Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-20, 17:44   #4561
itstoolatex3
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Folinka dziekuje za informacje o szpitalu na Kopernika

Ja dzisiaj po badaniu usg i na fotelu. Normalnie podobno faktycznie miałam polipa... musiał wyskoczyć w ciągu kilku dni, bo podobno dość sporo wystawał z szyjki, jakieś 2 cm 😨 I wiecie co zrobił ordynator? Usunął mi go.. tzn. dosłownie ukręcił Nie był jakiś to straszny ból ale do przyjemności to nie należało. Na szczęście w badaniu był delikatniejszy od poprzedniej lekarki.
Oprócz tego mam krwiaka i coś o niskim łożysku mówili. Ale podobno to wczesna ciąża i ono się jeszcze uniesie. Dostałam dodatkowo luteinę dopochwowo i mam leżeć. I teraz tak naprawdę niewiadomo z czego było krwawienie... z polipa czy krwiak.. stawiają na polipa. w sumie jak go już nie mam to mam o wiele mniej plamienia. Także trzymajcie kciuki aby krwiak się szybko wchłonął

Najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko dobrze! Ma już 8 cm, leżała sobie spokojnie na boczku i potem podskoczyła. Pokazała Mamuni, że ma się dobrze kolejna lekarka (3 osoba) mówiła, że to dziewczyna
Oby się krwiak wchłonął, i gratulacje dużej już córeczki! Rośnijcie zdrowo

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 17:51   #4562
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
kurcze w tak krótkim czasie polip, krwiak? straszne... dobrze że czujesz się dobrze i z córusią wszystko dobrze ! 3majcie się kochane
Dziękuję No bardzo dziwne z tym polipem bo przecież ponad tydzień temu miałam ostatnią wizytę u mojego lekarza i nie było nic niepokojącego. od stycznia w sumie byłam u trzech lekarzy i żaden nic nie widział. Może był schowany i dopiero teraz wyskoczył. Mówili mi, że one wyskakują w ciaży i się szybko powiększają. Może to ten przypadek...

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Oby się krwiak wchłonął, i gratulacje dużej już córeczki! Rośnijcie zdrowo
Dziękuję
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 18:02   #4563
mewkaa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

Odradzam się niczym feniks z popiołów i was zaraz nadrobię

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Ja tez ostatnio studiowałam co to np rampers
Przywracasz mi wiarę w siebie i swoje możliwości

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja wiem ze na wizazu nie wolno ale moj synek z lutego wiec mamy zimowe ciuszki male
Jeśli potwierdzi u mnie się synus to cie zachacze

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Poczta polska? Ja oststnio zamawialam dwie przesylki inpostem... Jedna prawie 3 tyg, a druga 2 gdzie maja napisane, ze dostawa trwa 3 dni. Na poczte polska nie moge narzekac bo w porownaniu z inpostem sa punktualni
Do czwartku mam nadzieje, ze dojdzie, a jak nie to trudno, ja na dzien matki nic nie dostalam
Ja jak nadam na poczcie przesyłkę rano to następnego dnia jest u adresata
Wg mnie pp bardzo się poprawiła!

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Po pierwszej nocy na niej bolał mnie kark bo za wysoko ją sobie ułożyłam ale teraz jest już co raz lepiej cudnie się w nią wtula, no i prawie całą noc przesypiam ma lewym boku więc jest super :P Niżej zdjęcie

No to odpoczywaj teraz do oporu to jak już TŻ posprząta Ci mieszkanko to wyślij go do mnie przydał by się taki pomocnik :P

Ja jutro mam obronę mgra, więc rano będzie intensywnie trzymajcie kciuki za mnie (choć nie słyszałam jeszcze o kimś kto by się nie obronił :P )
Spóźniłam się ale Doczytałam że wszystko poszło wzorcowo. Gratulacje
Ja bronie się 4 lipca. Omg!: cry:
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 18:03   #4564
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Wiecie, że ja już wariuję na punkcie ruchów maleństwa codziennie rano zanim wstanę to muszę "zdziubać" brzuch z nadzieją, że mi mój mały ktosiek "odpowie" czasem mam wrażenie, że coś tam delikatnie pyknie ale na tym etapie to równie dobrze mogą być jakieś jelitka heh
motylku, nie dziwię Ci się zupełnie, na Twoim miejscu też bym już każdego dnia wyczekiwała Tzn. ja będę siedzieć jak na szpilkach od 15 tc, bo wtedy poczułam młodszego syna. Też myślałam, że za wcześnie i nie dowierzałam, ale w ciągu dwóch tyg, jak ciągle to samo uczucie się pojawiało coraz mocniej, to w 17 tc już byłam pewna, że to to. Przy pierwszym synu podobnie - pierwsze delikatne bąbelki poczułam w 17 tc, ale dopiero początkiem 19 pozwoliłam sobie uwierzyć, że to to
A Ty kiedy swoich chłopaków czułaś?
Kto jeszcze ma podwójne doświadczenie? Kociulek, opowiadaj Wiem, że teraz jesteś "poszkodowana" z tym przodującym łożyskiem, ale opowiadaj, jak było.
Ale chyba za trzecim razem, to już nie da się jeszcze wcześniej czuć

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61693831]Mój ginekolog też na tym koleczku liczył. wg tego jest 1 dzień OM+12m-3m+7d. Policz co ci wtedy wyjdzie...

nie wiem czy się liczę, bo czytam równocześnie grudniowki i styczniowki [/QUOTE]
Osz Ty, liczysz się podwójnie i zawyżasz statystyki na wizażu

No tak, to taka najbardziej ogólna zasada, ale ona nie zawsze tak co do dnia się sprawdza. Zależy czy tam w środku wypadnie luty, czy nie i ile miesięcy, co mają 31 dni. Ja właśnie na początku tak policzyłam i myślałam, że będę mieć termin na 31.12, ale potem sprawdziłam na kalendarzu dokładnie kiedy mija po prostu 40 tyg i okazało się, że wyjdzie 29.12. Zresztą położna na sławetnym kółku tak samo mi wyliczyła.
Poza tym naprawdę, uwierzcie mi, lekarze aż tak nie dbają o te dwa dni w jedną czy w drugą, czy dokładnie policzyli czy nie i zupełnie nie biorą pod uwagę długości cyklu. Przy moich w sumie 4 ciążach (2#) spotkałam ich wielu... Ciąża trwa książkowo 40 tyg i tp to pierwszy dzień 41 tygodnia, czyli powinien wypaść w ten sam dzień tyg, co pierwszy dzień om. To tak jakby któraś chciała sobie tak książkowo sprawdzić

Cytat:
A mi z kolei ostatnio koleżanka mowila żebym nie kupowała nic poniżej 56 bo nie ma sensu, a samych 56 tez nie za dużo bo maks 2 tyg i bedzie za małe. Ze lepiej podwinać rękawek niz bez sensu kupować cos czego moze nigdy nie założę bo dziecko urodzi sie większe. A w razie jakby sie urodziło wczesniej i dzidzia była jakas malutka to zawsze pare szt mocna dokupić.
Nie wiem, czy moja opinia pomoże, czy namiesza bardziej... Ja z tych co wolą zdecydowanie 62 Może kilka sztuk 56. Tyle że moje chłopaki obydwoje 4-kilogramowi się rodzili i 62 było trochę luźne tylko, a po 2-3 tyg już dobre. Ja wolę nie wydawać pieniędzy, jeśli ma coś się nie przydać. Gdyby się maleństwo rzeczywiście urodziło malutkie, wtedy wysyłam tżta po jakąś paczkę body i pajaców do tesco czy h&m, czy co kto lubi.

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-06-20 o 18:08
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 18:12   #4565
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Moja poducha nie tylko ja z niej korzystam jak widać
Fajna kicia

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
O kurcze, nie strasz, ja wlasnie zamówiłam inpostem allegro, bo pisze, że 1-2 dni

Ale fajnie, w końcu będzie tż i pomoże

Emosz, super ta poducha, chyba też poszukam takiej
Następnym razem spróbuj edytować post zamiast dodawać kolejny pod swoim, to zaoszczędzi postów

Byłam z tż jeść włoskie żarcie Mniam! Takie obżarstwo! Owoce morza, makaron i jeszcze pizza, która zabraliśmy do domu i dojadłam teraz Było mi tego trzeba
Ja wczoraj sponiewieralam się tajskim
Na koniec dobiłam bananem zapiekanym w cieście z kokosem
I to bylo juz przegiecie

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Ja tak trochę z innej beczki. Dziewczyny myślałyście już czy będziecie kupować monitor oddechu? Czy te z Was, które już mają dzieci albo może znacie kogoś może kto ma/miał taki wynalazek przy swoim maluchu i co o tym myśli? Ja myślę o tym z płytkami pod materacyk, może się uda używany upolować... Zdania są podzielone co prawda z tego co widzę, ale tylko mogę się opierać na forach internetowych, więc sama nie wiem Co prawda u mnie w rodzinie nie było żadnych tragicznych przypadków, ale pewnie będę tak spanikowaną mamusią, że to kupię dla swojego zdrowia psychicznego
Ja raczej nie ale może mi się odmieni jeszcze
U mnie w rodzinie i u znajomych nikt tego nie mial

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Narobiłam ochoty na pizzę haha Jak coś ciekawego znajdziesz to podeślij fotkę

Ja tak myślę, że jak dziecko urodzi się w swoim czasie i zdrowe, to nie będę się dodatkowo stresować monitorowaniem

Czy któraś z was bierze już DHA?
Albo vita-miner prenatal +DHA?
Ja biorę od 4 dni witaminy z dha
Feminial czy jakoś tak
Na ☠☠☠☠☠☠☠ za 18 z groszami
Kolezanka ci poleciła bo brała w obu ciążach

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Ehhhh ale Ci zazdroszczę tego Zakopanego marzy mi sie wyjechać gdzies chociaż na pare dni ale nic z tego trzeba pilnować budowy tłumacze sobie ze za chwile bede mieć mój wymarzony domek ale mimo tego marzą mi sie wakacje
Mademoiselle_m nie martw się ją też jestem nadzorca budowlanym teraz
I też nie mogę się już doczekać
Stary 2016-06-20, 18:14   #4566
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
trudno ;* nie martw się szkoda że nie zobaczyłaś maluszka ;( z co z Tż? coś poważnego?

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

cudaśne
no szkoda..
ma problemy z cisnieniem..
i serce go bolalo..
Cytat:
To moze spróbuj gdzie indziej??
najpierw dzwonilam w inne miejsce podane przez gina ale nie bylo miejsc a oni podali mi gdzie indziej..
a dzis dzwonilam o inny termin.. brak,...

Cytat:
Ale nie rozumiem, nie mogłaś jechać sama, taxi, busem?
100 km?
no nie bardzo
moi rodzice byli w pracy zadne nie moze sie zwolnic...
no nic..
trudno...

tylko ze mi przykro bo mama na mnie wjechala.jakby to moja wina byla.. : (

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:

Ja dzisiaj po badaniu usg i na fotelu. Normalnie podobno faktycznie miałam polipa... musiał wyskoczyć w ciągu kilku dni, bo podobno dość sporo wystawał z szyjki, jakieś 2 cm 😨 I wiecie co zrobił ordynator? Usunął mi go.. tzn. dosłownie ukręcił Nie był jakiś to straszny ból ale do przyjemności to nie należało. Na szczęście w badaniu był delikatniejszy od poprzedniej lekarki.
Oprócz tego mam krwiaka i coś o niskim łożysku mówili. Ale podobno to wczesna ciąża i ono się jeszcze uniesie. Dostałam dodatkowo luteinę dopochwowo i mam leżeć. I teraz tak naprawdę niewiadomo z czego było krwawienie... z polipa czy krwiak.. stawiają na polipa. w sumie jak go już nie mam to mam o wiele mniej plamienia. Także trzymajcie kciuki aby krwiak się szybko wchłonął rosi:

Najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko dobrze! Ma już 8 cm, leżała sobie spokojnie na boczku i potem podskoczyła. Pokazała Mamuni, że ma się dobrze kolejna lekarka (3 osoba) mówiła, że to dziewczyna
najwazniejsze ze z malenstwem wszystko dobrze

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 18:14   #4567
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
gratulacje!

ja nie dojade na prenatalne...
tż sie zle czuje...
innego terminu brak..,

Kamishi jedz! Nie rezygnuj z badania. Idź do innego lekarza
Ja sama chodzę na wszystkie wizyty i badania bo tz dużo pracuje i daje rade
Przemysł to jeszcze
Stary 2016-06-20, 18:16   #4568
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
no szkoda..
i serce go bolalo..

najpierw dzwonilam w inne miejsce podane przez gina ale nie bylo miejsc a oni podali mi gdzie indziej..

100 km?
no nie bardzo
no nic..
trudno...

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

najwazniejsze ze z malenstwem wszystko dobrze

a w ktorym jestes dniu ciazy? bo te badania mozna do 13t6d, wiem ze chyba najbardzij przepisowo jest 12t0d ale mozna i te pare dni pozniej poki sie do 14t0d nie dobije
Patrze na pierwsza strone, ze jestes chyba gdzis w tydzien "mlodszej" ciazy niz moja wiec masz jeszcze pare dni

Edytowane przez CAR0LKA
Czas edycji: 2016-06-20 o 18:19
CAR0LKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 18:18   #4569
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
zakopiańskie body Marcela
Fajne

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:

Oprócz tego mam krwiaka i coś o niskim łożysku mówili. Ale podobno to wczesna ciąża i ono się jeszcze uniesie. Dostałam dodatkowo luteinę dopochwowo i mam leżeć. I teraz tak naprawdę niewiadomo z czego było krwawienie... z polipa czy krwiak.. stawiają na polipa. w sumie jak go już nie mam to mam o wiele mniej plamienia. Także trzymajcie kciuki aby krwiak się szybko wchłonął

Monia teraz już będzie tylko lepiej

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Folinka gratuluję badań aby tak dalej
Stary 2016-06-20, 18:27   #4570
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Kamishi jedz! Nie rezygnuj z badania. Idź do innego lekarza
Ja sama chodzę na wszystkie wizyty i badania bo tz dużo pracuje i daje rade
Przemysł to jeszcze
no ale nie mam gdzie.. jakbym wiedziala wczoraj to bym pociagiem jechala..

teraz za pozno
Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
a w ktorym jestes dniu ciazy? bo te badania mozna do 13t6d, wiem ze chyba najbardzij przepisowo jest 12t0d ale mozna i te pare dni pozniej poki sie do 14t0d nie dobije
Patrze na pierwsza strone, ze jestes chyba gdzis w tydzien "mlodszej" ciazy niz moja wiec masz jeszcze pare dni
13 tydz..

jak dobrze pamietam lekarza do 29.06...

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

wiem ze nie sa to badania obowiazkowe, chcialam zrobic no ale jak sie nie da to trudno..

jest mi przykro strasznie.,

Stary 2016-06-20, 18:32   #4571
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:

teraz za pozno

13 tydz..

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

wiem ze nie sa to badania obowiazkowe, chcialam zrobic no ale jak sie nie da to trudno..

nie martw się ;* niedługo połówkowe
Stary 2016-06-20, 18:34   #4572
CAR0LKA
Rozeznanie

Dziewczyny, ja jeszcze w temacie tych poduszek rogali - czy te z Was, ktore je maja moga podac ich rozmiar i jak to sie ma do wzrostu? Ja mam ponad 170cm i niektore te poduchy to mi sie jakos male wydaja

Co do adaptera to sprawdze sobie te, o ktorych pisalyscie. Trzymam sie wersji, ze pasy w ciazy trzeba miec zapiete - mimo ze polskie prawo pozwala na jezdzenie bez. Dzieki za odpoweidzi
Stary 2016-06-20, 18:35   #4573
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw się ;* niedługo połówkowe
no tak niedlugo mam wizyte

ale jednak smutno...

Stary 2016-06-20, 18:41   #4574
itstoolatex3
Zakorzenienie

Mój maluch sobie zamówił na kolację tosty, więc się zajadamy
za 4 dni wizyta, czekam niecierpliwie, żeby się dowiedzieć co tam u małego

Stary 2016-06-20, 19:10   #4575
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:

Krwiaki się podobno robią szybciutko, ale, że polip tak szybko się zrobił skoro na wizycie wcześniej go nie było Super mają sposoby w szpitalach, wykręcają polipy niczym kleszcza, w głowie się nie mieści Ale najważniejsze, że te dwa syfy nie zaszkodziły maleńkiej i jest z nią wszystko dobrze

A u mnie fantastyczny dzień, musimy poszukać sobie innego mieszkania, gdyż właściciel tego ma jakiś problem i zdecydował się je sprzedać a nie wynajmować Jak fajnie idealny moment na przeprowadzkę i nowe wydatki jak np. kaucja i brakujące meble Ja tu już wszystko mam wymierzone, mebelki dla maleństwa upatrzone i masz Chociaż lepiej teraz niż np w grudniu by się gość obudził Chciałabym na swoje Ale niestety, nie jesteśmy małżeństwem i nie mamy osobno takiej zdolności

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 19:32   #4576
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak trochę z innej beczki. Dziewczyny myślałyście już czy będziecie kupować monitor oddechu? Czy te z Was, które już mają dzieci albo może znacie kogoś może kto ma/miał taki wynalazek przy swoim maluchu i co o tym myśli? Ja myślę o tym z płytkami pod materacyk, może się uda używany upolować... Zdania są podzielone co prawda z tego co widzę, ale tylko mogę się opierać na forach internetowych, więc sama nie wiem Co prawda u mnie w rodzinie nie było żadnych tragicznych przypadków, ale pewnie będę tak spanikowaną mamusią, że to kupię dla swojego zdrowia psychicznego
Ja się nad tym na pewno bedę zastanawiać

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość

moja koleżanka miała - mimo, że jej synek nie był wcześniakiem. Bardzo mi polecała, bo mówiła, że dzięki temu każdą noc miała spokojną i o nic się nie bała. Co prawda raz maluszek się tak przekręcił, że zszedł z tych płytek i to urządzenie zaczęło wtedy pikać i wszyscy w domu zawał, ale to była jednorazowa akcja
Po rozmowach z nią chyba zainwestuje w taki - też bede polować na używany

A co sądzicie o nawilżaczu powietrza? Dostałam w spadku gazetę zimową o tematyce dziecięcej i tak gorąco polecali nawilżacz w zimę - podobno dzieci wtedy mniej chorują. A jak nasze maleństwa się urodzą w grudniu, to sezon grzewczy będzie w pełni. Co wy na to?
Faktycznie w sezonie grzewczym to powietrze jest suche. Można też powiesić taki ceramiczny nawilżacz z wodą na kaloryfer

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Ja chyba pomyśle o tej macie. Córeczka znajomych miała bezdech jeszcze w szpitalu wiec jak wrócili do domu to osprzęt juz czekał kupiony. Na całe szczęście, bo raz im niestety alarm zawył i musieli małej oddech przywracać.
O jasny gwint! przekonałaś mnie do zakupu

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Narobiłam ochoty na pizzę haha Jak coś ciekawego znajdziesz to podeślij fotkę

Ja tak myślę, że jak dziecko urodzi się w swoim czasie i zdrowe, to nie będę się dodatkowo stresować monitorowaniem

Czy któraś z was bierze już DHA?
Albo vita-miner prenatal +DHA?
Ja biorę pregna plus, tam jest dha 😊

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
22 strony mialam do nadrobienia, myslalam ze nie przebrne

Duzo zmian u Was. gratuluje dobrych wynikow i poznanaych plci - u nas ponoc ma byc synek - a ja bylam na 200% pewna ze bedzie dziewczynka teraz trwaja intensywne rozmowy na temat imienia meskiego

Nie sypiam ostatnio zbyt dobrze (znow) a ze nadal pracuje to juz na nic nie mam sily... Wyliczylam sobie ze jeszcze jakies 7-8 tygodni pracy przede mna. KIedys myslalam ze dam rade dluzej, ale widze, ze upalow nie wytrzymam, ze trzeba sie bedzie w domuz wiatrakiem zamknac. Juz teraz jak pareset metrow przejde to cala zdyszana jestem

Zastanawiam sie nad ta poduszka rogalem, mozecie mi napisac jakie macie w nich wypelnienie? Nie odksztalcaja sie?
Gratuluję synka 😊 ja byłam przekonana, że synuś a wychodzi dziewczynka 😊
Pracy współczuję, 7-8 tygodni to możesz trafić na niezłe upały

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Czy Wy uzywacie / planujecie uzywac adapterow do pasow bezpieczenstwa? Ja w sumei spedzam w aucie ok 4ha tygodniowo jako kierowca, plus troche czasu jako pasazer i tak sie zastanawiam nad tym wynalazkiem....
Też się zastanawiam nad nimi
Stary 2016-06-20, 19:33   #4577
Emosz
Zadomowienie

Cytat:

Ale przeżycia! Dobrze, że wszystko dobrze, to teraz odpoczywaj i oby krwiak się wchłonął

Cytat:
Dzisiaj będę sama Tż jedzie na spotkanie i wraca jutro... Buuu...
Zrobię sobie domową torille do jedzenia
Tak poza tym to się doczekać nie mogę kopniaków dzidzi Czasem coś poczuję, ale czekam na ten pierwszy konkretny... (tak, a potem będzie stękanie, że kopie po żołądku )

Już coś czujesz?

Ja też popieram żeby nasz Migdałek założył nowy wątek

Cytat:
Ale super! Gratuluję! Pamiętam jaka to ulga

Dziękuję Monia

Cytat:
Spóźniłam się ale Doczytałam że wszystko poszło wzorcowo. Gratulacje
Ja bronie się 4 lipca. Omg!: cry:
Dziękuję bardzo Będzie dobrze mój promotor wiedział, że jestem w ciąży i załatwił że wchodziłam jako druga żebym się za bardzo nie stresowała

Cytat:
Fajna kicia [COLOR="Silver"]

Mewko to nie kicia a piesek :P

Cytat:
Dziewczyny, ja jeszcze w temacie tych poduszek rogali - czy te z Was, ktore je maja moga podac ich rozmiar i jak to sie ma do wzrostu? Ja mam ponad 170cm i niektore te poduchy to mi sie jakos male wydaja
Moja ma 125 cm długości a ja mam 165 cm wzrostu i mi ta długość odpowiada
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 19:39   #4578
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Witajcie!
Jestem po usg, widziałam moje cudne i zdrowe Maleństwo ...które pozostaje ciągle bezpłciowe Ma 7 cm i NT w normie. Znaczy się lekarz nie powiedział płci, zapytałam, a on mi na to, że to za wcześnie, że nawet jeśli coś widzi w I trym, to nie może powiedzieć płci, bo jest duże ryzyko pomyłki. Ale następne usg już za 6 tyg, hehe, już i dopiero, ale dla mnie to już, bo to będzie 19 tc, a ja jestem przyzwyczajona, że w Pl połówkowe jest standardowo między 20-22 tc, a w UK robią 18-20 tc
Cieszę się bardzo, że wszystko co lekarz sprawdził jest jak należy, ale powiem Wam, że jestem bardzo zawiedziona tym usg Trwało bardzo krótko, nie wiem, nie patrzyłam na zegarek, ale wydaje mi się, że było to ok. 5 min, no maksymalnie 10. Lekarz sprawdził, czy są narządy, ręce i nogi, ale z pomiarów robił tylko crl i nt. Serce tyle, że zobaczył migającą plamkę i mówi "serce bije", ale zero sprawdzenia tętna czy przepływów. Cieszę się, że mam tu też badania genetyczne z krwi za darmo, ale to usg... W lipcu będę w Pl i zupełnie nie myślałam o pójściu na usg, ale teraz to co innego...
Super! Najważniejsze, że wszystko dobrze! 😊

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
folinka - najwazniejsze ze malenstwo zdrowe

innego terminu mi nie dali..
z tżtem w miare okej...
alw jestem zdolowana

Rozumiem Cię
Stary 2016-06-20, 19:42   #4579
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
no tak niedlugo mam wizyte

ale jednak smutno...

Spróbuj zadzwonić do kliniki słonecznej w Poznaniu , powiedz ze to ostatnie dni na prenatalne ,ze jesteś spoza Poznania, ze nigdzie nie maja miejsca i Cie przeganiają z miejsca w miejsce , zrób z siebie sierotkę to często działa

Cytat:
Chciałabym na swoje Ale niestety, nie jesteśmy małżeństwem i nie mamy osobno takiej zdolności

Nie musicie byc małżeństwem zeby wziac razem kredyt
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 19:49   #4580
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:

teraz za pozno

13 tydz..

Współczuję rozczarowania, bo pewnie sama bym przeryczala cały wieczór jakbym była nastawiona dzisiaj na badanie :-( ale tak jak któraś napisała za chwilę będą genetyczne i wszystko nadrobicie

Zresztą nie bardzo rozumiem tej presji na forum, żeby koniecznie robić prenatalne jeśli nie ma wskazań... jak się uda to super, ale nie ma co popadać w paranoję!
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 19:53   #4581
itstoolatex3
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62002476]

Zresztą nie bardzo rozumiem tej presji na forum, żeby koniecznie robić prenatalne jeśli nie ma wskazań... jak się uda to super, ale nie ma co popadać w paranoję![/QUOTE]

A ja uważam, że prenatalne powinno się robić. Mojej koleżance na pierwszych wszystko wyszło dobrze, a na drugich okazało się, że płód ma liczne wady genetyczne. Już pisałam o tym przypadku tu na forum.

Stary 2016-06-20, 20:05   #4582
folinka
Zadomowienie

Cytat:
folinka - najwazniejsze ze malenstwo zdrowe

Cytat:
super że wszystko ok ;* dla swojego spokoju idź u nas na usg ja bym poszła gdybym miała wątpliwości

Jak tylko się umówię i pójdę, to z pewnością szybko się o tym dowiecie

Cytat:
na zaswiadczeniu mam zaznaczone ze powyzen 30 dni jestem na l4, czekamy na odzew z banku...
Cóż, to może to bardziej kwestia czasu umowy. Masz na czas nieokreślony? Przecież zus ciągle płaci Ci 100%. Przepraszam, że tak się wtryniam, ale miałam trochę wspólnego z bankami i nie rozumiem, czemu jeszcze taki kłopot Wam robią. Ale no nic, mogę tylko trzymać kciuki, żeby wszystko poszło możliwie najlepiej

Cytat:
Super To następnym razem będzie płeć, jak się pupą nie odwróci

A ja właśnie chciałam się pytać, kto będzie zakładał kolejny wątek

Dzisiaj będę sama Tż jedzie na spotkanie i wraca jutro... Buuu...
Zrobię sobie domową torille do jedzenia

Taką mam nadzieję, jak my wszystkie zresztą

No wiesz, myślę, że wszyscy są z Ciebie ogromnie zadowoleni! Ale jak byś chciała trochę odpocząć, to daj znać, trzeba będzie kogoś wyłowić. Jestem pewna, że kilka doświadczonych by się tu znalazło.
Dziewczyny, co Wy na to?

Mmm, też za mną chodzi tortilla. Smacznego! Wstawisz nam tu zdjęcie i Twój przepis?

Cytat:
Ja dzisiaj po badaniu usg i na fotelu. Normalnie podobno faktycznie miałam polipa... musiał wyskoczyć w ciągu kilku dni, bo podobno dość sporo wystawał z szyjki, jakieś 2 cm 😨 I wiecie co zrobił ordynator? Usunął mi go.. tzn. dosłownie ukręcił Nie był jakiś to straszny ból ale do przyjemności to nie należało.
Nareszcie się odezwałaś Jak jedna z przodowniczek wątku milknie, to od razu jest niepokój.
Oby już tylko do przodu wszystko u Was szło. Zdrówka!

Cytat:
Folinka gratuluję badań aby tak dalej

Cytat:
A u mnie fantastyczny dzień, musimy poszukać sobie innego mieszkania, gdyż właściciel tego ma jakiś problem i zdecydował się je sprzedać a nie wynajmować Jak fajnie idealny moment na przeprowadzkę i nowe wydatki jak np. kaucja i brakujące meble Ja tu już wszystko mam wymierzone, mebelki dla maleństwa upatrzone i masz Chociaż lepiej teraz niż np w grudniu by się gość obudził Chciałabym na swoje Ale niestety, nie jesteśmy małżeństwem i nie mamy osobno takiej zdolności
To Wam numer wywinął... Ale tak jak mówisz, trzeba myśleć pozytywnie, lepiej, że teraz niż w zimie.
Sprawdzaliście w banku? Wydaje mi się, że kredyt mogą wziąć dwie dowolne osoby. I póki co zdolność liczy się Wam tylko na 2 osoby, a wkrótce na 3 Bank obchodzi tylko ile zarabiacie Chyba, że chodzi o coś typu "rodzina na swoim"

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Super! Najważniejsze, że wszystko dobrze! 😊
Dokładnie

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-06-20 o 20:01
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 20:13   #4583
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Moja ma 125 cm długości a ja mam 165 cm wzrostu i mi ta długość odpowiada
hmmm to ja chyba w 130 musze celowac z moimi 176 ;/ dzieki za odpowiedz

Cytat:
Ja się nad tym na pewno bedę zastanawiać

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Faktycznie w sezonie grzewczym to powietrze jest suche. Można też powiesić taki ceramiczny nawilżacz z wodą na kaloryfer

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

O jasny gwint! przekonałaś mnie do zakupu

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Ja biorę pregna plus, tam jest dha ��

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Gratuluję synka �� ja byłam przekonana, że synuś a wychodzi dziewczynka ��
Pracy współczuję, 7-8 tygodni to możesz trafić na niezłe upały

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Też się zastanawiam nad nimi
Mnie info o synku mega zaskoczylo, juz imie dla dziewczynki mialam wybrane poza tym ja sie nie znam na chlopcach, dziewczynka mi sie jakas latwieksza do wychowania wydawala
Wogole ta Twoja historia z weekendu mnie przerazila, ze sie takie dziadostwa w kilka dni moga zrobic, ale dobrze ze juz sytuacja opanowana

aaaaa i osiagnelam stan ze pije herbate z miodem i czuje sol wszedzie czuje sol a nic nie sole, moj smak oszalal...
Stary 2016-06-20, 20:46   #4584
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jestem już po obronie! Wchodziłam jako druga, więc nie stresowałam się długo I jest piąteczka
gratulacje!
Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Mam dziś wielką ochotę na tortillę z duuuużą ilością sosu czosnkowego To moja pierwsza zachcianka w tej ciąży. No i ogórki małosolne teściowej chyba jednak nie doczekają przyjazdu męża
teściowa nie będzie zadowolona
Cytat:
Nie sypiam ostatnio zbyt dobrze (znow) a ze nadal pracuje to juz na nic nie mam sily... Wyliczylam sobie ze jeszcze jakies 7-8 tygodni pracy przede mna. KIedys myslalam ze dam rade dluzej, ale widze, ze upalow nie wytrzymam, ze trzeba sie bedzie w domuz wiatrakiem zamknac. Juz teraz jak pareset metrow przejde to cala zdyszana jestem

Zastanawiam sie nad ta poduszka rogalem, mozecie mi napisac jakie macie w nich wypelnienie? Nie odksztalcaja sie?
kochana, przede mna jeszcze 12 tygodni pracy

co do poduszek to ja się mogę wypowiedzieć na temat swojej - nie mam pojęcia czym jest wypełniona, ale się nie odkształca i naprawde jest wygodna
Cytat:
Witajcie!
Jestem po usg, widziałam moje cudne i zdrowe Maleństwo ...które pozostaje ciągle bezpłciowe Ma 7 cm i NT w normie. Znaczy się lekarz nie powiedział płci, zapytałam, a on mi na to, że to za wcześnie, że nawet jeśli coś widzi w I trym, to nie może powiedzieć płci, bo jest duże ryzyko pomyłki. Ale następne usg już za 6 tyg, hehe, już i dopiero, ale dla mnie to już, bo to będzie 19 tc, a ja jestem przyzwyczajona, że w Pl połówkowe jest standardowo między 20-22 tc, a w UK robią 18-20 tc
Cieszę się bardzo, że wszystko co lekarz sprawdził jest jak należy, ale powiem Wam, że jestem bardzo zawiedziona tym usg Trwało bardzo krótko, nie wiem, nie patrzyłam na zegarek, ale wydaje mi się, że było to ok. 5 min, no maksymalnie 10. Lekarz sprawdził, czy są narządy, ręce i nogi, ale z pomiarów robił tylko crl i nt. Serce tyle, że zobaczył migającą plamkę i mówi "serce bije", ale zero sprawdzenia tętna czy przepływów. Cieszę się, że mam tu też badania genetyczne z krwi za darmo, ale to usg... W lipcu będę w Pl i zupełnie nie myślałam o pójściu na usg, ale teraz to co innego...

Ważniejsze dla zdrowia wg mnie od nawilżacza jest utrzymywanie odpowiedniej temp w domu. Do 22 st. nie ma potrzeby nawilżania. Mnie niestety rodzice wychowali w "cieplarni", w bloku, gdzie kaloryfery były zawsze na full i do tej pory ciepię z tego powodu, jestem zmarzluchem i zawsze dużo chorowałam. Przy chłopcach w bloku wszystkie kaloryfery skręcałam zwykle na 0, a i tak od sąsiadów grzało na tyle, że utrzymywała się temp. ok. 21 st. Tylko w łazience na wieczór robimy cieplej
super, że dzieciaczek rośnie i jest zdrowy!

co do temperatury - możesz mieć racje - ja bylam chyba przegrzewana i teraz tez musze miec wszedzie cieplo - dlatego nie chce przesadzac jak dziecko się urodzi

Cytat:
Słuchajcie, lada dzień nam się wątek skończy Ja myślę, że potwierdzenie, że wszystkie prosimy PaniąMigdałek, żeby nas tu dalej pięknie prowadziła, jest tylko czystą formalnością, prawda?
jak najbardziej tak!
Cytat:
zakopiańskie body Marcela
sliczne!
Cytat:

o rety... dużo ci się trafiło na raz. Ale najważniejsze, że z dzidziusiem jest wszystko ok! I potwierdzenie dziewczynki, wspaniale!
to teraz leż bykiem, odpoczywaj i dbaj o siebie! Nie ma nic ważniejszego niż wasze zdrowie
Cytat:
no szkoda..
niedługo połówkowe
ale generalnie ja nie widze problemu w przejechaniu 100 km pociągiem, przeciez to tylko max 1,5 godziny drogi

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 21:01   #4585
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
To Wam numer wywinął... Ale tak jak mówisz, trzeba myśleć pozytywnie, lepiej, że teraz niż w zimie.
Sprawdzaliście w banku? Wydaje mi się, że kredyt mogą wziąć dwie dowolne osoby. I póki co zdolność liczy się Wam tylko na 2 osoby, a wkrótce na 3 Bank obchodzi tylko ile zarabiacie Chyba, że chodzi o coś typu "rodzina na swoim"
Dowiadywaliśmy się wszystkiego jeśli chodzi o własne mieszkanie i niestety najkorzystniej wziąć pożyczkę na mieszkanie, gdy jest się małżeństwem z dzieckiem, więc chyba poczekamy Poza tym ja jestem już na zwolnieniu a szefowa wystawiając mi zaświadczenie o zarobkach musi mi to zaznaczyć a niestety banki niechętnie dają wtedy kredyt No nic, "przezimujemy" jeszcze z rok/dwa na wynajmowanym, walniemy cywilny i będziemy działać.

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 21:25   #4586
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]
Rozumiem Cię
dzieki bo myslalam ze tylko ja tak fiksuje

Cytat:
Spróbuj zadzwonić do kliniki słonecznej w Poznaniu , powiedz ze to ostatnie dni na prenatalne ,ze jesteś spoza Poznania, ze nigdzie nie maja miejsca i Cie przeganiają z miejsca w miejsce , zrób z siebie sierotkę to często działa

Nie musicie byc małżeństwem zeby wziac razem kredyt
pomysle i moze sprobuje, dzieki
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62002476]Współczuję rozczarowania, bo pewnie sama bym przeryczala cały wieczór jakbym była nastawiona dzisiaj na badanie :-( ale tak jak któraś napisała za chwilę będą genetyczne i wszystko nadrobicie

Zresztą nie bardzo rozumiem tej presji na forum, żeby koniecznie robić prenatalne jeśli nie ma wskazań... jak się uda to super, ale nie ma co popadać w paranoję![/QUOTE]
no byl nastawiona
, ja wiem ze nie trzeba robic prenatalnych no ale bylo w planach

folik umowe mam na czaa okreslony do kwietnia 2017

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość

niedługo połówkowe
ale generalnie ja nie widze problemu w przejechaniu 100 km pociągiem, przeciez to tylko max 1,5 godziny drogi
No tak tak
ja tez bym problemu nie widziala gdybym o nim wczesniej widziala.
u nas ok 2 h pociagiem, ale musialam jechac rano, a i musialabym dojechac do miasta X z ktorego pociag odjezdza..
no coz nie ma co gdybac, nie zrobilam i tyle..

Stary 2016-06-20, 22:00   #4587
LuckySparkle
Zadomowienie

Hej mamusie

Podczytuję was caly dzien... nawt cos tam naskrobalam ale jakos brakuje mi czasu na wszystko. nie
Ja juz jestem spakowana na jutrzejszy wyjazd na urlop.

Czy tylko moje malenstwo ma problem jak nie siedze prosto? Za kazdyn razem gdy dzis poloze noge na noge albo usiądę na jednej nodze... lub jakos krzywo pobolewa mnie albo prawy albo lewy bok brzucha... i to tak porzadnie, ze musze sie od razu usiasc prosto z wyprostowanymi pleckami... dziecko mame uczy jak sie siedzi

W zyciu bym nie pomyślała, ze w 4 miesiacu bedzie mi sie juz niewygodnie malowac paznokcie u stóp... a tak wlasnie dzis jest.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 22:51   #4588
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Ja tez mialam pytac czy malujecie same paznokcie u stóp :p ja sie boje tak zginac mocno.. A stopy wołają o pomstwe do nieba.. Zapisalam sie na pediciure na srode. Ide 1 raz bedzie smiesznie
Stary 2016-06-20, 22:56   #4589
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez mialam pytac czy malujecie same paznokcie u stóp :p ja sie boje tak zginac mocno.. A stopy wołają o pomstwe do nieba.. Zapisalam sie na pediciure na srode. Ide 1 raz bedzie smiesznie
Ja bylam umowiona na dzis i kosmetyczka wczoraj mi odwolala wizyte... wscieklam sie bo chcialam hybryde, a sama sobie nie zrobie bo to zbyt duzo zginania i pomalowalam 2 warstwy zwyklym lakierem z maybeline i top coatem... jakos dalam radę. Maz sie smieje, ze ladniej pomalowalam jak przed ciąża
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 23:20   #4590
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Czujesz już jakieś muśnięcia?
Jakies takie wibracje czy musniecia, ale nie jestem pewna

Cytat:
no szkoda..
i serce go bolalo..

100 km?
no nie bardzo
no nic..
trudno...

A to przepraszam, myslalam ze masz blizej...
Ale nie martw sie, bedzie dobrze, jak nie dasz rady teraz to za niedlugo polowkowe

Cytat:
Już coś czujesz?

Ja też popieram żeby nasz Migdałek założył nowy wątek

Mewko to nie kicia a piesek :P
)
Sama nie wiem, czekam... pojutrze 17t Standardowo wtedy dziewczyny czuja pierwsze kopniecia.
O wlasnie to chyba byl francuski boxer czy jakos tak?

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Czy tylko moje malenstwo ma problem jak nie siedze prosto? Za kazdyn razem gdy dzis poloze noge na noge albo usiądę na jednej nodze... lub jakos krzywo pobolewa mnie albo prawy albo lewy bok brzucha... i to tak porzadnie, ze musze sie od razu usiasc prosto z wyprostowanymi pleckami... dziecko mame uczy jak sie siedzi

W zyciu bym nie pomyślała, ze w 4 miesiacu bedzie mi sie juz niewygodnie malowac paznokcie u stóp...
Ja tez juz nie moge nog klasc na siebie bo cisnie, kluje, niewygodnie...
Mi tez ciezko z paznokciami a juz trzeba je ogarnac :P

Dobranoc dziewczyny

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości