Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-20, 18:20   #31
Polta
Zadomowienie

Dot.: Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)

Cytat:
Napisane przez Beti2016 Pokaż wiadomość
Skoro wózek jest to może króraś pokusi się o sześcioraczki

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

My lecimy ale powiem wam że czytam czasem lipcówki i to ile one piszą to chyba nikt tego nie jest w stanie nadrobić nawet one same. Chyba cały dzień klepią.
Mój chłop mi powiedział że my to czat powinnyśmy mieć a nie forum ale my to jeszcze nic w porównaniu do nich.
Jak bedziemy mialy mniej niz miesiac do porodu i trudno bedzie sie gdzies ruszyc to tez bedziemy klepac
Teraz jeszcze niektore pracuja, no i jestesmy jeszcze w miare mobilne.

Dziewczyny,
wrzuccie listy zakupowe z gemini, poprosze.
Ja z moim czekam do wyplaty, choc zakupy zaplanowane na lipiec i tak pewnie beda musialy isc z oszczednosci. Ale ustalilam termin to sie go trzymam
Zwolnienie mi sie przesunie i dopiero od lipca pojde to bede miala duzo czasu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 18:21   #32
Montii
Zakorzenienie

Słowikowa , asiaczek - wklejać swoje zakupy!

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 18:38   #33
slowikowa25
Zadomowienie

Oki, moje zamówienie z gemini poniżej, zastanwiam się czy o czymś nie zapomniałam...

Za chwilę dam rzeczy z all

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

A to allegro:

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 18:49   #34
trute
Rozeznanie

Witam i ja na nowym wątku Podczytuje Was od paru dni i w końcu postanowiłam się przywitaću mnie trwa 28 tc.

Cytat:
Napisane przez cherriebomb Pokaż wiadomość
Jeeejku na chwile was zostawić i juz nowy wątekna chwilę się zgubiłam, ale już jestem

Przypomnialam sobie, że mama ma maszyne do szycia i zamówiłam dziś całe mnóstwo różnych materiałów i jak przyjdą to będę szyć jak opętana muszę się czymś zająć 3 razy już zmieniłam koncepcje pokoju dla Filipa, ale chyba w końcu wymyśliłam wersję ostateczną. Zaczęłam od turkusu, poprzez słoneczny beż, aż do miętowego teraz muszę tylko przekonać teścia żeby zabrał stamtąd swoje graty może do września mu się uda
Wgl śniło mi się, że pierwsza z nas się rozpakowała (niestety nie wiem która) i że ja pojechałam w panice do szpitala czekać na swoją kolej

U mnie też ma być Filip i ostatnio też mam manie na urządzanie pokoju. Na kolory zdecydowałam się te same co u Ciebie

Dziewczyny, Wy też macie tak, że jak dzidzia Was czasami kopie to czujecie mega parcie w pęcherzu i biegniecie do łazienki? Ja dziś w toalecie z tego powodu byłam chyba kilkanaście razy

trute jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 19:00   #35
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
Beti ale tu właśnie jest problem że ja przytyłam sporo, a dzieć za mało...

dziewczyny myslicie ze torba takich wymiarow bedzie do szpitala ok?
http://allegro.pl/torba-do-samolotu-...079126312.html
Ja bym się w taką nie zmiescila Ale ja to na ogół biorę sporo niepotrzebnych rzeczy, więc może normalnie taka by wystarczyła

Jak bylam swego czasu na IP, to kobiety do porodu z wielkimi walizkami przychodziły

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez trute Pokaż wiadomość
Witam i ja na nowym wątku Podczytuje Was od paru dni i w końcu postanowiłam się przywitaću mnie trwa 28 tc.

U mnie też ma być Filip i ostatnio też mam manie na urządzanie pokoju. Na kolory zdecydowałam się te same co u Ciebie

Dziewczyny, Wy też macie tak, że jak dzidzia Was czasami kopie to czujecie mega parcie w pęcherzu i biegniecie do łazienki? Ja dziś w toalecie z tego powodu byłam chyba kilkanaście razy
Witaj

Ja od dawna mam ciągle parcie na pęcherz - tak mi jakoś leżał dzidziol, że stale uciskal. Ale od kilku dni mam tak, że czuje uderzenia w pęcherz i już w ogóle masakra jest
Stary 2016-06-20, 19:01   #36
Polta
Zadomowienie

Cytat:

U mnie zalezy jak mala sie ulozy. Czasem mam spokoj, a czasem non stop chce mi sie siusiu. Czesto pomaga lezenie na boku, tylko nie wszędzie sie mozna ot tak polozyc.
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 19:14   #37
Montii
Zakorzenienie

Ja nie umiem się zdecydowac na kolor pościeli
ale pewnie będzie mietowe

[LEFT]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-20, 19:15   #38
chrupa
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku
Wystarczy przez weekend być nieobecnym i już pół dnia nadrabiania. A tu jeszcze nowy wątek

Też składam koszyk na gemini Na razie około 320 zł, ale chyba zamówię z początkiem lipca, bo mąż krzywo patrzy

Przyszła mi koszula nocna, piżama i szlafrok z allegro, więc mam początek swojej wyprawki szpitalnej.

W tym tygodniu się zabieram za szycie, czekam aż mi przyjdą wszystkie zamówienia tkanin, już się nie mogę doczekać Dziś przyszło jedno już. Kupiłam nawet surową tetrę żeby sobie obszyć na pieluchy Nie wiem czy wyjdzie taniej w efekcie, ale na pewno satysfakcja, że się samemu zrobiło. Kupiłam też parę rzeczy w stacjonarnej pasmanterii, planuję zrobić łapacz snów do ozdoby
Stary 2016-06-20, 19:18   #39
ishtar
Zakorzenienie

Tez witam w nowej częsci.

Jak Wy czytacie siatki centylowe? Bo dla mnie to jakaś czarna magia.

Miętowe pokoje są super W połączeniu z szarym (haha, bo w sumie u mnie tak jest).

Czekam z niecierpliwością na listy z gemini, bo ja też sobie zaplanowałam w lipcu, po wypłacie i szczerze mówiąc, aż mnie przeraziły Wasze podsumowania cenowo... jakoś wypierałam myśl, że może tyle kosztować.
ishtar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 19:24   #40
cherriebomb
Rozeznanie

Cytat:

Miło, możemy sobie przybić piąteczkę
Mi dziś młody tak skopal pęcherz, że aż bolało
Napisz coś więcej o sobie na kiedy masz termin ?

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku
Wystarczy przez weekend być nieobecnym i już pół dnia nadrabiania. A tu jeszcze nowy wątek

Też składam koszyk na gemini Na razie około 320 zł, ale chyba zamówię z początkiem lipca, bo mąż krzywo patrzy

Przyszła mi koszula nocna, piżama i szlafrok z allegro, więc mam początek swojej wyprawki szpitalnej.

W tym tygodniu się zabieram za szycie, czekam aż mi przyjdą wszystkie zamówienia tkanin, już się nie mogę doczekać Dziś przyszło jedno już. Kupiłam nawet surową tetrę żeby sobie obszyć na pieluchy Nie wiem czy wyjdzie taniej w efekcie, ale na pewno satysfakcja, że się samemu zrobiło. Kupiłam też parę rzeczy w stacjonarnej pasmanterii, planuję zrobić łapacz snów do ozdoby
Dokładnie, nie musi być taniej, ale za to jaka satysfakcja

Cytat:
Napisane przez ishtar Pokaż wiadomość

Miętowe pokoje są super W połączeniu z szarym (haha, bo w sumie u mnie tak jest).

Czekam z niecierpliwością na listy z gemini, bo ja też sobie zaplanowałam w lipcu, po wypłacie i szczerze mówiąc, aż mnie przeraziły Wasze podsumowania cenowo... jakoś wypierałam myśl, że może tyle kosztować.
Właśnie przez Ciebie zmieniłam koncepcje na mięte bo się zakochalam w Twoim kąciku

cherriebomb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 19:28   #41
ishtar
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie przez Ciebie zmieniłam koncepcje na mięte bo się zakochalam w Twoim kąciku

Mea culpa! Jakbym mogła w czymś pomóc dawaj znać Costam podpowiem.
ishtar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-20, 19:33   #42
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

witam się i ja.. po egzaminie..

mój miał w 28 tygodniu 1052 gramy, bo pisałyście o wagach i jest uważany za średnie dziecko.. kurcze jakoś te wagi zaczynają mnie przerażać, a pomyśleć, że finalnie będzie pewno ponad 3 kg gdzie on się tam zmieści

ButterflyFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 19:36   #43
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ishtar Pokaż wiadomość

no wlasnie u mnie szara sypialnia, biale dodatki.. ożywimy miętowymi dodatkami i łóżeczkiem

[LEFT]
Stary 2016-06-20, 19:42   #44
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
no wlasnie u mnie szara sypialnia, biale dodatki.. ożywimy miętowymi dodatkami i łóżeczkiem

kochana zobacz sobie dailyboogie na yt ona ma właśnie pokój w takiej kolorystyce dla swojego synka, piękny go ma, może Ci się coś nasunie super poduszki robią klimat chmurki itd.
kiedyś też taki zrobie synkowi
szary-bialy-mięta

Stary 2016-06-20, 19:45   #45
Beti2016
Rozeznanie

Cytat:
Oki, moje zamówienie z gemini poniżej, zastanwiam się czy o czymś nie zapomniałam...

Za chwilę dam rzeczy z all

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

A to allegro:

O rany szaleństwo cię ogarnęło.
Co za zakupy. Ale też masz trochę na wyrost np.żel na dziąsła. Wydaje mi się że podgrzewacz to cene ma trochę bardzo z kosmosu. Ostatnio w carrefour widziałam z baby ono za 35 zł.
Ale ogólnie brawo za całość
Beti2016 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-20, 19:49   #46
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterflyFlyAway Pokaż wiadomość
kochana zobacz sobie dailyboogie na yt ona ma właśnie pokój w takiej kolorystyce dla swojego synka, piękny go ma, może Ci się coś nasunie super poduszki robią klimat chmurki itd.
kiedyś też taki zrobie synkowi
szary-bialy-mięta
ooo muszę zerknąć
i odkurzyć maszynę, żeby sama poszyć jakieś gwiazdki czy coś, bo cena niektórych zabija

[LEFT]
Stary 2016-06-20, 19:53   #47
slowikowa25
Zadomowienie

Beti kupiłam trochę rzeczy na wyrost bo nie wiem kiedy po urodzeniu Leni będziemy w Polsce, a chce być w razie w przygotowana. I ufam polskim produktom a co do podgrzewacza to też się właśnie jeszcze zastaaniam. To i tak najtańszy jaki jest w tej aptece, a ma wyświetlacz aktualnej temp i dokładna regulacje. Mam czajnik z ta bajera i u mnie się dosyć często przydaje

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 19:59   #48
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
ooo muszę zerknąć
i odkurzyć maszynę, żeby sama poszyć jakieś gwiazdki czy coś, bo cena niektórych zabija

serio polecam, mnie urzeka ten kącik od jej Leo o zresztą Leo to prawie jak Leon w ogóle to dziecko mnie tak raduje hehehe, teraz jak jest większy i się śmieje to ja przepadam.. oby mój też był taki

ona też w filmikach podaje skąd co ma, ale niestety ceny bolą.. jak umiesz szyć to super, u Nas w mieście (Ty wiesz gdzie ) jest sporo tych wszystkich materiałów co właśnie na Allegro szyją

my nie robimy pokoju dla małego, bo Nas nie stać po prostu dokupie komode do kompletu mebli i łóżeczko w kolorze jabłoni i przez jakiś czas tak będziemy funkcjonować
ale kieeedyś się odkuje i zrobię mu najpiękniejszy pokój świata, nawet jakby to miał być pokój na jego 18 urodziny co 18 lat i nie można mieć białych mebli? jego dziewczynie się pewno spodoba

Stary 2016-06-20, 20:01   #49
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez zakupy poczyniłam, kołderke minky, podusie, rożek, prześcieradełka i ochraniacze na pasy, no i zamówienie w Gemini. Małż się złapie za głowę jak wróci z pracy, chyba pójdę mu po piwko i schłodze, i od tego zacznę jak wróci

AA i jeszcze śpiworek kupiłam <3 a decydowałam się z 2 godz jakie wzory wybrać tyle tego jest
jestem zainteresowana skąd kołderka, bo od 3 dni szukam i nie mogę wybrać i rożek
edit: już widzę od jakiego użytkownika zakupy
Cytat:
Ja nie umiem się zdecydowac na kolor pościeli
ale pewnie będzie mietowe
ja to zazdroszcze naszym mamom, że nie miały wyboru - już dostaje oczopląsu od tych wszystkich kolorów, wzorów itp

dzisiaj zakupiłam materiał i daje babci do uszycia literki

Edytowane przez ttuska
Czas edycji: 2016-06-20 o 20:04
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-20, 20:09   #50
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
serio polecam, mnie urzeka ten kącik od jej Leo o zresztą Leo to prawie jak Leon w ogóle to dziecko mnie tak raduje hehehe, teraz jak jest większy i się śmieje to ja przepadam.. oby mój też był taki

ona też w filmikach podaje skąd co ma, ale niestety ceny bolą.. jak umiesz szyć to super, u Nas w mieście (Ty wiesz gdzie ) jest sporo tych wszystkich materiałów co właśnie na Allegro szyją

my nie robimy pokoju dla małego, bo Nas nie stać po prostu dokupie komode do kompletu mebli i łóżeczko w kolorze jabłoni i przez jakiś czas tak będziemy funkcjonować
ale kieeedyś się odkuje i zrobię mu najpiękniejszy pokój świata, nawet jakby to miał być pokój na jego 18 urodziny co 18 lat i nie można mieć białych mebli? jego dziewczynie się pewno spodoba
umiem szyć to za dużo powiedziane, ale kiedyś tam próbowałam,
zamówiłam parę rzeczy np rożek, kocyk dla Leona i podusie minky dla starszaka i w sumie to mega proste jest , olśniło mnie, że mogę chociaż spróbować najwyżej kot będzie miał swoje podusie
u nas bedzie tylko tyle co łóżeczko, i jego ''kącik'' w naszej sypialni. starszak ma ogromny swój pokój, wolałabym go jakoś podzielić, ale póki Leo będzie wstawać w nocy to nie chcę go tam wciskać, niech się starszak wyśpi..

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

ttuska ale wiesz.. ile odcieni mietowego hahah
trzeba sobie problem zrobić na wieczór..turkus, a może mieta, ..błękit też spoko hehe na pewno w te stronę

[LEFT]

Edytowane przez Montii
Czas edycji: 2016-06-20 o 21:01
Stary 2016-06-20, 20:10   #51
Maadzialenaa
Zadomowienie

Moje zamówienie z Gemini (póki co w przechowalni) więc jak ktoś myśli, że powinnam coś dodać/usunąć/zmienić to proszę śmiało pisać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gem1.jpg (66,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gem2.jpg (70,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gem3.jpg (76,0 KB, 26 załadowań)

Maadzialenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 20:10   #52
cherriebomb
Rozeznanie

Cytat:

Nas tez nie stać na nie wiadomo jakie cuda, dużo daje to, że tż wiele rzeczy potrafi sam zrobić, ja też mam ciągoty do DIY, wiec sporo zrobimy sami, kupimy tylko to co konieczne i nie wszystko naraz i wiele rzeczy z tzw "odzysku"

Stary 2016-06-20, 20:13   #53
Montii
Zakorzenienie

Ja miałam kiedyś fazę na odnawianie starych mebli.. dalej mam, co miesiąc jestem na giełdzie staroci itp
mam świetne koniki drewniane za 20 zł.. przemalowałam np na mietowo i już są swietną ozdobą w pokoju.
komodę przemalowałam na błękit, kosztowała mnie jakieś 150 zł na olx..a robi wrażenie wow... to cieszy bardzo

[LEFT]
Stary 2016-06-20, 20:15   #54
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
zamówiłam parę rzeczy np rożek, kocyk dla Leona i podusie minky dla starszaka i w sumie to mega proste jest , olśniło mnie, że mogę chociaż spróbować najwyżej kot będzie miał swoje podusie
u nas bedzie tylko tyle co łóżeczko, i jego ''kącik'' w naszej sypialni. starszak ma ogromny swój pokój, wolałabym go jakoś podzielić, ale póki Leo będzie wstawać w nocy to nie chcę go tam wciskać, niech się starszak wyśpi..
tam na hali są materiały?
napisze Ci na pv

ja nie wiem nawet jak maszyna działa, a moja babcia była, a mama jest krawcową tzn. już nie pracuje "w zawodzie" zresztą teściowa też wszystko szyje.. więc tylko ja taki przydupas dla mnie maszyna to istna magia, czasami mi mama coś pokazywała, ale ja mam za ciasny umysł
ja kupiłam na Allegro, bo wtedy jeszcze nie obczaiłam, że można dać to komuś uszyć

nie serio, jakbym miała możliwości to bym zrobiła cały pokój, od ścian po firanki typowo pod dziecko, niektórzy tak robią i strasznie im zazdroszczę u Nas kącika się nie da, tzn. dałoby się, ale brzydko by to wyglądało cześć pokoju w jabłoni i beżu, a kącik biało-szaro-turkusowy.. więc tak zdecydowałam, że kupię pod kolor co jest, a kiedyś się zrobi całość tylko najpierw muszę męża stąd wyprowadzić, bo on sobie w tym pokoju zrobił "swój" pokój i jest sam sprzęt, śrubki, kabelki, komputery i inne pierdoły ale to zanim mały podrośnie to niech se ma, a co chyba, że młody to też drugi elektronik z zamiłowania wyrośnie, to się obawiam, że nie ja ich wyprowadze, a oni mnie

teraz ogólnie jest "moda" na to, że młode mamy zajmują się szyciem, 70% koleżanek na macierzyńskim co są teraz się ogłasza na fb, że szyją więc zawsze możesz rozszerzyć potem działalność, ale wtedy Twoja doba chyba musiałaby mieć z 48 h

a pewno daj Fabiemu pospać, też bym nie ładowała noworodka do starszaka

Stary 2016-06-20, 20:19   #55
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
tam na hali są materiały?

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

ttuska ale wiesz.. ile odcieni mietowego hahah
trzeba sobie problem zrobić na wieczór..turkus, a może mieta, ..błękit też spoko hehe na pewno w te stronę
Ty masz chociaż obrany kolor - a ja to nie wiem czy czerwony, czy beżowy kropki, gwiazdki, kotki :P

hm niby też mogłabym się pobawić w szycie, ale dzisiaj za 2 ścinki materiału (raptem może z tego wyjdzie 10 literek 15 cm) zapłaciłam 8 zł więc gdybym chciała kupić minky na kołdre plus wypełnienie to cenowo byłoby pewnie tak samo albo drożej niż na allegro
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 20:21   #56
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Nas tez nie stać na nie wiadomo jakie cuda, dużo daje to, że tż wiele rzeczy potrafi sam zrobić, ja też mam ciągoty do DIY, wiec sporo zrobimy sami, kupimy tylko to co konieczne i nie wszystko naraz i wiele rzeczy z tzw "odzysku"

no u Nas jest tak, bo ja nie mówię, że chce nie wiadomo co tylko my dopiero co robiliśmy tu mieszkanie, mieszkamy w nim od stycznia.. kredytów mamy i pożyczek od cholery więc no głupotą byłoby teraz niszczyć wszystko co zrobiliśmy pół roku temu pod dziecko.. za grubą kasę.. jak zaczęliśmy remont nie wiedzieliśmy, że od razu zostaniemy rodzicami :P
więc zostanie beżowo brązowy pokój w jabłoni..
mogłabym jasne pokombinować pod dziecko coś w tej kolorystyce i ozdobić, ale po prostu mi się nie widzi jak już mam coś robić to właśnie szaro-miętowe, no już białego nie musi być ale tak czy srak to nie będzie pasować

więc po prostu kupię łóżeczko, je wystroje jakoś tak ciepławo - beżowo i też będzie ładnie ale typowo zmieniać nie będę, no szkoda teraz kasy i szkoda niszczyć tego co nowe..
jak powiedziałam mężowi, że chcę przemalować pokój to tylko się spojrzał i powiedział, że chora jestem

noo mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi

dlatego jak coś kupuje młodemu "do pokoju" to właśnie beżowe, kolorowe i błękitne i w sumie jakoś może coś z tego ukulam takiego żeby było dzieciowo

a najbardziej to podobają mi się sowy.. motyw sów.. ja bym mu mogła tych sów natrzaskać w każdym rogu

Stary 2016-06-20, 20:30   #57
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

hejo w nowym linka nie moglam znalezc

Monti no z kazdym dniem coraz mniejsza szansa na przekrecenie ale cuda sie zdarzaja wiec nie martw sie moja w maju z tego co kojarze tez byla miednicowo wiec tak sobie umyslila juz 2 miesiac

Chrupa pokaz na jakich aukcja kupilas koszule i jak gatunkowo czy nie grubasne i przepuszczaja powietrze

Slowikowa super rzeczy o wage sie nie martw w granicach normy

Weselna to faktycznie inna sytuacja u niej wczesniej wyniki badania byly ok, samo z siebie zaczelo sie dziac wody odchodzic od 20 tygodnia ale one sie uzupelnialy i 8 tyg udalo utrzymac wyczekac, urodzil sie w 28 tygodniu musiala sie z nim uchodzic po lekarzach ale suma sumarum maly radzi sobie dobrze Maciej

Polta dzieki za info
miczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-20, 20:33   #58
cherriebomb
Rozeznanie

Cytat:
no u Nas jest tak, bo ja nie mówię, że chce nie wiadomo co tylko my dopiero co robiliśmy tu mieszkanie, mieszkamy w nim od stycznia.. kredytów mamy i pożyczek od cholery więc no głupotą byłoby teraz niszczyć wszystko co zrobiliśmy pół roku temu pod dziecko.. za grubą kasę.. jak zaczęliśmy remont nie wiedzieliśmy, że od razu zostaniemy rodzicamiwięc zostanie beżowo brązowy pokój w jabłoni..
mogłabym jasne pokombinować pod dziecko coś w tej kolorystyce i ozdobić, ale po prostu mi się nie widzi jak już mam coś robić to właśnie szaro-miętowe, no już białego nie musi być ale tak czy srak to nie będzie pasować

więc po prostu kupię łóżeczko, je wystroje jakoś tak ciepławo - beżowo i też będzie ładnie ale typowo zmieniać nie będę, no szkoda teraz kasy i szkoda niszczyć tego co nowe..
jak powiedziałam mężowi, że chcę przemalować pokój to tylko się spojrzał i powiedział, że chora jestem

noo mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi

dlatego jak coś kupuje młodemu "do pokoju" to właśnie beżowe, kolorowe i błękitne i w sumie jakoś może coś z tego ukulam takiego żeby było dzieciowo

a najbardziej to podobają mi się sowy.. motyw sów.. ja bym mu mogła tych sów natrzaskać w każdym rogu
Aaa to ja w pełni podzielam ten tok rozumowania, bez sensu zmieniać coś, co tyle co zostało zrobione dlatego też mimo że na początku Mały będzie u nas w pokoju to nie zmieniamy kompletnie nic oprócz wstawienia łóżeczka, bo niedawno malowalismy i wymieniliśmy meble. Zresztą, ten niemowlecy pokoik tak naprawdę to trochę fanaberia rodziców jest, bo tak malemu dziecku i tak pewnie jest wszystko jedno, a jak podrosnie to i tak porozpierdziela wszędzie zabawki i juz nie będzie tak ładnie, a za chwile weź zmieniaj wszystko żeby była księżniczka elsa, albo Harry Potter albo auta albo inne cuda, a potem znowu chwila minie i to juz wstyd i hańba i rób nastolatkowi pokój na czarno
Ja w zasadzie to chcę niby małemu zrobić pokoik a tak naprawdę to egoistycznie chce mieć dla siebie taki kącik gdzie będę mogła usiąść i karmić a przy tym też trochę odpocząć i popatrzeć na coś ładnegoi w sumie tylko o to w tym wszystkim chodzi na ten moment

Stary 2016-06-20, 20:34   #59
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miczka84 Pokaż wiadomość
hejo w nowym linka nie moglam znalezc

Monti no z kazdym dniem coraz mniejsza szansa na przekrecenie ale cuda sie zdarzaja wiec nie martw sie moja w maju z tego co kojarze tez byla miednicowo wiec tak sobie umyslila juz 2 miesiac

Chrupa pokaz na jakich aukcja kupilas koszule i jak gatunkowo czy nie grubasne i przepuszczaja powietrze

Slowikowa super rzeczy o wage sie nie martw w granicach normy

Weselna to faktycznie inna sytuacja u niej wczesniej wyniki badania byly ok, samo z siebie zaczelo sie dziac wody odchodzic od 20 tygodnia ale one sie uzupelnialy i 8 tyg udalo utrzymac wyczekac, urodzil sie w 28 tygodniu musiala sie z nim uchodzic po lekarzach ale suma sumarum maly radzi sobie dobrze Maciej

Polta dzieki za info
mój od początku był nóżkami w dół uparcie, a tu teraz niespodzianka i głową w dół, ale lekarz powiedział, że jeszcze pewnie się z kilka razy poobraca, bo ma prawo, i że tak naprawdę to dopiero w 38 tc życzyłby sobie żeby był główką w dół, do tego czasu mam się absolutnie nie stresować jak się poobraca, więc wy też się nie stresujcie

Stary 2016-06-20, 20:36   #60
cherriebomb
Rozeznanie

A mój pieron mały od miesiąca głowa oparta na szyjce i ch... :/ na każdym usg widać, że główka tuż tuż

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości