|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Myślicie że w każdym szpitalu jest dostępny gaz?
I tak mi przyszło do głowy, na porodówce nasi mężowie muszą mieć te niebieskie fartuchy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Cytat:
Cytat:
Teraz nie idzie ze mną. Decyzja podjęta. Biorę przyjaciółkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2824 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2825 |
Zadomowienie
|
Ja staram się nie dopuszczać do siebie myśli o powikłaniach zzo. Poza tym one chyba nie są aż tak częste. Igła w kręgosłupie jakoś mnie nie przeraża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Muszę pochwalić teściową. Naprawdę bardzo dobrze gotuje ;-) Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2827 |
Zadomowienie
|
Arida- każda z nas wytrzyma, ale łatwo mówić, skoro jest jeszcze trochę czasu, a ty wiesz, że to już zaraz. Oby się okazało, że jednak SN. Wykupujecie tv na mecz?
![]() Kama- ogromną odpowiedzialność spoczywala wtedy na tż- cie. Czemu to tak wyglądało? Przecież partner teoretycznie powinien stać przy głowie. A moj mąż to jest taka klepa, że pewnie jeszcze będzie wszystkim ze szczególami opisywał akcje. I zamiast mi pomagać będzie oglądal na telefonie mecze i śledził tabelki. Niech spada, będzie siedział pod salą, i tak biorę położna. Ja będę chciała zzo. Na szczęście u mnie w szpitalu są anestezjolodzy, ale to też sezon urlopowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2828 |
Rozeznanie
|
Powiem wam ze tak mnie boli brzuch znów i się spina ze nawet boli jak wciskam sprzęgło i hamulec. Stoję w za☠☠☠istym korku do domu 😕
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że mąż czuwal i anioł stróż.
![]() |
#2830 |
Zakorzenienie
|
Cwk, dolargan ma jeszcze 2 nazwy - dolcontrol i petydyna. Warto wiedzieć jak się nie chce tego dostać. Znajomej zaproponowali petydynę i nie dopytywała co to, a dopiero z wypisu dowiedziała się, że był to dolargan, którego nie chciała...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Zadomowienie
|
Kama_pas przeżyliście bardzo ciężkie chwile podczas porodu. Pomoc męża była nieoceniona, jednak trochę się mu nie dziwię, że ma obawy przed kolejną akcją. Przyjaciółka na pewno stanie na wysokości zadania i będzie cię wspierała
![]() Moim zdaniem obecność partnera podczas porodu jest fajną sprawą, lecz nie warto zabiegać o nią za wszelką cenę. Decyzja zawsze powinna należeć do mężczyzny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2832 |
Zakorzenienie
|
Kama, współczuję traumatycznej historii ;(
MamaNiny, to zamknij ją w kuchni jak tam daje radę ![]() Iza, ja też tak miewam w aucie... 2 albo 3 razy w korku miałam już stresa czy kogoś nie puknę jak przez skurcz się na chwilę skupię nie na drodze... |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Zadomowienie
|
Kamila No raczej niemożliwe nazbierać 3kg tłuszczu w 2 tygodnie, wiec to musi byc woda. Ja sobie przynajmniej tak tłumaczę, bo u mnie ostatnio było 3 kg w tydzien...
Co do znieczuleń to u mnie jest tylko piłka, prysznic, gaz i ZZO. Kwalifikacje przeszłam, ale nie jestem pewna czy chce korzystać... Boje sie tego cewnika w kręgosłupie! Jak znam zycie i siebie,to bede sie zastanawiać tak długo, az okaże sie ze juz za późno ![]() Co do obecności TŻ to ja sobie nie wyobrażam być sama od początku do końca. Chociaż wiem, ze jak mnie w mega bólach maz bedzie pocieszał i uspokajał, to moge mu puścić wiązankę i pogonić. Ale on jest tego świadomy i ma do mnie niepojęte pokłady cierpliwości ![]() I tez uważam, ze facet powinien byc przy porodzie tylko jesli sam tego chce - nic na siłę! Aaaa co do stroju tatusia, to u mnie w szpitalu ten "kombinezon" przyszły tatuś dostaje, ma miec tylko majty i klapki swoje. Na SR polozne opowiadały, ze był jeden tatuś, ktory przywiózł w nocy zonę ze skurczami i nie zdążył założyć majtek, wiec paradował w siateczkowych od zony ![]() Edytowane przez Yousthyna Czas edycji: 2016-06-21 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Raczkowanie
|
Ananka dziękuję
![]() Kama coś strasznego, dlatego dla mnie nie każda kobieta powinna być polozna, przecież tu liczą się sekundy! I wlasnie to jest powód dlaczego ja Tz na porodowce nie chce, boję sie ze jakoś to się odbije na naszym związku bo z resztą jakby to on rodził to ja nie wiem czy dalabym radę tam być, chyba sama wolałabym urodzić niż patrzec jak on się męczy, ale to moje zdanie. Podziwiam facetów którzy chcą być przy porodzie i jeszcze potrafią pomóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie dlatego chcę T na sali porodowej. Jak coś się zacznie dziać a położnej nie będzie to on będzie moim głosem jak ja nie będę mogła albo umiała wołać o pomoc. Sama chyba bym nie dała rady
#2836 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dolarganu i innych pochodnych na pewno nie będę chciała. Zzo tez nie chce, boje się ze spowolni akcje lub doprowadzi ze znowu będę miała cc, wiec wole nie ryzykować. Z tego co wiem to w szpitalu jest gaz wiec moze skorzystam choć podobno to działa bardziej jak placebo ![]() Ja z moim mężem nie mam problemu jeśli chodzi o porod, jego nie ruszają sekrety organizmu ludzkiego ze tak to nazwę :p cokolwiek by przy porodzie nie zobaczył to go nie ruszy za bardzo. Przy pierwszym porodzie dał radę, teraz tez da. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Zakorzenienie
|
Ja znieczulenia żadnego nie chcę mimo, że ginka namawia
![]() kama jestem w szoku :/ właśnie dlatego uważam, że dobrze jak mąż jest przy porodzie i trzyma rękę na pulsie i patrzy im na ręce ![]() ![]() ![]()
#2839 |
Zadomowienie
|
Arida - co za pech z tym balonikiem. Ale jutro będzie dzidzia 😁
Ja zzo nie mam szans a wprowadzicie mnie co to jest ten dolargan (czy jak to tam się zwie) i czemu to złe jest? Byłam w ZUS pobrałam wnioski na becikowe i założyłam pue 😁😁 |
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
Wtajemniczenie
|
Kama współczuję przeżyć, teraz będzie zupełnie inaczej.
Na początku czułam, że mąż nie jest na 100% zdecydowany żeby ze mną rodzić, bo powtarzał: "decyzja należy do Ciebie, jeśli tylko chcesz to będę" i do tego moja siostra miała fazę na to, żeby być przy mnie, ale ja nie bardzo sobie to wyobrażam, bo ona chyba bardziej przeżywa niż ja ![]() Teraz mąż jest zdeterminowany, że będzie trwał przy mnie. Nie wyobrażam sobie być samą tyle czasu, a nie mam położnej na wyłączność (bo jednak zakładam że nie urodzę w godzinę). Chcę też, aby mąż miał na oku personel - myślę, że przy osobie towarzyszącej mogą inaczej mnie traktować. Jego pomoc pewnie przyda się również, żeby pomóc pod prysznicem, podać coś itd. Jak zacznie mnie wkurzać jego obecność to poproszę o wyjście i już go uprzedziłam, że niech mi wybaczy moje zachowanie, bo mogę być niespełna rozumu ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- I czytałam, że nie pozostaje bez wpływu na dziecko.
#2842 |
Zadomowienie
|
Heh, lekarka na pewno nie robila tego pierwszy raz, ale trzeba przyznać ze nie bylam najlatwiejsza pacjentka i wierzgalam tylkiem kiedy grzebala tymi szczypcami, a jeszcze jak poczulam zapach krwi to w ogóle mialam ochotę zacisnac nogi i powiedziec "ja wysiadam"
![]() Jutro rano podlaczenie do oxy... tz nie mial zbyt szczesliwej miny, ale nie wyobrazam sobie przechodzic przez to sama. Mam nadzieję, ze nie zostawi mnie jutro samej bo nigdy mu tego nie wybacze. Takze olutka rozumiem Cie świetnie. U mnie jak sie okazalo nie maa zzo, pomimo tego ze to szpital wojewodzki o 3 st ref. Porazka! Kamila swietne wyniki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zzo nie ma a jest coś w zamian? Miejmy nadzieję, że szybko pójdzie i nie będziesz musiała za długo się męczyć ![]() Na szczęście widok maluszka zrekompensuje Ci każdy ból... trochę zazdroszczę Ci, że to już ale nie zazdroszczę całej otoczki w około tego.
![]() |
#2844 | |
Rozeznanie
|
Dziękuję, już ochłonęłam po wszystkim, ale czuję się bardzo zmęczona. W nocy z nawału emocji nie mogłam zasnąć i się wybudzałam ciągle. I coś mnie boli jak na okres, skurcze jakieś delikatne
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Wtajemniczenie
|
Arida widocznie syn woli inną datę urodzin
![]() A tak poważnie, trzymam kciuki żeby sytuacja się nie powtórzyła i poszło z płatka! Mój Tż bardzo się bał porodu. Jest bardzo wrażliwy. Mdleje na widok krwi. Sama miałam obawy jak to z nim będzie. Gdyby nie on byłoby cc. On sam po wszystkim płakał jak dziecko. Twierdzi, że nie wybaczyłby sobie do końca życia gdyby go nie było przy nas. Teraz też będzie, ma się rozumieć ![]() Dwa razy rodziłam na oxy. Bez znieczulenia. Raz miałam TENS który mnie tylko denerwował. Teraz liczę że: 1. Obejdzie się bez oxy 2. Pójdzie szybko 3. W ostateczności wezmę zzo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2846 |
Wtajemniczenie
|
Arida oxy pewnie Cię ruszy, skoro masz już rozwarcie na 3.
A jak Twoje ciśnienie, nadal 150? Na ile oceniają wagę synka? Tż stanie na wysokości zadania, zobaczysz! Zwiedziłaś już cały szpital czy stawiasz na ostatni taki odpoczynek? ![]()
#2847 |
Zadomowienie
|
Arida a może Twoj maluszek chce zrobić TZ prezent i urodzić sie w Dzien Ojca?
![]() Czy misia odzywała sie po wizycie? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2848 |
Zakorzenienie
|
Arida, oby jutro nie było potrzeby balonikowania! Tak bardzo Ci tego życzę!!
Nutik, ale po artykule już spasujesz i będziesz odpoczywać?? Yousthyna, niestety się nie odzywała. Miejmy nadzieję, że doktorowa jej na oddział nie wysłała :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Olutka moj nie chcial byc przy porodzie a ja go nie namawialam... a skonczylo sie na tym, ze nawet pepowine przeciął ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2850 |
Zakorzenienie
|
Margosia, oby i z moim tak było... Nie wracamy do tematu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.