|
|
#3541 |
|
polaczek cebulaczek
|
Dot.: PM 2017 cz. 20!
aaa po co przypominałaś, od razu mnie zaczął boleć brzuch z nerwów
za 16 dni, ale jedziemy samochodem po drodze odbieramy obrączki, wracam do domu, biorę prysznic, lecę kupić ślubny cyckonosz i na przymiarke wszystko na szybkiego, bo w sumie tylko 1.5 tygodnia zostanie do ślubu, mam nadzieję, że nie będą potrzebne żadne poprawki w sukni stres mnie łapie niesamowicie, wczoraj w pracy sobie wszystko wyobrażałam, mówiłam przysięgę w myślach i... poryczałam się :O ale wstyd, mam nadzieję, że nikt nie widział :O
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
Ale.rozumiem Cie też pewnie tak będę.miala :-D |
|
|
|
|
#3543 | ||
|
catwoman
|
Hej
Widzę, że sobotni wieczór nie sprzyja spamowaniu Zawiodłyście mnie, nie mam czego czytać do kawy ![]() Cytat:
Nie ukrywam, że wolałabym jednak wiedzieć ile mamy dla nich odłożyć ![]() Cytat:
Z tego powodu, że na okrągło czytam kodeksy nie mam ochoty na książki i nic nie czytam Mam z tego powodu potworne wyrzuty sumienia, ale po prostu mnie odrzuca i w wolnej chwili rzucam się na filmy
|
||
|
|
|
#3544 |
|
polaczek cebulaczek
|
ja strasznie zaniedbałam czytanie. Nie wiem sama, czemu. Czas mam, ale spędzam go ja wizażu lub fejsiku
|
|
#3545 | |
|
catwoman
|
Cytat:
Rozgrzebałam "1984", "Władcę much", "Mistrza i Małgorzatę", "Wojnę i pokój" i "Śniadanie u Tiffany'ego" w ogóle zdecydowaliśmy z tż, ze w naszym domu nie będzie książek. owszem będziemy czytać, ale te wypożyczone z biblioteki oszczędność miejsca i kasy ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- https://www.facebook.com/events/6246...66321201627374 lubelskie dziewczyny, mamy fajne wydarzenie dla mnie raj, szkoda tylko, że nie mam za co poszaleć
|
|
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Ja też mam zamiar dzisiaj poczytać książkę, wreszcie Niby ciągle coś czytam na zajęcia z doktoratu i do pracy, ale to nie to samo co czytanie dla przyjemności. Odkąd mój Kindle zaliczył zgona podczas czytania w łazience , nie umiem się zabrać za czytanie wersji papierowych.A książki w domu mam i lubię się nimi otaczać. W domu rodzinnym mamy całą ścianę książek. Za komuny moi rodzice kupowali wszystkie pozycje, jakie się ukazywały w Polsce. A w swoim mieszkaniu mam na razie skromną kolekcję, około 150 sztuk. Ale przez ostatnie kilka lat dużo czytałam na Kindle i mało kupowałam papierowych. Tż przywiózł trochę swoich jak się wprowadził. |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sto razy bardziej wolę wersje papierowe... może kiedyś uda mi się zrobić biblioteczke na całą ścianę
Ja dużo czytałam jak chodziłam do szkoły, przed maturą przestałam i teraz mam takie fale. Przeczytam 2-3 książki i znowu mi sie nie chce ale coś czuję, ze.teraz to na dłużej już z 10 za mną
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Mierzyliśmy wczoraj obrączki
Odczekamy jeszcze trochę i jeśli nadal będą nam się tak bardzo podobać to kupujemy jeszcze w tym roku Zastanawiam się tylko, czy brać z diamencikiem czy bez. Mierzyłam razem z pierścionkiem i obie wersje fajnie wyglądały, bo mam bardzo skromny pierścionek. A bez pierścionka lepiej wygląda z diamentem. Koszt jednego diamencika w obrączce to tylko 200zł, jestem zaskoczona. Na pewno nie brałabym z cyrkonią w takim wypadku No i nawet jeśli wezmę dwa diamenty to zmieścimy się w 2 tys. Zakładaliśmy na obrączki 3 tys., więc mogę powiedzieć, że jest oszczędność ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Ja wolę papier w celach kolekcjonerskich, ale dużo wygodniej czyta się na czytniku. Lubię czytać w łóżku i przyjmuję najdziwniejsze pozycje, a książkę trzeba ciągle przytrzymywać, żeby się nie zamknęła No i czytnik mało miejsca w torebce zajmuje, papierowej często mi się nie chce nosić ze sobą. Ale faktem jest, że na ebooki jakoś bardziej mi szkoda kasy, bo go nie można dotknąć
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Hejj
![]() Temat książek marzę by mieć kiedys cala ścianę książęk teraz pozyczam glownie albo wypozyczam z biblioteki. Mam regal książek czytam tak namiętnie od podstawowki![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Zambeza aż poczułam ten stres xd też będę płakać mówiąc przysięgę albo wyobrażajac tuż przed ślubem ach!
|
|
|
|
#3550 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana. Za 4 godzinki poprawiamy. Nadrabial po malu ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
"- czemu placzesz? -a, bo przysiege cwicze" Cytat:
A teraz jak mam to robic po pracy to wizaz i Facebook wygrywaja
|
||
|
|
|
#3552 |
|
polaczek cebulaczek
|
magdenka, jakie obrączki wam się podobają?
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
Co do czytania książek, to w gimnazjum czytałam bardzo dużo, w liceum przerzuciłam się na ebooki, ale czytałam też mniej niż w gimnazjum. Teraz miewam 'fale'. Czasem jak mam fazę czytania to kilka książek pod rząd. Potem mam kilka miesięcy przerwy i znowu taka fala przychodzi.
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
takie: http://www.jubilernieweglowski.pl/up...er/big/232.jpg
Tylko na pewno nie z 4 diamentami. Albo w ogóle bez albo tylko z jednym, na złączeniu kolorów. W ogóle to pani u jubilera mówiła, że jeszcze jej się nie zdarzyło, żeby ktoś przyszedł z modelem upatrzonym w katalogu i ostatecznie taki kupił
|
|
|
|
#3555 |
|
♥♥♥♥♥♥♥♥
|
-2kg w tydzień. Ale ćwiczyłam chyba tylko z 3 razy. Jadłam nawet lody 2 razy i jakies ciastko. Wiec nie ograniczyłam wszystkiego. Zobaczymy jak kolejne tygodnie będą.
|
#3557 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Mozna dolaczyc? Cos czuje ze przyda mi sie wsparcie w przygotowaniach do slubu ![]() W koncu zdecydowalismy sie na termin i wypadlo na saaaama koncowke 2017 A dokladnie 29 grudnia.Cos o nas: Para polsko - australijska Jestesmy razem prawie 5 lat, zareczylismy sie w wigilie 2015. Mieszkamy w Sydney Slub i wesele bedzie w Polsce - dokladnie w Zakopanem na zyczenie mojego narzeczonego, ktory zakochal sie w tym miejscu w 2012 roku. Ja pochodze z okolic Warszawy, wiec organizacja bedzie... skomplikowana ![]() Co jest ustalone: Data ![]() Sala, kosciol - bede szukala i rezerwowala w sierpniu Sukienka - nie mam pojecia obraczki - jeszcze tego nie ogarnialam papierkowa robota - nawet nie wiem jak to ugryzc... zaproszenia - chcialabym wyslac zawiadomienia/save the date jak najszybciej, szczeglonie do przyjaciol i rodziny z Australii zeby mieli jak najwiecej czasu na organizacje wycieczki. I to chyba tyle na poczatek
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
gdyby nie koszty noclegów to też bym chciała ślub w Zakopcu.. Powiedz jak się poznaliscie ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Właśnie moja mama stwierdziła, ze ona będzie miała zieloną sukienkę a mojemu tacie kupi Zielona koszule. Poklocilam się z nią.. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- O ślub oczywiście chodzi
|
|
#3559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa z Was para musi być. ![]() Od dawna mieszkasz poza Polską? Opowiesz jak się poznaliście i pochwalisz się pierścionkiem? My tutaj takie małe sroczki jesteśmy. Cytat:
http://www.ak-bizuteria.pl/tytanowe-...-5c,id273.html Ale tytan + białe złoto, a nie ze srebrem. I pewnie bez cyrkonii czy brylancików.Czemu tak stwierdzili?
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Bo tak się jej zachciało.
|
|
#3561 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc VinVinara! Poznalismy sie w Londynie, ja bylam au pair a on przyjechal na rok ot tak zobaczyc Europe - zostal dwa lata i pozniej ja przyjechalam tutaj
O wlasnie, noclegi. Ogolnie w porownaniu z cenami australijskimi wesele - nawet w Zakopcu - bedzie o wiele tansze. Licze, ze uda nam sie znalezc jakies miejsce i zalapac sie na znizke na noclegi dla gosci. |
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
A co złego jest w zielonej sukience i zielonej koszuli?
![]() Moi rodzice jak usłyszeli, że zamierzam mieć fioletowe buty do ślubu to stwierdzili, że oni ubiorą się w sraczkowaty kolor. A ja powiedziałam 'że to ich sprawa jak się ubiorą i nie zamierzam się za nich wstydzić.'
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Do zielonej sukienki nic nie mam. Ale uważam, ze tata powinien mieć białą koszulę
|
|
#3565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawa para Jacek i Barbara Chyba w miare normalni jestesmy ![]() Jestem tu 2.5 roku. Haha tez jestem sroka! |
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
|
|
|
#3567 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nową
ale wyzwanie przed wami z ogarnięciem tego ślubu ale dacie rade!
|
|
|
|
#3568 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry ![]() Wyspałam się dzisiaj |
||
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie śpię już od 6, bo pojechaliśmy z Tż na targi staroci ![]() Witam nową
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zielona koszula -hm no bez przesady. Jeszcze na poprawiny bym przelknela. Ale to ojciec Panny Młodej,biala wygląda elegancko i odpowiednio. A juz dobranie koszuli i sukienki w jednym kolorze Vin ma racje.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

po drodze odbieramy obrączki, wracam do domu, biorę prysznic, lecę kupić ślubny cyckonosz i na przymiarke
wszystko na szybkiego, bo w sumie tylko 1.5 tygodnia zostanie do ślubu, mam nadzieję, że nie będą potrzebne żadne poprawki w sukni

Zawiodłyście mnie, nie mam czego czytać do kawy 

Nie ukrywam, że wolałabym jednak wiedzieć ile mamy dla nich odłożyć 
Z tego powodu, że na okrągło czytam kodeksy nie mam ochoty na książki i nic nie czytam
oszczędność miejsca i kasy

Odczekamy jeszcze trochę i jeśli nadal będą nam się tak bardzo podobać to kupujemy jeszcze w tym roku 

Zaręczeni w dniu: 11.08.2014 .