|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
|
|
#1652 |
|
Raczkowanie
|
bo mój to to taki nienażarty wciąż
ale położna powiedziała że do 6 tyg normuje się laktacja więc czekam z niecierpliwością aż szybciej będzie się produkował pokarm i on szybciej zaspokoi swój głód. Poza tym czesto przysypia podczas karmienia i musze go budzić więc przez to tak się wydłuża, czasem wydaje mi się że zasnął na dobre a on za 5 min budzi się głodny...karmię z pół h z jednej piersi i pół h z drugiej i czasem znowu z pierwszej...i to wszystko zawsze na siedząco czasem się zastanawiam czy nie mam za mało tego pokarmu ale wszędzie czytam że nie ma czegoś takiego jak mało pokarmu, że synek naprodukuje sobie tyle ile potrzebuje przez to ssanie. Może dlatego to wszystko że on duży jest? Teraz waży 4650 g ale męczy mnie to karmienie i nie raz już chciałam się poddać... |
|
|
|
#1653 |
|
Wtajemniczenie
|
Oko ropieje Frankiemu :/ coś oprócz przemywania solą robilyscie?
|
|
|
|
#1654 |
|
Konto usunięte
|
Pierwsze karmienie bez ryczenia! Sukces! ;D od 16:30 az do 23 byl taki koncert, ze balam sie ze po policje zadzwonia sasiedzi ;P
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Eh, biedne my, nasze dzieciaki już wchodzą w kolejne skoki rozwojowe..musimy to przetrwać z wypiekami w przód cyc em, bo im tez nie jest latwo, a myślę że jeszcze trudniej niż nam
![]() My zaczęłysmy 7. Tydzień i juz się zaczynam bać. Nina zaczęła kilka dni temu wstawać punkt 4.30, jest fajosko
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Maż mnie wycałował i wyprzytulał wczoraj. Porozmawiałam z Nim. Jest mi lepiej.
Pysia po lezeniu na mnie 4 godzinnym była jak aniołek jak tatuś przyjechał.Ciagle spała,nawet kapiel poszła sprawnie. Brakuje mi troche spania wtulona z mezem.Ale nasza Mała z nami śpi i usypia jak tatuś ja utuli mocno no i tak śpià. Bez tego sie kreci,wierci,brzuszel doskwiera. A ciepło taty chyba koi. I co zrobić? Pozatym mieszkamy w pustym salonie na samym materacu.. Brałam prysznic o 2 w nocy i jadlam o 2.30
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-21 o 06:35 |
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Jak w weekend tatusiek w domu był to pobudki 4.30 od wczoraj ksiezniczka wstaje o 6 nie wiem czy to skok czy solidarnosc jajnikow ale lubie to
|
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
My stosowaliśmy też kropelki Fobrex ale takie zalecenie mieliśmy ze szpitala bo już wtedy oczka ropiały trochę za mocno
Cytat:
![]() Byliśmy wczoraj na usg bioderek i wszystko jest w porządku ![]() Pan doktor powiedział, że życzyłby sobie samych takich pacjentów bo nie dość że bioderka jak ta lala to jeszcze Mała super współpracowała, była pogodna, ani raz nie zająknęła a nawet strzelała uśmiechy do doktorka Na kolejną wizytę zaprasza nas z drugim dzieciątkiemPóźniej mama była na kontroli u gina. Grażka ma się bardzo dobrze Wszystko zagojone tak jak trzeba, macica i inne takie już wróciły do swoich rozmiarów. Mamy pełne przyzwolenie na rumakowanie. Dostałam też receptę na minipigułkę Limetic, taką która jest totalnie bezpieczna przy karmieniu. Ale sama nie wiem czy ją stosować, jeszcze się waham...
|
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy wcześniej nie brałam żadnych pigułek... A teraz to doktorek mi w zasadzie wcisnął tą receptę bo powiedział, że bardzo niekorzystne byłoby zajście w ciążę w ciągu roku od porodu i że lepiej stosować te pigułki. Ale ja nie mam 100% przekonania, mąż jest totalnie na nie i nie wiem czy jednak na gumkach nie będziemy jechać te 2-3 lata zanim o kolejnego bobasa zaczniemy się starać Co do skutków ubocznych to czytałam, że najczęstszym jest przyrost wagi co już mi się nie podoba A jakie były skutki u tej osoby o której piszesz?
|
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zadomowienie
|
my poszlismy do lekarza z tym problemem-zapalenie spojowek bo te maluchy pchaja lapki do buzi potem do oczu, wypisala nam.dr Biodacyne w kroplach taki slaby antybiotyk, kropilismy 3x dziennie i kazala odstawic 2 dni po tym jak oko skonczy ropiec, a.ze skonczylo ropiec jeszcE Tego samego dnia to podawalismy w sumie 3 dni kropelki do obu oczu
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- jesli ktoras uzywa zielonych pampkow r.2 to sa teraz w LIDLU w promo 66szt za 29,99 dla porownania w tesco za 2 op jest 69.99 wiec...warto ;-)
|
|
#1662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To były jej pierwsze tabletki ponoć dla młodych dziewczyn. A i wyglądała jak zoombi tak była napuchnięta. Oczywiście każdy organizm jest inny.
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Fruzja poszłam Twoim przykladem i o 7.30 byłyśmy z Małą w terenie
Nie pochodziłyśmy za dużo bo podwozie cos czułam wiec lepiej nie ryzykować. Jakąś niecała godzinke. A pozatym Mala dzis też jakaś wygłodniała. I wiecie co..zaczynam korzystać z rad-SPOKÓJ.Chce jesc bedziemy jesc i sie tym cieszyć. Gorzej z porzadkiem. Bo koczowniczy salonowy tryb zycie nie wplywa dobrze na porzadek, a ja to kura i uwielbiam czysto,pozatym rozni ludzie wpadaja. I gorzej z moim jedzeniem. I ja lubie dzialac,no ale coz. Trzeba na to poczekać. Choc to sprzeczne z moją naturà. A wczoraj po zachwytach nad Małą usłyszałam jaki to porzadek zona mojego taty ma przy trojce dzieci,a ja taki syf. No cholera mnie wzieła. Dość,ze babe znosze tylko ze względu na dzieciaki które kocham to jeszcze walnąc taki tekst:/ Jak ja jutro przyjme polozna w tym salonie na podlodze:/ Wczoraj w pracy nazbieralam komplementow jaka to szczupla jestem Chociaz w tej kwesti jest spoko. Dobry balsam ujędrniający? Macie coś?Grzebie i grzebie za tym bujaczkiem. Tiny love strasznie drogie-400zl:/ A inne niezbyt nadaje sie od dwoch tygodni.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-21 o 09:09 |
|
|
|
#1664 |
|
Zadomowienie
|
zabcia kup taki lezaczek ktory posluzy, dzidzia Ci moment urosnie, my z tego FisherPrice jestesmy zadowoleni, to jest ten sam co ma tez i Monanka tylko inne obszycie, porownywalam je wszystkie z tej firmy i roznia sie tylko obszyciem i zabawkami, do pozycji lezacej sie tez rozkladaja ale nie calkiem na plasko, a uzywane z tiny love patrzylas?
Porzadek...obiad...hm...n o albo tyrac jak male spia albo niestety zagryzc zeby i przyzwyzaic sie ze nie zawsze bedzie lsniaco ;-)mnie wczoraj np obiad na dzis gotowala siostra a ja w tym czasie prasowanie.a Emi patrzyla na nas z bujaczka. Odnosnie glupich tekstow ludzi...lac na to.Ja mam alergie na tesciowa przez te texty ale po prostu udaje ze jej nie slysze
Edytowane przez urshoola Czas edycji: 2016-06-21 o 09:15 |
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bujaczek ingenuity sahara, który mam jest super. Nie rozkłada się na płasko, ale można go wypłaszczyc podkladajac kocyk czy pieluszke i juz jest ok. Mała przesypia w nim godziny, grzecznie w nim siedzi i wgapiaja się w zawieszki. Ma kilka melodyjek które są całkiem njenajgorsze dla ucha, kilka prędkości bujania, wibracje i generalnie jest w pytke. Ja używkę kupiłam za 120 na allegro i jest to strzał w dychę, jeden z lepszych zakupów.
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-21 o 09:21 |
|
|
|
|
#1666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musimy znalezc jakies zastepstwo papmersow bo to cholerstwo nawet w promocji drogie. Co polecacie? Mielismy 1 z babydrem te biale fit&fun bodajze ale byly cholernie małe choc Igunia jakoś wielkoludkiem nie była ![]() Cytat:
jest fajny bo rozklada sie na plasko ale mysle ze 2tyg. dziecie moze interesowac jedynie bujanie a tu niestety samo sie nie buja - buja sie za to jak mała sie złosci i kreci ![]() Zabcia jeszcze wrocisz do aktywnosci - ja na poczatku tylko mialam czas na kanapki teraz juz ogarne wiecej kwestia wprawy i tego ze 6 tyg dziecie jest bardziej regularne Oczywiscie trafi sie taki dzien ze nie zrobie nic ale do tego tez sie przyzwyczailam ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
a niesety ten lek brac musialam pol roku, po odstawieniu znów stałam sie soba pozniej przez kolejne pół bralam Angiellete czy jak to sie pisze. Po nich bylo lepiej ale uczucie spuchniecia niestety pozostalo:thumbdown:
|
|||
|
|
|
#1667 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Dzień dobry, po wczorajszym szalenstwie i odkurzeniu pustyni, mam dzis dzien lenia. Dzis cora ma moje przyzwolenie na bycie przytulasem, tymczasem spi w lezaczku
|
|
|
|
#1668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Zadomowienie
|
Mia my kupilismy babydream te biale i nie mozemy zmeczyc tej paki 66szt juz wiem.na przyszlosc zeby kupowac.male opakowania na probe.Wg nas beznadzieja,.odpinaja sie, zsuwaja, kupy wyplywaja, ostatnio...pielucha sucha a cale plecy mokre bo sie poprzesuwala...jakies takie jak z papieru...najlepsze.wg nas Pampersy, ewentualnie DADA ale tez jakos nam nie podchodzi do konca ale juz lepsza niz babydream, jeszcze planujemy z Belli wyprobowac te Happy czy jakos tak.
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze babydream mialam paczke 30 sztuk bo przynajmniej zuzyłam szybko
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Chce ktos kod znizkowy 11% do Douglasa?
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Ula dzięki za info o pampersach. Juz kupiliśmy paczkę. Chciałam brać te z Rossmann ale już sama nie wiem. Siostra męża ich tylko używa i chwali sobie hmmm
Ogłaszam że zaczęłam cwiczyc co prawda dzisiaj tylko mel b brzuch 10 minut ale nie ma co przesadzac od razuO 13.30 mamy szczepienie - proszę o kciuki. Bardzo się stresuję (((Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1673 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Mi pasowaly te babydream fit&fun. Poki co jade glownie na bialych pampolach, bo trafiam na dobre promocje.
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Martunia
|
|
|
|
#1674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wohoo, gratulacje. Tez bym musiala zaczac, bo kg ktore zgubilam w ciazy wracaja.. Co to w ogole za teoria ze w ciazy sie tyje :p Trzymamy kciuki za szczepienie
|
|
|
|
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
zabcia z chusta moim zdaniem jest wręcz przeciwnie. Im dłużej ja nosze i im bardziej jest wyprzytulana tym bardziej daje sie pózniej odkładać. Ileż mozna sie przytulać
lourose Uli od urodzenia ropieje jedno oko... Mamy przemywać sola fizjologiczna i masować kanalik lzowy. Jutro mamy wizyte u pediatry, zobaczymy co powie. Na razie ropieje tylko coraz bardziej... ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- A, odpuściliśmy wielorazowki na pare dni i efekt jest taki, ze Ula ma koszmarnie odparzona pupę. Głupia matka. |
|
|
|
#1676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Zuch i mama i córa ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Fab, super że bioderka Ali i podwozie mamuśki na medal oby tak dalej bezproblemowo i bezstresowo
|
|
|
#1678 |
|
Zadomowienie
|
mona Dady Ule tak załatwiły...
|
|
|
|
#1679 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obiad ? Jaki obiad? Mala spi ale na mnie wiec ja sie pytam jaki obiad, jakie porzadki? Szybkie ogarniecie na wariata i szybkie mycie podwozia i tyle.I to nieraz w odstepie paro godzinnym:P Obiad tylko jak ktos mi zrobi. Cytat:
Cytat:
![]() Pigulki .. tez bede miec problem co dalej. Nie chcialam juz brac. Ale chyba tak sie nie da. Moją Malizne uczuliły dady. Ale moze jest jeszcze za mała na eksperymenty. Lecimy na drogich pampersach. A czasem zmieniam 3 naraz:/
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-21 o 13:17 |
|||
|
|
|
#1680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw jedną paczkę na próbę i okazało się, że bardzo dobrze się sprawdzają. Nie ma odparzeń, nic nie wypływa. Dokupiliśmy jeszcze 4 opakowania bo była wtedy promocja i kosztowały 15.99 za 42 sztuki, plus rabat z karty Rossnę. Także ze swojej strony polecamy je Cytat:
Ja też się muszę zabrać za ćwiczenia skoro już wiem od wczoraj że wszystko tam na dole gra i śpiewa Trzymam kciuki za szczepienie, oby poszło bezproblemowo ![]() Zuzia zasłużyła na naklejkę dzielny pacjent Cytat:
A jak wam idą ćwiczenia na bioderka? Nina dzielnie znosi? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

ale położna powiedziała że do 6 tyg normuje się laktacja więc czekam z niecierpliwością aż szybciej będzie się produkował pokarm i on szybciej zaspokoi swój głód. Poza tym czesto przysypia podczas karmienia i musze go budzić więc przez to tak się wydłuża, czasem wydaje mi się że zasnął na dobre a on za 5 min budzi się głodny...

teraz juz ogarne wiecej kwestia wprawy i tego ze 6 tyg dziecie jest bardziej regularne
(((