![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja to w sumie już jestem tak w ciąży, że ja nie mogę.... ![]() ![]() A jak już jestem w takim miłosnym nastroju to jeszcze Wam coś napiszę. Wczoraj mówię do TŻeta: - i co, naprawdę myślisz, że się zestarzejemy razem? bo wiecie różnie w życiu bywa, my sami trochę przeszliśmy itd a on na to: - ja nie myślę, ja to wiem ![]() ![]() ![]() Uwielbiam ten jego niewzruszony spokój i pewność. Nie jest może pierwszy w okazywaniu uczuć, mógłby mnie częściej przytulać itd ale wiem, że mogę na nim zawsze polegać, uderzać do niego jak w dym i czuję się przy nim w końcu bezpieczna. A co do rocznicy to jak na romantyków przystało pójdziemy dziś chyba do kina na 'Obecność 2' ![]() ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2016-06-20 o 10:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czyli moja czapeczka może być ![]() Cytat:
U mnie taki podział że TŻ sprząta, a ja w kuchni ![]() ![]() Ja nawet nie wiem co to cholestaza ![]() Cytat:
Niestety truskawy się kończą też nad tym ubolewam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Ja to wlasnie dopiero zauwarzylam, ze nowy wątek powstał
![]() Wyszło na to, ze dom moze i fajny, ale okolica kiepska, daleko do jakiegokolwiek sklepu i pelno ciapaków i dwa meczety w okolicy ![]() Ide nadrobic. |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasia - Ruda polecała ten: http://allegro.pl/dobry-termometr-be...tem=5729408903 ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Jak leżałam w ciąży z Oliwią w szpitalu przez odwodnienie to przy okazji odkryli, że mam cukrzycę. Musiałam zostać na oddziale kilka dni, pobierali mi krew kilka razy dziennie. Doszło do tego, że pobierano mi z dłoni, nadgarstków, między kostkami na górnej części dłoni. Mam takie wspaniałe żyły, że ich nie mam. Całe ręce miałam w siniakach. Jak wyszłam ze szpitala chodziłam w tylko w długich bluzach. Siniaki nie chciały się goić, wyglądałam jak jakaś narkomanka;/ ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Mnie też swędzi górna część brzucha bo tam jest dosyć mocno napięty i smaruję to miejsce jak tylko mogę. Na dolnej części mam jeszcze spory zapas tłuszczu więc ma się tam co naciągać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#126 | ||
Rozeznanie
|
dziewczyny ja dziś zasypiam na stojąco normalnie, ciężko mi oczy otwarte utrzymać! a jakoś przy biurku trzeba siedzieć i udawać chociaż
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
btw jak obiecałam fotki wstawiłam na klub ![]() jeszcze a'propos siniaków po pobieraniu krwi.. ja też zawsze mam wielkie sińce, ale ostatnio pielęgniarka podpowiedziała mi żeby po pobieraniu żyłę "rozmasować" na wyprostowanej ręce i prawie śladu nie było! a pobierała mi 3 razy z tej samej żyły (krzywa cukrowa)... aż zawiedziona byłam że nie mam dowodu aby się żalić jak mi źle było ![]()
![]() |
#127 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Oliwia dostała na chrzciny złote kolczyki od chrzestnej ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mniej więcej 1kg na 4 tygodnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
U nas dzień taty był wczoraj, ale że Oliwia wyjeżdżała w sobotę to TŻ miał swój dzień w sobotę. Oliwia zawsze sama sobie wymyśla i ja jej nie podpowiadam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#128 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mnie tak naszło z tym powrotem do Polski, oglądałam oferty pracy i mieszkań i mówię do TŻta, że szans nie ma. Nie wracamy. Że w razie W gdybym została sama znów będę musiała w Polsce wrócić do mamusi.... Tutaj sobie spokojnie poradzę.... Na co TŻ w szoku - a Ty masz jakieś plany? Więc tłumaczę, mu że różnie w życiu bywa, może pozna jakąś ładną chudonogą blondynę i sobie do niej pójdzie... Niestety tutaj mój TŻ nie był już tak romantyczny i powiedział, że mnie to już zupełnie pogięło ![]() Ale ja tam wolę dmuchać na zimne:p Za żadnego faceta nie dam sobie ręki uciąć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() udanego wieczoru..plany brzmią świetnie..uwielbiam kurki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() idę do klubu zobaczyć te fotki |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
A ja sie zastanawiam od wczoraj co tak mało napisane i dlaczego od rana nie mogę dodać postu
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||
Raczkowanie
|
Odpisalam wczoraj troche Krefetce nt temat spania (ja spie non stop i dlatego sie malo udzielam-powaznie) i pochwalilam brzuszek Fanty. W starej czesci... A dzis rano (pol h temu, haha)zastanawialam sie, gdzie Wy wszystkie sie podzialyscie...
Witam sie w nowej czesci! ![]() To i tu napisze, ze odebralismy ubranka w weekend, mamy caly bagaznik i na razie nic nie dokupuje-nad czym troche ubolewam ![]() Cytat:
Cytat:
Sluchajcie, myslalyscie juz o odwiedzinach po porodzie? Ja w szpitalu sobie nie zycze, o czym wszyscy juz wiedza, ale ostatnio tz powiedzial, ze jego rodzice i siostra z mezem na pewno beda chcieli przyjechac do domu od razu. No, a ja bym wolala, zeby pierwsze kilka dni (3-4) byla tylko moja mama, ktora bedzie mi pomagac-wiem, jak wyglada nawal pokarmu (nie wyobrazam sobie z cyckami na wierzchu siedziec przy tesciach), poza tym doopa boli, poza tym chcialabym miec chwilke na przyzwyczajenie sie do nowej sytuacji. Juz dzis wiem, ze nie mam ochoty na wizyty zaraz na drugi dzien po wyjsciu. Z drugiej strony to tacy sami dziadkowie jak moja mama i nic dziwnego, ze beda chcieli wnuczke zobaczyc. Bez sensu :/ Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-20 o 12:00 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
W szpitalu zero odwiedzib. W domu liczę na rozsądek. Chcemy miec czas tylko dla siebie.
Nikt nie bedzie siedział i patrzył jak karmię. A to moze trwac wiecznie na początku. |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam wrażenie, że dla niektórych jest zaskoczeniem, że kobieta w ciąży tyje i rośnie jej brzuch ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lenię się dzisiaj nieco ![]() ![]()
![]() |
#134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak znajdę chwilkę wrzucę fotke ![]()
![]() |
#135 | |||||||||
Rozeznanie
|
Nadrobiłam chyba 90% z czasu mojej nieobecności
![]() Cytat:
![]() Co do czapeczek, to nawet nie wiem, jakie mam rozmiary, jak będę pranie i segregację robić to sprawdzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi się Helenka wbija chyba stopami w wątrobę albo inny narząd, który aktualnie znajduje się po mojej prawej stronie pod żebrami. Przyjemne to nie jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam codziennie wrażenie, że mój brzuch rośnie jak szalony, choć waga tego nie potwierdza ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zgłodniałam, idę zaraz do sklepu i zapoluję na ostatnie truskawki ![]() LunaLove w kwestii wózków to jak masz chwilę, to podjedź do sklepu Toys"R"Us (taki osobny budynek na terenie parkingu dawnego centrum "Krokus", teraz się chyba inaczej nazywa, adres C.H. Krokus Ul. Bora-Komorowskiego 37). Tam jest taka specjalna ścieżka z różnymi rodzajami podłoża (kamienie, beton, drewno etc.) do testowania wózków, która naprawdę daje pojęcie o tym jak różne rodzaje amortyzatorów itp. pracują w różnych warunkach. Ja tam spędziłam mnóstwo czasu jeżdżąc róznymi wózkami i tam podjęłam ostateczna decyzję o zakupie Amelisa. Natomiast na ich stronie jest teraz promocja na wersję kolorystyczną szary/granat i kosztuje on 1100 PLN ![]() http://www.toysrus.pl/babiesrus/w-ze...TRUP7025920001 Od rana jakas energia we mnie wstąpiła: zrobiłam 2 prania, rozpakowałam walizkę i plecak po wyjeździe, ogarnęłam zmywarkę, a nawet z grubsza łazienkę, a potem wyjęłam wszystkie półki z lodówki i umyłam ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zjadłam właśnie gofra z bitą śmietaną i malinami ![]() ![]() No ale gofr malutki, mogłabym zjeść 2, ale zjadłam tylko 1, no i bita śmietana bez cukru, a maliny to samo zdrowie więc się rozgrzeszyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już go uprzedzałam, że tapicerka w jego aucie ucierpi od czekolady itd to już mu słabo było, nie wspominając o reszcie sprzętów ![]() Cytat:
![]() ja tak wczoraj z tym wątkiem ... cały dzien nie byłam na forum patrze i myślę co to tylko jedna strona ![]() dopiero później patrzę, że nowy wątek się wykluł ![]() Cytat:
Pokoj modlitw - brzmi nieźle ![]() Dziś by mi się przydał bo ledwo na nogach stoję a roboty ogromn. Ciągle ktoś przychodzi a ja nie dość, że słaba to wku**wiona jak tylko się da. Pogryzę dziś kogoś ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Co do odwiedzin w szpitalu, to u mnie zależy od tego kiedy urodzę.
Niestety moja szwagierka sprowadza teściową na cały lipiec do pilnowania dzieci i podobno pod koniec lipca ma przyjechać też teściu. Moi rodzice przyjeżdżają 26 lipca. Więc jeśli urodzę przed 26 lipca to powiem szwagierce by mnie przypadkiem w szpitalu nie odwiedzali. Ona z teściową to będzie kombo dobrych rad i nawet jeśli w dobrej wierze, to my mamy bardzo odmienne opinie na temat oporządzania i wychowywania dzieci. Niestety pewnie jak wrócę do domu to mnie szybko odwiedzą. Chyba, bo ostatnio szwagierka odzywa się tylko jak jej się przypomni, że żyję....taka zakochana ![]() Jak urodzę w terminie przyjazdu moich rodziców, to moja mama sobie nie odmówi przyjazdu do szpitala ![]() ![]() ![]() Koleżanki raczej mam takie, że bez zaproszenia nie przyjdą. A to najwcześniej nastąpi jak rodzice wyjadą.
![]() |
#139 | ||||||
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
A wiesz ze jakoś go mi żal nie było? Moze dlatego ze pomyslałam ze jeden brzuch i jedno dziecko to dwa ![]() Cytat:
Dobrze ze w końcu przestałaś sie stresować dieta i ze pomaga insulina ![]() Cytat:
Dziś w DDTVN był gadżet - bransoletka dla faceta ktora w rzeczywistości jest przybornikiem z narzędziami ![]() ![]() To było cos takiego http://biketrendy.pl/bizuteria-dla-r...go-twardziela/ EDIT: znalazłam cenę, juz nie polecam ![]() Cytat:
Przez 3 tyg czerwca (najbardziej upalnego, kilka lat temu) chodziłam w długich rękawach bo miałam próby alergiczne na rękach, wyglądałam jak narkoman amator, który nie potrafi sie wbić w żyle ![]() Pokoju modlitwy zazdroszczę choć z drugiej strony pewnie bym z niego nie wychodziła ![]() Cytat:
Mi o spaniu nic nie mów.. Nigdy nie miałam problemów z zaśnięciem. Wystarczyło ze wracając z łazienki mówiłam sobie ze teraz idę spać i w sumie juz nie pamiętałam drogi do łóżka. Teraz to mi sie nasiliło sam wyraz sen i przymkniecie powiek wystarczy mi aby zasnąć. Na siniaki po pobraniu pani z labu polecała jakaś maść na stłuczenia ale nie wiem czy w ciąży można. Kiedyś prawie po każdym pobraniu miałam siniaki i rozlane rany, czasem nie mogłam zginać rak. To co ja stosuje to po pobraniu nie zginał ręki tylko bardzo mocno uciskam żyle na sztywnej i prostej ręce 2min z reguły wystarcza. Cytat:
Nie widziałam ze cos napisałaś :/ idę nadrobić zatem poprzedni wątek. Ja sobie nie wyobrażam wizyt w szpitalu i w pierwszych dniach w domu. Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Podejrzałam wyniki morfo.. Nic nowego w nich nie ma wiec nie wiem skąd senność. Ketony zniknęły i juz wiem ze do konca ciazy jestem skazana na posiłek przed snem złożony z twarogu i jogurtu naturalnego Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-06-20 o 13:06 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() TŻ pięknie odpowiedział. ![]() Udanej randki! Cytat:
![]() Choroba wątroby, trzeba zwracać uwagę na swędzenia jakieś... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawa za ogarnianie, ja mam dzisiaj takiego lenia, że to jakiś dramat. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze pamiętaj,że jakbyś go nie zjadła to mogłabyś się zestresować a to też by podnosiło poziom cukru, więc dobrze zrobiłaś |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Moje koty weszły na nowy poziom zdobywania atencji
![]() Teraz mamy takie parapety wewnątrz, że mogą sobie na nich siedzieć i się wylegiwać. Jako, że w salonie okna wychodzą na drogę, którą przechodzi sporo osób, to one postanowiły zostać monitoringiem osiedlowym. Dzięki temu, że mieszkam na parterze mam rzeszę ludzi pukających mi w okna... Raz nawet chciałam wstać i przegonić a później sobie uświadomiłam, że jestem w samych gatkach:P Mam zasłonięte zasłony jakby co ![]()
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż mi się spać zachciało jak przeczytałam co się dzieje z Tobą po usłyszeniu słowa s e n |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | ||
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Kotom na parapecie wystaw kartkę "zbieramy na smakołyki" i Postaw puszkę z drugiej strony ![]() NO i jeszcze kartkę jak i nas w zoologicznych " proszę bie pukać w szybę... Zwierzęta Cie widza ![]() Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Aż tak przynudzam??? ![]() Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-06-20 o 13:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
90 przekroczyłam już dawno ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie czeka ogarnianie po weekendzie, kuchnia jest tylko w jako takim stanie, reszta to katastrofa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jakiś czas temu starsza, Oliwia wpadła na pomysł pisania długopisem po lodówce. Moja mina jak ten fakt nakryłam (w trakcie), była bezcenna. Skwitowałam spojrzeniem jak na wariatkę, pytaniem "Dziecko, skąd u ciebie taki pomysł? Ja bym jakoś zrozumiała, jak na taką głupotę by Lena wpadła, ale Ty????". Głupio jej się zrobiło jak cholera ![]() ![]() Spróbuj zrobić się niewidzialną, może kilka osób Cię nie zauważy i ominie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Chętnie bym urodziła 26 lipca, w moje imieniny ![]() ![]() ![]() Właśnie usłyszałam wątpliwej jakości komplement od mojego dziadka. Ponoć wyglądam jak babuleńka. Spoko, to zmarszczek nagle dostałam, posiwiałam czy jak? ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-06-20 o 13:21 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego ja od razu wystawiam nadgarstek. Mam już dosyć grzebania igła bo ktoś mi w żyle nie trafił. W PL często sie pielęgniarki bulwersowały na to, bo przecież co ja sie znam. Ona nie trafi? Ale po kilku razach nauczyłam sie byc asertywna. Przecież to moje cialo. Tutaj nie mam problemu. Jak poproszę to tak robią. Nikt sie nie wywyższa. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
![]() |
#148 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najchetniej w szpitalu to bym widziala tylko Tz, ale znajac Tesciow i siostre meza to tak sie nie uda ![]() No a w domu, ze wzgledu na to ze mieszkam z tesciami, ale mamy swoje mieszkanie na pietrze, to zapewne beda przylazic... no i siostra Tz tez mieszka bardzo blisko :/ No nic, nie bede teraz o tym myslec, zobaczymy jak sie sprawa rozwinie ![]() W najgorszym wypadku jak Piernik zamkne drzwi od sypialni i niech spadaja :P Cytat:
![]() Ja dzis kupilam dla Tz na obiad krokiety z miesem :P tylko odgrzeje :P W ogole tak zabalowalam w miescie, ze zeszly mi 3h :P teraz jestem tak padnieta, ze szok ![]() ![]()
![]() |
#149 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() koleżanek praktycznie nie posiadam no może kilka ale nie sądze aby chciały szybko wpaść odwiedzać, no może poza jedną która też jest w ciąży ale ją to chętnie przyjmę, innych wizyt mam nadzieje, że za szybko nie będzie chociaż jak Was słucham zaczynam się zastanawiać czy mam rację ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że zestaw z twarogiem działa, pewnie nudno z nim będzie, no ale najważniejsze że skuteczny. ![]() Też się pozbyłam ketonów, jem całą bułkę przed snem zamiast 1/2. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-06-20 o 13:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.