Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-20, 23:40   #4591
Emosz
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Jakies takie wibracje czy musniecia, ale nie jestem pewna

Sama nie wiem, czekam... pojutrze 17t Standardowo wtedy dziewczyny czuja pierwsze kopniecia.
O wlasnie to chyba byl francuski boxer czy jakos tak?

Ja tez juz nie moge nog klasc na siebie bo cisnie, kluje, niewygodnie...
Mi tez ciezko z paznokciami a juz trzeba je ogarnac :P

Dobranoc dziewczyny
Buldog francuski

No to ja już jestem w 16t1d i jeszcze nic nie poczułam :P a chciałabym bardzo

Co do malowania paznokci u nóg mi też robi się co raz trudniej mimo, że brzuch mały

Dobranoc
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 00:25   #4592
folinka
Zadomowienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62002476]Zresztą nie bardzo rozumiem tej presji na forum, żeby koniecznie robić prenatalne jeśli nie ma wskazań... jak się uda to super, ale nie ma co popadać w paranoję![/QUOTE]
Trochę się z Tobą zgadzam. Zwłaszcza, że chyba większość tych badań to było samo usg, prawda? Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Ja raz zaczęłam się zastanawiać, o co chodzi, że raz się mówi prenatalne, raz genetyczne i spytałam wujka google i zrozumiałam to tak, że badania prenatalne składają się z badań krwi i usg, które nazywa się genetycznym, ale dla mnie to usg niczym poza nazwą nie różni się od zwykłego usg I trymestru. Przecież zawsze na tym usg sprawdza się wymiary, narządy, kość nosową i przezierność karkową... Zawsze (to znaczy od lat kiedy się w tym orientuję ) tak to usg wyglądało. Dokładnie taka sama sytuacja jest później z połówkowym czy inaczej mówiąc drugim prenatalnym. Czy ja pomijam coś ważnego? Niby ja mam w uk te całe prenatalne, to nie powinnam się tym martwić, ale tak jakoś chciałabym to ogarnąć. Nie wiem, o co chodzi, bo jak byłam w poprzednich ciążach, to raczej o prenatalnych mówiło się właśnie w kontekście, kiedy ktoś miał już z góry podwyższone ryzyko z racji historii medycznej czy wieku.
Nie wiem czemu nie mogę pozbyć się czasami wrażenia, że jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o kasę. Chyba, że naprawdę gin wie, że ma nie najwyższej klasy sprzęt i rzetelnie wysyła pacjentkę, gdzieś gdzie zrobi usg dokładniej, to chwała mu za to. Ale czy w takim razie to dodatkowe usg u lekarza prowadzącego jest w ogóle potrzebne?

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
super, że dzieciaczek rośnie i jest zdrowy!

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Dowiadywaliśmy się wszystkiego jeśli chodzi o własne mieszkanie i niestety najkorzystniej wziąć pożyczkę na mieszkanie, gdy jest się małżeństwem z dzieckiem, więc chyba poczekamy Poza tym ja jestem już na zwolnieniu a szefowa wystawiając mi zaświadczenie o zarobkach musi mi to zaznaczyć a niestety banki niechętnie dają wtedy kredyt No nic, "przezimujemy" jeszcze z rok/dwa na wynajmowanym, walniemy cywilny i będziemy działać.
Chyba już przestanę się wyrywać z radami, bo mi słabo idzie Trzymam kciuki za realizację planów
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 00:27   #4593
kociulek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Dowiadywaliśmy się wszystkiego jeśli chodzi o własne mieszkanie i niestety najkorzystniej wziąć pożyczkę na mieszkanie, gdy jest się małżeństwem z dzieckiem, więc chyba poczekamy Poza tym ja jestem już na zwolnieniu a szefowa wystawiając mi zaświadczenie o zarobkach musi mi to zaznaczyć a niestety banki niechętnie dają wtedy kredyt No nic, "przezimujemy" jeszcze z rok/dwa na wynajmowanym, walniemy cywilny i będziemy działać.
Oj to się pozmieniało widocznie przez tyle lat jak my kredyt załatwialiśmy. Byłam wtedy w ciąży małą na l4 i bank absolutnie nie brał tego pod uwagę. Umowa była na czas określony, ale ich interesowały tylko i wyłącznie nasze zarobki. I nie wiem dlaczego powiedzieli wam, że najkorzystniej jak już będzie dziecko. Przecież będą wam wtedy liczyć na 3 a tym samym zmniejszy się zdolność kredytowa. Ale to chyba wszystko zależy od banku.

Monika, no z tym wykręcaniem polipa to mnie zaskoczyłaś. U mnie, nie wiem czy pamiętasz, moje nagłe krwawienie przez które trafiłam na IP było właśnie spowodowane nagłym pojawieniem się polipa. Tak naprawdę to nikt go wcześniej nie widział. Tylko moja gin. Skąd się wziął? Nie wiadomo. Najważniejsze, że plamienie już dawno ustało i wierzę, że tak już zostanie. U ciebie na pewno też A chyba najlepsze w tym wszystkim jest to, że znów mogłaś popodglądać swoją dziewczynkę

Folinka, cudnie, że z maleństwem wszystko ok To najważniejsze I powiem ci, że wstyd mi, ale ja zupełnie nie pamiętam kiedy poczułam pierwsze ruchy dzieci Pamiętam tylko, że z Karoliną był to 4 miesiąc (Miałam wtedy szkolenia w firmie i podczas gdy oni omawiali swoje, ja zachwycałam się kopniakami ) Teraz natomiast od kilku dni mam dziwne uczucie smyrania w podbrzuszu co zupełnie mi się nie zgadza z ułożeniem mojego łożyska, ale trudno to uczucie zaliczyć mi do czegokolwiek innego

Kamisha, nic się nie martw Tak jak piszą dziewczyny, niedługo połówkowe, wszystko nadrobisz. A z maleństwem na pewno wszystko jest w porządku

Co do kolejnej części naszego wątku jestem całkowicie za tym żeby Migdałek dalej nas tak pięknie prowadziła

Lucky, wypoczywaj ile się da i wracaj zrelaksowana
Ja jeszcze jestem w lesie z pakowaniem. Tylko moja mała się już sama spakowała, a ja tak bym chciała, żeby ktoś to zrobił za mnie Na starość robię się strasznie zrzędliwa, nie znoszę pakowania, przebierania się i długich zakupów.

Dobrej nocy dziewczyny

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 08:05   #4594
mademoiselle_m
Zadomowienie

Dzień dobry witamy się w 17 tygodniu
Mówicie ze juz powoli czekamy na pierwsze ruchy ?? Ja na bank je przegapię bo mi wiecznie cos w brzuchu burczy, bulgocze i sie przelewa. Skąd wiedziec ze to dzidzia ??
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 08:28   #4595
kamisha
Zakorzenienie

PaniMigotek - no taki problem wyszedl.. wczoraj to mialam dzien placzu.. dzis juz lepiej.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

kociulek - no tak mysle ze to nie jest jakis wielki problem ze ich nie zrobilam, generalnie zadna znajoma przed 30stka ich nie robila..
ale moze sie nie znam.

mam nadzieje ze bedzie dobrze. tż za godzine idzie do rodzinnego.. znowu cisnienie... :/ i wez tu sie kobieto nie denerwuj..

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 08:44   #4596
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Hej

Kamisha juz o tym nie mysl ! Jezeli Tz bolalo serce to 100km autem nie bylo dobrym pomyslem

Za tydzień wizyta

Edytowane przez xjustyniaaax
Czas edycji: 2016-06-21 o 08:46
xjustyniaaax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 08:48   #4597
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Hej

Kamisha juz o tym nie mysl ! Jezeli Tz bolalo serce to 100km autem nie bylo dobrym pomyslem

Za tydzień wizyta
no tak dlatego nie pojechalismy a nikt inny zawiesc nie mogl i nic nie jechalo o tej porze..

dzieki !:-*

Stary 2016-06-21, 10:21   #4598
mewkaa
Zadomowienie

Emosz
No to fajny ten buldog francuski
A powiedz czy one naprawdę puszczają dużo bakow?

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Kamisha zostaw już ten temat i myśl pozytywnie o przyszłości, i o tz
Ty chodzisz prywatnie to zaraz będziesz mieć kolejne usg, poproś żeby zerknal dokładniej i tyle
Głowa do góry

Ktoś napisał że te badania to naciągane kasy
Nie zgadzam sie
Wszystko zw z ciąża można tak traktować
Dla mnie te badania akurat były bardzo ważne
Zrobione tak dokładne usg jak i test z krwi
Bardzo mnie uspokoily
Kolejne badania u mnie to usg serduszkowe czy jakies takie
I też już przebieram nogami na nie

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Mnie też dziewczyny zaskoczyło że 4 miesiącu czuje się taka już niezdarna w zakresie sklonow do przodu
Dziwnie się z tym czuje
Zawsze byłam taka zwinna a teraz...a co będzie za 3 msce?

Troche mi to już doskwiera
Dzis śniło mi się że biegam po lesie
Taka lekka i wolna
Przed ciąża biegałam i bardzo to lubiłam
Teraz se poczekam trochę zanim wskocze w moje ukochane adidaski

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Zmykam do pracy
Miłego dnia wam życzę

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Mademoiselle_m 17 tydz?
Czyli ja też
Gratule nam serdecznie
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 10:27   #4599
mmgi
Zadomowienie

Też polecam kupić ta poduszkę rogala. Ja w pierwszej ciąży zwlekałam i kupiłam dopiero początkiem 7 miesiąca i żałowałam, że tak późno, bo spało mi się dużo wygodniej.

Ja czuję ruchy od dwóch dni. Jestem zaskoczona, że tak wcześnie bo to dopiero 15tc, no ale podobno w drugiej czuć ruchy szybciej.

A z malowaniem paznokci u stop nie mam jeszcze problemu, w ogóle czuję się nadal zwinna jak przed ciąża, ciekawe jak długo
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 10:27   #4600
kami81090
Przyczajenie

Mnie również dopadła grzybica... wczoraj byłam u lekarza, przepisał mi globulki. Mam nadzieję, że szybko się tego pozbędę...
kami81090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 10:29   #4601
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Emosz
A powiedz czy one naprawdę puszczają dużo bakow?

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Kamisha zostaw już ten temat i myśl pozytywnie o przyszłości, i o tz
Ty chodzisz prywatnie to zaraz będziesz mieć kolejne usg, poproś żeby zerknal dokładniej i tyle
Głowa do góry

Nie zgadzam sie
Bardzo mnie uspokoily
Kolejne badania u mnie to usg serduszkowe czy jakies takie
I też już przebieram nogami na nie

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Mnie też dziewczyny zaskoczyło że 4 miesiącu czuje się taka już niezdarna w zakresie sklonow do przodu
Dziwnie się z tym czuje
Zawsze byłam taka zwinna a teraz...a co będzie za 3 msce?

Troche mi to już doskwiera
Dzis śniło mi się że biegam po lesie
Taka lekka i wolna
Przed ciąża biegałam i bardzo to lubiłam
Teraz se poczekam trochę zanim wskocze w moje ukochane adidaski

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Zmykam do pracy
Miłego dnia wam życzę

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Mademoiselle_m 17 tydz?
Czyli ja też
Gratule nam serdecznie
ja mam mieszanca i puszcza takie baki ze masakra.. :/
nie wiem skad sie bierze..

wiem wiem musimy zapomniec , za 2 tyg wizyta to sie czegos dowiemy
dziekuje

Stary 2016-06-21, 10:46   #4602
DoDoo
Zakorzenienie

Dostalam dzisiaj bodziaka na dzien starego
Sa piekne tylko napis taki malo czytelny

Edytowane przez DoDoo
Czas edycji: 2016-06-21 o 10:49
DoDoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 10:52   #4603
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry!
Ależ u mnie miło słońce z rana świeci. Trzeba się nacieszyć, bo jutro znowu ma padać
Jak patrzę, jakie temperatury są w Pl, to nie mogę uwierzyć. Lato się zaczyna, to w uk dopiero wiosna się rozgościła

Powiem Wam, że u mnie w ramach różnych zawirowań organizacyjno-życiowych taka zmiana jest, że nie pracuję Wiadomo, że z kasą będzie gorzej, ale jakoś damy radę. Nie trzeba będzie płacić za opiekę w wakacje i będę z dziećmi w domu

Sky, a Ty jak się masz? Widzę czasem, że nas czytasz, ale coś mi się zdaje, że dawno nic nie pisałaś.

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze bedzie dobrze. tż za godzine idzie do rodzinnego.. znowu cisnienie... :/ i wez tu sie kobieto nie denerwuj..

Na pewno Ci ciężko, ale postaraj się nie denerwować Może jakaś meliska?

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Mówicie ze juz powoli czekamy na pierwsze ruchy ?? Ja na bank je przegapię bo mi wiecznie cos w brzuchu burczy, bulgocze i sie przelewa. Skąd wiedziec ze to dzidzia ??
Tak, już pewnie lada dzień się zacznie na wątku Ale też niektóre na pewno poczekają dłużej, nieraz dopiero w 20 czy nawet 22 tc pierwszy raz czuć. Nic się nie martw i czekaj spokojnie.
Hm, ciężko to tak jednoznacznie opisać Ale nawet jeśli tych pierwszych muśnięć nie rozróżnisz, to wcześniej czy później już na pewno tak. To się po prostu wie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Folinka, cudnie, że z maleństwem wszystko ok To najważniejsze I powiem ci, że wstyd mi, ale ja zupełnie nie pamiętam kiedy poczułam pierwsze ruchy dzieci Pamiętam tylko, że z Karoliną był to 4 miesiąc (Miałam wtedy szkolenia w firmie i podczas gdy oni omawiali swoje, ja zachwycałam się kopniakami ) Teraz natomiast od kilku dni mam dziwne uczucie smyrania w podbrzuszu co zupełnie mi się nie zgadza z ułożeniem mojego łożyska, ale trudno to uczucie zaliczyć mi do czegokolwiek innego
Dziękuję
Ja Maksa pierwszy raz na wykładzie poczułam i zamiast rozkminiać jakąś ekonomię, to siedziałam z bananem na twarzy
No tak to jest z tą pamięcią, że wiele rzeczy po latach ulatuje, choć teraz każdy drobiazg tak się przeżywa Ja np. lepiej pamiętam, kiedy Maks zaczynał robić pierwszy raz różne rzeczy, ale kiedy Kaj zaczął mówić, siadać, pierwszy ząbek, itp, to już nie Dobrze, że przynajmniej im to pisałam w książeczkach typu "Pierwszy rok życia".
Kto wie, może to już TO czujesz Z tego co wiem, w początkach ciąży często się zdarza, że łożysko się przemieści.
Ja też nie lubię zakupów ani pakowania. Tylko dzieciom lubię kupować. Super, że Karolina taka samodzielna kiedy wyjeżdżacie? Będziesz do nas pisać czy masz urlop od wszystkiego?

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-06-21 o 10:56
Stary 2016-06-21, 10:56   #4604
DoDoo
Zakorzenienie

Stary 2016-06-21, 11:09   #4605
papaPapaya
Zakorzenienie

witam się w 17 tygodniu
ja czuje jakies bulgotki delikatne czasami, ale raz jestem pewna ze to gazy, a czasami jakos mi to nie pasuje do jelit, no ale chyba za wczesnie jeszcze na cokolwiek?

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 11:19   #4606
folinka
Zadomowienie

Kociulek, a Ty masz jutro wizytę przecież, to się dowiesz, jak z tym łożyskiem Już wysyłam kciuki, żeby nie przegapić

Cytat:
Nie zgadzam sie
Bardzo mnie uspokoily
To ja pisałam, przyznaję się bez bicia Ale pisałam, że się nad tym zastanawiam, jak to jest, a nie że tak jest i koniec Pisałam też to w kontekście robienia samego usg jako "prenatalne", natomiast z badaniami krwi, to jak najbardziej są właściwe badania prenatalne. Tak to przynajmniej ja rozumiem. I pytałam Was o zdanie tylko

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Ja czuję ruchy od dwóch dni. Jestem zaskoczona, że tak wcześnie bo to dopiero 15tc, no ale podobno w drugiej czuć ruchy szybciej.
No wiesz, pierwsze ruchy na wątku i tak spokojnie o tym piszesz? To się zaczęło
Toż to trzeba uczcić! Gratki! Jedziemy z piccolo

Z innej beczki... Dziewczyny, które używiacie tapatalka albo apki wizaż, czy działa Wam ostatnio wszystko normalnie, a przede wszystkim powiadomienia o nowych postach? Mi od ostatniej aktualizacji (coś koło 10 dni) w ogóle nie działają powiadomienia Próbowałam i wizaż, i tapatalk, i w obydwu lipa, więc korzystanie z tego robi się trochę bez sensu, bo niemal równie dobrze mogę sobie pisać przez przeglądarkę w tel

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
zakopiańskie body Marcela
Dopiero sobie przypomniałam, żeby spojrzeć na kompie... Hehe, bombowe To będzie mały zbójnik
Stary 2016-06-21, 11:35   #4607
itstoolatex3
Zakorzenienie

Hej,hej Pisałyście o ruchach, mi też czasem zdarzy się poczuć bulgotania i inne dziwne rzeczy w brzuchu, ale wydaje mi się, że jak na razie są to tylko jelita
Poza tym ja nie mam jeszcze problemów z malowaniem paznokci u stóp, ani z koordynacją, zobaczymy jak długo

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 11:48   #4608
kamisha
Zakorzenienie

folinka - herbate pilam ale wyladowala w kibelki hehe, juz lepiej.
dziekuje

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
oo super

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
witam się w 17 tygodniu
ja czuje jakies bulgotki delikatne czasami, ale raz jestem pewna ze to gazy, a czasami jakos mi to nie pasuje do jelit, no ale chyba za wczesnie jeszcze na cokolwiek?
super !

Stary 2016-06-21, 12:12   #4609
CAR0LKA
Rozeznanie

Heh ja dopiero koncze 14t ale jak na razie paznokcie u stop maluje bez problemu

Apka wizaz dziala mi mormalnie, ale nie robilam ostatniej aktualizacji
Stary 2016-06-21, 12:35   #4610
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Kociulek, a Ty masz jutro wizytę przecież, to się dowiesz, jak z tym łożyskiem Już wysyłam kciuki, żeby nie przegapić

To ja pisałam, przyznaję się bez bicia Ale pisałam, że się nad tym zastanawiam, jak to jest, a nie że tak jest i koniec Pisałam też to w kontekście robienia samego usg jako "prenatalne", natomiast z badaniami krwi, to jak najbardziej są właściwe badania prenatalne. Tak to przynajmniej ja rozumiem. I pytałam Was o zdanie tylko

No wiesz, pierwsze ruchy na wątku i tak spokojnie o tym piszesz? To się zaczęło
Toż to trzeba uczcić! Gratki! Jedziemy z piccolo

Z innej beczki... Dziewczyny, które używiacie tapatalka albo apki wizaż, czy działa Wam ostatnio wszystko normalnie, a przede wszystkim powiadomienia o nowych postach? Mi od ostatniej aktualizacji (coś koło 10 dni) w ogóle nie działają powiadomienia Próbowałam i wizaż, i tapatalk, i w obydwu lipa, więc korzystanie z tego robi się trochę bez sensu, bo niemal równie dobrze mogę sobie pisać przez przeglądarkę w tel

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Dopiero sobie przypomniałam, żeby spojrzeć na kompie... Hehe, bombowe To będzie mały zbójnik
ja korzystam przez przeglądarkę bo wtedy mogę wchodzić do klubu dowiedziałam się pare dni temu że tak można
Stary 2016-06-21, 12:59   #4611
papaPapaya
Zakorzenienie

ja na razie też moge malować paznokcie i sie schylać bez problemu. Ale chyba niedługo mi się to skończy, bo brzuch już rośnie coraz szybciej!

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-21, 13:08   #4612
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
ja na razie też moge malować paznokcie i sie schylać bez problemu. Ale chyba niedługo mi się to skończy, bo brzuch już rośnie coraz szybciej!
ja się na zdjęcie Twojego nie załapałam ostatnio
Stary 2016-06-21, 13:45   #4613
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Emosz
A powiedz czy one naprawdę puszczają dużo bakow? [COLOR="Silver"]

Na pewno puszcza więcej bąków niż przeciętny pies, bo przez krótki pyszczek nałyka się dużo powietrza, ale przy dobrej karmie da się to unormować :P kiedyś jak tylko gdzieś jechaliśmy autem to non stop musieliśmy otwierać okna, ale teraz nie jest tak źle, zawsze jest na kogo zawalić jak się puści bąka

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Też polecam kupić ta poduszkę rogala. Ja w pierwszej ciąży zwlekałam i kupiłam dopiero początkiem 7 miesiąca i żałowałam, że tak późno, bo spało mi się dużo wygodniej.

A z malowaniem paznokci u stop nie mam jeszcze problemu, w ogóle czuję się nadal zwinna jak przed ciąża, ciekawe jak długo
Cudownie! Zazdroszczę ruch ruchów!

Cytat:
Śliczne te body!

Kupiłam pół kilo agrestu i nie wiem co z niego zrobić macie może jakieś sprawdzone, proste przepisy?
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 14:14   #4614
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Na pewno puszcza więcej bąków niż przeciętny pies, bo przez krótki pyszczek nałyka się dużo powietrza, ale przy dobrej karmie da się to unormować kiedyś jak tylko gdzieś jechaliśmy autem to non stop musieliśmy otwierać okna, ale teraz nie jest tak źle, zawsze jest na kogo zawalić jak się puści bąka

Cudownie! Zazdroszczę ruch ruchów!

Śliczne te body!

Kupiłam pół kilo agrestu i nie wiem co z niego zrobić macie może jakieś sprawdzone, proste przepisy?
Ciasto plesniak!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Stary 2016-06-21, 15:51   #4615
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Podobno, to się da rozróżnić Myślę, że po czasie będziemy wiedziały czy to gazy czy dziecko

Cytat:
Napisane przez kami81090 Pokaż wiadomość
Mnie również dopadła grzybica... wczoraj byłam u lekarza, przepisał mi globulki. Mam nadzieję, że szybko się tego pozbędę...
Szybkiego powrotu do zdrowia!

Cytat:
Dodoo mi dzisiaj również doszedł ten sam Jaki wzięłaś rozmiar?

Cytat:
witam się w 17 tygodniu
Gratuluję 17! Zawsze dzień przede mną
17 to podobno standardowo tydzień, gdy można poczuć już kopniaki
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Może sama sobie odznaczyłaś powiadomienia? Ja tak zrobiłam, bo mnie denerwowały

Pokaże wam bodziaka w całości Na prawdę jest przeuroczy
Nie mogę się doczekać dnia ojca, gdy dam go tż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160621_151459.jpg (79,3 KB, 8 załadowań)
Stary 2016-06-21, 16:48   #4616
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
sliczniutki!

ja TŻowi nic nie kupuje na dzien ojca bo on na dzien matki stwierdzil ze jeszcze nie jestem mamą

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

PS. Lubie sie chwalic swoim brzucholem, więc wstawiłam do klubu aktualne foto wrzuciłam na inny serwer, wiec też przy okazji sprawdze czy dłużej sie bedzie utrzymywać

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-21, 16:54   #4617
itstoolatex3
Zakorzenienie

Mnie dziś dół brzucha pobolewa i taka jakaś jestem do niczego..;/

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 16:55   #4618
LuckySparkle
Zadomowienie

Dziewczyny... caly czas mowilam, ze nic dla dzidzi nie kupuje a dzis buuum. Kupilam do salonu kolyske. W sumie zalicytowalam na ebay ale bylam pewna, ze sie nie uda. Kolyska stala u starszej babci q domu przez 4 miesiące i korzystal z niej malenki dzidziuś- jej wnuk.jak rodzice go podrzucali w soboty na noc. Kolyska jest z firmy mamas and papas. Cudowna, drewaniana w białym kolorze. Wylicyowana za £39. Nowe chodzą od £100 w gore. Tz jak zobaczyl to nie wierzyl, ze w takiej cenie ja wylicytowalam.

Ja juz jestem na lotnisko. Tz popija piwko a ja standardowo soczek pomarańczowy.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 17:20   #4619
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Może sama sobie odznaczyłaś powiadomienia? Ja tak zrobiłam, bo mnie denerwowały

Dzięki za pomysł, ale to niestety nie to. Wręcz włączyłam już wszystkie możliwe, żeby sprawdzić, czy cokolwiek mi przyjdzie, ale niestety
Bodziak uroczy, to prawda

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Mnie dziś dół brzucha pobolewa i taka jakaś jestem do niczego..;/

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Dziewczyny... caly czas mowilam, ze nic dla dzidzi nie kupuje a dzis buuum. Kupilam do salonu kolyske. W sumie zalicytowalam na ebay ale bylam pewna, ze sie nie uda. Kolyska stala u starszej babci q domu przez 4 miesiące i korzystal z niej malenki dzidziuś- jej wnuk.jak rodzice go podrzucali w soboty na noc. Kolyska jest z firmy mamas and papas. Cudowna, drewaniana w białym kolorze. Wylicyowana za £39. Nowe chodzą od £100 w gore. Tz jak zobaczyl to nie wierzyl, ze w takiej cenie ja wylicytowalam.

Ja juz jestem na lotnisko. Tz popija piwko a ja standardowo soczek pomarańczowy.
Gratki!
Baw się dobrze!
Stary 2016-06-21, 17:46   #4620
DoDoo
Zakorzenienie

P.Migdalek, ja wzielam 56 bo jak co to bedzie duze, a nie za male
Ty zamawialas tym inpostem??
Twoj napis tez taki malo czytelny na pierwszy rzut oka?

Edytowane przez DoDoo
Czas edycji: 2016-06-21 o 17:47
DoDoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości