|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
cześć dziewczyny
ja też się jeszcze zapominam, chociaż brzuszek już ewidentnie widać, aż w szoku jestem, no i w sumie wczoraj pisałam, że przybyło mi 2, a dziś z rana wyszło że 1 kg, ale to chyba zależy od pory dnia. No ale w sumie to nie wiem, patrząc na mój brzuch to powinnam conajmniej 3 kg być na plusie ![]() Justynagratulacje dziewczynek ![]() tak z własnego doświadczenia to zaznaczę, że ja kaftaników to nie używałam w ogóle, mało praktyczne, zwijają się i miałąm wrażenie, że dziecko uwierają jak leży. Dlatego lepiej zainwestować w większą ilość bodów. |
|
|
|
#4472 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
A co do wyprawek jakos jeszcze uwazam że mam czas i nie mam jeszcze nic a nic
ale u mnie pewnie tez by byla afera bo mama przesądna jak nie wiem ale co tam..ostatnio coraa bardziej ciezko jest sie nam dogadav pod jednym dachem
|
|
|
|
#4473 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do koszmarów to podobno normalne, ja już miałam apokalipse zombi i śmierć babci, reszta to raczej dziwne, aż naddto realistyczne sny
|
|
|
|
|
#4475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ktos pisal ze musi kostium kąpielowy kupic ze względu na piersi...u mnie to samo muszr na wyjazd cos kupic nowego, i z biustonoszami tak samo.. |
|
|
|
|
#4476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dlatego zrezygnowałam z przeglądania monitoringu w nocy Bo śniło mi się że przyszli złodzieje i chcieli mi ukraść ... I tu byłam w szoku Moj rower, moja czerwona torebkę i szminke Niezły system wartościowania, uznawania co dla mnie jest teraz ważne ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Ja w swój kostium już dawno nie wchodzę Piersi mi się wylewaly a teraz to już w ogóle jakby dodać ten brzuch to by szwy poszły Muszę kupić jakieś wieksze tanie bikini na tej wyprzedaży bo czekają mnie w lipcu mazury
|
|
|
|
|
#4477 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty dopiero w 13 a tu juz 16-17 leca spokojnie, na wyprawke jest czas ![]() W 13 tez mialam okropny wstret do zapachow i zatrulam sie tostami :/ zygi jak kot... Ja juz nic nie kupuje bo ma siostra i mama sie na to napalily Może cos pod koniec dokupie jesli bedzie brakowalo Cytat:
Jak sie czujesz?Cytat:
Co do snow to tez ostatnie 2 dni miewam koszmary... Jakies potwory, morderstwa :/ Budze sir na siku lekko zdolowana. Zauwazylam ze gorsze sny mam gdy leze na prawym boku... Dzis moj tz mi obiecal wypad do wloskiej restauracji Ciekawe czy pamieta, pojadlabym... Milego dnia
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-06-19 o 08:50 |
|||
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwazniejsze ze badania udane, i wszystko jest dobrze ![]() na mdlosci i wymioty jak juz to mam rano. jeszcze nic nie mam kupione czekam na plec ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Hellol, ja mialam w czwartek wizyte na nfz, bez usg ale posluchalam serduszka 😍💝, 152 uderzenia/minute. Teraz mam za 1,5 tyg wizyte. Mam juz piekne pudeleczko w kolorowe sowy, a w nim buciki i skarpetki 😍
|
#4480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam bole podbrzusza po nocnym powtocie z toslety do lozka. Potrzebuje kilka sekund zeby sie dobrze ułożyć, bo czuje bol w podbrzuszu. Pytalam ostatnio o to lekarza na usg i moeila mi babeczka zeby wszystko robic wolniej. Tak samo jak kucham na lezaco to dol brzuszke boli i zawsze wczrsniej6 sie kule w klebek. Moze faktycznie wszystko sie powiększa i stad te bole. |
|
|
|
|
#4481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
dzięki ![]() Super, że na badaniu wszystko wyszło pięknie ![]() Ja na start wiekszosc body z długim rekawkiem ale tez kupie z krótkim. Jeżeli chodzi o ilość to jeszcze nie mam pojęcia 😊 |
||
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja o wyprawkach jeszcze nie myślę,uważam,że jeszcze za wcześnie.Może po wakacjach coś ruszę z tematem. Cd snów.Dziś np.śniło mi się,że dostałam miesiączki a za chwilę śniło mi się,że urodziłam dziewczynkę.Ale w pierwszej ciąży też tak miałam.Najlepiej jest już przed porodem ,koszmar za koszmarem ![]() Miłego dnia
|
|
#4483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4484 |
|
Zadomowienie
|
Nic nie wiem w sprawie wyprawki także w pelni liczę na was
To ubranko ktore pierwsze kupiłam jest letnie i wzięłam 80 ![]() Teraz już wiem że bez sensu ten rozmiar bo będzie w tym chyba pływać Muszę się ogarnąć bo zalicze jeszczecmnóstwo takich wpadek ![]() I to bardziej kosztownych niż 10 zl. |
|
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
No to moj maz sie dzis prawie poplakal. Widzialam lzy w jego oczach. Mialam mu dac body "I ♡ daddy" 23 czerwca w polski dzien ojca, a ze dzis jest angielski to poszlam po prezencik(wczesniej zapakowalam) i zlozylam życzenia z okazji dnia ojca. Jak rozpakowal to był w szoku i sie lezka w oku zakrecila
|
|
|
|
#4486 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynom gratuluję dobrych wyników badań
To w sumie najważniejsze
|
|
|
|
#4487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4488 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4489 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie czuję się super dziś śniadanie poszło do toalety, ale to chyba dlatego że za szybko je zjadłam :PZawsze możesz się zacząć zbierać do wyjścia to wtedy nie zapomni :P w sumie muszę mojego też namówić, może zamiast robić imprezę urodzinową w lipcu pójdziemy sobie gdzieś we dwoje (tzn. troje) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Emosz Czas edycji: 2016-06-19 o 10:31 |
|||
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
my chcemy sie nad morze wybrac na kilka dni odpoczac
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4491 | ||
|
Zadomowienie
|
Standardowo gratuluje wszystkich wizyt wszystkim mamusiom którym jeszcze nie pogratulowałam
![]() Justyna cudownie tak czekać na 3 dziewuszki ale będziecie mieć wesoło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Piszecie tak o tych wyprawach , przesądach , kiedy za wcześnie kiedy za późno... Dla mnie zabobony to jakis śmiech na sali.. Sory mamy 21 wiek.. Jak ma się coś stać złego to sie stanie i tyle. A jak ma byc dobrze to będzie. Koleżanka robiła wyprawkę na ostatnich nogach w książkowej ciazy (zarówno pod względem rozwoju dziecka, jej samopoczucia, wyglądu itd). W 38 tyg odkleiło się łożysko i niestety dziecko nie przeżyło... Pewnych rzeczy nie przewidzisz ![]() Do mnie przemawia argument ze trzeba wyprawkę zacząć robić dużo wcześniej żeby rozłożyć wydatki. Poza tym kupując ciuszki wczesniej można je kupować okazyjnie w lumpeksach i na promocjach a na ostatnia chwile to juz raczej wyjdzie drożej. Co do wózka tez zgadzam sie ze im później tym lepiej bo szkoda gwarancji. Ja trochę ciuszków juz kupiłam używanych, trochę nowych. Za dużo tez nie chce bo mamy plan sie w sierpniu przeprowadzać wiec dopiero po przeprowadzce tak zacznę na dobre. Ponoć w SMYKU są przeceny , może dzisiaj pojadę obadać
|
||
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam Smyka!
jakie tam sa cudne rzeczyy ja jutro jade na prenatalne, i prosze o kciuko na 14 wizyta ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Ja kupilam to http://allegro.pl/show_item.php?item=6131607727
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
A ja wlasnie bylam w next. Cuda.... i rakie tanie wszytko bo bylismy na outletach. No ale albo niebieskie albo rozowe wiec nic nie kupilam. Kupilam sobie tylko sukienki na urlop i kilka duperelek, ktorych mi brakowalo na wyjazd.
Jednak jak robic zakupy dla malucha w uk to a outletach w next i gap. Jakosc niesamowita. Wiecie... kazdy za czyms w ciazy teskni... ja tesknie tylko na moją energia, ktorej przed ciaza mialam az nadmiar, a teraz nie mam wogole. Sama sie lapie na tym,ze zawsze unikalam ruchomych schodów i wind a dzis tylko sie oglądam za nimi... probowalam wczoraj cwiczyc z ta nowa plyta od chodakowskiej i poległam po 9 minutach... kiedys to 2 godziny dziennie spedzalam na silowni... mysialam sie chyba wygadac;* |
|
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4496 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Ale fajna taka zmiana, jak co poniektóre piszą już o dzieciach po imieniu Ja też bym już chciała bardzo poznać płeć z tego właśnie powodu najbardziej, żeby nie myśleć już tak bezosobowo o dziecku, tylko tak właśnie imiennie ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
Hehe, to super ![]() Rany, nawet nie mów o Macu Pomimo pełnej świadomości jakie to niezdrowe, smakuje mi baaardzo, najlepsze frytki W ciąży byłam chyba do tej pory 2 lub 3 razy.Cytat:
![]() Cytat:
Kaftaniki to przeżytek Jak już pisałyście, zwijają się i to przede wszystkim wkurza. Inna sprawa, że to najdelikatniejsze ubranko, bo nie wchodzi w pachwiny, nie ma zapięć w kroku, nie gniecie pępuszka. Ja moich chłopców chyba tylko pierwsze dwa dni po porodzie w szpitalu w kaftaniki i śpioszki ubierałam, a potem już tylko body i pajace albo półśpioszki.Kciuki ![]() Ja też, ja też!!! O 8:30, więc na szczęście ominie mnie odliczanie tych ostatnich godzin
Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-06-19 o 14:01 |
||||
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
folinka - to moze plec poznamy
ja musze dojechac do Poznania plus taki ze sie wyspimy hehe ![]() kciuki i ja trzymam! ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
justyna - gratuluje córek!
reszte czytałam, ale przyznaje się, że ze zmęczenia zapomniałam co miałam napisać ![]() właśnie skończyłam ostatni dzień zajęć! w koncu się wyspie! |
|
|
|
#4499 |
|
Zadomowienie
|
Muszę rozminic nazwy tych ubranek
Bo na razie mówicie do mnie szyfrem ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Trzymam kciuki oby jutrzejsze badania poszły wzorcowo ! Ja dopiero za 3 tyg się wybieram...wydaje się długo ale zleci jak z bicza
|
|
|
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

ale u mnie pewnie tez by byla afera bo mama przesądna jak nie wiem ale co tam..ostatnio coraa bardziej ciezko jest sie nam dogadav pod jednym dachem

Może cos pod koniec dokupie jesli bedzie brakowalo