
#1116 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale, jak widać, rozsądne rozwiązania nie mają świetlanej przyszłości. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Leo, a co to za problem zrobić dwa przelewy po 125 zamiast jednego na 250?
|
|
#1117 |
|
Zadomowienie
|
Sabbath, a czy moglabym zrobic przelew koło 20 stycznia czy nie ma takiej opcji?
Edytowane przez Lea93 Czas edycji: 2008-01-03 o 23:24 |
|
|
|
#1118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1119 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Ja nie poganiam. Tak jest! (nie ma emotka strzelającego obcasami niestety )To miłe, że ktoś we mnie wierzy. Jeśli chodzi o rozwiązania proste jak budowa cepa - jestem niepokonana.
|
|
#1120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli to będzie dla Ciebie ode mnie: 222zł + przesyłka z zagranicy + przesyłka do mnie, a mi dziewczyny wpłacają kasę za mililitry + kase za przesylke z zagranicy + kase za przesylke odlewek do nich, dobrze rozumuję? ile będzie wynosił koszt przesyłki z zagranicy na jedną osobę (ew. ile jest wszystkich osob zamawiających?) i koszt wysyłki VC do mnie ? orientacyjnie chociaż ![]() ps. z atomizerkami w koncu co robimy? edit; Miśka stwierdziła, że ona może zebrać pieniądze i przesłać do Sabbath, skoro ja nie wyrobię się przed 20-ym.
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1122 |
|
Raczkowanie
|
No, ciut się zamotało. To może na poczatek podzielimy te flaszki VC ? Wg Waszych ustaleń, pierwszą bierze na spólkę Kriss ( 40), Myszka (50) i ktos jeszzce , kto chce 10, np. Neonka.
Do drugiej zostanie Lea ( 50 ), Llilly (10), gwaihally (10 ) nuna (10) i ja (20). Pierwsza rozliczy i rozleje Kriss, druga rozlicze ja a rozpsika Lea.zeby zapłacić Sabbath potzrebuję : 222 zł VC +8 zł ( przesyłka do Lei) + 74/10 *5( koszt przesyłki do Polski, zakładając,że kupujących jest 10 a ja rozliczam 5 z nich)=222+8+37=267 zł Czyli musze wysłąć Sabbath 267 zł i wymyslić jeszcze sposób,żeby każda z nas 4 nie wysyłala po 7 zł do Lei. No i usmiechnąc się do TZ gwaihally o atomizerki. Jesli zle policzyłam, poprawcie mnie
|
|
#1123 |
|
Zadomowienie
|
Chodzi nie tylko o termin, a i o to, ze Miśka zrobi to bez problemu, ja jestem mała sierotka i się pogubie w tym wszystkim zapewne (kupujemy jeszcze z kolezankami kolorowke z innej strony, wiec musialabym pilnowac dwoch zamowien, przelewów...)
czemu to tak jest, ze jak problemy sie pojawiają i trudności to zawsze wszystkie w jednym momencie i akurat wtedy kiedy absolutnie nie powinny ?wiem, ze to moze brzmiec jak szukanie sobie na siłę wymówki, ale naprawde tak jest
|
#1124 |
|
Raczkowanie
|
No i mam sposób,zeby każda z nas 4 nie wpłacała Lei po 7 zł. Wg przeliczenia złotówkowego całości, koszt 10 ml bedzie 267/10=26,70.
Do tego każda z nas 4 doda 7 zł za pzresyłke, wiec powinnam dostac : od nuny : 26,70+7=33,70, tak samo od gwaihally i llilly, natomiast Lea : 26,70*5-4*7= 133,50-28=105,50. W ten sposób Lea będzie miała w zapasie 28 zl na koszty przesyłki do nas, ja dołoże swoje 26,7*2+7= 60,40 i wszystkie te pieniądze wyslę do Sabbath. Jeszcze dojdzie problem z wysyłka atomizerków do Lei,ale to już inna sprawa i roliczymy się jakos z gwailahhy. Uff,zmeczyłam się
|
|
#1125 |
|
Zadomowienie
|
No i widzita, ja bym na to nie wpadła
według mnie rozwiązanie jest bardzo dobre, ma ręce i nogi
|
#1126 |
|
Raczkowanie
|
Lea, liceum o profilu mat-fiz kończyłam, dawno bo dawno,ale cos wiedzy zostało
|
|
#1127 |
|
Zadomowienie
|
Wo matko jakie to wszystko skomplikowane! Ile tych atomizerków i o jakich pojemnościach kupić?
Sabbath, nie bierzemy Fumerie Turque, bo nia ma chętnych (jak pisałam ja całej butelki sama nie wezmę). I prosze o dopisanie mnie w takim razie do np. 10ml Ambre Sultan. A może są jakieś chętne na Chene? (I hope że pałacowy rzut przebędzie optymistyczniej dla mnie). Ludziska chętne na Fumerie Turque lub Chene na spółę - znajdźcie się może, no..!! Edit: Ach, na odleweczkę Jour de fete mogę się pisać 8 lub 10ml |
|
|
|
#1128 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Lea - moim zdaniem to nie jest tak, że trudności zawsze pojawiają się hurtowo. Po prostu kiedy jest ich mniej - odwalamy je na bieżąco, a kiedy się spiętrzą, nie nadążamy i wtedy wali się coraz bardziej... ---------------------------- Podsumowuję: Kwestię Vanille Canelle zostawiam w pewnych rękach Kriss i Miśki. Proszę o poinformowanie mnie co i jak - ja zrobię jak zarządzicie, bo ja (czasami) grzeczna jestem. W sumie wychodzi mi, że na zakupy chętne jest 11 osób: Hiszpańska Myszka Kriss de Valnor Lea Martwa Papuga Neonka Nuna 77 Be Yourself Lilly Gwaihally Miśka i ja Czy to się zgadza? Jeśli tak, kwotę 20 E czyli 74 zeta dzielimy przez 11 i wychodzi nam: x = 74 : 11 = 6,73 Tak? ---------------------- Teraz co kupujemy: Vanille Canelle x2 - Kriss i Miśka rzadzą Un Bois Vanille x 2 - Papużka 40, Nuna 10, Sabbath 50 Rousse x 1 - Kriss 20, Papuga 20, Be Yoursef 10 (do kogo butelka??) Rousse drugie niesprecyzowane - Myszka i Neonka (po ile i do kogo butelka?) Ambre Sultan niepewne - Myszka i Gwaihally (po ile i do kogo flaszka??) Dopuszczam możliwość, że zgłosi się jeszcze Contax na jakąś butelkę. Kompletną, więc to nie kłopot. ---------------------------- Wysyłka: Ja wysyłam Lutka bezpośrednio Papudze i Be Yourself. Neonkowego, Nunowego, Myszkowego, Rousse dla Kriss i ewentualne AS dla Gwaihally ślę którejś z dyspozytorek VC wraz z butelką (i kartonikiem ).Tak? ----------------------- Jeszcze jeden kłopot mam: nie wiem, czy przypadkiem nie wyczerpało się moje źródło tanich buteleczek. Byłam dziś i w miejsce tych po 7 do 10 zeta sprzedają takie po kilkanaście. Kolorowe z szalenie atrakcyjnym napisem Refan. ------------------------ Gwaihally - teraz dopiero doczytałam. Przykro mi. ![]() FT to nie mój zapach, niestety. Nie mogę się dołączyć. Jour de Fete to 69 Euro za 50 ml - czyli 51,06 za dziesięć mililitrów plus atomizerek. Koszty przesyłki odpadają. Na Jour de Fete więcej chętnych nie ma? Piękna wanilia z migdałami. W moim przekonaniu dużo ładniejsza, niż Rahat Loukoum. Jeszcze 10 ml mogę oddać.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-01-04 o 05:24 Powód: dopisek, a co? |
|
|
|
|
#1129 |
|
Zadomowienie
|
wydaje mi się, ze przesylka pelnowymiarowego VC do mnie bedzie jednak troche droższa... Sabbath?
|
#1130 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
|
|
#1131 |
|
Raczkowanie
|
Lea, mamy w "zapasie " 3,35 zł, bo liczyłam ,że koszt transportu poniesie 10 osób a jest 11, wiec mamy wolne te 3zł z groszami, na wypadek droższej przesyłki. Wg cennika PP powinno wystarczyć, priorytet polecony o zadeklarowanej wartości do 250 zł kosztuje 9,80 zł. Na kopertę zostaje 1,55
![]() Gwaihally, dla mnie potrzebny jest albo 1 atomizer 20 ml albo 2 x 10 ml, Llilly chce 1 x 10ml, nuna nie odzywała się, wyslę do niej PM,ale też potrzebuje 1 x 10 ml.
|
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY! Szukamy chętnej na 10 ml VC, ponieważ Neonka jednak nie bierze - jej wpis 'neo 10ml' to było sprecyzowanie ilości rousse /odpowiedz na posta Sabbath/, a nie /jak myślałyśmy/ wyrażenie chęci na VC
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie jest za późno.
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje Leo
![]() Interesuje mnie Rousse 10ml o każdej porze
|
|
#1135 |
|
Raczkowanie
|
Sabbath, mam przeogromna prośbę, aby mnie usunąć z chętnych na Vetiver Oriental (udało mi się przypadkowo już zdobyć ).
![]() Zapytuję też, czy w związku z tym, mogłabym się zapisać na coś innego, nie wiem, czy są ją jeszcze wolne miejsca na ten pierwszy planowany rzut w sklepie Senteurs? Chodzi mi o zapach Patchouli Profumum Roma. Pozdrawiam ciepło |
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Patchouli Profumum Roma nie !! Monme weź nie kuś
|
|
#1137 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z Vanille Canelle też się wycofujesz? Na druga butelkę Rousse jesteś, po dzisiejszej rezygnacji Hiszpańskiej Myszki - samiuteńka. ![]() Cytat:
Całą butelkę byś sobie życzyła? Bo jeśli całą, to kłopot niewielki. Wiecie co? Ja powoli zaczynam sadzić, że te zakupy to nie był dobry pomysł. ![]() Ale to pewnie dlatego, że jestem niewyspana. Idę spać.
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Absolutnie nie !
Tylko z Lutków ![]() Za późno sobie uświadomiłam, że ilość w stylu 10-20ml mnie nie satysfakcjonuje. Chciałabym jednak po całej butelce i Rousse i Ambre Sultan, ale taki wydatek mogę sobie zafundować niestety, ale dopiero w marcu. Cytat:
|
|
|
#1139 |
|
Raczkowanie
|
Szukam chętnych na wspólne zakupy!
Tak, całą butlę
Jeżeli zatem można się wpisać na Patchouli Profumum, to ja bardzo byłabym wdzięczna za dopisanie do listy ![]() Neonko, zupełnie w ciemno ją biorę z opisów i opinii dziewczyn. Dam znać czy było warto
Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2008-01-04 o 17:19 Powód: post pod postem - proszę korzystać z funkcji edytuj |
|
|
|
#1140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te zakupy to świetny pomysł. Nie dość że zakupy (czyli to co tygrysy lubią najbardziej), to jeszcze zabawa na całego! To my z tż dzisiaj atakujemy rozlewnię. Zakup Ambre Sultan odpada. Czyli ja tylko Jour le fete i Vanille Canelle biorę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.

a może zrobiłybyśmy tak, że sabbath przesłałaby mi butelkę, ja odpsikałabym sobie 40ml i komuś 10ml a Tobie wysłałabym oryginalny flakonik, wolałabym też rozpsikać skoro wzięłam na siebie rozliczenie kosztów - tak by było łatwiej dla wszystkich, chyba, że nie mam racji?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)