Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniowe 2016 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-20, 12:38   #1861
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Miałam super panieński Dziewczyny mega się postaraly. Najpierw byłyśmy na koncercie Feel. Piotrek dawał z playbacku, przyłapany został parę razy. A później pojechalysmy na wieś nad staw i tam odpalilysmy grilla, zjadlysmy karkówke, dostałam bransoletkę z lilou z dwoma serduszkami i wyryte imię Bartka i data jego urodzenia a na drugim imię tz i data ślubu plus paczka z 3 paczkami na urodę, podróże i Mode plus do tego karteczki z tekstem. I na Mode dostałam proszek że jak wypiore wszystko razem to odkryje nowe kolory. Na podróże wałek że jak będę gotować w kuchni to odkryje cały świat. A na urodę mydło syberyjskie. posiedzialysmy trochę i o 3 już w domu bo małe obowiązki nie mają budzikow niestety Haha jestem mega zadowolona a tz szczęka opadła jak zobaczył co dostałam i takim sposobem mam biżuterie na ślub bo bransoletkę ubiore i łańcuszek złoty i będzie cudnie
Suknie właśnie odebrałam jest mega mega love podziękowania dla gości właśnie doszły. Wachlarz prawdopodobnie też także dzieje się

Zawiodłam się na dwóch osobach i jest mi przykro że zamiast powiedzieć wprost że kasy nie ma czy coś to sciemnialy że chore albo gdzieś wyjechały. Pora się odciąć od takich ludzi.

Dotka współczuję bólu pleców, ale mnie ostatnio też mega bolą od noszenia Bartka. Dlatego próbuje tego kangurka może to będzie rozwiązanie, bo ostatnio nosząc w kieszonce to tak mnie lupalo w plecach że ledwo iść mogłam.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 12:42   #1862
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Magda, ale super prezent I ogolnie fajny panienski!
Pokaz na fb fotkę w sukni
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 12:44   #1863
czarnulax
Zakorzenienie

Kasia już lecę!!

Karen tak. Ale skończyło się to pobudka

Ruda bawią mnie ludzie którzy doszukuja się drugiego dna tam gdzie go nie ma. Ale to przecież tak jak wymyślili kiedyś że tinky winky jest gejem bo ma różowa czy tam fioletowa torebkę. No sama bym na to nawet nie wpadła

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Magda super panieński!
Stary 2016-06-20, 12:46   #1864
Casaa
Zakorzenienie

Magda super panienski, dobrze, ze sie troche rizerwalas 😊 kiece pokazuj

Dotka, hehe jedzeniowe zuo tez jest potrzebne
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 12:52   #1865
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Karen oo mamo ponad 8 kg!!! Jest co nosic!

Ewula znam ten bol! Ja to jeszcze slysze "ty jestes kobieta, jestes stworzona do takich rzeczy (zeby ogarniac wszystko naraz)", a pozniej pada moje ulybione zdanie pt. Zawsze rozgrzebiesz robote i nie skonczysz. Noo hallo dziecko mi sie rozwylo.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Magda ale super prezenty no i ze sie panienski udal

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 12:59   #1866
kasia01987
Wtajemniczenie

Magda super prezenty!

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 12:59   #1867
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Magda, ale super prezent I ogolnie fajny panienski!
Pokaz na fb fotkę w sukni
Nie robiłam zdjęcia jak jest gotowa nie zmieniła się bo tylko ją skrocilam i po prostu dopasowalam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-20, 13:06   #1868
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Nie, no zdjęcie jest trochę dwuznaczne, owszem, i nawiązuje do dnia ojca. Ale wg mnie ta dyskusja cała to po pierwsze z gówna krążownik, po drugie nawet brak tolerancji można wyrazić kulturalnie.

Ewula, nie dziwię Ci się że się wsciekłaś. Jak się ma dziecko to się trzeba liczyć z tym że można zostać obrzyganym czy nawet osranym i to niestety standard. A nie, książę Pan się będzie wstydził...

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Oj wino, czekolada i pizza... oj tak, tak.... też chcę.....

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Magda, super ze sie panieński udał!

Karen, 8 kg???? O matulu...

U nas mega duszno i gorąco. Karmię małą i obie mokre jesteśmy...

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 13:57   #1869
kinga1701
Zakorzenienie

Karen super waga.

Magda super panieński i świetny pomysł na prezenty. Zdjęć ze ślubu doczekać się nie mogę. Jakie macie podziękowania ?

Ewula wcale się nie dziwię i dobrze zrobiłaś, też sobie powód znalazł i jaki bezradny bo ma dziecko...

Ruda co za ludzie, że homoseksualizm, ja w pierwszym momencie pomyślałam, że nie tylko kobiety lubią nosić ale i mężczyźni, a nie, że homoseksualiści.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 14:21   #1870
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Magda super panieński i świetny pomysł na prezenty. Zdjęć ze ślubu doczekać się nie mogę. Jakie macie podziękowania ?
O takie:
Stary 2016-06-20, 14:27   #1871
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Magda, fajne te ciasteczka!

25 min drzemki..... tarcie oczu i... kupa!!! Dobrze, że obiad zdążyłam zjeść.

Stary 2016-06-20, 14:28   #1872
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
O takie:
Śliczne!! I nawet wiem od kogo
Stary 2016-06-20, 14:28   #1873
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Jakaś noc zakupów w Endo, chyba 20% zniżki.

Stary 2016-06-20, 14:31   #1874
kinga1701
Zakorzenienie

Magdaświetne są, dekolt Pany Młodej
Stary 2016-06-20, 14:40   #1875
MallaMi
Rozeznanie

fajne te podziękowania my dla rodziców mieliśmy takie pierniki recznie zdobione, a wy co tam macie zaplanowane dla rodziców? impreza 0313.jpg
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 14:59   #1876
mojakaren
Zakorzenienie

Dotka noo ten hejt na grupach chustowych, jedzeniowych itd jest straszny. Wczoraj laska wrzucila zdjecie kolacji swojego dziecka - jaglanka na wodzie. To po prostu koniec swiata bo kolacja jest UWAGA smutna nie wiedziałam ze jedzenie powinno być wesole bo inaczej nie ma prawa smakowac i być zdrowe

Co do wagi Witka to on po prostu trzyma forme i od początku dba o figurę

Magda świetne prezenty i bombowa impreza!!

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 15:02   #1877
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
fajne te podziękowania my dla rodziców mieliśmy takie pierniki recznie zdobione, a wy co tam macie zaplanowane dla rodziców?
To też są ręcznie robione
Dla rodziców nic nie mamy, nie będzie podziękowań

Czarnula bo trzeba wspierać swoich
Stary 2016-06-20, 15:16   #1878
MietaZCytryna
Raczkowanie

Dotka, no w kieszonce noszę, bo w kangurku nie mogę dociągnąć środkowej części pleców jakoś. Chyba coś z motylkami robię nie tak. Czekam na to spotkanie z doradcą jak na zbawienie 😎

Co do rzekomo homoseksualnej tuli, to nie wiem co powiedzieć 😉 ja tą reklamę odebrałam tak, że dwójka ojców się spotyka z dziećmi. No ale wszędzie można się drugiego dna dopatrzeć 😜

Co do hejtu, to na chustogrupach jest masakra czasami. Aż jak idę z Jagodą w chuście i widzę że jakaś laska się przypatruje, to się zastanawiam czy wieczorem na fb nie przeczytam że ktoś widział kretynkę, co krzywo i w niedociągniętej chuście niosła 😜

Młoda dziś padła przy cycku i 2h spała sama 😲 chyba weekend odsypia

Magda, super prezenty 😊 fajnie że się udała impreza. Ja chciałam lilou z imieniem i datą urodzenia Jagody na dzień matki, no ale się nie doczekałam prezentu w ogóle

Edytowane przez MietaZCytryna
Czas edycji: 2016-06-20 o 15:19
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 15:19   #1879
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dotka współczuje bólu pleców :/ niech TZ masuje!
Ja czekam na wizyte u lekarza z nadgarstkami bo jest coraz gorzej

U nas bez burzy i wielkich ulew (chyba? ) dzisiaj chlodniej ale ladnie. Zbieramy sie niebawem na szczepienie.

A w ogole czy Wasze dzieci narzucaja sobie na glowe rozne rzeczy? u nas od dobrych trzech tygodni na tapecie zabawa z narzucaniem pieluchy, kocyka, zabawek potem dyszy i rzuca sie a jak pomagan mu to cos zdjac z twarzy to sie śmieje. Zwłaszcza nocy mozna sie wystraszyc...

Tak, kocyk, pieluszka, wszystko ląduje na główce

Super że po szczepieniu ok, za słuszną wagę

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
U nas Kornelka sama sobie nic na głowę nie narzuca, ale lubi jak ją pieluchą nakrywam - sam moment jak jej ta pielucha nad głową lata jest najlepszy ;-)

Czy się boi obcych? Nie wiem, czasem się kogoś przestraszy, ale szybko jej przechodzi, a czasem do totalnie obcej osoby dziąsła suszy ;-)

Dotka, chociaż gorąca kąpiel czy prysznic na plecy, jeśli nie masaż.... oj o masażu i ja marzę, i może wreszcie się umówię jakoś.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Ale, wiecie co, jakiś mam niesmak po wczorajszej akcji na lubelskiej grupie chustowej... nie chce tutaj na nadzym forum wprowadzać kontrowersyjnych tematów. Ale muszę się wygadać.... tam rozgorzała dyskusja pod zdjęciem reklamowym tuli, gdzie jest dwóch facetów z dziećmi w nosidłach. No i oczywiście, że to promocja homoseksualizmu. No ludu... jak ktoś się chce doczepić to zawsze znajdzie powód... A jak czegoś nie akceptuję to mogę kulturalnie napisać że mi się nie podoba, i że chybiony pomysł na reklamę, a nie pluć jadem i już budować całą ideologię (spiskową teorię dziejów). A wydawało mi się, że chustomamy to takie trochę wyluzowane "hipiski", z dystansem do problemów współczesnego świata. A tu taki zonk.
Bez sensu czepianie się

Też zauważyłam że na tych grupach dużo hejtu jest

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Dzień dobry i my się witamy
Pospane do 10 co prawda młody wstał o 6:20 ale mąż zabrał i przyniósł zmęczonego to zaraz zasnął i dospaliśmy.

Współczuje burzy ja też nie śpię wtedy. .. u nas w końcu powrót lata bo ostatni tydzień zimny. Także taka zamiana z wami

Ruda ja mam wrażenie ze nie którzy celowo szukają i poruszają takie tematy tylko dla rozpętania wojny. ..

Mi też ostatnio tz działa na nerwy... Wczoraj nagrywałam jak się bawi z młodym i robił mu samolot i na niego Ulał .. parsknelam śmiechem i zanim wyłączyłam kamerę to tż wybuchł że bardzo śmieszne i że mam to skasować bo sobie nie życzy żebym to komuś pokazywała itd... byłam w szoku jego reakcji. . I jeszcze żebym przyniosła ręcznik papierowy a nie się śmieje. . Wiecie jak mnie to wyprowadzilo z równowagi !!! Kazałam samemu sobie poradzić .mi w ciągu dnia nikt nie pomaga. A co i rusz młody na mnie ulewa. .. Wyszłam na balkon na zachód słońca i siedziałam do wieczora. . Sam szykował kąpiel i kładł go spać. .. pozniej próbował mnie Ugłaskać ale mu wygarnelam że idąc na spacer miałam torbę na ramieniu ,dziecko na rękach , smoczek w zębach , zawieszki młodego zaczepione o szlufke w spodniach ,założyłam sandały i zapinalam je na klatce schodowej i tak szłam do wózka ( stoi na klatce schodowej ) i brakowało mitrzeciej ręki...kiedy on rolkował czarną koszulkę i psikał się perfumami. Panicz jeden. . . Więc chyba coś nie tak. ..a wyskakuje mi tu z taką pierdołą jak to że młody ulał a ja się Śmiałam. ..
Ale mnie wkurzył. .
Nie dziwię Ci się że się wkurzyłas

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
Hej
Karen powodzenia na szczepieniu
Ruda u nas nadlatujaca pielucha to tez hit
Wojtas sie czasem wystraszy jak za szybko i bez slowa podejde do lozeczka
Mnie tez moj mąż wkurza takimi drobnostkami
Zazdroszcze wszystkim wyspanym dzis - Wojtus dzis pieknie spal za to matka cala noc sie krecila z boku na bok
A w ogole to dołączamy do grona zabkujacych, wczoraj zauwazylam kreseczke na dziasle. Dobrze ze jutro juz bedzie chusta bo nie mam juz sil nosic marude.
A w weekend byliśmy u kuzynostwa i maja corke tydz mlodsza od Wojtka i jeszcze nie obraca sie na brzuszek ani zbyt wysoko głowy nie trzyma jak leży na brzuszku no ale radosnie ciągną ją za ręce do siadu i "patrz jaka silna i sobie ladnie radzi". Przemilczalam.
za ząbka

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Miałam super panieński Dziewczyny mega się postaraly. Najpierw byłyśmy na koncercie Feel. Piotrek dawał z playbacku, przyłapany został parę razy. A później pojechalysmy na wieś nad staw i tam odpalilysmy grilla, zjadlysmy karkówke, dostałam bransoletkę z lilou z dwoma serduszkami i wyryte imię Bartka i data jego urodzenia a na drugim imię tz i data ślubu plus paczka z 3 paczkami na urodę, podróże i Mode plus do tego karteczki z tekstem. I na Mode dostałam proszek że jak wypiore wszystko razem to odkryje nowe kolory. Na podróże wałek że jak będę gotować w kuchni to odkryje cały świat. A na urodę mydło syberyjskie. posiedzialysmy trochę i o 3 już w domu bo małe obowiązki nie mają budzikow niestety Haha jestem mega zadowolona a tz szczęka opadła jak zobaczył co dostałam i takim sposobem mam biżuterie na ślub bo bransoletkę ubiore i łańcuszek złoty i będzie cudnie
Suknie właśnie odebrałam jest mega mega love podziękowania dla gości właśnie doszły. Wachlarz prawdopodobnie też także dzieje się

Zawiodłam się na dwóch osobach i jest mi przykro że zamiast powiedzieć wprost że kasy nie ma czy coś to sciemnialy że chore albo gdzieś wyjechały. Pora się odciąć od takich ludzi.

Dotka współczuję bólu pleców, ale mnie ostatnio też mega bolą od noszenia Bartka. Dlatego próbuje tego kangurka może to będzie rozwiązanie, bo ostatnio nosząc w kieszonce to tak mnie lupalo w plecach że ledwo iść mogłam.
Super że panieński udany

Dzięki Dziewczyny
Udało się wszystko załatwić, nie było nas ponad 2 godziny, w tym czasie Konradek zjadł ponad 200 ml z butli i poszedł spać ponad 0,5 godziny podobno spał więc już coś jak na niego
Pierwszy raz od porodu poszłam gdzieś sama z TŻ, nie ma to jak romantyczna randka w sądzie i spółdzielni

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-20, 15:22   #1880
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ewusia ale ta możliwość usiąść obok kierowcy. Złapać się za rękę super ze wszytsko załatwione

Mięta to sobie sama kup
Stary 2016-06-20, 15:26   #1881
mojakaren
Zakorzenienie

Ewusia na poczatek dobre i to jak Wam sie spodoba to moze sie częściej będziecie wymykac w przyjemniejszych okolicznościach

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 15:32   #1882
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Magda co to jest? I ile placiliscie? Bo musimy wykombinowac cos na podziekowanie dla gosci. Na sali nam powiedzieli 13 zl za ciasto do paczki :-/

Mieta nie przejmuj sie. Ja tez nic nie dostalam, ani na narodziny Wojciecha, ani na dzien matki. Tz zrobil sobie tatuaz, a ja nic :-(

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Aha i mialam zapytac. Pytanie kupowe. Jakiej konsystencji jest kupa u waszych dzieci. Chodzi mi o mamy, ktore wprowadzily juz stale produkty.

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2016-06-20, 15:40   #1883
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Mięta, piątka, mnie się też skojarzyło z dwoma np braćmi ale wiadomo, dlaczego jeden caluje dziecko drugiego.... no bo normalny facet nie może być wrażliwy i np okazywać czułości bratankowi :P

A co do dnia matki, też się nie doczekałam prezentu. Ale.... zemsta jest słodka, zrobię TŻ dzień ojca :P

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Ewusia, super romantico randka! Dawaj częściej do "urzędu" ;-)

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Malwi, my mało jemy jeszcze ale jak jest dzień po warzywku to kupa jest taka bardziej "kleista", nie wiem jak to inaczej określić.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Jesooooo ten post na raty piszę....
Moje dziecko ma jakąś rewolucję jeśli chodzi o drzemki dzienne - jak po ok 30 min się obudzi, ale zauważę że dalej trze oczy i jej się zamykają, to jak z powrotem uspię to potrafi mi pospać tak 1,5-2h łącznie. Tylko trzeba trochę się postarać żeby z powrotem zasnęła.

Stary 2016-06-20, 15:42   #1884
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Ruda wlasnie o ta kleistosc mi chodzi, wczoraj mlodziezy dalam sloiczek warzywka z kurczakiem i dzisiaj wyszedl taki hmm bardziej staly niz papkowaty. Nooo nie wiem jak to okreslic.

Stary 2016-06-20, 15:47   #1885
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Malwi to są kruche ciastka polukrowane Ja płaciłam 2 zł od sztuki, normalnie bierze 3 zł a jeśli chcesz pierniki to więcej bo miód kosztuje. Na fejsie ma profil wypiekane opowieści dziewczyna z wizażu dlatego ja wybrałam. Ona mieszka w Gdyni, ciastka zrobiła szybko, doszły super zapakowane i nic nie jest połamane ani nic i będziemy do tego dowiazywac kartki z tekstem "dziękujemy za obecność - Kasia, Bogus i Bartuś"
Stary 2016-06-20, 16:02   #1886
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Magda moglabys podrzucic jej profil?

Stary 2016-06-20, 16:09   #1887
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Malwi, a nie boisz się już mięsa podawać?

Stary 2016-06-20, 16:14   #1888
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Malwi, a nie boisz się już mięsa podawać?
Ruda tu kupilam sloiczek gerbera na sprobowanie. Wedlug producenta jest od 5 miesiaca.

Stary 2016-06-20, 16:16   #1889
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ruda tu kupilam sloiczek gerbera na sprobowanie. Wedlug producenta jest od 5 miesiaca.
Czaję. I co, smakował?

Stary 2016-06-20, 16:19   #1890
kinga1701
Zakorzenienie

Magda 2 zł to super tanio, my mieliśmy takie podziękowania na chrzcie i kosztowały 4 zł sztuka, tylko że ja chciałam żeby był na nich napis Szymon Pani powiedziała, że da się zrobić, po czym przy odbiorze okazało się, że się nie da, a nikt do mnie nie zadzwonił i byłam zła, bo nie takie miały być i Pani mi obniżyła do 2,5 zł za sztukę, no ale cena pierwotna miała być 4 zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0550.jpg (58,7 KB, 12 załadowań)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości