![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |||
Zadomowienie
|
Słowikowa super zakupy
![]() Cytat:
![]() ![]() Weselna faktycznie nienajlepszy dzień miałaś.. najgorzej z tą szyjką.. oby po tym odpoczynku nie było gorzej i obyło sie bez szpitala.. usg dopochwowe ci robił? Bo tak na fotelu to chyba ciężko sprawdzić jakiej jest długości? Mi gin na kazdej wizycie sprawdza na fotelu i na usg - jestem po operacji skracania szyjki, teraz ma tylko 3cm i jest ryzyko skracania, całe szczęście jest ok. Cytat:
![]() No i mam nadzieję że już się nie przekręci bo od samego początku miała ułożenie pośladkowe. Cześć Ashley! ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#93 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No ja już nie wiem co z tą wagą robić. Uważam że dobrze się odżywiam. Najlepsze jest to że jak ludzie mnie widzą to zawsze słyszę że świetnie wyglądam i że tylko w brzuch mi poszło. Ja tam wiem swoje bo w tyłek i nogi tez, ale faktycznie brzuch mam ogromny. Dzieciak ma wyjątkowo duży basen do pływania... Efff... W sumie najważniejsze że z dzieckiem ok. Coś czuję że jak już urodzę i spojrzę w lustro to się nie poznam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zwykłe badanie ginekologiczne powinnaś mieć na każdej wizycie. Wtedy lekarz jest w stanie bez USG stwierdzić czy szyjka jest prawidłowa, czy macica nie jest zbyt napięta. Ja po pierwszych wizytach zrezygnowałam z prowadzenia ciąży w Lux Medzie, bo byłam bardzo rozczarowana poziomem opieki. Wybrałam innego lekarza, prywatnie i jestem bardzo zadowolona ![]() Cytat:
![]() U mnie prawie 10 kg plusie, ciekawe ile będzie na koniec ![]()
![]() Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2016-06-20 o 22:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Jestem w 27 tc w środę prywatna wizyta, to bede krzyczeć lekarzowi, żeby mi zrobił dopochwowe i sprawdził szyjke. Zanim nie zaczęłam Was śledzić, to nie miałam pojęcia, ze powinno sie ją sprawdzać. Teraz nie dopuszcze. Mogłabym zmienić gina w ramach pakietu, ale i tak sie przeprowadzam do innego miasta, a tam idę już zupełnie prywatnie do teścia koleżanki, ktory ma bardzo dobre opinie i na każdej wyzycie robi usg. Pakiet w Medicoverze :/
Wyszło mi ostatnio, ze tyje ok.1kg tygodniowo - jeżeli czeka mnie jeszcze 13 kg, to sie załamie. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Ashley_88 Czas edycji: 2016-06-20 o 22:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Mi koleżanka w pracy powiedziała : " czym Ty sie martwisz? Ja przytyłam w ciazy 30 kg" hmmmm tyle, ze pozniejschudla z tego tylko 10 kg, wiec wcale mnie to nie pocieszyło :/
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wagą się nie martwcie, miałam koleżanki co i 25kg miały do przodu i w pół roku wszystko traciły, często te nadprogramowe kilogramy to woda w organizmie, która schodzi wraz z porodem. Nawet sam gin mi opowiadał, że miał pacjentki co 30kg miały na plusie własnie przez wode, zwłaszcza w okresach letnich. Przy maluchu większość kobiet szybko zrzuca to, co nadprogramowe - bo i zmęczenie i opieka i non stop wstawanie do dziecka swoje robi
![]() weselna wypoczywaj kobieto, bo Żabie sie też należy ![]() Zazdroszczę tym, co umieją szyć, mnie mama nigdy nie chciała nauczyć, bo twierdziła, że to przekleństwo, więc teraz płacę kasę nawet za podwijanie zasłon. Dla tych które szyją (i szukają miętowych materiałów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)
Weselna, niefajnie z ta szyjka. Teraz to tylko leżeć, leżeć i leżeć. Dziwne, ze lekarz nie zmierzył tej szyjki, ale trzymam kciuki, żeby odpoczywanie przyniosło pozytywny efekt i do środy coś sie poprawiło.
Ashley, witaj! Zefirkowa, ja mam juz jakieś 11 kg na plusie. Tez ani sie nie objadam, nawet bym powiedziała, ze powinnam więcej jeść, nie jem slodyczy. Obstawiam, ze zatrzymuje bardzo dużo wody w organizmie, bo non stop pije. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Lekarz zrobił tylko badanie ręczne, bez dopochwowego. W karcie jest tylko napisane, że szyjka skrócona i że wizyta za dwa dni. Zapisuje w kajecie, żeby od razu krzyczeć, że ma być dopochowo i żeby podał na ile jest krótka. Bo to dobry lekarz, ale pędzi ze wszystkim jak szalony, dopiero jak człowiek spyta, to odpowiada bez problemu. Ponoć ten u którego się uczył to samo - lekarz dobry, ale wichura.
Sprawdziłam w wydruku z usg - wszystko mam na 26 tydzień, nawet bez dni poza główką, która jest na 25 :| W kartę wpisał mi 26 t.c. Wedle apki nowe tygodnie powinny mi dochodzić w soboty, według wyliczeń dżina dochodzą we wtorki, zobaczymy co mi wpisze w środę. Kruszyna ma 801g. Czy to skrócenie szyjki mogło zahamować wzrost i masę? Pozdrawiam z poziomu uwitego gniazda. Dostawka służy obecnie za półeczkę na wszystko, mąż mi podłączył lapka i ładowarkę, nastawił naczynia, kupił bułeczki, w lodówce mam zamrożone pyzy na obiad i trzy kotleciki na jutro. Myślicie, że mogę wstawać na 2-3 minuty do kuchni po owoca czy herbatę? Szczęście, że pracę mam mobilną, mogę sobie dzwonić z łóżka ![]() Co do wagi to sprawdziłam, mam na dziś 8 na plusie, przez tydzień wyszło na zero, ale skakało już do 8,8. Woda pewnie. ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- https://www.facebook.com/alicja.kwir...65760333483787 tu mała wizualizacja od znajomej reakcji naszych żab na nasze śniadanie/obiad/kolację/czekoladę ( ![]() ![]()
Żaba! ![]() Od 14.09.2016 z nami po 39 t.c. ![]() Edytowane przez weselna01 Czas edycji: 2016-06-21 o 06:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ze śpiewaniem nie wiem jak to jest, myślę że wersja mniej "wyczynowa" jest dozwolona ![]() Na pewno nie wolno nic nosić, podnosić, długo stać (stanie to zlo), wiec jak np. myjesz zęby to sobie gdzieś przycupnij i zrób to ma siedzaco ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez cherriebomb Czas edycji: 2016-06-21 o 06:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ashley witam, rzeczywiście masz jakąś okrojoną opiekę ginekologiczną. Wydaje mi się że teraz badanie na fotelu to standard przy każdej wizycie, żeby właśnie sprawdzić długość szyjki i czy np jakaś infekcja się nie wdała. USG raczej też teraz częściej wykonują, ja mam na każdej wizycie przez brzuch i co jakiś czas dopochwowo. Weselna odpoczywaj, już jesteśmy na tym etapie, że dzidzie coraz większe i ciężkie przez co naciskają na szyjkę, dlatego pozycja pozioma rzeczywiście daje jej odpocząć. Ja zauważyłam że np w nocy dzidzia mi podpływa bardzo wysoko, bo rano jak się budzimy to dostaję po żebrach,a później w ciągu dnia mimo że i tak jakieś 80 procent leżę, to już spływa niżej i do żeber nie dostaje. Lemon_Drop ja też chcę uszaka, ale to już nie w tym mieszkaniu. Tutaj muszę zorganizować po prostu jakikolwiek fotel. Ale w przyszłym roku jak się przeprowadzimy to już mężowie oznajmiłam, że ja chcę uszaka i ma nie stękać na jego cenę. Tym bardziej że on i tak jak wróci z pracy to się rozwala na całej kanapie, więc ja chcę mieć mój prywatny fotel. Bujanego bym nie chciała mieć, bo chyba ciężko z niego wstać z dzieckiem na rękach. Moja mama ma maszynę do szycia, ale ja na niej tylko raz śpiwór zszywałam. Mimo że uwielbiam robić wiele rzeczy własnoręcznie to jakoś do szycia nigdy mnie nie ciągnęło. Chociaż na ślub uszyłam naszą poduszkę na obrączki, ale to ręcznie bo na taką robotę to nawet maszyny nie opłacało mi się wyciągać. Dla dzidzi zamierzam tylko pociąć pieluchy na mniejsze ściereczki i obrobić je na szydełku, nie robiłam tego parę lat więc nie wiem co mi wyjdzie. No i myślałam nad zrobieniem szydełkowego kocyka, ale to tego nie robiłam nigdy, więc już pewnie w ciągu tych 2 miesięcy nie zdążę się nauczyć. Dziewczyny, czy któraś może mi napisać łopatologicznie jakie kosmetyki dla dziecka muszę kupić i co się kiedy i do czego stosuje? Czy potrzebne mi są te wszystkie płyny, balsamy, kremy, oliwki, pudry, sudokremy, bepanteny i alantany? Chciałabym nie przesadzać z ilością kosmetyków nakładanych na dzidzię przez co nie wiem co mi będzie potrzebne na 100% |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj mam wizytę to się dopytalam u lekarza, ale i was się spytam.
Czy spotkałyście się z bólem brzucha po jednej stronie tak raczej nisko podczas szybszego marszu? Ból bardzo podobny do kolki, taki rwący trochę. W pierwszej ciąży nic takiego nie miałam, a teraz się pojawia. |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny staram się wybrać aspirator i tak się zastanawiam nad elektrycznym. Na allegro bardzo popularny jest ten model (koszt około 80 zł). Mieszkam w bloku. Nie wiem czy podłączanie odkurzacza w nocy nie postawi na nogi wszystkich sąsiadów. Poza tym zawsze można zabrać go ze sobą jeżeli z dzieckiem wyruszam gdzieś w trasę (np. do przychodni)
Za taki podłączany do odkurzacza chcą około 35 zł. Taniej, ale skoro dziecko ma tego używać przez 2-3 lata to nie wiem czy jednak się nie skusić. Jakie macie doświadczenia? Koszt mojego koszyka w aptece: 201 zł (chyba póki co najmniej, ciekawe czego nie mam, oprócz aspiratora oczywiście) |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz tylko leżeć i odpoczywać ![]() Strona na fejsie jest niestety niedostępna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Cherrie jak przeczytałam Twoje wskazówki dla weselnej odnośnie szyjki ... to zorientowałam sie, ze to wszystko robie ( nieświadomie oczywiście) mam nadzieje, ze matka natura bedzie dla mnie łaskawa
![]() Zefirkowa ja mam +14kg tez. W pierwszej ciazy 26kg przytyłam ![]() ![]() ![]()
#110 |
Zadomowienie
|
Lukrecjanna ja tak mam, pojawia się to dość często, i trochę dłużej schodzi niż normalna kolka. Nie wiem co to może byc
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- W ogóle dzieeeeeeen dobry ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#111 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry, aaaale sie wyspałam. 2x siku w nocy, bo sie opiłam wody jak głupia przed snem, ale za to sen kamienny.
weselna ja na początku ciazy musiałam leżeć plackiem w łóżku 2 tygodnie. Miałam ryzyko łożyska przodujacego, ale grzecznie leżałam i sie opłaciło. Czy to dzięki temu czy nie łożysko mi sie podniosło, a początkowo zachodziło na trzon macicy. Wstawiłam tylko siku i tak o sie przejść, jak już nie wytrzymywalam. A jadłam, czytałam w pozycji połleżącej. Siostra przyjechała do mnie na 3 dni, bo wtedy mąż miał wyjazd tygodniowy, dzięki czemu odpadło wychodzenie po zakupy czy karmienie kota. Musisz byc "grzeczna", bo nie chcemy jeszcze sie rozpakowywać ![]() I ja mam maszynę do szycia, ale zawsze czasu było brak na naukę. Myślałam o niej ostatnio, ale chyba cierpliwości mi brak. |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale miejmy nadzieję, że dla mocnych szyjek nic nie jest straszne i ze Twoją szyjkę los oszczędzi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Cherrie cieszę się że wszystko dobrze że zdrowiem
![]() Weselna: zwolnić najwyższą pora ![]() ![]() Tym, że żabka ma mlodsza o tydzień główkę się nie martw. Moja ma taki brzuszek ![]() Zamówienie wrzuce za dwie godzinki ![]() Też chcę dołączyć na kurniku ![]() ![]() Witam kolejne brzuchatki ![]() 77 dni do mety ![]() I co do tych badań w ciąży : moja mi biustu nie badała odkąd zaszlam hmmm. Robiła mi wcześniej raz w roku usg...
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2016-06-21 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Rozeznanie
|
Wiecie co, mam dziś taką rozpierduche w pokoju, że będę musiała się przywiązać chyba do lozka albo fotela żeby tego nie zacząć sprzątać
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Witaj na forum ![]() Jak tak czytam o Twoich wizytach...zalamka. Dobrze, że się przenosisz, przynajmniej na końcówkę mam nadzieje ze trafisz na kogoś normalnego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Cytat:
![]() Ależ to leci. Japierdziu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Weselna jak najbardziej możesz pójść do wc czy do kuchni, gdyby było źle i lekarz chciał żebyś leżała non stop to pewnie skierowałby Cię do szpitala. Leż, wypoczywaj, oby na nastepnej wizycie było ok
![]() Co do kosmetyków to ja na początku planuję myć tylko w wodzie + smarowanie pupci, potem spróbuję Oilatum bo dostałam od siostry. Jak się skończy to kupię Hipp bo też mają dobre opinie i cenę ![]() Lecę prasować póki nie ma upału ![]()
#117 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Link widzę, że faktycznie nie przejdzie, bo jest dostępny tylko z tablicy znajomej, nie wiem czemu. Ale za to pokażę Wam, co mi przysłała koleżanka z wycieczki do Irlandii, jak jej napisałam, że mnie ciągnie na jednego Magnuma dziennie... ![]() A może się zgadamy na 14:00 na Kurnik? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() LemonDrop na mnie też czeka sterta prasowania... dobrze że mam zaległą gre o tron to przy tym sobie obejrzę:P
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry ☺
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#120 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Chłopcy mają różne fazy, u nas zaczęło się od Boba budowniczego, Zygzak Mcquenn, Spider man, Batman, a teraz wszyscy co związane z dinozaurami ![]() ![]() Mój syn strasznie przesiąkł moim mężem, oni są po prostu identyczni. Często zastanawiam się jak można być aż tak podobnym do rodzica. Nie dość, że wygląda jak tata to jeszcze ma identyczne odzywki jak on. Między nimi jest tak niesamowita więź, że to aż nieprawdopodobne. Syn uwielbia spędzać czas z tatą, oczywiście jak coś się dzieje to jest "mama" i w nocy też nie woła taty tylko mamę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I zgadzam się z Tobą w 100%, że dużo zależy od naszego samopoczucia i psychiki, bo odkąd wyluzowałam, przestałam myśleć o tym, że ta szyjka jest otwarta czuję się lepiej i nawet brzuch jakby mniej się stawia. A z moją szyjką mam nadzieję, że nie dzieje się nic złego, staram się bardzo dużo leżeć i odpoczywać. Wizytę mam dopiero 4 lipca ![]() Niestety przy aplikowaniu luteiny wyczuwam, że ta szyjka jest jakby inna, bardziej rozpulchniona ![]() ![]() Praktycznie całą sobotę i niedzielę przeleżałam, nie gotowałam nawet obiadu NIC. Dzisiaj znowu jestem dobrej myśli, musi być dobrze! ![]() A co do brzucha to faktycznie przybiera czasem dziwnych kształtów, mina męża bezcenna ![]() Wiesz, że my dalej nie mamy imienia? ![]() Cytat:
![]() Kurcze sam wywiad i wyniki badań to trochę mało... ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.