|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
Cytat:
![]() No to ja już jestem w 16t1d i jeszcze nic nie poczułam :P a chciałabym bardzo ![]() Co do malowania paznokci u nóg mi też robi się co raz trudniej mimo, że brzuch mały ![]() Dobranoc
|
|
|
|
|
#4592 | |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62002476]Zresztą nie bardzo rozumiem tej presji na forum, żeby koniecznie robić prenatalne jeśli nie ma wskazań... jak się uda to super, ale nie ma co popadać w paranoję![/QUOTE]
Trochę się z Tobą zgadzam. Zwłaszcza, że chyba większość tych badań to było samo usg, prawda? Poprawcie mnie jeśli się mylę. Ja raz zaczęłam się zastanawiać, o co chodzi, że raz się mówi prenatalne, raz genetyczne i spytałam wujka google i zrozumiałam to tak, że badania prenatalne składają się z badań krwi i usg, które nazywa się genetycznym, ale dla mnie to usg niczym poza nazwą nie różni się od zwykłego usg I trymestru. Przecież zawsze na tym usg sprawdza się wymiary, narządy, kość nosową i przezierność karkową... Zawsze (to znaczy od lat kiedy się w tym orientuję ) tak to usg wyglądało. Dokładnie taka sama sytuacja jest później z połówkowym czy inaczej mówiąc drugim prenatalnym. Czy ja pomijam coś ważnego? Niby ja mam w uk te całe prenatalne, to nie powinnam się tym martwić, ale tak jakoś chciałabym to ogarnąć. Nie wiem, o co chodzi, bo jak byłam w poprzednich ciążach, to raczej o prenatalnych mówiło się właśnie w kontekście, kiedy ktoś miał już z góry podwyższone ryzyko z racji historii medycznej czy wieku.Nie wiem czemu nie mogę pozbyć się czasami wrażenia, że jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o kasę. Chyba, że naprawdę gin wie, że ma nie najwyższej klasy sprzęt i rzetelnie wysyła pacjentkę, gdzieś gdzie zrobi usg dokładniej, to chwała mu za to. Ale czy w takim razie to dodatkowe usg u lekarza prowadzącego jest w ogóle potrzebne? ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za realizację planów
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Cytat:
Monika, no z tym wykręcaniem polipa to mnie zaskoczyłaś. U mnie, nie wiem czy pamiętasz, moje nagłe krwawienie przez które trafiłam na IP było właśnie spowodowane nagłym pojawieniem się polipa. Tak naprawdę to nikt go wcześniej nie widział. Tylko moja gin. Skąd się wziął? Nie wiadomo. Najważniejsze, że plamienie już dawno ustało i wierzę, że tak już zostanie. U ciebie na pewno też Folinka, cudnie, że z maleństwem wszystko ok (Miałam wtedy szkolenia w firmie i podczas gdy oni omawiali swoje, ja zachwycałam się kopniakami ) Teraz natomiast od kilku dni mam dziwne uczucie smyrania w podbrzuszu co zupełnie mi się nie zgadza z ułożeniem mojego łożyska, ale trudno to uczucie zaliczyć mi do czegokolwiek innego ![]() Kamisha, nic się nie martw Co do kolejnej części naszego wątku jestem całkowicie za tym żeby Migdałek dalej nas tak pięknie prowadziła Lucky, wypoczywaj ile się da Ja jeszcze jestem w lesie z pakowaniem. Tylko moja mała się już sama spakowała, a ja tak bym chciała, żeby ktoś to zrobił za mnie Dobrej nocy dziewczyny
|
|
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
witamy się w 17 tygodniu Mówicie ze juz powoli czekamy na pierwsze ruchy ?? Ja na bank je przegapię bo mi wiecznie cos w brzuchu burczy, bulgocze i sie przelewa. Skąd wiedziec ze to dzidzia ??
|
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
PaniMigotek - no taki problem wyszedl..
wczoraj to mialam dzien placzu.. dzis juz lepiej.Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- kociulek - no tak mysle ze to nie jest jakis wielki problem ze ich nie zrobilam, generalnie zadna znajoma przed 30stka ich nie robila.. ale moze sie nie znam. mam nadzieje ze bedzie dobrze. tż za godzine idzie do rodzinnego.. znowu cisnienie... :/ i wez tu sie kobieto nie denerwuj.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kamisha juz o tym nie mysl ! Jezeli Tz bolalo serce to 100km autem nie bylo dobrym pomyslem ![]() Za tydzień wizyta
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-06-21 o 08:46 |
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki !:-* Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4598 |
|
Zadomowienie
|
Emosz
No to fajny ten buldog francuski ![]() A powiedz czy one naprawdę puszczają dużo bakow? ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Kamisha zostaw już ten temat i myśl pozytywnie o przyszłości, i o tz Ty chodzisz prywatnie to zaraz będziesz mieć kolejne usg, poproś żeby zerknal dokładniej i tyle Głowa do góry Ktoś napisał że te badania to naciągane kasy Nie zgadzam sie Wszystko zw z ciąża można tak traktować Dla mnie te badania akurat były bardzo ważne Zrobione tak dokładne usg jak i test z krwi Bardzo mnie uspokoily Kolejne badania u mnie to usg serduszkowe czy jakies takie I też już przebieram nogami na nie ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Mnie też dziewczyny zaskoczyło że 4 miesiącu czuje się taka już niezdarna w zakresie sklonow do przodu Dziwnie się z tym czuje ![]() Zawsze byłam taka zwinna a teraz...a co będzie za 3 msce? ![]() Troche mi to już doskwiera Dzis śniło mi się że biegam po lesie Taka lekka i wolna ![]() Przed ciąża biegałam i bardzo to lubiłam Teraz se poczekam trochę zanim wskocze w moje ukochane adidaski ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Zmykam do pracy Miłego dnia wam życzę ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Mademoiselle_m 17 tydz? Czyli ja też Gratule nam serdecznie
|
|
|
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
Też polecam kupić ta poduszkę rogala. Ja w pierwszej ciąży zwlekałam i kupiłam dopiero początkiem 7 miesiąca i żałowałam, że tak późno, bo spało mi się dużo wygodniej.
Ja czuję ruchy od dwóch dni. Jestem zaskoczona, że tak wcześnie bo to dopiero 15tc, no ale podobno w drugiej czuć ruchy szybciej. A z malowaniem paznokci u stop nie mam jeszcze problemu, w ogóle czuję się nadal zwinna jak przed ciąża, ciekawe jak długo
|
|
|
|
#4600 |
|
Przyczajenie
|
Mnie również dopadła grzybica... wczoraj byłam u lekarza, przepisał mi globulki. Mam nadzieję, że szybko się tego pozbędę...
|
|
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem skad sie bierze.. wiem wiem musimy zapomniec , za 2 tyg wizyta to sie czegos dowiemy ![]() dziekuje ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Dostalam dzisiaj bodziaka na dzien starego
Sa piekne tylko napis taki malo czytelny
Poskramiasz we mnie bestie, poskramiasz we mnie lwa, pojawiasz sie dzis we snie mym niechaj sen trwa... Edytowane przez DoDoo Czas edycji: 2016-06-21 o 10:49 |
|
|
|
#4603 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ależ u mnie miło słońce z rana świeci. Trzeba się nacieszyć, bo jutro znowu ma padać ![]() Jak patrzę, jakie temperatury są w Pl, to nie mogę uwierzyć. Lato się zaczyna, to w uk dopiero wiosna się rozgościła Powiem Wam, że u mnie w ramach różnych zawirowań organizacyjno-życiowych taka zmiana jest, że nie pracuję Sky, a Ty jak się masz? Widzę czasem, że nas czytasz, ale coś mi się zdaje, że dawno nic nie pisałaś.Cytat:
Może jakaś meliska? Cytat:
Ale też niektóre na pewno poczekają dłużej, nieraz dopiero w 20 czy nawet 22 tc pierwszy raz czuć. Nic się nie martw i czekaj spokojnie.Hm, ciężko to tak jednoznacznie opisać Ale nawet jeśli tych pierwszych muśnięć nie rozróżnisz, to wcześniej czy później już na pewno tak. To się po prostu wie ![]() Cytat:
Ja Maksa pierwszy raz na wykładzie poczułam i zamiast rozkminiać jakąś ekonomię, to siedziałam z bananem na twarzy No tak to jest z tą pamięcią, że wiele rzeczy po latach ulatuje, choć teraz każdy drobiazg tak się przeżywa Dobrze, że przynajmniej im to pisałam w książeczkach typu "Pierwszy rok życia".Kto wie, może to już TO czujesz Ja też nie lubię zakupów ani pakowania. Tylko dzieciom lubię kupować. Super, że Karolina taka samodzielna kiedy wyjeżdżacie? Będziesz do nas pisać czy masz urlop od wszystkiego?
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-06-21 o 10:56 |
|||
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w 17 tygodniu
ja czuje jakies bulgotki delikatne czasami, ale raz jestem pewna ze to gazy, a czasami jakos mi to nie pasuje do jelit, no ale chyba za wczesnie jeszcze na cokolwiek?
|
|
|
|
#4606 | ||
|
Zadomowienie
|
Kociulek, a Ty masz jutro wizytę przecież, to się dowiesz, jak z tym łożyskiem
Już wysyłam kciuki, żeby nie przegapić ![]() Cytat:
Ale pisałam, że się nad tym zastanawiam, jak to jest, a nie że tak jest i koniec Pisałam też to w kontekście robienia samego usg jako "prenatalne", natomiast z badaniami krwi, to jak najbardziej są właściwe badania prenatalne. Tak to przynajmniej ja rozumiem. I pytałam Was o zdanie tylkoCytat:
To się zaczęło Toż to trzeba uczcić! Gratki! Jedziemy z piccolo Z innej beczki... Dziewczyny, które używiacie tapatalka albo apki wizaż, czy działa Wam ostatnio wszystko normalnie, a przede wszystkim powiadomienia o nowych postach? Mi od ostatniej aktualizacji (coś koło 10 dni) w ogóle nie działają powiadomienia Próbowałam i wizaż, i tapatalk, i w obydwu lipa, więc korzystanie z tego robi się trochę bez sensu, bo niemal równie dobrze mogę sobie pisać przez przeglądarkę w tel ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Dopiero sobie przypomniałam, żeby spojrzeć na kompie... Hehe, bombowe To będzie mały zbójnik
|
||
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,hej
Pisałyście o ruchach, mi też czasem zdarzy się poczuć bulgotania i inne dziwne rzeczy w brzuchu, ale wydaje mi się, że jak na razie są to tylko jelita ![]() Poza tym ja nie mam jeszcze problemów z malowaniem paznokci u stóp, ani z koordynacją, zobaczymy jak długo
|
#4608 | ||
|
Zakorzenienie
|
folinka - herbate pilam ale wyladowala w kibelki hehe, juz lepiej.
dziekuje ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4609 |
|
Rozeznanie
|
Heh ja dopiero koncze 14t ale jak na razie paznokcie u stop maluje bez problemu
Apka wizaz dziala mi mormalnie, ale nie robilam ostatniej aktualizacji |
|
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dowiedziałam się pare dni temu że tak można
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
ja na razie też moge malować paznokcie i sie schylać bez problemu. Ale chyba niedługo mi się to skończy, bo brzuch już rośnie coraz szybciej!
|
|
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4613 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno puszcza więcej bąków niż przeciętny pies, bo przez krótki pyszczek nałyka się dużo powietrza, ale przy dobrej karmie da się to unormować :P kiedyś jak tylko gdzieś jechaliśmy autem to non stop musieliśmy otwierać okna, ale teraz nie jest tak źle, zawsze jest na kogo zawalić jak się puści bąka ![]() Cytat:
![]() Śliczne te body! ![]() Kupiłam pół kilo agrestu i nie wiem co z niego zrobić macie może jakieś sprawdzone, proste przepisy?
|
||
|
|
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4615 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że po czasie będziemy wiedziały czy to gazy czy dziecko ![]() Cytat:
Cytat:
Jaki wzięłaś rozmiar?Cytat:
Zawsze dzień przede mną ![]() 17 to podobno standardowo tydzień, gdy można poczuć już kopniaki ![]() Cytat:
![]() Pokaże wam bodziaka w całości Na prawdę jest przeuroczy Nie mogę się doczekać dnia ojca, gdy dam go tż
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja TŻowi nic nie kupuje na dzien ojca bo on na dzien matki stwierdzil ze jeszcze nie jestem mamą ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- PS. Lubie sie chwalic swoim brzucholem, więc wstawiłam do klubu aktualne foto wrzuciłam na inny serwer, wiec też przy okazji sprawdze czy dłużej sie bedzie utrzymywać
|
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziś dół brzucha pobolewa i taka jakaś jestem do niczego..;/
|
#4618 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny... caly czas mowilam, ze nic dla dzidzi nie kupuje a dzis buuum. Kupilam do salonu kolyske. W sumie zalicytowalam na ebay ale bylam pewna, ze sie nie uda. Kolyska stala u starszej babci q domu przez 4 miesiące i korzystal z niej malenki dzidziuś- jej wnuk.jak rodzice go podrzucali w soboty na noc. Kolyska jest z firmy mamas and papas. Cudowna, drewaniana w białym kolorze. Wylicyowana za £39. Nowe chodzą od £100 w gore. Tz jak zobaczyl to nie wierzyl, ze w takiej cenie ja wylicytowalam.
Ja juz jestem na lotnisko. Tz popija piwko a ja standardowo soczek pomarańczowy. |
|
|
|
#4619 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bodziak uroczy, to prawda ![]() Cytat:
Cytat:
Baw się dobrze! |
|||
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
P.Migdalek, ja wzielam 56 bo jak co to bedzie duze, a nie za male
![]() Ty zamawialas tym inpostem?? Twoj napis tez taki malo czytelny na pierwszy rzut oka?
Poskramiasz we mnie bestie, poskramiasz we mnie lwa, pojawiasz sie dzis we snie mym niechaj sen trwa... Edytowane przez DoDoo Czas edycji: 2016-06-21 o 17:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

) tak to usg wyglądało. Dokładnie taka sama sytuacja jest później z połówkowym czy inaczej mówiąc drugim prenatalnym. Czy ja pomijam coś ważnego?
Niby ja mam w uk te całe prenatalne, to nie powinnam się tym martwić, ale tak jakoś chciałabym to ogarnąć. Nie wiem, o co chodzi, bo jak byłam w poprzednich ciążach, to raczej o prenatalnych mówiło się właśnie w kontekście, kiedy ktoś miał już z góry podwyższone ryzyko z racji historii medycznej czy wieku.
Poza tym ja jestem już na zwolnieniu a szefowa wystawiając mi zaświadczenie o zarobkach musi mi to zaznaczyć a niestety banki niechętnie dają wtedy kredyt
Trzymam kciuki za realizację planów
(Miałam wtedy szkolenia w firmie i podczas gdy oni omawiali swoje, ja zachwycałam się kopniakami
wczoraj to mialam dzien placzu.. dzis juz lepiej.

Może jakaś meliska?
Dobrze, że przynajmniej im to pisałam w książeczkach typu "Pierwszy rok życia".
kiedy wyjeżdżacie? Będziesz do nas pisać czy masz urlop od wszystkiego?
Próbowałam i wizaż, i tapatalk, i w obydwu lipa, więc korzystanie z tego robi się trochę bez sensu, bo niemal równie dobrze mogę sobie pisać przez przeglądarkę w tel