Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami- peemki 2016 cz.51! - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-20, 10:19   #1471
Madzialena7
zniemczona peema

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami- peemki 2016 cz.51!

Cytat:
Napisane przez sensualna Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pilne pytanie! Powiedzcie mi bo nie mogę znaleźć takiej informacji. Czy urlop okolicznościowy jest płatny czy bezpłatny??
Płatny

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
no to jaja z tym szefem Aż się boję zapraszać swoich
Może jestem złą peemą ale nadal liczę na to ze jednak nie przyjadą

U mnie piękna pogoda wiec zapraszam

"..i że Cię nie opuszczę aż do śmierci.."-> 27.08.2016
,,Bo magia jest wtedy gdy splatamy dłonie,
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa"
Madzialena7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 10:20   #1472
iixi
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami- peemki 2016 cz.51!

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
O matko, ale miałam sen

Zacznę od tego że odkąd lolusl wrzuciła filmik z lodami tajskimi to mam na nie chętke No i za tydzień będą food trucki u mnie w mieście i będą te lody więc sie jaram
No więc dzisiaj mi się śniło że byłam na weselu ixii, która sobie takiego food trucka zamówiła, z tym ze zabuliła 1000 zł i to było bez obsługi i sama te lody gościom robiła W międzyczasie okazało się, że musi za nie dodatkowo płacić i była smutna bo sie okazało że kosztują 200-300zł za sztuke Czekałam w kolejce ale na chwile wyszłam i jak wróciłam to ixii już sprzątała i nie chciała mi już loda zrobić i było mi smutno

Przy okazji - lolusl, ile takie lody mniej więcej kosztują?
padłam czy Twoje sny chcą, żebym zbankrutowała?

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Hej hej
Ale miałam super panieński Dziewczyny mega się postaraly. Feel dawał z playbacku przyłapany został parę razy. Ale później tam odpalilysmy grilla, zjadlysmy karkówke, dostałam bransoletkę z la milou z dwoma serduszkami i wyryte imię Bartka i data jego urodzenia a na drugim imię tz i data ślubu plus paczka z 3 paczkami na urodę, podróże i Mode plus do tego karteczki z tekstem. I na Mode dostałam proszek że jak wypiore wszystko razem to odkryje nowe kolory. Na podróże wałek że jak będę gotować w kuchni to odkryje cały świat. A na urodę mydło syberyjskie. posiedzialysmy trochę i o 3 już w domu bo małe obowiązki nie mają budzikow niestety Haha jestem mega zadowolona
super, że się panieński udał

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 10:22   #1473
DontSaySorry
Zakorzenienie

Ja mam na wniosku urlopowym,ze okolicznosciowy.jest platny
Stary 2016-06-20, 10:25   #1474
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
A możecie mi podać gdzie znajdę taką informację? W sensie prawnym, ustawa czy coś? Bo w rozporządzeniu z 15 maja 96 r. jest tylko napisane ile przysługuje i w jakich sytuacjach, a czy jest płatny czy nie jest nic nie ma. Mam zagwozdkę bo we wniosku z pracy jest napisane, że okolicznościowy-bezpłatny i się zdziwiłam, bo myślałam, że płatny. Tż twierdzi że płatny ale nie ma mi czasu sprawdzić... help!

Edit
Jeszcze w OBWIESZCZENIU MINISTRA PRACY I POLITYKI SPOŁECZNEJ
z dnia 16 września 2014 r. jest o tym, ale też nie mogę znaleźć info

Edit 2 Maaaaaaaaam
W tym rozporządzeniu co podałaś to paragraf 16 ale dobrze, że już znalazłaś
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 10:29   #1475
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fragaria_ Pokaż wiadomość
Też się zastanawiam nad 70cm. A jeżeli chodzi o ilość to 60, 70 sztuk wystarczy? Czy przesadzam
My mieliśmy 100 sztuk na 85 osób, wiadomo ze poszło mniej, ale nawet nie wiem ile zostało.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 10:29   #1476
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez Madzialena7 Pokaż wiadomość
haha dobry sen padłam.

Witam się po późnym joggingu .

Wczoraj mieliśmy wieczór mega kłótnie z M. Wiec tez nie spałam pół nocy .
Wczoraj też zaprosiliśmy szefa M. Z żoną na wesele. Byliśmy przekonani, że nie przyjadą bo to przecież prawie 700 km do nas i szef zawsze zabiegany, a on taki szczęśliwy był jak dostał zaproszenie i powiedział ze oczywiście przyjadą . Teraz nie wiem czy się cieszyć czy płakać bo to są tacy ludzie z wyższych sfer ze tak powiem, a jego żona jest dobra znajomą Magdy Gessler a my robimy proste wesele, bez szału i z przeciętnym jedzeniem .
Poza tym szef od zawsze nazywa ekipę M. "Góralami" choć od nas do gór jest z 200 km jeszcze i pewnie się spodziewa typowo góralskiego wesela z bimbrem itd.. bo wiele razy wspominał że raz był na góralskim weselu i było super. No to będzie zdziwko..
Nie przejmuj się, jak już powiedział, że przyjdzie to nic nie zrobicie :p ja swojego szefa tez zapraszam ale on posiedzi max do.12 bo rano wyjeżdża za granicę a po drugie nie lubi wesel :P

Wczoraj też rozmawiałam ze znajomymi na temat podania tortu po obiedzie w czasie kawy i mnie bardzo namawiały ze jest to lepszy pomysł bo więcej go pójdzie i.chuba dam się namówić choć właścicielka restauracji mi odradzala. ..

http://m.favore.pl/udawany-slub-prze...-usluga-140503 fikcyjny ślub ?
Stary 2016-06-20, 10:30   #1477
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

I wiecie co zaskoczyło mnie. Bo zaprosiłam cztery osoby jeszcze na ten panieński. Dwie z nich od razu powiedziały że nie mogą przyjść bo jedna wesele miała a druga w pracy w Krakowie. Ale mimo to złożyły się na prezent i było mi mega miło a te dwie pozostałe odmówiły na ostatnią chwilę wymawiajac się choroba i wyjazdem nagłym. A ta co niby chora to widziałam ja na mieście później eh chyba pora zerwać kontakty z ludźmi którzy niby są mili ale i tak cię mają w i chyba jakoś nie będzie mi szkoda..
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 10:32   #1478
fioleciasto
Zakorzenienie

Magda super, ze sie tak fajnie panienski udal

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Dziewczyny mam pilne pytanie! Powiedzcie mi bo nie mogę znaleźć takiej informacji. Czy urlop okolicznościowy jest płatny czy bezpłatny??
Platny

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 10:38   #1479
6335951a6f2125013706eea4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9a0ad25
Konto usunięte

Magda super, że panieński się udał i co za chamówa z tymi koleżankami. Nie cierpię takich ludzi.... ale karma wraca, więc spokojna głowa.
6335951a6f2125013706eea4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9a0ad25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 10:38   #1480
Fragaria_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
My mieliśmy 100 sztuk na 85 osób, wiadomo ze poszło mniej, ale nawet nie wiem ile zostało.
Dzięki za odpowiedź
Fragaria_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 10:39   #1481
Sophie24
Zakorzenienie

W ogóle mam wrażenie, że teraz wiele osób stawia na siebie niż na spotkania ze znajomymi, na jakąś imprezę. Ja przyznaje też mam często myśli "po co się z kimś umawialiśmy" ale szybko mi przechodzi i potem aż mi szkoda, że spotkanie dobiega końca. Często są jakieś uzasadnione powodu odmów jak w przypadku teraz naszych wesel czy takich imprez ale niekiedy to nie wiadomo czy ktoś tak poważnie czy żartuje.

Przeniosłam nasz manicure na wcześniejszą godzinę. Teraz powinniśmy się wyrobić ze wszystkim.
Stary 2016-06-20, 10:39   #1482
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
W tym rozporządzeniu co podałaś to paragraf 16 ale dobrze, że już znalazłaś
Tak na szybko szukałam, że nie zauważyłam Pójdę zaraz się rozmówić z kierowniczką, bo ja takiego wniosku nie podpiszę jak tu takie bzdury są napisane
Stary 2016-06-20, 10:50   #1483
sunny0
PeeMa

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
W ogóle mam wrażenie, że teraz wiele osób stawia na siebie niż na spotkania ze znajomymi, na jakąś imprezę. Ja przyznaje też mam często myśli "po co się z kimś umawialiśmy" ale szybko mi przechodzi i potem aż mi szkoda, że spotkanie dobiega końca. Często są jakieś uzasadnione powodu odmów jak w przypadku teraz naszych wesel czy takich imprez ale niekiedy to nie wiadomo czy ktoś tak poważnie czy żartuje.
Wiadomo, że nie zawsze każdy jest w nastroju na imprezy czy spotkania. Ale jest różnica między imprezą bez okazji a wieczorem panieńskim/kawalerskim czy ślubem i weselem, takie okazje są (przynajmniej w założeniu ) jednorazowe i postarałabym się bardzo, bardzo, żeby być No chyba że zaprosiłby mnie ktoś, kogo nie lubię, ale z kolei z takimi osobami nie utrzymuję kontaktów, więc raczej nie spodziewałabym się zaproszenia
Teraz np. kuzynka TŻa, która wymyśliła sobie ślub tydzień po nas (potwierdzone info, dopóki nie wiedzieli o naszym, nic nie planowali) poprosiła na świadkową kuzynkę, z którą żadnych szczególnych kontaktów nie utrzymuje, ona się zgodziła, ale ja miałabym taką dziewczynę w Ale tak jak piszę, to jest dość szczególny przypadek i też oceniam pmkę jako osobę
sunny0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 10:51   #1484
pannamima
Zakorzenienie

Magda, super panieński
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 10:57   #1485
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Magda, super, że panieński udany!

Lenka, fajnie, że wypisałaś uwagi, aż zaczęłam się zastanawiać czy naszych poobiednich lodów nie przełożyć na później
nooo my chyba zrobimy tak samo. Naprawde te lody smakowały o tej godzinie o wiele lepiej niż zazwyczaj jak są po obiedzie podane. Nikt się ich nie spodziewał a każdy szamał ze smakniem

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 11:00   #1486
marta901
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fragaria_ Pokaż wiadomość
Też się zastanawiam nad 70cm. A jeżeli chodzi o ilość to 60, 70 sztuk wystarczy? Czy przesadzam
Wystarczy w zupełności, my też mieliśmy 70cm i były ok. A płaciłam 50 zł za 10 paczuszek.
Stary 2016-06-20, 11:02   #1487
Sophie24
Zakorzenienie

Sunnyo - dokładnie o to chodzi - to są ważniejsze uroczystości niż posiadówa w sobotę. Tu nie będzie powtórki.
Dziwne sytuacje:P Jak to się mówi "mózg rozje**y"

Coś u mnie od rana alarmy i ćwiczenia. Niech skończą bo głowa pęknie:P

Plan na dziś wykonany. Wszystko obdzwonione i napisane. Niedziela nam się zapowiada w rozjazdach ale trudno. Najgorzej, że bez samochodu czeka nas wydanie na taksówka bo nie ogarniemy.
Niedługo zwinę się z pracy bo nie sądzę, że ktoś się zjawi ale tak do 12 posiedzę. Potem dalej idę załatwiać.
M. dziś idzie do dentysty Pierwszy raz od dawna:P Musi kamień zdjąć i chyba ma ósemkę do leczenia. Pierwszy ząb w jego karierze do leczenia:P
Stary 2016-06-20, 11:07   #1488
Fragaria_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta901 Pokaż wiadomość
Wystarczy w zupełności, my też mieliśmy 70cm i były ok. A płaciłam 50 zł za 10 paczuszek.
Stary 2016-06-20, 11:23   #1489
CrayOn
Wife!

Cześć
Witam się po cudownym weekendzie z siostrzenicą i znowu chcę mieć dzieciątko już teraz ona tak na mnie działa, że nie umiem tego opisać
Jeszcze z Tż na drzewie u rodziców siedzieliśmy i zrywaliśmy czereśnie obżarłam się jak świnie prosto z drzewa najlepsze teraz siedzę i dalej wpierdzielam

A i zapomniałam Wam napisać! Moja mamcia zaniosła suknię to swojej znajomej krawcowej i po dziurkach ani śladu tak pięknie to zrobiła, że w ogóle nie podbada, ze ktoś coś majstrował

Dalej nie mam butów na przebranie ani nic na górę ale za to umówiłam się już na mani i pedi i na wosk i wszystko zwaliłam sobie na czwartek a co - razem ze spowiedzią
Btw dziwnie się spowiadać księdzu, z którym się później kawę pije i głupoty gada

CrayOn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 11:29   #1490
Fragaria_
Wtajemniczenie

Cray - to super, że tak się udało z suknią Też nie mam jeszcze butów na przebranie ani nic na górę... I w ogóle to mi przypomniałaś, że musimy iść do pierwszej spowiedzi

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Szłam właśnie za dziewczyną, która prowadziła na smyczy dwie fretki Śmieszne takie
Stary 2016-06-20, 11:30   #1491
Sophie24
Zakorzenienie

Odpisali mi z cukierni w sprawie słodkiego stołu ale huk, za drogo. Liczą 20 zł za osobę, jest 9 rodzajów tych słodkości i chyba w ilości 4sztuki na osobę z całości. Prawie tysiaka to nie wywalę a gdzie tu jeszcze ciasta bo dziwnie sam słodki stół. Szkoda bo to byłaby fajna opcja.
Stary 2016-06-20, 11:31   #1492
sunny0
PeeMa

Cytat:
Napisane przez CrayOn Pokaż wiadomość
A i zapomniałam Wam napisać! Moja mamcia zaniosła suknię to swojej znajomej krawcowej i po dziurkach ani śladu tak pięknie to zrobiła, że w ogóle nie podbada, ze ktoś coś majstrował

Dalej nie mam butów na przebranie ani nic na górę ale za to umówiłam się już na mani i pedi i na wosk i wszystko zwaliłam sobie na czwartek a co - razem ze spowiedzią
Btw dziwnie się spowiadać księdzu, z którym się później kawę pije i głupoty gada
Super z tą suknią
Też nie mam butów na przebranie, a teraz jeszcze nie wiem, czy nie będę musiała kupować nowych W tym tygodniu idę do szewca na poszerzanie
Za to przed chwilą kliknęłam kolczyki i bransoletkę na Ali. Ciągle coś załatwiam, a i tak mam wrażenie, że jeszcze mnóstwo zostało do ogarnięcia
Stary 2016-06-20, 11:34   #1493
BielinkaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny0 Pokaż wiadomość
Super z tą suknią
Też nie mam butów na przebranie, a teraz jeszcze nie wiem, czy nie będę musiała kupować nowych W tym tygodniu idę do szewca na poszerzanie
Za to przed chwilą kliknęłam kolczyki i bransoletkę na Ali. Ciągle coś załatwiam, a i tak mam wrażenie, że jeszcze mnóstwo zostało do ogarnięcia
Ja ostatnio mam przestój i nic nie załatwiam. Zostało kilka zaproszeń do rozdania przede wszystkim.
BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-20, 11:38   #1494
Sophie24
Zakorzenienie

Cray - super, że kiecka załatana Nie ma to jak znajoma krawcowa

Ja do moich butów muszę przykleić wkładkę tylko a tak to luzik, powinnam wytrzymać całą noc Ale baletki w pogotowiu będą stały

Nam zostało tak mało do załatwienia, że też nic nie załatwiamy No ale w ostatnim tygodniu na pewno będzie co robić
Stary 2016-06-20, 11:47   #1495
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

dzień dobry!
Prawie zaspałam dziś do pracy

LadyI, ale chamstwo z tą kuzynką...nie przejmuj się, niech spada na bambus!

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Dzień dobry wieczór, wróciłam z Krakowa , wymęczona ale pełna wrażeń

Spędziliśmy świetny weekend, pochodziliśmy, poleniuchowaliśmy, wieczorem poszliśmy do knajpki na Kazimierzu,wypiliśmy po piwku i zjedliśmy sobie kolację. Nocleg mieliśmy w bardzo klimatycznym hostelu. A dzisiaj trafiliśmy do kociej kawiarni i tam to przepadłam

Takze pomysł bardzo udany i tż się cieszył

Teraz wracam do rzeczywistości i powoli zaczynam uczyć sie do ostatniego egzaminu w mojej studencko-prawniczej karierze

Lady I,ale masakryczna wymówka
w Lublinie też jest chyba jeszcze kocia kawiarnia, piszę jeszcze, bo nie wiem czy się sanepid do niej nie przyczepia

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
O matko co za wymówka

Oddali mi TZta z kawalerskiego. O 4 rano po imprezie poszli jeszcze nad morze, wrzucili go w ciuchach do wody, a potem wytarzali w piachu Wyobraźcie sobie jak to wszystko wygląda.
A i przy okazji utopili jeden telefon. Faceci

heh, mój TŻ podczas kawalerskiego swojego brata, zgubił kucze od auta (auto pożyczone od ojca, bo jego stało w warsztacie, przyjechali w 5 jednym tym samochodem, więc ten tego.... na piechotę jakieś 80 km by chyba wracali, na dodatek to był jeden komplet kluczy, pamiętam, że wściekłam się wtedy na niego i miałam ochotę go utłuc)

tetrikk, faktycznie poranek miałaś niezły, nie lubię takich akcji, zwłaszcza w poniedziałek!

Edytowane przez grejpfrutowa01
Czas edycji: 2016-06-20 o 11:48
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 11:50   #1496
sunny0
PeeMa

Coś mi nie chce przejść płatność, nie wiem czemu Normalnie po maks. dwóch minutach już jest na zielono, a teraz oczekuje
My z takich spraw "na teraz" musimy skontaktować się z ludźmi, którzy mają ślub w tym samym dniu (dwie pary), ciągle to odkładam Poza tym podpisać umowę z dekoratorką, załatwić transport, odebrać zapowiedzi, ustalić pieśni na mszę (żebym mogła przy okazji powiedzieć organiście, po co chodzić dziesięć razy ), ogarnąć powoli podziękowania dla rodziców, ogarnąć trąbkę albo skrzypce na mszę, muszę się umówić na próbne fryzurę i makijaż, chyba tyle
Ostatnio tak się poumawiałam u kosmetyczki, że wyjdzie chyba z dziesięć wizyt, bo hybrydy chcę zacząć robić w połowie lipca, to trzy razy przed ślubem, dwa zabiegi na twarz jakieś nawilżające, pedi i coś tam jeszcze było
Stary 2016-06-20, 11:51   #1497
Iskra14
Zakorzenienie

My mamy milion rzeczy do zrobienia

Sophie strasznie drogo ten słodki kącik
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-20, 11:56   #1498
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
My mamy milion rzeczy do zrobienia

Sophie strasznie drogo ten słodki kącik
Wiem właśnie. Napisałam jeszcze czy to są faktycznie te 4 sztuki/osobę. Jeśli byłoby więcej to też inaczej bo nie musielibyśmy brać już ciast. Choć w sumie to nadal drogo.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Spadam do domu. A raczej muszę zajechać w dwa miejsca a dopiero potem do domu
Stary 2016-06-20, 11:58   #1499
LadyI
Zakorzenienie

Przypomniałyście mi, że nie mam butów na ślub..
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 12:18   #1500
Fragaria_
Wtajemniczenie

Słońce wyszło u mnie
Umówiłam się na spotkanie z dekoratorką na przyszły tydzień a po pracy idę na pazurki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości