Mamy marzec 2016 epizod 1 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-20, 10:08   #4861
Cady_89
Raczkowanie

Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Cady,Polly-Wam te żele pomogły?

Córeczka robiła szał w przychodni. Była dziewczyna w ciąży i się zachwycała. A ja po cichu jej zazdrościłam tego brzuszka
Pomogło ale niestety na krótko po zastosowaniu (po wykończeniu opakowania problem wrócił). Podobno najlepiej jest stosować te czopki razem z kremem i chyba sobie niedługo zakupię taki zestaw, może będzie lepszy efekt

Co do ciąży to ja chyba jednak wolę już być po sama ciąża u mnie była bezproblemowa i dobrze się czułam ale poród to już inna sprawa

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Do tego po całym takim ciężkim dniu kiedy prawie wcale nie jem bo kiedy sobie coś dobrego i wartościowego przygotować - wieczorem o 20 Liwia zasypia, ja się odprężam bo mogę spokojnie spocząć na kanapie i mogłabym wtedy pół lodówki zjeść, bo zaczynam być głodna plus zajadam stres z całego dnia... No i fajnie się je w spokoju i coś dobrego zawsze humor poprawi.. A to błędne koło, zjem i mam wyrzuty ze jest wieczór a ja miałam się ograniczać. Obiecuje sobie poprawę, przychodzi kolejny dzień i znowu to samo.

To pewnie nie lęk separacyjny a raczej ona jest nienauczona spędzać czas z kimś innym jak ze mną.
Ja się właśnie obawiam jak to będzie jak TŻ będzie normalnie pracował bo Mały nawet jak już śpi to bardzo często się wybudza i trzeba go bujać żeby znowu zasnął (a jak będę w innym pomieszczeniu akurat i przegapię moment to pospane ). No ogólnie Wy już macie ogarnięte funkcjonowanie z dzieciakami jak jesteście same w domu a ja mam to dopiero przed sobą żeby tylko się Maks nie popsuł po tym 3 miesiącu bo trochę mnie straszycie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
A doradca chustowy w domu?
My właśnie mieliśmy doradcę w domu, super sprawa bo nie ma presji że dziecko płacze i grupa się niecierpliwi no i w domu też znajome środowisko już pomijając kwestie dojazdu na warsztaty i dostosowywanie się do ich daty/godziny
Stary 2016-06-20, 10:12   #4862
milenujdka
Wtajemniczenie

Gwiazdka-gdybym tylko dostała infanrix to bym szczepiła, jednak nie jest już dostępny w aptekach. Jutro weźmiemy pentaxim. Nie wiem dlaczego został wycofany.

Polly-ja podziękuję za Twoją dietę, bo nie chcę bardziej schudnąć. Jednak w kwestii hemoroidówto pewnie trzeba jeść delikatnie?
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 10:18   #4863
moooniaaaa
Zakorzenienie

Milenujdka
ale tutaj pokazuje, ze jest dostepny https://www.gdziepolek.pl/produkty/3...niekcja/apteki Wiele aptek nie korzysta z tego programu, wiec moga miec na stanie, a tego nie widac na www.
Musze zadzwonic do pracy zapytac o co chodzi bo az jestem ciekawa. Moze wycofali tylko daną serie albo wstrzymali produkcje na jakis czas.

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2016-06-20 o 10:19
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 10:29   #4864
_Karolina_91
Rozeznanie

hej wczoraj wypad udany w połowie...tzn. lody i spacer na rynku super- małej się podobało- oczy zwiedzacza i uśmiechy, nawet drzemka zaliczona ale spacer nad wisłokiem nie wypalił, bo mała tak się rozpłakała po chwili, że na sygnale powrót do domu...podejrzewam że przestraszyła się wiatru, bo mega wiało. Nawet cyc pocieszyciel nie pomagał, uspokoiła się tylko wtulona w tatusia. Zauważam, że dociera do niej coraz więcej wrażeń, których się boi...wiatr, woda, nagły hałas.
Stary 2016-06-20, 10:38   #4865
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Sory ale wstałam z humorem do d i uświadomiłam sobie jakim jestem więźniem w domu z marudzącym dzieckiem u boku :-(
Dark, naprawdę w Twoim wypadku chusta to byłoby zbawienie. Pomyśl o spotkaniu w domu, pewnie drożej, ale komfort życia skoczy z dnia na dzień.

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
A ja po cichu jej zazdrościłam tego brzuszka
O nie, to ja mam inaczej. Widzę ciężarną i od razu myślę 'Biedna, jeszcze poród'. Serio, moja pierwsza myśl.

Cytat:
Napisane przez _Karolina_91 Pokaż wiadomość
podejrzewam że przestraszyła się wiatru, bo mega wiało.
Moja też boi się wiatru a ostatnio ciężko o bezwietrzną pogodę.

Idę dzisiaj na przymiarkę sukienki... Słabo ją pamiętam i boję się, że jednak mi się nie spodoba.
Stary 2016-06-20, 10:45   #4866
Cady_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
O nie, to ja mam inaczej. Widzę ciężarną i od razu myślę 'Biedna, jeszcze poród'. Serio, moja pierwsza myśl.

Idę dzisiaj na przymiarkę sukienki... Słabo ją pamiętam i boję się, że jednak mi się nie spodoba.
Ja tez tak mam: "Biedna, nie wie co ją czeka". Jakoś tak to są słowa, które mi się od razu cisną do głowy

Też nie pamiętałam swojej sukni przed przymiarką ale to i lepiej - będziesz miała ponownie ten efekt radości i satysfakcji jak za pierwszym razem kiedy ją zobaczyłaś
Stary 2016-06-20, 10:46   #4867
dezire
Zakorzenienie

My mamy za soba fajny weekend - wyciagnęłam męża i duzo czasu spędzilismy na specerach i karmiąc sie w terenie (mały mleko, a my lody:P, ale po co obiad jak jest gorąco). Nie wiem jak to się dzieje, że jak mamy wieksze wyjście, albo własnie wyjazdowy spacer to mały przespi nawet 2 godziny, a jak w tygodniu z nim wychodzę to max 30 min i hura pobudka.

W ogóle dziś deszczowe i maluch śpi, a ja przeszczesliwa bo mam czas dla siebie. mam poczucie winy, ze tak się cieszę że on śpi, ale naprawdę zaczyna mi brakować takiego czasu 'nie śpieszę' żeby cos zrobić. Trochę i tak odpuscilam sobie bo teraz wychodzę z założenia, nie płacze, nie marudzi, niech sobie poleży i np rozwikła sam zagadkę rączek :P
Miałam nawet propozycje dorobienia sobie na macierzyńskim - to tylko 3 godz tygodniowo. Ale przy pobudkach nocnych po 2, 3 godziny i zaangazowaniu w ciagu dnia to nie mam czasami siły z nim się pobawic interaktywnie, a co dopiero wyjść na wyzyny intelektualne.

My z tż wciąż przed powrotem do współżycia. Po nieudanej próbie i wielkim entuzjaźmie to teraz boję się próbować, bo niestety wszystko mnie bolało i od kp suchość straszna, której żadne manipulacje nie dają rady zniwelować. W ogóle to nie jestem pewna czy poród naturalny czegos tam nie poprzestawiał, ale do gina mi jakoś nie po drodze...

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

Edytowane przez dezire
Czas edycji: 2016-06-20 o 10:47
dezire jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-20, 10:55   #4868
Abii84
Rozeznanie

chyba dojrzałam zeby dolaczyc do was na fb komu mam wyslac namiary?
polly wysle Ci adres maila jak siade na kompa to tez poprosze diete. zobaczymy co dobrego serwujesz

pocwiczylam 15min z mel b. brakowalo mi tego gorzej tylko ze pozniej w trakcie mycia naczyn coś mi wlazlo w lopatke i chwile bolalo. znakiem tego nie moge myc naczyn hahaha
musze kupic mate do cwiczen bo teraz na drewnianej podlodze troche slabo.
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 10:55   #4869
milenujdka
Wtajemniczenie

moooniaaa- dzięki za ten link. Zaraz zadzwonię do jednej apteki zapytać czy mają, bo nie chciałabym by szczepili córkę czymś innym chociaż niby to zamiennik.
Jak dowiesz się dlaczego wycofali to proszę daj znać
Stary 2016-06-20, 11:05   #4870
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
polly wysle Ci adres maila jak siade na kompa to tez poprosze diete. zobaczymy co dobrego serwujesz

pocwiczylam 15min z mel b. brakowalo mi tego gorzej tylko ze pozniej w trakcie mycia naczyn coś mi wlazlo w lopatke i chwile bolalo. znakiem tego nie moge myc naczyn hahaha
musze kupic mate do cwiczen bo teraz na drewnianej podlodze troche slabo.
Mi możesz wysłać

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 11:14   #4871
marta1986222
Zakorzenienie

Ja piekę placki ziemniaczane

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 11:25   #4872
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Mój TŻ ma taka sama dietę, tylko w trochę większych porcjach. zazwyczaj gdy ja mam np 150g piersi z kurczaka, on ma 200. no i schudł już więcej ode mnie.
no mój przebąkuje zeby mu sięprzydało to akurat będzie
Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
A zaraz musze jej zmierzyc temp bo cos mi sie nie podoba. Albo ja mam zimne rece albo ona ciepla za bardzo. Wirus jakis panuje i boje sie zeby mi sie nie rozchorowala.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
nas chyba niestety dopadł wirus

Paracetamol poszedł w ruch.
I ze szczepienia
Stary 2016-06-20, 11:29   #4873
201704101323
Konto usunięte

hejka mamuśki
o! ja na dzień ojca też muszę coś wymyślić.

Lewek- tak ,jade z koleżankami albo wycieczką, poproszę sąsiadkę by męża wspierala

Dark -jesu masakra ...
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 11:44   #4874
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Jurek chwilowo śpi, uf, mogę Wam co nieco napisać...
Kinga - do gina marsz! Sforsowałaś się pewnie i przez to miejmy nadzieję, że to nic poważnego...
Dark - DOSKONALE Cię rozumiem, mam takiego samego małego marudę, ostatnio wracałam od koleżanki, u której byłam 10 minut, bo tak spurpurowiał, że tż nie wiedział co zrobić... oj nawet nie chce mi się pisać, wózek też jest be, tylko u mnie na rękach klawo, ale też nie zawsze... już ileś razy byłam mega wkur***na bo zapomniałam chusty i musiałam pół miasta leźć z nim na rękach prowadząc wózek.
Chusta trochę ratuje, ale nie oczekuj cudów, jak mało śpi to trochę uśnie, ale to nagle nie będzie sen po 2-3 godziny na raz ale można się po domu pokręcić, jak Liwka lubi się rozglądać to może nawet da coś zrobić, a przynajmniej ręce Ci tak nie będą więdły od lulania.
Jak nie widzisz się w tkanej zamów sobie kółkową, dużo łatwiejsza w użyciu i szybciej można dziecko umiejscowić (można sobie przygotować wcześniej, tylko zakładasz ją przez ramię, wkładasz dziecko, 3 dociągnięcia i gotowe). Nie jest może zbyt wygodnie po dłuższych wypadach, ale przy alarmie z wózka daje radę albo na noszenie po domu.

Malinka zdrówka dla małej! Oby wyzdrowiała do wyjazdu!

Właśnie w kwestii wychodnego, to ja tylko wieczorem mogę wyjść spokojnie i bez nerwów jak młody już zaśnie, a wtedy najczęściej padam na twarz, ale wczoraj się zmobilizowałam, poszłam z siostrą na koncert i było miło
Dzisiaj byłam z małym u pediatry znowu, parę dni temu zrobił mu się zadzior na paluszku, obcięłam, ale chyba ten paznokieć zaczął wrastać i kurde lipa. Nic nie dało przemywanie octeniseptem, ani smarowanie tribioticiem, także trzeba było dzisiaj wystartować do pani dr. Dała jakąś inną maść, wyślę tż jak wróci z pracy to kupi, bo ja znowu wracałam na sygnale

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

a co do odchudzania, to starałam się nie obżerać w weekend ( po 2 rogaliki na dzień - to moja jedyna rozpusta ) ale nie ćwiczyłam, dzisiaj się wytoczę na rower i od dzisiaj oficjalnie startuję. Zważyłam się rano, żeby wiedzieć jaka waga wyjściowa, jeszcze 1,7 zostało ciążowych kg, pierwszy sukces będzie jak spadną
Polly a Tobie gratuluję! taki spadek to już mega!
Stary 2016-06-20, 11:55   #4875
_Karolina_91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość

My z tż wciąż przed powrotem do współżycia. Po nieudanej próbie i wielkim entuzjaźmie to teraz boję się próbować, bo niestety wszystko mnie bolało i od kp suchość straszna, której żadne manipulacje nie dają rady zniwelować. W ogóle to nie jestem pewna czy poród naturalny czegos tam nie poprzestawiał, ale do gina mi jakoś nie po drodze...
Tez miałam obawy przed powrotem do wspolzycia, my dopiero tydzien temu zdecydowalismy sie dzialac.. i bylo dobrze mimo, ze jak zagladam lusterkiem to wydaje mi ze jednak jest tam inaczej niz wczesniej to podczas sexu nie czuje roznicy, jest jak dawniej na suchosc kup jakis zel bylas na kontroli u gin po porodzie? Jak wtedy bylo ok to raczej nic sie tam nie poprzestawialo
Stary 2016-06-20, 12:00   #4876
milenujdka
Wtajemniczenie

Sprawdziłam domową apteczkę czy mogę używać proctohemolan?
Stary 2016-06-20, 12:04   #4877
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cady_89 Pokaż wiadomość
Ja się właśnie obawiam jak to będzie jak TŻ będzie normalnie pracował bo Mały nawet jak już śpi to bardzo często się wybudza i trzeba go bujać żeby znowu zasnął (a jak będę w innym pomieszczeniu akurat i przegapię moment to pospane ).
Jakbym o swoim czytała łącze się w bólu ;-)
Cytat:
Mnie też możesz ;-)

Mały gada do swojej biedronki to was nadrobilam ;-)

Dark Dziewczyny dobrze mówią Spróbuj jeszcze raz chusty ;-) Ja w weekend podjade do siostry i biorę od niej i elastyka i tkana i tule bo okazuje się ze wszystko ma ;-)

Udało mi sie w nocy małego smoczkiem oszukać i spal do 3 ;-) od 20:30 To jego rekord ;-)
Stary 2016-06-20, 12:05   #4878
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
.
Masz na fb zaproszenie. musisz przyjąć żebym mogła Cie dodać do grupy

Zaraz się zbieram z Olą na kontrolę po antybiotyku do lekarza. Kurcze mam wrażenie ,że Alicja pokasłuje :/
Stary 2016-06-20, 12:28   #4879
trzydziescidwa
Zakorzenienie

milenujdka, ja zaraz po porodzie miałam problem i pomógł mi zestaw - hemorectal i posterisan na zmianę. Chyba możesz ten procto, wydaje mi się, że one wszystkie mają działanie miejscowe i nie ma przeciwwskazań do stosowania przy kp.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-20, 12:29   #4880
milenujdka
Wtajemniczenie

Kinga a może ten kaszelek to przez ślinę?
Stary 2016-06-20, 12:34   #4881
mira81
Zadomowienie

Tak a propos chust..chce sprzedac moja elastyczna. Wy sie dziewczyny chyba udzielalyscie na jakis grupach. Mozecie podeslac linka gdzie moglabym ja wystawic na sprzedaz?

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 12:34   #4882
Darkanddark
Zakorzenienie

Czy ja mogę już dodać wątek a zaczniemy pisać jak wykończymy ten?
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 12:48   #4883
_polly_
Zakorzenienie

Dark, wydaje mi sie, ze tak dużo postów nam nie zostało

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 12:50   #4884
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość

pokazesz?

Cytat:
Czy ja mogę już dodać wątek a zaczniemy pisać jak wykończymy ten?
No pewnie

Milenujdka
tqk srednio procto-hemolan przy kp. Lepiej kup cos bezpieczniejszego.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 12:53   #4885
milenujdka
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny.Moooniaaa-faktycznie wybiorę się do apteki po coś niby przy tym proctohemolanie nie ma info wprost, że można czy nie. Należy skonsultować to z lekarzem lub farmaceutą
Stary 2016-06-20, 12:56   #4886
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Mira jest na fb grupa chusty sprzedam kupię zamienię
Znajdź w wyszukiwarce facebook owej po prostu
Stary 2016-06-20, 13:20   #4887
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Mira jest na fb grupa chusty sprzedam kupię zamienię
Znajdź w wyszukiwarce facebook owej po prostu
Dzieki. Poszukam.

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-20, 13:29   #4888
Kiinga26
Zadomowienie

Dark pamiętaj że nasza lista z pierwszego posta była aktualizowana po tym jak Ci ją wysłałam

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-06-20, 13:30   #4889
Darkanddark
Zakorzenienie

Chyba mi coś umknęło :-D podeślesz nowa albo tylko to co dopisałas?
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 13:41   #4890
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
hejka mamuśki
o! ja na dzień ojca też muszę coś wymyślić.

Lewek- tak ,jade z koleżankami albo wycieczką, poproszę sąsiadkę by męża wspierala

Dark -jesu masakra ...
Tylko żeby z tego wspierania jakichs kłopotów nie było
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości